Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 19:58   #4261
kees26
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Hmm.. co do jedzenia.. Dziś np obudziłam się, wypiłam cieple kakao, za pól godz herbatę, za następne pół płatki z mlekiem, ok 15 obiad 2 kotleciki z piersi kurczaka, ziemniaczki, surówka, za ok 1,5 kanapka z polędwicą, owoce, ok 18 koktajl owocowy, pózniej herbatka.. i teraz bym coś wszamała
No to w sumie jem podobnie, tyle że po drodze zaliczę jeszcze często coś słodkiego .
A mój wzrost to średnia krajowa - 164 cm
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:00   #4262
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
No to w sumie jem podobnie, tyle że po drodze zaliczę jeszcze często coś słodkiego .
A mój wzrost to średnia krajowa - 164 cm
haha to tak jak móójj..
poprostu masz ciężkie kości..
No coś słodkiego i ja zalicze.. Banty albo snickers obowiązkowo.. tylko dzis wyjątkowo nie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:02   #4263
kees26
Rozeznanie

Cytat:
poprostu masz ciężkie kości..
I tego się będę trzymać
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:29   #4264
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia moje nabytki i mieszkanko po remoncie.
Na pierwszych trzech zdjęciach zakupki na allegro- używki.
ładne ciuszki.
a mieszkanie takie nowoczesne. to coś na ścianie w salonie to tapeta ztakim nadrukiem czy coś ze strukturą?

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, macie jakies propozycje na lozeczko? chcialabym takie z opcja kolyski.
szwagierka ma dla synka takie z funkcją kołyski i narzeka na nie, bo nawet jak są te bolce zabezpieczające wsadzone, że łóżeczko jest sztywne, to w nocy jak dzidek się kula, to łóżeczko i tak się troszkę na tych płozach rusza i skrzypi.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A tak fajnie mi się komponowały: Maksio i Aleksio.

Ależ Ty poważne imiona wybierasz.
haha... nie kpij ze mnie.
poważne? czemu?
Natanek, Natan, Natanielek Benio, Benek, Niko, Nikuś, Tymuś... - wcale nie brzmi tak poważnie.

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
A jeżeli chodiz o butelki to którą firmę bardziej polecacie? Lovi, czy TT?? Dajcie znać Mamcie
ja miałam Avent, bo taka była w pudełku , które dostałam w szpitalu.
Ale wydaje mi się, że TT są lepsze.

Cytat:
Matko Boska, jakie Wy szczuplutkie musicie być ! Ja startowałam z wagi 63 kg (164 cm). Ale kurcze coś mi nie gra - powinnam niby z tą wagą wyglądać jak słoń, ale chyba tak nie jest. Na dowód wysyłam swoją fotkę z sierpnia (za kilka dni byłam w ciąży ) z Darłówka.
bo Ty duża jesteś, to szczuplutka jesteś przy tej wadze. a my jesteśmy liliputy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:35   #4265
thebestme82
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Ja tylko na chwilę dzisiaj wpadam bo nie mam czasu a chciałam się pochwalic wynikami mojego usg. Dzieciątko zdrowe, wszystko w normie i pani na pytanie o płeć powiedziała, że mysli, że to dziewczynka. No ale dodała aby nie wariować z różowym kolorem bo to nie do końca pewne. Nie było nic widać między nóżkami. Oswajam się z myslą, że to dziewczynka i jakos nie mogę bo tak sie nastawiłam na chłopaka, że do końca nie wierzę, że tak nie jest. Głupie jakies to bo w sumie ważne, że zdrowe.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:39   #4266
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja tylko na chwilę dzisiaj wpadam bo nie mam czasu a chciałam się pochwalic wynikami mojego usg. Dzieciątko zdrowe, wszystko w normie i pani na pytanie o płeć powiedziała, że mysli, że to dziewczynka. No ale dodała aby nie wariować z różowym kolorem bo to nie do końca pewne. Nie było nic widać między nóżkami. Oswajam się z myslą, że to dziewczynka i jakos nie mogę bo tak sie nastawiłam na chłopaka, że do końca nie wierzę, że tak nie jest. Głupie jakies to bo w sumie ważne, że zdrowe.

Gratuluje zdrowego dzidka
A z oswajaniem to normalne.. Ja byłam pewna w 10000000% że bedzie chłopaczek, mimo że gin nigdy mi tego nie powiedział
I do tej pory jest mi dziwnie że to córeczka

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:42   #4267
velluto
Zadomowienie

olivko - ubranka super sukieneczki przesłodkie
i mieszkanko bardzo fajne podłączam sie pod pytanie które zadała lea - co to jest na ścianie za kanapą?

thebestme82 - gratuluje dziewczynki
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 21:54   #4268
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym obiema rękami
AnnLee - to jakieś profesjonalne zdjęcie, czy sama zrobiłaś?
no nie dam razy Was dzisiaj nadrobić,więc na szybko tylko odpowiem,ze sama robiłam

dobranoc mamuśki!

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 06:16   #4269
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

Wszystkie ciuszki super
Olivko mieszkanko masz ekstra tylko ja nie miałabym tyle odwagi by wstawić białą kanapę

Cytat:
Hej dziewczyny!
Gratulacje dla zdrowej dzidzi
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 06:42   #4270
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Ja liczę na to, że w połowie kwietnia urodzę
A czemu liczysz?

Cytat:

Ja znów mam wrażenie że moje dziecie bedzie mi siedziało, siedzialo i siedziało..
Ciekawe na ile te przeczucia się sprawdzą.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1661963 7]byłam w tesco i kupiłam... dwie butelki tommee tippee w promocji za 35 z groszami... wizaż to zuo... gdyby nie Wy to bym pewnie nie kupiła [/QUOTE]
I dziecko nie miałoby z czego jeść.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Hehe, pewnie tak. Mój piesio też wącha brzuch i wtedy mu mówię, że tam mieszka taka mała Luizka Już ją widzę, jak zaczyna raczkować i wyjadać psu karmę, albo ładować się na jego posłanie
Karma to pikuś. Pan pikuś. To już dawno przetrawiłam.

Niestety ostatnio przy sprzątaniu kuwety naszło mnie olśnienie, że wiem jakie "cukierki" moje dziecko na sam początek będzie jadło i gdzie na dzień dobry wejdzie - i słabo mi się zrobiło.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 06:43   #4271
cate_
Zadomowienie

Cytat:
A czemu liczysz?
Już jest mi ciężko, problemy z oddychaniem, nie mogę obrócić się w łóżku, już nie wspomnę o sprzątnięciu całego domu a w dziewiątym miesiącu to chyba wcale się nie ruszę
Stary 2010-01-22, 06:57   #4272
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ostatnio właśnie odżywianie spędza sen z powiek. Czy nie jem za dużo? Czy jem wystarczająco zdrowe rzeczy?
W związku z tym mam propozycję - może każda z nas mogłaby wpisać taki standardowy dzień, w którym pisze co i ile zjada - może mi się trochę rozjaśni
Ja nie napiszę, bo mi wstyd.

Cytat:
Matko Boska, jakie Wy szczuplutkie musicie być ! Ja startowałam z wagi 63 kg (164 cm). Ale kurcze coś mi nie gra - powinnam niby z tą wagą wyglądać jak słoń, ale chyba tak nie jest. Na dowód wysyłam swoją fotkę z sierpnia (za kilka dni byłam w ciąży ) z Darłówka.
Jak słoń to wyglądam ja teraz. Jak mi mąż fotę zrobił przedwczoraj to myślałam, że się popłaczę. I na pewno jej nie wstawię.

Ładnie wyglądałaś. I wcale nie widać tej Twojej wagi. Musisz mieć całkiem inną budowę niż ja.
Ja przy 164cm max ważyłam 59kg kiedyś i miałam w pasie 85cm, 97cm w cycach które mi się wylewały ze stanika i schabiki oraz opony na bokach pleców.

Teraz zaczynam wyglądać podobnie...

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16623331]
haha... nie kpij ze mnie.
poważne? czemu?
Natanek, Natan, Natanielek Benio, Benek, Niko, Nikuś, Tymuś... - wcale nie brzmi tak poważnie. [/QUOTE]
Żartuję. Słodkie jest to Maksiowe zdrobnienie, już nawet mój mąż tak mówi. (Bo oczywiście czytałam mu Twoje opowieści. )

No takie dorosło brzmiące. Zdrobnienia brzmią całkiem inaczej. Tymuś jest malutki i słodki, Tymoteusz taki poważny chłop.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Hmm.. co do jedzenia.. Dziś np obudziłam się, wypiłam cieple kakao, za pól godz herbatę, za następne pół płatki z mlekiem, ok 15 obiad 2 kotleciki z piersi kurczaka, ziemniaczki, surówka, za ok 1,5 kanapka z polędwicą, owoce, ok 18 koktajl owocowy, pózniej herbatka.. i teraz bym coś wszamała
Przy takiej diecie to przed ciążą chudłam 2kg w tydzień.

Teraz to już tym bardziej nie przyznam się co jem.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!
Gratuluję zdrowej dzidzi.

Cytat:
Już jest mi ciężko, problemy z oddychaniem, nie mogę obrócić się w łóżku, już nie wspomnę o sprzątnięciu całego domu a w dziewiątym miesiącu to chyba wcale się nie ruszę
Ja o sprzątaniu zapomniałam już dawno.

I też się zastanawiam jak to będzie... Już teraz mam problem zawiązać rano buty. Jak wychodzimy z mężem to on to robi, ale jak go nie ma muszę jakoś sobie radzić. Uciskam brzuch, wtedy on mi się napina... potem nie mogę się wyprostować... masakra.
Przy obracaniu w wyrku budzę się. W ogóle obracam się jakbym ważyła tonę. Jak przykucnę na podłodze albo usiądę na niej, to potem wstaję jak mamut...
Nie wyobrażam sobie brzucha pod nosem...

Stary 2010-01-22, 07:19   #4273
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Ja o sprzątaniu zapomniałam już dawno.

I też się zastanawiam jak to będzie... Już teraz mam problem zawiązać rano buty. Jak wychodzimy z mężem to on to robi, ale jak go nie ma muszę jakoś sobie radzić. Uciskam brzuch, wtedy on mi się napina... potem nie mogę się wyprostować... masakra.
Przy obracaniu w wyrku budzę się. W ogóle obracam się jakbym ważyła tonę. Jak przykucnę na podłodze albo usiądę na niej, to potem wstaję jak mamut...
Nie wyobrażam sobie brzucha pod nosem...
A już myślałam, że jestem jakaś inna bo wszystkie ciężarne na około mnie czuły się rewelacyjnie i aż mi wstyd było się przyznać, że tak ciężko mi wszystko przychodzi. Na szczęście chociaż tutaj ktoś ma takie same odczucia jak ja
Stary 2010-01-22, 07:31   #4274
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A już myślałam, że jestem jakaś inna bo wszystkie ciężarne na około mnie czuły się rewelacyjnie i aż mi wstyd było się przyznać, że tak ciężko mi wszystko przychodzi. Na szczęście chociaż tutaj ktoś ma takie same odczucia jak ja
Cieszę się, że to Cię pociesza. W kupie raźniej.

Stary 2010-01-22, 08:12   #4275
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Mi ostatnio właśnie odżywianie spędza sen z powiek. Czy nie jem za dużo? Czy jem wystarczająco zdrowe rzeczy?
W związku z tym mam propozycję - może każda z nas mogłaby wpisać taki standardowy dzień, w którym pisze co i ile zjada - może mi się trochę rozjaśni

to ja moge napisac, jak mniej wiecej wygląda moja codzienna dieta ale wzorem to napweno nie jestem
I i II śniadanie - na ogół ciemne pieczywo z serem i wędliną, herbata
potem do obiadu, który zwykle jem ok 18, kilka przekąsek - jogurt naturalny z musli, jabłko, banan, pomarańcza, woda mineralna, czasem drożdzówka jak jestem jeszcze głodna
obiad - jedno danie, zazwyczaj II
potem soki, czasem coś słodkiego, ale staram sie nie ulegac pokusom
przed snem - szklanka mleka z miodem
To taki typowy mój dzień

ja przed ciążą wcale szczupla nie byłam, a teraz poszło mi troche w uda i biodra po ciązy czeka mnie ciężka praca

a Ty oczywiście, że nie wygladasz jak słoń załączony dowód wyraźnie na to wskazuje
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:44   #4276
Konto usunięte

kees, mój dzienny jadłospis:
8:00 płatki z mlekiem.
11:00 4 kromki małego chleba z szynka, serem, jakies warzywo lub jajko
13:00 jogurt lub monte
15:00 drożdżówka, rogalik lub pączek
16:00 jabłko, mandarynki lub banan
18:00 obiad jednodaniowy
20:00 przeważnie nic, czasem kromka chleba.
21:00 patrze na tv i wtryniam owoce , paluszki, lub herbatniki.

Cytat:
Ja tylko na chwilę dzisiaj wpadam bo nie mam czasu a chciałam się pochwalic wynikami mojego usg. Dzieciątko zdrowe, wszystko w normie i pani na pytanie o płeć powiedziała, że mysli, że to dziewczynka. No ale dodała aby nie wariować z różowym kolorem bo to nie do końca pewne.
grunt, że dzidek zdrowy. A z dziewczynki jeszcze może się chłopak zrobić, poczekaj dla pewności do kolejnego usg.

Cytat:
witaj w klubie. Ja czasem czuję się tak jakby mi ktoś ołowiu do brzucha wlał.
Najgorzej jest rano, jak zbieram się do pracy, muszę ubrać siebie i Maksia- wtedy jestem już zasapana, zakładanie i wiązanie butów to już na bezdechu... a potem dziecko za rękę , torebka na ramię, laptop, i koszyk z gratami dla Maksia w drugą rękę (zawożę go codziennie rano do babci), ... jak już dobrnę do auta i porzucę te toboły na siedzeniu, to trzeba jeszcze Maksia w fotelik wpakować... ... potem trzeba go u babci rozładować,... a popołudniu pwtórka z rozrywki tylko w druga stronę... i po drodze jeszcze sklep spożywczy i zakupy- a tu znów Maksia trzeba wyjąć z auta.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:50   #4277
kropka75
Zakorzenienie

Mój syn chyba jest na diecie.
Opukał mnie rano po zjedzeniu kanapki, a teraz tłucze mnie tuż po tym jak wypiłam jogurt.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16629672]kees, mój dzienny jadłospis:
8:00 płatki z mlekiem.
11:00 4 kromki małego chleba z szynka, serem, jakies warzywo lub jajko
13:00 jogurt lub monte
15:00 drożdżówka, rogalik lub pączek
16:00 jabłko, mandarynki lub banan
18:00 obiad jednodaniowy
20:00 przeważnie nic, czasem kromka chleba.
21:00 patrze na tv i wtryniam owoce , paluszki, lub herbatniki. [/QUOTE]
Najbliżej mi do Twojego jedzenia.

Stary 2010-01-22, 08:53   #4278
cate_
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16629672]
witaj w klubie. Ja czasem czuję się tak jakby mi ktoś ołowiu do brzucha wlał.
Najgorzej jest rano, jak zbieram się do pracy, muszę ubrać siebie i Maksia- wtedy jestem już zasapana, zakładanie i wiązanie butów to już na bezdechu... a potem dziecko za rękę , torebka na ramię, laptop, i koszyk z gratami dla Maksia w drugą rękę (zawożę go codziennie rano do babci), ... jak już dobrnę do auta i porzucę te toboły na siedzeniu, to trzeba jeszcze Maksia w fotelik wpakować... ... potem trzeba go u babci rozładować,... a popołudniu pwtórka z rozrywki tylko w druga stronę... i po drodze jeszcze sklep spożywczy i zakupy- a tu znów Maksia trzeba wyjąć z auta. [/QUOTE]
Nie wyobrażam sobie chodzić jeszcze do pracy, podziwiam za wytrwałość
Stary 2010-01-22, 08:53   #4279
lucja26_wroc
Raczkowanie

kees ja myślę, że wszystko zależy od budowy koścca i przemiany materii. Ja waże 46,5 kg/160 cm/23 tydzień ciąży a jem naprawdę sporo
I śniadanie bułka zwykła bądź grahamka + jajecznica/wędlinka/opakowanie serka wiejskiego 200g/ser żółty itp. + pomidor/ogórek/papryka
za ok 2 godziny jabłko/banan/pomarańcza/kiwi itp.
II śniadanie 2 kanapki z wędliną lub serem + pomidor/ogórek
15:00 obiadek (zawsze jakies mięsko z ryżem/kaszą bądź makaronem +surówka)
za ok 1-2 godziny słodki deser (ciasto/lody/czekolada)
koło 19-20:00 jem kolacje i tutaj króluje musli z jogurtem/sałatka owocowa bądź grzanki

Przed ciążą jadłam podobnie, no moze więcej słodyczy a mniej warzyw i ważyłam 42-43 kg. Tylko teraz porcja obiadowa jest 2 razy większa czyli taka jak u mojego Małża (co oczywiscie złośliwie komentuje)

Nio i ruchu nie mam za wiele z powodu przedwczesnej czynności skurczowej macicy
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 08:58   #4280
yolanda9
Zadomowienie

witam!

Wczorajsze usg nadal wskazywało na to, że będzie chłopak Waży już 740 gramów No i wszystko jest git!

Dopadła mnie kolejna dolegliwość, a mianowicie w nocy spać nie mogę z powodu bólu z tyłu z boku pleców (to chyba nerka). Mam wrażenie, ze jak się kładę do łóżka to ktoś mi tam kija wbija i żadna pozycja nie jest w stanie uśmierzyć tego bólu...zdarza się, że ból doprowadza mnie do płaczu dzisiaj zrobiłam badanie moczu i czekam na wyniki, może się coś wyjaśni...ale jestem przerażona tymi nocami....

No a na poprawę humorów niektórych z was, które uważają, że za dużo ważą albo się sobie nie podobają, moja waga na teraz: 87 kg przy wzroście 170 cm...
No i jadłospis np. wczorajszy:
6.00- dwie kanapki z nutellą
9.00 - jogurt, kiwi
11.00- dwie kanapki z wędliną
13.00 elker
15.30 - ciasto u babci
17.00- pierogi ruskie u mamy (7 sztuk)
20.00 - puding czekoladowy (mąż mnie podpuścił )
Także jak widać musze popracować nad wprowadzeniem większej ilości owocków i eliminacja słodkości...tylko jak to zrobić

Olivko, super mieszkanko lubie takie nowoczesne wystroje

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:59   #4281
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
kees ja myślę, że wszystko zależy od budowy koścca i przemiany materii. Ja waże 46,5 kg/160 cm/23 tydzień ciąży a jem naprawdę sporo
I śniadanie bułka zwykła bądź grahamka + jajecznica/wędlinka/opakowanie serka wiejskiego 200g/ser żółty itp. + pomidor/ogórek/papryka
za ok 2 godziny jabłko/banan/pomarańcza/kiwi itp.
II śniadanie 2 kanapki z wędliną lub serem + pomidor/ogórek
15:00 obiadek (zawsze jakies mięsko z ryżem/kaszą bądź makaronem +surówka)
za ok 1-2 godziny słodki deser (ciasto/lody/czekolada)
koło 19-20:00 jem kolacje i tutaj króluje musli z jogurtem/sałatka owocowa bądź grzanki
O Jesuuuu wszystkie tutaj po 40 kilo ważycie, naprawdę czuję się jak słoń
Stary 2010-01-22, 09:06   #4282
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Wczorajsze usg nadal wskazywało na to, że będzie chłopak Waży już 740 gramów No i wszystko jest git!

Dopadła mnie kolejna dolegliwość, a mianowicie w nocy spać nie mogę z powodu bólu z tyłu z boku pleców (to chyba nerka). Mam wrażenie, ze jak się kładę do łóżka to ktoś mi tam kija wbija i żadna pozycja nie jest w stanie uśmierzyć tego bólu...zdarza się, że ból doprowadza mnie do płaczu dzisiaj zrobiłam badanie moczu i czekam na wyniki, może się coś wyjaśni...ale jestem przerażona tymi nocami....
dobrze, że wszystko jest git.
Ja z takim atakiem bólowym rozchodzącym się od nerki wylądowałam w szpitalu jak byłam w ciąży z Maksiem- jakoś w 30tc. Wyniki moczu były ok, a tą przypadłość określono jako kolka nerkowa. - co według mnie bez sensu, bo kolka nerkowa niby z kamicy się bierze. Ale bolało tak, że ruszyć się nie umiałam, podali mi dożylnie jakieś przeciwbólowe, kroplówkę, dwa dni poleżałam i przeszło i już nie wróciło.
Stary 2010-01-22, 09:08   #4283
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
O Jesuuuu wszystkie tutaj po 40 kilo ważycie, naprawdę czuję się jak słoń
nie martw się... na pewno to ja bije wszystkie na tym wątku pod względem wagi chyba jakoś to pzreżyję

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16630084] dobrze, że wszystko jest git.
Ja z takim atakiem bólowym rozchodzącym się od nerki wylądowałam w szpitalu jak byłam w ciąży z Maksiem- jakoś w 30tc. Wyniki moczu były ok, a tą przypadłość określono jako kolka nerkowa. - co według mnie bez sensu, bo kolka nerkowa niby z kamicy się bierze. Ale bolało tak, że ruszyć się nie umiałam, podali mi dożylnie jakieś przeciwbólowe, kroplówkę, dwa dni poleżałam i przeszło i już nie wróciło.[/QUOTE]
o widzisz! dzięki o tym nie pomyślałam...muszę poczytać o tej kolce nerkowej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 09:09   #4284
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No i jadłospis np. wczorajszy:
6.00- dwie kanapki z nutellą
9.00 - jogurt, kiwi
11.00- dwie kanapki z wędliną
13.00 elker
15.30 - ciasto u babci
17.00- pierogi ruskie u mamy (7 sztuk)
20.00 - puding czekoladowy (mąż mnie podpuścił )
Także jak widać musze popracować nad wprowadzeniem większej ilości owocków i eliminacja słodkości...tylko jak to zrobić
Właśnie zdjęłaś ze mnie połowę poczucia winy.

Stary 2010-01-22, 09:13   #4285
cate_
Zadomowienie

Cytat:
witam!

Super, że dzidzia zdrowa
A bólu pleców to współczuję, może warto zajrzeć do lekarza
Cytat:
nie martw się... na pewno to ja bije wszystkie na tym wątku pod względem wagi chyba jakoś to pzreżyję

Ojj tam, zaraz najwięcej będziemy się martwić po porodzie. Tylko ja to niedługo po idę na weselę i chciałabym już mieć wagę sprzed ciąży
Stary 2010-01-22, 09:20   #4286
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
A bólu pleców to współczuję, może warto zajrzeć do lekarza
No wczoraj byłam na usg u mojego(państwowego) lekarza i powiedziałam mu o tym bólu to zaproponował mi badanie moczu i jeszcze powiedział, że to tylko 5 zł kosztuje Opieka państwowa...
Cytat:
Ojj tam, zaraz najwięcej będziemy się martwić po porodzie. Tylko ja to niedługo po idę na weselę i chciałabym już mieć wagę sprzed ciąży
No niektóre babeczki po porodzie od razu mają swoja wagę sprzed ciąży i tego Ci życzę

Stary 2010-01-22, 09:23   #4287
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No wczoraj byłam na usg u mojego(państwowego) lekarza i powiedziałam mu o tym bólu to zaproponował mi badanie moczu i jeszcze powiedział, że to tylko 5 zł kosztuje Opieka państwowa...
Mamma mia.

Coraz lepiej. To nie mógł wystawić skierowania na to 5zł?

Stary 2010-01-22, 09:24   #4288
cate_
Zadomowienie

Cytat:

No niektóre babeczki po porodzie od razu mają swoja wagę sprzed ciąży i tego Ci życzę
No tak, badania w szpitalu są droższe
Nie liczę na wagę sprzed ciąży bo strasznie mi w bioderka poszło
Stary 2010-01-22, 09:29   #4289
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Mamma mia.

Coraz lepiej. To nie mógł wystawić skierowania na to 5zł?
juz o to gonie pytałam...ale to nie była wizyta tylko badanie usg no i okazuje się, ze to nie to samo bo wizytę u gina miałam w zeszłym tygodniu a na usg dodatkowo umawiają w innym terminie Ja nie wiem czy to takie cyrki tylko w tej przychodni w moim mieście czy we wszystkich tak jest W każdym razie usg robił "mój" lekarz tylko w innym gabinecie Także nie wiem czy nie wypisał tego skierowania bo to nie była wizyta a usg czy o co chodziło...już nie byłam ciekawa... chociaż tyle co on mi poradził to sama wiedziałam, więc żadnej nowości tu nie było

Stary 2010-01-22, 09:31   #4290
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
to ja chyba jestem lepsza
jak tak czytam te wasze jadłospisy to - ja chyba najwięcej jem
zazwyczaj to wyglada tak
8.00 - 8.30 sniadanie - dwie trzy kromki z wędliną i serem żółtym,czasem do tego ogórek lub pomidor
11.30 - 12.00 - jakaś drożdżówka, pierożki z kapustą - coś w tym stylu
14.00 - 14.30 - obiad jedno danie (różnie albo zupa zazwyczaj warzywna albo drugie, tylko porcje znacznie większe niż przed ciążą)
17.00 - 17.30 - kolacja to też różnie, albo kanapki albo naleśniki
a wieczorkiem owoce już same zazwyczaj, niekiedy popcorn albo jakieś chipsy

ze słodkim większych problemów nie mam - na całe szczęście, ale za to odrzuciło mnie od jogurtow, serków wiejskich itp - a przed ciążą uwielbiałam
zazwyczaj piję herbatę czarną z cytryną, zieloną raz dziennie, sok jabłkowy i wodę mineralną....

cate - też niedługo po porodzie mam wesele i marzy mi się założyć sukienkę tę z przed ciąży ale chyba marzenie ściętej głowy....

Edytowane przez tygrysek99
Czas edycji: 2010-01-22 o 09:35
tygrysek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości