Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 12:05   #2161
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Hej MAMUSIE I BRZUSIE I DZIDZIUSIE

Za mną noc pełna wrażeń...od 23 do 3 rano miałam skurcze, niereguralne, ale za to bolesne....biegałam do łazienki non stop zeby sprawdzic co i jak, ale jakoś nic nie wypływało ogólnie mówiąc byłam spokojna i nawet pospałam w trakcie także uznaje, że były to manewry ćwiczeniowe

Castilla i Madzik fajnie, że jesteście, bośmy się martwiły

Za wszystkie wizyty dzisiejsze trzymam kciuki....szczególnie za Zeberkę i maleństwo, mam nadzieję, że dobre wieści przyniosa od pediatry

Pysiamn pochwal się koniecznie dla męża

I co żadna nie zrobi Babci prezentu i się nie rozpakuje????

a ja mimo nie przespanej nocy nawet jako tako funkcjonuje.....chcociaż pewnie i tak mnie zmorzy sen po południu ...ech
Stary 2010-01-21, 12:22   #2162
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Ja dziś też się wybieram na KTG ...ale to co mówisz to dla mnie nowość
Mam skierowanie od swego lekarza....
Ale myślę że idę robią i wracam do domu
Ja tam na obserwację ....się nie piszę (niecierpię szpitali i skoro nie rodzę i nic mi nie dolega to nieeee hihi );/ nawet nie będę dzwoniła się dopytywać co by losu nie kusić

Ja mam wypełnienie i poszewki:
poszwa na kołderke 100/135cm, (ona jest roszkę większa niż rozmiary łóżeczka ...ale to dobrze wg mnie bo moj Kuba płakał w kombinezonie więc ta wieksza kołdra była ok ...a by była bezpieczna to dzięki temu ze większa boki kołdry wsadzałam między materac a szczebelki i na długo starczyła ....bo dopiero niedawno dostał nowe duże łożeczko i kołdrę doroślaka
poszwa na poduszkę 40/60cm

_________________________ __________

Zalogowałam się do naszego banku ...by sprawdzić naszą lokatę ....
I patrze a tam płatność kartą: SALON W.KRUK

Chyba mąż naprawdę wzioł sobie do serca 2,5 roku temu słowa położnej, która mówiła, że jeśli mąż chce zrobić żonie prezent ...To nie dawać go PO PORODZIE !
Tylko w domu TUŻ PRZED PORODEM (by uwolniły się endorfiny, które są naturalnym znieczuleniem...i zmiejszają ból skurczy i wprowadzają harmonię w organizm kobiety !

po drugie twierdziła ...ze po porodzie to już musztarda po obiedzie ....bo nawet brylat już tak nie ucieszy ....teraz będzie kilku kilowy brylancik w domu ! i zaden prezent nie będzie tak cieszyl jak ten mały SKARB!

(2,5 roku temu mnie zaskoczył bo się niespodziewałam prezentu ....a teraz się zgapił i zaplacił kartą hihi) Już mnie skęca co to takiego ???
i znowu musiałam cię tu znlaeźć. nam się nie pochwaliłaś. ale twój tż jest super.- to prezencik fantastyczny.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:31   #2163
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a moja ginka mi nawet nie powiedziała jakie mam łożysko-ja nie wiem...wy tu tyle informacji macie od swoich lekarzy-ile wód,stopnie łożysko itd. a moja jak robi USG to tylko mówi,że wszystko w porządku, łożysko ładne..unika medycznych sformułowań-może to i czasami lepiej..może ma taki styl, co by ciężarne nie trapić zbędnymi informacjami-chodzę prywatnie, do tej pory nie czułam się zlewana na wizycie, wręcz przeciwnie...martwi mnie tylko to,że nie wspomniała słowem o KTG a widzę,że wy tu chyba wszystkie już miałyście można to zrobić jakoś na własną rękę?ostatnio dzidzia duużo odpoczywa i śpi..a ja się w tym czasie boję czy wszystko w porządku-parę dni temu nie buszowała długo, więc w nocy jak się położyłam chciałam ją obudzić i się nie dało:/
Mój gin, też mi nie mówi takich rzeczy, tylko że jest OK i tyle. Chodzę prywatnie i nie czuję się, aby mnie olewał. Może taki mają sposób, aby niepotrzebnie nie denerwować pacjentek Bo później tylko byśmy siedziały w internecie i szukały co dana rzecz oznacza i się niepotrzebnie zamartwiały. Tak mi się wydaje widocznie taka ich taktyka
Na pewno masz wszystko OK

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko na chwilę. Chcę się pochwalić, że już jestem Panią Magister Psychologii Obrona to był pikuś i po co ten stres był

Buziaki
Mówiłam, że nie ma się czym stresować
GRATULACJE
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:46   #2164
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

A właśnie Patinka, gin jak Ci robi USG to powinnas dostac zdjęcia wraz z opisem, i w tym opisie powinnas miec wszystko napisane, tj. wymiary dzidzi, ilość wód ( czy w normie) stopień łozyska itp.....ja w taki sposób sie wszystkiego dowiadywałam, bo usg mi robi zawsze inny lekarz niż moja ginka. A KTG tez nie miałam......

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Właśnie dzwonili do mnie z laboratorium, że w końcu są wyniki mojego wymazu.....i nic się nie zmieniło, mam pojedyńcze sztuki Streptococcusa - paciorkowca.....no ale najwazniejsze, że już MAM TE WYNIKI!!!!!! także moge rodzić.....

Ech..tylko muszę od wejścia krzyczeć, żeby mi penicyliny nie podawali, bo jestem uczulona na nią.....o Boshe...ile bedzie z tym nerwów...nie dość, że bede musiała pilnowac zeby mi podali antybiotyk to jeszcze krzyczeć zeby podali taki po którym sie nie przekręcę......
Stary 2010-01-21, 13:01   #2165
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
A właśnie Patinka, gin jak Ci robi USG to powinnas dostac zdjęcia wraz z opisem, i w tym opisie powinnas miec wszystko napisane, tj. wymiary dzidzi, ilość wód ( czy w normie) stopień łozyska itp.....ja w taki sposób sie wszystkiego dowiadywałam, bo usg mi robi zawsze inny lekarz niż moja ginka. A KTG tez nie miałam......

usg ze zdjeciami i dokladnym opisem mam tylko POŁÓWKOWE od gina z Krakowa-natomiast moja ginka robi mi co wizytę USG i nie daje mi żadnego dokumentu ani nic tylko zapisuje najpotrzebniejsze rzeczy w kartotece lub w karcie ciąży - jeśli chodzi o wody to pisze że w normie i tyle...łożysko na ścianie przedniej...a stan starzenia się nie widziałam..
Stary 2010-01-21, 13:07   #2166
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej lasencje
ja dzisiaj pol nocy nie przespalam mialam skurcze i do nich doszly straszne bole kregoslupa myslalam ze wyjde z siebie TZ sie obudzil jak uslyszla moje jeki pomasowal plecy i po 10 minutach przeszlo a teraz znowu zaczelo jzu nie wiem jak mam lezec ulge jako taka mi przynosi lezenie na boku
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:09   #2167
youyou
Zakorzenienie

no i żadna się nie rozpakowała..?

Pysia, Lila no no ale macie fajnie z tymi prezentami

Ula - ja trzymam kciuki aby się rozkręciło, bo to już czas

malinka - Ciebie też już nieźle czyści, oby coś się w końcu ruszyło

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy wybrać się do kina na Avatara. Czy wrażenia nie będą za mocne. Ostatnio gdzieś czytałam że jakiś facet zmarł na tym filmie bo za dużo wrażeń.
Chciałabym zobaczyć ten film w kinie z tymi efektami, bo coś czuje że po porodzie już go nie będą grać.
My idziemy właśnie jutro na ten film, efektów się nie boję , raczej jak tyle wysiedzę w kinie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 13:11   #2168
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Nikt mi nie pomoże z tą moją matą edukacyjną, co dodałam rano?
Stary 2010-01-21, 13:19   #2169
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Patinka ...hmmm..no ja nie wiem jak to jest.....ale wydaje mi się, że powinna Ci dawać dokumentację opisaną z racji tego, że przecież w szpitalu przy porodzie mogą poprosić o wyniki usg wszystkie, chyba, że wystarczy im to co maja w karcie napisane.....ja się dziwiłam właśnie, że mi dają cała dokumentację, tez myślałam, że tylko sprawdzają i jak ok, to ok....ale mi lekarz wyjaśnił, że na przykład czasem przy przenoszeniu ciąży proszą o pierwsze usg z opisem i wtedy sprawdzają, że np. ciąża mogła być młodsza itp...tak samo dzieje się w przypadku komplikacji, mogą poprosić o usg wszystkie żeby zobaczyć jak ciąża przebiegała...ja w dokumentach potrzebnych do szpitala mam własnie napisane żeby wszytskie wyniki usg zabrać ze sobą jakie miałam robione w trakcie.....a w kartę mi wpisuje pobieżnie tylko .....no nie wiem...a jak Wy macie dziewczyny....bo teraz się sama zaciekawiłam....

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Patinka to ile Ty miałaś tych USG? co wizytę? ło matko.....jakoś dużo chyba......ja miałam 5 w całej ciąży......
Stary 2010-01-21, 13:19   #2170
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Jakie to moje dzieciątko dzisiaj grzeczne
Moja mama powiedziała, że dostała wspaniały prezent na dzień babci...
Bo ona chciała, żeby Kropka zrobiła... kupę...
Ale za to jaką po trzech dniach...
Masakra, nie wiedziałam od czego zacząć...
Pajac poszedł do prania...
Stary 2010-01-21, 13:20   #2171
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Witam... Najpierw opiszę swój dzień pełen przeżyć a potem spróbuję coś ponadrabiać żeby się uspokoić...

U okulistki było okropnie!!! Mały się umęczył, upłakał, nastresował... wszystko trwało 2 godziny włącznie z zakrapianiem oczek... dopatrzyła się wybroczyn w okolicach plamki żółtej i nastraszyła mnie, że szok... Może to być po cięzkim porodzie ale nazlecała mi zrobić badania jak najszybciej na IP, iść do neurologa pediatry i najlepiej jutro jechać do Krakowa do okulistyogółem widać było, że jej się to nie podoba co zobaczyła i jak wyszłam rozryczałam się jak bóbr... Pediatra neurolog nie przyjjął nas- dopiero w poniedziałek:\ wkurzył mnie gościu!!! miał napisane na skierowaniu pilne a stwierdził, że się nie spieszy- a żeby było śmieszniej to w okolicy jedyny taki specjalista, nawet w szpitalu nie ma neurologa dziecięcego... Wkurzyłam się i nakarmiłam małego na poczekalni u niego, bo zaczęła mnie martwić za długa przerwa w jedzeni:\ Nie bardzo chciał się rozbudzić i pojeść ale w końcu się udało.
Poten na IP pobrali mu krew do badań i znów się upłakałpotem znów pojadł... Jutro dzwonie do Krakowa czy nas przyjmą czy zaś muszę na termin czekać
Wymiękam po tym dniu... Malutki jadł długo teraz- pewnie nadrabiał.. Darowałam mu kąpiel nawet dzisiejszą- tylko pupke mu umyłam, bo naparwdę przeżył dużo stresu i bólu...Wolałabym żeby to mnie tak wymęczyli zamiast neigo
Wspólczuję
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze, no i aby Was szybciutko poprzyjmowali do tych konowałów lekarzy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 13:24   #2172
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Odkupiłam tą matę edukacyjną na allegro

sądzicie, że warto było? co myślicie?

http://allegro.pl/item884506363_miec...lny_tanio.html
Mi się podoba bo nie jest przeładowana plastikowymi częściami, nie jest przeładowana zabawkami, że oczopląsu można dostać i ma stonowane kolory...jeśli kupisz ją za taką cenę która jest podana, to będzie to niezły zakup.....
tych mat jest tyle teraz, ale wydaje mi się, że niektóre są mocni przesadzone.....bardzo jaskrawe kolory mają i mnóstwo detali, zabawek, nie wiadomo czy któras nie spadnie ....a takie pluszowe przyczepiane na rzepy sa dobrym pomysłem bo można je zdjąc i dziesko może sobie poprostu leżakować i patrzeć na jedna zabawkę....
Stary 2010-01-21, 13:25   #2173
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Mi się podoba bo nie jest przeładowana plastikowymi częściami, nie jest przeładowana zabawkami, że oczopląsu można dostać i ma stonowane kolory...jeśli kupisz ją za taką cenę która jest podana, to będzie to niezły zakup.....
tych mat jest tyle teraz, ale wydaje mi się, że niektóre są mocni przesadzone.....bardzo jaskrawe kolory mają i mnóstwo detali, zabawek, nie wiadomo czy któras nie spadnie ....a takie pluszowe przyczepiane na rzepy sa dobrym pomysłem bo można je zdjąc i dziesko może sobie poprostu leżakować i patrzeć na jedna zabawkę....
dzięki no właśnie kupiłam ją za 20zł plus wysyłka
Stary 2010-01-21, 13:25   #2174
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Mały pająk

Edytowane przez KarmazynowyKamyk
Czas edycji: 2010-01-21 o 13:31
KarmazynowyKamyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:25   #2175
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kamyku to miałaś ręce pełne roboty.....gratulacje za kupkę jak w pupce lżej to córcia od razu spokojniejsza widzisz jak mało wystarczy, żeby babcię zadowolić
Stary 2010-01-21, 13:26   #2176
Kancia
Zakorzenienie

ja mam co wizyte USG ale 3 USG mam takie genetyczne/ położnicze z przepływami itp. Zapis na 2 kartkach A4. Te 3 badania będę brać ze sobą
z tych co wizytowych mam np zdjęcia.

strippi mata jest ok za taką cene chociaz ja mam calkiem inną i ta co Ty kupiłas wydaje mi się za miękka

Bubbi co do maty to się nie zgodze własnie te kolorowe z róznymi fakturami są lepsze. Mój syn do tej pory wyciaga czasem swoją i się na niej bawi a ma 2,5 roku
zresztą każdy uważa po swojemu ja specjalnie kupiłam jak to mówisz "przeładowana" zeby dziecko miało mozliwośc poznawania róznych faktur materiału i dzwieków. Nie ukrywajmy, ze dzieci się zaczynają interesowac konkretniej matą własnie w okolicach 4 mca, wczesniej to tylko leża i oglądaja a pozniej łaża po niej i dotykają miętosza, gryzą gryza własnie te plastiki, szeleszczące elementy, grzechoczące zabawki
Na pluszowej macie nie ma za bardzo czym się zainteresowac chybaze do pałaków poźniej się przypina twarde zabawki to Ok

gdybym nie miala maty to teraz wybierałabym między Tiny Love a Fisherem

znowu mi niedobrze

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-01-21 o 13:33
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:28   #2177
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ps. Ja dziś mówię do swojej mamy że jutro rodzę

A ona na serio :
" Jak to jutro nic nie mówilaś a co lekarz dzwonił ???"

Ja na to :
" Mama jaki lekarz????? "....
Tak wymysliłam bo nie mamy prezentu na dzien babci
ale mnie rozwaliłaś tą sytuacją
Stary 2010-01-21, 13:28   #2178
bardotka_a
Wtajemniczenie

Witajcie laseczki

Zaczynam od ciasta trochę mi nie wyszło bo zważył mi się budyń z masłem nie wiem co źle zrobiłam, jednak nie ma tego złego ta masa dobrze nasączyła ciasteczka i chyba trochę za mało masy mi wyszło nie jest taki "gruby" jak na zdjęciu u Pysiamn czyli nie jest wyjściowy ale smaczny, TŻ właśnie wcina i mówi,że bardzo dobry
-------------------------------------------------------------------------

Mam pytanie do mam już rozpakowanych, czy na początku wasi TŻ byli z wami w domach? jeśli tak to jak długo? czy po ich powrocie do pracy miałyście kogoś kto wam pomagał przy dziecku czy dałyście radę same?

I jak to było z odwiedzinami najbliższej rodziny teściowych rodziców, nie mówię tu o znajomych i dalszej rodzinie
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:35   #2179
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Strippi moim zdaniem zrobiłas dobry zakup....jeszcze za taką cenę myślę, że na poczatku Szkrabik nie bedzie zainteresowany aż tak wielką ilością zabawek, więc wystarczy to co jest na pająku.....a mata sama w sobie jest grupa, czy bedziesz coś jeszcze podkładać pod nią? bo wydaje się cienka, żeby maleństwa nie zawiało od podłogi...

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Kancia ale to przynajmniej masz zdjęcia....też miałas dużo tych USG...z drugiej strony fajnie, bo przy każdej wizycie wiedziałyście co i jak.....zobaczcie, co lekarz i miasto to inne metody A Ty przypadkiem nie przygotowujesz się do porodu?????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 13:40   #2180
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Hej Kobitki!

Przyznaję się bez bicia, że przez ostatnie dni jakoś nie miałam siły ani natchnienia czytać naszego wątku. Postaram się nadrobić to co mnie ominęło choć to pewnie jakieś 15-20 stron...

Staramy się ratować to co zostało z naszego związku. Małż bardzo się ostatnio stara... Nie będę wnikać w szczegóły, ale jestem pod wrażeniem....

Czuję się ostatnio strasznie zmęczona i dużo śpię w ciągu dnia. Nadrabiam też z pracami domowymi typu prasowanie etc...

Torbę mam już spakowaną jakby co i wszystko jest gotowe na przyjęcie maluszka.

A oto łóżeczko! Jutro postaram się odnieść do tego co naskrobałyście.
Buziaki dla wszystkich!!!
Łóżeczko super
Trzymam kciuki za Ciebie i męża
Stary 2010-01-21, 13:42   #2181
Kancia
Zakorzenienie

Bubi jeszcze nie jeszcze z 3 tygodnie musze połazic tylko dopadły mnie mdłosci ehhh
na początku ich nie miałam upiekło mi się a teraz od kilku dni mnie męczy ale nie

co do maty to im bardziej twardo tym lepiej na miękkim cięzko ćwiczyc mięsnie dlatego fizjoterapeuci odradzają kładzenia dzieci w czasie aktywności na kołdrach, łozkach itp. Najlepiej na kocu na podłodze i jak najwięcej na podłodze
Stary 2010-01-21, 13:43   #2182
Lenka1000
Rozeznanie

Przez ostatnie kilka godzin mam biegunkę i już 4 czy 5 razy odwiedzałam wc. Myslicie, że to może byc początek? Poza tym czuje sie niezle, moze ciut bola mnie krzyże.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:43   #2183
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kamyku no slicznosci z twojej corci
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:48   #2184
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Odkupiłam tą matę edukacyjną na allegro

sądzicie, że warto było? co myślicie?

http://allegro.pl/item884506363_miec...lny_tanio.html
Było warto - zawsze możesz sama jeszcze poprzyczepiać jakieś zabawki

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
no i właśnie i dupa blada-bo ja też nie dam się przymknąć na całą dobę:/ no ale na pewno to prawda,bo ja się zaraz dopytałam,że czemu to tak długo- a ona,że tyle trwa pełna obserwacja-wcześniej się pytała, czy u nich planuje rodzić, powiedziałam,że TAK...dziwne, bo w sumie nawet nie zapytała który to tydzień ciąży:/
Wiesz, z jednej strony to dobrze, że aż dobę obserwują, bo tzn że sprawdzą wszystko dokładnie. A z drugiej strony to tak naprawdę nie wiadomo na czym ta obserwacja polega, bo jak np przyjdziesz, bedzie ktg, zbadają a potem leżysz i następnego dnia przed wyjściem to samo no to trochę strata czasu...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie mam wieści od Aldii:

"Jesteśmy już w domku, wczoraj wieczorem wróciłyśmy. teraz staram się odespać. Odezwę się za kilka dni, jak już się całkiem zgramy z Lu buziaki dla ciotek :-*"

Aldii jeszcze się pytała która się rozpakowała ale od niej jeszcze żadna , więc nie miałam jej co napisać..

Zjem śniadanko i Was poczytam..
Trzymam kciuki aby udało się jej cośkolwiek odespać no i aby się dogadały kobitki

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Pysia, Lila

ja nie dostaje prezentów zadnych ale nie przeszkadza mi to małz twierdzi, ze mam wolna ręke i mogę sobie kupic co sobie zazycze taaaa

ale on nigdy nie był romantyczny zawsze mówił "jestem romantyczny jak piec hutniczy" ale mi to nie przeszkadzało zresztą on nawet nie wie, że na swój sposób tez czasem potrafi mnie zaskoczyc
Ja swojego chłopa uprzedziłam, że po urodzeniu kupuje się prezent mamusi - więc zobaczymy Jak zapomni to ja mu chętnie przypomnę Jakiś pierścionek nowy mi sie marzy albo zegarek

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
No właśnie chodziło mi o to odpowiednie przechowywanie szczepionek: można kupić i szybko do lodówki, bo na dworze i tak jest mróz więc chyba bezpiecznie.

Dziękuję
ja jak kupowałam szczepionkę to dostałam w takiej specjalnej reklamówce termo - zostawiłam ją sobie i do szpitala w tym przewiozę.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Patka właśnie szukałam te testy na wykrywanie wód płodowych. U nas w aptece nie ma, nie bardzo mam jak się wybrać gdzieś dalej. Zamawiając pocztą trochę się czeka i dosyć drogie są. Myślę że nic złego się nie dzieje bo dzieciaczek ciągle daje znać o sobie. W przyszłym tygodniu ide w środę do lekarza i wtedy wszystko posprawdza.
.
Gosia w razie co zawsze możesz pojechać na Izbę Przyjęć i tam też Ci sprawdzą czy to są wody.

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam już rozpakowanych, czy na początku wasi TŻ byli z wami w domach? jeśli tak to jak długo? czy po ich powrocie do pracy miałyście kogoś kto wam pomagał przy dziecku czy dałyście radę same?

I jak to było z odwiedzinami najbliższej rodziny teściowych rodziców, nie mówię tu o znajomych i dalszej rodzinie
U nas mamy plan, że mąż od początku z nami będzie, ile czasu to ciężko stwierdzić, bo to zależy jak ja się będę czuła i jak ogólnie będziemy sobie radzić, aczkolwiek będzie niestety musiał od czasu do czasu pojechać do swojej pracy bo na własnej działalności niestety musi czasami się tam zjawić i pomóc chłopakom. Co do odwiedzin to najpierw mieliśmy w planach przez 2 tygodnie nikogo nie widzieć, ale jako że teściu wypływa w morze niedługo więc pewnie teściów zaprosimy, a jak teściów to i moich rodziców - tylko nie w tym samym czasie. A reszta to już później.

Ja już wróciłam z ktg.

Żadnego skurczu nie odnotowano, jedyny plus to powiększyły się rozwarcie od wtorku z 0,5 cm na 1,5 cm...

I co najdziwniejsze na następne ktg mam się zgłosić dopiero tydzień po terminie czyli dopiero w przyszły piatek... Dziwnie... Myślałam, że po terminie częściej są te ktg robione... Jutro będę dzwonić do mojego gina więc posłucham się co on mi powie.

A ogólnie to jestem pewna, że teraz jak wróciłam do domku to zaczną się skurcze...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:49   #2185
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kamyk teraz dopiero zdjęcia Niuni zobaczyłam....ale słodycz jest prześliczna....

Kancia dobrze poznać zdanie doświadczonych mam...a mi się własnie wydawało, że na poczatek lepiej taką matę nie rzucającą się w oczy kupić, a potem ewentualnie zmienić na inna jak już dzieciątko podrośnie i zacznie się interesować większymi szczegółami......ja narazie nie planuje kupować maty, ale pewnie potem sie tym zainteresuje więc dobrze wiedzieć.....
Stary 2010-01-21, 13:49   #2186
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 35 tydzień
My też
GRATULACJE
Stary 2010-01-21, 13:57   #2187
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Mój mąż na szczęście ma nienormowany czas pracy i dużo razem jesteśmy... Razem na spacerki chodzimy... A rodzice moi byli w pierwszy dzień po powrocie ze szpitala z obiadem i mama kąpała małą...
Stary 2010-01-21, 13:57   #2188
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Mały pająk

słodka ta twoja Paulinka
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:59   #2189
zebra666
Zakorzenienie

A my po wizycie u pediatry i oczywiście nie mogło nic się nie znaleźć

Wszystko pięknie ładnie, mały od dnia wypisu przybrał 1 kg, ruchliwy, zdrowy... ale... bo ALE musiało być- nadal jest żółtawy na twarzyczce i mam go dopajać ok. 4 razy dziennie po 50 ml wodą z glukozą pewnie przez to będzie mniej jadł... i patrzeć czy zmniejsza się zżółcenie, jeśli nie będzie an dniach poprawy mam mu dawać nutrmigeni wogóle nie dokarmiac najpierw piesrią dopiero potem próbować troche tego trochę tego... mam dość!!! JAk nie zacznie mu kolorek schodzić po dopajaniu oszaleje, i wtedy mam zaś do Krakowa do kliniki jechać

Mamusie któraś miała u dzidzi dłużej żółtaczkę i coś pomoło na to? bo mój skończy 4 tyg w poniedziałek a nadal widocznie na twarzyczce żółty.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:02   #2190
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mamusie któraś miała u dzidzi dłużej żółtaczkę i coś pomoło na to? bo mój skończy 4 tyg w poniedziałek a nadal widocznie na twarzyczce żółty.
Oj szkoda, ale mu w końcu przejdzie...
My nie miałyśmy wcale żółtaczki, więc nic nie pomogę.,..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości