Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 23:42   #4381
syla39
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Nogi mnie bola od stania przy desce

Ania wspolczuje Bartusiowi. Podobno bol ucha jest okropny. Od poczoczatku rodzice mi powtarzali zebym tylko nie zawiala ucha malej...

Czy moze mi ktos powiedziec dlaczego mojemu dziecku wychodza RUDE wlosy na zdjeciach (nie wszystkich)???? No przeciez nie ma rudych Co zrobic zeby tak nie bylo. Swiatlo czy jak????

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:43   #4382
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dziewczyny
no ja was zastrzele
myslalam ze zauwazycie "subtelną "różnice miedzy literówką a literówką
Naprawde tylko ja i Svinecka jestesmy wyczulone a wy nie zwracalyscie na to uwagi, i wam nie przeszkadzalo? czy nie chcialyscie psuc atmosfery na watku?
Bo teraz o pojedyncze literki sie licytujemy a jak post naszpikowany był bykami...Byk, byka bykiem poganiał to było echo
A nie o to mi chodzi zebyscie o pojedyncze literki przepraszaly.Nie przesadzajcie, bo pomysle ze kpicie ze mnie

tutaj to akurat żartowałam z tego jak sie dziewczyny tłumaczą

ja zauważyłam te literówki, ale jakoś mnie nie raziły na tyle, zeby komuś zwracać uwagę - ja generalnie zwracam komuś uwagę tylko wtedy, gdy sprawa mnie bezpośrednio dotyczy
jeśli chodzi o posty - jak jestem zbyt zmęczona, zeby czytać "trudne" słowa to je zwyczajnie omijam i jadę dalej - dbam o swoje zdrowie psychiczne

ja zwykle czytam swoje wypociny i jak zauważę to koryguję literówki, a jesli ktoś tego nie robi to świadczy o nim i nie ma sensu się nad tym pochylać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:43   #4383
syla39
Wtajemniczenie

Dobranoc Miramej

Stary 2010-01-21, 23:45   #4384
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Ania wspolczuje Bartusiowi. Podobno bol ucha jest okropny. Od poczoczatku rodzice mi powtarzali zebym tylko nie zawiala ucha malej...

Czy moze mi ktos powiedziec dlaczego mojemu dziecku wychodza RUDE wlosy na zdjeciach (nie wszystkich)???? No przeciez nie ma rudych Co zrobic zeby tak nie bylo. Swiatlo czy jak????
mi też się to zdarza - zależy od światła (chyba flesz) - musisz do męża katarzynki z takim pytaniem uderzyć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-21, 23:48   #4385
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
...
dlatego ja już nie prasuję

u Zuzi też czasem takie wychodzą a też nie ma rudych
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:50   #4386
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
zeby pojawil sie i uregulowal wszystko
bo rozumiem ze chodzi o ten rachunek na 3 tys?

ja przyznam, że nie chciałam psuć atmosfery
tym bardziej, że ja też zjadam literki i nie stawiam polskich znaków (teraz już tak )
i trochę rażą mnie te ciągłe wykrzyniki

już przepraszać nie będę
no
i dzis jeszcze powyskakiwaly "drobne" niuanse, ale o tym moze jutro sie rozpisze, bo dzis juz nie pora

kazdy zjada.I ja Polskich nie stosuje, a przynajmniej sporadycznie.

Jakie wykrzykniki?to jakas przenosnia?bo ja znowu nie kumam bazy chyba nadszedl czas na mnie.Łóżko mnie wola...hop hop Kasienko

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:51   #4387
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mi też się to zdarza - zależy od światła (chyba flesz) - musisz do męża katarzynki z takim pytaniem uderzyć
Chyba masz racje

Katarzynka please

Moje odciski: Załącznik 2804779 Załącznik 2804780 Załącznik 2804781

Chyba powinnam byla mocniej docisnac...

Stary 2010-01-21, 23:55   #4388
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

nie znam tego.Nie mam nawet deski do prasowania w domu, a zelazko gleboko zakopane w szafie lezy

Mi mama mowila zebym w aucie nie otwierala okien bo do tego krotka droga,ale to drobna sugestia tylko byla

Moze swiatlo, a moze balans bieli.Zapytam małza i ci napisze, ale jutro, bo co...? bo on z suczka na spacerku znowu

Cytat:
ja zwykle czytam swoje wypociny i jak zauważę to koryguję literówki, a jesli ktoś tego nie robi to świadczy o nim i nie ma sensu się nad tym pochylać
ja tez, dlatego znaczna czesc moich postow jest edytowana

Cytat:
tak tak zapytam "aj promis"

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-21 o 23:56
Stary 2010-01-22, 00:05   #4389
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no
i dzis jeszcze powyskakiwaly "drobne" niuanse, ale o tym moze jutro sie rozpisze, bo dzis juz nie pora

kazdy zjada.I ja Polskich nie stosuje, a przynajmniej sporadycznie.

Jakie wykrzykniki?to jakas przenosnia?bo ja znowu nie kumam bazy chyba nadszedl czas na mnie.Łóżko mnie wola...hop hop Kasienko

mam nadzieję, że pan wywiąże się z zobowiązania

wykrzyniki po każdym zdaniu (nie u Ciebie )

Cytat:

ale słodkie

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

powinnam już iść spać
wczoraj nie mogłam długo zasnąć

ja chyba za dużo myślę o pracy, o moim powrocie...
będę musiała pojechać na rozmowę do mojej dyr

idę już
dobrej nocki
Stary 2010-01-22, 00:05   #4390
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba masz racje

Katarzynka please

a w czym odciskałaś?
ładniutkie takie białe

ja już idę spać, bo głowa mnie boli i nogi (nie od prasowania i nie do seksu, bo mój TZ chory i idzie spać razem z Tomusiem - tak dopisałam, bo pewnie zaraz byście skojarzyły )

dobranoc

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-22, 00:06   #4391
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Siostro , ale pisząc serio - ciężko z czymś takim żyć , przynajmniej mnie.

morska czuję w Tobie pokrewną duszę
Ciężko Mój Mąż jakoś potrafi to "a niech sobie pogada", a ja nie

Czuję się zaszczycona (nawet jeśli to był żart )

Cytat:
A ja potem zapytam, co wymyśliłaś, mogę? (tu oczka kotka ze Shreka )

Twoje grzechotki nie wyglądają na masywne, ta moja może nie jest jakaś super ciężka, ale twarda , nie polecam, no chyba, że tylko mój Kuba ma jeszcze takie nie do końca skoordynowane ruchy rąk

Może to ma kluczowe znaczenie?
Też tak, czy też nie? Zapytam swojej lekarki i napiszę, co powiedziała
No przez te oczka to już pytać nie musisz Sama powiem

Z żyrafki jestem zadowolona, Tymek cały dzień się nią interesował Lewka jeszcze nie dawałam.

Też tak, właśnie proponowała mi szczepienie na pneumo teraz razem z tym ostatnim, ale chciałam jeszcze poczekać. Wtedy powiedziała o tych 6 tygodniach. A dzisiaj jeszcze rozmawiałam z koleżanką, która ma córeczkę o 2 miesiące starszą od naszych i pytałam, czy szczepiła. Powiedziała, że jej z kolei lekarz powiedział, że jeśli nie ma w domu dzieci małych/szkolnych, to niech nie szczepi
Zapytaj swojej, zapytaj, bo

Cytat:

Przecież lepiej gotować z warzyw niewiadomego pochodzenia, toć to będzie samo zdrowie (no chyba, że dostarczą Ci warzywa własnej produkcji, to odszczekuję wszystko )
Właśnie teraz mam dostęp do sklepowych jedynie, na bazar nie chce mi się jeździć, bo za daleko, a tam też nie wiadomo. Ale Oni wiedzą lepiej
Na wiosnę będę coś mieć z działki od Mamy, wtedy rozpocznę gotowanie Tylko co ja tam nagotuję, jak ja jestem antytalent kulinarny

Cytat:
dużo ludzi ma złe zdanie na temat słoiczków (że to niby chemia - ile ja już się nasłuchałam) ale kogo to obchodzi kto czym dziecko karmi? niech każdy pilnuje swojego nosa
Otóż to.
Stary 2010-01-22, 00:29   #4392
gorgulek
Zakorzenienie

weszłam jeszcze na chwilkę

mam prośbę dziewczyny
muszę narazie inne wydatki odłożyć i kupić kojec

nie mogę małej spuścić z oka nawet na moment
mam pokój łączony z kuchnia
dodatkowo mam wyspę kuchenną a na wyspie płyta gazowa tuż przy łączeniu z dużym pokojem, wyspa jest na nóżkach
zostawiłam mała na sekunde samą, odwracam się a ona leży już pod tą wyspą
całe szczęście nic nie gotowałam
ona jeszcze też nie zdążyła sobie krzywdy zrobić ale wystraszyłam się bo gdyby gotowało się coś i wykipiało?

kiedy będę miała czas i będę przy niej siedziała to niech sobie szaleje ile chce ale jak będę odchodziła choć na moment to wolę ją włożyć do kojca

poradźcie jaki kupić? na co zwrócić uwagę?
mam małe mieszkanie więc bardzo duży kojec odpada
z góry dziękuję
Stary 2010-01-22, 00:42   #4393
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a o jakim nadmiarze mówisz ?
tnz jak dużo musi być tego mięsa żeby zaszkodziło, pamiętasz ?
szkodzi dawanie samego, czy z jarzynami tez ?

