Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 16:48   #3391
Organzza
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
"Co czyni ten kosmetyk tak unikatowym? - połączenie w jednym opakowaniu czterech różnych tekstur o tej samej tonacji kolorystycznej. Mat i połysk, subtelne lśnienie lub intensywny perłowy efekt. Różne wariacje blasku nadają cieniom niezwykłą moc – światło odbija się pod różnymi kątami, oferują nowe efekty w makijażu oczu."

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kliknęłam meteoryty Gold Temptation Zarzekałam się, że już nic nie będe zamawiać przez Allegro ale jakoś nie wyszło ... Widac ja nie uczę się na błędach Zamówiłam ze sklepu, więc mam nadzieje, że będzie oryginał
fajnie a one nie są stare? to chyba limitowanka z 2007? wyglądają super (zwłaszcza na tej fotce), ale dla mnie raczej by się nie nadawały, bo są za srebrne i zbyt bardzo widoczne w porównaniu do zwykłych meteorytów sądząc po swatchach w necie
Cytat:
Byłam dziś w Marionaud i wymacałam prasowane Meteoryty Beige Lumienux dają więcej koloru niż w kulkach Beige Chick i po starciu wierzchniej warstwy drobinek są tylko lekko rozswietlające. Zakochałam się
prasowane tak mają, błyszczy się tylko pierwsza warstwa, kilka użyć i znika ja za to ubóstwiam Nacre tylko jak to meteoryty nie nadają się do stosowania solo
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:49   #3392
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Hehe, więc głos TŻ przeważył?
Nie całkiem Tak jak napisałam - w pozostałych zaważyły te "niedogodności techniczne" - zatrzask zamiast zamka, zamek nie do końca wszyty, niezbyt ciekawy wyglada na zdjęciach w wątku zdjęciowym albo zbyt wysoka cena A an kupnei czerwonej torebki i tak byłam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:51   #3393
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Zdecydowałam się też na etorebkę - czerwoną Andi. Pieniadze wpłaciłam dziś przed 15, przed 16 juz przekazali kurierowi i jutro będzie u mnie

Kliknęłam meteoryty Gold Temptation Zarzekałam się, że już nic nie będe zamawiać przez Allegro ale jakoś nie wyszło ... Widac ja nie uczę się na błędach Zamówiłam ze sklepu, więc mam nadzieje, że będzie oryginał
A ja dzisiaj dostałam swoją Amberlyn

Co do meteorytów, to dojrzałam chyba do zakupu BC. Naczytałam się tyle o zmiękczaniu, photoshopie i innych cudach, które robią, że się skuszę chyba Tylko boję się, że nie sprawdzą się na mojej gębie jak wszystko co rozświetla i wyglądam jak polana olejem

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
ja ciągle dumam nad fioletową Anori, ech.
Może będzie to nagroda za udany odwyk pielęgnacyjny

Moja torebka jest boska
Stary 2010-01-21, 16:58   #3394
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Co do meteorytów, to dojrzałam chyba do zakupu BC. Naczytałam się tyle o zmiękczaniu, photoshopie i innych cudach, które robią, że się skuszę chyba Tylko boję się, że nie sprawdzą się na mojej gębie jak wszystko co rozświetla i wyglądam jak polana olejem
w BC twarz nie wygląda tłusto cera jest rozświetlona, lekko rozmyta, łagodna, na pewno nie jest to świecenie się
Double with me?
Stary 2010-01-21, 16:58   #3395
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

No coś Ty Napewno tak nie będzie, bo one nie błyszczą się tak mocno O wiele mocniej błyszczą się Imperiale

Tylko wiesz co? Jeśi masz bardzo jasną skórę to mogą ciut przyciemniać - moja siostra ma odsypkę i mówiła, że ją przyżółcają i musi do lata poczekać z używaniem za to Mythic są idealne Ja z koleji mam ciemniejsza skórę niż ona i BC ani nie rozjasniają, ani nie przyciemniają.

A masz moze Pink Fresh albo inne meteoryty? Mogłybyśmy się wymienić odsypką

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-21 o 17:00
Stary 2010-01-21, 17:02   #3396
Koshatka
Zakorzenienie

Fuksja

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
[/COLOR]Chyba się jeszcze nie chwaliłam.. dostałam 5,5 z hiszpańskiego i 5,5 z francuskiego na semestr.
Brawo.

Cytat:
em, świetne oceny Ja nigdy nie dostałam na studiach więcej niż 5.0.
Ja też nie ale u mnie była skala ocen do 5.

Cytat:
I tak mi się wydaje, że to całe pisanie prac dyplomowych to nic innego jak przepisywanie książek Szczerze mówiąc miałam nadzieję, że nim skończę studia to zlikwidują pisanie prac i będzie na koniec jeden wielki egzamin z całych 3 lat z wszystkich przedmiotów(bo kiedyś były takie plany). Chyba już wolałabym taką opcję.
I tak jest. Zresztą pisanie przez wykładowców artykułów do czasopism, prac doktorskich i innych takich też na tym polega.
Przerabiając kilka książek do jednej pracy we wszystkich natykałam się na te same cytaty, zmienione tylko minimalnie.
Stary 2010-01-21, 17:07   #3397
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
w BC twarz nie wygląda tłusto cera jest rozświetlona, lekko rozmyta, łagodna, na pewno nie jest to świecenie się
Właśnie takich kuszących opinii się naczytałam

Cytat:
No coś Ty Napewno tak nie będzie, bo one nie błyszczą się tak mocno O wiele mocniej błyszczą się Imperiale

Tylko wiesz co? Jeśi masz bardzo jasną skórę to mogą ciut przyciemniać - moja siostra ma odsypkę i mówiła, że ją przyżółcają i musi do lata poczekać z używaniem za to Mythic są idealne Ja z koleji mam ciemniejsza skórę niż ona i BC ani nie rozjasniają, ani nie przyciemniają.

A masz moze Pink Fresh albo inne meteoryty? Mogłybyśmy się wymienić odsypką
Hm mam jasną cerę, a nie aż taką najjaśniejszą W sumie i tak przy True Matchu trochę się brazuję kremem, a przy okazji i balsamem brażującym na ciele, więc chyba nie byłoby tak źle.
To Mythic są jaśniejsze Czy to w ogóle inny odcień?

Nie mam żadnych meteorytów, to będzie mój pierwszy zakup Na Pink Fresh na pewno się nie skuszę, widok mojej 'pink' karnacji codziennie w lustrze mi wystarczy
Stary 2010-01-21, 17:13   #3398
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hm mam jasną cerę, a nie aż taką najjaśniejszą W sumie i tak przy True Matchu trochę się brazuję kremem, a przy okazji i balsamem brażującym na ciele, więc chyba nie byłoby tak źle.
To Mythic są jaśniejsze Czy to w ogóle inny odcień?

Nie mam żadnych meteorytów, to będzie mój pierwszy zakup Na Pink Fresh na pewno się nie skuszę, widok mojej 'pink' karnacji codziennie w lustrze mi wystarczy
Mythic to w ogóle inne kolory. Beige Chic są beżowo-złociste, natomiast w Mythic mają kuleczki fioletowe, rózowe, zielone, białe http://di1.shopping.com/images1/pi/c..._01_Mythic.jpg

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-21 o 17:14
Stary 2010-01-21, 17:20   #3399
isa666
Zakorzenienie

aante kupuj Meteoryty BC bez obaw, na pewno będziesz zadowolona
Stary 2010-01-21, 17:20   #3400
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Mythic to w ogóle inne kolory. Beige Chic są beżowo-złociste, natomiast w Mythic mają kuleczki fioletowe, rózowe, zielone, białe http://di1.shopping.com/images1/pi/c..._01_Mythic.jpg
tu są dobrze oddane mythic http://2.bp.blogspot.com/_yEKS5K1w5m...A7%84+1903.jpg

Cytat:
dokładnie, są boskie!
Double with me?

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2010-01-21 o 17:22
Stary 2010-01-21, 17:22   #3401
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Niemniej jednak moje kosmetyczne wydatki w tym miesiącu przekroczyły już 400zł i w związku z tym, biorąc przykład z Estelli styczeń czynię miesiącem kosmetycznej rozpusty, a potem zamierzam grzecznie oszczędzać i nie szaleć, wydając max. 200zł na kosmetyki, o ile nie mniej. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
A co jeszcze kupiłaś? U mnie też tyle, jak nie więcej ale trzymam się dzielnie. Może w Body Shopie się na coś skuszę,ale wątpię.
Cytat:

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:26   #3402
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
tu są dobrze oddane mythic http://2.bp.blogspot.com/_yEKS5K1w5m...A7%84+1903.jpg

dokładnie, są boskie!
Dokładnie

Ja bledziochem nie jestem, ale tez nie mam ciemnej karnacji (rozjasniła mi się skóra ) i Mythic mnie wyraźnie wybledzają

Instagram

Stary 2010-01-21, 17:46   #3403
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:

Nawet nie pokazałam tego promotorce, bo byłby wstyd
No ale w końcu musisz jej coś pokazać. Może to co napisałas wcale nie jest takie złe, wtedy Ci to powie i będziesz mogła spokojnie pisac dalej... A jeśli masz zły styl, to Cię nakieruje - jak powinnaś pisać. To przecież jej zadanie!

No a poza tym...
Cytat:
Isa gdyby wszyscy pisali i uczyli się gdy mają wenę to nie wiem czy ktoś by kończył studia
W stu procentach się zgadzam!
Wątpię, żeby dziewczyny, które już się obroniły, pisały tylko jak miały wenę. Ja też jej nie miałam. Pracę pisze się z przymusu, z chęci skończenia studiów przecież Mało osób pisze mgr/lic z przyjemności
No i to tylko licencjat. Do swojej pracy przeczytałam sporo innych dyplomów - dobrze napisane były doktoraty. Jak przeczytałam inżyniera, to się załamałam - chłopak przepisał kilka rozdziałów książki, NIC nie zmienił. Mogłabym taką pracę napisać w tydzień, nie spiesząc się

Cytat:
mi też przybyło od zeszłego piątku 7 ich kosmetyków
Ninuś, dziękuję Pocieszyłaś mnie (mi przybylo dokładnie tyle samo)
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że w tych cieniach trzy kosteczki są takie same - satynowe, a jedna błyszcząca.
A ja gdzieś widziałam swatche i tam każda kostka była inna. Tylko nie pamiętam gdzie ja to widziałam
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ty jesteś usprawiedliwiona Iza tłumaczy się oszczędnością ale w tym szaleństwie jest metoda.
Mogę się jeszcze tłumaczyć koniecznością bycia w pobliżu ZT. No i to bliskość źle się kończy - od kilku dni codziennie na chwilkę tam zachodzę
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:52   #3404
isa666
Zakorzenienie

kochanie, wiem, że będę musiała prędzej czy później moje wypociny promotorce zanieść, ale i tak się boję
Póki co mam zamiar w sobotę w ogóle przeczytać kserówki, bo ani raz do nich nie zajrzałam i nawet nie wiem czy to co tam mam mi się przyda. Oby tylko nie skończyło się jak zawsze - rzuceniem wszystkiego w cholerę z powodu braku weny i jednym wielkim nerwem na te całe studia

Wiem, że jestem strasznie negatywnie nastawiona, ale jak mam robić coś czego nie lubię to zawsze znajdę tysiąc powodów byleby tylko się za to nie zabrać.
Stary 2010-01-21, 18:19   #3405
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Strasznie się przejmujesz tą pracą. Weź pod uwagę że to "tylko" licencjat i że najprawdopodobniej nikt tego nie przeczyta (no może promotor jak jest ambitniejszy) i napisz na odwal się.

Zmień w zdaniu jedno słowo, daj odnośnik do bibliografii z czego to wzięłaś i nikt Ci nie zarzuci plagiatu.
Ja tak napisałam pracę zaliczeniową na 1 roku i prowadząca napisała mi :udana kompilacja prac innych autorów", zaliczylam na 3 tylko dlatego, że powiedziała, że zaliczy wszystkim ćw. po oddaniu tej pracy.
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Napisałam w ten sposónb 3 prace dyplomowe i nikt się nie przyczepił. Co więcej ta ostatnia to była praktycznie przepisana książka autorstwa mojej pani promotor bo to była jedyna książka dostępna w języku polskim.
Skoro tak można to może nie będzie tak źle z moją pracą...
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Jestem bardzo przemęczona, nawet nie chce mi się pisać. Najchętniej przespałabym najbliższe kilka dni. Nie wiem czy to tylko przemęczenie spowodowane nauką czy coś większego. Zaliczyłam najtrudniejsze przedmioty i zerówki, z ostatniej przed chwilą odebrałam wyniki i w ogóle się nie potrafię tym cieszyć.
W domu średnio, w życiu średnio, z TŻem średnio.
W dodatku ta zima mnie dobija..

Muszę sobie jakoś poprawić nastrój wieczorem.
Ojej a Ty zawsze tak tryskasz u nas optymizmem... Co się stało?
Weź sobie magnez, zrób coś dobrego do jedzenia i picia, zaszyj sie pod kocykiem z dobrą książką, albo obejrzyj coś co lubisz Jutro też jest dzień, będzie lepiej

Cytat:
Do mojej pracy licencjackiej i magisterskiej nie mialam nic w języku polskim Mało tego - do licencjackiej nie mialam w ogóle literatury oprócz ... jednego artykułu po hiszpańsku, do którego jakimś cudem udało mi się samej dotrzeć - pisałam o roślince, któras rośnie sobie w 2 miejscach tylko: na terenie byłej kopalni złota w Hiszpani i w Portugalii, więc nie ma czemu się dziwić.
W mgr nie miałam zupelnie do czego porównać moich wyników badań, bo nikt się wcześniej nie zajął zagadnieniem w takim szerokim zakresie
Dla mnie straszne
Cytat:

Chyba się jeszcze nie chwaliłam.. dostałam 5,5 z hiszpańskiego i 5,5 z francuskiego na semestr.
Wow! gratulacje Em, ty chyba jesteś jakimś ewenementem językowym!
Cytat:
Dostałam Aliena Przedwczoraj wpalciłam pieniądze i już mam To złote pudełko, kasetka w kótrej był zestaw jest porządna i śliczna - już kombinuję, co do niej wloże

Zdecydowałam się też na etorebkę - czerwoną Andi. Pieniadze wpłaciłam dziś przed 15, przed 16 juz przekazali kurierowi i jutro będzie u mnie

Hosenuś, zarzuciłabyś jakimś zdjeciem aliena i tej szkatułki i balsamu, jestem ciekawa jak wygląda
Co do e-torebek, to jakoś mnie nie kręcą. Tzn. ładne są ale dla mnie torebka musi mieć "to coś"!
Jak przyjdą Ci meteorytki to daj znać czy wszystko z nimi ok i namiary na sprzedajacego.

Cytat:
Właśnie takich kuszących opinii się naczytałam

Ja też od dawna jestem napalona na meteoryty i myślę, ze latwo będzie mi na nie nazbierać- odkad jestem na prawdziwym odwyku, jeszcze dzis dostałam małe zaskórniaczki, z Avonu będzie spore zamówienie, to i spory zarobek, kupię więc soczewki i płyny i będę zbierać na meteoryty ale chcialabym miniaturki ale boję się podróbek.
Co do nich to mam odsypkę Beige chick (od Hosenki ) i faktycznie są świetne- twarz jest naprawdę piekniejsza. Z tych trzech podstawowych kolorów zawsze za najgorsze uważałam Pink Fresh, jednak odkad mam odsypkę z wymiany to jestem nimi zachwycona!Używam je jako różu i na kości policzkowe- efekt jest piękny, twarz nie jest płaska tylko taka trójwymiarowa!
Cytat:
kochanie, wiem, że będę musiała prędzej czy później moje wypociny promotorce zanieść, ale i tak się boję
Póki co mam zamiar w sobotę w ogóle przeczytać kserówki, bo ani raz do nich nie zajrzałam i nawet nie wiem czy to co tam mam mi się przyda. Oby tylko nie skończyło się jak zawsze - rzuceniem wszystkiego w cholerę z powodu braku weny i jednym wielkim nerwem na te całe studia

Wiem, że jestem strasznie negatywnie nastawiona, ale jak mam robić coś czego nie lubię to zawsze znajdę tysiąc powodów byleby tylko się za to nie zabrać.
Isa, już po prostu za długo odwlekasz pisanie tej pracy, im więcej czasu mija, tym bardziej się nie chce wziąć i już wychodzisz z wprawy, nie masz do czynienia na co dzień z tymi książkami, z takim językiem i jest coraz trudniej. Nikomu się nie chce tego pisać, ale tak jak dziewczyny piszą, trzeba sie zmusić, innej rady nie ma. Ważne aby była sztuka, jeszcze chyba nie słyszałam, żeby ktoś nie obronił napisanej już pracy, w końcu biorą też pod uwagę średnią z wszystkich 3 lat.
Tylko proszę cię, nie zniechęcaj się tak, rzucenie tego w cholerę to ogromna strata, zaprzepaszczenie ogromu czasu, pracy, pieniędzy. sama wiesz ile Cię te studia kosztowały nerwów i chcesz to wszystko zmarnować, chcesz, żeby nie było żadnego końca, żadnego efektu?musisz się zawziąć i udowodnić wszystkim, ze można. Obiecaj sobie jakąś super kosmetyczną nagrodę i do dzieła!Uporaj się z tym zanim zacznie Ci się młyn w firmie, nie wiem, nie wchodź na wizaż, nie rób nic niepotrzebnego tylko pisz. No bo musisz iść do przodu, otworzą się wtedy dla Ciebie bramy wymarzonej informatyki! A my będziemy Cię wspierać, masz moje słowo!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 18:48   #3406
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja tak napisałam pracę zaliczeniową na 1 roku i prowadząca napisała mi :udana kompilacja prac innych autorów", zaliczylam na 3 tylko dlatego, że powiedziała, że zaliczy wszystkim ćw. po oddaniu tej pracy.
A sami piszą dokładnie tak samo.
Stary 2010-01-21, 18:53   #3407
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno nie miałam takiej radości z zakupów
Ja też Praktycznie codziennie przynoszę do domu jakiś nowy kosmetyk, a jak nie przynoszę, to sam przylatuje pocztą Tylko ten cholerny Voluminous gdzieś się pałęta i trafić do mnie nie może...

Cytat:
Myślę jeszcze nad ta: http://etorebka.pl/s03.php?f=0123 - wpadła mi bardziej w oko ogladając zdjęcia na zdjęciowym To taka 5 w 1 - kopertówka (bez paska), mała na długim pasku, duża na długim pasku i mała na krótkiej rączce i duża na krótkiej raczce (podobno jest jeszcze krótka rączka oprócz paska, a o tym nie piszą na stronie sklepu).
Twilę ma moja siostra tylko w tym drugim, niedostępnym już zestawieniu kolorów. Ogólnie torebka wygląda fajniej na żywo niż na tych fotkach, chociaż jak na noszenie jej jako kopertówkę jak dla mnie jest za duża. Sprawdź sobie jej wymiary dokładnie, żebyś się nie rozczarowała.

Cytat:
MagJa: tematy zostały mi narzucone Promotorka pracy lic akurat przywiozła sobie tą roślinkę i stwierdziła, że można by ją wybadać i 4 czy 5 osób zajęło się nią w ramach swoich pracy. Nie powiem, ciekawe to było, bo na podstawie tych badan można było określić, dlaczego ona tylko tam występuje i jak sobie radzi na terenie, gdzie w glebie jest bardzo dużo przeróznych metali, łacznie z ołowiem.
A chyba że tak. Ale narzucone czy nie narzucone, ambitne bez wątpienia. Nie wiem czy dałabym radę pisać tak z niczego.
A ta roślinka to jak się zwie w ogóle?

Cytat:
Co do torebki: żeby mozna było ją ubrać na ramie, dziewczyny z watku torebkowego robiły w niej dodatkowe dziurki I ja mam taki zamiar
Duzo zdjęć jest w wątku zdjęciowym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364231

Podoba mi się jeszcze Ana, ale jest stanowczo za droga.
Wiem, że można dorobić dziurki i wchodzi na ramię. Wszystkie foty z wątku wyoglądałam dokładnie, pozapisywałam na dysku i w ogóle. Ale ciągle nie mogę się zdecydować. Mam wrażenie, że na niektórych zdjęciach dziwnie się układa pod obciążeniem. Jak jest wypchana tak prawie na maxa wygląda ok, prawie pusta też ok, ale coś mi się zdaje, że jakby włożyć do niej butelkę 1,5l albo jakąś przepastną książkę, to tylko dno się ugnie w tym jednym miejscu. Popraw mnie jeśli się mylę, jak już ją dorwiesz w swoje ręce.
A Ana też jest piękna, czarna szczególnie

Cytat:
Hehe, więc głos TŻ przeważył?
To się nazywa siła przebicia

Cytat:
Potwierdzam, także aanete, się nie zastanawiaj, tylko kupuj, żadnego świecenia nie będzie.

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A co jeszcze kupiłaś? U mnie też tyle, jak nie więcej ale trzymam się dzielnie. Może w Body Shopie się na coś skuszę,ale wątpię.
Z UD tylko ten jeden cień, ale ogólnie wpadło mi w ręce sporo kosmetyków - część była niezbędna, część to zapasy, a część z racji różnych promocji. Zrobiłam zamówienie w YR (nowy krem Cure Solutions plus zestaw mini serum i maseczka z tej serii, do tego gratis puder matujący CN), w aptece (krem i pianka Vichy Essentielles, maseczka i spray Wax Latte, żel Cleanance) i w Lauress (2 odcienie podkładów mineralnych + primer), kupiłam jeden tusz Rimmel Volume Flash Curved Brush, ale że jednak jest kiepski to zamówiłam kolejny - L'Oreal Voluminous Curved Brush, wpadły mi w ręce lakier Debby i cień Gosh, niezbędny był peeling do skórek Killys, woda w sprayu, krem do stóp, z promocji Rossmanna chusteczki do higieny intymnej, odżywka do farbowanych Herbal Essences i serum do twarzy Farmona Blue Lagoon.
Ogólnie niby nic takiego, jeszcze jakieś pierdoły typu gąbeczka czy saszetkowy peeling a kwota już nieciekawa.
A jeszcze dodam, że zamówienie z Allcosmeticswholesale (cień UD i HIP) było składane w grudniu i w grudniu płacone, więc nawet się do tej puli nie liczy. Lauress też się nie powinno liczyć, bo też złożone w grudniu, w Sylwestra i z terminem płatności kredytówki na luty, ale że idzie ze styczniowej pensji, to liczę na styczeń. A samo Lauress to 112zł chyba.
Co do TBSu to właśnie pertraktuję z siostrą, żeby mi w UK zakupy poczyniła, bo tam masła z wyprzedaży zeszły właśnie do 3 funtów!! A jeszcze przedwczoraj były po 5 i nawet te 5 funtów to taniej niż te nasze 33zł.

Cytat:

Nie Ty jedna, chyba każdy tak ma
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 18:57   #3408
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
em, świetne oceny Ja nigdy nie dostałam na studiach więcej niż 5.0.
A jaka była na Twojej uczelni najwyższa ocena?

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Ano świetne są, potwierdzam. Nie sądziłam, że zakocham się kiedyś w czarnym cieniu, a właśnie to nastąpiło. I, co gorsza, chcę więcej
Ja też zakochałam się w czarnym cieniu - matowym My Secret.

Cytat:
Podoba mi się jeszcze Ana, ale jest stanowczo za droga.
Przecież kosztuje dokładnie tyle co Andi.

Cytat:
I jak wrażenia?

Cytat:
A ja właśnie nie jestem, ciągle nie mogę się do nich przekonać i myślę nad puszczeniem w świat.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Wow! gratulacje Em, ty chyba jesteś jakimś ewenementem językowym!
Bez przesady. Francuski to wieloletnia ciężka praca, a hiszpański to od 1,5 roku moja (prawie) największa miłość.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2010-01-21 o 18:56
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:11   #3409
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Cytat:
Cytat:

dokładnie, są boskie!
Dzięki za linki, po sesji dokładnie poprzeglądam zdjęcia i zdecyduje się na sklep, a może jakaś zniżka do Sephory będzie

Cytat:
Isa, już po prostu za długo odwlekasz pisanie tej pracy, im więcej czasu mija, tym bardziej się nie chce wziąć i już wychodzisz z wprawy, nie masz do czynienia na co dzień z tymi książkami, z takim językiem i jest coraz trudniej. Nikomu się nie chce tego pisać, ale tak jak dziewczyny piszą, trzeba sie zmusić, innej rady nie ma. Ważne aby była sztuka, jeszcze chyba nie słyszałam, żeby ktoś nie obronił napisanej już pracy, w końcu biorą też pod uwagę średnią z wszystkich 3 lat.
Tylko proszę cię, nie zniechęcaj się tak, rzucenie tego w cholerę to ogromna strata, zaprzepaszczenie ogromu czasu, pracy, pieniędzy. sama wiesz ile Cię te studia kosztowały nerwów i chcesz to wszystko zmarnować, chcesz, żeby nie było żadnego końca, żadnego efektu?musisz się zawziąć i udowodnić wszystkim, ze można. Obiecaj sobie jakąś super kosmetyczną nagrodę i do dzieła!Uporaj się z tym zanim zacznie Ci się młyn w firmie, nie wiem, nie wchodź na wizaż, nie rób nic niepotrzebnego tylko pisz. No bo musisz iść do przodu, otworzą się wtedy dla Ciebie bramy wymarzonej informatyki! A my będziemy Cię wspierać, masz moje słowo!
Trafiłaś Lucynko w sedno Podpisuje się pod Twoją myślą.

Cytat:

I jak wrażenia?

A ja właśnie nie jestem, ciągle nie mogę się do nich przekonać i myślę nad puszczeniem w świat.
Hosenka kupiła czerwoną Andi, a ona na promocji kosztuje 79 zł, Ana i Andi są po 99 zł
Co do Amberlyn to jestem bardzo zadowolona! Przede wszystkim jakość - skórka jest gruba, mięsista, nawet lepsza niż w Andi. Piękny kolor, taki ciepły brąz. Jest bardzo pakowna. Teraz wypchałam ją kocem i skarpetkami, bo pyszyła cała pogięta i wygląda jak podręczna torba podróżna Śliczny, ale i praktyczny kuferek na codzień.

Em jak się zdecydujesz na puszczenie meteorytów w świat to daj znać. I tak kupowałabym je dopiero koło marca, jak oddam indeks i będę mieć spokój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 19:15   #3410
emememsik
po prostu Em :)

Ok, do marca na pewno się zdecyduję. Dam znać. Aha, tylko że ja mam miniaturkę.
Stary 2010-01-21, 19:30   #3411
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Ok, do marca na pewno się zdecyduję. Dam znać. Aha, tylko że ja mam miniaturkę.
To nawet lepiej, jak mi się nie spodobają to mniejsza strata będzie.
Stary 2010-01-21, 20:13   #3412
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie a one nie są stare? to chyba limitowanka z 2007? wyglądają super (zwłaszcza na tej fotce), ale dla mnie raczej by się nie nadawały, bo są za srebrne i zbyt bardzo widoczne w porównaniu do zwykłych meteorytów sądząc po swatchach w necie
Wgapiam się w tą fotę i nabieram coraz większej ochoty na wypróbowanie tych kulek mi się akurat podoba ten srebrny blask, nawet na codzień

Cytat:

To nie jestem jedyna. Bo mnie też BC nie zadowoliły, jakoś nie mogłam się w nich dopatrzeć tych wszystkich zalet o których się wcześniej naczytałam. A jeszcze przed BC miałam Mythic i to był jeszcze gorszy wybór, doskonały przykład kosmetyku, który NIC nie robi tylko ładnie pachnie
Stary 2010-01-21, 20:21   #3413
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Ojej a Ty zawsze tak tryskasz u nas optymizmem... Co się stało?
Weź sobie magnez, zrób coś dobrego do jedzenia i picia, zaszyj sie pod kocykiem z dobrą książką, albo obejrzyj coś co lubisz Jutro też jest dzień, będzie lepiej
Jutro czeka mnie bardzo poważna rozmowa z TŻem, przeraża mnie to wszystko..
No ale nie chcę pisać o tym tak publicznie.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 20:39   #3414
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zakochałam się w czarnym cieniu - matowym My Secret.
Mój taki zupełnie matowy nie jest, ma lekki połysk, który zresztą bardzo mi się podoba. Nie chciałam takiego całkowitego matu.
W ogóle wrzucam swatche całej palety tych cieni wynalezione u naszej sąsiadki ze wschodu http://www.kraseybeauty.com/2009/04/...tches-and.html

Cytat:
Widzę, że już aante wyjaśniła. Mnie też czerwona Andi kusi głównie ceną. Oczywiście poza kolorem, który jest idealny. Tylko jakoś ten fason nie do końca mi pasuje.
Stary 2010-01-21, 20:39   #3415
MagJa
Zakorzenienie

Estello, a jaką paletkę UD masz

Sorki za post pod postem, ale myślałam, że ten poprzedni się jeszcze nie zaczął wysyłać, zastopowałam, zrobiłam dopisek, no i widać efekt Siem jednak wysłał...

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:45
Stary 2010-01-21, 21:09   #3416
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba się jeszcze nie chwaliłam.. dostałam 5,5 z hiszpańskiego i 5,5 z francuskiego na semestr.
Pięknie!!
Cytat:

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Ooo, ja kcem Honey
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:16   #3417
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Fuksja trzymam kciuki Tak się Wam dobrze układało ostatnio, musi być dobrze.
Stary 2010-01-22, 07:20   #3418
isa666
Zakorzenienie

Pierwszy raz dziś świeci słońce, od miesiąca chyba. Ale jest za to tak strasznie zimno....dobrze tylko, że jest już piątek.

Cytat:

Cytat:
Trafiłaś Lucynko w sedno Podpisuje się pod Twoją myślą.
Dziękuję za wsparcie
Głupio mi, że Wy tak we mnie wierzycie i zachęcacie mnie do pisania a ja ciągle się focham na tą pracę lic.

Cytat:
A jaka była na Twojej uczelni najwyższa ocena?
Wydaje mi się, że były oceny wyższe niż 5.0, ale ja nigdy nie otrzymałam tak wysokiej.

Cytat:

Zapomniałam wczoraj napisać - wczoraj odwiedziła nas w pracy koleżanka, która już nie pracuje z nami i stwierdziła, że jak podcięłam włosy to teraz są bardzo lśniące, a mój naturalny kolor (czyli wielki odrost od skóry głowy) wygląda tak jakbym miała zrobiony jakąś profesjonalną farbą. Ja jakoś tego nie zauważyłam, ale może faktycznie?
Stary 2010-01-22, 08:16   #3419
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszy raz dziś świeci słońce, od miesiąca chyba. Ale jest za to tak strasznie zimno....dobrze tylko, że jest już piątek.
zawsze jak jest większy mróz, to jest i słońce
Cytat:
Zapomniałam wczoraj napisać - wczoraj odwiedziła nas w pracy koleżanka, która już nie pracuje z nami i stwierdziła, że jak podcięłam włosy to teraz są bardzo lśniące, a mój naturalny kolor (czyli wielki odrost od skóry głowy) wygląda tak jakbym miała zrobiony jakąś profesjonalną farbą. Ja jakoś tego nie zauważyłam, ale może faktycznie?
włosy podcięte są mocniejsze, łatwiej je pielęgnować i same wręcz odżywają, więc to możliwe ja też muszę podciąć, ale to już po sesji, strasznie mnie męczy obecna długość grzywki, także trzeba skrócić resztę włosów oczywiście też, ale to kilka cm
Double with me?
Stary 2010-01-22, 08:23   #3420
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Fuksjo Życzę pomyślnych efektów tej rozmowy.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości