|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Tupnij nogą, wyłącz mu kompa i powiedz, że teraz ma pomyć naczynia jeśli chce mieć na jutro obiad. Ma wynieść na strych pranie teraz, a jak nie zrobi to sru korki wyłączyć - zaraz pobiegnie! Postaraj się wyciszyć, bo tylko ty się denerwujesz i szkodzisz sobie i Doriankowi. Możesz zrobić podział obowiązków, bo jak pojawi się mały to ty się zarypiesz dziewczyno!
A to, że brud działa jak płachta na byka to wiem. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|
#4532 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
a teraz .............az mnie roznosi,zaraz wlasnie jade do domu i chyba sie przewroce jak zobacze ten syf zdam relacje za jakies 20-30 minut czekam na taxi i jade do tego syfiarza bo ladniej o nim niestety nie moge powiedziec
|
||
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak chce zjeść super obiad to ma kupić to i tamto. Większość zakupów i tak robię sama jak wracam z pracy, ale też wszystkiego nie przytacham.
|
|
#4534 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ciekawa jestem czy wszyscy faceci to tacy balaganiarze ??!!?? bo moj jest mega wielkim,gorszy od dzieci niestety,trabi taxi wiec za niebawem odezwe sie ale z domciu
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
U okulistki było okropnie!!! Mały się umęczył, upłakał, nastresował... wszystko trwało 2 godziny włącznie z zakrapianiem oczek... dopatrzyła się wybroczyn w okolicach plamki żółtej i nastraszyła mnie, że szok... Może to być po cięzkim porodzie ale nazlecała mi zrobić badania jak najszybciej na IP, iść do neurologa pediatry i najlepiej jutro jechać do Krakowa do okulisty
ogółem widać było, że jej się to nie podoba co zobaczyła i jak wyszłam rozryczałam się jak bóbr... Pediatra neurolog nie przyjjął nas- dopiero w poniedziałek:\ wkurzył mnie gościu!!! miał napisane na skierowaniu pilne a stwierdził, że się nie spieszy- a żeby było śmieszniej to w okolicy jedyny taki specjalista, nawet w szpitalu nie ma neurologa dziecięcego... Wkurzyłam się i nakarmiłam małego na poczekalni u niego, bo zaczęła mnie martwić za długa przerwa w jedzeni:\ Nie bardzo chciał się rozbudzić i pojeść ale w końcu się udało. Poten na IP pobrali mu krew do badań i znów się upłakał potem znów pojadł... Jutro dzwonie do Krakowa czy nas przyjmą czy zaś muszę na termin czekaćPozwoliłam sobie wkleić wiadomość jaką pisałam na mamusiowym, bo nawet nie chce kolejny raz tego opisywać. Jestem wyczerpana psychicznie. Dla relaksu pale w piecu i robie pranie małego... mam nadzieję, ze cokolwiek dam rady pospać dzisiaj... |
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
o rany dziewczyny jak tak Was czytam to ja musze powiedziec,ze mam faceta jak marzenie.sprzata,gotuje,p ranie zrobi,posprzata po sobie,gary pomyje,nawet lazienke sam posrzata,ciuchy swoje chowa( problem sa tylko z moimi,bo ja wszedzie zostawiam swoje ciuchy,albo poskladam jak sie juz gorka rozwala
)za to CHRAPIE CHRAPIE,CHRAPIE ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
ZEBERKO teraz wiem,ze gdy naszemu dziecku cos dolega to jest to dla nas czarna rozpacz...ale pomysl o swoim zdrowiu. biedne malenswto,wkurza i plakac sie chce jak sie slyszy,ze taki maluszek musi cierpiec i juz od malenkiego czepiaja sie go jakies paskudztwa
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane widzę,że rozwiązał się temat porządków w domciu i mężów
. No to ja szczerze moge powiedzieć,że na mojego męża nie mogę narzekać . Ideałów nie ma rzecz jasna,ale zły nie jest. Co jest dziwne,nie zostawia nigdzie swoich ubrań tylko wkłada je do szafki,no chyba,że na drugi dzień cos ubiera,to kładzie w łazience. Skarpetek nie zostawia mi nigdzie,tylko wrzuca do kosza z brudną bielizną . Hmm co by tu jeszcze...czasami on gotuje,jak mi się nie chce,to pozmywa i umyje kuchenkę nawet. A po obiedzie to przeważnie on zmywa,bo mi się nigdy nie chce jak się najem . Buty zostawia pod szafką,bo jakby wszedł do pokoju to bym mu nogi wyrwała z zadka. Faktem jest,że czasami oczywiście zrobi coś źle,ale nie musze po nim sprzątać,bo jak mi nie pasuje coś to poprosze i sprzątnie. Także źle nie mam . Ale pamiętam,że jak tylko zamieszkaliśmy razem to ciężko było go nauczyć tego,chociaż nigdy specjalnie nie bałaganił . Szkoda tylko,że pyskaty to on będzie całe zycie,bo jak czasami cos powie to w pięty wchodzi,albo jak się mądruje,ale ideałów nie ma,przecież nudno by było .Alexa to zdaj relacje jak tam w domku,jak dojedziesz .Kicia cały czas walczy z porządkiem w mieszkanku bo ma mały remoncik i reszte czasu spędza z przyjaciółmi,ale pisała,że w końcu odżyła i jest szczęśliwa,a to w końcu najważniejsze .Mój synuś się ostatnio zrobił okropnie rozbrykany,tak się maleństwo rozpycha i kopie,że szok . A ja w końcu po niedzieli pędze na zakupy w końcu dla małego![]() .Odebraliśmy dzisiaj wyniki grupy krwi i na szczęście mamy taką samą,także żadnych konfliktów nie będzie ![]() A co u Was kochane słychać??Jak się czujecie?? Jak tam dzidziolki w brzuszkach a starające jak tam staranka?? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4538 |
|
BAN stały
|
Jestem juz w domu
moj maz ma focha ponoc latal i mnie szukal,Igor mowi ,ze w szpitalu mnie szukali wiem wredna zolza jestem ale niech zobaczy jak to milo sie tak wkurzac,chociaz gary pozmywal ale oprocz tego to nic innego nie zrobil a maly mi juz pranie posortowal ale tylko nasze a caly kosz jest prawie jego ale ksieciuniowi ciezko wlozyc i wlaczyc pralke a ja tego nie zrobie i niech zobaczy jak to fajnie nie miec czystych ,poprasowanych ciuszkow. |
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
ALEXA widze wojna domowa...tylko kochana nie przesadz bo faktycznie Dorianek okaze sie byc bejbikiem styczniowym a nie marcowym...a mial czekac przeciez na Karinke
|
#4540 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bedzie dobrze musisz w to wierzyc,nie dopuszczac do siebie zlych mysli
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ANUSIA to masz tzka takiego jak ja ![]() a moja dzidzia tez wlasnie ostatnio mnie nie oszczedza.kopie,rozciaga sie a mi brzuch peka
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
No musze przyznać,że ja też chrapania nie cierpię,a mój jak już uśnie to jakby kombajn odpalił,a mnie szlak trafia i spać nie mogę
![]() Zeberka na chorobach się nie znam,ale napewno to nic poważnego,nie martw się na zapas,bo mały wyssie ten stres z mlekiem i będzie niespokojny. Będzie dobrze |
|
|
|
#4543 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale teraz na cicho bo On obrazony a ja sie nie bede wkurzala no musi poczekac na woja laseczke dostal przykaz ,ze ma jeszcze tam posiedziec ale teraz zasiadlam przed kompem a On mnie kopie z kazdej strony az mi sie goraco robi jak bym przekwitala
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ANUSIA :brzydal :ostatnio nawet gwizdalam w nocy,bo wyczytalamm,ze dziala najadlam sie tylko wstydu,bo slyszal jak gwizdalam i tak dziwnym tonem zapytal sie co ja robie
|
|
#4545 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
szkoda,ze moj do nich nie nalezy a u mnie w domu na froncie cisza maz obrazony jak dziecko za to ,ze nie wzielam telefonu i nie powiedzialam gdzie ide i dobrze niech sie powkurza
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
i nie wie skąd .Cytat:
Cytat:
Osz ty wredna jesteś normalnie Podziękuj mu chociaż,że gary umył.Zawsze to jakaś pochwała i może mobilizacja na przyszłość. Ja za każdym razem jak mój zrobi coś dla domu/dla nas bez moich wrzasków i próśb to mu dziękuję .Działa,czasami na krótko ale ważne że w ogóle.************************* *********** Lecę do wanienki.Dzisiaj cały dzień spałam,a teraz to chyba do rana będę siedziała
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do tych napadow goraca to tez dzis do tzta sie smialam,ze przekwitam a jak to oznaka bliskiego porodu ![]() chyba nie
|
|
#4548 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
gwizdajaca Agniesia ale pomaga
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia no masz racje,do porządków nie trzeba naszych zaganiać
![]() A mój też mi robi rozbój w brzuchu,ale się cieszę,bo wole,żeby tak szalał niż ma być spokojny i znowu bym się martwiła .Mój mężulek właśnie pojechał na nocke i już mi się nudzi,hehe. Kochane a ja mam pytanko,jak mi się zaczął dzisiaj 30 tydzień,to mam liczyc jako 31??Bo Agniesia tak ma chyba,a ja nie wiem. To zostało mi 10 czy 9 tygodni?? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki musiałam się powyżalać, a wiem że teraz tylko czekanie i latanie po lekarzach może coś wyjaśnić:\
Poprostu najgorsze jest to własnie, że idzie się pewnym, że będzie ok, że to będzie proforma a tu taki natłok złych wiadomości jak grom z jasnego nieba- szok... ale dochodze do siebie pomału albo ze zmęczenia. |
|
|
|
#4551 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ze wszystko uciska i stad te napady dusznosci,ataki goraca ,no ale coz co ma byc to bedzie choc lepiej niech sobie jeszcze siedza bobaski ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
po to tu jestesmy zeby sie wspierac i radzic jak mozemy,czasem cos wydaje sie beznadziejnie ciezkie a pozniej wychodzi ,ze nie bylo az tak zle i za to wlasnie bedziemy trzymaly
|
||
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mój chrapie to go szturcham,albo mu zatykam nos i przestaje,hehe,ale na krótko
Alexa a Ty się nie denerwuj,mąż napewno zrozumie,że źle robi
|
|
|
|
#4553 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak bylam w szpitalu i byla mowa,ze beda robic juz prawdopodobnie cesarke ,bo maly lezy i fika z glowka u gory a nogami na dole a leszczowego nie moga mi zrobic ze wzgledu na lozysko to mialam takiego stresa ,ze jak zmierzyla mi cisnienie i pokazalo,ze ponoc mam 145/90 i puls UWAGA 140 to mowi,ze nie wiedza jak ja te porody przezylam jak to mnie tak stresuje i sama sie dziwie jak to mozliwe a boje sie jak diabli
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Alexa
ide wyjąć pranie i połorze się choć domyślam się, że mały wtedy akurat wstanie Ale przyzwyczaiłam się już, że jak padam na twarz on jest głodny albo poprostu nie chce spać |
|
|
|
#4555 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
nie ma za co Zeberko ![]() dokladnie to sa wlasnie dzieciaczki chyba wyczuwaja jak mamcia zmeczona to One zaczynaja buszowac,juz za czasow brzuszka tak robia ![]() a Ty sie nie denerwuj tylko pelen relax (wiem,ze latwo sie mowi a ciezej wykonac jesli chodzi o wlasne dziecko ) zeby nie przeszedl ten zly nastroj na niunieczka bo wtedy nie pospisz sobie,dzieciaczki to takie madraski,ze wyczuwaja mamci swojej humor. |
||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Alexa z tą rozwódką to dobre
No mój Gracjanek jest ułożony dupcią na dół,też ma nóżki na dole a główke u góry,to prawdopodobnie też będę miała cesarkę,bo coś się synuś obrócić nie chce ,ale cóz,cesarke też przezyje .To już wiem jak to liczyć,dziekuje |
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
SENSUEL lokiec tez probowalam nie dziala,wszystko probowalam i dzial na 2-3 sekundy....zwariuje przy nim
![]() ZEBERKO ALEXA ![]() ANUSIA ja sie ciesze,ze sie tam prezy i rozciaga....choc moglaby mi dac troche posac w nocy ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- ANUSIA oj widze,ze juz ALEXA mie ubiegla i roziwiala Twoje watpliwosci ![]() i jak sie czujesz patrzac,ze to juz 9 a nie 10 tygodni do porodu
|
|
#4558 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bo wiem jak ``smakuje`` normalny porod i jednak wole pozniej jechac przez pare dni na ketanolu niz przezywac to po raz trzeci ![]() no wlasnie zostalam obdarzona przez milczacego meza goraca truskawkowa herbatka ale jeszcze sie nie odezwe zeby nie myslal,ze tak latwo mu pojdzie
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ALEXA to sie nazywa przelamywanie lodow
|
|
#4560 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie kazdy moze posluchac jak jego partnerka gwizda a w zwiazku wesole chwile tez musza przeciez byc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

.Ubrania zostawia tam gdzie aktualnie się rozbiera.Zazwyczaj skarpetki są koło sofy,a reszta wisi na krześle w części jadalnej.Naczynia jak ma wenę to pozmywa,ale zdarza się tak że i ja muszę po nim zmywać.

a teraz .............az mnie roznosi,zaraz wlasnie jade do domu i chyba sie przewroce jak zobacze ten syf
Jak chce zjeść super obiad to ma kupić to i tamto. Większość zakupów i tak robię sama jak wracam z pracy, ale też wszystkiego nie przytacham.
ciekawa jestem czy wszyscy faceci to tacy balaganiarze ??!!?? bo moj jest mega wielkim,gorszy od dzieci niestety,trabi taxi wiec za niebawem odezwe sie ale z domciu
ogółem widać było, że jej się to nie podoba co zobaczyła i jak wyszłam rozryczałam się jak bóbr... Pediatra neurolog nie przyjjął nas- dopiero w poniedziałek:\ wkurzył mnie gościu!!! miał napisane na skierowaniu pilne a stwierdził, że się nie spieszy- a żeby było śmieszniej to w okolicy jedyny taki specjalista, nawet w szpitalu nie ma neurologa dziecięcego... Wkurzyłam się i nakarmiłam małego na poczekalni u niego, bo zaczęła mnie martwić za długa przerwa w jedzeni:\ Nie bardzo chciał się rozbudzić i pojeść ale w końcu się udało.
potem znów pojadł... Jutro dzwonie do Krakowa czy nas przyjmą czy zaś muszę na termin czekać
)
CHRAPIE,CHRAPIE
. Hmm co by tu jeszcze...czasami on gotuje,jak mi się nie chce,to pozmywa i umyje kuchenkę nawet. A po obiedzie to przeważnie on zmywa,bo mi się nigdy nie chce jak się najem
.
bedzie dobrze musisz w to wierzyc,nie dopuszczac do siebie zlych mysli 

Ale przyzwyczaiłam się już, że jak padam na twarz on jest głodny albo poprostu nie chce spać