Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 23:26   #2461
KochajMniie
Zadomowienie

Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.

Koszka nie chcę tego pisać tutaj dostepne dla wszystkich, na forum . nawet nie wiem czy to jest powód do tego żeby być zła.. ehh
Stary 2010-01-20, 23:28   #2462
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
A on o tym wie? może on wyobraża sobie ciepło w przytulnym pokojuu we dwoje, romantycznie a nie śnieg i zimno?
Wie, ale powiedzial, ze nie odpusci. Bo on jeszcze nie byl w gorach.... A nie ma gdzie wyjechac zima, a on chce mnie troche zrelaksowac po sesji Ostatnio wynalazl jakies tanie linie lotnicze po 9 zl (zalez gdzie) i pytal sie czy bysmy gdzie sobie na spontanie na weekend nie polecieli do jakiejs stolicy europejskiej

Kurcze a mnie czeka noc z przedmiotem "instytucje i procesy decyzyjne Unii Europejskiej"
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:30   #2463
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Koszka nie chcę tego pisać tutaj dostepne dla wszystkich, na forum . nawet nie wiem czy to jest powód do tego żeby być zła.. ehh
No to jak wolisz kochana
Odetchnij i pomyśl na spokojnie o tym wszystkim
Nie złość się
Stary 2010-01-20, 23:32   #2464
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Wie, ale powiedzial, ze nie odpusci. Bo on jeszcze nie byl w gorach.... A nie ma gdzie wyjechac zima, a on chce mnie troche zrelaksowac po sesji Ostatnio wynalazl jakies tanie linie lotnicze po 9 zl (zalez gdzie) i pytal sie czy bysmy gdzie sobie na spontanie na weekend nie polecieli do jakiejs stolicy europejskiej

Kurcze a mnie czeka noc z przedmiotem "instytucje i procesy decyzyjne Unii Europejskiej"
Ooo w sumie fajne przeciez
a do stolicy europejskiej też fajna sprawa ahh gdyby mój mi tak zaproponowaał

A masz egzamin kiedy? to powodzenia! :przytuL:

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
No to jak wolisz kochana
Odetchnij i pomyśl na spokojnie o tym wszystkim
Nie złość się
Napiszę w klubie. proszę napiszcie co o tym myślicie czy przesadzam czy nie, to jest głupie ale dla mnie ważne jest wasze zdanie
Stary 2010-01-20, 23:35   #2465
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Napiszę w klubie. proszę napiszcie co o tym myślicie czy przesadzam czy nie, to jest głupie ale dla mnie ważne jest wasze zdanie
napisz
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:36   #2466
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Ooo w sumie fajne przeciez
a do stolicy europejskiej też fajna sprawa ahh gdyby mój mi tak zaproponowaał

A masz egzamin kiedy? to powodzenia! :przytuL:

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Nie no na brak propozycji od niego nie mam co narzekac. Ciekawe jak bedzie z realizacja... Obiecal mi jeszcze lyzwy i kino i niespodzianke jak pozaliczam wszystko w pierwszym terminie Kurde skubany jeden, bedzie mial prawie same 5, a ja marze o 3. Kurcze, jak to role sie odwracaja w tym zyciu

Mam egzamin w piatek
Stary 2010-01-20, 23:39   #2467
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Nie no na brak propozycji od niego nie mam co narzekac. Ciekawe jak bedzie z realizacja... Obiecal mi jeszcze lyzwy i kino i niespodzianke jak pozaliczam wszystko w pierwszym terminie Kurde skubany jeden, bedzie mial prawie same 5, a ja marze o 3. Kurcze, jak to role sie odwracaja w tym zyciu

Mam egzamin w piatek

5? a co studiuje?
Aaa widzisz jak Cię próbuje zmotywować że jak w 1 terminie to niespoodziankii heh
Stary 2010-01-20, 23:42   #2468
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
5? a co studiuje?
Aaa widzisz jak Cię próbuje zmotywować że jak w 1 terminie to niespoodziankii heh

Informatyke
Stary 2010-01-20, 23:42   #2469
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagaaaaa Pokaż wiadomość
napisz
Napisałam
Stary 2010-01-21, 00:10   #2470
jagaaaaa
Wtajemniczenie

to może ja wam napisze coś co było dla mnie śmieszne dzisiaj rozmawiałam z TZ na temat naszej różnicy wieku nie jest miedzy nami wielka różnica, 2 lata ale tak z ciekawości sie zapytałam czy czuje ta różnice. ja mu powiedziałam ze nie, ale widać czasami ze jest starszy.. ale dużo razy zachowuje sie jak mały chłopczyk to on mi powiedział ze czuje ta różnice wieku bo ja zawsze ładnie pachnę? no nie wiem

ale co to ma do rzecz?
Stary 2010-01-21, 00:15   #2471
szatanica1989
Zakorzenienie

Ucieszył się chłopak na wieść o tym, że biorę udział w tym cyrku :P

Dobra, idę chasiu

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 00:16   #2472
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
to może ja wam napisze coś co było dla mnie śmieszne dzisiaj rozmawiałam z TZ na temat naszej różnicy wieku nie jest miedzy nami wielka różnica, 2 lata ale tak z ciekawości sie zapytałam czy czuje ta różnice. ja mu powiedziałam ze nie, ale widać czasami ze jest starszy.. ale dużo razy zachowuje sie jak mały chłopczyk to on mi powiedział ze czuje ta różnice wieku bo ja zawsze ładnie pachnę? no nie wiem

ale co to ma do rzecz?

hehe w sumie.. to też nie wiem, może chciał zażartować z tym 'czuciem'
?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Ucieszył się chłopak na wieść o tym, że biorę udział w tym cyrku :P

Dobra, idę chasiu
Heh No to dobrze
Dobranooc
Stary 2010-01-21, 00:22   #2473
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

hehe w sumie.. to też nie wiem, może chciał zażartować z tym 'czuciem'
?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Heh No to dobrze
Dobranooc
a no tak.. czuje mnie..
Stary 2010-01-21, 00:22   #2474
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Szalone jesteście - 4 strony do czytania :brzyda l: Wiem, że nie tęskniłyście ale ja za Wami tak :brzyda l:
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 00:26   #2475
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Szalone jesteście - 4 strony do czytania :brzyda l: Wiem, że nie tęskniłyście ale ja za Wami tak :brzyda l:
co tam u Ciebie?
Stary 2010-01-21, 00:50   #2476
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
co tam u Ciebie?
Było nawet fajnie - wieczorem obejrzałam sobie z przyjacielem film "Sierociniec" - polecam!!Miałam dobry humor. A teraz mój obecny były pisze i mnie męczy :/ nie wiem o co mu chodzi
Stary 2010-01-21, 00:54   #2477
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Było nawet fajnie - wieczorem obejrzałam sobie z przyjacielem film "Sierociniec" - polecam!!Miałam dobry humor. A teraz mój obecny były pisze i mnie męczy :/ nie wiem o co mu chodzi
Oglądałam też i chyba też ktoś tu oglądał pamiętam że pisałyśmy o tym filmie
ale jakieś pretensj do Ciebie czy raczej że tęskni?
nie przejmuj się nim, bo i po co czy to ważne po co on piszę
Stary 2010-01-21, 01:00   #2478
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a dalej Cie do niego ciągnie?
Stary 2010-01-21, 01:07   #2479
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Oglądałam też i chyba też ktoś tu oglądał pamiętam że pisałyśmy o tym filmie
ale jakieś pretensj do Ciebie czy raczej że tęskni?
nie przejmuj się nim, bo i po co czy to ważne po co on piszę
Dzięki ale jak ma mnie nie wku***jak najpierw piszemy normalnie, potem ona sam pisze, że zgra mi jeszcze moje zdjęcia co są u jego kuzynki na laptopie, potem życzy mi wszystkiego najlepszego ect. a potem nagle zaczyna wypisywac, ze nie ma pretensji ale jednak ma, co po chwila mi z czymś wyskakuje, wyrzuca ect. jeszcze wywleka mi rzeczy, które mu z enty razy wyjasniałam i tłumaczyłam o co mi chodziło, a on nic, dalej pisze, ze ja tak uważam, a to, że mnie wtedy nie zrozumiał to już pomija mało tego, chciałam do niego zadzwonic bo juz nie mam siły my pisac tego samego po raz enty to 2 razy odrzucił połączenie, potem nie odebrał tylko napisał, że nie ma ochote na rozmowe , to po kiego ciula pisze już ponad godz. czasu

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
a dalej Cie do niego ciągnie?
Teraz do zaczynam go nie lubiec....
Stary 2010-01-21, 01:09   #2480
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki ale jak ma mnie nie wku***jak najpierw piszemy normalnie, potem ona sam pisze, że zgra mi jeszcze moje zdjęcia co są u jego kuzynki na laptopie, potem życzy mi wszystkiego najlepszego ect. a potem nagle zaczyna wypisywac, ze nie ma pretensji ale jednak ma, co po chwila mi z czymś wyskakuje, wyrzuca ect. jeszcze wywleka mi rzeczy, które mu z enty razy wyjasniałam i tłumaczyłam o co mi chodziło, a on nic, dalej pisze, ze ja tak uważam, a to, że mnie wtedy nie zrozumiał to już pomija mało tego, chciałam do niego zadzwonic bo juz nie mam siły my pisac tego samego po raz enty to 2 razy odrzucił połączenie, potem nie odebrał tylko napisał, że nie ma ochote na rozmowe , to po kiego ciula pisze już ponad godz. czasu

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

No co za facet! pisze, nie piszę, ciągle do Ciebie ma jakąs sprawe żeby nie zrywać kontaktu chyba.. więc musisz się zastanowić bo jeśli masz go dość i chcesz o nim zapomnieć to chyba lepiej całkowicie odciąć kontakty jak myślisz , nie będzie tak lepiej? niż ciągle jego przypominanie o sobie itd.?
Stary 2010-01-21, 01:12   #2481
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

hm no widać że cie nie źle denerwuje, może powiedz mu żeby dał ci spokój na jakiś czas?
Stary 2010-01-21, 01:34   #2482
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
No co za facet! pisze, nie piszę, ciągle do Ciebie ma jakąs sprawe żeby nie zrywać kontaktu chyba.. więc musisz się zastanowić bo jeśli masz go dość i chcesz o nim zapomnieć to chyba lepiej całkowicie odciąć kontakty jak myślisz , nie będzie tak lepiej? niż ciągle jego przypominanie o sobie itd.?
Cytat:
hm no widać że cie nie źle denerwuje, może powiedz mu żeby dał ci spokój na jakiś czas?

Dziewczyny napisałam mu, że nie będę kolejny raz pisac, wg mnie jest inaczej, że nigdzie nie napisałam tego co zasugerował, i jakim prawem mnie oczernia a on mi, że zasugerowałam mu to kiedys tam i tyle....to już, łącznie z tym haslem "że mu się nie chce gadac" tak ciśnienie podniosło, że mu napisałam baaardzo długiego sms: "Skoro nie masz ochoty na rozmowę to po co piszesz?dlaczego mnie męczysz?masz to co chciałeś!dokładnie to!nie moja wina, że nie potrafisz byc w związku, okazywac uczuc, emocji!to jest Twój problem! zawsze narzekałeś, że chce nie wiadomo czego więc masz teraz spokój. I skoro nie chcesz rozmawiac to ja kończę ta rozmowę!mam dośc męczenia mnie dziwnymi pretensjami! i obrzucania kalumniami! " Potem jeszcze mu dopisałam, że "P.S.1. Nic nie sugerowałam, Ty sam to chciałeś zobaczyc bo to pasuje do Twojej wizji siebie samego. I ja już tyle razy to wyjaśniałam, ze to już robisz celowo twierdzac coś innego. I dziękuję, że mi "ufałeś", że nie uwierzyłeś moim słowom. " Potem jeszcze "P.S.2. Dobrze Ci idzie zniechęcanie mnie do siebie. Brawo! Gratuluje!" A jeszcze wcześniej napisałam mu bo juz przestałam wytrzymywac, że " Po prostu zmęczyło mnie wieczne oczekiwanie na to, kiedy zrozumiesz, że ja Ciebie chcę takiego jak byłeś - romantyka, że potrzebuję z Tobą częstego kontaktu chocby przez sms, potrzebuje widziec Twoje zaangażowanie i to, że Tobie zależy...I to nie są wygórowane żądania!!" I już nic nie zamierzam wiecej z nim pisac....może to pomoże mu zrozumiec, że baaardzo źle zrobił dziś, tym pisaniem

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Jeszcze mi napisał wcześniej, że on sie angażował a ja to nie?! kto mu co pochwila mówił, że jest coś nie tak?! kuuuurna no czego on ode mnie chce?! raz mówi, ze życzy mi wszystkiego co dobrego, nie ma pretensji, żalu a potem takie słowa

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Mało tego, ja mu się dziś celowo pokazałam w tłustych włosach, bez makijażu, w wielgachnym polarze i narzekałam, że 3 godz. spałam by widział, że mi też nie jest łatwo
Stary 2010-01-21, 01:34   #2483
KochajMniie
Zadomowienie

Dobrze mu napisałaś to wszystko co czujesz
Ehh dopiero po zakończeniu związku okazuje się jaki facet jest naprawdę
Kochana
czyli już mu nic a nic nie będziesz pisać i odpisywać?
Stary 2010-01-21, 01:51   #2484
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Dobrze mu napisałaś to wszystko co czujesz
Ehh dopiero po zakończeniu związku okazuje się jaki facet jest naprawdę
Kochana
czyli już mu nic a nic nie będziesz pisać i odpisywać?
Dzięki, jak na razie nie, ewentualnie chyba jeśli napisze, że mnie przeprasza i mnie rozumie o co mi chodziło....na to pierwsze noo moge ewentualnie jeszcze liczyc kuuuuurna ale ja mu mówiłam po wielokroc mów mi łopatologicznie wiele rzeczy, ja inaczej Ciebie nie zrozumiem, mnie zawsze interesuje co ci chodzi po głowie i co? i doooopa teraz się dziwi czemu ja tego nie wiedziałam Ja nie wiem....ale ja już się zaczynam o niego niepokoic,ma czasem takie bóle głowy ale nie migrenowe tak jakby nie wiem coś mu się tam działo, cos w rodzaju guza, raka...nie wiem..ale to by też tłumaczyło dlaczego sam sobie przeczy....
Dzieki za wsparcie

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

ponieważ tak mi się skończyły romantyczne porywy serca to zamierzam teraz bardziej słuchac rozumu....nie wiem jak tego dokonam bom romantyczka ale wiem że muszę z tym myśleniem skończyc....i zaczynam wierzyc w małżeństwo z rozsądku...

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

A wiecie co mnie zaczyna przerażac? to nie ta sama osoba, którą poznałam naprawdę.... wtedy był zupełnie inny a teraz
Stary 2010-01-21, 01:56   #2485
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, jak na razie nie, ewentualnie chyba jeśli napisze, że mnie przeprasza i mnie rozumie o co mi chodziło....na to pierwsze noo moge ewentualnie jeszcze liczyc kuuuuurna ale ja mu mówiłam po wielokroc mów mi łopatologicznie wiele rzeczy, ja inaczej Ciebie nie zrozumiem, mnie zawsze interesuje co ci chodzi po głowie i co? i doooopa teraz się dziwi czemu ja tego nie wiedziałam Ja nie wiem....ale ja już się zaczynam o niego niepokoic,ma czasem takie bóle głowy ale nie migrenowe tak jakby nie wiem coś mu się tam działo, cos w rodzaju guza, raka...nie wiem..ale to by też tłumaczyło dlaczego sam sobie przeczy....
Dzieki za wsparcie

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

ponieważ tak mi się skończyły romantyczne porywy serca to zamierzam teraz bardziej słuchac rozumu....nie wiem jak tego dokonam bom romantyczka ale wiem że muszę z tym myśleniem skończyc....i zaczynam wierzyc w małżeństwo z rozsądku...

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

A wiecie co mnie zaczyna przerażac? to nie ta sama osoba, którą poznałam naprawdę.... wtedy był zupełnie inny a teraz
A nie boisz się że przeprosi Cię powie ze zrozumiał a później znowu będzie tak samo? przecież Wy się oboje wykończycie jak tak będzie, ale zrobisz jak uważasz moze jeszcze sie uda Wam pogadać normalnie
guza mówisz? a jak byłaś z nim to był na jakiś badaniach i wgl? ale żeby od tego nawet guza sobie przeczył..?
Ty też napewno od tego czasu dużo się zmieniłaś i inaczej postrzegasz różne rzeczy niż kiedyś
Stary 2010-01-21, 02:00   #2486
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
A nie boisz się że przeprosi Cię powie ze zrozumiał a później znowu będzie tak samo? przecież Wy się oboje wykończycie jak tak będzie, ale zrobisz jak uważasz moze jeszcze sie uda Wam pogadać normalnie
guza mówisz? a jak byłaś z nim to był na jakiś badaniach i wgl? ale żeby od tego nawet guza sobie przeczył..?
Ty też napewno od tego czasu dużo się zmieniłaś i inaczej postrzegasz różne rzeczy niż kiedyś
Na pewno przeprosiny przyjmę, ale na normalną rozmowę wiem, że nie ma co liczyc, jak na razie na pewno, rano jak był próbowałam to był jak góra lodowa, nie to nie, zwisa mi to. Nie, nie był, ma uraz do szpitali, lekarzy i nie był nigdzie z tym ale ja inaczej nie potrafie sobie tego wytłumaczyc, tym bardziej, że na początku naprawdę był inny, nie przeczył sam sobie, oczywiście mogę się mylic, ale po prostu od tego kryzysu co go miał we wrześniu w tamtym roku tylko na chwilę było lepiej chyba w sumie....na pewno nie był już tą samą osobą
Dziękuję że mnie wspierasz przyjaciel śpi,zreszta nie chce go za bardzo zanudzac moimi problemami.
Stary 2010-01-21, 02:04   #2487
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno przeprosiny przyjmę, ale na normalną rozmowę wiem, że nie ma co liczyc, jak na razie na pewno, rano jak był próbowałam to był jak góra lodowa, nie to nie, zwisa mi to. Nie, nie był, ma uraz do szpitali, lekarzy i nie był nigdzie z tym ale ja inaczej nie potrafie sobie tego wytłumaczyc, tym bardziej, że na początku naprawdę był inny, nie przeczył sam sobie, oczywiście mogę się mylic, ale po prostu od tego kryzysu co go miał we wrześniu w tamtym roku tylko na chwilę było lepiej chyba w sumie....na pewno nie był już tą samą osobą
Dziękuję że mnie wspierasz przyjaciel śpi,zreszta nie chce go za bardzo zanudzac moimi problemami.
I dobrze, trzeba mieć dystans do takich rzeczy a nie przezywac bo można przecież nerwicy dostać..
kurczę wiesz co ale z tą chorobą to ja bym się trochę martwiła.. bo jeśli jest tak jak mówisz? ale czy nawet taki guz mógłby coś zmienić w jego myśleniu, zachowanie całkowicie? moze poprostu się zmienił itd.. ale pewnie go i tak nie przekonasz jak ma uraz do szpitali zeby tam poszedł
Stary 2010-01-21, 02:09   #2488
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
I dobrze, trzeba mieć dystans do takich rzeczy a nie przezywac bo można przecież nerwicy dostać..
kurczę wiesz co ale z tą chorobą to ja bym się trochę martwiła.. bo jeśli jest tak jak mówisz? ale czy nawet taki guz mógłby coś zmienić w jego myśleniu, zachowanie całkowicie? moze poprostu się zmienił itd.. ale pewnie go i tak nie przekonasz jak ma uraz do szpitali zeby tam poszedł
Oj, próbowałam nieraz, ale zawsze słyszalam "nie, powiedziałam nie" no to bez łaski,ileż można, małe dziecko toto nie jest.....
To jest moja kolejna noc kiedy przez niego nie zasnę... a jutro przecież rano muszę wstac i też mam obowiązki....a on se popisał, popisal i się nie odzywa, najlepiej tak zrobic a w dooopie go mam. Ha! wczoraj mi przyjaciel potrafił napisac, żebym się nie martwiła ani nie zachodziła w glowę co się stało, że jest śpiący i może zaraz zasnąc - dało? się dało się, a ten będzie mi tu wmawial, że to jest niemożliwie ciężkie
Stary 2010-01-21, 02:12   #2489
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziewczyny, nadrobiłam Szalone jesteście.

A mój TŻ chyba się przejmuje całą tą sytuacją, bo przetrzepał wizaż w poszukiwaniu moich postów. Bo miał nadzieję, że znajdzie coś, co mu pomoże naprawić sytuację cóż, nic nowego się nie dowiedział.

Tylko tyle, że chodzę na medytację, o czym mu nie mówiłam. Ale co było dość oczywiste.

Przykre.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 02:14   #2490
KochajMniie
Zadomowienie

No racja, dziecko to to nie jest, sam bedzie później żałował..
No widzisz różni są faceci trzeba trafić na odpowiedniego co sie wysili z przyjemnością i napiszę

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości