|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
![]() Cytat:
a one nie są stare? to chyba limitowanka z 2007? wyglądają super (zwłaszcza na tej fotce), ale dla mnie raczej by się nie nadawały, bo są za srebrne i zbyt bardzo widoczne w porównaniu do zwykłych meteorytów sądząc po swatchach w necieCytat:
ja za to ubóstwiam Nacre
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Nie całkiem
Tak jak napisałam - w pozostałych zaważyły te "niedogodności techniczne" - zatrzask zamiast zamka, zamek nie do końca wszyty, niezbyt ciekawy wyglada na zdjęciach w wątku zdjęciowym albo zbyt wysoka cena A an kupnei czerwonej torebki i tak byłam
|
#3393 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Co do meteorytów, to dojrzałam chyba do zakupu BC. Naczytałam się tyle o zmiękczaniu, photoshopie i innych cudach, które robią, że się skuszę chyba Tylko boję się, że nie sprawdzą się na mojej gębie jak wszystko co rozświetla i wyglądam jak polana olejem![]() Może będzie to nagroda za udany odwyk pielęgnacyjny ![]() Moja torebka jest boska
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno tak nie będzie, bo one nie błyszczą się tak mocno O wiele mocniej błyszczą się Imperiale Tylko wiesz co? Jeśi masz bardzo jasną skórę to mogą ciut przyciemniać - moja siostra ma odsypkę i mówiła, że ją przyżółcają i musi do lata poczekać z używaniem za to Mythic są idealne A masz moze Pink Fresh albo inne meteoryty? Mogłybyśmy się wymienić odsypką
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-21 o 18:00 |
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fuksja
Cytat:
![]() Ja też nie ale u mnie była skala ocen do 5. Cytat:
Przerabiając kilka książek do jednej pracy we wszystkich natykałam się na te same cytaty, zmienione tylko minimalnie.
|
|
#3397 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W sumie i tak przy True Matchu trochę się brazuję kremem, a przy okazji i balsamem brażującym na ciele, więc chyba nie byłoby tak źle.To Mythic są jaśniejsze Czy to w ogóle inny odcień?Nie mam żadnych meteorytów, to będzie mój pierwszy zakup Na Pink Fresh na pewno się nie skuszę, widok mojej 'pink' karnacji codziennie w lustrze mi wystarczy
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-21 o 18:14 |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
aante kupuj Meteoryty BC bez obaw, na pewno będziesz zadowolona
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://2.bp.blogspot.com/_yEKS5K1w5m...A7%84+1903.jpgdokładnie, są boskie!
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2010-01-21 o 18:22 |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzymam się dzielnie. Może w Body Shopie się na coś skuszę,ale wątpię.
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bledziochem nie jestem, ale tez nie mam ciemnej karnacji (rozjasniła mi się skóra ) i Mythic mnie wyraźnie wybledzają
|
|
#3403 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No ale w końcu musisz jej coś pokazać. Może to co napisałas wcale nie jest takie złe, wtedy Ci to powie i będziesz mogła spokojnie pisac dalej... A jeśli masz zły styl, to Cię nakieruje - jak powinnaś pisać. To przecież jej zadanie!
No a poza tym... Cytat:
Wątpię, żeby dziewczyny, które już się obroniły, pisały tylko jak miały wenę. Ja też jej nie miałam. Pracę pisze się z przymusu, z chęci skończenia studiów przecież Mało osób pisze mgr/lic z przyjemności![]() No i to tylko licencjat. Do swojej pracy przeczytałam sporo innych dyplomów - dobrze napisane były doktoraty. Jak przeczytałam inżyniera, to się załamałam - chłopak przepisał kilka rozdziałów książki, NIC nie zmienił. Mogłabym taką pracę napisać w tydzień, nie spiesząc się ![]() Ninuś, dziękuję Pocieszyłaś mnie (mi przybylo dokładnie tyle samo )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
kochanie, wiem, że będę musiała prędzej czy później moje wypociny promotorce zanieść, ale i tak się boję
Póki co mam zamiar w sobotę w ogóle przeczytać kserówki, bo ani raz do nich nie zajrzałam i nawet nie wiem czy to co tam mam mi się przyda. Oby tylko nie skończyło się jak zawsze - rzuceniem wszystkiego w cholerę z powodu braku weny i jednym wielkim nerwem na te całe studia Wiem, że jestem strasznie negatywnie nastawiona, ale jak mam robić coś czego nie lubię to zawsze znajdę tysiąc powodów byleby tylko się za to nie zabrać.
|
#3405 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Weź sobie magnez, zrób coś dobrego do jedzenia i picia, zaszyj sie pod kocykiem z dobrą książką, albo obejrzyj coś co lubisz Jutro też jest dzień, będzie lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Em, ty chyba jesteś jakimś ewenementem językowym!Cytat:
Co do e-torebek, to jakoś mnie nie kręcą. Tzn. ładne są ale dla mnie torebka musi mieć "to coś"! Jak przyjdą Ci meteorytki to daj znać czy wszystko z nimi ok i namiary na sprzedajacego. Cytat:
ale chcialabym miniaturki ale boję się podróbek.Co do nich to mam odsypkę Beige chick (od Hosenki ) i faktycznie są świetne- twarz jest naprawdę piekniejsza. Z tych trzech podstawowych kolorów zawsze za najgorsze uważałam Pink Fresh, jednak odkad mam odsypkę z wymiany to jestem nimi zachwycona!Używam je jako różu i na kości policzkowe- efekt jest piękny, twarz nie jest płaska tylko taka trójwymiarowa!Cytat:
Tylko proszę cię, nie zniechęcaj się tak, rzucenie tego w cholerę to ogromna strata, zaprzepaszczenie ogromu czasu, pracy, pieniędzy. sama wiesz ile Cię te studia kosztowały nerwów i chcesz to wszystko zmarnować, chcesz, żeby nie było żadnego końca, żadnego efektu?musisz się zawziąć i udowodnić wszystkim, ze można. Obiecaj sobie jakąś super kosmetyczną nagrodę i do dzieła!Uporaj się z tym zanim zacznie Ci się młyn w firmie, nie wiem, nie wchodź na wizaż, nie rób nic niepotrzebnego tylko pisz. No bo musisz iść do przodu, otworzą się wtedy dla Ciebie bramy wymarzonej informatyki! A my będziemy Cię wspierać, masz moje słowo!
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3407 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Praktycznie codziennie przynoszę do domu jakiś nowy kosmetyk, a jak nie przynoszę, to sam przylatuje pocztą Tylko ten cholerny Voluminous gdzieś się pałęta i trafić do mnie nie może... Cytat:
Cytat:
A ta roślinka to jak się zwie w ogóle? Cytat:
A Ana też jest piękna, czarna szczególnie To się nazywa siła przebicia Cytat:
Cytat:
Ogólnie niby nic takiego, jeszcze jakieś pierdoły typu gąbeczka czy saszetkowy peeling a kwota już nieciekawa. A jeszcze dodam, że zamówienie z Allcosmeticswholesale (cień UD i HIP) było składane w grudniu i w grudniu płacone, więc nawet się do tej puli nie liczy. Lauress też się nie powinno liczyć, bo też złożone w grudniu, w Sylwestra i z terminem płatności kredytówki na luty, ale że idzie ze styczniowej pensji, to liczę na styczeń. A samo Lauress to 112zł chyba.Co do TBSu to właśnie pertraktuję z siostrą, żeby mi w UK zakupy poczyniła, bo tam masła z wyprzedaży zeszły właśnie do 3 funtów!! A jeszcze przedwczoraj były po 5 i nawet te 5 funtów to taniej niż te nasze 33zł. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3408 | |
|
po prostu Em :)
|
A jaka była na Twojej uczelni najwyższa ocena?
![]() Cytat:
![]() Przecież kosztuje dokładnie tyle co Andi. ![]() I jak wrażenia? ![]() A ja właśnie nie jestem, ciągle nie mogę się do nich przekonać i myślę nad puszczeniem w świat. ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Bez przesady. Francuski to wieloletnia ciężka praca, a hiszpański to od 1,5 roku moja (prawie) największa miłość.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2010-01-21 o 19:56 |
|
|
|
|
#3409 | ||||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podpisuje się pod Twoją myślą. Cytat:
Co do Amberlyn to jestem bardzo zadowolona! Przede wszystkim jakość - skórka jest gruba, mięsista, nawet lepsza niż w Andi. Piękny kolor, taki ciepły brąz. Jest bardzo pakowna. Teraz wypchałam ją kocem i skarpetkami, bo pyszyła cała pogięta i wygląda jak podręczna torba podróżna Śliczny, ale i praktyczny kuferek na codzień.Em jak się zdecydujesz na puszczenie meteorytów w świat to daj znać. I tak kupowałabym je dopiero koło marca, jak oddam indeks i będę mieć spokój
|
|
#3410 |
|
po prostu Em :)
|
Ok, do marca na pewno się zdecyduję.
Dam znać.
|
|
#3411 |
|
Miss Pudernica
|
To nawet lepiej, jak mi się nie spodobają to mniejsza strata będzie.
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3413 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
No ale nie chcę pisać o tym tak publicznie. |
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Mój taki zupełnie matowy nie jest, ma lekki połysk, który zresztą bardzo mi się podoba. Nie chciałam takiego całkowitego matu.
W ogóle wrzucam swatche całej palety tych cieni wynalezione u naszej sąsiadki ze wschodu http://www.kraseybeauty.com/2009/04/...tches-and.htmlWidzę, że już aante wyjaśniła. Mnie też czerwona Andi kusi głównie ceną. Oczywiście poza kolorem, który jest idealny. Tylko jakoś ten fason nie do końca mi pasuje. |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Estello, a jaką paletkę UD masz
![]() Sorki za post pod postem, ale myślałam, że ten poprzedni się jeszcze nie zaczął wysyłać, zastopowałam, zrobiłam dopisek, no i widać efekt Siem jednak wysłał...
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-21 o 21:45 |
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ooo, ja kcem Honey
|
|
#3417 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz dziś świeci słońce, od miesiąca chyba. Ale jest za to tak strasznie zimno....dobrze tylko, że jest już piątek. Cytat:
Dziękuję za wsparcie Głupio mi, że Wy tak we mnie wierzycie i zachęcacie mnie do pisania a ja ciągle się focham na tą pracę lic. Wydaje mi się, że były oceny wyższe niż 5.0, ale ja nigdy nie otrzymałam tak wysokiej. Cytat:
![]() Zapomniałam wczoraj napisać - wczoraj odwiedziła nas w pracy koleżanka, która już nie pracuje z nami i stwierdziła, że jak podcięłam włosy to teraz są bardzo lśniące, a mój naturalny kolor (czyli wielki odrost od skóry głowy) wygląda tak jakbym miała zrobiony jakąś profesjonalną farbą. Ja jakoś tego nie zauważyłam, ale może faktycznie?
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też muszę podciąć, ale to już po sesji, strasznie mnie męczy obecna długość grzywki, także trzeba skrócić resztę włosów oczywiście też, ale to kilka cm
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Zarzekałam się, że już nic nie będe zamawiać przez Allegro ale jakoś nie wyszło ... Widac ja nie uczę się na błędach
Zamówiłam ze sklepu, więc mam nadzieje, że będzie oryginał 
a one nie są stare? to chyba limitowanka z 2007? wyglądają super (zwłaszcza na
sądząc po swatchach w necie
dają więcej koloru niż w kulkach Beige Chick i po starciu wierzchniej warstwy drobinek są tylko lekko rozswietlające. Zakochałam się 
Tylko boję się, że nie sprawdzą się na mojej gębie jak wszystko co rozświetla i wyglądam jak polana olejem

i w związku z tym, biorąc przykład z Estelli styczeń czynię miesiącem kosmetycznej rozpusty, a potem zamierzam grzecznie oszczędzać i nie szaleć, wydając max. 200zł na kosmetyki, o ile nie mniej. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie 

Pocieszyłaś mnie

Nie wiem czy to tylko przemęczenie spowodowane nauką czy coś większego. Zaliczyłam najtrudniejsze przedmioty i zerówki, z ostatniej przed chwilą odebrałam wyniki i w ogóle się nie potrafię tym cieszyć. 
Mało tego - do licencjackiej nie mialam w ogóle literatury oprócz ... jednego artykułu po hiszpańsku, do którego jakimś cudem udało mi się samej dotrzeć