Imię coś znaczy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 22:12   #61
cerveza
Zakorzenienie

Dot.: Imię coś znaczy?

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
mam taką koleżankę,która ma na imię Princessa Mama jej tak dała na imię,ponieważ kiedyś oglądała jakąś telenowelę z bohaterką o imieniu Princessa
brak słów. zmieniłabym takie imię tak szybko jak tylko bym mogła. współczuję tej Princessie
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 22:16   #62
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Ja mam na imię Dagmara. Średnio popularne imię. Kojarzy mi się raczej z taką powagą, a z tym to nie bardzo u mnie Moja mama przy wyborze imienia dla mnie i brata kierowała się tym, że można było inaczej wymawiać dla dziecka, potem dla nastolatka, a potem dla dorosłego. Tak więc Dagusia - Daga - Dagmara

Nie podobają mi się żadne Jessiki, Oliwki, Szymonki, Kubusie. Za to podobają mi się imiona typu Aniela, Pola, Aleksander (żadne 'x'), Karol itd.

A w bardzo dalekiej przyszłości, jak już będę mieć dzieci to dla chłopca mi się mnóstwo imion podoba typu Tymon, Kryspin, Tytus (mój tata stwierdził, że jak tyfus albo tofik ). Za to z dziewczyną to byłby już problem
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 22:21   #63
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Ja mam na imię Dagmara. Średnio popularne imię. Kojarzy mi się raczej z taką powagą, a z tym to nie bardzo u mnie Moja mama przy wyborze imienia dla mnie i brata kierowała się tym, że można było inaczej wymawiać dla dziecka, potem dla nastolatka, a potem dla dorosłego. Tak więc Dagusia - Daga - Dagmara

Nie podobają mi się żadne Jessiki, Oliwki, Szymonki, Kubusie. Za to podobają mi się imiona typu Aniela, Pola, Aleksander (żadne 'x'), Karol itd.

A w bardzo dalekiej przyszłości, jak już będę mieć dzieci to dla chłopca mi się mnóstwo imion podoba typu Tymon, Kryspin, Tytus (mój tata stwierdził, że jak tyfus albo tofik ). Za to z dziewczyną to byłby już problem
Haha, mi się podoba jedno nietypowe imię: Florian. Zwierzyłam się z tego tacie, co on skomentował krótko: "Florek - chlorek". No i syna tak nie nazwę
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 22:24   #64
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:

Moi znajomi mają synka Tycjana ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 22:26   #65
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Moi znajomi mają synka Tycjana ;p
O, bardzo ładniee... Kurczę, jakby mnie jeszcze kiedyś los obdarzył samymi synami
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:02   #66
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia.
Kim można zostać w życiu z takim imieniem? Bo wątpię, że jakiś szanujący się bank czy kancelaria przyjmie do pracy Princessę...
Pasuje chyba tylko do prostytutki.

Zresztą nadawanie imion takiego typu jak te wszystkie Nikole, Brajany, Kewiny przeważnie świadczy o pochodzeniu z niższych warstw społecznych, gdzie rodzice chcą się dowartościować takim imieniem dla dziecka. Oczywiście osiągając skutek odwrotny do zamierzonego...
Imię zawsze można zmienić formalnie, w urzedzie.
Poza tym jakbym była pracodawcą to miałabym w głębokim poważaniu kto jak ma na imię, patrzyłabym na kwalifikacje Jeśli Ty oceniasz człowieka po imieniu to współczuję

Właśnie takie osoby jak Ty pytają się mnie czy jestem Ukrainką albo dziwią się, że nie jestem dresiarą w biało-różowych dresikach i ze złotymi tipsami Spoko. Fajne podejście do człowieka. Tylko pogratulować
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:15   #67
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Poza tym jakbym była pracodawcą to miałabym w głębokim poważaniu kto jak ma na imię, patrzyłabym na kwalifikacje Jeśli Ty oceniasz człowieka po imieniu to współczuję

Właśnie takie osoby jak Ty pytają się mnie czy jestem Ukrainką albo dziwią się, że nie jestem dresiarą w biało-różowych dresikach i ze złotymi tipsami Spoko. Fajne podejście do człowieka. Tylko pogratulować
Tamara?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 23:23   #68
visionAM
Zakorzenienie

Angelika

Swoją drogą moja ciocia zmieniła imię mając 18 lat. Ochrzczono i zarejestrowano ją jako Bernardeta Anna, ale całe życie wszyscy mówili do niej używając drugiego imienia. Co lepsze to były lata 70-80 i w szkole w dziennikach, na świadectwach miała wpisane Anna przed uzyskaniem pełnoletności zmieniła w urzędzie imię żeby nie było żadnych komplikacji i dzisiaj jest Anna Bernardeta
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 23:30   #69
Neciak89
Zakorzenienie

Moja koleżanka została nazwana Anna Katarzyna, ale jako, że jej się nie podobało jak podrosła, to zmieniła na Katarzyna Anna

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-01-21, 00:29   #70
Oja 84
Zadomowienie

ja jestem Aleksandra, w moim wieku jest pełno Olek dlatego szukałam dla swojej córci (która powinna już się urodzić ale coś nie śpieszno jej na ten świat) nietypowego imienia ale znowu bez przesady, żadnych Kaś, Baś, Anek ani teraz bardzo modnych Wiktorii, Julii, Amelii-choć te 2 ostatnie bardzo mi się podobają ale teraz własnie jest taka moda na nadawanie tych imion i nie chcę żeby jak dziecko pójdzie do przedszkola czy szkoły było ósmą Julką czy Wiktorią w grupie. Całą ciążę wymyślałam imię, czytałam te wszystkie znaczenia i na nic nie mogłam się zdecydować ale chyba jednak zostanie Judytą-szkoda tylko, że za bardzo nie ma do tego imienia zdrobnienia myślałam jeszcze o Laurze, Milenie i Julicie. Nie są to imiona jakieś bardzo oryginalne ale mało popularne
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 00:50   #71
Neciak89
Zakorzenienie

Bardzo ładne jest Weronika i ja na przykład znam tylko jedną.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-01-21, 01:49   #72
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

A co ma Szymon czy Kubus do Oliwki i Jessiki? No i w jaki sposob to niby inny typ niz Karol czy Aleksander?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 02:46   #73
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bajumi Pokaż wiadomość
Witam.
Mam takie pytanie.
Ostatnio dość modnym tematem stała się ocena imion, a raczej wybór dla dziecka - czy ma być tradycyjne, czy może oryginalne...
Sama jestem posiadaczką trochę nietypowego imienia, choć znanego w Polsce za sprawą piosenki (ja byłam wcześniej, więc piosenka nie stała się inspiracja dla mamy) i uważam, że takie imię pomaga w życiu - jesteśmy bardziej widoczni, rozpoznawalni itd. Osobiście nie spotkałam się z przykrościami z racji mojego imienia, pewnie dlatego, że choć oryginalne to nie śmieszne.
Jak uważacie, czy imię świadczy o człowieku, czy nabieramy cech jakie są jemu przypisane, czy może imię ich nabiera wraz z naszym charakterem, czy jesteście zwolennikami imion naszych Polskich słowiańskich czy może wolicie te bardziej oryginalne? Poznaliście osoby o ciekawych imionach a może wy jesteście ich posiadaczami? Bycie "innym" w waszym odczuciu coś zmienia?
za wszystkie komentarze dziękuję:P
nie.

to tak jakby powiedziec, ze kolor sciany w pokoju ma wplyw na charakter czlowieka
Stary 2010-01-21, 06:24   #74
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Piosenka w oryginalnej wersji powstała ok 1994 roku - wykonanie arabsko - francuskie,
Ehhh... bardzo ładne imię Aisha.

Cytat:
ale i tak trafnie
i zamierzam się pisać od niedługa A'ishah - tak będzie lepiej i ładniej
Lepiej i ładniej będzie Aisha, znam dwie osoby o tym imieniu i tak właśnie to imię piszą transliterując z języka arabskiego.

