WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-18, 18:28   #271
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez eyee Poka¿ wiadomo¶æ
Bejjka co obecnie uzywasz z tabletek i kosmetyków??
suplementy:
Ducray Anacaps, ¿elazo Biofer, rutinoscorbin (dermatolog mi kaza³ ze wzglêdu na pêkaj±ce naczynka i ci±g³e siniaki)
kosmetyki:
szampony:
vichy dercos, apteczka babuni wzmocnienie, joanna rzepa, alpecin C1
od¿ywki:
wax dwufazowa od¿ywka w spreju, maska gloria, kallos latte, alterna caviar, apteczka babuni wzmocnienie czasami jaki¶ lorys
wcierki:
chwilowo tylko radical
oleje:
amla dabur, himalaya, heenara, Bhringraj, kokosowy
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:49   #272
monic840628
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
suplementy:
Ducray Anacaps, ¿elazo Biofer, rutinoscorbin (dermatolog mi kaza³ ze wzglêdu na pêkaj±ce naczynka i ci±g³e siniaki)
kosmetyki:
szampony:
vichy dercos, apteczka babuni wzmocnienie, joanna rzepa, alpecin C1
od¿ywki:
wax dwufazowa od¿ywka w spreju, maska gloria, kallos latte, alterna caviar, apteczka babuni wzmocnienie czasami jaki¶ lorys
wcierki:
chwilowo tylko radical
oleje:
amla dabur, himalaya, heenara, Bhringraj, kokosowy
Bejjka widze ze ty sporo tego uzywasz wszystkiego, nie wiem czy pisalam wczesniej ale chyba tak, ze lekarz kazal mi wszystko odstawic co przepisala mi pani dermatolog i endokrynolog i odstawilam, uzywam tylko wcierki z cebuli, szamponu seboradin i raz w tyg jajko i rycyna i to wszystko. Kurcze mogly by juz byc wkoncu jakies efekty u was po tej wcierce, a stosujesz ten szampon co ja? moze odstaw te inne rzeczy.. moze to za duzo albo stosuj±c to wszystko ta cebula nie ma dzialania..nie wiem... ja polecilam paru moim klientk± t± wcierke i mowi³y ze s± zadowolone... moze jeszcze troszke i Wam tez pomoze, trzymam dalej kciuki.
monic840628 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:03   #273
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic840628 Poka¿ wiadomo¶æ
Bejjka widze ze ty sporo tego uzywasz wszystkiego
dziêki temu utrzymuje wlosy w dobrej kondycji

Cytat:
nie wiem czy pisalam wczesniej ale chyba tak, ze lekarz kazal mi wszystko odstawic co przepisala mi pani dermatolog i endokrynolog i odstawilam, uzywam tylko wcierki z cebuli, szamponu seboradin i raz w tyg jajko i rycyna i to wszystko.
pisa³a¶ pisala¶ te¿, ¿e lekarz kazal Ci myæ w³osy szarym myd³em a Ty wybra³a¶ seboradin my¶lê, ¿e szampon nie ma a¿ tak du¿ego znaczenia i chcê najpierw zu¿yæ to co mam
aaaa, nie ma szans ¿ebym odstawi³a np od¿ywkê, bez niej moje w³osy to jeden wielki ko³tun

Cytat:
Kurcze mogly by juz byc wkoncu jakies efekty u was po tej wcierce
u¿y³am jej dwa razy, nied³ugo zrobiê kolejne podej¶cie
Stary 2010-01-18, 19:12   #274
monic840628
Raczkowanie

aaaa, nie ma szans ¿ebym odstawi³a np od¿ywkê, bez niej moje w³osy to jeden wielki ko³tun

ja tez uzywam po myciu odzywki z pantin bo tez bym mia³a ciezko rozczesac, ale wsmarowujê j± tylko we w³osy , nie w skore g³owy. Jak Ci sie skonczy ten szampon z viszy to moze kup ten seboradin, mia³as go kiedys? moze bedzie lepszy... Czekam na kolejne wasze wcierania i odrazu piszcie opinie, moze po kolejnej bedzie juz lepiej. Pozdrawiam Was serdecznie
Stary 2010-01-19, 07:20   #275
Kamnicanka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 128
Cieñsze w³osy z dnia na dzieñ?

Dziewczyny pomó¿cie, bo ju¿ nie wiem co mysleæ.
Moje w³osy nie wypadaj± (podczas mycia i czesania wypada mi ma³o w³osów, 10-20), nie widze ich na poduszce, na bluzkach itp.
A praktycznie w ci±gu tygodnia ich objêto¶æ znacznie zmala³a (a¿ zrobi³y siê prze¶wity ;/). Nie wiem od czego??
Czy mog³y zrobiæ sie cieñsze z powodu pigu³ek anty (podejrzewam, ¿e ¼le dobranych i mog³y one co¶ zak³óciæ- bra³am 2 miesi±ce yaz)?
Jaka mo¿e byæ inna przyczyna?
Kamnicanka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-19, 07:50   #276
mysia m
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 020
Dot.: Cieñsze w³osy z dnia na dzieñ?

Cudów nie ma, albo wypad³y, a w przeci±gu tygdonia na pewno by¶ to zauwa¿y³a, albo ¼le siê uk³adaj±, bo masz gorszy okres. Gdy w³oski s± przyklapniête, wygl±daj± jakby by³o ich ma³o. Nie czujesz siê ostatnio gorzej? Moze masz du¿o stresu, to wp³ywa na ogólny wygl±d w³osów.

Inna mozliwosc- w³osy wypada³y w du¿ych ilo¶ciach wcze¶niej, ale nie przywi±za³as do tego wagi, a teraz zauwa¿y³as.

Polecam wax do w³osów zniszczoncyh i os³abionych, poczytaj sobie o nim w watku na wiza¿u.
Stary 2010-01-19, 10:02   #277
Bejjka
Zakorzenienie

hej, by³am dzi¶*na pobraniu krwi nie zrobi³am wszystkich sugerowanych badañ, bo babka policzy³a mi 380z³ a na tak± kwotê nie by³am przygotowana poza tym babka powiedziala mi, ¿e hormony muszê badaæ w konkretnym dniu cyklu i mam siê dowiedzieæ od lekarza kiedy, bo szkoda kasy na takie chybi³ trafi³ tylko prolaktynê zrobi³am dzi¶....

kiedy powinno badaæ siê hormony?

Cytat:
ja tez uzywam po myciu odzywki z pantin bo tez bym mia³a ciezko rozczesac, ale wsmarowujê j± tylko we w³osy , nie w skore g³owy.
ja te¿ nie u¿ywam od¿ywke na skalp

Cytat:
Jak Ci sie skonczy ten szampon z viszy to moze kup ten seboradin, mia³as go kiedys? moze bedzie lepszy...
kupiê, ale najpierw muszê skonczyæ to co mam, a trochê to potrwa

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 14:08   #278
monic840628
Raczkowanie

[QUOTE=Bejjka;16559100]hej, by³am dzi¶*na pobraniu krwi nie zrobi³am wszystkich sugerowanych badañ, bo babka policzy³a mi 380z³ a na tak± kwotê nie by³am przygotowana poza tym babka powiedziala mi, ¿e hormony muszê badaæ w konkretnym dniu cyklu i mam siê dowiedzieæ od lekarza kiedy, bo szkoda kasy na takie chybi³ trafi³ tylko prolaktynê zrobi³am
Ja hormony robilam od pierwszego do 3 dnia miesiaczki, albo do pi±tego, dokladnie nie pamietam ale jakos tak. Kurcze strasznie duzo placisz za te badania, ja mialam wszystko z kasy chorych, no ale na wizyte u endokrynologa czeka³am prawie trzy miesiace
Stary 2010-01-19, 18:54   #279
Klaudiczka997
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

Dziewczyny ja pamietam ¿e seboradin lotion mi bardzo kiedy¶ pomaga³ mia³am po nim mnóstwo nowych w³osów...powróci³am i teraz do niego za jakis miesiac napisze o efektach mam nadzieje ze i tym razem mnie nie zawiedzie... nie licze na cud ¿e nagle zatrzyma wypadanie ale licze na multum antenek tak jak kiedys

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianê:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogo¶ co¶ interesowa³o to chetnie sie zamienie

Edytowane przez Klaudiczka997
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:56
Klaudiczka997 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-20, 08:47   #280
Bejjka
Zakorzenienie

Wiecie co jestem w ma³ym szoku wczoraj t¿et odebra³ czê¶æ moich wyników (prolaktyna i magnez bêd± w czwartek) i byæ mo¿e znalaz³am przyczynê mojego wypadania i okazuje siê byæ bardzo banalna
otó¿ byæ mo¿e winne jest ¿elazo:
norma to 60-150 a ja mam...40 np mój t¿et ma 110
zawsze mia³am problemy z ¿elazem, dlatego stosujê dietê bogat± w ¿elazo, dodatkowo siê suplementuje (27mg niby ³atwo przyswajalnego ¿elaza dziennie) i takie efekty? nigdy nie spodziewa³abym siê, ¿e moje ¿elazo mo¿e byæ takie niskie
Stary 2010-01-20, 09:36   #281
Gosia19011983
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 640

Cytat:
Wiecie co jestem w ma³ym szoku wczoraj t¿et odebra³ czê¶æ moich wyników (prolaktyna i magnez bêd± w czwartek) i byæ mo¿e znalaz³am przyczynê mojego wypadania i okazuje siê byæ bardzo banalna
otó¿ byæ mo¿e winne jest ¿elazo:
norma to 60-150 a ja mam...40 np mój t¿et ma 110
zawsze mia³am problemy z ¿elazem, dlatego stosujê dietê bogat± w ¿elazo, dodatkowo siê suplementuje (27mg niby ³atwo przyswajalnego ¿elaza dziennie) i takie efekty? nigdy nie spodziewa³abym siê, ¿e moje ¿elazo mo¿e byæ takie niskie
Ponad 1,5 roku temu norma mojego ¿elaza wynosi³a 20, by³a to masakra, ale teraz ju¿ jest ok. Warto robiæ badania.
- ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok.
- obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion.
CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 10:40   #282
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Poka¿ wiadomo¶æ
Ponad 1,5 roku temu norma mojego ¿elaza wynosi³a 20, by³a to masakra, ale teraz ju¿ jest ok. Warto robiæ badania.
a jak wyrówna³a¶ ¿elazo to przesta³y wypadaæ Ci w³osy?
Stary 2010-01-21, 08:00   #283
Bejjka
Zakorzenienie

Wczoraj by³am z moimi wynikami u lekarza i niestety odes³a³ mnie do ginekologa powiedzia³, ¿e dla kobiety w wieku rozrodczym to nie jest a¿ taki z³y wynik
a wiêc czeka mnie wycieczka po lekarzach.....a ju¿ my¶la³am, ¿e skoñczy siê*ten koszmar wypadaj±cych w³osów
Stary 2010-01-21, 08:57   #284
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Bejka a moge zapytaæ ile Ci tych w³osów dziennie wypada?

a co do tego ¿elaza to jednak wyrównaj je ,bo wiesz jeden lekarz twierdzi ze jest ok ,a drugi stwierdzi ze za ma³o
pomó¿ mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2010-01-21 o 08:58
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:25   #285
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
Bejka a moge zapytaæ ile Ci tych w³osów dziennie wypada?

a co do tego ¿elaza to jednak wyrównaj je ,bo wiesz jeden lekarz twierdzi ze jest ok ,a drugi stwierdzi ze za ma³o
na pewno ponad sto dziennie, najintensywniej podczas mycia, wcierek i czesania-wtedy kilkadziesi±t ale wypadaj± te¿ tak same z siebie np moje stanowisko pracy zawsze jest cale w moich wypadniêtych kudlach, choæ ich nie dotykam g³upio mi czasem, bo ludzie zwracaj± na to uwagê i siê dopytuj± co mi jest, ¿e tak gubiê w³osy......i nikt nie chce mi wierzyæ, ¿e od paru lat szukam przyczyny

a ¿alazo wyrównam, pójdê do gina zobaczymy co mi powie
Stary 2010-01-21, 09:49   #286
Gosia19011983
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 640

Cytat:
a jak wyrówna³a¶ ¿elazo to przesta³y wypadaæ Ci w³osy?
oczywi¶cie, ¿e przesta³y, ale nie odrazu. Mia³am jeszcze wtedy anemiê. ale zaczê³am braæ zelazo i jeszcze kilka suplementów, pi³am herbatki z pokrzywy i skrzypu, przeprowadzi³am kuracjê vichy i problemu po oko³o mesiacu praktycznie nie widzê. Co jaki¶ czas w³osy mi wypadaj±, ale to przez stres i utratê wagi, ale wtedy robiê badania i wszystko jest w normie.
- ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok.
- obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion.
CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:07   #287
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
na pewno ponad sto dziennie, najintensywniej podczas mycia, wcierek i czesania-wtedy kilkadziesi±t ale wypadaj± te¿ tak same z siebie np moje stanowisko pracy zawsze jest cale w moich wypadniêtych kudlach, choæ ich nie dotykam g³upio mi czasem, bo ludzie zwracaj± na to uwagê i siê dopytuj± co mi jest, ¿e tak gubiê w³osy......i nikt nie chce mi wierzyæ, ¿e od paru lat szukam przyczyny

a ¿alazo wyrównam, pójdê do gina zobaczymy co mi powie
a bra³as cynk?? mi naprawde bardzo pomóg³..w³osy wypada³y mi wprost masakrycznie... po 3 tyg ograniczly swoja emigracje o 3/4
co do tego pharmacerisa ktorego stosuje od ok 2 myæ ..zapowiada sie naprawde dobrze,,srdnio leci mi ok 10 w³osów mniej ni¿ przed zastosowaniem
acha dodam te¿ ¿e od tyg wprowadzi³am masa¿ skóry g³owy..pk 20 min dziennie
pomó¿ mi.
Stary 2010-01-21, 10:40   #288
pszczola2000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 833

hehehe zobaczcie jaki paradoks,
lec± nam w³osy, niektórym po nawet 200-300 ka¿dego mycia i to od paru lat... 1,5-8lat i zobaczcie ile my musimy ich mieæ ¿e w ogóle jeszcze je mamy ok mo¿e w³osy non stop rosna ale nowy w³os nie jest w stanie w ci±gu np. roku urosn±æ np 35cm a mimo to mamy ich jeszcze tyle

ja tez podejmujê siê wódki onion )
dzi¶ zrobiê, jutro zadzia³am

Go w³oski Go!

(70cm)

Po ENCANTO mo¿na myæ w³osy ju¿ po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:48   #289
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

A ja wam powiem, ¿e na razie jedynym ¶rodkiem który zauwa¿alnie mi pomóg³, by³y antybiotyki(albo co¶ innego zadzia³a³o z opó¼nieniem). Ale strasznie bojê siê ich ³ykaæ, ¿eby sobie w±troby nie rozwaliæ. Zreszt± ja jestem anty do lekarstw, mo¿e dlatego, ¿e zanim sobie u¶wiadomi³am, jakie mog± byæ nastêpstwa ich stosowania, ³yka³am je nie zastanawiaj±c siê nad tym. Teraz analizuje ka¿dy "apap". Na czym polegaj± próby w±trobowe? To siê robi badania z krwi? Bo tak my¶lê, ¿e najwy¿sza pora skontrolowaæ siê. Czy która¶ z was sobie je robi³a?
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 11:18   #290
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
Na czym polegaj± próby w±trobowe? To siê robi badania z krwi? Bo tak my¶lê, ¿e najwy¿sza pora skontrolowaæ siê. Czy która¶ z was sobie je robi³a?
ja robi³am kilkakrotnie kiedy¶ ³ykalam tabletki antykoncepcyjne i gin regularnie kierowa³ mnie na te badania. teraz te¿ robi³am. obieraj± Ci krew do badania poprostu
Stary 2010-01-21, 11:20   #291
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
ja robi³am kilkakrotnie kiedy¶ ³ykalam tabletki antykoncepcyjne i gin regularnie kierowa³ mnie na te badania. teraz te¿ robi³am. obieraj± Ci krew do badania poprostu
No to good, bo ju¿ siê ba³am, ¿e mi wytn± kawa³ek w±troby
Stary 2010-01-21, 11:22   #292
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

W³osy te¿ mog± wypadaæ od w±troby?
Bo ja robi³am chyba w lutym ubieg³ego roku badania i mam wysoki cholesterol, ledwo siê mieszczê w normie, chocia¿ nie mam nadwagi i od¿ywiam siê zdrowo, nie palê, pijê okazjonalnie. W±troba mnie czasem pobolewa.

Byæ mo¿e to jest skutek mononukleozy, któr± przesz³am w wakacje 2008 roku Mo¿e w ogóle moje nadmierne wypadanie to opó¼nione powik³anie, albo po prostu to przez obecno¶æ EBV Przesz³a mo¿e która¶ z Was mononukleozê? Bêdê musia³a siê doedukowaæ w tym temacie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:40   #293
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
W³osy te¿ mog± wypadaæ od w±troby?
Bo ja robi³am chyba w lutym ubieg³ego roku badania i mam wysoki cholesterol, ledwo siê mieszczê w normie, chocia¿ nie mam nadwagi i od¿ywiam siê zdrowo, nie palê, pijê okazjonalnie. W±troba mnie czasem pobolewa.

Byæ mo¿e to jest skutek mononukleozy, któr± przesz³am w wakacje 2008 roku Mo¿e w ogóle moje nadmierne wypadanie to opó¼nione powik³anie, albo po prostu to przez obecno¶æ EBV Przesz³a mo¿e która¶ z Was mononukleozê? Bêdê musia³a siê doedukowaæ w tym temacie
No w³a¶nie mnie w±troba te¿ czasami pobolewa, zw³aszcza jak zjem co¶ t³ustego, np ser, dlatego chcê sprawdziæ czy nic mi siê tam od nadmiaru tabletek nie "popsu³o". Ale chyba to raczej nie mo¿e byæ powodem wypadania w³osów, ja przynajmniej z tak± teori± siê nie spotka³am, chocia¿ kto wie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 12:54   #294
deszczyk5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
Posz³am dzisiaj na dermo-konsultacje, na których by³am ju¿ miesi±c temu, i prze¿y³am szok! Pomimo leków skóra mojej g³owy nadal wygl±da tak samo. Nic siê nie zmieni³o. Oczywi¶cie konsultantka usi³owa³a mi wmówiæ, ¿e oczywi¶cie jest poprawa( przecie¿ u¿ywam maseczki z jej firmy ), co najmniej jakby pamiêta³a jak wygl±da³a moja g³owa wcze¶niej. Trochê siê tym pod³ama³am...i te¿ siê meldujê
kurczê, mo¿na popa¶æ w zadumê - kto mo¿e tak naprawdê pomóc; ech ¿ycie ....
deszczyk5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:41   #295
anulinka2009
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 623
GG do anulinka2009

Tabletki anty podwy¿szaj± poziom cholesterolu. Czyta³am, ¿e problemy z tarczyc± ( takie jak moje ) maj± równie¿ na niego wp³yw.
U mnie dalej bardzo dobrze, po myciu z 15 wypada, za ca³y dzieñ maksymalnie 30, gdy nie myjê jeszcze mniej
anulinka2009 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:50   #296
pszczola2000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 833

no to gratulacje anulinka2009

mo¿esz tak pokrótce stwierdziæ co w koñcu Tobie pomog³o??

Go w³oski Go!

(70cm)

Po ENCANTO mo¿na myæ w³osy ju¿ po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:44   #297
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Poka¿ wiadomo¶æ
no to gratulacje anulinka2009

mo¿esz tak pokrótce stwierdziæ co w koñcu Tobie pomog³o??
Okaza³o siê, ¿e mam niedoczynno¶æ tarczycy ( dok³adnie chorobê Haschimoto ), jestem od 2 m-cy pod opiek± endokrynologa, za¿ywam hormon tarczycy Euthyrox, kiedy¶ w dawce 50, teraz 75.
To co wcze¶niej stosowa³am, nie by³o mi w stanie pomóc, gdy tarczyca okaza³a siê chora. Teraz jest ok. My¶lê, ¿e podciêcie w³osów równie¿ pomog³o ( odci±¿y³am cebulki ).
Pozdrawiam
Stary 2010-01-21, 15:00   #298
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Poka¿ wiadomo¶æ
Okaza³o siê, ¿e mam niedoczynno¶æ tarczycy ( dok³adnie chorobê Haschimoto ), jestem od 2 m-cy pod opiek± endokrynologa, za¿ywam hormon tarczycy Euthyrox, kiedy¶ w dawce 50, teraz 75.
To co wcze¶niej stosowa³am, nie by³o mi w stanie pomóc, gdy tarczyca okaza³a siê chora. Teraz jest ok. My¶lê, ¿e podciêcie w³osów równie¿ pomog³o ( odci±¿y³am cebulki ).
Pozdrawiam
anulinka jaki masz poziom tsh?
pomó¿ mi.
Stary 2010-01-21, 15:16   #299
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
anulinka jaki masz poziom tsh?
W momencie zdiagnozowania choroby 10,24, po 6 tygodniach brania euthyroxu 50 mia³am 4,63. Teraz biorê euthyrox 75, za 6 tygodni powtórzê badania.
Stary 2010-01-21, 15:54   #300
Bejjka
Zakorzenienie

anulinko, jak ja Tobie zazdroszczê oczywi¶cie, nie choroby, ale tego, ¿e ju¿ zdiagnozowali u Ciebie problem i widzisz ju¿ efekty leczenia.....

odebralam resztê wyników i wszystko mam w normie, poza ¿elazem.....
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.