|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Wenja - nie rzucaj się jak pstrąg , tylko poczytaj forum , każda która to zrobiła ze zrozumieniem (jak sama często podkreślasz) nie zadaje tylu irytujących pytań...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zadomowienie
|
przyznam sie nie sprawdzilam czy ejst czy nie :p dzieki ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Wtajemniczenie
|
ale przeciez ona napisala, ze nie czytala, bo sobie czas chciala oszczedzic. no i my przeciez nie mamy co robic z naszym czasem i jej wszystko jeszcze raz raz napiszemy.
wenja - napisalas ze liczysz na wyrozumialosc. jak byc wyrozumialym dla kogos, kto nie szanuje nas, naszego czasu i naszej cierpliwosci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przychodzisz, nie czytajac nic, z niczym sie nie zapoznajaac i nagle masz do nas pretensje, ze nie chcemy nic powiedziec. jest tyle czesci, bo co chwile przychodzily nowe osoby takie jak ty i sie w kolko pytaly to samo... ![]() A ciagle masz do nas pretensje, uwazasz sie za niewiadomo jak lepsza... ![]() ![]()
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
haha dobry zart
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a powiedzialam ze nie poszukalam watku dotaczacego szamponow.. to akurat moj blad ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żegnam i powodzenia w mędrkowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
Jestem glupia
![]() Chcialam sobie podciac grzywke, bo byla za dluga i za krotko obcielam ![]() ![]() Teraz musze szybko wcierac palome i wode brzozowa w skalp, aby szybciej urosla... ![]() Juz nigdy wiecej nie bede dotykala nozyczek, mimo ze to byl moj pierwszy raz ![]()
#2947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A musisz nosić koniecznie grzywkę? Bo jeśli jest na tyle krótka, że Cię szpeci, a bez niej też dobrze się czujesz, to możesz na razie spinać wsuwkami na bok. Ale i tak już po tygodniu będzie pewnie odrost, na grzywce szybko widać. Nie wiem, kiedy masz ferie, ale jeśli teraz, to do ich końca już na pewno będzie lepiej wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po jakim czasie powinny odrosnac ze 3 cm, jesli bede wcierac palome i wode brzozowa ?
![]() |
#2950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co za wredota .... kilka osób próbuje ci wyjaśnić że nie ma na takie pytania jednoznacznej odpowiedzi .... TAK ? trzeba przeczytać konkretne wątki .... zajrzeć na KWC i posta czytać nie będę , może prędzej twój POST chrońmy język polski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P.S. Wenja, poczytaj najpopularniejsze wątki i popatrz coś na listę analizowanych kosmetyków [klik!] i zabrać się to lekturki wątków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam doświadczenie z grzywkami, bo całe dzieciństwo chciałam mieć taką, żeby przykrywała brwi, a zawsze mi ciachały wyżej, czasem nawet dużo wyżej. I na początku oczywiście tragedia była, ale w ciągu tych 2 tygodni bez wspomagania jakoś się to "uleżało". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ci jedna osoba mówi, żeś osioł - walnij w ryj. jak ci mowi to druga osoba - zacznij sie zastanawiać. a jak mowi ci to trzecia i czwarta - idź do weterynarza. Cytat:
a wlosy zamiotlam pod dywan. moja mama do dzisiaj wspomina jak je nagle znalazla przy odkurzaniu ![]() ogladanie zdjec z tamtego czasu to nauczka na cale zycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Wenja wyluzuj , bo zachowujesz sie strasznie arogancko, robisz z wątku smietnik. To, ze ktos ci nie podal od razu na tacy, to nie znaczy, ze jest niezyczliwy, po prostu ile razy mozna pisac to samo?
![]() prosze zakoncz te zlosliwe insynuacje wzgledem dziewczyn, z niesmakiem to przeczytalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
Dziś zapisałam się do fryzjera i umówiona jestem na piątek. Mam zamiar podciąć włosy, mam wycieniowane i z tyły bardzo cienkie, źle mi sie układają. Chcę mieć włosy równe, wtedy łatwiej mi je bedzie zapuscić. Moje końcówki nie są rozdwojone, ale jednak mam nadzieję że będę wygladac lepiej w nowych włosach.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
kupilam dzis odzywke HE nawilzone po brzegi, bo byla w promocji. Tylko boje sie, ze obciazy mi moje cienkie wlosy...
A grzywka... Tragedia ![]()
#2958 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze pół butelki tej odżywki, która była dla mnie klapą i nie mogę jej skończyć
![]()
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, strasznie wypadaja mi wlosy...
Kiedys (ze 3 miesiace temu) wgl mi nie wypadaly, a teraz przy myciu, czesaaniu... A mam cienkie wlosy, wiec jestem wrazliwa na ten temat. Co takiego sprawdzonego moze pomoc (i oczywiscie taniego)? Wystarczy Paloma i woda brzozowa?
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Wtajemniczenie
|
wizażanki - proszę was o pomoc
![]() przyznam się odrazu że nie czytałam tego tematu, ale czytałam sporo różnych rad na zdrowe włosy. Niekoniecznie o różnych specyfikach, ale radach typu np. nie wycierać włosów w ręcznik po umyciu ,tylko wycisnąć z nich wodę ![]() Nie mam rozdwojonych końcówek. Tzn. rozdwajają mi się, nawet bardzo ale podcinam je, więc z tym nie mam dużego problemu. problem za to mam z włosami taki, że są strasznie suche ( najbardziej grzywka i włosy obok grzywki ) , każdy z nich wykręca się w inną stronę. Nawet nie wiem jak je opisać dokładnie, wiec zrobiłam zdjęcia( tutaj są po umyciu, wyschniete bez żadnych specyfików, ani prostowania ). http://i46.tinypic.com/29q19nc.jpg http://i45.tinypic.com/2vjy0ew.jpg bardzo dużo na nich nie widać, więc zrobiłam zdjęcia... Nie suszę włosów suszarką, za to prostuję co 2 dzień i to właśnie te o których pisałam że są najbardziej suche, reszty nie tykam. Najchętniej bym ich nie prostowala bo wcale nie chce mieć prostych włosów ale to najprostszy sposób na jako takie ułożenie ich (szczególnie rano, gdy idę do szkoły i nie mam zbyt wielkiej wtedy ochotyna ułożenie ich w bardziej skomplikowany ale zdrowszy sposób ) ![]() nie wiem totalnie co z nimi zrobić, nic za bardzo na nie nie działa. Obecnie stosuję szampon z Garniera do włosów suchych,odżywkę z Dove do włosów narażonych na wysoką temperaturę i jedwab do włosów.
#2963 |
Wtajemniczenie
|
wyrzuc prostownice< ja tak zrobilam i jest lepiej, nie ukrywam, ze czasami mi jej brakuje>
#2964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do odżywki to mi strasznie obciążała. A mam włosy długie , dośc cienkie. Oddalam kręconowłosej siostrze której podpasowała ![]() Wypadanie może byc okresowe. Mi tez nigdy nie wypadaly a jakies 2 miesiace temu zaczely trochę. Wystarczył regularny masaż i nafta. Potem dodalam ampulki Radical i wypadanie zniknęło. Woda brzozowa myślę że wystarczy, ale dorzuc nafte i masaż skalpu. Bo olejku rycynowego na skalp chyba używasz z tego co pamiętam.
![]() |
#2966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Używałam chyba już wszystkiego i na prawdę pomaga, tylko bardziej muszę natłuszczać końce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakiej dlugosci masz wlosy?? Ja sie wlasnie zastaawiam nad scieciem koncow. Ale zalezy mi na zapuszczaniu. Tak ze nie wiem do konca. Niby obcinalam 2 miesiace temu ale konce wydaja mi sie troche suche. Ostatnio zaczelam uzywac gliceryny w konce. Fajnie nawilza.
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
Ja mam takie półdługie prawie do ramion. Już 5 miesiecy nie podcinałam, więc najwyższa pora. Zaraz wkleję zdjecie fryzurki którą chcę
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Rozeznanie
|
O takiej fryzurze myślę, która jest na zdjęciach 1-4, tylko moze trochę dłuższe włoski, nie chce grzywki, te włosy są w miare równę, więc łatwiej będzie mi je zapuścić.
na ostatnim zdjeciu sa moje włosy i rzeczywiscie widać, ze są suche na końcach, one są wycieniowane i dlatego jest ich tak mało z tyłu. Co myślicie o tej fryzurce??? Planuję podciać około 5 cm.
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.