Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 22:37   #331
3patrycja9
Przyczajenie

Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.

Już dawno miałam się pochwalić moimi Rosjanami z Kegla a więc ze względu iż mam wolną chwilkę wygrzebałam 2 fotki nie są najlepsze jakosciowo ale mniej więcej widać jak się całość prezentuje z Kegli jestem mega zadowolona podniszczyłam je tylko moim kochanym prostowaniem ale dają radę nawet i tym barbarzynskim zabiegom

Niestety dwie pierwsze fotki trzeba pomniejszyć nie pomyślałam o tym ;/

Edytowane przez 3patrycja9
Czas edycji: 2010-01-20 o 22:38
3patrycja9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:50   #332
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 3patrycja9 Pokaż wiadomość
Już dawno miałam się pochwalić moimi Rosjanami z Kegla a więc ze względu iż mam wolną chwilkę wygrzebałam 2 fotki nie są najlepsze jakosciowo ale mniej więcej widać jak się całość prezentuje z Kegli jestem mega zadowolona podniszczyłam je tylko moim kochanym prostowaniem ale dają radę nawet i tym barbarzynskim zabiegom

ile masz doczepionych pasemek? Podoba mi się

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:04   #333
3patrycja9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
ile masz doczepionych pasemek? Podoba mi się
dziękuje, a pasemek 42 to moje kombinacje,mam doczepione tylko boki włosy z tyłu mam długie więc nie było potrzeby ich przedłużać
Stary 2010-01-20, 23:33   #334
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje, a pasemek 42 to moje kombinacje,mam doczepione tylko boki włosy z tyłu mam długie więc nie było potrzeby ich przedłużać
fajny pomysł, ja też mam tak że z tyłu mam dłuższe włosy niz z przodu co mnie okropnie denerwuje, 2 lata temu jak miałam przedłużone to też tylko boki, ale wtedy miałam fryzure na boba i chciałam mieć b.długi przód

PEDAGOG

Stary 2010-01-21, 11:13   #335
Madziusiia
Raczkowanie

Hmm czy ktos moze pomoc mi w wyborze wlosow. Pomiedzy :
http://allegro.pl/item884727965_100_...cm_7_pasm.html
http://allegro.pl/item889807518_wlos...ropejskie.html
http://allegro.pl/item878906116_100_...cm_7_pasm.html
http://allegro.pl/item883625653_okaz...na_tasmie.html
http://allegro.pl/item875793874_natu...sma_160cm.html

Swoje wloski mam bardzo cienkie
Madziusiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:02   #336
smerfetka88
Rozeznanie

GG do smerfetka88

Hej wsyztskim Mialam kiedys przedluzane wloski -keratyna- wlosy europjskie no i bylam tak srednio zadowolona
Teraz postanowilam sobie je przedluzyc ta sama metoda ale wloskami slowianskimi ... doradzcie ktore wybrac
te sa tanie i nie wiem czy wierzyc w ich slowianszczyzne ze tak powiem
http://www.allegro.pl/item884740229_...j.html#gallery
te sa na klipsach ale z tegoco wiem da sie przerobic takie wloski pod keratyne
http://www.allegro.pl/item880071970_..._baleyage.html
czy te ? cena chyba odpowiednia do wlosow slowianskich
http://www.allegro.pl/item880360408_..._fale_hit.html

czekam na porady
W sierpniu wlosy scielam na boba teraz mam takie do ramionek , wlosy sa po rozjasnianiu jednak juz je farbuje na kolor ciemny ,wiec mysle ze za 2 mieisace bede mogla je przedluzyc
Prosze o porade
a i prosze mi powiedziec ile kosztuje sama praca przelduzenia wlosow skoro wlosy sama kupilam
Stary 2010-01-21, 14:42   #337
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancill Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=886257053

co o tym myslicie , moze wziac dwie ?
to masz zestaw 8 pasków syntetyków.
ponoć chciałaś tylko jedną taśmę ?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:38   #338
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez smerfetka88 Pokaż wiadomość
Hej wsyztskim Mialam kiedys przedluzane wloski -keratyna- wlosy europjskie no i bylam tak srednio zadowolona
Teraz postanowilam sobie je przedluzyc ta sama metoda ale wloskami slowianskimi ... doradzcie ktore wybrac
te sa tanie i nie wiem czy wierzyc w ich slowianszczyzne ze tak powiem
http://www.allegro.pl/item884740229_...j.html#gallery
te sa na klipsach ale z tegoco wiem da sie przerobic takie wloski pod keratyne
http://www.allegro.pl/item880071970_..._baleyage.html
czy te ? cena chyba odpowiednia do wlosow slowianskich
http://www.allegro.pl/item880360408_..._fale_hit.html

czekam na porady
W sierpniu wlosy scielam na boba teraz mam takie do ramionek , wlosy sa po rozjasnianiu jednak juz je farbuje na kolor ciemny ,wiec mysle ze za 2 mieisace bede mogla je przedluzyc
Prosze o porade
a i prosze mi powiedziec ile kosztuje sama praca przelduzenia wlosow skoro wlosy sama kupilam
Kochana smerfetko nie wiem czy wiesz ale wlosy slowianskie to najdrozsze wlosy i jedno pasemko sredniej dlugosci kolo 50 cm kosztuje mniej wiecej 10 zł. Aukcja numer 1 to wlosy o strukturze slowianskiej a nie slowianskie a to jest roznica. Numer 2 i numer 3 to moim zdaniem tez sciema bo jak na slowianskie jest za tanio. Lepiej kupowac u sprawdzonych sprzedawcow i miec pewnosc. Co do ceny przedluzenia to jest roznie. Ja mieszkam w Białymstoku i dzownilam i sie wypytalam to od 50 zł z wlasnymi ringami do 150 oczywiscie dzwonilam do dziewczyn z ogloszenia bo w salonach jest drozej
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 18:06   #339
smerfetka88
Rozeznanie

GG do smerfetka88

NeverGood powiedz mi prosze to ktore wloski polecalabys ? albo w miare tanie a dobre wlosy? Prosze o pomoc....

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:34 Powód: zbyt dlugi pusty post miejscami /zle sie czyta takie posty
smerfetka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:30   #340
ancill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
to masz zestaw 8 pasków syntetyków.
ponoć chciałaś tylko jedną taśmę ?

to sa naturalne europejskie , myślałam żeby wziąć dwie i zszyć je razem
ancill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:24   #341
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
NeverGood powiedz mi prosze to ktore wloski polecalabys ? albo w miare tanie a dobre wlosy? Prosze o pomoc....

moja znajoma ma wlosy stad- http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11279263
Kupila je w kwietniu 2009 roku a ostatnio widzialam sie z nia pod koniec grudnia a wlosy miala jak nowe Pytalam sie jej czego uzywa do ich pielegnacji to mowi ze kiedys uzywala odzywki teraz w ogole o nie nie dba tylko prostuje a wlosy sa nadal sliczne

Sama wczoraj zamowilam 25 pasemek na probe, bo jestem w 99% przekonana ze dziewczyna ktora mi zakladala wlosy na ringi ma je wlasnie z allegro od tego uzytkownika. Znalazlam nawet jej konto ale ona mi wmawia ze mi zamowila z jakiejs tam hurtowni a nie z allegro, ale zobaczymy jak wloski przyjda Jesli to te to dam znac, bo ja nosilam przez 2 miesiace na microringi i byly rewelacyjne teraz je zdjelam i czekaja w szafie az ponownie je zaloze

Co do włosów to polecam jeszcze ten sklep internetowy www.beautyhair.otwarte24.pl ta pani miala jeszcze kiedys konto na allegro ale jest niestety zawieszone. Przemiła osoba, pisałam z nia na gadu profesjonalne podejscie do kazdego klienta i pomoc Wyslala mi na probe kilka pasemek z kolorami ( mam blond i ciezko jest trafic w odpowiedni odcien )

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ancill Pokaż wiadomość
to sa naturalne europejskie , myślałam żeby wziąć dwie i zszyć je razem
ta kobieta co te wlosy na allegro sprzedaje to chyba jakas oszustka. zobacz jej komentarze i ile negatywow ma

Edytowane przez NeverGoodEnough18
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:34
Stary 2010-01-21, 23:28   #342
smerfetka88
Rozeznanie

GG do smerfetka88

Nevergood bardzo Ci dziekuje... jak dojda wloski to daj znac czy to sa naturalne i jak sie trzymaja... chce zeby moje wloski przez dluzszy czas wygladaly naturalne
a powiedz mi mialas te wloski od tej pani z beuty hair?
Stary 2010-01-22, 00:04   #343
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

A Ja znowu mam baaaardzo ale to bardzo niemile wspomnienia z wlosami od tej Pani. Zajmuje sie przedluzaniem i mam porownanie. Wiadomo ze slowianskie zadnych gatunkowo nie przebija ale bardzo fajne sa rosyjskie od Kegela, wiec mam porownanie. Tak cienkich (ilosciowo) i tak slabych jakosciowo wlosow nie mialam w rekach. Nie wiem, moze mi sie cos nie tak trfilo, zamowilam Blondasy. Po wystawieniu negatywa, allegrowiczka zaczela prowadzic ze mna jakies niezdrowe gierki.... ajjjjj no niemile wspomnienia w kazdym razie

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 00:33   #344
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
A Ja znowu mam baaaardzo ale to bardzo niemile wspomnienia z wlosami od tej Pani. Zajmuje sie przedluzaniem i mam porownanie. Wiadomo ze slowianskie zadnych gatunkowo nie przebija ale bardzo fajne sa rosyjskie od Kegela, wiec mam porownanie. Tak cienkich (ilosciowo) i tak slabych jakosciowo wlosow nie mialam w rekach. Nie wiem, moze mi sie cos nie tak trfilo, zamowilam Blondasy. Po wystawieniu negatywa, allegrowiczka zaczela prowadzic ze mna jakies niezdrowe gierki.... ajjjjj no niemile wspomnienia w kazdym razie
chodzi o wlosy www.beautyhair.otwarte24. pl ? Powiem tak ja na probe dostalam kilka pasemek fakt sa cienkie 0.5 bodajze dla mnie to tez za malo by bylo bo chcialam nie tylko przedluzyc ale i zagescic wlosy Pytalam sie tej pani i jest mozliwosc zamowienia pasemek o wadze 1 grama wtedy 100 sztuk takich pasemek to koszt okolo 280 zł.
Co do ich jakosci to nie mialam ich nigdy zalozonych ale sa to napewno wlosy naturalne ( metoda z podpalaniem sprawdzona) A co do kegla to zdecydowanie wole wlosy indyjskie niz rosyjskie szkoda, ze kegel nie ma ich w swojej ofercie.

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Nevergood bardzo Ci dziekuje... jak dojda wloski to daj znac czy to sa naturalne i jak sie trzymaja... chce zeby moje wloski przez dluzszy czas wygladaly naturalne
a powiedz mi mialas te wloski od tej pani z beuty hair?
z beauty hair nie mialam nigdy zalozonych poprostu ta pani wyslala mi kilka pasemek bym sobie mogla dobrac odcien Ale napewno sa naturalne. Jak dojda mi wloski te z allegro od beautycreation to napewno napisze czy to te same co nosilam bo jesli tak to warto je kupic, powiem szczerze ze przy odpowiedniej pielegnacji wygladaja lepiej niz przed zalozeniem. Kurcze modle sie zeby to byly te wloki

Edytowane przez NeverGoodEnough18
Czas edycji: 2010-01-22 o 00:56
Stary 2010-01-22, 10:01   #345
masmas
Przyczajenie

GG do masmas

dziewczyny ale na jakiesj zasadzie te wlosy sie rzymaja ?? i czy w ten sposob bardzo niszcza sie "własne" włosy?? czy widac ze to sa sztuczne wlosy jak sie ma je juz zalozone?? widzialam kiedy s u takiej dziewczyny ringi we wlosach, bo miala spiete w kucyk i nie wyglada to ladnie,,, czy zatem jestesmy skazane zeby nosic tylko rozpuszczone ?? nie znam sie na tym ...
masmas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:32   #346
smerfetka88
Rozeznanie

GG do smerfetka88

jeżeli wloski sa dobrej jakosci sa dobrze zrobione to nie widac tego ze sa nie nasze i ze sa jakies ringi czy keratyna.....

