Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 21:27   #2401
nuska111
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

U/wychodzę z R
śniadanie:
kajzerka:p, kromka ciemnego + ser biały , troche dzemu
2 sniadanie:
dużka kromka ciemnego z serkiem zółtym, ogórek, sałata, jabłko
obiad:
3nieduże ziemniaki,1 duży gołąbek, później 3 łychy muesli
podwieczorek:
2 mandarynki, 3 kromki ciemnego + pół puszki tuńczyka,papryka zielona,sałata, 2 owsiane ciastka
kolacja:
serek naturalny homogenizowany + szklanka truskawek, łyżka otrąb, 3 łyżki kukurydzinych , kromka razowego
nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:42   #2402
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuuuuu
  1. spora grahamka z szynką,jajkiem na twardo,cebulą,majonezem,p omidorem
  2. jabłko + 3 kostki czekolady z orzechami
  3. jogurt biszkoptowy
  4. tortilla z kebabem + sos czosnkowy i keczup
  5. 2 plastry sera żółtego

ocenicie???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:47   #2403
_Angie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuska111 Pokaż wiadomość
U/wychodzę z R
śniadanie:
kajzerka:p, kromka ciemnego + ser biały , troche dzemu a ta kajzerka to taka sama? Wywal ją może i zastąp 3 dużymi kromkami ciemnego pieczywa. Jakoś takie ubogie to śniadanko. a masełko było? Może jakiś owoc? czemu tylko troche dżemu?
2 sniadanie:
dużka kromka ciemnego z serkiem zółtym, ogórek, sałata, jabłko a może jeszcze jedną kromke, hm?
obiad:
3nieduże ziemniaki,1 duży gołąbek, później 3 łychy muesli ojojoj a gdzie się warzywka zapodziały?
podwieczorek:
2 mandarynki, 3 kromki ciemnego + pół puszki tuńczyka,papryka zielona,sałata, 2 owsiane ciastka no i wreszcie jakiś posiłek, którym można się najeść, ładnie
kolacja:
serek naturalny homogenizowany + szklanka truskawek, łyżka otrąb, 3 łyżki kukurydzinych , kromka razowego warzywka?
mało warzyw, białka też mogłoby być więcej, zero NNKT

Edytowane przez _Angie
Czas edycji: 2010-01-20 o 21:50
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:48   #2404
Kalakiria
Rozeznanie

Irish lady 28
Właściwie tylko śniadanie to normalny posiłek, reszta to śmieciowe podjadanie, na dokładkę bardzo mało tego... co to za kolacja: 2 plastry sera? Nie wiem po co to wklejasz, chyba widzisz że jest fatalnie, prawda?
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:59   #2405
nuska111
Raczkowanie

dzięki za ocenke,
zapmniałam dopisać ze zjdadłam kilka orzechów włoskich ale jem je codziennie ze nawet zapominam o nich pisać, a jesli o chodzi o warzywa to zjadłam dzis pół zielonej papryki, ze 20 liści sałaty lodowej, 3ogórki, i pół szklanki pomidorowego soku własniej roboty, taki gęsty wiem wiem o soku zapmniałam napisac moja wina:d
nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:04   #2406
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuska111 Pokaż wiadomość
dzięki za ocenke,
zapmniałam dopisać ze zjdadłam kilka orzechów włoskich ale jem je codziennie ze nawet zapominam o nich pisać, a jesli o chodzi o warzywa to zjadłam dzis pół zielonej papryki, ze 20 liści sałaty lodowej, 3ogórki, i pół szklanki pomidorowego soku własniej roboty, taki gęsty wiem wiem o soku zapmniałam napisac moja wina:d

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 05:58   #2407
Liletka
Raczkowanie

U:

I. Dwie kromki chleba razowego:
- z wędliną, serem żółtym i ogórkiem kiszonym
- z jajkiem na twardo i majonezem
Kawa z mlekiem, dwie mandarynki.
II. Serek wiejski z garścią orzechów laskowych, drożdżówka z serem i budyniem, jabłko.
III. Pulpety w sosie, pół woreczka kaszy pęczak, surówka z kapusty kiszonej/marchewki.
Kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady.
IV. Kromka razowca z twarogiem i papryką, porcja sałatki brokułowej z fetą.
Liletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 06:08   #2408
Volvo
Raczkowanie