znowu 100 pytań do

no więc, mięsko z wczorajszej ugotowanej łapki, oczywiście samo mięsko i to to najładniejsze , zmiksowałam (niech żyje Braun ) na papkę i dodałam do jarzynek ze słoiczka
wsuwał aż było miło patrzeć

kaszki daję tak "na oko"
żeby była bardziej lejąca, bo gęsta rośnie mu chyba w buzi bo ma od niej odruch wymiotny

4. oczywiście sama gotowałaś

4. ale ja mam już zabite króliki, że tak powiem łyse, tj. bez futra, pięknie obrane i wypatroszone
Nie pamiętam, muszę poszukać, bo sama nie wiem, co robić. Pamiętam, że było o nadmiarze, bo się wtedy zdziwiłam. A dużo więcej chcesz dawać tego mięsa? Kapka więcej pewnie nie zaszkodzi, kurde, trudno powiedzieć, co to znaczy dla nich nadmiar. Ale gdzieś mi się obiły o oczy słoiczki Gerbera z podwójną porcją mięsa, to może można więcej.

No właśnie, muszę jeszcze kupić blender

Ale ile ml tej kaszki zjada mniej więcej, tak na oko? Dajesz łyżeczką?

Oczywiście Tylko później przełożyłam do słoiczka

Ja dzisiaj Młodemu serwowałam danie z królikiem i jakoś nie mogłam się przemóc, aby spróbować. Miękka jestem

Cytat:
Jakie jarzynki są dobre? Tzn. z której firmy?
Nie wiem czy to prawda, ale naczytałam się kiedyś o Gerberze, że jest be. I że ma niedobrą opinię w świecie Ale i tak mam ich słoiczki
zauważyłam, że w warzywkach dominuje u mnie w szafce Hipp i Bobovita. A Gerber i Hipp w deserkach.
U Tymka hitem na razie była zupka marchwiowa z ryżem Hippa, On ładnie je, ale przy niej się aż trząsł z tego chcenia

Cytat:
O niekapkach wypowiadal sie Zawitkowski. radzil kupic male kubeczki (na plycie jest pokazane-tycie, nawet takich nie widzialam) i z nich probowac uczyc pic dziecko
Też zajrzałam do książki, żeby sobie przypomnieć. Ale jak z takiego kubka uczyć dziecko pić? Nie wiem, pewnie bałabym się, że się zakrztusi.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A mam pytanie, która z Was nie daje dziecku smoczka w ogóle
No ja na przykład nie daje
Najpierw ze 2 miesiące nie dawałam specjalnie, a potem Tymek nie chciał i żyjemy bez smoka
Stary 2010-01-22, 00:52   #4394
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kolezanki juz poszly a TZ dalej nie ma
a ja nie spie - nie wiem jak jutro wstane do przedszkola

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie ja tez sie martwie czy to nie jakis polpasiec czy cos , ale mala goraczki nie ma.........
najpierw trzeba miec ospe a to napewno nie ospa
Cytat:
mmm piwko
no ja nie pijaca
Cytat:
ja zrobiłam odciski w silikonie - wyszły świetnie - nawet linie papilarne widać
my dajemy w sobotę i dziś w gabinecie zdążyłam zrobić tylko 4 rączki - Tomuś wzorowo rozkładał rączkę i pozwalał odbijać
zazdroszcze
my dalismy ta nieszczesna gline

Aniu wspolczuje malemu z powodu bolu uszka

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

gorgulku co do kojca - zwroc uwage zeby siatka nie byla taka "wklesla" do srodka, lepszy taki ala lozeczko turystyczne bo jest wiecej miejsca

jezeli nie masz duzo miejsca w domu to nie kupuj kwadratowego a prostokatny

o np taki:
http://www.allegro.pl/item878732549_...ec_3wzory.html
z tym, ze zwroc tez uwage zeby najlepiej mial uchwyty do podciagania sie do stania dla dziecka, ten ktory wkleilam nie ma ale szukalam na szybko dla przykladu

a ten wklesly co go nie polecam to taki:
http://www.allegro.pl/item881649427_...14_dniowa.html
przez ta siatke wygieta do srodka dziecko ma mniej miejsca

Eryk mial taki wlasnie i jak juz podciagal sie za te raczki i stal to przewaznie bujal sie na boki i tak jakby szarpal tym kojcem i sie pozniej rozlecial deko
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 06:58   #4395
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja już idę spać, bo głowa mnie boli i nogi (nie od prasowania i nie do seksu, bo mój TZ chory i idzie spać razem z Tomusiem - tak dopisałam, bo pewnie zaraz byście skojarzyły )
jak ty nas znasz

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Też tak, właśnie proponowała mi szczepienie na pneumo teraz razem z tym ostatnim, ale chciałam jeszcze poczekać. Wtedy powiedziała o tych 6 tygodniach. A dzisiaj jeszcze rozmawiałam z koleżanką, która ma córeczkę o 2 miesiące starszą od naszych i pytałam, czy szczepiła. Powiedziała, że jej z kolei lekarz powiedział, że jeśli nie ma w domu dzieci małych/szkolnych, to niech nie szczepi
ja tez uslyszalam takaa wersje
kontak mam ze szkolnymi i przedszkolnymi, wiec szczepie

Cytat:
mam prośbę dziewczyny
muszę narazie inne wydatki odłożyć i kupić kojec

poradźcie jaki kupić? na co zwrócić uwagę?
mam małe mieszkanie więc bardzo duży kojec odpada
z góry dziękuję
uuuu ale story
kojec by ją okiełznał
ja niestety nie będę korzystac z tych wynalazków bo nie ma miejsca na takie cos, a po drugie, to wklęsłe mi sie nie widzi i jedyne opinie jakie slyszalam to "magazyn na zabawki"u wszystkich kipialo zabawkami, i nie wiem dlaczego tego nie uzywali, a drugie to takie jak łóżko to w ostatecznosci wyrem moge przejechac na caly dzien do kuchni, ale tez tego robic nie bede

Cytat:
Ale gdzieś mi się obiły o oczy słoiczki Gerbera z podwójną porcją mięsa, to może można więcej.

U Tymka hitem na razie była zupka marchwiowa z ryżem Hippa, On ładnie je, ale przy niej się aż trząsł z tego chcenia
udalo mi sie takie kupic, młoda wcinala bardzo chetnie.To chyba byl teb po 6mc pomidory i miesko

Ooooo u nas tez miala powodzenie.

Wlasciwie obiecalam sobie piec mieso od rana, ale zasiadlam do was, zrobilam kawke,poczytalam a zaraz to pojde na drzemke.
Mloda szla spac wcz 18:40 i dzis 6:40 sie obudzila
I nici z miesa.Potem do siory jade.Ma byc u niej kolezanka...z malutkim dzieckiem, i tam w duzej mierze tata dyktuje co i jak z dzieckiem i nie daja mu pic, a jesli juz to po50ml/dobe bo wszedzie czaji sie zly cukier...Glukoza,fruktoza i krysztal bialy to dla niego to samo...
Po50ml sie wyciszyl i przestal stekac,plakac i poszedl spac wiec daja 50ml, gdzie min jest 200ml (pytalam ostatnio polozna.Picia min 200ml,a jak duzo wiecej dziecko pije-czyt.moja córcia to zeby suma herbat i mleka nie przekraczala 1,5l /dobe)

Wracajac do miesa to chyba je wezme do siory i podczas kawki u niej sobie usmaze i gotowe przywioze do domu

Stary 2010-01-22, 07:42   #4396
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Czekam na wizytę u tego nowego dermatologa i zaczęłam czytać o AZS ...na dokładkę obejrzałam sobie zdjęcia na grafice google.... mam nadzieję że u Martyni to nie AZS...
żeby to nie było AZS

Cytat:
Heh, moze przepis poda
...:
Postaram się od niego wyciągnąć.

Wczoraj cieszyłam się, że Kinga nie kaszle, ale w nocy znowu kaszlała. Zarejestrowałam ją już do lekarza. (coś ostatnio w piątki po lekarzach z nią chodzę)
Proszę o kciuki, bo już mam schizy.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:32   #4397
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Witam

Sweet tak dla ścisłości ja mam pokój kąpielowy i nie siedze w nim całymi dniami z Małym i laptopem

lece bo Marudello daje mi popalić
Stary 2010-01-22, 08:45   #4398
magi77
Wtajemniczenie

Witajcie

U nas noc jak zwykle czyli Mały się kręcił = mama się nie wyspała. Chyba Maciek znowu się przeziębił, bo mi pokasłuje. No nic dam Mu syropek i zobaczę za dwa dni czy przechodzi. No i oczywiście walczył wczoraj do 22.20. Jak to było pięknie, jak chodził spać 19-20, jeszcze mieliśmy wieczór z Małżem, a teraz po wieczornych walkach, jak Mały pada, to my też

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Mam pytanie do katarzynki. Jak dobrze kojarzę, to dajesz Małej chrupki kukurydziane. Nie przyklejają jej się do podniebienia, jak rozmoczy? Bo ja się boję, że Maćkowi się tak zrobi i się zakrztusi.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:08   #4399
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Sweet tak dla ścisłości ja mam pokój kąpielowy i nie siedze w nim całymi dniami z Małym i laptopem
zauwazylyscie ze wciaz nie wiem o co chodzi?
teraz nie wiem co to pokoj kapielowy...
czy swiat tak pedzi do przodu czy ja tak zacofana
znam łazienke i toalete
tudziez saune w łazience
ale pokój kąpielowy to dla mnie nowosc

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do katarzynki. Jak dobrze kojarzę, to dajesz Małej chrupki kukurydziane. Nie przyklejają jej się do podniebienia, jak rozmoczy? Bo ja się boję, że Maćkowi się tak zrobi i się zakrztusi.
nie, nic sie nie przekleja
male kawalki sa tak rozpuszczone przez sline ze robi sie taka ciapa, ktora ma miedzy palcami, wokol ust a nawet wklejona we wlosy
Male kawalki jej biore i daje swierza.Dobry pomysl na cisze.Mojej nie ma dluuugo jak jej daje chrupki
Trze sobie tymi chrupkami o zeby co pewnie przynosi ulge.Zdarzy jej sie zmiarzdzyc,ale jeszcze sie sie nie zdarzylo ułamac wiekszego kawalka.
I zawsze co chwile spogladam, a na koniec palec do buzi kłade i objezdzam dookola czy nic nie schomikowala na tzw "zaś"

Stary 2010-01-22, 09:13   #4400
Wojtusia
Zakorzenienie

marica pamietamy pamietamy dobrze ze wrocilas
wredna ja tez sie moge licytowac z tobą bo o mnie bardziej nikt nie pamietał

ania picie z zatyczki do głowy by mi nie przyszło
aaa to taka wieksza zatyczka

czekoladka
mam nadzieje ze krochmal pomoże

tekst chylinskiej genialny, chociaz ja inaczej przezywam macierzynstwo
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:30   #4401
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

a moje dziecko obudzilo sie o 5.20 i oczy jak 5zł dalam jej smoka to chyba z pol godziny walczyla zanim zasnela ale na chwile bo potem zaczela gaworzyc no i po spaniu

mam wrazenie ze te krostki dzisiaj sa blesze i chyba mniej ich jest......sprobuje jeszcze dzis wykapac ja w krochmalu
i juz sobie przypomnialam ze kiedys zasypywalam mala cala puderkiem a od jakiegos czasu tylko paszki i karczek wiec moze mala sie zgrzala zrobily sie potowki i pod wplywem ciepla powiekszaly obszar ciala
wtedy miala to na calym brzuszku, nozkach, pleckach i pomoglo

Cytat:

nie szukaj
pójdziesz do lekarza i niech on zdiagnozuje sam

to fakt że po piwie brzuch jak balon i pewnie też dlatego nie pije
wlasnie nie wiem czy isc dzisiaj czy w poniedzialek bo wydaje mi sie ze jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

A Bartek ma takie włosy jak na załączonym obrazku, główka łysa, tylko na samym dole na długie włosy - ja mówię na niego discopolowiec

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

no i Bartosz ma podejrzenie zapalenia ucha tzn ja to podejrzewam, cały dzień jak mu sie odbijało to płakał strasznie! aż w końcu moaja mama chciala go przytulic i przcisnęła ucho - ale był ryk! i wymysliłysmy, że jak mu sie odija to powietrze mu cos tam podrażnia i wtedy też go boli uszko ale namotałam

jesli to rzeczywiscie uszko to wspolczuje- strasznie to boli

Cytat:
to juz po redukcji czy przerywnik nastapil?
grzeszek

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no ja nie pijaca
no a bezalkoholowe mozesz nie

Cytat:

ja nie Kasia ale tez daje chrupki i ładnie sie rozplywaja

Cytat:

nie, nic sie nie przekleja
male kawalki sa tak rozpuszczone przez sline ze robi sie taka ciapa, ktora ma miedzy palcami, wokol ust a nawet wklejona we wlosy
Male kawalki jej biore i daje swierza.Dobry pomysl na cisze.Mojej nie ma dluuugo jak jej daje chrupki
Trze sobie tymi chrupkami o zeby co pewnie przynosi ulge.Zdarzy jej sie zmiarzdzyc,ale jeszcze sie sie nie zdarzylo ułamac wiekszego kawalka.
I zawsze co chwile spogladam, a na koniec palec do buzi kłade i objezdzam dookola czy nic nie schomikowala na tzw "zaś"
hehe tak samo Wercia i tez zabieram jej jak ma maly kawalek juz

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

czekoladka
mam nadzieje ze krochmal pomoże
jest troche lepiej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:54   #4402
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gorgulku co do kojca - zwroc uwage zeby siatka nie byla taka "wklesla" do srodka, lepszy taki ala lozeczko turystyczne bo jest wiecej miejsca

jezeli nie masz duzo miejsca w domu to nie kupuj kwadratowego a prostokatny

o np taki:
http://www.allegro.pl/item878732549_...ec_3wzory.html
z tym, ze zwroc tez uwage zeby najlepiej mial uchwyty do podciagania sie do stania dla dziecka, ten ktory wkleilam nie ma ale szukalam na szybko dla przykladu

a ten wklesly co go nie polecam to taki:
http://www.allegro.pl/item881649427_...14_dniowa.html
przez ta siatke wygieta do srodka dziecko ma mniej miejsca

Eryk mial taki wlasnie i jak juz podciagal sie za te raczki i stal to przewaznie bujal sie na boki i tak jakby szarpal tym kojcem i sie pozniej rozlecial deko
dzięki za odp
coś mi się obiło o uszy żeby nie kupować takiego wklęsłego
miejsca mam nie dużo ale muszę kupić jakiś składany
i wkładać tam małą na czas kiedy nie mogę się nią zająć bo nie zawsze chce siedzieć w huśtawce lub krzesełku
z fotelika sama wychodzi już, a huśtawka już też "niebezpieczna" bo znalazła spobób na bujanie znów i aż trzęsie tą huśtawką

Cytat:
uuuu ale story
kojec by ją okiełznał
ja niestety nie będę korzystac z tych wynalazków bo nie ma miejsca na takie cos, a po drugie, to wklęsłe mi sie nie widzi i jedyne opinie jakie slyszalam to "magazyn na zabawki"u wszystkich kipialo zabawkami, i nie wiem dlaczego tego nie uzywali, a drugie to takie jak łóżko to w ostatecznosci wyrem moge przejechac na caly dzien do kuchni, ale tez tego robic nie bede
ja łóżkiem nie wyjadę bo nie mam kółek a ciągać nie zamierzam dlatego chce ten kojec
mam nadzieję, że Zuzia polubi
ale nie zamierzam też trzymać jej tam cały czas

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wczoraj cieszyłam się, że Kinga nie kaszle, ale w nocy znowu kaszlała. Zarejestrowałam ją już do lekarza. (coś ostatnio w piątki po lekarzach z nią chodzę)
zaciśnięte

Cytat:
Witajcie

U nas noc jak zwykle czyli Mały się kręcił = mama się nie wyspała. Chyba Maciek znowu się przeziębił, bo mi pokasłuje. No nic dam Mu syropek i zobaczę za dwa dni czy przechodzi. No i oczywiście walczył wczoraj do 22.20. Jak to było pięknie, jak chodził spać 19-20, jeszcze mieliśmy wieczór z Małżem, a teraz po wieczornych walkach, jak Mały pada, to my też

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

za zdrówko Maciusia

ja też daję chrupki i tak jak Katarzynka jak widzę że mały kawałek został to jej podmieniam
a mała zajada się aż miło

Cytat:
znam łazienke i toalete
tudziez saune w łazience
też nie wiem co to za pokój
więc pewnie też zacofana jestem

Cytat:
Hej

a moje dziecko obudzilo sie o 5.20 i oczy jak 5zł dalam jej smoka to chyba z pol godziny walczyla zanim zasnela ale na chwile bo potem zaczela gaworzyc no i po spaniu

mam wrazenie ze te krostki dzisiaj sa blesze i chyba mniej ich jest......sprobuje jeszcze dzis wykapac ja w krochmalu
i juz sobie przypomnialam ze kiedys zasypywalam mala cala puderkiem a od jakiegos czasu tylko paszki i karczek wiec moze mala sie zgrzala zrobily sie potowki i pod wplywem ciepla powiekszaly obszar ciala
wtedy miala to na calym brzuszku, nozkach, pleckach i pomoglo

wlasnie nie wiem czy isc dzisiaj czy w poniedzialek bo wydaje mi sie ze jest lepiej
to łądną pobudkę Wercia zrobiła
Zuzia obudziła się na mleko o 6.40 i już myślałam, że nie zaśnie a ona nawet nie pisnęła tylko zamknęła oczka i spała do 8.40

u nas też jakby lepiej
ja dziś na pewno nie idę do lekarza
jak coś to po niedzieli

dzień dobry

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-01-22 o 10:00
Stary 2010-01-22, 10:01   #4403
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Chcialabym byc dopisana do klubu zrzucajaych kilogramy
bylo 89 ;> po porodzie ..... jest 76 a ma byc ....73

wy piszecie w zastraszajacym tępie hyht musze czytac i w domku i u mojej amy jak dzidzia podrzucam jej ;>

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:05   #4404
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kurde no chate by sie przydalo posprzatac bo wszedzie syf widze....a jeszcze kumpela ma dzisiaj wpasc

Cytat:

to łądną pobudkę Wercia zrobiła
Zuzia obudziła się na mleko o 6.40 i już myślałam, że nie zaśnie a ona nawet nie pisnęła tylko zamknęła oczka i spała do 8.40

u nas też jakby lepiej
ja dziś na pewno nie idę do lekarza
jak coś to po niedzieli

dzień dobry
pobudke to tylko ja mialam bo slyszalam ze cos tam gada a tz spal jak zabity
a teraz moja krolewa spi

ja tez pojde chyba w poniedzialek jak to nie przejdzie......poki co sama podaje malej clemastinum i calcium(tak jak wtedy) no i ten krochmal.....mam nadzieje ze pomoze

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-01-22 o 10:07
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:06   #4405
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynko ja żartowałam oczywiście Tak donioślej brzmi po prostu
Stary 2010-01-22, 10:09   #4406
Sweet_21
Zakorzenienie

Wiatm

Cytat:

ja znowu nie kumam bazy...

już po filipkach= już po wszystkim

Cytat:
U mnie też tak jest.Ale Bartek po mnie ma taki kasztanowy odcień włosów.

Cytat:

wykrzyniki po każdym zdaniu (nie u Ciebie )
oooo to chyba bede sie szykować na baty, bo ja lubie wykrzykniki stawiać

Cytat:
Witam

lece bo Marudello daje mi popalić
Dobra, dobra
Marudello nie daje Mamie się nudzić

Cytat:
znam łazienke i toalete
tudziez saune w łazience
ja obstawiam, że to taki żart był

Bartek obudził się o 1 w nocy na mleczko, myślałam, że go przeciągnę, ale był taki wrzask, że dałam mleko, po czym obudził się o 7
Teraz jem śniadanie, a Mały ogląda Ulicę Sezamkową.
Kurcze, dzisiaj przychodzi do mnie moja dawna 'szefowa'.Nie za fajnie, ale będę musiała to przeżyć

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Katarzynko ja żartowałam oczywiście Tak donioślej brzmi po prostu
Haha, ja obczaiłam Twój żart

Czeko, cieszę się, że Weronisia ma mniejsze krostki, obserwuj ją dalej

U nas po pobudce o 7 troche nam się pozmienia plan dnia

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:12   #4407
magi77
Wtajemniczenie

katarzytnko, czekoladko, grogulku dziękuję za odpowiedzi w sprawie chrupków. Dałam Maciusiowi i co? I odgryzł kawałek

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:20   #4408
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
pobudke to tylko ja mialam bo slyszalam ze cos tam gada a tz spal jak zabity
a teraz moja krolewa spi

ja tez pojde chyba w poniedzialek jak to nie przejdzie......poki co sama podaje malej clemastinum i calcium(tak jak wtedy) no i ten krochmal.....mam nadzieje ze pomoze
u nas tz też by się obudził
nie dziwię się, że śpi

ja tylko oilatum
i jest troche lepiej

Cytat:
oooo to chyba bede sie szykować na baty, bo ja lubie wykrzykniki stawiać
ja u Ciebie nie zauważyłam
widocznie za mało ich stawiasz

Cytat:
katarzytnko, czekoladko, grogulku dziękuję za odpowiedzi w sprawie chrupków. Dałam Maciusiowi i co? I odgryzł kawałek
sprytek mały
może dlatego że ząbki już ma?
ja jak podaję Zuzi chrupi to cały czas patrzę co robi bo też boję się ze ugryzie kawałek
ale one naprawdę szybko miękną
Stary 2010-01-22, 10:24   #4409
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kobiałki

Dopiero 10-ta, a ja już wysiadam , Kubuś od rana na wszystko kręci nosem (eufemistycznie rzecz ujmując )

Cytat:
Ciężko Mój Mąż jakoś potrafi to "a niech sobie pogada", a ja nie

Czuję się zaszczycona (nawet jeśli to był żart )

No przez te oczka to już pytać nie musisz Sama powiem

Z żyrafki jestem zadowolona, Tymek cały dzień się nią interesował Lewka jeszcze nie dawałam.

Właśnie teraz mam dostęp do sklepowych jedynie, na bazar nie chce mi się jeździć, bo za daleko, a tam też nie wiadomo. Ale Oni wiedzą lepiej
Na wiosnę będę coś mieć z działki od Mamy, wtedy rozpocznę gotowanie Tylko co ja tam nagotuję, jak ja jestem antytalent kulinarny
Mój Małż też potrafi się nie przejmować, jednym uchem wpuści, drugim wypuści i tak robi swoje.

, to nie był żart, tylko "najprawdziwsza prawda"

(to fajnie )

Może sprawię Kubie taką grzechotkę, bo te co ma, naprawdę są toporne , a szukałam takich odpowiednich do wieku (niby)

Zapytam lekarkę, pewnie w przyszłym tygodniu, bo pójdziemy na szczepienie (o ile wyniki pobranego dziś moczu na posiew będą dobre ). Ale ona jest za szczepieniem na pewno , zobaczymy tylko, jak się ustosunkuje do terminów.

Ja nie wiem, czy będę gotowała, warzyw swoich nie mam (no chyba, że teść mi przywiezie, ale to od czasu do czasu), a talent kulinarny mam dokładnie taki, jak Ty określasz swój

Cytat:
Nie wiem czy to prawda, ale naczytałam się kiedyś o Gerberze, że jest be. I że ma niedobrą opinię w świecie Ale i tak mam ich słoiczki
zauważyłam, że w warzywkach dominuje u mnie w szafce Hipp i Bobovita. A Gerber i Hipp w deserkach.

Też zajrzałam do książki, żeby sobie przypomnieć. Ale jak z takiego kubka uczyć dziecko pić? Nie wiem, pewnie bałabym się, że się zakrztusi.
(...)
No ja na przykład nie daje
Najpierw ze 2 miesiące nie dawałam specjalnie, a potem Tymek nie chciał i żyjemy bez smoka
Z Gerberem pamiętam akcję o szkle znalezionym w słoiczku, pewnie i tak będę kupowała, bo składy niektórych słoiczkowych rzeczy są przyzwoite. Zresztą trzeba szukać i wybierać, w każdej firmie są i perełki i gnioty. Dzięki za info

Ja chyba kupię kubek niekapek, ale z prostym ustnikiem, tak, jak dziewczyny radziły.

Jejku, ale Ci zazdroszczę, że nie będziecie musieli odzwyczajać się od smoczka

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Cytat:
Witajcie

Kuba wstawał dziś o 0.30, o 4.15, o 6.30, a o 7.40 było po spaniu

za zdrówko Maciusia

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:28   #4410
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka

Cytat:
Kurcze, może to głupio zabrzmi, ale zazdroszczę, że kubuś tak za Tobą jest Bartek do wszystkich na ręce pójdzie i mam wrażenie, że nawet za mną by nie zapłakał.Czasem wolałabym, żeby był inny.Bo..hm nie czuję się wyjątkowa.Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiecie.
Dzisiaj np w ambasadzie patrzył się na wszystkich po kolei i obdarzał ich uśmiechami.Jakbym dała któremuś obcemu go na ręce na pewno by poszedł
Kochana Kuba dopiero od niedawna tak sie zachowuje, wczesniej tez nie robiło mu roznicy u kogo jest na rekach. Moj maluch jest starszy od Twojego także sie nie smutkaj Jestes wyjątkową mamusia, jedyną ukochaną i niedlugo Bartuś Ci to okaże

Cytat:
a sa rozne te olejki nawet ulatwiajace zasypianie byl pomaranczowy a ja wzielam jakis orzezwiajacy i te olejki byly przy kamionkach w tesco

dziwna ta Agata ze tu byla i nic nie napisala a tam na watku to skrobnela posta
Nigdy nie zwracałam uwage na te olejki A Ty teraz jaki masz? Intensywny jest ten zapach? Pozwoli spokojnie zasnać? Bo ja mam kamionke w sypialni a grzejnkik przy łóżku.

AgataR.

Cytat:
Cass ja kapie w jonsonie kapie i mala nie uczula.
A masz ten fioletowy?
Nastepnym razem kupie i wyprobuje. Wydaje mi sie, ze tez nie powinien Kuby uczulic

Cytat:
dziewczyny
no ja was zastrzele
myslalam ze zauwazycie "subtelną "różnice miedzy literówką a literówką
Naprawde tylko ja i Svinecka jestesmy wyczulone a wy nie zwracalyscie na to uwagi, i wam nie przeszkadzalo? czy nie chcialyscie psuc atmosfery na watku?
Bo teraz o pojedyncze literki sie licytujemy a jak post naszpikowany był bykami...Byk, byka bykiem poganiał to było echo
A nie o to mi chodzi zebyscie o pojedyncze literki przepraszaly.Nie przesadzajcie, bo pomysle ze kpicie ze mnie
Ja zawsze zauważam błędy i literowki ale nie chce byc niegrzeczna i kogos upominac. bo wiem, ze i mi sie zdarza czasami cos przekręcić albo napisać z błędem
Nie lubie psuć atmosfery

Cytat:
Ja nie katarzynka ale odpowiem. Kuba tez juz zjada chrupki i dobrze sobie z nimi radzi jak zostanie mu kawałeczek wpycha całego do buzi, chwile rozmiękcza i połyka opracował juz sobie technike jedzenia chrupaczków.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Z Gerberem pamiętam akcję o szkle znalezionym w słoiczku, pewnie i tak będę kupowała, bo składy niektórych słoiczkowych rzeczy są przyzwoite. Zresztą trzeba szukać i wybierać, w każdej firmie są i perełki i gnioty. Dzięki za info
Miramejku a odkryłaś juz jakąś perełkę?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości