|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Mell
A to inna sprawa - "usprawiedliwiona" nieobecnosc na wizazu rozumiem ![]() Ewelain |
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve
No dobra... powiem Ci... Bardzo podobasz mi sie w avatarku ![]() no moje dziecie juz spi potrzebował na to 4 minut![]() Mam juz wolne Pogadajmy ![]() i czekamy na wiesci od Anulki
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
mój też padł jak kawka, wypił mleko, butle wyrzucił, zachodzę do niego a on już lula, wymęczył go tatko jak mnie nie było
![]() pogadajmy pogadamy a nikogo nie ma! Na poniedziałek jak tylko wrócimy od rodziców jestem umówiona na oglądanie fotelików, maxi cosi, beby confort iseos i chicco key, są używane, ale ponoć bezwypadkowe i w100%sprawne, zobaczymy w poniedziałek czy coś wyjdzie z tego Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-21 o 20:58 |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
iwcia a z kim jesteś umówiona na te foteliki?
![]() ja w weekend może pojadę z moim M zob foteliki. |
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
no cisza tu znow... a odswiezam cały czas...
To obejrzyj i przymierz.... zobacz sobie tez testy, zebys wiedziala przed zakupem. Marika wiem ze szalejesz na kompie... tylko sprobuj sie TU nie odezwac Carolajna do Ciebie to samo co wyzej... Heksa ![]() Male ![]() Eve ![]() Malutka
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wszystkim naszym ukochanym babciom dużo zdrówka, dla imieninowych Agnieszek U nas nocka taka jak poprzednia, bez żadnych pobudek, wstanko o 7 rano Bercia ojej współczuję tego paskudnego zęba Gossik gratuluję udanego przejścia do spacerówki Blondynkapoznan fajne te garnki Katrin dla Marcelka, Dawid też rozumie do co niego się mówi, ale nie chce za dużo mówić Ewelain Dawid też sam nie zaśnie, trzeba mu coś ponucić, potrzymać za rączkę, pomasować nóżkę albo bujać za pupcię. Jeżeli chodzi o zaśnięcie Tż’ta to ok. zdarza się, ale jego późniejsze zachowanie jest nie do przyjęcia ![]() Anulka jak tam po pierwszym dniu w pracy? Mell co za sen Magducha fajne te zabawy Ursull prosimy o ładne skomentowanie swojego opisu na nk ![]() Jagoda ach te nasze chłopy, ja dzisiaj też ze swoim się pokłóciłam znowu
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka oj to teraz sie bedziesz kochana wysypiac...
Zazdoscimy (troszke) zeby nie było ze my zazdrosnice jakies..
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka
pochwal się kozakami
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,ja na chwilkę.
Wszystkiego naj dla wszystkich milusińskich z poprzednich dni oraz dla dzisiejszego Iwa i jutrzejszych Zosi i Michasia Serdeczne życzonka dla babć i dziadków oraz Agnieszek ![]() Eve też tęsknię i wielki buziol za pamięć Jagoda Przyznaję,że nie czytałam was i mam spore zaległości,wparowałam tylko na ostatnią stronę.Wszystko to z dwóch powodów: brak internetu przez kilka ostatnich dni oraz przede wszystkim brak czasu. Wciąż jesteśmy w mroźnej Polsce i załatwiamy tysiące spraw.Najważniejszą udało się załatwić,czyli sprzedaż mieszkania i w związku z tym uwolniłam się od mojego ex Milusia robi furorę,ma już sześć ząbków,nie raczkuje,ale porusza się siedząc,wygląda to komicznie Kończę,bo serio brak mi czasu.Wracam w poniedziałek,więc we wtorek się odezwę i znowu będę was zanudzała ![]() Anulka doczytałam,że wróciłaś do pracy.Powodzenia maj dir Dobranoc laseczki i nie piszcie,aż tak dużo,bo nie dam rady nadrobić
|
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
hej moja niunia dopiero zasnela...
probowalam ja zosatwiac w lozeczku by sama zasnela ale ona wtedy bawic sie chciala no i poszlam wkoncu ja bujalam i zasnela w 3 sekja sobie porozmawiam z moim tz'tem niech tylko sie obudzi..ale dostanie wpier*** moja siostra dzis miala operacje na szczescie jest dobrze ale dopiero jutro lekarze jej powiedza czy nie bedzie glucha na jedno ucho
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie pisz mi tak bo se cUs pomysle...
No i Ursull wraca we wtorek, wiec uwazaj ![]() dla dzidziola za zasniecie ![]() i nie mnie juz !!! Ursull - milosci ma !!! Czekam !!! Do wtorku nic nie zjem z tesknoty ![]() |
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja jak zwykle w niedoczasie
Dla Iwa buziaczki Anulka jak pierwszy dzień w pracy, ciężko było? |
|
|
|
#4304 | |||
|
Wtajemniczenie
|
za co
![]() Cytat:
jutro postaram się wkleić fotkę, powiem tylko tyle, że były przecenione z 349 zł na 199 zł ![]() Cytat:
ad. 2 o jak fajnie ad. 3 dla mojej synowejCytat:
za dobre wieści i zdrówko dla siostry
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka czekamy jutro na focie
![]() mój Oli znowu ma biedny muszę w nocy czuwać żeby się nie udusił z tego co zaobserwowałam to ma alergie na gluten
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież chyba codziennie podajesz mu coś glutenowego więc wymioty też byłyby codziennie
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Czytam kolejne zaleglości, chyba wiecznie będe po tylach a chce byc fair
![]() blondynkapoznan - kurcze kupujesz takie drogie kaszki? róznia sie czymkolwiek od naszych? jagoda - nie zazdroszcze chorego podejścia twojej mamy. Bercia - i idzie tak bez pradu normalnie zyc? a moje zęby prosza sie o wizytę u dentysta ale jeszcze zwlekam do marca, jak sie skonczy szkolny cyrk. Mell - tak kochana po bardzoooo długicha zastanowieniach i dyskusjach poprzestalismy na espiro optima pro, obejrzałam go z każdej mozliwej strony i posiada opinię matki i dziecka więc się na niego zdecydowalismy, a te testy zderzeniowe nie zawsze odzwierciedlaja rzeczywistosc bo spotkałam wczoraj akurat koleżankę która miała poważny wypadek samochodowy wszyscy byli w szpitalu i tak jakos zapytałam o ich fotelik i mieli roana chyba tak sie to pisze i strzelił jeden pas wiec hmmmm..... i dzidzi miało coś z barkiem, więc zdalam się na własna opinię i tyle. I nikogo nie karce za drogie czy tanie foteliki żeby ktoś się nie poczuł urazony. Ja D daje i powinno sie ja podawac podobno nawet do 3 nawet i dłużej. Mój jest kladziony do lóżeczka i czasem sie powierci i zasypia a czasem pada w sekunde bez gadania. Caro - no to rzeczywiście sporo mlecia Ci Michaś je, Igorek rano zje kaszki ze 180ml i ok 16 czasami mleczko samo i na noc ostatnio samo mleczko i jak sie czasem w nocy ten raz obudzi to tez mleko. ale z Ciebie zadzior z tym allegro ona by słonia tymi swoimi wiadrami roz***ała pakusia - cwaniaczek z Kubusia, i zycia poza mamunią nie widzi. zuzanek - ale super zdjątko z avatarku. iwciag - kochana w C&A są super ogrodniczki za 19,29 i 39zł ja kupiłam za 29 i bardzo mi się podobaja na wiosna -lato bedą idealne. Hehe jaka poza rumiankowa - witaj katrin- ogromne brawa dla Marcelka, ja niedowierzam że moje dzieciatko jest tak w tyle z umiejętnosciami. madzia - no milena - i jestes zadowolona z doagnozy Pani malomównej? Dobrze że tylko jedno cwiczonko mu zaleciła, to nie tak źle. kaalinaa - czyli pracujecie nad 2 bobaskiem? DIDI - super focie, a jakiego fajnego kucyczka ma Nikolka esti - fajnie że już jestes , a Nikolka pięknie sobie radzi .aniu - jak będę chciała cos wystawic to sie zgloszę, obiecuje. Eve - u nas z ubieraniem jest identycznie, glowa i ręce to istny koszmar. I zgadzam sie z dziewczynami masz zlociutkie dziecko, no anioł. malutka - ja tez moglabym sadzac małego na nocniczek bo wiem kiedy robi kake ale zaczne go przyzwyczajac tak wiosna - lato, jak będzie bardziej kumaty i zacznie cosik mówic. może lada dzień Dawidek zacznie raczkowac, trzymam za to kciukaski. Debiut w sypialni udany i calkiem milutki. superzabulka - ten wasz Jasiu to niezły agent, a jaki mądry wiedział kogo wołac. U nas w sobote szykuje się impra uro mojego niegrzecznego Tż Lece do sypialni buziole na dobranoc pa Ps. jeszcze mam zaleglości
|
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Witam!!! Jestem TZ Ewelain i z tego co widze to tylko ja jestem winny... oki rozumiem ale zonka przemilczala kilka waznych wedlug mnie aspektow min to ze sie obrazila i wyszla z pokoju na tv... W przeciagu 2 tyg musze oddac prace inzynierska na studiach wiec pisze po nocach bo mam dzienne... spie po killka "minut" i ona dorze o tym wie zasnalem ze zmeczenia na siedzaco... i to pare minutek przed jej przyjsciem!!!! nara
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
oo i tz Ewelain wie co to tz
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
a np jakies kluseczki w zupkach jadł? jakos tak sojarzyłam ze Twój Mały codziennie cos glutenowego je
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
kaszki daje różne najczęściej Humany właśnie kluseczki je.Ale pamiętam że wtedy jak miał wymioty to też jadł rosół z manna i biszkopty.A dzisiaj znowu rosół z manna.Więc już nie wiem nic
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi widzisz kluseczki mączne to też gluten
![]() Więc yo nie uczulenie na szczęście Spróbuj np za kilka dni dać mu mannę i obserwuj...jak się powtórzy to nie dawaj przez jakiś czas
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
dziaij ok 2,5h po obiedzie.A moze miec uczulenie na manne blyskawiczna? ta bobovity toleruje
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
blondi to może nie być uczulenie
![]() Zrób mu za kilka dni ekspozycje na manne i zobacz czy to o to chdziło
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
dzis ja jestem pierwsza!! jednak moj tz napisal na forum a mowilam mu zeby nie pisal bo to nie jego forum..ale nie zwazajcie na jego wiadomosc!!!
niunia juz baraszkuje po pokoju a ja zasypiam na siedzaco ![]() d zis jade nakilka dni do mojego szwagra pomoc mu troche no i potowarzyszyc dopoki siostra nie wroci ze szpitala wiec nie bede tu wchodzic bo nie mam neta bezprzewodowego a siorka ma swoj laptop w szpitalu z netem
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko śpi a ja czuwam
boję się że może rzygami się udusić masakra---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- marika jakie drogie kaszki? Humana, Milupa kosztuje ok 11zł.Kupujemy je bo jest więcej smaków .Współczuje nauki---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-22 o 08:28 |
|
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
mala ostatnio wstaje po 7 iwec i ja wstaje..a polozylam sie kolo 2..
blondynka cala noc czuwalas??nie spalas??i jak sie maluch czuje??
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
naszczęście w nocy nic się nie działo ale wiadomo spałam jak na szpilkach wieczorem mały wszystko zwrócił.Myślałam że się w nocy obudzi.Ale się nie budził.O 7:30 dostał mleko.
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeee
Witam witam i o zdrowie pytam ![]() Iwo dziękuje wszystkim ciociom za życzenia i przesyła słodkiego buziaka Blondi u nas wystąpiło uczulenie na gluten, przy pierwszym podaniu glutenu, za wcześnie podałam. Kurde ja wiem co to ulewanie, żyganie, Iwo do niedawna ciągle ulewał i żygał. Marika dasz radę, tyle karteluszek dla Ciebie to przecież bułka z masłem ![]() Malutka no pięknie! oby wszystkie nocki takie były! Mell zapomniałam wczoraj nawiązać do Towjego snu, miałam pytanko i zapomniałam, chciałam spytać czy jak się obudziłaś zajrzałaś tam co by się upewnić, że to tylko sen był??STÓWKA DLA MICHAŁA! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-22 o 09:53 |
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
cze iwciag!!!jak minela nocka?? moja niunia jak pierwszy raz podalam gluten to bolal ja brzuszek ale z dnia na dzien przeszlo jej i jest juz dobrze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

potrzebował na to 4 minut

dla Marcelka, Dawid też rozumie do co niego się mówi, ale nie chce za dużo mówić 

probowalam ja zosatwiac w lozeczku by sama zasnela ale ona wtedy bawic sie chciala no i poszlam wkoncu ja bujalam i zasnela w 3 sek

mój Oli znowu ma
biedny muszę w nocy czuwać żeby się nie udusił
z tego co zaobserwowałam to ma alergie na gluten
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK