|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Czesc zuzanek
![]() Iwciag wlasnie sie z tztem smialismy... moj Aleks spi w tej samej pozycji co Iwo... ![]() Carolajna jeszcze niektorzy pomysla ze masz znow dziecko... corcie Oliwie hahha na pewno sa tacy co tak to odbiora... ![]()
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2010-01-20 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
Odp. (pisze ile udalo mi się przeczytac)
Ewelain - no widzisz ja to taki pyskacz jestem i mnie też próbowali ujażmic ale sie im nie udalo (mowa o rodzicach), jestem uparta zołza ![]() ![]() pakusia - no nie mówiła mi dlaczego nie poleca tylko ja o niego zapytałam a ona popatrzyła na mnie z usmieszkiem i powiedziała no ja nie polecam hmmmmm..... ale smiało poleciła fotelik za 900zl ![]() male - to juz sa letnie ciuszki w sklepach? maugoszatka - witam, wracaj tutaj ![]() blondynkapoznan - hehe a ja nie pytałam czy mi dasz sweterek tylko oznajmiłam że ci zginie hehe ![]() kuroikaze - dziekuje za linki zapisalam sobie, ale nie skorzystałam bo kupiliśmy dzidkom odjechane koszulki z napisami i kubki dla babuszek. jagoda - i jak tam z Tz? a to dziwna ta twoja mama że woli sie spikac z Tż niż z córka, widac woli męską częśc społeczeństwa. A że Tż tak opowiada teściowej to tez mnie zdziwilo. milena - i jak wizyta z Kubusiem? Mell - no proszę czyli babababa na pierwszym miejscu ![]() ![]() iwciag - i jak sie Iwusiowi podobało na sniegu? ![]() sexi dentka - no tylko tatusia zabraklo a Szymuś takie postępy czyni ![]() anulka anulka - no brawo dla nowych umiejętności dziewczynek ![]() gosikk_s - i jak tam spacerówka, spodobała się? mój też leniuch nie pełza. zuzanek - normalnie torpeda z Igorka, tyle nowosci w 2 dni. malutka - u nas tej główki z raczków nie potrafi podnieśc od chyba 3 tygodni, juz wątpie że załapie. Caro - mój się budził tylko raz koło 4-5 i jadł 120 samego mleczka a na kolacje tak 180-210ml. mleka bądź zagęszczone kaszką. Eve - rany to sporo Olus juz potrafi, zdolniacha ![]() esti - no nie moge z Nikolki jaka ona zdolna ![]() To tyle puki co mych zaległości pa, pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Wtajemniczenie
|
Mell a mój się kotłuje ciągle w łóżeczku, coś mu chyba nie pasi:/ ja jak dziś zobaczyłam te nową pozycje, to od razu tel i zdjęcia, żeby mmsy powysyłać
![]() Zmykam do łoża małżeńskiego, bo mnie z niego niedługo tż wyrzuci ![]() Dobranoc, spokojnej nocki życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 Dawid jak śpi z nami to mnie ciągnie za włosy, a męża drapie po twarzy ![]() dobrej nocy życzę ![]()
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
|
Kochane Babcie dużo
![]() ![]() ![]() Ursull, Selka, Aguśka i wszystkie ukrywajace się Agnieszki wszystkiego co najlepsze dla Was ![]() Iwo buziaki ![]()
#4236 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie
![]() A ja juz po gotowaniu, sprzataniu, kapaniu i innych takich ![]() Ciekawskim odpowiadam, ze na obiad (po polnocy, albo nad ranem ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz chyba w koncu ide spac, chociaz nie cierpie klasc sie jak tza jszcze nie ma ![]() Milena, dzieki za przypomnienie ![]() Babciom 100 lat i duuuzo zdrowia, a dla naszych Agnieszek ![]() URSULL dla Ciebie wyjatkowy ![]() Dobranoc Kochane ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- ANULKA - powodzenia !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Chyba pierwszy raz jestem pierwsza ![]() dzień dobry wszystkim ![]() Czytam Was na bieżąco ,ale przez problemy z zębem nie mam sił pisać ![]() ![]() mam dość tego bólu mam napuchnięty policzek buuuuu... Mojemu Antosiowi znowu odbjia i ciągle tylko mama jak straci mnie z oczu to lamęt ,płacz ![]() No już się obudził zdążyłam zjeść śniadanie zaczyna się marudzenie ehhhh... Pozdrawiam papa
#4238 |
Wtajemniczenie
|
i ja jestem
Czeee padam, Iwo dziś o5.15stwierdził, że już wyspany i pora się bawić, a poszedł chwilę wczoraj wcześniej spać tj.18.45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Marika, Aleks w spacerówce sypia równie dobrze jak w gondoli ![]() ![]() Bercia, oj bidulo, w końcu musi przestać boleć ![]() ![]() Iwciag, gdyby Aleks poszedł spać o takiej porze, to podejrzewam że rozpocząłby dzień w środku nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
Gosik ale u nas to norma, Iwo normalnie o19już lula, tylko, że zwykle do7, nie jak dziś
skończy się skończy ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-21 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
hej ja wlasnie jem sniadanko. moja niunia spi udalo mi sie ja uspic w lozeczku..niestety niechce sama zasypiac musze ja bujac za dupcie i spiewac kolysanke..
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
moje dziecię spało od 21-7 dostał mleko i spał do 10
![]() ![]() wybrałam gary ale mama mówi że troszkę drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
hej laseczki!
ja od dziś ciężko pracuje. czasem do was zajrze. do przeczytania! ![]()
#4244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
Gosikk, wow, 6 zębów, Marcel ma jak na razie 2. Na pewno nie dajesz Aleksowi leków bez powodu, oby biedaczek szybko skończył to bolesne ząbkowanie
![]() Malutka, moje piersi też są takie puste i flakowate po zaprzestaniu karmienia ![]() ![]() Mell, usypiam Marcela w naszym łóżku, po kąpieli daję flachę i przytulamy się, zwykle szybko zasypia i później go przenoszę do łóżeczka. Zdarza się że położony w łóżeczku od razu budzi się i płacze i muszę zaczynać usypianie od nowa ![]() Blondynka, zgadzam się z Malutką, garnki Tefala z odpinaną rączką są rewelacyjne ![]() Iwcia, Marcel codziennie wstaje o 6-6,30 i jest wyspany. A w wolne dni kiedy moge sobie dłużej pospać zwykle jeszcze wcześniej ![]() Bercia, a to wredny zębol, tak ci daje w kość ![]() Zuzanek, podnosi wam powieki? ![]() ![]() Marika, powodzenia w sesji. Wszystkie Agnieszki!! Najlepsze życzenia ![]() Od wczoraj Marcel woła pięknie i wyraźnie mama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Niechcący zrobiło mi się pogrubienie, nie chciałam az tak bardzo byc zauważoną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
Jesli któraś z Was dziewczynki ma nadal problemy z zasypianiem maluszka na noc to naprawdę polecam ta ksiązkę, o której wcześniej pisałam pt "uśnij wreszcie"
Moja relacja z wczorajszego placu boju, dzień piąty: nie było żadnego boju ![]() Szkoda, że jakoś te metody nie skutkują przy zasypianiu w dzień ![]()
![]() |
#4248 |
Rozeznanie
|
Anulka, witaj od dzisiaj w pracy, towarzyszko niedoli. Ja tez biurwa jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Katrin mam 2 zestawy Tefala
![]() ![]() ![]() Heksa chciałam te http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=884077011 lub http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=889306834 ale są drogie więc może http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=894655144 dziewczyny doradźcie proszę ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-21 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Blondynko, super te garnki, też mi się spodobały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Blondynka, super te garnki, mnie podobają się te droższe. Drogie są, ale posłużą przez lata, wyglądają solidnie.
Dziewczyny, znalazłam fajną stronę, są tu ciekawe pomysły na zabawy z dzieckiem, pomysły na zabawki, które wykonuje się razem z dzieckiem i inne ciekawe rzeczy. Na razie nam się jeszcze nie przydadzą, bo za wcześnie, ale ja zapiszę w ulubionych i może w przyszłości wykorzystam. http://www.inspirander.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
ja w sprawie garnkow nie pomoge bo nie znam sie na tym ale te pierwsze co pokazywalas sa bardzo ladne spodobaly mi sie!!!
![]() magda a opowiedz ja usypiasz mala?? bo moja niechce zostawac sama w pokoju nie to ze placze tylko wstaje i gada sobie i o spaniu nie ma mowy wiec ja musze ja klasc na boczek i bujac dopoki nie zasnie..a i mam ta ksiazke ale jak ja czytam to ja juz nic niewiem ![]()
#4253 |
Wtajemniczenie
|
Witam w poludnie
![]() Dzisiaj mialam bardzo dziwny sen: sniło mi sie ze miałam penisa ![]() Brzmi to moze teraz smiesznie, ale ja tak strasznie płakałam przez sen. Bałam sie reakcji Tzta ... bo kto zechce babe z ptaszkiem? Nawet nie patrze co to moze znaczyc Tak sie zastanawiam nad tym usypianiem... Przeczytałam juz pol ksiazki od Magduchy i tak sobie mysle ze moze w moim przypadku gdzie ciagle zmieniamy miejsce, jezdzimy do Polski... kilka nocy spałam u mamy wiec to moze dziecko jak sie przyzwyczai do swojego lozeczka to pozniej nam w Pl nie zasnie. A jak usnie obok ktoregos z nas to pewnie miejsce bedzie mu obojetne. Takie usypianie go trwa naprawde krociutko. Ursull Załozyłas watek i Cie nie ma ![]() A tak wogole... to strasznie zaintrygował mnie Twoj opis zdjecia na nk!!! Eve to co gotowałas brzmi bardzo smacznie... i zaciekawilo mnie ze kawaki kurczaka zostały "zarapowane" ![]() A przyznaj sie pewnie skusiłas sie na jedzonko w nocy? ![]() ![]() Bercia ajjj te zeby... nie wiem czy wole bol zęba czy porodu... ![]() wiem, bol zeba jednak ![]() Iwciag ano... kochana mialabys za dobrze gdyby Iwo zasypial tak wczesnie i spal do 7 ![]() ![]() Ewelain moze stopniowo bedzie coraz mniej bujania... coraz delikatniej i da sie przestac... Blondynka brawo dla dzielnego Olivierka za piekna noc Anulka pamietamy o Tobie... jak sie trzymasz? Chyba nie tak zle Katrin a Marcelek budzi sie w nocy? Moj na szczescie po przeniesieniu sie nie budzi... a nawet jak sie zdarzy to rozejrzy sie i zasnie sam (np. dzisiaj rano) Magducha... powaznie Weronika nie budzi sie w nocy? Jak wyglada teraz u Was zasypianie i ile trwa a jak bylo przed ksiazka? ![]()
#4254 |
Zadomowienie
|
moja Weroniczka tez przesypia cala noc sama oduczyla sie jedzenia w nocy nie zmniejszalam jej porcji a ni nic po prostu jednej nocy nie obudzila sie na jedzonko i od tamtej pory nie je w nocy
mell co do zasypiania moze masz racje moze wkoncu bede mogla przestac ja bujac a mam pytanko jaki macie program do przerobki zdjec??
#4255 |
Wtajemniczenie
|
Mell a jak byliście w Polsce u mamy to mały spał z Wami w łóżku czy miał swoje łóżeczko np turystyczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba ze nad ranem sie przebudzi a ja chce jeszcze drzemac to go wezme... ale to ok 6, 7 i nie zawsze ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Mi to usypianie go lezac przy nim chwile nie przeszkasza bo nie trwa dlugo, tylko czytajac ksiazke wystraszylam sie ze dziecko ktore nie zasypia samo w swoim lozku w nocy bedzie sie budzilo i nie bedie wiedzialo gdzie jest. Ale jak widac na przykladzie Ewelain nie jest to reguła.. Moj nie budzi sie czesto zazwyczaj raz... no wiadomo ze zdarza sie gorsza noc... ale chyba kazde dziecko ma gorsza noc...
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Aaa, czyli tylko usypia przy Was, a potem odkładacie? Ja tak sobie myślę (to luźne przemyślenia i interpretacja książki, więc nie muszę mieć racji), że raczej nie powinno zdarzyć się tak, że przyzwyczai się do swojego łóżeczka, a potem w Polsce w innym już nie uśnie. Dlatego zalecają wkładać do łóżka przedmiot - kocyk, pieluszkę, misia, maskotkę itd, coś co będziecie mogli ze sobą wszędzie zabrać. Z tego co piszesz maluszek jest "uzależniony" od Waszej obecności przy usypianiu. Jesli budzi sie w nocy to uśnie w swoim łóżku czy musicie zabrać go do siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Wtajemniczenie
|
Heksa nie jest tak zle
![]() Wieczorem zasypia tez sam w swoim lozku i czasem zajmuje mu to 10 min a czasem 40 plus marudzenie... wiec na uprtego moge go tak klasc... tylko boje sie ze w Pl w nowym miejscu znow bedziemy cos zmieniac. Spi ze smoczkiem i pieluszka chociaz ostatnio ja olewa ( kiedys sie w nia wtulał) Tak, raczej jak sie obudzi to usypia sam, nawet gdy przebudzi sie podczas przenoszenia to sie rozejrzy ( mnie nie widzi bo jestem dalej) i usnie, wiec nie jest z tym usypianiem najgorzej, ale chce wybrac jedna, najlepsza opcje i dla nas i dla niego na te nasze czeste wyjazdy i zmiany miejsca
#4259 |
Zadomowienie
|
Mell - wcześniej Niska zasypiała około dwóch godzin, jesli w żaden sposób jej nie pomagaliśmy, w stylu gładzenie po policzku czy coś takiego... i nie zawsze była to awantura i płacze, często tak jak u Ewelain Nisia po prostu w najlepsze zaczynała zabawe w porze spania, a wiedziałam, że spać jej się chce, ale robiła wszystko,żeby nie zasnąć... Teraz problem znikł, nie wiem czy to zasługa prad z książki, ale jeśli nie to prawdziwy zbieg okoliczności... Od dwóch dni zasypia migiem bez niczyjej pomocy...
Ewelain - Niśka też często tak robiła jak Twoja Weronika - nie plakala tylko chciala sie bawić, ale ja ie zwracałam na to uwagi, przychodzilam do niej tylko kiedy zaczynala plakac i to po scisle okreslonym czasie czyli najpier 1 potem 3 potem 5 minutach... tak jak napisano w ksiazce... po dwoch dniach zrozumiala ze to nie pora na zabawe tylko na sen, jeden dzien awantury i od dwoch dni zasypa sama... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...sie-bawic.html Zobaczcie jaka fajna strona z zabawami dla maluszków
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
A to faktycznie nie jest źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.