|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
KarmazynowyKamyk jaka cudna
![]() ![]() aldii słodkości ![]() agusiamatyldka bosko Krzysiu wygląda w tej czapce i w tych różowych ciuszkach ![]() brzoskwinia82 pocieszający opis porodu, a synek ![]() ----------------- Jejkuuu cały czas bym coś jadła ![]() ![]() ![]() Jutro na badania: mocz i HBs :/ nie chce mi się, mogłam iść wczoraj to bym miała z głowy, ale tak strasznie mi się nie chciało ![]() ![]() Zjadła bym coś ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Kancia widzę, że synkowi strasznie spasowała mata ![]() ![]()
#2282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiesz,że mi też ![]() ************************* ******** Oglądam sobie właśnie filmiki z porodów i się tak zastanawiam.... pytanie do tych co rodziły z TŻami....czy poród rodzinny zmienił coś w waszych relacjach/między wami ?? Nie mam tu na myśli odrzucenia od sexu waszych TŻtów,ale relacje partnerskie itp.
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Zastanowila mnie jedna sprawa: brzoskwinka napisala, ze musi czesto przystawiac synka, zeby uniknac zoltaczki. A zeberce powiedzieli, zeby dawac glukoze a jak nie pomoze to dawac modyfikowane... Cos mi tu nie gra. To albo powinno dziecko pic duzo mleka mamy albo nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie w szpitalu powiedzieli,że mam dużo przystawiać małego,bo jak on je/pije to mu się ta żółć wypłukuje.A że on mało jadł to żółtaczkę miał. Wydaje mi się,że to jest bez znaczenia czy dziecko jest na piersi czy na butelce w takim przypadku.Bo moja mama pokarmu nie miała i byłam od początku na butelce i żółtaczkę miałam tak jak dzieci na piersi i zniknęła w tym samym czasie. Także nie wiem czy mleko czy np.woda ma tu jakieś znaczenie.Ważne aby dzidzia zrobiła siku i kupę chyba. Ale na 100% nie wiem czy mam racje.
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
Zjadłam właśnie calutką paczkę chrupek i jakoś nabrałam dziwnie dużo energii
![]() ![]() Kancia - maluszek na macie przesłodki ![]() Patka 84 - będe duuużo krakać żeby się rozwinęło ![]() agusiamatyldka - syneczek cudny nawet w różowych łaszkach lila 12 - jeszcze troszkę i będziecie razem z synkiem śmigać prezentowym autem. Chłopcu to na pewno się spodoba ![]() kasiorekzeta - gratuluje Wam dziewczyny ![]() ![]() Kamyk - nie mogę się napatrzeć na Twoja śliczną córeczkę i sama już tak bardzo nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoją Justynkę. malinka - ja mam podobną sytuację.Nikt mi tak nie działa na nerwy jak mój teść. castilla - nie wiem czy zauważyłaś ale mamy ten sam termin - 04.02. Ciekawe kiedy się naprawdę rozpakujemy? Ja dzisiaj nyłam na wizycie. Skurcze - duże widać na ktg ale ja ich nie czuje. Boli mnie brzuch tak samo jak przed okresem aletylko kilka razy mocniej. Rozwarcie na 1 cm, a szyjka dłuuuga. Ciekawe co to bedzie albo raczej kiedy będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Dziewczyny co się dzieje z Kalką ?? długo jej nie ma.. ona chyba naprawdę rodzi ![]()
![]() |
#2287 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() urocza ![]() Cytat:
![]() brzoskwinia opis porodu nie taki zły, co do zakładania szwów to też to czułam mimo znieczulenia A Borysek śliczny ![]() Kancia jak tak popatrzyłam na ten filmik, to chciałabym żeby mój szkrab już tak sie bawił. A co tam jeszcze tylko jakieś 4 miesiące ![]() Asiuulka dobrze, że kolęda ogólnie sympatyczna. Ja pierwszą w nowym mieszkaniu będę miała w poniedziałek od 16(w zeszłym roku nie przyjmowaliśmy, bo byliśmy niedługo po przeprowadzce i w sumie to w ogóle nie byliśmy przygotowani ![]() Sweet_Jelly kra, kra żebyś już nie musiała iść do gina na wizytę ![]() Cytat:
A jak pisałam na IP dziewczyny czekały ok. 2h na to badanie. Jedną zaprosili na ktg, a druga po jakimś czasie zajrzała do środka i zapytała czy może wejść na ktg. Oczywiście usłyszała, że tak. Larwy zamiast poprosić następną osobę na ktg to sobie siedziały. Cytat:
![]() No dobra, najwyższa pora położyć się spać, bo mały na pewno nie da mi za dużo pospać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też jestem ciekawa czy ta przepowiednia lekarza z nacinaniem się sprawdzi? Oraz przepowiednie mamy i teściowej..że do poniedziałku się uwinę ![]() ![]() Czytałam właśnie na innej stronie internetowej wypowiedzi dziewczyn że z takim rozwarciem można pochodzić nawet do tego planowanego terminu...Eh... kurcze...widzę że większość z was miała robione jakieś KTG? A ja nie! ![]() ![]() ![]() addicted to wizaz- to ja w takim razie odpukuję na szczęście! ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-21 o 22:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
Mamuśki macie śliczne dzieciaczki, normalnie zakochać się można
![]() ![]() Kocurazab brawa za 35 tc ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-01-21 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
addicted to wizaz.....a teraz jakoś inaczej emocjonalnie do ciebie pochodzi,jakoś z większym szacunkiem czy coś w tym rodzaju?
Ja jestem ciekawa jak mój TŻ się zachowa ![]() ![]() Dobrej nocki ![]()
#2291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Synek super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne te Wasze maleństwa ![]() ![]() ![]() Chciałabym już zobaczyć mojego Adasia ![]() A to jego buźka z ostatniego USG (34tc.)
![]() |
#2293 | |||
Zadomowienie
|
Wygląda na to, że jestem pierwsza
![]() Cytat:
![]() ![]() To jeszcze pokraczę KRA, KRA dla wszystkich mamusiek, które z niecierpliwością czekają na poród Cytat:
![]() A ja miałam w miarę normalną nockę, ale to tylko dlatego, że mały spał ze mną w łóżku. Stwierdziłam, że nie będę się męczyć z pionizowaniem do odbicia i odkładaniem Maćka do swojego łóżeczka i przynajmniej trochę się wyspałam. A dziś w zerówce jest Dzień Babci i Dziadka i Michał poszedł do szkoły w krawacie. Muszę przyznać, że super wyglądał ![]() ![]() Miłego dnia mamuśki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() śliczna buźka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
addicted pokaż tego swojego przystojniaka w krawacie
![]() ja wczoraj nagrałam filmik jak Adik mowi wierszyk i wyslałam babciom i dziadkom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny pisałyście kiedyś, że do kąpieli maluszka najlepsze jest Oilatum. W aptece widziałam, że jest Oilatum i Oilatum Soft. Którego używacie albo macie zamiar używać ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze..a ja mojego nie mam zdjęcia buziuchny...No ale miejmy nadzieję że już większość z nas niedługo zobaczy buziuchnę maleństwa na żywo ![]() Wogóle jak chodziłam na usg to tylko 1 raz lekarz "pozwolił" mi na bobcia popatrzeć.a tak ....To jak ostatnio w grudniu byłam i chciałam to coś tam wymamrotał....szybko szybko i koniec.!! Co to za traktowanie!!!!! ![]() Pokazał jedynie że to niby Babsztyl jest....3 razy mnie uświadamiał gdzie na monitorze on widzi wargi sromowe ![]() Cytat:
![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-22 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aldii, Brzoskwinia maluszki Brzoskwinia ale dopajać Ci nie kazała? Sensuel a glukoza w tej wodzie to tlyko do smaku ejst, że jak słodkie może chętniej wypije niż samą wodę. Aczkowliek mój tak czy tak niezbyt ma na to ochotę Azzis śliczna buzinka ![]() Teraz też zzieleniałam co lekarz to co innego powie... Ale ja go karmnie piersią i najwyżej będę próbowała tą wodę podawać... ale moim zdaniem sika dużo a kup ile robi to już szkoda gadać. Na rączkach i nóżkach widać, że ejst normalny kolor skóry, w oczkach białka są przyrzółcone w kącikach a przedtem pamiętam, że całe był żółte. Może więcej czasu mu na to trzeba? Czytałam, że na piersi wogóle często dzieci są dłużej zżółcone... i bądź tu mądry... Mam nadzieję, ze nie stanie się anemiczny, że wypędzimy tą żółtaczkę ![]() A na koniec KRA KRA dla oczekujących ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-22 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie ma białek oczu całych żółtych...To chyba dobry znak.Może mu powolutku mija? Tylko tak jak piszesz...potrzebuje jeszcze kilku dni?
![]() |
#2299 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Zebcia.....trochę długo go to zażółcenie trzyma ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Acha....o 11;00 mam wizytę u położnej i to bez tłumacza ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() |
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ktg miałam wczoraj ale to dopiero dzień przed terminem. Wszystko zależy od lekarza czy pokieruje czy nie i czy są do tego przesłanki. A z rozwarciem jest różnie, przecież Ula miała 4 cm o ile dobrze pamietam i chodziła tak dosyć długo a jeszcze nie urodziła... A u mnie już chyba jestem krok do przodu, bo dzisiaj na wkładce zauważyłam taki brązowy śluz - taki jak @ się zawsze zaczyna. To chyba szyjka się rozwiera?? I ogólnie czuję się tak jak przed przyjściem @ Oczywiście jak zobaczyłam to brazowe coś to w pierwszej chwili spanikowałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zebra wygląda na to, że chyba ta żółtaczka przechodzi. Trzymam kciuki oby jak najszybiej ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie i udanych zakupów |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Patka trzymam kciuki, żeby akcja rozpoczęła się na dobre jeszcze w tym tyg.
![]()
#2303 |
Rozeznanie
|
myślałam, że was nadrobię ale nie ma szans
![]() widziałam tylko kątem oka kilka słodkich maluszków ![]() dzisiaj się zdziwiłam.. nakarmiłam Małą o 23 - zjadła 70ml, usnęła to i ja poszłam spać. Później budzę się bo słyszę, że już coś zaczyna marudzić, jeszcze zaspana patrzę na zegarek w komórce - 1:45.. Wracam do pokoju z mleczkiem a tu okazało się, że była 4:45 ![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj z TŻ zarejestrować ją w urzędzie i jednak drogą porozumienia nazwaliśmy ją Julia ![]() ![]() Ja w przerwach gdy mała śpi to się uczę bo od poniedziałku mam zamiar iść na uczelnię i rozpocząć zaliczenia I sem. Mam nadzieję, że się uda ![]() Acha i dzisiaj skończyłyśmy 1 tydzień ![]() Pozdrawiam Mamuśki ![]() Edytowane przez oliviaoO Czas edycji: 2010-01-22 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam przerażona jak tż stał w drzwiach - od strony nóg przytulał małego i patrzył na moje łyżeczkowanie na żywca i na to co ze mnie wylatywało. Bałam się, że wpłynie to na niego negatywnie. A było dokładnie na odwrót. Zbliżyliśmy się do siebie jeszcze bardziej, był i jest bardzo troskliwy, a że nacięli mnie tylko na 2 szwy i wszystko szybko się wygoiło pierwszy sexik był po 3 tygodniach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o ten czop i rozwarcie to ja byłam pewna, że zacznie się w weekend, bo zgubiłam podbarwiony krwią łyżeczkę w piątek a w sobotę około pół łyżeczki. I chodzę do teraz. Dzisiaj zamierzam zaraz poodkurzać, powycierać podłogi na kolanach, wyszorować łazienkę i sprasować znowu górę prania. Może to coś pobudzi. Jutro na 9.00 jestem umowiona z moim Ginem. Jest ordynatorem u nas w szpitalu i ma dyżur 24h i jak szyjka będzie zgładzona i rozwarcie na 2 palce to sprobujemy wywołać. Mam nadzieję, że będzie ![]() Zmykam do roboty. A to mój elegant po dniu babci i dziadka. Moi rodzice z lewej.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-22 o 09:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas też miała być Julka za pierwszym razem, ale nie wyszło nawet za drugim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
Sensuel, addicted to wizaz - dzięki za info o oilatum
![]() olivia - będe bardzo mocno trzymać kciuczki za wszystkie zaliczenia ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- malinka - dzięki bardzo za info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Sensuel no długo... Dlatego na odchowalni psozłam po ardę do mam listopadowo grudniowych i tam jedna mamusia z 15listopada też ma dzidzie z żółtaczką nadal...ma napisac co lekarz jej na to powie...
Poza dopajaniem i mlekiem to mi dała skeirowanie że do jakiegoś szpitala w Krakowie mam sobie termin ustalić jakby mu nie było widać znaczącej poprawy. Myśle dopajać weekend, jak nie przejszie od poniedziałku nutramigen:\ nic innego mi nie zostało... Addiced, Sweet-Jelly no niby tak ale to nie ze względu an dopajanie, bo prawie nic nie wypił tej wody wczoraj... może w sumie 40 ml. To w oczkach obserwuje od poniedziałku, że mniejsze... na ciałku od dwóch tyg, na buzi najbardziej widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolejna noc bez rozpakowania? Coś nam lista utknęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje za pierwszy tydzień i za zarejestrowanie malutkiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Malinka co do tego łyżeczkowania na oczach TŻ to mnie przeraziłaś ![]() Ja powiedziałam TŻ-towi że po porodzie między nogi ma nie zaglądać tylko niech się małym zajmie ![]()
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.