Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 22:09   #4081
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość

my byliśmy we wrześniu na tydzień w Bułgarii. Też byliśmy bardzo zadowoleni, pogoda super, morze cieplutkie no i tanio
Cieszymy sie ze pojechalismy w zeszlym roku bo w te wakacje i przyszle o dalszych podróżach nie ma co marzyc

W Bulgarii tez bylismy w zeszlym roku tylko ze na nartach tez tydzien i badzo zadowoleni bylismy w tm roku tez mielismy jechac w to samo miejsce no ale w ciazy na nartach nie mozna, a ja samolotem tez nie chce latac w ciazy. Mysle, ze tak juz jak dzidzi bedzie mialo 2 latka to wrocimy do podrozowania a narazie morze, gory i mazury

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:14   #4082
idealnecialo
Zadomowienie

aniaa22 a masz ciązowe? czy zwykle?
Jak ciazowe to kupowalas na allegro? moze spedajacego polecic- chodzi mi o jakos materialu, jak masz w domu to sa sprawdzone
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:15   #4083
aniaa22
Zakorzenienie

uciekam spac kobitki
dobranoc
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:22   #4084
idealnecialo
Zadomowienie

To ja w koncu ide umyc siebie i wlosy.. bo nie dojde nigdzie..
A moj leń już mnie bardzo mocno trzyma i ciągnie do łoooża...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:28   #4085
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no to chyba raczej wy mieliscie super wakacje

ja kupilam getry i teraz z tylka ich nie sciagam po domu biegam a jak wychodze to pod spodnie
Szczerze to takie sobie tzn fajnie raz mozna, ale nie predko do Afryki wrocimy. Caly czas sie balismy o malarie tabletek na nia nie bralismy bo chcialam zajsc w ciaze a po nich przez pol roku nie wolno bo jakies wady moga byc plodu:/ A i tak caly czas nas cos dziabalo mnie pierwszego dnia 3 muchy tse-tse ciabas wiele przygod mielismy fakt, ale ja wole wakacje gdzie jak mi sie blyszczyk skonczy to moge kupic a tam to nie bardzo takich rzeczy nawet grilla robili na szprychach od roweru kosmos zupelnie inny swiat, z wakacji kwietniowych bylam bardziej zadowolona to byl raj.

Po domu tez w getrach biegam tylko i w bluzach chodze wogole teraz jak nigdzie nie wychodze oprocz z psem, do sklepu i czasami do znajomych to prawie sie nie maluje. Nudzi mi sie juz w domu strasznie, ale najgorsze jest to, ze nic nie robie a i tak na nic nie mam czasu jakos tak ucieka szybko. Jak pracowalam mialam wszystko jakos zorganizowane i poukladane a teraz? Juz za kilka godzin bedzie piatek a przeciez byl przed chwila poprzedni i co stalo sie z 5 dniami>?
A co ja robilam? tak z psem na spacer, forum, obiad hmmm ale to nie chyba caly dzien wiec nie wiem czuje sie tak jakbym miala jakies czarne dziury kazdy dzien jest taki sam, nie moglabym byc kura domowa i robic kazdego nia to samo i tylko menu bym zmieniala. Kiedys myslalam, ze to fajne "pachniec" tylko i nie musiec sie martwic o nic. Moze i fajne, ale nie dla mnie. Moze jak bedzie dzidzia to bedzie inaczej nie wiem, ale nie chce szybko zostawiac dzidzi po maciezynskim tzn nie chce od razu zostawiac dzidzi dopiero jak roczek skonczy chce wrocic do pracy ja tak lubie swoja prace
Oj sie rozpisalam sorki, ze pisze glupoty, ale nikt mnie nie zrozumie.
Ide sie przejsc z psem sie przewietrzyc

Maciuś
Stary 2010-01-21, 22:32   #4086
Alguien
Zadomowienie

aniaa poprosilam mame i dzwonila dzis do Invicty. Trzeba zarejestrowac sie okolo 2 tyg wczesniej, 3 lekarzy wykonuje podobno i kosztuje 200zl a z plytka 280 zl. Ja na pewno sie wybiore, wiec moge potem dac znac, czy warto.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:55   #4087
katia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Po domu tez w getrach biegam tylko i w bluzach chodze wogole teraz jak nigdzie nie wychodze oprocz z psem, do sklepu i czasami do znajomych to prawie sie nie maluje. Nudzi mi sie juz w domu strasznie, ale najgorsze jest to, ze nic nie robie a i tak na nic nie mam czasu jakos tak ucieka szybko. Jak pracowalam mialam wszystko jakos zorganizowane i poukladane a teraz? Juz za kilka godzin bedzie piatek a przeciez byl przed chwila poprzedni i co stalo sie z 5 dniami>?
A co ja robilam? tak z psem na spacer, forum, obiad hmmm ale to nie chyba caly dzien wiec nie wiem czuje sie tak jakbym miala jakies czarne dziury kazdy dzien jest taki sam, nie moglabym byc kura domowa i robic kazdego nia to samo i tylko menu bym zmieniala. Kiedys myslalam, ze to fajne "pachniec" tylko i nie musiec sie martwic o nic. Moze i fajne, ale nie dla mnie. Moze jak bedzie dzidzia to bedzie inaczej nie wiem, ale nie chce szybko zostawiac dzidzi po maciezynskim tzn nie chce od razu zostawiac dzidzi dopiero jak roczek skonczy chce wrocic do pracy ja tak lubie swoja prace
Oj sie rozpisalam sorki, ze pisze glupoty, ale nikt mnie nie zrozumie.
Ide sie przejsc z psem sie przewietrzyc
Ja Cię rozumiem... nawet nie wiesz jak bardzo...Strasznie ciężko mi długo było z tym, że nie mogłam znaleźć pracy, a kocham swój wyuczony zawód...bardzo mnie to męczyło, dlatego razem z mężem stwierdziliśmy, że to dobry moment na dziecko(jesteśmy 7 miesięcy po ślubie)Ale to siedzenie w domu o którym piszesz jest takie... mdłe....

p.s. no i jest nas dwie, piszące głupoty...
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:56   #4088
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
aniaa poprosilam mame i dzwonila dzis do Invicty. Trzeba zarejestrowac sie okolo 2 tyg wczesniej, 3 lekarzy wykonuje podobno i kosztuje 200zl a z plytka 280 zl. Ja na pewno sie wybiore, wiec moge potem dac znac, czy warto.
dzieki za info a na stronie chyba byla cena 180 z plytka no trudno pamiatka na cale zycie. ja tez na pewno pojde no i juz chyba rzeba bedzie niedlugo sie rejestrowac bo zaczynam 17 tc
Stary 2010-01-21, 23:42   #4089
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Ja Cię rozumiem... nawet nie wiesz jak bardzo...Strasznie ciężko mi długo było z tym, że nie mogłam znaleźć pracy, a kocham swój wyuczony zawód...bardzo mnie to męczyło, dlatego razem z mężem stwierdziliśmy, że to dobry moment na dziecko(jesteśmy 7 miesięcy po ślubie)Ale to siedzenie w domu o którym piszesz jest takie... mdłe....

p.s. no i jest nas dwie, piszące głupoty...
hihi wcale nie piszesz
A jaki jest Twoj wyuczony zawod?

Maciuś
Stary 2010-01-22, 00:04   #4090
katia_
Raczkowanie

Cytat:
hihi wcale nie piszesz
A jaki jest Twoj wyuczony zawod?
Nauczyciel języka rosyjskiego niestety nikt nie chce się uczyć tego pięknego języka...
a TY? gdzie pracowałaś?
Stary 2010-01-22, 00:09   #4091
niezawsze
Zakorzenienie

Ja latam sobie hmm rosyjski fakt malo osob lubi, w sumie fajny jezyk a nie mozesz zostac tlumaczem?

Maciuś
Stary 2010-01-22, 00:20   #4092
katia_
Raczkowanie

no niby tak... mam nawet uprawnienia do uczenia i tłumaczenia języka biznesu ale niestety w mojej okolicy straszne zacofanie... Częstochowa jest strasznie hmm...jakby to ująć "ciasna" dla młodych osób, które nie mają "szerokich pleców"... Małe jest zapotrzebowanie w okolicy a więc pomimo tego, że mało jest filologów ros. to jest duża konkurencja... a jak się nie ma znajomości to nawet ciężko się wbić do biura tłumaczeń... Wcześniej jak studiowałam udzielam korepetycji itp ale to było w innym mieście a tutaj ros jest tylko w liceach i to paru...masakra ogólna... myśleliśmy z mężem że wyjedziemy po ślubie do innego miasta(w wawie ofert wszedzie multum jak dla mnie) ale dostał dobrą pracę, socjal dobry itp możliwości awansu, dobrze płatna więc odpuściliśmy i ja się tu męczę na bezrobociu... Mój tż stwierdził że nie po to mgr kończyłam aby pracować za grosze gdzieś i być poniewieraną więc stwierdziliśmy, że teraz dzidzia a może syt na rynku pracy dla mnie się jakoś ustabilizuje, i tak sobie czekamy na dzidziusia
Stary 2010-01-22, 00:38   #4093
niezawsze
Zakorzenienie

No tak teraz nie ma co myslec o tym i sie stresowac dzidzia najwazniejsza, szkoda ze do wawy nie przyjechaliscie to bysmy na spacerki chodzily razem ;P Na forum z wawy chyba nie ma nikogo :/
Mysle, ze jakby maz pracy nie dostal dobrej to tu latwiej by dostal tez. Przynajmniej moj tz tak mowi, ze w wawie wiecej mozliwosci i perspektyw on przyjezdny jest wiec chyba wie co mowi ja w sumie jakos sie nie zastanawialam nigdy bo tu od zawsze, ale mamy bardzo duzo znajomych spoza wawy wiec chyba cos w tym jest.

Maciuś
Stary 2010-01-22, 00:53   #4094
katia_
Raczkowanie

Cytat:
No tak teraz nie ma co myslec o tym i sie stresowac dzidzia najwazniejsza, szkoda ze do wawy nie przyjechaliscie to bysmy na spacerki chodzily razem ;P Na forum z wawy chyba nie ma nikogo :/
Mysle, ze jakby maz pracy nie dostal dobrej to tu latwiej by dostal tez. Przynajmniej moj tz tak mowi, ze w wawie wiecej mozliwosci i perspektyw on przyjezdny jest wiec chyba wie co mowi ja w sumie jakos sie nie zastanawialam nigdy bo tu od zawsze, ale mamy bardzo duzo znajomych spoza wawy wiec chyba cos w tym jest.
w końcu to stolica... Tak jak mówisz...teraz dzidzia najważniejsza! W sumie już się oswoiłam trochę z sytuacją ale jednak czasem mnie dołek łapie, że nie kręcę się między ludźmi itp. ale już mniej niż przed zajściem w ciążę.

Z Czewy też chyba na wątku nie ma nikogo niestety...

Dobra, ja zmykam, senna się zrobiłam od tego użalania się nad sobą
Cieszę się bo dziś równo 12 tydz.Leci ten czas jak nie wiem... I nawet piersi już mnie nie bolą chyba
Buziaki i dobrej nocki życzę

Edytowane przez katia_
Czas edycji: 2010-01-22 o 00:54
Stary 2010-01-22, 02:16   #4095
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
dzieki za info a na stronie chyba byla cena 180 z plytka no trudno pamiatka na cale zycie. ja tez na pewno pojde no i juz chyba rzeba bedzie niedlugo sie rejestrowac bo zaczynam 17 tc
Aha! Ta pani w rejestracji podobno jeszcze powiedziala, ze najlepiej przyjsc po 22 tc. Ja wlasnie na stronie nie moglam znalezc ceny, dlatego poprosilam mame, zeby zadzwonila i zapytala.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 06:51   #4096
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ania super wakacje musieliscie miec
Papeteria no najesc sie nie najem, ale w zachciankach nie o to chodzi

Wklejam moje zdjecie i naprawde nie wiem jak to sie dzieje, ale jestem dopiero w 15 tygodniu i jest wielki przed ciaza byl plaski dla porownania wkleje wam zdjecie z wakacji z ktorych wrocilismy w pazdzierniku

A myślałam, że ja jestem jakaś dziwna bo mnie też tak wywaliło
Więc już się nie martwię bo nie jestem sama "wybrzuszona"
No i mam 9 kilo na +
Liczę, że po ciąży samo mi się zrzuci więcej niż przybędzie

A dziś po pracy jadę z mamuśką wybierać sukienkę ślubną co prawda to tylko cywilny ale chcę wyglądać jak panna młoda w prawdziwie ślubnej kiecy bo to nasz jedyny ślub a na kościelny jak uzbieramy i się nam zachce to kieca już będzie, trochę się przerobi i już

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 07:54   #4097
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No i mam 9 kilo na +

A dziś po pracy jadę z mamuśką wybierać sukienkę ślubną co prawda to tylko cywilny ale chcę wyglądać jak panna młoda w prawdziwie ślubnej kiecy bo to nasz jedyny ślub a na kościelny jak uzbieramy i się nam zachce to kieca już będzie, trochę się przerobi i już
Nio to udanych połowów, mnie troszke tez juz wywala ale na plusie nie cale 2 kg wiec oki, jem ale razie normalnie wieczorem waze 63, 2 rano 62,1 wiec luz, dziecko zabiera, za duzo tez nie jem bo puzniej mi nie dobrze,
Kolezanka przyniosla ciasto wiec sobie jem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:27   #4098
bassienkaw
Zakorzenienie

Dzień dobry kobitki piąteczek juz ale sie ciesze, chco weekend w szkole :/

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:48   #4099
papeteria
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
karolcia smacznego no to juz mi smaka na ciasto narobiłas a w lodowce swiatło....
Musze isc do warzywniaka i po drodze do cukierni na osiedlu(wykupie pol sklepu)
bassienkaw weekend tez spedzam w szkole i teraz do polowy lutego co tydzien bo zaliczenia
siala_bala udanych zakupow
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:50   #4100
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria a gdzie studiujesz i co? Opowiadaj
Ja na szczescie mam tylko sesje letnią, wiec zimowej nie mam, i zjazdy co dwa tygodnie. A mysle,ze po lutym to jeszcze rzadziej bedzie... wkoncu w czerwcu gdzies obrona mnie czeka.

DZIEWCZYNY ZE ŚLĄSKA...
założyłam dziś watek dla kobitek ze Śląska, zarówno oczekujących jak i obecnych mam... zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398639

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-01-22 o 08:58
Stary 2010-01-22, 09:25   #4101
papeteria
Zakorzenienie

To nawet nie studia tylko studium technik usług kosmetycznych (fajna sprawa).Przy czym zapisałam się tam bo zawsze lubiałam przeróżne mazidła i kolorówkę i pielęgnację
Tylko teraz z wiadomych względów nie wszystko mi wolno
Stary 2010-01-22, 10:04   #4102
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry

a ja odkad tylko oczy otworzylam to mysle o tych ciachach Basi piec co prawda nie lubie ale na te ciacha mnie nalecialo. musze odszukac przepis i moze zrobie

Alguien ja te ceny widzialam a teraz tez znalezc nie moge. ale gdzies na jakims forum tez ktos pisal ze 200 zł. no to jak kolo 22 tc to jeszcze mam czas akurat by wyszlo 2 tygodnie po mojej wizycie u gin
Stary 2010-01-22, 10:33   #4103
bassienkaw
Zakorzenienie

Aniu jakie ciacha?

Stary 2010-01-22, 10:48   #4104
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Aniu jakie ciacha?
no te slimaczki
Stary 2010-01-22, 10:55   #4105
Zuziunia
BAN stały

Hej, po wczorajszej wizycie w sumie ok... usg dop w pn.
Mam twardą macicę i zaleciła mi brać magnez 2 x dziennie. No i tyłozgięcie jednak jest, więc mówi że mnie tam będzie ciągnąć i ból który odczuwam to więzadła... no i ta twardość powoduje ból.

Całkiem spokojna będę po usg.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:56   #4106
bassienkaw
Zakorzenienie

Zuziunia na pewno bedzie dobrze
Ania ślimaczki jak ślimaczki ale z całego serca polecam pieguski... niebo w gębie

Stary 2010-01-22, 11:03   #4107
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Mam twardą macicę i zaleciła mi brać magnez 2 x dziennie. No i tyłozgięcie jednak jest, więc mówi że mnie tam będzie ciągnąć i ból który odczuwam to więzadła... no i ta twardość powoduje ból.

Zuziunia a kiedy masz to usg?
Ja do 3.02 chyba nie wytrzymam, jeszcze nie miałam 4 tyg przerwy miedzy wizytami
Stary 2010-01-22, 11:10   #4108
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

czyli chyba jestesmy w podobnej sytuacji tyle ze ja mam brac nospe
Stary 2010-01-22, 11:22   #4109
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No i mam 9 kilo na +

To pochwal sie nam swoim brzuszkiem Kilogramy na bank zrzucimy o to sie nie martwie ba pewnie przy dzidzi schudniemy jeszcze bardziej niz przed ciaza. A i sukienka sie pochwal tez

Maciuś
Stary 2010-01-22, 11:29   #4110
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Zuziunia a kiedy masz to usg?
Ja do 3.02 chyba nie wytrzymam, jeszcze nie miałam 4 tyg przerwy miedzy wizytami
25 stycznia więc w ten pn ale i tak chyba jajko zniosę.

Cytat:
czyli chyba jestesmy w podobnej sytuacji tyle ze ja mam brac nospe
mi też zaleciła nospę, wczoraj sobie wzięłam, widzę ze nawet jak mam pełny pęcherz choć trochę to mi przeszkadza.
Wczoraj się popłakałam przed wizytą. Potem już byłam spokojniejsza.
Bardzo to przeżywam.. ale staram się sobie tłumaczyć że wszystko będzie dobrze.
Ostatnio mam tak że byle co i płaczę, nawet drobiazg... mam jakieś apogeum płaczu.

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:30
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości