Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 14:48   #3211
agnes281
Wtajemniczenie

Dot.: Powiększanie piersi cz.4

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
agnes,
Tz niech masuje
Horitowczoraj sie przejąl, powaga!i masowal jak male dziecko, co babki z piasku robi

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:51   #3212
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090

jak to napisała 2sweet już zaczyna się nie miło tutaj robić i nie miło się wchodzi na ten wątek...
ta kłótnia albo ten spór zaczyna męczyć.... i przeradza się w dziwna dyskusję.... kto mądrzejszy, kto silniejszy , kto inteligentniejszy... dziewczyny, wszystkie jesteśmy dorosłe więc opanujcie się w przekrzykiwaniu swoich racji....
no to do jutra...
Stary 2010-01-20, 14:52   #3213
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Przecież wszystkie wiemy, że Pysia jest nauczycielką W-F, więc nie za bardzo rozumiem, o co chodzi???

Jesteś biedna i pokrzywdzona, bo Pysia skomentowała co nieco z twojego życia osobistego. A nie potrafisz zauważyć, że ty pierwsza zaczęłaś obrażać Pyśkę na forum publicznym??? I jak widać, ona też w takiej sytuacji "nie stoi" w miejscu. Czyżby Twoja szkoła?

Niepotrzebnie czujesz presję, nie mam zamiaru Ciebie w żaden sposób przytłaczać.

I już przestaję drążyć temat - bo w sumie co mnie to obchodzi? Walczcie na noże, wydrapcie sobie oczy, powyrywajcie włosy z głów, róbcie cokolwiek. Ja mam ważniejsze sprawy (i bardziej przykre) na głowie
skoro jest nauczycielka to niech daje przyklad z ortografii i znaczenia slow typu: bzdura wierutna a wirtualna- -calkiem inne znaczenie..
czy ja napisalam ze czuje sie pokrzywdzona? pokaz mi to? sorry, ale ona akurat mnie nie zrani
sorry, ze mma swoje zdanie uwazam ze jej nie urazilam mowiac ze irytuje mnie jej cwiczenie codziennie tak po prostu...
zrobil sie wielki ferment.
p.s wlasnie, po co sie mieszasz, to byla sprawa miedzy mna a Pysia..

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2010-01-20 o 14:55
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:53   #3214
Yagnaa
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny..
Dol jest, ale juz mniejszy..

A propos blizn, zostawiam male info:

Polecam jeść galaretki (żelatyna wspomaga syntezę tkanki łącznej) i pić kakao.Masło kakaowe ładnie goi ale przy oczach musisz z nim uważać,żeby nie dostało się worka spojówkowego i ni spowodowało zapalenia spojówek.Natłuszczać możesz kremem półtłustym-np.AA albo nieperfumowanym balsamem (np.Nivea granatowa-ja sama czasem go używam w okolice oczu, nie szkodzi)
Chroń bliznę przed słońcem filtrami UV-żeby uniknąć przebarwień skóry w tym miejscu.
I jedz banany -mają betainę a ona jest jednym z budulców włosów i skóry właśnie.
Możesz też jeść B complex-witaminy z grupy B też wzmacnia odbudowę skóry.

Miejsce, w którym może powstać blizna trzeba smarować od momentu zasklepienia się rany-czy gdy rana nie jest już sącząca się (nie leci krew ani nie sączy się osocze) a ślad po niej jest jeszcze czerwony, najlepiej zanim ślad zbieleje bo to już zbliznowacenie pierwotne a zbliznowacenie goi i rozjaśnia się trudniej niż rankę przed utworzeniem się właściwej blizny ,więc zaczęłaś smarować we właściwym czasie i może zbliznowacenie, które powstanie na miejscu tej czerwonej ranki będzie dzięki temu mniejsze.
Szczerze radzę natłuszczać bo to działa cuda.Sama miałam sporo urazów na twarzy i nie mam po nich praktycznie wcale śladu właśnie dzięki właściwej diecie w okresie tworzenia się blizny (galaretki,kakao,witamina B, banany) i dzięki natłuszczaniu zranionej skóry w czasie gojenia się ran.

Jeśli zauważysz trudne gojenie się rany- długo nie blednie, jest ciepła (cieplejsza niż skóra obok ranki) i krwistoczerwona przez dłuższy czas to oznaka zakażenia.Wtedy polecam na oko Neomycynę albo coś z olejkiem herbacianym (jeśli to bakteria to olejek herbaciany ładnie sobie z nią poradzi).
Gdybyś miała kiedyś taką ranę na ciele a nie na oku to na infekcje ran polecam ci Tribiotic.Na oko Neomycyna albo Oxycort A-bo są najdelikatniejsze.
Można też zakażone miejsce lekko przetrzeć wacikiem z alkoholem-np.perfumami na alkoholu albo Propolanem.Alkohol wysusza więc potem trzeba to miejsce lekko natłuścić ale jeśli trzeba odkazić zainfekowane miejsce to bardzo pomaga.

Ja sama lykam tez preparaty z macica perlowa na blizny (no-scar w kapsulkach), plastry siliconowe zaczne stosowac juz niedlugo, i mam diete jak w/w + miod Manuka, o ktorym pisalam wczesniej i Biooil. Do tego zestaw wit. na blizenki (B complex i troche reszty) i powinno byc Ok. Jesli nie - laser.
Lukier zostawiam cukiernikom.
Yagnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:59   #3215
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yagnaa Pokaż wiadomość
Ja sama lykam tez preparaty z macica perlowa na blizny (no-scar w kapsulkach), plastry siliconowe zaczne stosowac juz niedlugo, i mam diete jak w/w + miod Manuka, o ktorym pisalam wczesniej i Biooil. Do tego zestaw wit. na blizenki (B complex i troche reszty) i powinno byc Ok. Jesli nie - laser.
dzięki za info
sporo tego, a ja się martwiłam, czy nie przedobrzam

galaretki, banany, kakao... mogę to pochłaniac (i pochłaniam ) w nieskończonych ilościach
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:03   #3216
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

Yagusia czy myslisz, że no-scar w połaczeniu ze slimakami ( zobacz czy to to: http://allegro.pl/item878153321_supe...zik_piegi.html ) byłby dobra kuracją plus oczywiście doustnie to wszystko co mówisz, ah no i bio oil.
I wszystko smarujemy po zdjęciu szwów jak rana jest już sucha, strupki odpadły tak??

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

i tu jeszcze jedne ślimaki http://allegro.pl/item878344298_trad...a_maystar.html
Stary 2010-01-20, 15:04   #3217
Yagnaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość
dzięki za info
sporo tego, a ja się martwiłam, czy nie przedobrzam

galaretki, banany, kakao... mogę to pochłaniac (i pochłaniam ) w nieskończonych ilościach
Nie widac, nic a nic (tych nieskonczonych ilosci)..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 15:10   #3218
trelek_
Rozeznanie

Sami, dzięki za odpowiedź 11 mam op, więc raczej nie skorzystam z bezpłatnego makijażu, ale umówię się na marzec, tak żebym spokojnie mogła dojechać do W-wy i się nie umęczyć i nie gnieść nowych żelków w samochodzie
Sami, jeszcze tylko jedno pytanie Jak to jest z wybarwieniem np po pół roku czy po roku? Równomiernie schodzi? Nie wygląda to źle?

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Yagnaa, zaraz sobie to skopiuję i gdzieś zapiszę Przyda się.

Co można przed op stosować, żeby zapobiec rozstępom? Zwykły krem ujędrniający wystarczy, czy potrzeba czegoś do zadań specjalnych??? Oliwka mnie uczula.

moje 360cc
trelek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:13   #3219
Yagnaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
Yagusia czy myslisz, że no-scar w połaczeniu ze slimakami ( zobacz czy to to: http://allegro.pl/item878153321_supe...zik_piegi.html ) byłby dobra kuracją plus oczywiście doustnie to wszystko co mówisz, ah no i bio oil.
I wszystko smarujemy po zdjęciu szwów jak rana jest już sucha, strupki odpadły tak??

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

i tu jeszcze jedne ślimaki http://allegro.pl/item878344298_trad...a_maystar.html
Chemicznie - nie ma tu mysle przeciwskazan zeby i smarowac "slimakiem" i lykac no-scar, ale uwazam, ze podobnie jak z pielegnacja innych czesci ciala - najlepiej zamiennie, miesiac kuracji jednym a potem miesiac drugim preparatem; cialko lubi zmiany bo bardzo szybko sie przyzwyczaja..

Ranka sucha, strupki odpadly i przynajmniej 5-6 tyg. po op. nie wczesniej (slowa mojego dr-a) - do tego czasu jedynie tlusta masc z antybiotykiem i gazik.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez trelek_ Pokaż wiadomość
Co można przed op stosować, żeby zapobiec rozstępom? Zwykły krem ujędrniający wystarczy, czy potrzeba czegoś do zadań specjalnych??? Oliwka mnie uczula.
Ja profilaktycznie stosuje Biooil (dla mnie osobiscie nie ma nic lepszego), wyslalam go rowniez kolezance z innego forum i sie smarujemy 2-3 razy dziennie.. (kazda osobno sama siebie)

pelne zastosowanie Biooil:
http://www.nokaut.pl/kosmetyki/bio-o...ych-200ml.html
Stary 2010-01-20, 15:18   #3220
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Sami, dzięki za odpowiedź 11 mam op, więc raczej nie skorzystam z bezpłatnego makijażu, ale umówię się na marzec, tak żebym spokojnie mogła dojechać do W-wy i się nie umęczyć i nie gnieść nowych żelków w samochodzie
Sami, jeszcze tylko jedno pytanie Jak to jest z wybarwieniem np po pół roku czy po roku? Równomiernie schodzi? Nie wygląda to źle?
ja miałam kreski rok temu zrobione i one mi jeszcze nie zaczęły blednąć - po prostu od początku były bledsze bo się cykałam, czy czarne nie będą zbyt mocne i zrobiłam sobie grafit mimo że Ania namawiała na czarny tak więc w praktyce nie wiem jak to wygląda - babeczki na forach piszą, ze blednie równomiernie, jaśnieje po prostu

Yagusia, ano nie widać.. póki co
ale luuuuuuubięęęę
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:18   #3221
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

ok już wrzucam do mojego notesiku z radami dziękuję
stosowałaś może no-scar w postaci kremu? słyszałam, że jest dobry
Stary 2010-01-20, 15:24   #3222
Yagnaa
Raczkowanie

Cytat:
ok już wrzucam do mojego notesiku z radami dziękuję
stosowałaś może no-scar w postaci kremu? słyszałam, że jest dobry
Nie mialam wczesniej zadnych blizn, a teraz blizenki bede zaklejac co miesiac nowym setem plastrow siliconowych przez co najmniej 6 miesiecy, wiec w tym samym czasie nie moge uzywac kremow i masci na blizny. Biooil szybko sie wchlania wiec jest OK, reszte preparatow mam do lykania.
Stary 2010-01-20, 15:39   #3223
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

Yagnaa a możesz mi powiedzieć co to są za plastry silikonowe?jakiej marki? czy je też można zacząc stosowac od5-6-ego tyg po operacji??
rozejrzę sie tu może mogę kupic we Wrocku, dzieki

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

ok znalazłam już tu
http://www.sklepuroda.pl/index.php?cPath=1
Stary 2010-01-20, 15:40   #3224
Yagnaa
Raczkowanie

Cytat:
Yagnaa a możesz mi powiedzieć co to są za plastry silikonowe?jakiej marki? czy je też można zacząc stosowac od5-6-ego tyg po operacji??
rozejrzę sie tu może mogę kupic we Wrocku, dzieki
Wszystko kupisz tutaj (strona polecona przez mojego dr-a):
http://www.sklepuroda.pl/index.php?c...bfa1fe822dc253

nakleja sie je wlasnie juz na zagojone, suche blizny, najwczesniej 5-6 tyg po op.

Edytowane przez Yagnaa
Czas edycji: 2010-01-20 o 15:43
Stary 2010-01-20, 15:42   #3225
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

a tu dokładne informacje mamy o tych plastrach silikonowych:
http://www.sklepuroda.pl/pliki/silon.pdf

i nawet specjalnie w kształcie kotwicy na blizny pod piersiami!
Stary 2010-01-20, 17:16   #3226
horo
Zakorzenienie

GG do horo

żyjecie dziewczyny???
bo zaczynam się martwić...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Yagnaa,
sprawdzam ktoryś raz z kolei... moje cycuchy są zimne na górze, a ... cieplejsze na dole...

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2010-01-20 o 17:25
horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:34   #3227
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
żyjecie dziewczyny???
bo zaczynam się martwić...
atmosfera troszkę się na forum popsuła... może stąd ta cisza

trzeba by na zgodę polać

moje 360cc
Stary 2010-01-20, 17:43   #3228
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
atmosfera troszkę się na forum popsuła... może stąd ta cisza

trzeba by na zgodę polać
no to juz ... moze być kawusia???

Stary 2010-01-20, 17:52   #3229
evitanna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość
Yagusia, bez paniki

Treleczku, kreski się robi ok 1,5 godziny (plus minus), na termin u Ani ok miesiąca się czeka..
ALE!
Ania prosiła by rzucić cynk ona szkoli babeczki i od 9 do 11 lutego potrzebuje kobietek do tego szkolenia - ona nadzoruje jak robi makiajż jej uczennica jakaś - nie płaci się za to nic a nic, jeśli chce się koretkę potem zrobić, to już robi ją Ania i wtedy się płaci jej 50zł (to jest chyba koszt igiełek czy coś) - także jakby któraś z Was dziewczyny była chętna na taki układ to piszcie do Ani i powołajcie się na mnie
a tak ogólnie, to jw - na termin się troszkę czeka, bo ona robi makijaż nie tylko w swoim gabinecie
Hej,
tu chodzi o permanentny? Byłabym wdzięczna za namiarek na Anię na priva, bo po zakończeniu kuracji antysyfowej piszę się na kreseczki Ewentualnie na 9-11 mogę kogoś chętnego podesłać :P Z góry serdeczne dzięki!
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 18:10   #3230
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
no to juz ... moze być kawusia???
O tej porze? Potem spać bym nie mogła. Za to jakiś usypiacz mile widziany
Dziecko odtransportowałam do łóżka, to na coś mocniejszego zapraszam

moje 360cc
Stary 2010-01-20, 18:13   #3231
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
uuuu.... to już niefajnie hmmm... Może z czasem skóra się rozciągnie trochę i będzie to mniej widać? Może tak być?
trelek te nasze wkładki (impleo)mają sie nie marszczyć - wg dr zapobiegają pojawieniu sie efektu riplingi czyli marszczenia

Cytat:
Samii,
u mnie usta to też kwestia czasu... umówilam sie na... piatek
Kochana a kiedy do dermatologa i dalej z wiadomym tematem?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:16   #3232
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
O tej porze? Potem spać bym nie mogła. Za to jakiś usypiacz mile widziany
Dziecko odtransportowałam do łóżka, to na coś mocniejszego zapraszam
szkoda, ze ja jestem w pracy ... ale mam bliziutko restaurację, więc... moze chociaż male piwko? albo lampka winka?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Kochana a kiedy do dermatologa i dalej z wiadomym tematem?
to ten sam Doktorek ... kilka znamion i plam usunie mi laserem, a ta,ktora go "niepokoi" - obowiazkowo do wycięcia... ale to juz u chirurga

Stary 2010-01-20, 18:23   #3233
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
trelek te nasze wkładki (impleo)mają sie nie marszczyć - wg dr zapobiegają pojawieniu sie efektu riplingi czyli marszczenia
za niecały miesiąc op a ja nadal niewyedukowana
ale to, że się nie marszczą to akurat dobra wiadomość
o to dr nie pytałam, chociaż zarzucałam go pytaniami.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
mam bliziutko restaurację, więc... moze chociaż male piwko? albo lampka winka?
koniecznie, bo głupio mi samej pić

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Horo, a nie lepiej usuwać niż laserem traktować? Pytam, bo ja się nie znam kompletnie Tzn co jest lepsze, bezpieczniejsze? Mi się zawsze wydawało, że lepiej to u chirurga załatwić i wycinek do badania.

moje 360cc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 18:32   #3234
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

to ten sam Doktorek ... kilka znamion i plam usunie mi laserem, a ta,ktora go "niepokoi" - obowiazkowo do wycięcia... ale to juz u chirurga
troche nie w tę stronę - najpierw wyciecie niepokojących - hispat i dopiero ewentualnie laser - ewentualnie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
za niecały miesiąc op a ja nadal niewyedukowana
ale to, że się nie marszczą to akurat dobra wiadomość
o to dr nie pytałam, chociaż zarzucałam go pytaniami.

ja mam to na piśmie - to są dość nowe implanty - dr na nich zaczał pracować od kwietnia/maja i włąsnie mają zapobiegać temu marszczeniu bo sa wypełnione w 100-105% ( tzw przepełnione) a jednocześnie jedne z bardziej miękkich na rynku

Agnes jak rozmowa poszła?

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2010-01-20 o 18:37
Stary 2010-01-20, 18:32   #3235
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
troche nie w tę stronę - najpierw wyciecie niepokojących - hispat i dopiero ewentualnie laser - ewentualnie
tak, oczywiście.... co nie wyklucza moich usteczek w piatek

ja to wogole chcialam uniknąć wycinania czegokolwiek, ale dr się uparl, ze jednak trzeba

Stary 2010-01-20, 18:33   #3236
evitanna
BAN stały

Saami, Dzwoniłam do p. Ani. Przemiła osoba. Jeszcze nie wiadomo na 100% czy pokaz się odbędzie, bo p. Ania dopiero będzie wiedziała, że uczennica wpłaci za szkolenie. Ale bardzo dziękuję!
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:49   #3237
willma2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez landis Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie byscie mi proponowaly?
lekarz mowil ze wieksze niz 290 nie wejda

Hej!! Trochę się wtrącę!! Ja mam 300 ml mentory okrągłe wys profil!! I większych bym nie chciała..mam 170, pod biustem 70 a w biuście 93, biodra 90, ważę 59 kg...Moje są duże,nie za wielkie..ale takie fajne...Firma ta mnie Twoja niepokoi..tez nie znalazłam nigdzie..
Wyjściowo miałam 86 w biuście!
willma2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 18:50   #3238
magdalenka23
Raczkowanie

buziaczki i uciekam. nie mogę nawet poczytać.

Yagna dzięki, dzięki wiesz za co jestem podekscytowana bo zaczynamy załatwiać.
magdalenka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:54   #3239
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
tak, oczywiście.... co nie wyklucza moich usteczek w piatek

ja to wogole chcialam uniknąć wycinania czegokolwiek, ale dr się uparl, ze jednak trzeba
czym robisz usteczka bo nie doczytałam..??
ja już znalazlam u siebie pare rejonów które bym ulepszyła ..oj

Stary 2010-01-20, 19:05   #3240
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
czym robisz usteczka bo nie doczytałam..??
ja już znalazlam u siebie pare rejonów które bym ulepszyła ..oj
kwasem hialuronowym... ale dokładnie - wybierzemy w piatek ... efekt ma sie utrzymać do ok. 12 miesiecy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości