|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
lindsley świetna wiadomość od aldii , to co 3 dni była ? extra
![]() abz to ja za znalezienie pieska , daj znac czy odnalazł się ![]() piszę z doskoku bo robię pączki , smaze juz teraz
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że ma mnie kto gonić do pracy, bo calkiem bym się tu zasiedziala Pomi już mnie znalazła ![]() Kakusia no jasne że damy radę tylko trzeba się zebrać do kupy i uczyć a potem pisać ![]() Abz trzymam kciukasy, może niedługo dołączysz do naszego jesiennego wątku |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fluidki odbieram sobie po cichu
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
hej lasencje
ja dzisiaj pol nocy nie przespalam mialam skurcze i do nich doszly straszne bole kregoslupa myslalam ze wyjde z siebie TZ sie obudzil jak uslyszla moje jeki pomasowal plecy i po 10 minutach przeszlo a teraz znowu zaczelo jzu nie wiem jak mam lezec ulge jako taka mi przynosi lezenie na boku
|
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Ależ ja Ci zazdroszczę
Fajny kierunek ale dużo nauki. A doprosc si od kogoś jakichkolwek notatek to istna przeprawa przez pustynie
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale zamieszania narobiłam. Pojechałam po męża i wracając zobaczyłam innego psa...przewracał się, skóra i kości...noga sztywna....Przywiozłam mu kiełbasy, zjadł...ja w ryk, że tak cierpi i umiera z głodu. Zabrałam ze sobą mamę, żeby go zabrać, ale wszedł na podwórko czyjeś. Poszłyśmy z mamą zapytać czy to ich pies. Powiedziała kobieta, że ich i okazało, że że on już taki stary jest i nawet jeść nie chce, a mąż nie daje go uśpić, bo przywiązany, ale na wiosnę go chyba uśpią...Aha i chyba niedobrze mu się zrobiło po mojej kiełbasie i mama teraz się śmieje, że biedny skrętu kiszek dostanie i już nie doczeka uśpienia u weterynarza....
elcia a spakowana jesteś? Może do szpitala już jedź powoli? Trzymam kciuki!!!! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
tity no juz mam spakowane wszystko od tygodnia w raze czego pokazalam TZowi gdzie co lezy jak by musial mi cos dowiesc i teraz tylko czekam i tez mam nadzieje ze to zapowiedz porodu te bole plecow i skurcze
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciłam z pracy, jeszcze z mężem zakupy zrobiliśmy, teraz on pichci obiad Mowa była o stosunkach z babciami i dziadkami... Ojca Taty praktycznie nie pamiętam, zmarł jak miałam chyba ok.5 czy 6 lat, zresztą nigdy specjalnie chyba się nami nie zajmował. Podobnie jak mama Taty (moja ostatnia babcia, ta co zmarła w niedzielę). Była babcią tylko z nazwy, prawie jej nie znałam. Długo aktywna zawodowo, skrywając uczucia, powściągliwa, trochę despotyczna. Wiem, że nas kochała, ale jakoś nie umiała tego okazać chyba... Więcej opiekowali się nami rodzice Mamy. Dziadek również był skryty, małomówny, ale bardzo nas kochał. Pamiętam (może głównie z opowiadań, nie naprawdę), że "czytał" nam w kółko te same książeczki ("Ptasie radio" głównie ) W rzeczywistości przykładał książkę do prawie w ogóle nie widzących oczu i mówił z pamięci. Dawał nam też landrynki, pamiętam, moje ulubione to były białe z perłowym połyskiem, migdałowe w smaku ) albo drobne na wafelka... Ją najlepiej pamiętam, bo ją chyba najlepiej poznałam. Umarła na raka jelita w 2000 roku, będąc już po 80-tce...
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, a co tak wszystkich wywiało?
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
JA jestem
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, Lenka, to jest nas trzy
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
Gabisun mam do ciebie pytanko. Cy miła byś jakieś materiały na temat "Zdolności motoryczne i ich znaczenie w codziennej aktywności życiowej oraz w przeciwdziałaniu bólom kręgosłupa." Sorki że tak na forum , ale mi zależy.
Jeśli nic nie masz to ok.
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę sama, mąż pojechał do wieczornej pracy... Zastanawiam się, co by tu sobie obejrzeć...
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-01-21 o 19:07 |
|
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
gabisun
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
odebrałam wyniki sa dobre dzień zwariowany jak zwykle Tity bidulko Pomidora wspaniałe wieści abz trzymam kciuki Lindsley super wieści od Aldii ![]() Ollliwko wspaniale ,że powolitku wszystko wychodzi na prostą piszecie o babciach hmmm moje dwie babunie już niestety zmarły została mi tylko moja "przyszywana "babcia tzn teoretycznie też moja ale wyjaśnie bo to troche zagmatwane byłam związana przez 7 lat z jej wnukiem(który mnie zostawił) ,przyjaźniłam się z jej wnuczką a moja przyjaciółka- zginęła 3 lata temu wypadku jej wnuki o niej nie pamiętają tzn pamięta zawsze tylko jeden i jego dzieci (to brat mojej przyjaciółki) a pozostała trójka wnucząt ma babcie gdześ ![]() ja do niej czesciej przychodze niż oni ![]() a mój syn przygotował dla niej laurke i serduszko z gliny ![]() u mnie jest -6 st zmykam pod kołderke |
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki poswieciałam troche czasu na obliczenia i tak.. zapisałam sobie 6 ostatnich cykli...potem wyszukałam w necie jak sie to wszystko oblicza...i oto....cykle do kalendarzyka mam 31 dniowe.... ze sredniej wynika za dni płodne mam miedzy miedzy 11 a 20 dniem cyklu...a obilczjac 14-16 dni od@ do tyłu( dzien owulacji...to 4 razy mi wyszło ze miedzy 3-5 kazdego dnia miesiaca
wiec liczac srednia... dochodze do wniosku ze owulacje mam zawsze miedzy 3 a 5 kazdego dnia miesiaca...po tym wszystkim wziełam sobie kalendarzy internetowy i wyszło ze mi ze nastepna owulacjew bede miec 5 lutego.... niezle co???? uffff ale sie napracowałam ale było warto podsumowujac...jako ze sie nie staram...to moge dla was to obliczac podajcie mi tylko daty ostatnich paru miesiaczek i wszystko wam oblicze radosc dla mnie bedzie wielka jak jakis dzidzius sie pocznie przy moich wyliczeniach... wiec laski dawjcie te daty....![]() ![]() ![]() ![]()
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia, jak z mamcią
Moi rodzice to w ogóle temat rzeka:pPomidorka: a jak sobie dajesz radę z młodzieżą? Ja się boję czy nie nazbyt młodo wyglądam i czy dadzą mi żyć? Zresztą to jeszcze nic pewnego...Ale zobaczymy ![]() Byłam dziś z sis u ginki i widziałam zdjęcie fasolki. Ma 8 mm i skończone 5 tygodni Słodka jest, taki bąbelek mały. Siostra ciągle głodna:P Ale b. się cieszy![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Elcia, ściski wielkie. Tity, matko, toż to historia za historią z tymi pieskami.... ABZ, ja też fluidki przesyłam, o tak!!!!! Kasiula, za ciebie też wielkie kciukersy!Powinnam sobie usiąść i też wszytsko powyliczać... Ech siadam do napisania tego konspektu dla obcokrajowców: tylko trudne to jest, bo muszę to robić inną metodą niż mnie na studiach uczyli:/ |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku, mój mąż też bardzo młodo wyglądał jak rozpoczynał pracę w LO (teraz sobie zapuścił wąsy i brodę, więc wygląda poważniej. Najważniejsze to nie dać sobie wejśc na głowę od samego początku (łatwo powiedzieć, nie?
)...
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcialam kiedyś uczyć...myslałam o filologii ang., ale w sumie cieszę się, że nie zdecydowałam się na to, chyba jednak nie miałabym cierpliwości. Zresztą teraz to chyba ciężki zawód się zrobił ![]() ide się kąpać i wcześniej spać, padam na pyszczek dobranoc
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja: no tak:/ Może w chwilach kryzysu będę wołała dyrektora, który jest wuefistą?
Ech, prze to, że tyle się dzieje, to tak naprawdę na niczym nie mogę się skupić...Cały czas sobie myślę, jak się wszystko potoczy. Z tŻtem prawie nie gadam...:/ ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Papa Danika! |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczek, nikogo nie wołaj na pomoc! Dopiero sobie autorytet popsujesz.
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku dlaczego nie gadasz z Tz
? Cytat:
![]() Meble są w pokoju teścia. Tam dopiero się graciarnia zrobiła Tutaj jest przytulnie![]() Mmmmm domowe pączki... Ale bym sobie zjadła. Może mama upiecze Muszę jej podsunąć pomysł... Mamy jechać w ndz![]() Mnie nie było bo byłam na zakupach... Oj dużo pieniążków dziś wydałam... Kupiliśmy panele... Podobały mi się jedne w jednym markecie, cena super za tę jakość ale została im 1paczka, wczoraj mieli mieć dostawę ale nie mieli a następna za tydzień Kupiliśmy w innym markecie o 100zł droższe na całości ale też ładne![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Kakusia my mamy spory pokój - 20m2 i nawet łóżko by się zmieściło dodatkowo... W zasadzie przy ścianie gdzie planuję wstawić łóżeczko będzie tylko ono, chyba że jeszcze jakąś komodę dokupię żeby mieć najpotrzebniejsze rzeczy pod ręką. A ściana ma 4,5m
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Lindsley, a nie wiem, jakaś taka atmosfera jest dziwna, jednak jak sie siedzi i nie ma akurat nic do roboty, to się oboje nakręcamy... Ja to bym ciągle tylko narzekała i nie chce go ciagle wkurzac
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Rany, wszystkie gdzieś wcięło
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ale nikt nic nie pisze...
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem, ale nie było mnie dwa dni i musiałam nadrobić Wasze wpisy
ależ rodzinnie się tu zrobiło! fajnie się czyta takie historie. moi rodzice też na mnie troszkę musieli poczekać - prawie trzy lata.A ja moim Babciom (dziadków już nie mam) wysłałam karteczki z życzeniami, bo mieszkamy daleko, więc odwiedzimy je dopiero za jakiś czas. Bardzo lubię i szanuję (podziwiam też za mądrość i doświadczenie) obie moje Babcie i cieszę się, że mogę się cieszyć jeszcze ich obecnością. Szkoda, że w przyszłości moje dziecko nie będzie miało niestety jednej, wspaniałej Babci Mój ulubiony dziadek zmarł na raka kiedy miałam 6 lat. Dobrze, już nie zasmucam.W ramach rozweselania byliśmy ostatnio na występie Kabaretu Skeczów Męczących - było świetnie, super się bawiliśmy fajne chłopaki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

za znalezienie pieska , daj znac czy odnalazł się 

Jak wszystko będzie dobrze.
Pomi już mnie znalazła