|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.4
Horito
![]() ![]() ![]()
#3212 |
Raczkowanie
|
jak to napisała 2sweet już zaczyna się nie miło tutaj robić i nie miło się wchodzi na ten wątek...
ta kłótnia albo ten spór zaczyna męczyć.... i przeradza się w dziwna dyskusję.... kto mądrzejszy, kto silniejszy , kto inteligentniejszy... dziewczyny, wszystkie jesteśmy dorosłe więc opanujcie się w przekrzykiwaniu swoich racji.... no to do jutra...
#3213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja napisalam ze czuje sie pokrzywdzona? pokaz mi to? sorry, ale ona akurat mnie nie zrani ![]() sorry, ze mma swoje zdanie uwazam ze jej nie urazilam mowiac ze irytuje mnie jej cwiczenie codziennie tak po prostu... zrobil sie wielki ferment. p.s wlasnie, po co sie mieszasz, to byla sprawa miedzy mna a Pysia..
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" ![]() Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2010-01-20 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny..
Dol jest, ale juz mniejszy.. A propos blizn, zostawiam male info: Polecam jeść galaretki (żelatyna wspomaga syntezę tkanki łącznej) i pić kakao.Masło kakaowe ładnie goi ale przy oczach musisz z nim uważać,żeby nie dostało się worka spojówkowego i ni spowodowało zapalenia spojówek.Natłuszczać możesz kremem półtłustym-np.AA albo nieperfumowanym balsamem (np.Nivea granatowa-ja sama czasem go używam w okolice oczu, nie szkodzi) Chroń bliznę przed słońcem filtrami UV-żeby uniknąć przebarwień skóry w tym miejscu. I jedz banany -mają betainę a ona jest jednym z budulców włosów i skóry właśnie. Możesz też jeść B complex-witaminy z grupy B też wzmacnia odbudowę skóry. Miejsce, w którym może powstać blizna trzeba smarować od momentu zasklepienia się rany-czy gdy rana nie jest już sącząca się (nie leci krew ani nie sączy się osocze) a ślad po niej jest jeszcze czerwony, najlepiej zanim ślad zbieleje bo to już zbliznowacenie pierwotne a zbliznowacenie goi i rozjaśnia się trudniej niż rankę przed utworzeniem się właściwej blizny ,więc zaczęłaś smarować we właściwym czasie i może zbliznowacenie, które powstanie na miejscu tej czerwonej ranki będzie dzięki temu mniejsze. Szczerze radzę natłuszczać bo to działa cuda.Sama miałam sporo urazów na twarzy i nie mam po nich praktycznie wcale śladu właśnie dzięki właściwej diecie w okresie tworzenia się blizny (galaretki,kakao,witamina B, banany) i dzięki natłuszczaniu zranionej skóry w czasie gojenia się ran. Jeśli zauważysz trudne gojenie się rany- długo nie blednie, jest ciepła (cieplejsza niż skóra obok ranki) i krwistoczerwona przez dłuższy czas to oznaka zakażenia.Wtedy polecam na oko Neomycynę albo coś z olejkiem herbacianym (jeśli to bakteria to olejek herbaciany ładnie sobie z nią poradzi). Gdybyś miała kiedyś taką ranę na ciele a nie na oku to na infekcje ran polecam ci Tribiotic.Na oko Neomycyna albo Oxycort A-bo są najdelikatniejsze. Można też zakażone miejsce lekko przetrzeć wacikiem z alkoholem-np.perfumami na alkoholu albo Propolanem.Alkohol wysusza więc potem trzeba to miejsce lekko natłuścić ale jeśli trzeba odkazić zainfekowane miejsce to bardzo pomaga. Ja sama lykam tez preparaty z macica perlowa na blizny (no-scar w kapsulkach), plastry siliconowe zaczne stosowac juz niedlugo, i mam diete jak w/w + miod Manuka, o ktorym pisalam wczesniej i Biooil. Do tego zestaw wit. na blizenki (B complex i troche reszty) i powinno byc Ok. Jesli nie - laser.
#3215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sporo tego, a ja się martwiłam, czy nie przedobrzam ![]() galaretki, banany, kakao... mogę to pochłaniac (i pochłaniam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Raczkowanie
|
Yagusia czy myslisz, że no-scar w połaczeniu ze slimakami ( zobacz czy to to: http://allegro.pl/item878153321_supe...zik_piegi.html ) byłby dobra kuracją plus oczywiście doustnie to wszystko co mówisz, ah no i bio oil.
I wszystko smarujemy po zdjęciu szwów jak rana jest już sucha, strupki odpadły tak?? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- i tu jeszcze jedne ślimaki http://allegro.pl/item878344298_trad...a_maystar.html
#3217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3218 |
Rozeznanie
|
Sami, dzięki za odpowiedź
![]() ![]() Sami, jeszcze tylko jedno pytanie ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Yagnaa, zaraz sobie to skopiuję i gdzieś zapiszę ![]() Co można przed op stosować, żeby zapobiec rozstępom? Zwykły krem ujędrniający wystarczy, czy potrzeba czegoś do zadań specjalnych??? Oliwka mnie uczula.
#3219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ranka sucha, strupki odpadly i przynajmniej 5-6 tyg. po op. nie wczesniej (slowa mojego dr-a) - do tego czasu jedynie tlusta masc z antybiotykiem i gazik. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() pelne zastosowanie Biooil: http://www.nokaut.pl/kosmetyki/bio-o...ych-200ml.html
![]() |
#3220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Yagusia, ano nie widać.. póki co ![]() ale luuuuuuubięęęę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
ok już wrzucam do mojego notesiku z radami
![]() ![]() stosowałaś może no-scar w postaci kremu? słyszałam, że jest dobry
![]() |
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
Yagnaa a możesz mi powiedzieć co to są za plastry silikonowe?jakiej marki? czy je też można zacząc stosowac od5-6-ego tyg po operacji??
rozejrzę sie tu może mogę kupic we Wrocku, dzieki ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- ok znalazłam już tu ![]() http://www.sklepuroda.pl/index.php?cPath=1
#3224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.sklepuroda.pl/index.php?c...bfa1fe822dc253 ![]() nakleja sie je wlasnie juz na zagojone, suche blizny, najwczesniej 5-6 tyg po op.
17. grudnia 2009r./ ![]() http://www.justbreastimplants.com/fo...stickboobs.gif _________________________ ______________ ![]() Edytowane przez Yagnaa Czas edycji: 2010-01-20 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Raczkowanie
|
a tu dokładne informacje mamy o tych plastrach silikonowych:
http://www.sklepuroda.pl/pliki/silon.pdf i nawet specjalnie w kształcie kotwicy na blizny pod piersiami!
#3226 |
Zakorzenienie
|
żyjecie dziewczyny???
bo zaczynam się martwić... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Yagnaa, sprawdzam ktoryś raz z kolei... moje cycuchy są zimne na górze, a ... cieplejsze na dole... ![]()
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2010-01-20 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Rozeznanie
|
atmosfera troszkę się na forum popsuła...
![]() trzeba by na zgodę polać ![]() ![]()
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3229 | |
BAN stały
|
Cytat:
tu chodzi o permanentny? Byłabym wdzięczna za namiarek na Anię na priva, bo po zakończeniu kuracji antysyfowej piszę się na kreseczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Rozeznanie
|
O tej porze?
![]() ![]() Dziecko odtransportowałam do łóżka, to na coś mocniejszego zapraszam ![]()
#3231 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
Kochana a kiedy do dermatologa i dalej z wiadomym tematem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- to ten sam Doktorek ![]() ![]()
![]() |
#3233 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale to, że się nie marszczą to akurat dobra wiadomość o to dr nie pytałam, chociaż zarzucałam go pytaniami. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Horo, a nie lepiej usuwać niż laserem traktować? Pytam, bo ja się nie znam kompletnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() Agnes jak rozmowa poszła? Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2010-01-20 o 18:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to wogole chcialam uniknąć wycinania czegokolwiek, ale dr się uparl, ze jednak trzeba
![]() |
#3236 |
BAN stały
|
Saami, Dzwoniłam do p. Ani. Przemiła osoba. Jeszcze nie wiadomo na 100% czy pokaz się odbędzie, bo p. Ania dopiero będzie wiedziała, że uczennica wpłaci za szkolenie. Ale bardzo dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej!! Trochę się wtrącę!! Ja mam 300 ml mentory okrągłe wys profil!! I większych bym nie chciała..mam 170, pod biustem 70 a w biuście 93, biodra 90, ważę 59 kg...Moje są duże,nie za wielkie..ale takie fajne...Firma ta mnie Twoja niepokoi..tez nie znalazłam nigdzie.. ![]() Wyjściowo miałam 86 w biuście! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Raczkowanie
|
![]() Yagna dzięki, dzięki wiesz za co jestem podekscytowana bo zaczynamy załatwiać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ja już znalazlam u siebie pare rejonów które bym ulepszyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.