U? Chyba jest źle bo waże 64 kg (180 cm)
Śn. 80g otrębów pszennych ( takie czerwone opakowanie ) z 300 ml kefiru 0% i jabłko + Kawa z mlekiem 0%
2Śn. 100g. Piersi z kurczaka z pomidorem, ogórkiem, papryką (in school)
Ob. 400 ml zupy pomidorowej na koncetracie ( bez zasmażki i śmietany ) z makoronem razowym
Podwieczorek. 3 śliwki i 2 jabłka
Kolacja. 50g. camemberta [?] z 80g filetu z pstrąga + warzywa.
Volvo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 06:56   #2409
Sherrie
Rozeznanie

Moje P pt. "nareszcie w domu"

śniadanie:
- kawa z mlekiem i łyżeczką cukru
- 2 kromki z chleba wieloziarnistego: jedna z masłem, majonezem, jakąś mielonką 2x, serem żółtym, ogórkiem, musztardą i ketchupem; druga z serkiem ziarnistym, ogórkiem, szczypiorkiem, camembertem z pieczarkami

przekąska: siemie lniane, garść chipsów twarożek ze szczypiorkiem

2 śniadanie:
- 150g jogurtu wiśniowego
- 50g s. ziarnistego
- garść mieszanki studenckiej, łyżka rodzynek, łyżka słonecznika
- 3 łyżki musli
- jabłko
- 2 ptasie mleczka cytrynowe

obiad:
- 12 klusek śląskich
- łycha masełka, cebula
- chochla gulaszu wieprzowego
- miseczka ćwikły
deser:
-kawał sernika z rodzynkami i polewą czekoladową

podwieczorek:
- pół puszki łososia po grecku
- kromka chleba wieloziarnistego z serkiem topionym, ogórkiem, ketchupem
- cappuccino orzechowe z łyżeczką cukru
- 5 kuleczek maltizers

kolacja:
- 2 jaja
- kawałek kiełbasy
- pieczarki szt.3
- masełło znowu
-gruba kromka chleba pszennego (grzanki najpierw na maśle), cebulka, szczypior, czosnek
- żółty ser
jajecznica na kiełbasie z grzankami hehehe

po: jabłko, garść orzechów w pikantnej skorupce

i jak sie to przedstawia???
calkiem inne jadło niż na stancji, prawda?
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:13   #2410
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Volvo Pokaż wiadomość
Śn. 80g otrębów pszennych ( takie czerwone opakowanie ) z 300 ml kefiru 0% i jabłko + Kawa z mlekiem 0%
Ob. 400 ml zupy pomidorowej na koncetracie ( bez zasmażki i śmietany ) z makoronem razowym
Nie wiem jak bardzo to jest częste u facetów, ale u Ciebie już od jakiegoś czasu zaczyna robić się niebezpiecznie obsesyjnie...
Nie licz tak wszystkiego, i jedz więcej na miłość boską! Czemu nie jesz w ogole pieczywa?
1. Twoje śniadanie ma poniżej 300 kcal... może być ale dla kobiety i to na R, idziesz potem do szkoły, potrzebujesz siły. Poza tym czemu otręby a nie płatki?... i czemu bez żadnych dodatków? Zero nnkt... dorzuć do tego dużą garść orzechów, migdałów, rodzynek, pestek dyni, żurawiny...
2. Kurczak ok, aczkolwiek to jest najlepszy moment na jakąś dużą grahamkę np. z ziarnami, i masłem, serem, wędliną. Do tego zakąś banana, bo inaczej padniesz w tej szkole...
3. Zupa na koncentracie, bez żadnego makaronu? Nawet gdyby z makaronem to i tak bardzo niskokaloryczna, koniecznie dołóż drugie danie... ziemniaki, ryż, kasza, mięso, ryba... Cokolwiek, byle więcej.
4. "Owoce to nie posiłek",
5. kolacja ostatecznie może być, ale też trochę mało.

Jesz sporo poniżej swojego zapotrzebowania, uważaj bo wylądujesz u psychologa

-----------
I moje U/R

1.
5 łyżki rozmaitych płatków ze szklanką maślanki naturalnej i dużą pomarańczą +dodatki (orzechy, migdały, siemię, słonecznik)
2.
Grahamka z plastrem sera wędzonego i szynki; szklanka maślanki, jabłko
3.
Kostka z mintaja w panierce (białko + otręby);
1/2 woreczka ryżu brązowego i 2 łyżki zielonej soczewicy;
ok. 200g warzyw na patelnię gotowanych (ziemniaki, brokuły, marchew, papryka, kukurydza, fasolka)
4.
330g jogurtu naturalnego z jabłkiem i dodatkami (otręby, orzechy, migdały)
5.
Grahamka z połową kostki twarogu półtłustego posypanego orzechami i migdałami;
szklanka soku wielowarzywnego

Edytowane przez Kalakiria
Czas edycji: 2010-01-21 o 08:18
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:25   #2411
tala
Zadomowienie

Moje R utrzymane w kontekście - nie dajmy się zwariować - pierogi też można jeść

7:00 kromka razowca z chudym białym serem i dźemem jagodowym bez cukru, jogurt truskawkowy bez cukru + otreby pszenno żytnie, płatki górskie i garść Fitelli bananowej, papryka, zielona herbata malinowa
10:30 jogo naturalny + mieszanka studencka, świeży ogórek (około połowy)
13:00 kanapka z razowca z serkiem topionym light, sałatą i ogórkiem, kawałek kabanosa i 2 grubsze plastry żółtego sera, ogórek świeży
16:30 6 pierogów z kapusta i grzybami, poł papryki
21:00 serek wiejski, pewnie standardowo z zielonym ogorkiem i suszonymi pomidorami (ta przyprawą Kamisa)
tala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 08:54   #2412
mzai25
Raczkowanie

P;
I.rafaelki,ancymonki,bana n,pomarańcza,duży jogurt waniliowo-morelowy, bakalie,orzechy wióra na wierzch;
grahama duża pół z masłem,wiejskim,babybelem ,laurową,pomidorem,ogórem ,cebulką
pół z masłem orzechowym,twarogiem,konf iturą z wiśniami i potartą gorzką czekoladą +kubek mlaka z 3kostkami i 2łychami miodu;
II.2croissanty maślane jeden z twarozkiem,orzechami i mleczną czekoladą; drugi z morelami i glazurą; danmleko; jabłko; potem w autobusie paluszki z sezamem i homo o smaku szarlotki i 3ciacha owsiane z rodzynkami,jabłkami,mlacz ną czeko i archaidowymi
III.kapuśniak z ziemniaczkami;makaron z sosem słodko-kwaśnym i szynką; sałatka z brokułów fety i niepamiętam czego;
kawa z mlekiem skondensowanym:kwał ciststa "jerzyk" (z bakaliami orzechami kako cynamonem miodem i czymś tam)
I.buła ziołowa z kurczakiem,pekinką,kukury dzą,papryką,anasem,sosem sł-k, i masą sera żółtego-oczywiście z piekarnika; kubas mannej z syropem klonowym,jabłkiem potartym,bakaliami(gł.ana nas,morela,itp) i właoskimi,laskowymi pół banan i mandarynki;
V.jajecznica z 2 jaj na oliwce z oliwek,z szynką,wiejskim, i przyprawami + kawał bagietki gorącej 1z masłem,babybelem,wędliną i warzywami i podgrzana, z masłem orzechowym,nutellą,resztą banana i mandarynki i sypnięta sezamem;
i z masłem,miodem,wiejskim,or zeszkami zmielonymi,sezamem i miodem na wierzch; i oboiążkowo kakao z miodem;
amen
Stary 2010-01-21, 09:11   #2413
Paulinka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mzai25 Pokaż wiadomość
P;
I.rafaelki,ancymonki,bana n,pomarańcza,duży jogurt waniliowo-morelowy, bakalie,orzechy wióra na wierzch;
grahama duża pół z masłem,wiejskim,babybelem ,laurową,pomidorem,ogórem ,cebulką
pół z masłem orzechowym,twarogiem,konf iturą z wiśniami i potartą gorzką czekoladą +kubek mlaka z 3kostkami i 2łychami miodu;
II.2croissanty maślane jeden z twarozkiem,orzechami i mleczną czekoladą; drugi z morelami i glazurą; danmleko; jabłko; potem w autobusie paluszki z sezamem i homo o smaku szarlotki i 3ciacha owsiane z rodzynkami,jabłkami,mlacz ną czeko i archaidowymi
III.kapuśniak z ziemniaczkami;makaron z sosem słodko-kwaśnym i szynką; sałatka z brokułów fety i niepamiętam czego;
kawa z mlekiem skondensowanym:kwał ciststa "jerzyk" (z bakaliami orzechami kako cynamonem miodem i czymś tam)
I.buła ziołowa z kurczakiem,pekinką,kukury dzą,papryką,anasem,sosem sł-k, i masą sera żółtego-oczywiście z piekarnika; kubas mannej z syropem klonowym,jabłkiem potartym,bakaliami(gł.ana nas,morela,itp) i właoskimi,laskowymi pół banan i mandarynki;
V.jajecznica z 2 jaj na oliwce z oliwek,z szynką,wiejskim, i przyprawami + kawał bagietki gorącej 1z masłem,babybelem,wędliną i warzywami i podgrzana, z masłem orzechowym,nutellą,resztą banana i mandarynki i sypnięta sezamem;
i z masłem,miodem,wiejskim,or zeszkami zmielonymi,sezamem i miodem na wierzch; i oboiążkowo kakao z miodem;
amen

no po prostu pięknie
Paulinka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:31   #2414
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

Dziewczynki Na początek ślicznie się witam
forum czytam już od dość dawna.. ale jakoś nigdy nie miałam potrzeby żeby o cokolwiek pytać (wszystko znalazłam we wcześniej napisanych postach) No i w końcu nadszedł ten dzień kiedy stawiam przed Wami pytanie. Wszędzie piszą że trzeba jeść 5-6 posiłków dziennie - mam taki system pracy że mogę tylko 4.. już piszę jak to wygląda:
I (8:30-9:00) 300-350 kcal
II (11:30-12:00) 300-350 kcal
III (15:30-16:00) 300-350 kcal
IV (19-19:3) 300-350 kcal
22:00-23:00 SPANIE
oczywiście do tego dużo piję wody + kawa + herbata
Czy możecie mi powiedzieć czy takie rozkład posiłków przejdzie?
Jeśli temat napisałam w złym dziale.. to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie..
GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:55   #2415
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
smacznie,zdrowo i w ogole oh a iah
dziękuję za ocenę, a budyń był rzeczywiście był pyszny

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
gdybyś chciała, to pewnie dałabyś radę coś więcej wcisnąć
jakieś 2 śniadanko ? może jogurt, owoc chociaż ?
ale ogólnie podoba mi się
Nie lubię wciskać na siłę, zresztą po co? Najadam się tymi porcjami do owsianki to zawsze dużo dodatków jest, obiadek zawsze jest porządny, tak jak i kolacja. Dziękuję za ocenę

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Liletka Pokaż wiadomość
U:

I. Dwie kromki chleba razowego:
- z wędliną, serem żółtym i ogórkiem kiszonym
- z jajkiem na twardo i majonezem
Kawa z mlekiem, dwie mandarynki. śliczne i pyszne śniadanko
II. Serek wiejski z garścią orzechów laskowych, drożdżówka z serem i budyniem, jabłko. pychotka
III. Pulpety w sosie, pół woreczka kaszy pęczak, surówka z kapusty kiszonej/marchewki.uwielbiam kiszoną kapuchę , super
Kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady.
IV. Kromka razowca z twarogiem i papryką, porcja sałatki brokułowej z fetą.
mi się bardzo podoba, ponadto widzę, że podobne gusta smakowe mam
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:02   #2416
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GabrysiaBrycha Pokaż wiadomość
Dziewczynki Na początek ślicznie się witam
forum czytam już od dość dawna.. ale jakoś nigdy nie miałam potrzeby żeby o cokolwiek pytać (wszystko znalazłam we wcześniej napisanych postach) No i w końcu nadszedł ten dzień kiedy stawiam przed Wami pytanie. Wszędzie piszą że trzeba jeść 5-6 posiłków dziennie - mam taki system pracy że mogę tylko 4.. już piszę jak to wygląda:
I (8:30-9:00) 300-350 kcal
II (11:30-12:00) 300-350 kcal
III (15:30-16:00) 300-350 kcal
IV (19-19:3) 300-350 kcal
22:00-23:00 SPANIE
oczywiście do tego dużo piję wody + kawa + herbata
Czy możecie mi powiedzieć czy takie rozkład posiłków przejdzie?
Jeśli temat napisałam w złym dziale.. to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie..
sam rozkład kalorii nie jest tak bardzo istotny - 350 kcal to moze byc kupa warzyw z miesem i ryzem a moze tez byc to czekolada.. wazniejszy jest rozklad B/T/W w ciagu dnia i ich jakosc.. czyli wegle od rana, to samo z owocami - najlepiej do dwoch-trzech pierwszych posilkow, do kazdego posilku warzywa(nie wliczane do bilansu kcal) i w kazdym bialko (twarogi, mieso, ryby, jajka, owsianka), ostatni posilek powinien byc bialkowy.. wegle wybieramy wartosciowe - czyli krotko mowiac najlepiej ciemne (pieczywo, ryz, makaron), kasze itp; nie bać się tłuszczow, ale wybierać te zdrowe, dbac o odpowiednia ilosc NNKT - ryby, orzechy, oliwa z oliwek (i inne rośline oleje), awokado

posiłków powinno być 5 skoro pierwszy jesz 8:30-9, to dalej 11-11:30; 14; 17; 20-20:30

Edytowane przez Panna Mia
Czas edycji: 2010-01-21 o 11:04
Panna Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:07   #2417
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

I wkleję od razu swoje wczorejsze U

I. 2 kromki chleba razowego z masłem, 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę i wymieszane z łyżeczką majonezu, jogurtu i szczypiorkiem, czerwona papryka, kubek herbatki malinowej z soczkiem malinowym

II. 2 klopsiki w sosie warzywnym, ziemniaczki z koperkiem, duużo surówki z marchwi z oliwą

tutaj gdzieś był spacerek z pieskiem, dość długi nie wiem ponad godzina

III. duże jabłko upyrkane na patelni z miodem i cynamonem, obficie posypane orzechami włoskimi i rodzynkami

IV. gigantyczna marchewka (nigdy takiej nie widziałam ), pudełeczko 200g serka wiejskiego z czubatą łychą orzechów laskowych i migdałów

i tak się zastanawiam, czy wczoraj nie za dużo tych orzechów wyszło, w ogóle to uwielbiam orzechy, ale nie wiem czy można aż tyle ich jeść, bo podobno są ciężkostrawne, ale ja jakoś tegonie odczuwam

i proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:18   #2418
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

Właśnie o to chodzi że pomiędzy 16- tą a 19-tą nie jestem w stanie nic zjeść..
Oczywiście stosuję metodę B/T/W.
Jestem jaroszką więc warzywa są dokładane do każdego z posiłków.
Owoce tylko do 16-tej.
Pieczywo tylko ciemne, pełnoziarniste najczęściej orkiszowe

Moim głównym problemem jest rozłożenie tychże posiłków ażeby były w miarę sensowne. Do dyspozycji mam godziny: 8-16 i 19-22
Stary 2010-01-21, 11:49   #2419
Magi_1988
Raczkowanie

Gabrysiu, jeśli IV posiłek jesz o 19-19:30, a chodzisz spać 22-23, to spokojnie możesz zjeść lekką kolację o 21-22 jako V posiłek. To, że nie można jeść ileśtam przed snem, czy po 19, to jest mit. Nie powinno się tylko kłaść spać z bardzo wypchanym brzuchem np. z węglowodanami. Ale białkowa i lekka kolacja jest OK i nawet pomaga podkręcić metabolizm! Tym bardziej, że śniadanie jesz dopiero przed 9.
Magi_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 12:13   #2420
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magi_1988 Pokaż wiadomość
Gabrysiu, jeśli IV posiłek jesz o 19-19:30, a chodzisz spać 22-23, to spokojnie możesz zjeść lekką kolację o 21-22 jako V posiłek. To, że nie można jeść ileśtam przed snem, czy po 19, to jest mit. Nie powinno się tylko kłaść spać z bardzo wypchanym brzuchem np. z węglowodanami. Ale białkowa i lekka kolacja jest OK i nawet pomaga podkręcić metabolizm! Tym bardziej, że śniadanie jesz dopiero przed 9.
o o o to ja przy okazji skorzystam. mam problem jedzenia wieczorem. zasada po 19stej już nic taka obsesyjka mi została. no chyba,że nie wiem jestem na urodzinach, czy gdzieś wychodzę, albo skądś wrócę to zjem nawet po 20stej, ale zawsze pilnuje by te 3h przed snem to już na bank odstęp. zazwyczaj są to 4godzinki. nie potrafię się położyć po posiłku. nawet po obiadku sjesta ja nie położę się. nawet wieczorem na leżąco po kolacjinie obejrze dvd. nie wiemgłupie, mam coraz mniej schiz, ale ta jeszcze trwa, ale wiem że i z nią mogę wygrać. jestem ciągle bliżej bliżej wolności i zdrowia i normalnosci.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
I wkleję od razu swoje wczorejsze U

I. 2 kromki chleba razowego z masłem, 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę i wymieszane z łyżeczką majonezu, jogurtu i szczypiorkiem, czerwona papryka, kubek herbatki malinowej z soczkiem malinowym
bardzo ładne śniadanko- lubię jajka i majonez spokojnie mogła być i 3 kromka razowca i jakaś szyneczka.

a gdzie II śniadanko? może spróbujesz choć małą przekąskę w postaci owocka czy wafelka

II. 2 klopsiki w sosie warzywnym, ziemniaczki z koperkiem, duużo surówki z marchwi z oliwą pięknie. ogólnie podobają mi się Twoje obiadki

mógłbyć deserek, ale według uznania, słodycze od razu po obiadku nie rzutują na pracy silnika)))

tutaj gdzieś był spacerek z pieskiem, dość długi nie wiem ponad godzina lubię ostatnio także spacerki, taki malutki relaksik i fajna forma aktywności. zdrowiutko i mroźniutko

III. duże jabłko upyrkane na patelni z miodem i cynamonem, obficie posypane orzechami włoskimi i rodzynkami pięknie i nnkt są

IV. gigantyczna marchewka (nigdy takiej nie widziałam ), pudełeczko 200g serka wiejskiego z czubatą łychą orzechów laskowych i migdałów
ładnie choć brakuje mi chleba lub bułeczki z masełkiem i wędliną np.

nie mam zastrzeżeń większych, ogólnie pozytywne wrażenie. smacznie, kolorowo, są warzywa, nnkt, owoce, solidny obiad, zdrowo-aż za,mogłoby tylko coś słodkiego wpaśc jakieś grzeszki abigal przydałyby się. ja ostatnio nawet sobie pozwalam na rozpustę)))

i tak się zastanawiam, czy wczoraj nie za dużo tych orzechów wyszło, w ogóle to uwielbiam orzechy, ale nie wiem czy można aż tyle ich jeść, bo podobno są ciężkostrawne, ale ja jakoś tegonie odczuwam jedz na zdrowie, dają energii,mają zdrowe tłuszcze magnez i witaminy np. ważna eee- nie będziesz sie tak szybko starzeć, serce bedzie pukać długo oraz wpływa na płodność,no i zachowasz fajną talijkę, bo wbrew pozorom tłuszcze nnkt wpływają na utrzymanie szczupłej sylwetki. kiedyś brałam tabletki na cellulit i była tam spora dawka nnkt. jak nie masz problemów z układem pokarmowym myślę, że nie powinny zaszkodzić

i proszę o ocenkę
jw. przełam się tylko do słodyczy, zakazanych produktów i włącz jeden posiłek więcej. wiem wiem, że Ci to starcza i po co jeżeli się najadasz ale wiesz o co chodzi bużka i pozdrawiam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2010-01-21 o 12:14
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:04   #2421
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

ok, dzięki za odpowiedź - postaram się jeszcze coś wysokobiałkowego zjeść
Stary 2010-01-21, 13:11   #2422
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GabrysiaBrycha Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi że pomiędzy 16- tą a 19-tą nie jestem w stanie nic zjeść..
Oczywiście stosuję metodę B/T/W.
Jestem jaroszką więc warzywa są dokładane do każdego z posiłków.
Owoce tylko do 16-tej.
Pieczywo tylko ciemne, pełnoziarniste najczęściej orkiszowe

Moim głównym problemem jest rozłożenie tychże posiłków ażeby były w miarę sensowne. Do dyspozycji mam godziny: 8-16 i 19-22
jesli nie jesz mięsa musisz koniecznie zadbać o odpowiednie źródła białka, dziewczyny maja rację co do kolacji, o 21 możesz wrzucić coś białkowego a co do rokładu to można i 6 posiłków wcisnąć, np tak:
I 8:30
II 11:00
III 13:00
IV 15:30
V 19:00
VI 21:00

wrzucaj konkretne jadłospisy z danego dnia, wtedy łatwiej zasugerować co jest do poprawki
Stary 2010-01-21, 13:13   #2423
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volvo Pokaż wiadomość
To jest U? Chcesz pokazac, ze mezczyzni tez lapia ED czy jaki grzyb?

Po co te 0% wszedzie? Zupa to ma byc obiad? Naprawde nie widzisz jak tego jest malo? No litosci no.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:36   #2424
czekoladowypotwor
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
zjedz cos teraz bo ta towja kolacja to porażka jednym slowem.
wez sobie skotke twarogu z johgurtem i szczypiorem zrob do tego warzywa.
A tak wogole... to R Ci ptorzebne?? Wzrostu masz 140 ze z wagi 53 sie odchudzasz?
wzrostu 156 cm. i waga już coś około 52kg.
źle się czuje z swoją wagą i wyglądem dlatego się odchudzam. :p

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

a tu jeszcze gorzej.. dziewczyno ty masz siłe stac na nogach??!! twoj metabolism nie istnieje jak mniemam..[/QUOTE]

stałam na nogach

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

czuje się nieźle zjechana, ale pozdrawiam i dziękuje za rady.
aa i dodam że jestem uczennicą gimnazjum i nie potrzebuje dużej ilości jedzenia .

wiele marzeń, a coraz mniej czasu na ich realizacje.

---
cele:
-schudnąć
-przestać obgryzać paznokcie
-zadbać o moje grube kudły
czekoladowypotwor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:59   #2425
stupify
Zakorzenienie

Cytat:

aa i dodam że jestem uczennicą gimnazjum i nie potrzebuje dużej ilości jedzenia .
LOL
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:02   #2426
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------
Cytat:
Cytat:
wlasnie w tym wieku potrzebujesz najwięcej

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:04   #2427
powered
Raczkowanie

może tym razem ktoś mnie oceni
P;
śniadanie;
muesli z suszonymi owocami bez cukru z krojonym jabbłkiem z ciepłym mlekiem
serek wiejski 200gr z masa makowa z rodzynkami
pasek milki z chrupkami ryżowymi
2śniadanie;
3 kawałki domowej pizzy z krewetkami,ananasem i kukurydza z sosem pomidorowym
Kubuś z maliną
ok, 1/2 paczki delicji toffie
Obiad;
kasza manna na rosole z marchewka i kurczakiem
2 naleśniki ze szpinakiem i serem lazur
gdzies tutaj pomiedzy pół paczki mixu orzechow -meksykanska mieszanka
Podwieczorek;
2 kromki sojowego chleba z maslem, twarogiem i powidłami śliwkowymi,
kawał murzynka z polewą czekoladową, gorąca czekolada pistacjowa do picia
Kolacja;
duża grahamka z masłem, pastą jajeczną i podmidorem
banan, gruszka, dwa kiwi pokrojone i zalane jogo nat. + sok malinowy
po;
Kubek goracego mleka z miodem i lyzeczka kaawy zbozowej,
dużo biszkoptów moczonych w mleku
Stary 2010-01-21, 14:21   #2428
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

R
Śniad: duży kubek ricorate z mlekiem
2 śniad: jabłko
obiad: cała mrożonka (brokuły,marchewka, kalafior) gotowana z vegetą, herbata miętowa
podwieczorek: coca -cola zero (?), może jakiś owoc...
kolacja: rumianek

podkreślam,że zamierzam schudnąć szybko do wt i stosuję taką dietkę mniej więcej od wt.

Kochając siebie za to,jakim się jest.

Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; *
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:32   #2429
dddorotaaa
Raczkowanie

na śniadanie dwie kromki pumpernikla z szynka i papryką i kawa 2 w 1,
mała drożdzówka z serem na uczelni,
dwa jabłka,
serek wiejski lekki z paryką,
malutka kromeczka razowego z jajkiem,
garstka makaronu z oliwą i pieprzem,
jogurt naturalny.

mam nadzieję,że na kolacje wypije sobie z parę herbat bo ta drożdżowka mnie dziś załamała;p
dddorotaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:37   #2430
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dddorotaaa Pokaż wiadomość
na śniadanie dwie kromki pumpernikla z szynka i papryką i kawa 2 w 1, dorzuć owoc
mała drożdzówka z serem na uczelni, mogłaś zabrać kanpkę z razowca z wedlina i warzywami, ale raz na jakis czas o wczesnej porze drozdzowka cie nie zabije, wiec nie drecz sie tym
dwa jabłka,
serek wiejski lekki z paryką,
malutka kromeczka razowego z jajkiem,
garstka makaronu z oliwą i pieprzem, makaron najepiej razowy, no i koniecznie z miesem/rybą i warzywem jakims
jogurt naturalny.dorzuc orzechy chociaz i jesli to ostatni posilek to lepiej serek homo, ma wiecej bialka a mnie jwegli niz jogurt

mam nadzieję,że na kolacje wypije sobie z parę herbat bo ta drożdżowka mnie dziś załamała;p
!m a ł o!

Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
R
Śniad: duży kubek ricorate z mlekiem
2 śniad: jabłko
obiad: cała mrożonka (brokuły,marchewka, kalafior) gotowana z vegetą, herbata miętowa
podwieczorek: coca -cola zero (?), może jakiś owoc...
kolacja: rumianek

podkreślam,że zamierzam schudnąć szybko do wt i stosuję taką dietkę mniej więcej od wt.
jeden marny posiłek dziennie.. gratuluje.. w ten sposob w tydzien moze faktycznie spadniesz z wagi ze 2-3kg ale bedzie to sama woda, a pozniej wroci ci przynajmniej 5kg.. za mało warzyw, wogole nie ma wegli, wogole nie ma bialka, o NNKT albo jakichkolwiek tluszczach nie wspomne.. to jest głodówka i to w dodatku nieprzemyślana.. i jeszcze cocacola na taki wyposzczony zoladek.. pozdrawiam i zycze milych wrzodow i jojo..

moje R dzisiejsze
I bułka razowa z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony; Cymes jabłko+malina
II serek homo + jabłko podgotowane z cynamonem, łyzką miodu i łyżką soku z cytryny (mniam! chcialam bakalie dorzucic ale w sklepie nic nie bylo )
III sałatka (łosoś+tuńczyk+jajka+ogór ek kiszony+kukurydza+łyżka śmietany)
IV 2 tortille z kurczakiem (pasta z fasoli, cebuli i pomidorow + warzywa do srodka)
V tunczyk + serek + marchewka

Edytowane przez Panna Mia
Czas edycji: 2010-01-21 o 14:39
Panna Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości