|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
![]() a coś Wam opowiem, bo mi się przypomniało! Weronika miał chyba ze 3 latka, a ja 13. byłam z nią na dworze. a ona w pewnym momencie tak niechcący krzyknęła do mnie: "mamo!" ja - czerwona jak burak!
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
MAGiALENKO, no to nieźle młodą mamusią byś była
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
no, musiałabym urodzić dziecko jako 10 latka.
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko cieszę się, że przemyślałaś to wszystko na plus
TŻ na pewno bardzo Cię kocha i chce, żeby między Wami było dobrze, ale na 100% nie będzie robił wszystkiego jak chce wybranka, czy tym bardziej teściowa Tak to już jest. I może to wziąć za plus, bo ma swoje zdanie Moi rodzice chyba są trochę podobni do Twoich, ja też jestem jedynaczką, ale z mamą spędzałam cały mój czas, tata pracował, albo pił, co mu się do dziś zdarza(na szczęście rzadko). Też czasami mają jakieś ale, co mi mówią, tylko nie wiem czy potrzebnie bo się tylko denerwuję. Jak się wyprowadzimy na pewno będzie to inaczej wyglądać, bo nie będą mieć nas cały czas na oku. Mają nam za złe, że siedzimy w domu jak dziadki i nic nie robimy. Właściwie bardziej przypomiknamy rodzeństwo niż małżeństwo, ale to przez ten brak swobody i ciągły "nadzór".Cytat:
Młoda mamusia A dziś Dzień Babci, a moja jedna nie żyje już ponad 30 lat, a druga 20 lat. Więc pierwszej nawet nie poznałam. Dziadkowie jeszcze wcześniej zmarli. |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka tu nawet kciuki nie były potrzebne zebyś usłyszała, ze wszystko dobrze, ale ciesze się, ze ty sie cieszysz
![]() Ollliwka terapia wstrząsowa czasem pomaga Cytat:
Dzisiaj Dzień Babci, odwiedzamy najpierw moja babcie, która mieszka obok, to taka najblizsza mi babcia. Potem jedziemy do babci męża. Dziadków już nie mamy więc pomyślałam zeby chociaz pojechac na cmentarz zapalic znicze. Drugiej babci już nie mam, zmarła na kilka dni przd moja studniówką. No i miałam jeszcze taką trzecia babcie, starszą siostrę mojej babci, tą, która zmarła w sobotę. Miałam z nia w dzieciństwie lepszy kontakt niż z moją prawdziwą drugą babcią. Też tak miałyscie, ze jedna z babć zawsze była wam bliższa?? Waham sie czy wam napisać, ale dziś 29dc, @ nie widać, cycki nadal bolą i są oczywiście, jak to przed @, są większe (to akurat na +) Wzięłam zeszłoroczny kalendarz i policzyłam cykle: 28, 27, 27, 27, 28, 29, 31, 26, 27, 29, 28, 27 czyli nie tak regularnie jak myślałam, ale jednak. Te 31 i 26 to był chyba czas jak brałam tabsy. Nie powiem, ze sie nie nakręcam, ale też strasznie sie boję rozczarowania w razie testu, dlatego jeszcze poczekam, w końcu 29dzień sie dopiero zaczął.
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam już żadnej babci...zresztą pamiętam tylko jedną i to też jak przez mgłę
dziadka też już żadnego nie mam, ani ja ani TZ...także dzień babci i dziadka to tylko na cmentarz podskoczymy zapalić świeczke.abz - przecież te cykle super regularne są trzymam kciuki...ale tfu tfu nie zapeszajmy
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie było jeszcze inaczej.
- mama mojego taty zawsze mnie (zn. nas) rozpieszczała, chociaż w sumei teraz też na swój sposób. tylko dziadek, jak to mówi mój tata i wujek, czasem zrzęda. ![]() - mama mojej mamy była osobą raczej zakmniętą (przynajmniej tak ją dziś pamiętam). niby jeździłam do nich, mieszkali w tym samym mieście, czasem na wakacje, ale jakoś tak... dziadek za to wydaje mi się bardziej uczuciowy. od kilku lat ma fajną "nowa babcią" - nie są małżeństwem. ![]() - najlepszy kontakt miałam, a co za tym idzie, najbardziej odczułam odejście prababci - mamy taty mojej mamy . bo ona mieszkała z nami przez ok. cztery lata i mnie bawiła zanim poszłam do przedszkola. a tak to na stałe mieszkała z dziadkami. często nas odwiedzała. i w ogóle była najcieplejszą, chociaż twardo stapającą po ziemi, osobą na świecie! ale zamotałam... Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2010-01-21 o 09:51 |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko super że się dogadaliście...
pomidorko nie było się czym stresować... Teraz odpoczywaj i ciesz się ciążą... Mija szybko Kiedy następna wizyta? Też z usg?Cytat:
Na przeciwko siedziało starsze małżeństwo i babka do dziadka mówi zobacz jak ten mały mamusi coś tam pokazuje No cóż już nie prostowałam ale ja wyglądam na mniej niż mam latek... Miałam jechać na kawkę do koleżanki ale odwołała To już druga w tym tygodniu, co jest Tak się nudzę w domku i chciałam się gdzieś wyrwać Na zakupy przynajmniej pojadę i dziś z Tz chcemy wybrać panele![]() Co do babć to ja już nie mam żadnej, jedna zmarła w dniu chrzcin jednego siostrzeńca 10lat temu a druga jak mój chrześniak (drugi siostrzeniec) miał niecałe 2 miesiące...(zauważyłam taką prawidłowość o której kiedyś ktoś wspominał tyle, że najpierw się dziecko rodziło a potem ktoś z rodziny umierał, a przy kolejnym dziecku to już się bałam, kto teraz
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-01-21 o 10:39 |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny nadrobiłam was troche pobieżnie, bo kurcze egzamin mnie goni, a tak strasznie nie chce mi się uczyć
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od Aldii
Jesteśmy już w domku, wczoraj wieczorem wróciłyśmy. Teraz staram się odespać. Odezwę się za kilka dni, jak już się całkiem zgramy z Lu
![]()
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej dziewczynki!
Mam jakieś straszne zawirowania ciągle. Teraz doszła mi możliwość ewentualnej pracy od wrzesnia w gimnazjum...na zasadach normalnego stażu...Ech, I am messed up:/ Jeszcze tż zleceń nie ma i tak siedzimy jak dwa kołki w domu... |
|
|
|
#432 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aldii niech odpoczywa i zgrywa się z LU
ależ jej zazdroszczę ![]() Co do babć wg jednej jestem szatanistką w ciąży, a druga to nawet nie pamięta mojego imienia i zawsze mówiła na mnie MARIOLKA
|||||||||||||||||||||
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Wszystkim dzięki za dobre słowa .Ollliwko, cieszę się, że doszłaś do takich wniosków, i myślę, że masz rację, że warto powalczyć o związek. Czasem musimy dostać kopa, żeby pewne rzeczy zauważyć. No i cieszę się. że teściowa nie jest chyba jednak z typu tych, co się wtrącają w nie swoje sprawy. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i TŻeta! A babci już niestety nie mam żadnej.. Cytat:
.Cytat:
A Ty rób nam tu update'a, może to TO .Lindsley, pochwalisz się gniazdkiem po remoncie? Może jakaś mała fotorelacja? Cytat:
Dzień dobry wszystkim!
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczek to się tylko ciesz że masz tyle możliwości i jakiś wybór... Teraz tylko siąść i się dobrze zastanowić co dla Ciebie najlepsze...
Aldii jeszcze napisała, że lekarz mówił, podczas porodu, że może zostaną 8 dni ale poród przebiegł idealnie, mała ma świetne wyniki, jest zdrowa i nie ma żółtaczki i dlatego mogli wypisać je wcześniej
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Pomidorko, super opowieść o tych twoich rodziach. Ale twoja mama jest strasznie dzielna!
Powiedz mi jeszcze, jak to jest ze stażem: jak idziesz do szkoły to dopiero po roku dostaje się umowę o pracę, jak już się nie ejst stażystą. Zasatnawiam się teraz jeszcze nad pracą w gimnazjum, tylko nie wiem, czym bym sobie poradziła. Cały czas myślę też o obcokrajowcach: muszę się w końcu za ten konspekt wziąć... Lindsleyko: super, że wiadomość od Aldii masz Jak się czujesz w ogóle? JUż mniej ci się nudzi? Jak ze zgagą? Lepiej? ![]() Jasiulku: super wiadomości o kotce! Cieszę się bardzo Dawaj znać, co dalej!Bordanna, ja też trochę under pression jestem, ale cóż zrobić ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Lindsley: zatsnawiam się czy tak: teraz bezpłatny staż w jedenj szkole dla obcokrajowców plus byłoby za***iście jakbym dostała się do tej, gdzie płacą na umowę zlecenie( trzymajcie kciuki we wtorek). A potem od wrzesnia moze etat w gimnazjum plus szkoła dla obcokrajowców płatna: ale czy to wszystko wyjdzie, czy mnie wszedzie przyjma: narazie to dopiero poczatek drogi... |
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może zamiast starych ciężkich zasłon - rolety i delikatne ozdobne zasłonki ale nie wiem czy to od razu bo muszę zobaczyć jak z kasą będzie... Marzą mi się nowe firanki ale to sporo kasy też... A okno duże i z drzwiami balkonowymi Tego co było przed remontem na pewno nie pokarzę
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
abz no to oby @ nie przyszła
A masz jakieś żyłki na piersiach. Może zrób już test. Powinno coś wyjść.Skąd ja to znam ![]() weruczek no to osiołkowi w żłobie dano ![]() virginia dzień dobry ![]() Dziewczyny niedawno pisałam o piesku, którego ktoś wywalił z samochodu. Chyba już wiemy z mamą co to za piesek i mamy plan go zabrać jak go znajdziemy. Dzisiaj go widziałyśmy, ale jak wracałyśmy ze sklepu już go nie było. Od paru dni go widujemy Sunia, niedawno się oszczeniła...pewnie wzięli sobie szczeniaczka a ją wyrzucili debile Już kupiłam specjalnie. Później nawet mogłabym ją zabrać do domu jak się przeprowadzimy. Tu już mama nie da rady z dwoma psami i 5 kotami.
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku myślę, że to dobry plan, a czy Cię przyjmą to już życie pokarze... Zawsze możesz przecież szukać dalej... Staż myślę, że warto robić. Ja za rok zaczynam szukać pracy w szkole i muszę staż zrobić wreszcie
To już prawie 3 lata jak skończyłam studia więc czas najwyższy...Czuję się ok, nudzę się ale zaraz idę się doprowadzić do ładu i na zakupy wyruszę... Połażę trochę bo mnie tyłek od siedzenia boli Ale cóż zrobić jak mam tylko do dyspozycji mały pokoik i laptopka... Zgaga czasem się wieczorkiem pojawia, ostatnia noc prawie nie przespana, wszystko mnie budziło i tak tylko drzemałam...
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
u mnie -10 i aż strach wychylać głowę
![]() A ja znowu w nocy nie spałam a jak o 7 usnęłam to spałam do 10 i znowu przez to nie wpuściłam listonoszki która coś poleconego dla mnie niosła ![]() Jutro za karę będę zasuwać na pocztę ![]() Cytat:
a tym, że mniejsze to się nie przejmuj, ważne, że serduszko dobrze się rozwija Który to tc wg badań? Cytat:
A który pokój ma być dla dzieciątka? ten co remontujecie czy ten co teściu ma wysprzątać? (czy ten mały co teraz służy jako graciarnia? )Ollliwko cieszę się, że między Wami jest już lepiej w dzieciństwie tak i chyba najbardziej nie mogłam się pogodzić z tym, że odeszła akurat w takim czasie.... Minęły 2 lata od Jej śmierci.Cytat:
ja co prawda uczyć się zacznę pewnie dopiero jutro i prezentacja z analizy danych statystycznych bleeee....a egzaminy w poniedziałek, wtorek i sobotę ![]() (z tym, że ten wtorkowy to na 90% oblany bo facet nam już zapowiedział, że mamy sobie nie robić nadziei, że zdamy ) Lindsley taki remont, że pokój będzie odświeżony więc musisz się potem pochwalić choćby kolorem ścian ![]() Aldii wracaj prędko do Nas i opowiadaj jak tam opieka nad Lu !!! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-21 o 11:46 |
|||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kakusia;16608662]u mnie -10 i aż strach wychylać głowę
![]() Ale wam fajnie, że mozecie uniknąć wychylania głowy w taki mróz... ja juz przed 7 w pracy jestem :/
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
ABZ, ja też się lepiej dogaduje z tatą niż z mamą, i w sumie na mamę też potrafię krzyknąć :/ A na tatę nie. Z moimi rodzicami to jeszcze inna historia: dopisze jak was nadrobię
![]() ZGADNIJ, twoja mama mnie rozwaliła ![]() Virginia, nie smutaj ![]() Jasiulku, twoja mama też musi być bardzo dzielna, skoro tyle przeszła Fajnie, że łączy was bliska więźPomidorka, cieszę się, że wszystko u małego dobrze. Rany niedługo będę słuchać serduszka siostrzeńca albo siostrzenicy
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Oliwko, mocno wam kibicuje, daj znać, co i jak.
MOI RODZICE Hmm, mieszkali w jedym bloku: mama na 7 piętrze, tata na 5. Ich bracia chodzili do jednej klasy i się ze sobą przyjaźnili. Jak jeden się rozchorował, to moja mama zeszła na 5 piętro po zeszyt od drugiego i tak poznała tatę Miała wtedy 14 lat a tata 18 W ogóle spędzali ze sobą dużo czasu, ale moja mama raz strzeliła po zaręczynach focha, bo widziała jak mój tata po jakiś ddziałkach chodził: myślała, że kradnie owoce. Nie odzywała się do niego 2 miesiące, w końcu mój tata zdesperowany stał ciagle przed jej oknem i w końcu babcia powiedziła mu, o co chodzi. I okazało się, że mój tata na działakch rwał liście śliwy potrzebne do robienia ogórków:P:P ![]() Na ślub zdecydowali się bardzo wcześnie: moja mama miała 17 lat, tata 21, ale się kochali, tata dostał mieszkanie, chcieli być razem i tyle. Potem mojej mamie powiedziei, że nigdy nie będzie mieć dzieci. strasznie się zestresowała i z tego stresu urodziłam się w 2 lata po ślubie ja A potem, jak minęły 2 lata moja mama powiedziała tacie, że smutno wygladam, jak się sama bawię i pojawiła się moja sis:P A 7 lat później dołączył mój brciak Pewnie, jakby rodzice mieli więcej kasy to by mieli jeszcze większą rodzinę. dwa dni temu dowiedzieli się, że będą dziadkami. mama ma teraz 43 lata tata 47, będą mlodymi dziadkami, ale bardzo się cieszą, a czkolwiek mama jest bardzej euforyczna, a tata pragmatyczny:P
|
|
|
|
#444 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Weruczko ja Ci nie pomogę w wyborze, bo się kompletnie nie znam na szkolnictwie
Tity wiesz za co
|||||||||||||||||||||
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
A z babciami też mam tak jak wy: jedna z nami mieszkała, co prawa nie od zawsze, ale od jakiś 15 lat, zamieszkała z nami po śmierci dziadka, bo sama nie dawała rady...A druga babcia mieszka z dziadkiem, ale mam z nimi taki sobie kontakt. Oni w sumie nigdy nie przepadali za moją mamą i te stosunki nigdy nie były jakoś super serdeczne... Poza tym mam jeszcze 3 prababcie( do zeszłego roku miałam 4). A więc maleństwo mojej sis będzie miało 3 praprababcie
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Zgadnij, masz szalone babcie:P |
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten pokoik jest w tej chwili najbardziej reprezentacyjny w całym domu
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Abz -
![]() Gabisun - czyżby fizjoterapeutka??? Ja to z zawodu jestem technikiem masażysta. A licencjat z fizjoterapii będę miała za 1,5 roku Jak wszystko będzie dobrze.
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka, cieszę się, ze z TŻtem już dobrze
Kretencjo, miłej pracy ![]() Abz, to trzymam kciuki, kiedy zamierzasz testować? ![]() Lindsley, może na spacer się wybierz, żeby się nie nudzić? Gabisun, twój prześladowca czyli ja znajdzie cię nawet tutaj - pisać ![]() Ale fajnie, ze Aldii z małą już w domu Marcelko, ty szatanistko Mariolko Weruczku, kiedy zaczynasz staż dostajesz umowę na rok, do końca trwania stażu. Potem zdajesz egz. na kontraktowego i jak chcą cię jeszcze to dają umowę na czas nieokreślony Tity, obyście znalazły z mamą tego pieska. Biedactwo, jak ludzie potrafią być okrutni ![]() Dziewczyny, dla wszystkich testujących i starających się pierwsze nieśmiałe fluidki od mojego małego okruszka |
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza Dzidzia też przez pierwsze miesiące będzie z Nami w sypialni, ale jak wczoraj wieczorem mierzyłam gdzie by wsadzić łóżeczko (a chcieliśmy duże z racji przerobienia na tapczanik) to okazało się, że nigdzie nie wejdzie ![]() A po paru miesiącach (mam nadzieję, że jak najszybciej ) przeniesiemy do małego pokoju Weruczek fajną historię mieli Twoi rodzice ![]() Lecę się ubierać bo mamcia już jedzie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

a on głowa do góry i dumnie odpowiadał, że to córeczka
no i dalej taka troche tatusiowa jestem

Tak to już jest. I może to wziąć za plus, bo ma swoje zdanie
dziadka też już żadnego nie mam, ani ja ani TZ...także dzień babci i dziadka to tylko na cmentarz podskoczymy zapalić świeczke.

To już druga w tym tygodniu, co jest
Tak się nudzę w domku i chciałam się gdzieś wyrwać

wg jednej jestem szatanistką w ciąży, a druga to nawet nie pamięta mojego imienia i zawsze mówiła na mnie MARIOLKA

a tym, że mniejsze to się nie przejmuj, ważne, że serduszko dobrze się rozwija