Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 18:23   #2371
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Moje sesyjno zabiegane R/U
Śniadanie: owsianka 4 łychy płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, banan, 3 łychy wiórków kokosowych z jogurtem light jogobella panacotta jagodowa na wodzie bo mleko mi skisło stąd jogurt ( nie polecam nie była smaczna )
spacerek do sklepu
2Śniadanie: mega mandarynka, duża grahamka, twarożek domowy
Obiad: omlet z 2 żółtek i 3 białek z papryką konserwową i szynka z indyka (tzw. szybki obiad bo biegiem na jazdy)
2 godziny jazdy L-ką
Podwieczorek: tuńczyk wsw z papryką konserwową
30 min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min ćwiczeń na biust i ramiona, 10-15 min skakanki
Kolacja: gotowana pierś z kurczaka

Wiem, że okołotreningowe do dupy bo nie ma węglowodanów ale nie mam weny ich gotowania na noc.
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)

Edytowane przez viline1988
Czas edycji: 2010-01-20 o 18:25
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:27   #2372
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladowypotwor Pokaż wiadomość
I śniadanie : jajeczko+keczup
sniadanie; jajecznica z 3 jaj, do tego bułka i kakao na mleku 3,2 %, albo jakies paltki owsiane z owocami, bakaliami, jogurtem naturalnym itp.
II śniadanie: brak po takim tragicznym, malym sniadnaiu nie jesz nic??
pozywna bulka z warzywami i np. sok jednodniowy.
Obiad: ryż+ jabłko+cynamon
spoko, albo ryz z mieskiem i masą warzyw.
podwieczorek;
wcięło?
Kolacja: kilka malutkich bez+bita śmietana+ czekolada+wisienki
Tragedia.
Twarog z jogurtem i warzywami na Rce... ogółwm jakieś białko + warzywa.
a zaraz zapewne herbata ;p;p
zjedz cos teraz bo ta towja kolacja to porażka jednym slowem.
wez sobie skotke twarogu z johgurtem i szczypiorem zrob do tego warzywa.
A tak wogole... to R Ci ptorzebne?? Wzrostu masz 140 ze z wagi 53 sie odchudzasz?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Moje dzisiejszeUUU:
Śniadanko: big bardzo wielka grahamka: obie połówki z masłem i serem z tym, że jedna połówka na to pomidor, a druga ogórek kiszony; łycha twarożku grani;kawa inka z mlekiem, banan
ładnie ;]
II Śniadanie: cały twarożek lekki z łyżką masła orzechowego i pokruszonym herbatnikiem; kawa z mlekiem uwielbiamy to poalczenie!;]
Obiad: zupa ogórkowa pół miseczki; 4placuszki bananowe(coś ala naleśniczki mini)smażone na kujawskim mało jakos tak;]
Podwieczorek: kaszka manna śmietankowa smakija;kawa z mlekiem ok, tylko dorzucilybysmy jakis owoc jeszcze
Kolacyjka: malutka bułeczka sojowa: pół z masłem i serem; pół z masłem i serkiem almette jogurtowym; mały pomidorek i ogórek kiszony; pół galaretki z kurczaka mamy skropiony sokiem z cytryny; herbata miętowa z cukrem. + sałątka ze swierzych warzyw Ale podoba nam się;]
i jak?????????????????????? ???????????
jw. Fajne u

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:28   #2373
ar22
Raczkowanie

ale przytyc w kontrolowany sposób????jak????zeby sie nie obtłuścic znowu???????co dodawać i jak???? a i nie mam niesttey okresu.....pomocy....
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:31   #2374
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Moje dzisiejszeUUU:
Śniadanko: big bardzo wielka grahamka: obie połówki z masłem i serem z tym, że jedna połówka na to pomidor, a druga ogórek kiszony; łycha twarożku grani;kawa inka z mlekiem, banan tylko łycha twarogu? A może jakieś jajka na miękko albo jajeczniczkę ?
II Śniadanie: cały twarożek lekki z łyżką masła orzechowego i pokruszonym herbatnikiem; kawa z mlekiemnie podobają mi się lekkie i może jakiś owocek i jakieś orzeszki/pestki?
Obiad: zupa ogórkowa pół miseczki; 4placuszki bananowe(coś ala naleśniczki mini)smażone na kujawskimczemu pół miseczki? jak takie mini mini i pół miseczki tomało duużo gęstej zupy z miąskiem gotowanym plus te placki
Podwieczorek: kaszka manna śmietankowa smakija;kawa z mlekiema może jakieś bakalie/orzeszki i owocek do tego
Kolacyjka: malutka bułeczka sojowa: pół z masłem i serem; pół z masłem i serkiem almette jogurtowym; mały pomidorek i ogórek kiszony; pół galaretki z kurczaka mamy skropiony sokiem z cytryny; herbata miętowa z cukrem.a czemu malutka bułeczka i pół galaretki?
i jak?????????????????????? ???????????
Jakoś mało. Wszystko jest mini, malutkie albo pół
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:36   #2375
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
to może podałaby mi Pani jakiś przykład odpowiedzialnej diety.?
słuchaj, wystarczy, że cofniesz się kilka stron i popatrzysz na dobrze ocenione diety z literką R. Proponuję także zajrzeć na stronę główną forum "dietetyka" i zagłębić się w lekturę wątku "Przykładowe jadłospisy R/U/P", jest na samej górze.
Bez przesady, żadna z nas nie ma całego dnia na wizaż i na podawanie innym jadłospisów, które bez problemu można znaleźć, na tacy. Trochę chęci.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:42   #2376
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Już nie pamiętam kiedy wstawiałam
Więc oto moje wczorejsze U:

I. owsianka: 4 łychy owsianych ugotowane na szklance mleka z wkrojonym bananem, solidnie posypane słonecznikiem, wiórkami kokosowymi i rodzynkami królewskimi, dosłodzone łyżeczką miodu, kawka czarna (nie znoszę innej)

II. kasza gryczana, gularz z wołowinki z marchewką, groszkiem i pomidorami, buraczki zasmażane na ciepło, seler z jabłkiem, jogurtem i majonezem

basen 1h

III. duże i bardzo słodkie jabłuszko, miseczka budyniu waniliowego z migdałami polany sokiem malinowym

IV. 2 kromki chleba razowego z masłem + sałatka (średnia marchewka, jajko, cebula, 2 różyczki brokuła, 2 łychy czerwonej fasoli, kawałek papryki czerwonej, natka, szczypior, 2 łychy kukurydzy, łycha majonezu, trochę curry

i jak, ktoś oceni?

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2010-01-20 o 18:45
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:45   #2377
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
jaka ja pani zwyczajna agata jestem jest tu całe mnóstwo jadłospisów na każdą dietę tzn. na R, U,P. tak jak napisała Iza, wystarczy cofnąć się kilka i stron i jest ich całe mnóstwo. szukaj tych dobrze ocenionych.
czytanie nie boli.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 18:48   #2378
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka18 Pokaż wiadomość
witam!
to moze i ja wkleje swoj jadlospis.
chyba U
ok 8.15 - nie bylam glodna za bardzo więc 6 wafelkow kokosowych
3 kostki 3 bita
pol godz pozniej 1 kromka słonecznikowego z dżemem z owoców leśnych

9.30 jablko i czerwona pomarancza (mala)
13.30 pół miseczki zupy warzywnej zabielanej , 2 kromki chleba j.w z margaryna śniad., princessa maxi kokosowa,pasek bialej czeko,reszta 3 bita.

teraz moze troche potancze

i mysle ze wieczorem ok 18 wpadnie serek homo z mixem tropikalnym (nerkowce, ziemne, zurawina, papaja, ananas) lub jakims innym dodatkiem.

prosze o ocene
masakra.. nie ma białka, nie ma zdrowych węgli, nie ma warzyw, nie ma NNKT właściei nic nie ma poza cukrem.. właściwie same śmieci..

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
I śniadanie : jajeczko+keczup
II śniadanie: brak
Obiad: ryż+ jabłko+cynamon
Kolacja: kilka malutkich bez+bita śmietana+ czekolada+wisienki
a zaraz zapewne herbata ;p;p
a tu jeszcze gorzej.. dziewczyno ty masz siłe stac na nogach??!! twoj metabolism nie istnieje jak mniemam..
Stary 2010-01-20, 18:57   #2379
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

I. owsianka: 4 łychy owsianych ugotowane na szklance mleka z wkrojonym bananem, solidnie posypane słonecznikiem, wiórkami kokosowymi i rodzynkami królewskimi, dosłodzone łyżeczką miodu, kawka czarna (nie znoszę innej) ładnie i smacznie
halo halo, a gdzie 2 sniadanie?
II. kasza gryczana, gularz z wołowinki z marchewką, groszkiem i pomidorami, buraczki zasmażane na ciepło, seler z jabłkiem, jogurtem i majonezem gulasz jesli kaszy sporo to ok

basen 1h

III. duże i bardzo słodkie jabłuszko, miseczka budyniu waniliowego z migdałami polany sokiem malinowym mimo tego,ze boli mnie az brzuch z z przejedzenia ten budynn

IV. 2 kromki chleba razowego z masłem + sałatka (średnia marchewka, jajko, cebula, 2 różyczki brokuła, 2 łychy czerwonej fasoli, kawałek papryki czerwonej, natka, szczypior, 2 łychy kukurydzy, łycha majonezu, trochę curry

i jak, ktoś oceni?
smacznie,zdrowo i w ogole oh a iah
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:03   #2380
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

I. owsianka: 4 łychy owsianych ugotowane na szklance mleka z wkrojonym bananem, solidnie posypane słonecznikiem, wiórkami kokosowymi i rodzynkami królewskimi, dosłodzone łyżeczką miodu, kawka czarna (nie znoszę innej) smaczniee najadasz się 4 łyżkami ? na R się jada więcej

a 2 śn

II. kasza gryczana, gularz z wołowinki z marchewką, groszkiem i pomidorami, buraczki zasmażane na ciepło, seler z jabłkiem, jogurtem i majonezem mm, pychota !

basen 1h

III. duże i bardzo słodkie jabłuszko, miseczka budyniu waniliowego z migdałami polany sokiem malinowym

IV. 2 kromki chleba razowego z masłem + sałatka (średnia marchewka, jajko, cebula, 2 różyczki brokuła, 2 łychy czerwonej fasoli, kawałek papryki czerwonej, natka, szczypior, 2 łychy kukurydzy, łycha majonezu, trochę curry szkoda, że wędlinki nie ma żadnej na kanapkę, ale jest okej

i jak, ktoś oceni?
gdybyś chciała, to pewnie dałabyś radę coś więcej wcisnąć
jakieś 2 śniadanko ? może jogurt, owoc chociaż ?
ale ogólnie podoba mi się

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:05   #2381
ar22
Raczkowanie

czekam na jakies wskazówkiiii....:p rosi::prosi ::pr osi:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 19:08   #2382
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
czekam na jakies wskazówkiiii....:p rosi::prosi ::pr osi:
jak nie chcesz się "otłuścić" - choć przy braku okresu "otłuścić" się musisz - jedz zdrowo, bez śmieciowego jedzenia, słodyczy... aczkolwiek sądzę, że w Twoim przypadku słodycze, oczywiście nie w nadmiarze, mogą jedynie pomóc w powrocie miesiączki...
a jeżeli strach przed otłuszczeniem (irracjonalny ^^') spędza Ci sen z powiek, to może nie jesteś gotowa na przytycie i wypadałoby pomyśleć o terapii?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:28   #2383
ar22
Raczkowanie

chce przytyc.!!!..tylko w zdrowy sposób tak zeby nto kontrolowac....a nie przegiac i wrócic do wagi sprzed diety...wiec jak???co dodawac???? i ile??? od razu na P???czy najpierw U?????:pros i: bardzo prosze pania ize wiosenna o rady....bo ja chce wreszcie normalnie jadac...tylko mam blokade...ale CHCE!!!!!
Stary 2010-01-20, 19:36   #2384
twinsy21
Raczkowanie

Arrr22...tez sie obawialysmy jak bedzie, ale sie przelamalysmy i jestesmy mega szczesliwe
Poza tym kiedy zaczelysmy jesc duzo, duzo wiecej, sporo zdrowych tluszczy-nasz BF z 27-28 spadł na 20-21%. Co nas niezmiernie cieszy, bo w koncu miescimy się w normie;]

NASZE P:

przed sniadaniem;

suszone sliwki + jablko z gruszką podprazone na patelni i posypane cynamonem.
kawał placka drożdżowego z masłem orzechowym;p

sniadanie;

* owsianka ; dużo owsianych, bakali ; kilka garsci orzechow, duzo pestek slonecznika, rodzynki, wiórki kokosowe, daktyle + po 2 garści; BF, ZB, chocapic, poduszeczki kokosowe + 1/2 naturalnego + 1/2 pierotta orzechowego.
* bułka z masłem, serem, salata, pomidorami i przyprawami.

po; sok marchewkowy jednodniowy. + 2 ryżowe z miodem i cynamonem

II śniadanie ;

serek wiejski z papryka ostra, pieprzem, bazylią, tymiankiem, oregano, imbirem + 3 kromki chleba ; 2 z masłem i serem i warzywami, 1 z maslem orzechowym.

obiad;

kotlety z soczewicy [pycha!;] ] + worek ryżu z sosem grzybowym + salatka z marchwii i groszku [talerz]

deser;

*1/2 paczki biszkoptów;D smarowane masełkiem orzechowym na pół z miodem
*kakao na mleku 3,2 %
*jabłko.

podwieczorek;

*owsiane platki, białko truskawkowe [2 lyzki. postanowilysmy sprobowac z mniejsza iloscia raz na jakis czas] , maslanka truskawkowa, BF, bakalie takie jak na sniadanie. [ spora miska]
*kromka chleba przytostowana z serem zoltym i dzemem

kolacja ;

2 jajka na twardo + miska warzyw na patelnię + bułka pszenna ;
-1/2 z camembertem i pomidorem
-1/2 z serem , chrzanem żurawinowym i serem kanapkowym z ziolami.

po;

daktyle + kakao z cynamonem.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
chce przytyc.!!!..tylko w zdrowy sposób tak zeby nto kontrolowac....a nie przegiac i wrócic do wagi sprzed diety...wiec jak???co dodawac???? i ile??? od razu na P???czy najpierw U?????:pros i: bardzo prosze pania ize wiosenna o rady....bo ja chce wreszcie normalnie jadac...tylko mam blokade...ale CHCE!!!!!
zaprzeczas sama sobie!. nikt ci nie pomoze jak sie nie odblokujesz, a z twoim pdoejsciem bedzie ciezko;/
Nie raz Ci tu pisalysmy abys od razu przeszla na P, a nie meczyla U.
Ale jak chcesz.

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-20, 19:39   #2385
warrior_mortal
Rozeznanie

UUu:

śń: 2 kromki razowca z masłem orzechowym- 1 z dżemem wiśniowym; 2 z powidłami śliwkowymi + wieśniak 200g. z cynamonem + herbata zielona

IIśń: jabłko bez skórki + bułka orkiszowa z masłem, szynką drobiową, pomidorem i sałatą

ob: ok.1/2 woreczka ryżu parabolied, pierś z kurczaka pieczona z keczupem, szpinak + herbata zielona

podw: tutaj tylko chłodnik sokólski 400g. wpadł bo źle się czułam

kol: 2 kromki razowca z jakimś miksełkiem (masło się skończyło) łososiem więdzonym z koperkiem, z papryką + herbata zielona

i jak? oceni ktoś? pzdr.!
Stary 2010-01-20, 19:56   #2386
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
wyrak, zrozum ALUZJĘ.

:p
So sorry, zacmienie jakie naszlo czy co ?

Cytat:
yhm.. wiem że to mało odpowiednia dieta, ale dopiero wkraczam w ' świat' odchudzania ^^
jutro postaram się jeść bardziej prawidłowo. : )
Cytat:
Jest caly przyklejony ("od redakcji") watek z przykladowymi jadlospisami, wszystkie oznaczone litera R i ciach bajera.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:03   #2387
dziewczynka87
Rozeznanie

dobra, ostatni raz.... może teraz lepiej (jak nie to mi wprost powiedzcie, to nie będę pisać więcej)
R
śn - 2 małe grahamki, 4 plastry polędwicy (z komina, cokolwiek by to oznaczało), kilka orzechów wloskich
2 śn - jogurt Activia do picia
obiad - warzywa na patelnię (druga część paczki z wczoraj), torebka ryżu pełnoziarnistego
podwieczorek - jabłko
kolacja - 3 kromki chleba chrupkiego żytniego, serek wiejski, znowu kilka orzechów
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:05   #2388
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Arrr22...tez sie obawialysmy jak bedzie, ale sie przelamalysmy i jestesmy mega szczesliwe

Poza tym kiedy zaczelysmy jesc duzo, duzo wiecej, sporo zdrowych tluszczy-nasz BF z 27-28 spadł na 20-21%. Co nas niezmiernie cieszy, bo w koncu miescimy się w normie;]

NASZE P:

przed sniadaniem;

suszone sliwki + jablko z gruszką podprazone na patelni i posypane cynamonem.
kawał placka drożdżowego z masłem orzechowym;p

sniadanie;

* owsianka ; dużo owsianych, bakali ; kilka garsci orzechow, duzo pestek slonecznika, rodzynki, wiórki kokosowe, daktyle + po 2 garści; BF, ZB, chocapic, poduszeczki kokosowe + 1/2 naturalnego + 1/2 pierotta orzechowego.
* bułka z masłem, serem, salata, pomidorami i przyprawami.

po; sok marchewkowy jednodniowy. + 2 ryżowe z miodem i cynamonem

II śniadanie ;

serek wiejski z papryka ostra, pieprzem, bazylią, tymiankiem, oregano, imbirem + 3 kromki chleba ; 2 z masłem i serem i warzywami, 1 z maslem orzechowym.

obiad;

kotlety z soczewicy [pycha!;] ] + worek ryżu z sosem grzybowym + salatka z marchwii i groszku [talerz]

deser;

*1/2 paczki biszkoptów;D smarowane masełkiem orzechowym na pół z miodem
*kakao na mleku 3,2 %
*jabłko.

podwieczorek;

*owsiane platki, białko truskawkowe [2 lyzki. postanowilysmy sprobowac z mniejsza iloscia raz na jakis czas] , maslanka truskawkowa, BF, bakalie takie jak na sniadanie. [ spora miska]
*kromka chleba przytostowana z serem zoltym i dzemem

kolacja ;

2 jajka na twardo + miska warzyw na patelnię + bułka pszenna ;
-1/2 z camembertem i pomidorem
-1/2 z serem , chrzanem żurawinowym i serem kanapkowym z ziolami.

po;

daktyle + kakao z cynamonem.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------
wow,dziewczyny,naprawde super.Jak waga, mam nadzieje, że rośnie
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:12   #2389
stupify
Zakorzenienie

twinsy21, wpraszam się do Was na owsiankę Ona musi być przepyszna : O
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 20:18   #2390
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
wow,dziewczyny,naprawde super.Jak waga, mam nadzieje, że rośnie

Wiesz ostatnio mialysmy totalny rostrój żołądka i mega skurcze jelit i waga trochę zleciala [jak zobaczylysmy 41.5 to myslalysmy ze nam serce z żalu pęknie;p] ;/ Ale uspokoiło sie, wrocilo do 42.5 , a nawet 42.7 ;D i mamy nadzieje ze bedzie rosło dalej [zwazymy sie dopiero w lutym], a kolejny rostroj nie zlapie nas juz szybko;] Boimy sie teraz, przy sesji, bo stres lekki powoduje niestety romans z panem Wctem, ale jestesmy dobrej mysli

PS; poszlysmy raz platnie zrobic sobie test na alergeny pokarmowe, to na spozegnali z kwitkiem i uznali ze potrzebny nam gastrolog a nie jakies testy;/ ;p / A jak powiedzialysmy ze bylysmy to uznali bysmy poszly jeszcze raz. ;/ [wtf?]. Tak to jest jak sie co tydzien po lekarzach latalo, to teraz nas maja za hipochondryczki;p

Pozdrawiamy!

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-20, 20:18   #2391
_Angie
Raczkowanie

Cytat:
yhm.. wiem że to mało odpowiednia dieta, ale dopiero wkraczam w ' świat' odchudzania ^^
jutro postaram się jeść bardziej prawidłowo. : )
chyba w świat zagładzania ogarnij się póki możesz, taki jadłospis do niczego nie prowadzi
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:19   #2392
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
twinsy21, wpraszam się do Was na owsiankę Ona musi być przepyszna : O
Oj jest, jest Jutro zrobimy więcej, więc zapraszamy

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-20, 20:22   #2393
marta6704
Zakorzenienie

Moje "bez apetytowe" U ( od dwóch dni jakoś nie mam chęci na jedzenie, ale zmuszam się i jem bo inaczej skąd znajdę siły na nauke ).
Mam nadzieje, że jak tylko bedę miała trochę więcej czasu na bardziej przemyslaną dietę to zamiar U, będzie R.

Śniadanie- Na szybko : troszeczkę sałatki z pekińskiej z kukurydza, na łyzeczce oleju i sosie koperkowo-ziołowym, herbata biała

IIŚ- bułka z ziarnami z masłem, serem, sałatą, ogórkiem kiszonym i pomidorem

Obiad: Pół średniej wielkości pizzy z serem i szynką, kubek zielonej herbaty
mały napój z magnezem 100ml

Podwieczorek: ok 250 ml jogurtu wiśniowego, duuży kubek yerby

Kolacja: Jeden krokiet z kapustą i grzybami, 2 kromki razowca z jajkiem, twarozkiem, plasterkiem szynki i świeżym ogórkiem
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 20:39   #2394
_Angie
Raczkowanie

Twinsy21 jejku jak mi się podoba to Wasze jadło normalnie nie raz się Wami inspiruje, a to połączenie tych przypraw z wiejskim w II śniadaniu to wypróbuje na pewno
i życze, żeby kilogramy szybko leciały w góre
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:52   #2395
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Angie Pokaż wiadomość
Twinsy21 jejku jak mi się podoba to Wasze jadło normalnie nie raz się Wami inspiruje, a to połączenie tych przypraw z wiejskim w II śniadaniu to wypróbuje na pewno
i życze, żeby kilogramy szybko leciały w góre
A dzięki Wielkie!
Połączenia spróbuj- wyszło przepyszne Bynajmniej nam okropnie smakowalo Zabraklo tylko jajecznicy do serka wiejskiego [kochamy ponad wszystko -prawie, bo czekolady nic nie pobije ] ale i z nią wypróbujemy

Pozdrawiamy!;]

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-20, 20:56   #2396
Twisted94
Rozeznanie

U

(7:30) : kiwi
I śn(8.30) : 2 kromki razowca z margaryną z:
-Almette pomidorowym i 2 plasterkami pomidora
-powidłami z czarnej porzeczki
czarna herbata z łyżeczką miodu
(9.00) kawa z 7days'em czekoladowym
II śn(12.30) : kromka razowca na pół z Almette i plastrem pomidora
obiad(15.20) pomidorowa, niezabielana z makaronem
(16.00) : chinszczyzna maminej roboty (makaron chinski /nie pamietam jaki/ z tao tao; pieczarka; grzybku mun/czy jakos tak/ z sosem sojowym do smaku, plastrami swiezego imbiru, itp.)
(17.30) : czarna herbata, krowka, 2 kawalki 3 bita
K: (21.00) 2 kromki razowca z margaryna z:
-lyzeczka miodu
-1 zabkiem czosnku (chyba jakies przeziebienie mnie bierze )
kubek kakao na mleku 2%

I jak?? jest dobrze?? bo ostatnio nawet balam sie dawac moje jadla, bo albo zapominalam, albo nie mialam czasu zrobic sobie II sniadania
p.s.- dzisiaj nareszcie mialam na lekcje i moglam sobie wypic kawe

prooosze o ocene..:pro si:

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:59   #2397
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
hm... bo u kogos latwiej zobaczyc bledy niz u siebie...
nie na prozno sie mowi ze lepiej sie doradza komus niz samemu kozysta z wlasnych rad

Dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(9.30)
Jogurt truskawkowy (150g), grahamka, pomaranczka.
Herbata.

IIŚNIADANIE(14.00)
Rogal drozdzowy z makiem i marmolada.
Herbata.

OBIAD(17.30)
5 knedli ze sliwką.

godzinny spacer z psem.

KOLACJA (okolo 20 bedzie)
2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem i paprykarzem, plasterkami pomidora i ogorka.

O ja p***dole.... Pewnie się nabiegałaś z pieskiem żeby spalić te knedle...
Gratuluję... Jeszcze trochę i wygra Pani bilet na tamten świat....
PS. Pozdrowienia od Air.... Jesteś WIELKA
Stary 2010-01-20, 21:04   #2398
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Twisted94 Pokaż wiadomość
U

(7:30) : kiwi
I śn(8.30) : 2 kromki razowca z margaryną z:
-Almette pomidorowym i 2 plasterkami pomidora
-powidłami z czarnej porzeczki
czarna herbata z łyżeczką miodu
Almette pomidorowe! i powidła z czarnej porzeczki! Oooooo;]
wszystko pięknie, tylko owoców nam brak I nnkt;]
Mozesz sobie np. zrobic salatkę owocową, posypac pestkami slonecznika i orzechami i polac jakims jogurtem Mmm;]
(9.00) kawa z 7days'em czekoladowym
Już wiemy co zjemy niebawem
II śn(12.30) : kromka razowca na pół z Almette i plastrem pomidora
mogly wpasc dwie;D
obiad(15.20) pomidorowa, niezabielana z makaronem
(16.00) : chinszczyzna maminej roboty (makaron chinski /nie pamietam jaki/ z tao tao; pieczarka; grzybku mun/czy jakos tak/ z sosem sojowym do smaku, plastrami swiezego imbiru, itp.)
O mamuniu! Fajny pomysl na obiad. Pozwolisz ze Ci podkradniemy?
(17.30) : czarna herbata, krowka, 2 kawalki 3 bita
+ cos normalnego; owoce, kanapka, kakao, jogurt?;]
i byłoby ok;]
K: (21.00) 2 kromki razowca z margaryna z:
-lyzeczka miodu
-1 zabkiem czosnku (chyba jakies przeziebienie mnie bierze )
jej. przypomnialas nam o kanapkach z maslem i czosnkiem, ktore ubóstwiamy;]
brakuje nam tu warzyw i bialka
kubek kakao na mleku 2%

I jak?? jest dobrze?? bo ostatnio nawet balam sie dawac moje jadla, bo albo zapominalam, albo nie mialam czasu zrobic sobie II sniadania

p.s.- dzisiaj nareszcie mialam na lekcje i moglam sobie wypic kawe

prooosze o ocene..:pro si:

jw.;]

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-20, 21:18   #2399
nuska111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie za mało. Na R Ok [chodz i tak niewiele, obstawialybysmy przy nieszkodliwej rce jakies 1500-1600], U z pewnoscią nie.

Ty masz zamiar kiedykolwiek wziąść się w garść??

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

hmmm... zastanawia nas czemu siedzisz na R? Czy ty przypadkiem nie starasz się o odzyskanie okresu??
okres wrócił jakby narazie mam nieregularny, ostanio troche mi sie przybrało ale właśnie już powoli na U przechodze zgubiłam jakies 2 kilo w ciągu 2 tyg i jestem zadowolona teraz wystarczy ze utrzymam
P.S. dzięki za ocenkę;*
nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:22   #2400
Twisted94
Rozeznanie

kiwi bylo przed sniadaniem gdzies tu czytalam,ze jak sie zje owoce po posilku to pozniej one gnija w jelitachiw ogole jest lepiej je jesc przed posilkami

orzechy czy pestki dyni to bym chciala sobie zjesc tyle ze mnie ostatnio, przez ten aparat, zeby bola jak chce cos zjesc twardszego

ok. jutro na IIsn beda 2 kanapki i moze sobie wezme tez princesse maxi kokosowa?

mozecie podkrasc przepis zapomnialam napisac, ze jeszcze byly w niej orzech ziemne (na szczescie zmiekly i moglam sobie je zjesc.. )

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości