|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
wiec nie wiem czemu tobie nie robi???Jem wlasnie barszcz bialy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Chcialabym napisac pare slow do Ciebie anoxa
Strasznie mi przykro z powodu brata. Przeciez to Twoja najblizsza rodzina i wiadomo, ze lacza Was ogromne wiezi. Nawet nie potrafie sobie wyobrazic, jak musisz sie teraz czuc. Z jednej strony powinnas sie cieszyc ciaza, a z drugiej masz teraz takie smutki. Badz silna i wierz, ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki bardzo mocno za zdrowie brata i czekam na pozytywne wiadomosci o nim wkrotce. A Ty trzymaj sie cieplo i staraj jak najmniej zamartwiac ![]() Pamietaj o swojej dzidzi caly czas |
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas naprawdę nie ma innych ginów chyba ze bym udała sie do szpitala w drugiej miejscowości lub prywatnie a z tym to nie bedzie problemów bo prywatnych lekarzy to u nas na pęczki tylko pożądnego w przychodni brak!!! Postaram sie z nia porozmawiac zeby dała mi to skierowanie, jak zwolnienie lekarskie to bardzo chętnie by dała.Ona wogóel ma jakieś dziwne podejście, widzi ze pierwszy raz jestem w ciąży i jakieś pretęsje do mnie nie wiadomo o co, że wcześniejszych badań zapomniałam zanim jeszcze sie dowiedziałam, że jestem w ciąży- przeciez nie jestem dzieckiem, czasem udaje miłą a czasem gburowatą. A najlepsze to to że stwierdziła ze dziennie bedzie przyjmowac 10 osób z nfz-tu a ,reszte prywatnie w przychodni to chyba niedopuszczalne , a tam tyle kobitek do niej przychodzi , jak byłam ostatnio to czekało nas z 15 osób a przed jeszcze było już 10przyjętych, tragedia - bo przyjmuje raz w tygodniu lub w niesiacu jak jej sie nie zachce przyjechać, a ponoć zawsze się spóżnia - wiem bo rozmawiałam z jej pacjętkami. I co mozna poradzić , ale ubezpieczenie to płać -płać i narzekaj!
|
|
#3877 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
anoxa ale sie najadłam.... mam brzuch jak balon ![]() wy tak o odzywkach, czym zregenerować włosy aby do ślubu ładnie wyglądały, mam suche poniszczone na końcach... |
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie boli brzusio chyba od tego zapalenia pecherza... ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- hexa a jak wizyta? zuziunia trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze no i zeby bylo usg! czekam na fotki ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- zuziunia to czy uda ci sie zregenerowac wlosy zalezy od tego jakie sa grube chude geste? polecam ci maske z cytryny jajka dwuch stolowych lyzecz oleju rycynowego (kupich w aptece) no i jesli masz mozliwosc zdobycia witami b w ampulce to wszystko wymieszac i nalozyc na umyte wlosy na to czepek foliowy trzymac okolo 30-40 min pozniej znowu umyc wlosy zeby to splukac nie pachnie ladnie ale odrzywia wlosy kolejna maska jaka moge polecic to z najtanszych kosmetykow fryzjerskich mila maska mleczna chyba kolo 30zl kosztuje ale mozna ja kupic tylko w sklepach z kosmetykami fryzjerskimi typu poll well no i ewentualnie moge ci polecic maske z sayoss z pomaranczowym ona jest do wlosow zniszczonych no i ja nakladac raz w tygodniu na okolo 30 min (maska to jest ta w tubce chyba 250ml0
|
|
#3879 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bede miec cc wiec bede tez w lipcu miala dzidzię Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
aniaa Ty jestes chyba z Gdanska prawda? Do jakiego lekarza gin chodzisz i gdzie?
Jest tu moze jeszcze ktos inny z Trojmiasta? |
|
|
|
#3881 |
|
Rozeznanie
|
wikimi ja nie chodzę prywatnie tylko na NFZ i wiem, że nawet jak lekarz nie ma w gabinecie usg to u nas skierowanie dostaje się bez problemu. Jakaś dziwna ta Twoja Pani doktor i pierwsze słyszę, że tylko kobiety po 30 roku życia mają robione wcześniej usg, bo ono się należy każdemu niezależnie od wieku.
|
|
|
|
#3882 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem z Gdyni a chodzę do dr Sznurkowskiego z przychodni studenckiej w Gdańsku
|
|
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie odebrałam moje wyniki na toxo i hcv, ale za chol....nie wiem co znaczą, może któraś z Was wie?
toxo IgG ujemny 0,0 toxo ujemnu 0,119 HCV ujemny |
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
planuje pojsc na usg 3d/4d jak przyjade do Polski. I myslalam o Invicta - slyszalyscie moze, czy dobrze tam robia?
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie wiem kiedy chce kolo 20 tc. ale nie wiem nic ile kosztuje ani jak robia---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- a gdzie bedziesz chciala rodzic? |
|
|
|
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
Jak na razie najbardziej podoba mi się pomysł z porodem w Pucku - jak słucham opinii na temat trójmiejskich szpitali to mi słabo. A tam są pojedyncze sale, możliwość porodu w wodzie i co dla mnie ważne chronienie krocza a nie chlastanie nożyczkami byle szybciej poszło
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam o Pucku ale to kawelek drogi a poza tym rozne opinie sa na temat bezpieczenstwa dzidziusia. ja chyba zdecyduje sie na kliniczna bo tam moja gin pracuje, ale najpierw chce z nia porozmawiac na temat nacinania wlasnie no i upewnic sie ze zzo jest rzeczywiscie podawane na zyczenie. no i kliniczna jest po rwmoncie porodowki i tez sa pojedyncze sale. no ale tak jak mowie wszystko sie wyjasni po rozmowie z ginAlguien poczytalam troche opini o 3/4D i Invicta ma dobre. nie znalazlam ani jednej niezadowolonej osoby wiec chyba bedzie ok ![]() ja tutaj na bierzaco sprawdzam opinie o szpitalach http://www.rodzicpoludzku.pl/
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-20 o 19:10 |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa mam nadzieje ze stan brata poprawi sie...
ja mam cyste okolojajowodowa, ale nic sie z nia nie robi juz ja miałam jak poszłam pierwszy raz do gina kupe lat temu ,nie rosnie caly czas ma 2cm a do operacji kwalifikuje sie gdyby miala 4cm, lekarz mi kiedys mowil, ze jak bede w ciazy to moze sie nawet wchlonac, ale byla ostatnio. jaka duża już twoja dzidzia ![]() muminek dobrze, ze wszystko ok ![]() KINIU GRATULACJE I WITAJ ![]() niezawsze jak robisz ten ser z kalafiorem ![]() Zdałam chemię kosmetyczną na 4 ![]() Kupilam sobie dziś mrożone śliwki, narazie są w zamrażarce, bo miałam ochote na świeże, ale to nie ten sezon. Poza tym zjadłam princesse carmelove bo podziała na mnie siła reklamy i była wstrętna , a obiadku dziś nie mam, bo się uczyłam a zjadłabym tego kalafiorka |
|
|
|
#3890 |
|
Raczkowanie
|
anoxa ja mam wizyte jutro tak jak zuziunia
![]() ale coraz bardziej mnie brzuch boli![]() tzn podbrzusze wiecie taki ciazki brzuch jak na okres jakby mial spasc na kolana![]() boje sie ze mnie na oddzial wezmie![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- papeteria gratuluje zdanego egzaminu ![]() ![]() ![]() a ja wlasnie biore sie za robiemie pasty jajecznej ![]()
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
papateria ta princessa to jest zrobiona na wzor holenderskich takich ich narodowych ciastek z karmelem kladzie sie je na herbatke i robia sie mieciutkie sa przepyszne
hexa cos sie nie odzywa po wizycie ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- a cos mi sie ubzduralo ze to dzisiaj macie te wizyty
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniła do mnie kuzynka i poprosiła mnie na chrzestną. Chrzciny są w tą niedzielę. I tak miałam jechać, ale nie w takiej roli. Zgodziłam się bo wiem, że nie ma kogo. Chciała siostrę, ale ona ze względu na to, że żyje w nieformalnym związku nie może być chrzestną. Nie wiem tylko czemu tak póxno się o tym dowiedziała.
Moja mama wpadła w panikę bo jest jakis przesąd, że kobieta w ciąży nie powinna być chrzestną. Normalnie średniowiecze!!!! Słyszałyście o takim przesądzie? Bo ja nie. |
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na poważnie ja czuję taką ciężkość ( nie tak jak ty opisałaś na @ ale inaczej)jak się przewracam z boku na bok i jak wstaje czasami.Nie martw się moze to maly rozrabiaka.Przedwczoraj miałam taki ucisk w dole na pęcherz ze chyba z dwadziescia razy latalam siku i jestem pewna ze to sprawka mojego malego lokatora .Ale nospe warto miec pod ręka, sama chyba z tydzien temu wzielam jedna bo tak mnie brzuch cos bolal , a jak lezalam to ponad miesiac bralam 2 x dziennie nospa forte , bo macica sie buntowala...ale tak kazal lekarzA teraz mam smaka na tę twoją pastę ![]() anoxa chyba moja herbatka nie byla wystarczajaca ciepla bo nie wygladało to jak na reklamie nie smakowało mi moze te holenderskie sa lepsze.marta nie wierz w głupie przesady, powiedz mamie, ze jak sie w Boga wierzy to sie nie wierzy w przesady.Ja mam byc swiadkiem w kwietniu, ale chyba nie bede nie z powodu przesadow, bo chyba nawet takich nie ma , ale swiadkowa ma troche roboty przy mlodej a potem sesja itp... nie chca mnie meczyc (przynajmniej to oficjalna wersja) Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-20 o 19:41 |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
marta ja tez nie slyszalam o czyms takim
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
marta moze to smiesznie zabrzmi ale ja pierwszy raz o takim przesadzie "slyszalam" dopiero na wizazu
![]() a ja zjadlam pyszedgo loda truskawkowego w bialej czekoladzie z takimi chrupeczkami mniam ![]() jutro chyba usmarze nalesniki z dzemem i serkiem hogemonizowanym bo ostatnio caly czas mam na nie ochote a na dzisiejsza kolacje mam niestety kupne pierozki ze szpinakiem ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- hexa tez mnie podobnie boli brzusio i okazalo sie ze to zapalenie pecherza lekarz kazal mi kupic urosept i nospe brac a jutro bedziemy to potwierdzali badaniem moczu a jak bylam w poniedzialek prywatnie u tego ginka to mowilam mu ze jakos dziwnie boli mnie brzuch ze tak ciagnie na dol i ze co chwile chodze siusiu a robie tylko troszke i to olal
|
#3897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyjdę na jakąś zaboboniarę może ale to jest tylko to co słyszałam)Podobno w takiej sytuacji prosi się rodziców czy nie zechcieli by poczekać do rozwiązania a jeśli nie chcą poczekać to nie powinni żywić urazy.U mnie mówi się, że oboje dzieci, źle się chowają po czymś takim a w stronach mojej teściowej, że tylko jedno dziecko przeżywa sytuację.Wiem że to straszne głupoty się wydają ale na oba mam przykłady. W 1 przypadku-jakieś dziesięć lat temu u mojego kuzynostwa było tak i potem jak ta ciężarna chrzestna urodziła to dziecko miało wadę serduszka i przechodziła kilka operacji a to dziecko, które było chrzczone bardzo jest chorowite i mizerne, nawet jeździli z nim po jakiś zielarzach bo strasznie często się przeziębiał. W 2 przypadku- w zeszłym roku na chrzestna do mojej bratanicy poproszono też ciężarną i się zgodziła, była nawet u księdza się dowiadywać to powiedział jej właśnie że jak się w Boga wierzy to się w przesądy nie wierzy . Jeszcze przed chrztem poroniła... Z góry Cię Marto przepraszam jeżeli Cię w jakiś sposób wystraszyłam ale prosiłaś o poradę a w moim przypadku to właśnie świeża sprawa bo w zeszłym tygodniu dostałam taką propozycję i się długo zastanawiałam.Jestem zżyta z kuzynką i bardzo się ucieszyłam na tą propozycję, też mówiła że nikogo nie ma ale jednak kogoś tam znaleźli. Porozmawiałyśmy szczerze i nikt się na nikogo nie gniewa. Pozdrawiam. Wiem, że w XXI wieku mogę wydać się śmieszna z tą swoją decyzją ale mój dzidziuś w brzuszku jest dla mnie najważniejszy teraz, stwierdziłyśmy z kuzynką i z całą rodziną, że lepiej dmuchać na zimne, a poza tym ja nie powinnam się zamartwiać, pewnie non-stop o tym bym myślała jeśli bym się zgodziła... Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2010-01-20 o 20:12 |
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też nigdy o czymś takim nie słyszałam. A moja mama na poważnie. To jej powiedziałam, że to grzech w takie bzdury wierzyć. Najbardziej mi się chciała śmiać, jak się jej zapytałam jakie to są niby te przeciwwskazania. Ale nie wiedziała. Oj ta moja mama. Ale wierzy tez w przesąd, że sie nie odmawia bycia chrzestna. I tu ją mam. Powiedziałam, że chyba ten argument jest ważniejszy
![]() katia jestem wierząca i nie mam zamiaru wierzyć w takie przesądy. Nie strasz mnie proszę. Absolutnie nie mogę się zgodzić bo co? Strace dziecko?. Proszę Cię, to jakieś farmazony rodem z baśni. Pytanie z zupełnie innej beczki ale męczące mnie od dawna. Czy w ciąży można sie golić depilatorem. Używałam depilatora jakieś 5 lat. Jak teraz mam sie maszynką golić to mnie chce trafić. Włosy już na drugi dzień sie pojawiają. Koszmar jakiś!! Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-20 o 19:55 |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
marta nie mam pojecia jak to jest z tym depilatorem
a z tym byciem chrzestna to chyba chodzi o to ze kobieta w czasie ciazy i po porodzie jest uwazana za "nieczysta" a jako chrzestna powinna byc nieskazitelna...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Jestem na nią bardzo zła!!!
prawda?
Jak mogę wymusić na niej żeby dała mi skierowanie? teraz mam wizyte za 3 tygodnie! 

) i 1 mleczną zagotować z masłem ( najpierw rozpuścić masło). Poczekać aż porządnie wystygnie i dodawać po 1 jajku po czym energicznie wymieszać i tak wszystkie jajka po kolei ( zwrócić uwage żeby naprawde nie było gorące żeby się nie zrobiła jajecznica). Dodać esensje waniliową, sól, cukier, wymieszać. Dodać mąke , wymieszać. Czekolade mleczną i białą pokruszyć na małe kawałki ( w orginalnym przepisie było po 100 g draży czekoladowych białych i ciemnych nie wiem czy wiecie o co chodzi ale u mnie w sklepach nie ma więc daje pokruszoną czekolade) Delikatnie wymieszać. Wylać na blache wyłożoną folią. Piec 25 min w 180 stopniach. Wierzch powinien zjaśnieć w trakcie pieczenia. Uważać żeby się nie przypaliło od spodu