To imię trzeciej żony proroka Mohammeda, oznacza w języku arabskim "Ta, która żyje".

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 07:52   #75
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
No jest taka teoria, że charaktery rodziców warunkują to, jakie imię wybiorą, no a charaktery rodziców na wychowanie dziecka mają spory wpływ. Osobiście uważam, że to brednie, bo niby 20 lat temu większość rodziców miała charaktery każące im nazywać córki Kasia albo Ania, a teraz nagle wszyscy Julka albo Oliwia?
Ja jestem Ania i lubię to imię Pospolite strasznie, wiem, jako dziewczynka nie mogłam znieść tego, że w klasie miałam jeszcze 3 Anki, w równoległej było ich 5 Same Anki Skakanki i Kaśki

Lubię to imię. Takie międzynarodowe jest
Stary 2010-01-21, 08:05   #76
mmk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne jest Weronika i ja na przykład znam tylko jedną.
w klasie mojej córki są dwie Weroniki, u syna co najmniej jedna - coraz wiecej tych Weronik
Mój syn ma na imię Ireneusz - rzadko spotykane, a jednak Irek nie wzbudz kontrowersji. A przy okazji każdy "zatrzymuje sie" przy tym imieniu, mówiaz, że rzadkie, że zna kogos o takim samym imieniu.

Aisza - jak zmienisz imie na oryginalna pisownie to same kłopoty, ja mam niepolskie nazwisko i wiecznie kazdemu muszę tłumaczyć jak sie pisze. Dzieci nie zwracają tak na to uwagi, wiec przynoszą spolszczone wersje a jeszcze w tych odmianach polskich (np. dla .....) - cos strasznego
A wracając do głównego wątku - uważam, ze coś w tych imionach jest - pamiętajcie, ze ludzie którzy wybierają imiona tez mają jakieś cechy charakteru - mnie moje imię zgadza się w 95% z tym co znalazłam w imienniku, tak samo jak mój horoskop.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
nie.

to tak jakby powiedziec, ze kolor sciany w pokoju ma wplyw na charakter czlowieka
no niby to charakter człowieka ma wpływ na kolor ściany w pokoju, ale zauważ jak przebywasz w róznych pomieszczeniach - w czerwonym bedziesz bardziej agresywna, a zielony cię uspokoi
mmk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 08:08   #77
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmk Pokaż wiadomość
no niby to charakter człowieka ma wpływ na kolor ściany w pokoju, ale zauważ jak przebywasz w róznych pomieszczeniach - w czerwonym bedziesz bardziej agresywna, a zielony cię uspokoi
Niespodzianka. To też zalezy od charakteru/osobowości/ukladu nerwowego, diabli wiedzą Mam czerwoną-wiśniową sypialnię. Czuję się w niej ciepło, bezpiecznie, odpoczywam i się relaksuję. A niektórzy moment po wejściu do tego czerwonego pokoju dostają nerwówki i czują, że muszą wyjść.
Stary 2010-01-21, 08:15   #78
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmk Pokaż wiadomość
A wracając do głównego wątku - uważam, ze coś w tych imionach jest - pamiętajcie, ze ludzie którzy wybierają imiona tez mają jakieś cechy charakteru - mnie moje imię zgadza się w 95% z tym co znalazłam w imienniku, tak samo jak mój horoskop.
w jaki sposób układ liter w Twoim imieniu czy układ planet w miesiącu Twoich urodzin miałby mieć jakikolwiek wpływ na Twój charakter załamuje mnie trochę podejście wielu osób, wróżki, horoskopy, znaczenia imion ... może tak poczytajcie jakieś mądre książki, popularnonaukowe, zamiast wchodzić na pudelki i kupować życie na gorąco.
Stary 2010-01-21, 08:22   #79
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
w jaki sposób układ liter w Twoim imieniu czy układ planet w miesiącu Twoich urodzin miałby mieć jakikolwiek wpływ na Twój charakter załamuje mnie trochę podejście wielu osób, wróżki, horoskopy, znaczenia imion ... może tak poczytajcie jakieś mądre książki, popularnonaukowe, zamiast wchodzić na pudelki i kupować życie na gorąco.

Jeśli przyjmiemy za pewnik, że dźwięki rozchodzą się falami, to odpowiednie brzmienie i długość fali odpowiada odpowiedniej literze.

W imionach nie chodzi o samo imię, lecz o brzmienie tego imienia.

To samo dotyczy kolorów.

Zamiast agresywnie ironizować proponuję Ci poczytać trochę więcej literatury niż "Pudelka" <- nie jestem w temacie, to jakiś nowy magazyn dla miłośników psów tej rasy w Polsce?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 08:26   #80
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Zawsze się znajdzie jakiś "naukowiec" który rozwala całą zabawę....

W każdym razie: imiona mają przypisane jakieś cechy i często było tak ( i w niektórych przypadkach nadal jest), iż nadanie danego imienia dziecku miało wyrazić życzenie aby te cechy dziecko miało w przyszłości. W przypadku mojego imienia sprawdzają się te cechy, więc mam podstawy (nie mikroskopowo-naukowo-popularnonaukowe) aby uważać, że coś w tym jest

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012

Edytowane przez Madia
Czas edycji: 2010-01-21 o 08:29
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 08:33   #81
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Zawsze się znajdzie jakiś "naukowiec" który rozwala całą zabawę....

W każdym razie: imiona mają przypisane jakieś cechy i często było tak ( i w niektórych przypadkach nadal jest), iż nadanie danego imienia dziecku miało wyrazić życzenie aby te cechy dziecko miało w przyszłości. W przypadku mojego imienia sprawdzają się te cechy, więc mam podstawy (nie mikroskopowo-naukowo-popularnonaukowe) aby uważać, że coś w tym jest
O tak tak. Znam Bożydara. Obecnie juz dorosły facet. Imię dostał takie a nie inne, bo rodzice starali się o niego latami, próbowali, próbowali, aż wreszcie sie udało. Dar Boży! Łaska! Wielka radość. Imię miało odzwierciedlać ich radość z narodzin dziecka.

Jego mama zawsze się śmieje, że jako dziecko był strasznym lobuzem, sprawiającym wiele problemów i mawiała, że "żaden z Ciebie dar, raczej Skaranie Boskie"" w odniesieniu, że imię jakoś tak nie licuje z jego charakterkiem
Stary 2010-01-21, 08:33   #82
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Cóż za wrzut
Chyba fantazja Cię poniosła nieco.

Tak, społeczeństwo ocenia po nadanym imieniu, stąd tyle tych dyskusji na temat obciachowych imion jak Nikola, Dżesika czy Brajan. Nie spotkałam się z rodziną inteligencką, która nadawałaby takie imię własnemu dziecku, za to z marginesu społecznego albo zdecydowanie o niższym wykształceniu i statusie społecznym - owszem. I biegają wtedy te Wanessy w otoczeniu żywo kontrastującym z ich "arystokratycznym" imieniem

Poza tym, no sorry, kto normalny w naszym kraju da dziecku na imię Princessa?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 08:37   #83
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Cóż za wrzut
Chyba fantazja Cię poniosła nieco.

Tak, społeczeństwo ocenia po nadanym imieniu, stąd tyle tych dyskusji na temat obciachowych imion jak Nikola, Dżesika czy Brajan. Nie spotkałam się z rodziną inteligencką, która nadawałaby takie imię własnemu dziecku, za to z marginesu społecznego albo zdecydowanie o niższym wykształceniu i statusie społecznym - owszem. I biegają wtedy te Wanessy w otoczeniu żywo kontrastującym z ich "arystokratycznym" imieniem

Poza tym, no sorry, kto normalny w naszym kraju da dziecku na imię Princessa?
Gdzieś w jakiejś gazecie (zapewne niezbyt dobre źródło wiedzy, ale cóż...), bodaj WO to były... czytałam art. na temat tego typu imion i wypowiedzi specjalistów potwierdzały to co piszesz - że imiona udziwnione, filmowe, amerykańskie, są nadawane zwykle w rodzinach o niskim/niższym statusie społecznym i ekonomicznym. Imię to ma być wniesieniem odrobiny "wielkiego świata" do życia, takim zaklinaniem rzeczywistości, oby dziecko miało takie życie jak ta Sabrina czy Brajan ze szklanego ekranu, jakąś taką rekompensatą, substytutem...

Na ile to jest udowodnione naukowo, nie potrafię powiedzieć, bo badań żadnych nie czytałam, ale z własnych obserwacji mogę powiedzieć, że na pewno ma to jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Stary 2010-01-21, 08:53   #84
_vixen_
Zakorzenienie

Słyszałam profesorów socjologii wypowiadających się tak samo na temat tego typu imion, więc coś na pewno w tym jest.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 08:56   #85
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Słyszałam profesorów socjologii wypowiadających się tak samo na temat tego typu imion, więc coś na pewno w tym jest.
W tamtym artykule jacys specjaliście też się wypowiadali i podawane były konkretne argumenty, ale z uwagi na to, że teraz dostępu do tego artykułu nie mam, nazwisk nie znajdę, to nie będę się powoływała na naukowe podstawy, bo bez źródła byłoby to niepoważne
Stary 2010-01-21, 08:58   #86
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Ja jestem Martyna. Znam chyba dwie, trzy

Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynek to strasznie podoba mi się Łucja , a jeśli chodzi o chłopców to jakoś nigdy nie spotkałam się z imieniem, które by mnie zachwyciło

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 09:13   #87
Hvid
Zakorzenienie

Ja musialam znalezc imie, ktore latwo bedzie wymowic i Polakom, i Dunczykom. Agnieszka, Bozena, czy nawet Malgorzata niestety, nie wchodzily w gre, bo Dunczyk bedzie to przeinaczal na sto roznych sposobow. W gre nie wchodzily takze bardzo popularne dunskie imiona typu Rikke czy Mae-Britt.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 09:21   #88
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tovaa Pokaż wiadomość
aniołek? jeśli można wiedzieć jakie to imię i z jakiego języka.... brzmi słodko
Andzelika)
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:08   #89
Anna Julia
Zadomowienie

imię nie wpływa na osobowość, ale na pewno na ''poczucie wartości'' (dziwne imiona wywołują komentarze i niepotrzebne dociekania)
rodzice mnie pokarali (a właściwie ojciec ) - mam starodawne imię , odziedziczone po babci , jeszcze nigdy nie spotkałam swojej rówieśniczki o takim imieniu... jeśli już spotkałam swoją imienniczkę , to miała ona lat najmniej 40
nigdy moje imię mi się nie podobało , rodzina uważała że wybrzydzam, a babcia dumna z tego imienia , obrażała się
jestem miłośniczką imion ładnych, uniwersalnych (jeśli chodzi o wiek , mi się zdarzało że jak słyszano moje imię spodziewano się pani w średnim wieku ;a tu niespodzianka )
np: Anna ( chciałam zmienić imię na takowe , ale ze względu na to że mam ciotkę o tym imieniu , a mamy te same nazwiska wniosek nasuwa się sam ) ; Julia, Maria, Magdalena, Lena,Lilianna, itp
z męskich imion np Adam, Maximilian, Alexander, itp.
Anna Julia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:34   #90
Bezwstydnica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emily55 Pokaż wiadomość
?
mojemu synkowi dalam Kornel i przynajmniej jak go zawolam to sie jeden odwroci w piaskownicy
Emilia.
Kornel śliczne imię,oglądając testosteron zakochałam się w tym imieniu i też jak kiedyś będę miała syna będę się nad nim zastanawiać
Imię Emila też mi się dobrze kojarzy bo mam przyjaciółkę Emilie.Nazywam ją Milka :P

Edytowane przez Bezwstydnica
Czas edycji: 2010-01-21 o 10:35
Bezwstydnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości