|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.
Cytat:
ale dlaczego jest gorzej skoro mialo byc lepiej? bo się pogubiłam.....
|
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" ![]() ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- Ide spac...może się wyśpie do 9 trzymajcie się ![]() |
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki, przepraszam, nie nadrobię was, ale w tym tygodniu cholera w ogóle czasu nie mam, prawdopodobnie do niedzieli też się nie pojawię...
Teraz też tylko na chwile. Ja przez TŻta dostane zawału serca, tak po prostu kurcze padnę i przez niego będziecie mi na pogrzeb wkłady od zniczy wysyłać. Powiem wam jaki numer wczoraj odstawił, rozmawiamy na gg, a ten nagle: TŻ: "<tu imię>..." JA: "hmm...?" TŻ: " wiesz co, wiem, że trochę może Cię to zaboli mimo wszystko ale prosiłaś, żebym Ci powiedział jak to się stanie" JA: "yhym" <powalałam elokwencją >TŻ: "mam dziewczynę" < tym momencie serce mi stanęło, posypały się gromy z nieba, zastanawiam sie która, gdzie jak???> Ja: "o." TŻ: "ma smukłą sylwetkę, śliczny mostek i 22 progi i ją kocham" TZ: "i właśnie się przytulamy" GITARA ELEKTRYCZNA, no do cholery jasnej, ja tu prawie trupem padłam, a ten mi tak o GITARZE... ![]() I jeszcze się pyta, czy może działać tak na dwa fronty, na mnie i na nią, bo nie potrafi jej opuścić... eh... faceci i ich zabawki...
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Musze Wam coś napisać jeszcze przed pójściem na uczelnie, bo potrzebuje jak najwięcej opini
Wczoraj przed snem gadałam jeszcze z TŻtem. No i nie wytrzymałam i zaczęłam temat tego, że się nie odzywa. Nie powiem, żeby zakończyło się to sukcesem. Usłyszałam następujące wnioski. Nie było go cały dzień w domu, więc się nie odzywał. A co do cholery komórka ma zasięg tylko w jego domu Spytałam się czy jego zajęcia są tak intensywne, że nie ma chwili, żeby smsa napisać. Powiedział, że nie są, ale że o tym nie pomyślał, bo wyszedł z założenia, że się uczę Wytłumaczyłam mu na spokojnie o co mi chodzi, że w ten sposób wykazuje zainteresowanie mną. A nawet jeśli się według niego uczyłam to mógł mnie trochę wesprzeć, że ja potrzebuje tego częstszego kontaktu, że kobiety tak mają, że miło jest czasami dostać nawet głupiego smsa na dobranoc itd. Wysłuchał powiedział ,,aha no rozumiem". Tzn chyba powiedział dokładnie coś, że stara się, ale nie potrafi zrozumieć, dlaczego ja potrzebuje tego śmiesznego smsa No litości ludzie, żadne argumenty do niego nie docierają. Dla niego jest to bezsensowne i tyle. Jak będzie w domu to się odezwie i dupa i to ma mi wystarczyć? ![]() Kurde no nie mam pojęcia co zrobić. Gadać już nie będę, bo po co skoro on nic nie rozumie. Ja widzę wyjścia takie, że albo naprawdę nie odezwę się do niego WCALE przez jakiś dłuższy czas i poczekam jak się zmartwi co się ze mną dzieje. Albo będę się teraz normalnie zachowywać, nie odzywać się nic na ten temat, niech się odzywa tyle ile chce, ja zajmę się swoim życiem i może jak zobaczy, że ja nie tylko siedzę w domu to wtedy się zainteresuje? Nie wiem dziewczyny, błagam pomocy ![]() Lece na koło, trzymajcie kciuki
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
koszka wszystko zalezy od tego jak czesto sa takie dni kiedy sie nie odzywa. sama musisz to okreslic jesli nagminne i czeste to znaczy ze on slabo interesuje sie tobą. zakochany, zainteresowany czlowiek znajdzie ta minutke zbey napisac smsa. nawet siedzac na kiblu (sorki za tak dosadne porownanie ale badzmy szczerzy wyslanie smsa pomiedzy zajeciami, czy przed pojdziem spac nie wymaga ani krzty wysiłku ani energii)
powiem ci jak jest u mnie. tż czesto pisze czesto dzwoni. ale... zawsze jest ale pojawiaja sie dni kiedy np. pierwsyz jego sms w ciagu dnia jest o 18 lub nawet 20!! ( mimo ze ja wysylam z 2-3 smsy w ciagu dnia). i jakie jest jego tlumaczenie? ze nie mial do tego glowy ze byl zalatany, ze w pracy zapieprz, ze przeczytal smsy ale nie mogl odpisac potem zapomnial, zebym zrozumiala ze byl zajety i nie mial nawet chwili pomyslec o niczym innym.tez sie wtedy wkurzam. ale jak mowie takie dni sa sporadyczne raz na hohoho miesiac moze raz na dwa. i wazne tez jak czesto ty tego kontaktu oczekujesz. jesli chcesz sms co godzine to faktycznie dosc czesto. w pracy czlowiek mysli o robocie i ja np. nie wymagam smsow z pracy od tż ale milo jest gdy napisz ejak juz wroci ![]() dlatego zobacz sama jak czestro to jest u Ciebie? ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
heh....wydaje mi sie ze to szybkie wyznanie biarac pod uwage wasze ostatnie przejscia. mam wrazenie ze szybko sobie wybaczacie i zapominacie to co złe bardzo szybko
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2010-01-21 o 08:32 |
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja np nie biore sobie do serca takiego gadania "juz teraz moge sie ozenic, bedziesz moja zona" itp itd. Sluszalam juz to nie raz i co??
Skoro taki pewny to niech leci do jubilera kupuje pierscionek i sie oswiadcza (nie mowie ze teraz bo chyba bym sie nie zgodzila )
|
|
|
#2499 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
ja to samo... czytam i czytam i taka mina
a czytam do końca i w śmiech ![]() a ja właśnie gadam z moim i tłukę do łba że jednego przedmiotu nie poprawi żeby w końcu wziął i poprawił tą biologię.. a ten: 'oj kochanie' ja: 'no i wieczne oj kochanie' on: ' a jak inaczej? ja: ' eh.. co ja z tobą mam...' on: ' samo szczęście kochanie' popatrzyłam zaczęłam się śmiac i co więcej dodac? że mnie wkurza bo się nie uczy ehe i tak mu nie przetłumaczę..
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego, wydaje mi się, że on po prostu wie, że ja i tak siedze w domu to po co ma się interesować? Wszystko zależy od dnia. Ja bym chciała np. tego smsa w ciągu dnia, a wieczorem np. przez telefon pogadać. Nie oczekuje meldowania się co godzine No nie wiem, liczbowo mu to przedstawić? Tyle, że wtedy te smsy pewnie będą wymuszone, a wiadomo, że wolałabym, aby to była jego inicjatywa, żebym wiedziała, że on tego chce. On to wszystko rozumie zupełnie inaczej niż ja. Dla niego to nie jest nic dziwnego i dziwi się, że ja się go o to czepiam No po prostu nie umiem mu tego przetłumaczyć. Po co on ma w dzień się do mnie odzywać jak jest zajęty, skoro możemy sobie wszystko wieczorem powiedzieć Już sama nie wiem. Kurcze, czuję że jest to sytuacja bez wyjścia. Pozostaje mi to zaakceptować, ale marne są szanse, żeby tak się stało. Chyba jednak najlepszym sposobem będzie znaleźć sobie zainteresowania, tak jak mówiłam zapisuję się na tańce i fitness oraz poszukam pracy. Może jak sama będę zalatana tak jak on inaczej do tego podejdę? A może jak on zobaczy, że jednak nie siedzę cały czas w domu to się zainteresuje? Może bez sensowne są moje ciągłe uwagi na ten temat i egzekwowanie tego kontaktu. Chciałabym, żeby wypowiedziało się na ten temat jak najwięcej osób, bo już naprawdę czuję się bezradna i chciałabym wiedzieć czy to może dlatego, że ja się nudzę i on ma obraz mnie takiej kluchy siedzącej w domu, którą nie trzeba się interesować czy to on jest jakiś aspołeczny ![]() I po co ja to tak wszystko przeżywam? Ciężko mi, a on pewnie nawet o tym nie myśli. Planuje w ten weekend odmówić mu spotkania (pierwszy raz w moim życiu), bo pewnie znowu w ostatniej chwili je zaproponuje, więc powiem mu, że mam inne plany. Niech wie, że nie jestem na każde jego zawołanie. I nie mogę tym razem ja proponować tego spotkania, nie moge Mało Was tu teraz, idę się przespać, bo znowu mnie nauka czeka, a wieczorem chciałabym wyjść z koleżankami, bo już się duszę od tego kiszenia w domu. Wpadnę później, liczę na Wasz odzew kobitki. Przepraszam, że Was nie nadrobiłam, wybaczcie
|
|
|
#2504 |
|
BAN stały
|
No ale u mnie jest troche inna sytuacja. Jestesmy ze soba 5 lat i on juz nie raz proponowal mi zareczyny, ale ja caly czas odmawialam i odmawiam nadal, wiec nie pojdzie do jubilera i nie padnie na kolana tylko po to, zbey uslyszec: NIE.
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 19:11 |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on myśli pewnie o tobie.. ale czasem wymyślenie żeby się odezwał kosztuje go za dużo. edit: a ja właśnie wyłączyłam telefon po odebraniu takiego esa od mojego: ' a ktoś powiedział że ja ci ufam?' a dokładnie to było tak: on-' no i koleżanka też z ciebie fajna' ja- no ponoc tak.. skoro ludzie mi tak ufają, że przychodzą do mnie i u mnie szukają pomocy' on- a kto powiedział że ja ci ufam? ja taaaaaaaaaaaaaaaaakie oczy i pomyślałam: mam cie w duszy. ciekawe co zrobisz? Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2010-01-21 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 19:08 |
|
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
A mam takie pytanie: po co z nim jestes?? Skoro nie wiazesz z nim przyszlosci... bo przeciez zareczyny nie oznaczaja juz teraz slubu. Tzn jak dla mnie to rok po zareczynach slub, no ale np nie boisz sie ze skoro tak mu ciage odmawiasz to w koncu da sobie z tym spokoj..
|
|
|
#2509 |
|
BAN stały
|
Koszka no troche dziwna sytuacja... Ja sobie nie wyobrazam, zeby moj facet sie mna nie interesowal i nie okazywal mi uczuc, co z niego za chlop?! Czy tak sie zachowuje zakochany mezczyzna? Czujesz ta milosc od niego? Czujesz sie kochana i doceniona? Czujesz, ze on nie moze bez Ciebie zyc i swiata poza Toba nie widzi?
Ja nie rozumiem. Po co byc w zwiazku, w ktorym druga osoba sie nami nie interesuje? Nie pyta jak nauka, jak sie czujesz, jak Ci minal dzien, co akurat robisz. Kurde nawet glupi sms : mysle o Tobie albo tesknie za Toba i juz jest czlowiekowi milej. Zupelnie inaczej sie patrzy na swiat. Powiedz mu, ze skoro mu na Tobie zalezy to niech sie postara troche i wysili. |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także uważam, że na uczelni nie jest problemem znaleźć chwilkę na napisanie smsa. chyba, że jakieś intensywne zajęcia, bo kolokwium, bo coś tam i przez 1,5h nie ma czasu. ale nie przez kilka godzin. najbardziej mnie dziwi, że czasem TŻ ma ponad godzinę przerwy i jest tak zajęty, że nie ma kiedy odpisać. i czym się wtedy zajmuje? bo nawet w nauce trzeba robić przerwy. ciekawa jestem kto mu tak dupę zawraca swoją osobą oprócz mnie
|
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A dla mnie zareczyny oznaczaja slub, a ja na to gotowa nie jestem. Mi jest tak dobrze, po co sie zareczac? Co to zmieni? Jelsi sie kochamy to i tak ze soba bedziemy. Nie rozumiem tej obecnej mody na "obraczkowanie". Uwazam ze mam na to czas. A to wcale nie znaczy, ze go nie kocham i nie chce z nim byc. |
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 19:08 |
|
|
|
|
#2513 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale niestety tak to juz podobno nieraz jest, ze jak jedna osoba sobie odpuszcza to druga probuje robic w tym zwiazku za dwoje i wmawiac sobie, ze jest szczeliwa, ze jest ok itp. |
||
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie.
wczoraj moze troszke zdenerwowana byłam - przepraszam. napisalam tzowi tego smsa wczoraj, moze byl ostry ale zadzwialal juz rano mialam smsa z przeprosinami
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem zaręczyny powinny nastąpić już w momencie planowania ślubu, czyli powiedzmy zamawiamy salę na przyszły rok i zaręczamy się. nie widzę sensu zaręczania się i chodzenia z pierścionkiem przez 4 czy 5 kolejnych lat, bo ja przynajmniej tyle zamierzam jeszcze czekać. powtarzam - ZAMIERZAM wiadomo różnie to w życiu bywa.poza tym Madame ty nawet chyba jeszcze 20 lat nie masz prawda? ja dopiero 19 i uważam, że za wcześnie nawet na zaręczyny
|
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przez pierwsze 6 miesiecy???? Wtedy jest zauroczenie, a pozniej przychodzi ta prawdziwa dojrzala milosc. U mnie gdyby nie te pojedyncze wybryki to im dluzej tym lepiej. Moj TZ mi nawet powiedzial wczoraj, ze przeszkadzalo mu podejscie moich rodzicow do nigo, ale teraz ma juz to kompletnie gdzies i tak jest ze mna szczesliwy Wreszcie Wiec jesli Twoj facet staral sie przez pierwsze 6 miesiace a pozniej troche sfolgowal to nie znaczy, ze faceci tak maja, tylko ze Twoj tak ma. Przykro mi, ale jesli Ci to nie przeszkadza, to nie marudaj
|
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten piersionek i tak nic nie zmieni
|
|
|
|
#2518 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Za niecaly miesiac bedzie 20... Kobiecie sie wieku nie wypomina Ale poki co mam 19. I tez mam takie zdanie jak Ty.
|
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśli, że jak mnie zawiezie na uczelnie, albo poczeka na mnie po zajęciach, bądź zrobi inną wydawałoby się prozaiczną rzecz, to ja już widzę, że mnie kocha. wydaje mi się, że to typowe męskie podejście. mówi mi komplementy za każdym razem gdy mnie widzi. mówi, że mnie kocha. smsy pisze dosyć często, pamięta o moich egzaminach/kolokwiach, zawsze pyta jak poszło - to jeśli chodzi o takie bieżące zainteresowanie co robię, gdzie jestem, jak się czuję. w porównaniu z TŻtem Koszki to bardzo się mną interesuje, także nie mogę narzekać. nie każdy facet to romantyk, niestety. także nie zrobię z niego romantyka na siłę ![]() poza tym nic nie jest albo czarne albo białe. ma swoje zalety, ale ma też wady. a ja kocham go właśnie POMIMO tych wad. i nie oznacza to, że nie jestem w tym związku szczęśliwa. Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-01-21 o 13:32 |
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedlugo zaczenie sie tu licytacja kto ma lepszego TZ
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

Szalone jesteście.
cóż, nic nowego się nie dowiedział.

trzeba trafić na odpowiedniego co sie wysili z przyjemnością i napiszę
" 

)

21. 04.2014