|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
A ja Wam powiem, że kompletnie nie widzę się w roli czyjejkolwiek żony. Z resztą w mojej rodzinie kobiety nie mają szczęścia do mężczyzn (albo mężczyźni do kobiet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dori za obrączkowe rady
![]() Powiem Wam, w całkiem innym temacie, że jakaś mnie chyba dopadła depresja zimowa. Jestem ciągle zdołowana, smutna, zdenerwowana...same negatywne emocje... czekam codziennie tylko, żeby wrócić do domu, przytulić się do TŻ i właściwie zasnąć na kanapie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ci przejdzie a ja z tego zimna to ostatnio leniwa jestem i nic mi się nie chce Wiecie co, na tej podyplomówce jest czas zaliczeń teraz, no i facet od jednych zajęć mi napisał, że według jego list obecności byłam tylko na 1 zajęciach, więc nie widzi podstaw, żeby dać mi zaliczenie. Ja nie byłam tylko na jednych, więc jestem zdziwiona... No ale jak mam mu udowodnić, że byłam? Wkurzył mnie gość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
O! następna się wyłamuje
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się, ja też jestem przymulona tą zimą okropnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było żadnych prac żeby jakoś udowodnić obecność ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no były listy właśnie, raczej się wpisywałam zawsze. Nie wiem, co jest grane, innej opcji udowodnienia mu nie ma. W weekend będę musiała gadać z nim |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie planuję
![]() ![]() ![]() Szczególnie, że TŻ ma dość sporo kasy, a co za tym idzie ma różne takie drogie bajery do grafikii (a mało kto to ma bo to bardzo drogie zabawki) i fotografii i nie wiadomo co jeszcze i co za tym idzie mogę z tego korzystać, a co za tym idzie mogę się realizować w dziedzinach, które do tej pory były dla mnie wiedzą tajemną! |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
nie , fizycznie jestem wymęczona. ostatnio ciągle jakies choroby się mnie trzymały i się jeszcze nie zregenerowałam. do tego kilka wyjadów z pobudką o 3-4 rano i padam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
a mnie mój tż wkurza, ostatnio jest ciągle zmęczony. Zrobienie czegokolwiek to dłuugie proszenie się, mam wrażenie też, że wszystko na mojej głowie i ogólnie jakoś mnie rozczarowuje niestety. Mam nadzieję, że to minie, bo już z tego wszystkiego zaczynam warczeć do niego i wiadomo, jakie są teraz relacje między nami
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Przyczajenie
|
Hej. Mam na imię Mateusz, mam 28 lat i jak widzicie jestem facetem
![]() Trafiłem na to forum wpisując w google "wymuszone zaręczyny"... Jestem ze swoją dziewczyną już ponad 5 lat, poznaliśmy się w spontaniczny sposób i tak się zaczęło. Mi chodziło głównie o sprawy łóżkowe, nie miałem zamiaru rozwijac tego nie wiadomo jak długo (ona nie wiedziała). Czas płynął, ja wyjechałem za granicę, ona przylatuje do mnie raz na jakiś czas, ja do Polski też, w moim życiu nie ma innej kobiety głównie dlatego, że jestem nieśmiały, nie chcę też zostac na lodzie (sam). Raz nawet z nią zerwałem ale naprzykrzała się, a ja jestem bardzo empatyczny i nie mogłem znieśc tego że tak cierpi (sam kiedyś też tak cierpiałem z powodu innej). Temat pierścionka i zaręczyn przewija się w naszych rozmowach nie często ale regularnie, ona zawsze zaczyna a mnie to denerwuje, bo ani mi w głowie się z nią żenic. Jakby tego było mało namawia mnie do tego moja babka i matka, dziadek i ojciec też swoją postawą sugerują, że raczej już czas. Dziś mam iśc z matką kupic pierścionek, (pomyślałem sobie "no dobra, niech będzie, odczepią się") ale chyba dam jej go ot tak, jak upominek, bo nie chę kłamac. Mam na myśli to całe "czy wyjdziesz za mnie, czy zostaniesz moją żoną, bla bla bla"... No bo jak mogę mówic coś, jeśli tak nie myślę? Nie chcę żeby była moją żoną, ani matką moich dzieci (do których tak a propos mi się nie spieszy). Może mi coś poradzicie kobitki, bo nie wiem już co mam robic... Dzięki z góry. |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Acha, bo nie zrozumiałam do końca. Jesteś z nią tylko dlatego, że nie chcesz być sam? Współczuję jej, jeśli tak jest |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Przyczajenie
|
Jestem z nią właśnie dlatego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym doradzała szczerą rozmowę i abyć być całkiem fair to rozstanie jednak zamiast kupna pierścionka- przecież jasno artykułujesz, że nie chcesz aby była twoją żoną ani matką twoich dzieci a ona takie potrzeby przejawia więc musisz postawić sprawę jasno (rozumiem, że chodzi akurat o nią, nie o kwestie ślubu czy zaręczyn jako takich) Jak na 28 lat to jesteś mało samodzielny i asertywny ![]() Chyba lepsze to niż zostać wmanewrowanym w pierścionek, którego się nie chce dać i ewentualny ślub, którego się nie chce brać ![]() Najważniejsze teraz to szczerze powiedzieć dziewczynie, że nie wiążesz z nią poważnych planów na przyszłość, bo po tylu latach chyba należy jej się ta wiedza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
to tym bardziej bym się nie zaręczała, oświadczała.
Pomyśl sobie, co będzie za lat ileś... Mateusz, jeśli 81 to rocznik urodzenia, to nie mów mi, że nie masz szans na szczęśliwy związek i musisz być z kimś tylko dlatego. Przecież jesteś w stanie poznać kogoś, kogo naprawdę pokochasz a wtedy może sam z siebie pomyślisz o oświadczynach. Nie szkoda ci życia na to?... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Dorinka ma rację i popieram to w 100%. Należy jej się szczera rozmowa. A jeśli chodzi o sex, to chyba nie ma z tym problemów, żeby poznać laskę na imprezie tylko dla sexu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Przyczajenie
|
Nie chodzę na imprezy, jestem domatorem, większośc czasu spędzam przy komputerze... Mówi się o mnie że jestem przystojny, raczej mam powodzenie. Kiedy rozmawiam z niezbyt urodziwą kobietą wszystko jest ok ale jeśli mam do czynienia z taką, która mi się podoba, zapominam języka z gębie i robię z siebie idiotę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest powód, żeby trwać w związku, który opiera się na jakiejś fikcji? Sorry, ale to dla mnie nie jest wytłumaczenie. Pomyśl trochę o niej i postaw się na jej miejscu. Gdyby ktoś był z tobą tylko dla seksu, byłbyś zadowolony? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Przyczajenie
|
Oczywiście że nie ale w życiu spotykają się miliardy przeróżnych osobowości, produkując miliardy relacji charakterystycznych dla nich. Dobra laski, dzięki bardzo ale golę się i wychodzę - jadę do mamy a wieczorem przylatuje ona.
I będzie miło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To od dzisiaj proponuję rozmawiać tylko z tymi wybitnie urodziwymi i ćwiczyć charakter ![]() Co to ma do rzeczy, kogoś fajnego można poznać wszędzie,chyba wychodzisz do pracy, do sklepu, na ulicę ![]() Swoją drogą ten 5 letni sex musiał być wyjątkowy skoro dzięki niemu udało Ci się wytrwać 5 lat z kimś do kogo nic nie czujesz ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie Dori, tak jak mówiłaś - zrobiłam aferę, awanturę, focha, obrazę majestatu i takie tam cyrki i dziś w końcu tż się ruszył. Pojechał do pralni, zawiózł ciuchy. Pojechał do banku odblokować swoje konto i posprzątał gary w kuchni. Ale i tak wkurza mnie to, że to trzeba w ten sposób załatwiać. No ale skoro sam tego chce, tak będzie miał. Jak coś, to awantura i będzie robił, co ma robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________________ _________________ No u mnie strategia jest taka sama, jak pisałam- awantura dopiero przycznkiem do jakichkolwiek ruchów typu sprzątanie, załatwienie spraw urzędowych, dopilnowanie czegoś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Najlepszą opcją jest tu związek bez zobowiązań, są dziewczyny które takie związki w pęłni akceptują ![]() Tylko, żebyś się nie obudził z ręką w nocniku, po latach, że straciłeś szansę na wartościowy związek, ale wolny wybór masz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się załatwić w szkole to co planowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.