a wczoraj rozmawialam z ta Pania z beuty hair i powiedziala ze na moje wloski wystarcza 70-80 pasemek i to jest koszt 130 zlotych wiec nie jest tak zle ,a widzialam efekty tymi pasemkami i sa przepiekne
Stary 2010-01-22, 16:40   #347
natka2089
Przyczajenie

dziewczyny jak myslicie warto zamowic te wlosy czy moze macie jakies tansze o bardzo dobrej jakosci i geste
http://www.allegro.pl/item880359560_...0cm_tasmy.html
a moze te ktos mial
http://www.allegro.pl/item889154307_...row_8tasm.html

ślubuje w kwietni a moje wlosy maja dlugość do ramion moze 1cm dluzsze i sa zniszczone od prostowania a chcialabym miec ladne loki rozpuszczone
poradzcie cos
natka2089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 18:23   #348
lolili
Raczkowanie

a ja mam pytanko czy ktos ma jakies doswiadczenia z wlosami racoon naturalnymi??? chce zamowic klipy zeby przedluzyc wloski z przodu (mam strasznie wycieniowane i nijak pasuja do tych dlugich z tylu ) Jak myslicie ile bede potrzebowala tych pasemek jesli jedno ma 3 cm?? po jednym na jeden bok wystarczy czy nie bardzo?

Edytowane przez lolili
Czas edycji: 2010-01-22 o 21:31
lolili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:17   #349
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny efekt.
Czy możesz mi napisać jakie są te włosy?
Mam na myśli strukturę-czy są cienkie i delikatne czy grubsze i sztywniejsze jak azjatyckie?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 23:34   #350
MultiAwaria
Przyczajenie

witam. mam dość nietypowe pytanie, może któraś z Was będzie mogła mi jakoś pomóc Otóż włosy przedłużałam już 3 razy jestem więc w tym nieco obeznana. Za każdym razem zamawiałam je na allegro, jednak z ostatnich blondów nie byłam zadowolona bo pielęgnacja ich wymagała nieziemskiej cierpliwości.. Coś mnie podkusiło i zamówiłam u innego sprzedawcy i teraz problem jest wręcz odwrotny. Włosy te miały być naturalne a widać gołym okiem, że to syntetyki i strasznie się błyszczą! bardzo się tym różnią od moich naturalnych, które po rozjaśnianiu nie są już tak błyszczące...;/

Dziewczyny co zrobić by zmatowić te włosy??nic nie przychodzi mi do głowy...myslałam, zeby moze spróbować pomalować je blond farbą to wtedy stałyby sie matowe, ale boje się, że je zniszczę.
MultiAwaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 13:10   #351
Martyna18812
Przyczajenie

W/g mnie doczepiane włosy to masakra.. Miałam już trzy razy pod rząd i po zdjęciu tych ostatnich wkurzyłam sie i ścięłam swoje włosy całkiem na krótko żeby mi szybciej poodrastały... Najbardziej niepolecam włosów clip-in... po nich byłam prawie łysa... Jeżli już to najlepsze są na ringi albo tulejki... Moja przyjaciółka która zrobiła sobie na zgrzewy ma teraz takie kołtuny pod włosami tragiczne że napewno ich nie rozplącze po zdjęciu... Najlepiej być cierpliwym i samemu zapuszczac włosy ake zresztą ja i tak sobie teraz na wiosnę będę robic nowe, wkońcu nic nam nie dodaje urody jak piękne, długie i lśniące włosy... Przy kupowaniu włosów zwracajcie uwagę na cene, nie warto kupować tańszych niż 4zł za pasemko bo można się nieźle przejechać... Najlepsze włosy są to słowiańskie, bardzo odradzam włosy azjatyckie i indyjskie choć te drugie nie są aż tak złe, da sie z nimi życ... I najlepiej po każdym umyciu pochodzic sobie z 15 minut chociaz z maską na włoskach... wiadomo że są to włosy obumarłe więc trzeba o nie dbać o samego początku bo nie dbamy o nie po to by się poprawiły lecz po to by się nie zniszczyły... Pozdrawiam ;-))
Martyna18812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 13:13   #352
xxboo
Zakorzenienie

jakim cudem po clipach bylas prawie lysa skoro to ponoc metoda nie niszczaca wlosow?

PEDAGOG

Stary 2010-01-24, 18:37   #353
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez natka2089 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak myslicie warto zamowic te wlosy czy moze macie jakies tansze o bardzo dobrej jakosci i geste
http://www.allegro.pl/item880359560_...0cm_tasmy.html
a moze te ktos mial
http://www.allegro.pl/item889154307_...row_8tasm.html

ślubuje w kwietni a moje wlosy maja dlugość do ramion moze 1cm dluzsze i sa zniszczone od prostowania a chcialabym miec ladne loki rozpuszczone
poradzcie cos
Co do włosków to nr. 2 są syntetyczne kiedys mialam syntetyki i ciezko sie kreca wiec lepiej kupic naturalne. Dziewczyny tutaj sie kiedys wypowiadaly ze maja te i sa bardzo dobre http://www.allegro.pl/item893705654_...m_50_55cm.html
Stary 2010-01-25, 10:15   #354
natka2089
Przyczajenie

znalazlam jeszcze te i chyba z tych skorzystam
http://www.allegro.pl/item888582747_...in_10_szt.html
natka2089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 13:10   #355
xxxxMarinexxxx
Raczkowanie

GG do xxxxMarinexxxx

Cytat:
Napisane przez Edytkaaaa Pokaż wiadomość
hej wie ktos jak sie sprawuja wlasnie te wlosy? Edytkaaaa jesli kupilas i moglabys podzielic sie ze mna opiniami - bede mega wdzieczna
Stary 2010-01-25, 13:18   #356
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez xxxxMarinexxxx Pokaż wiadomość
hej wie ktos jak sie sprawuja wlasnie te wlosy? Edytkaaaa jesli kupilas i moglabys podzielic sie ze mna opiniami - bede mega wdzieczna
nie wiem co do jakosci tych wlosow ale maja cienkie konce. Pisalam do tego sprzedawcy jakis czas temu i pytalam sie o gramature i dodatkowe zdjecia. Zdjec nie wyslal wlosy waza okolo 100g. Za taka cene mozna kupic 150 g. Ja bym nie kupowala.
Stary 2010-01-25, 14:32   #357
3patrycja9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Fajny efekt.
Czy możesz mi napisać jakie są te włosy?
Mam na myśli strukturę-czy są cienkie i delikatne czy grubsze i sztywniejsze jak azjatyckie?

Nigdy azjatów nie miałam więc ciężko mi porównać,aczkolwiek włosy napewno cienkie i delikatne nie są i nie są też sztywne
przyznam się szczerze,że męcze je troche i trzymają się rewelacja dalej są gładkie i ''plastyczne''
Stary 2010-01-25, 15:03   #358
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy azjatów nie miałam więc ciężko mi porównać,aczkolwiek włosy napewno cienkie i delikatne nie są i nie są też sztywne
przyznam się szczerze,że męcze je troche i trzymają się rewelacja dalej są gładkie i ''plastyczne''

azjaty nie sa złe, jednakże przy stałym noszeniu microringi czy keratyna i te pe szybko robia sie sianowate, sztywne i szortkie, ale jako clipy moglyby sie sprawdzic chociaz gwarancji nie daje
Stary 2010-01-25, 15:21   #359
Agatau88
Zakorzenienie

A ja z czystym sumieniem polecam dobrewlosy. Wielka zeleta - mozna samemu robić clipy, nie ma gotowych, a ja nie chce przypinac 8 tasm a jedna albo dwie. Teraz nie nosze kliopow, obecnie zmieniam kolor wlosow na wiosne chce kupić ponownie jakies wloski, waham sie bo chce sprobowac nowych wloskow, czy te kegla wystepuja w postaci tasm i mozna samemu zszywac?
I najwazniejsze pytanie: czy rosyjskie mozna farbowac?

Pozdrawiam
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 15:25   #360
wasienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
A ja z czystym sumieniem polecam dobrewlosy. Wielka zeleta - mozna samemu robić clipy, nie ma gotowych, a ja nie chce przypinac 8 tasm a jedna albo dwie. Teraz nie nosze kliopow, obecnie zmieniam kolor wlosow na wiosne chce kupić ponownie jakies wloski, waham sie bo chce sprobowac nowych wloskow, czy te kegla wystepuja w postaci tasm i mozna samemu zszywac?
I najwazniejsze pytanie: czy rosyjskie mozna farbowac?

Pozdrawiam
można można farbować ja farbowałam w każdym razie ;P
wasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości