Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 09:10   #3631
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
Jeszcze na tym blogu znalazłam taką informacje dla tych któe chcą mieć obrączki z białego złota.
http://supersluby.blogspot.com/2010/...-istnieje.html
Ja sie pod tym podpisuje...

ja jakos sie nie przekonalam nigdy do bialego złota. i zawsze wiedzialam ze obraczki powinny byc z złotego złota.

i takie bede miala.
o apropo jak poruszylas ten temat...
moj tesc kupil kiedys tam obraczki, ostatnio nam pokazuje i mowi czy takie chcemy. sa cienki i okragłe na brzecha a ja zawsze chcialam szerokie kwadratowe brzegi takie poscinanechyba wiecie jakie

normalnie moj tz mnie zdenerwowal bo powiedzial ze namsie podobaja tamte od tescia. teraz biedny musi to odkrecac po rozmowie ze mna))

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:40   #3632
azakowana
Zakorzenienie

Mi w sumie białe złoto sie podoba ale to nierodowane - w kolorze słomkowym. Ale, że pierścionek dostałam z żółtego złota to i takie chcieliśmy obrączki. Zresztą Grzesiek chyba innej opcji nie brał nawet pod uwagę
Nie zgadzaliśmy się bardzo przy wyborze obrączek bo ja chciałam zdobione a on takie najzwyklejsze klasyczne półokrągłe. I jak poszliśmy do jubilera to od razu nam się w oczy rzuciły te co mamy - trochę zdobione ale z daleka zdobienia nie widać więc Grześkowi to jak najbardziej pasowało i mi też.
Stary 2010-01-22, 09:45   #3633
beatrice1234
Rozeznanie

Ja dopiero po przymierzeniu sukien, zaczełam mysleć o tych przygotowaniach, wcześniej tak sobie, obrączek jeszcze nie oglądaliśmy, ale na pewno nie bedea z białego złota

Buty kolorowe na dzien dzisiejszy na pewno u mnie beda, jestem nimi zachwycona no chyba ze cos innego mnie zachwyci

beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:02   #3634
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
Ja pisałam dzis do Elsi, odpisała ze wszystko ok u niej Ale moze macie racje, i wroci z nowina

Co myślicie o czyms takim?
http://supersluby.blogspot.com/2009/...-do-slubu.html
mi sie bardzo podobaja fajny pomysl. ja chcialam zlote lub srebrne ale niestety w okresie kiedy musialam je kupic do przymiarek nie bylo zadnego wyboru w sklepach

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość

aniaa22 - dobrze ze bylas u lekarza i wszystko jest w porzadku!
A co u michel? bo sie nie odzywa.

u michel niestety nie wiem bo ona na mamusiowym jest w innych miesiacach niz ja
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:16   #3635
veroeve
Rozeznanie

My mamy takie obrączki - półokragłe http://www.wenc.pl/wz-4mm-p%C3%B3%C5...2e,2745,1.html

Ogromnie podobała nam się jedna, którą złotnik zrobił na próbę, miesząjc złoto białe z żółtym. Niestety nie zgodził się przyjąć od nas zamówienia na taką parę, gdyż bał się, że nie wyjdą mu identyczne. Szkoda, bo ten efekt eksperymentu był bardzo oryginalny.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:53   #3636
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
My mamy takie obrączki - półokragłe http://www.wenc.pl/wz-4mm-p%C3%B3%C5...2e,2745,1.html

Ogromnie podobała nam się jedna, którą złotnik zrobił na próbę, miesząjc złoto białe z żółtym. Niestety nie zgodził się przyjąć od nas zamówienia na taką parę, gdyż bał się, że nie wyjdą mu identyczne. Szkoda, bo ten efekt eksperymentu był bardzo oryginalny.
My mamy te same

Mi kolorowe buty do slubu sie podobaja- oczewscie tu nie chodzi o zielone ani czerwone ale srebrne , zlote..... moja kolezanka miala suknie do slubu biala- kolor taki lekko roz i do tego wlasnie kolorowe buty-poszukam to wkleje zdjecie, wygladala ZAJ....... same wiecie jak

Suknie juz znalazlam, ale poszukam jeszcze butow
Aha- fajnym pomyslem tez byl szal na ramiona zamiast welonu.

Kurcze nie znajde tych butow- ona byly takie na obsasie sandalko bez palcow- lekki roz. A w przodu byl tylko paseczke i takie kryszlatki rozne. Szkoda ze nie moge ich znalesc, bo super to razem wydladalo

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:34
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:57   #3637
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

hej
na początek dziękuję za wszystkie życzenia i oczywiście skłądam NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA POZOSTAŁYCH AGNIESZEK:CMOK:

Wczoraj mnie nie było, bo pojechałam do Kielc mierzyć suknie, było super Naprzymierzałam się chyba ponad 20 sukienek. Chciałam zobaczyć jak będę wyglądać w różnych. Mierzyłam nawet taką z pierzastym dołem mam w głowie kilka, z których raczej na pewno wybiorę. Biorę się za szukanie ich w necie żebyście zobaczyły
Stary 2010-01-22, 11:02   #3638
azakowana
Zakorzenienie

No to szukaj szukaj bo jesteśmy bardzo ciekawe
Stary 2010-01-22, 11:22   #3639
madziaciu
Zadomowienie

I to jeszcze jak ciekawe
Ale mi zapaliłyście lampke w głowie z tymi butami. Bede ciągle o nich mysleć... Uwielbiam buty
Mnie tez sie podobaja takie płaskie i troche ściete po bokach obrączki. Niby oglądaliśmy i na pewno do porozumienia dojdziemy. Moja mama tez ma dla mnie obrączki ale my powiedzielismy ze chcemy inne wiec nie narzuca Moze dla wnuków beda jesli im sie spodobają...
Aaa i miala napisać odnosnie tego ze zmniejszałaś pierścionek zaręczynowy. Ja tez mam troche za duzy, ale jak poszłam do Apartu to pani mi odradziła calkowicie bo po pierwsze narusza sie strukture pierścionka i łatwo można go złamać pozniej, a po drugie jest teraz zima i palce są chudsze. A w lecie puchną i pierścionek bedzie idealny... No i z wiekiem też staja sie grubsze. No chyba ze masz o dwa rozmiary za duży...
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:40   #3640
michel82
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim.
Już nadrobiłam zaległości i jestem z Wami.
W środę byli rodzice męża u nas i dowiedzieli się, że spodziewamy się dzidziusia. Wyobraźcie sobie, że teściowa bardzo się ucieszyła, a teściu był trochę zaskoczony, na początku nie wiedział co ma powiedzieć, ale oczywiście pogratulował nam i też się cieszył. Pytał kiedy będzie dziadkiem i w którym tygodniu jestem.
Wczoraj razem z mężem byłam na badaniach. Nie poczułam się za dobrze po nich i jakiś czas musiałam leżeć na kozetce bo mało brakowało, a straciłabym przytomność dobrze, że mój mąż był ze mną. Wyniki przyślą do mojej ginki, więc ja nie muszę ich odbierać, jedynie tsh odbiorę osobiście w poniedziałek.
Wczoraj również byliśmy u babci męża, sama dostałam życzenia od niej z okazji imienin (które obchodzę w kwietniu) życzyła mi dzidziusia i nie dała nam dojść do słowa. Dopiero jak skończyła, to mój mąż powiedział, że jak dobrze pójdzie to we wrześniu będzie miała prawnuka albo prawnuczkę. Bardzo się ucieszyła, miała łzy w oczach.
Dzisiaj idziemy do dziadka mojego męża, a w niedzielę jedziemy do Ostrowca, do moich rodziców na obiad. I dopiero w niedzielę powiemy im, że zostaną dziadkami.

Wszystkim Agnieszkom składam najserdeczniejsze życzenia z okazji wczorajszych Imienin. Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!

Maja jest już z nami
08.04.2012

Edytowane przez michel82
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:42
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:45   #3641
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Michel wiedzilam ze kazdy bedzie sie cieszyl!
Stary 2010-01-22, 11:47   #3642
azakowana
Zakorzenienie

Michel widzisz a tak sie ta teściową martwiłaś
Trzymam dalej kciuki za to TSH - coś długo każą Ci czekać na wyniki. Ja mam zawsze w ten sam dzień.
Kurcze ja nawet jak zajdę w ciążę to będę mogła powiedzieć wszystkim dopiero po I trymestrze
Stary 2010-01-22, 11:47   #3643
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

1 był salon Rosaline na Sienkiewicza, tam mierzyłam 3, w tym 2 z troszkę obniżonym stanem i tiulowym dołem, ale nie znalazłam zdjęcia w internecie. Obsługa super, pani stara się pomóc

mierzyłam 2 suknie.tę co Ninuska i jeszcze jedną (zdjęcie 2)- ta się najbardziej mojemu bratu podoba

salon cymbeline i tutaj suknie z falbankami, 1 mam na zdjęciu(trzecie), tylko mnie się podoba w kolorze ecru

salon Emmi Mirage, tutaj jedna z najpiękniejszych dla mnie(ale i najdroższa) (zdjęcie4) - bez bolerka

MS moda, dziwne rzeczy, panie nie chciałby podać nazw sukni, ale znalazłam coś podobnego.zdjęcie 5- coś podobnego, tylko ta co ja sobie upatrzyłam nie ma ramiączek
zdjęcie 6, bardzo zbliżona do tego modelu, trochę inna przy biuście

Paryżanka- tutaj 3 suknie
zdjęcie 7, dokładnie ta, tylko ja mierzyłam bez ramiączek, te koraliki pięknie błyszczą w świetle
i 2 nastęne bardzo podobne w kroju(coś takiego jak te na zdjęciu6) tylko te co ja mierzyłam to jedna miała te kamienie ponaszywane z 1 boku i ładnie zdobiony tren, a druga bopgato zdobiony gorset i tren bez ozdób.

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:56
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:00   #3644
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny

obraczki-równiez mamy pare od moich tesciów i sa dokładnie takie same jak waniliaania2009 i veroeve. Nam sie podobają i mogły by spokojnie zostać tylko jest problem - sa dość ciemnie (wiecie,jak stare słoto) i się zastanawiam, czy da się je rozjaśnić czy cos w tym stylu.
gusiak23 to super,że polowanie na suknie udane A który model przymierzałaś ten co ja??

Qdlatek a ja bym od razu poszła do rzecznika praw konsumenta w starostwie przyjmuje, bardzo miły facet. Od razu powie ci co zrobić i na pewno porządne pismo do nich napisze.

ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:02   #3645
azakowana
Zakorzenienie

Aguś z tych wszystkich najbardziej podoba mi sie druga - ta co i Twojemu bratu. 5 - wydaje mi sie, że Cię będzie skracała.
Stary 2010-01-22, 12:10   #3646
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Kurcze ja nawet jak zajdę w ciążę to będę mogła powiedzieć wszystkim dopiero po I trymestrze
a dlaczego dopiero wtedy?

gusiak23 mi sie z tych co pokazalas podoba 2 i3.

ninuska idzcie do zlotnika z tymi obraczkami, napewno cos wymysla aby odnowic kolor.

Ja dzis robie chinszczyzne

Czas edycji: 2010-01-22 o 12:14
Stary 2010-01-22, 12:11   #3647
azakowana
Zakorzenienie

Kurcze - właśnie sie dowiedziałam, że muszę iść jutro do pracy. Bez sensu a takie fajne plany miałam na jutrzejszy dzień
Stary 2010-01-22, 12:14   #3648
AGUSIA533
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Michel widzisz niepotrzebnie się martwiłaś tym jak teściowa zareagujeWiedziałam,że bardzo się ucieszy jak się dowie,że zostanie babcią

Azakowana wracając do tego co napisałam o sukniach ecru, które moim zdaniem powinno się także dobierać do wieku panny młodej,to ja pisząc wypowiedz na forum za każdym razem zaczynam zdanie od Moim zdaniem,Sądze,myślę itd.I tutaj jeśli chodzi o suknie ecru także wyraziłam swój pogląd na ten temat Oczywiście nie każdy musi się zgadzać z moim zdaniem... Jęsli ktoś ma inne poglądy to nie oznacza to od razu ,że są bzdurą

Gusiak ładne te suknie ale moim zdaniem 1 najpiękniejsza ta szeroka tiulowa
AGUSIA533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:20   #3649
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no ja właśnie mam lekki problem, bo podobają mi się wszystkie
a co do koloru, to ja nie chcę białej tylko taką lekko ecru, wanilia albo śmietanka. Przymierzałam różne, ale czysta biel to wydaje mi się taka zimna raczej i nie bardzo do mnie pasuje, w dodatku, jeśli są jakieś aplikacje to bardziej widoczne są jeśli suknia nie jest biała
Stary 2010-01-22, 12:21   #3650
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam dalej kciuki za to TSH - coś długo każą Ci czekać na wyniki. Ja mam zawsze w ten sam dzień.
Wyniki będą dzisiaj po południu, ale nie będziemy mieli możliwości ich odebrania, bo jedziemy do dziadka mojego męża, dlatego odbiorę je dopiero w poniedziałek.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:24   #3651
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGUSIA533 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Michel widzisz niepotrzebnie się martwiłaś tym jak teściowa zareagujeWiedziałam,że bardzo się ucieszy jak się dowie,że zostanie babcią

Azakowana wracając do tego co napisałam o sukniach ecru, które moim zdaniem powinno się także dobierać do wieku panny młodej,to ja pisząc wypowiedz na forum za każdym razem zaczynam zdanie od Moim zdaniem,Sądze,myślę itd.I tutaj jeśli chodzi o suknie ecru także wyraziłam swój pogląd na ten temat Oczywiście nie każdy musi się zgadzać z moim zdaniem... Jęsli ktoś ma inne poglądy to nie oznacza to od razu ,że są bzdurą

Gusiak ładne te suknie ale moim zdaniem 1 najpiękniejsza ta szeroka tiulowa
Aguś bzdurą jest to co Ci powiedziała pani w salonie. Jak można twierdzić, ze jakbyś była starsza to byś mogła mieć ecru a tak to nie. To przecież bez sensu jest i nie ma żadnych uzasadnionych podstaw, jeśli żadnej z nich nie mierzyłaś. Niestety babki w większości salonów wiedzę na temat sukni maja strasznie niewielką (oczywiście na szczęście zdarzają się odpowiednie osoby na odpowiednim stanowisku)
Stary 2010-01-22, 13:18   #3652
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
bo podejrzewam ze to jedna z nas
apropo, prosze przyznaj sie bo musze przed wami przyznac ze moja suknia jest prawie identyczna jak tej osoby ktora sie ukrywa pod tymi inicjalami))
sliczna sukienka. mi tez sie wlasnie taka spodobala najbardziej))

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

aha
wiec zobaczcie jej suknie))
moja jest identiko
tylko biala)))
i bez tej roży przy pasie jak sie tiul zaczyna
ale Waniliaania miała białą suknię

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
moj tesc kupil kiedys tam obraczki, ostatnio nam pokazuje i mowi czy takie chcemy. sa cienki i okragłe na brzecha a ja zawsze chcialam szerokie kwadratowe brzegi takie poscinanechyba wiecie jakie

normalnie moj tz mnie zdenerwowal bo powiedzial ze namsie podobaja tamte od tescia. teraz biedny musi to odkrecac po rozmowie ze mna))
przecież możecie wziąć te obrączki i wybierając model u jubilera dać mu te. wtedy zapłacicie 3/4 mniej za obrączki jak będziecie mieli swoje złoto. My tak zrobiliśmy.
Dostaliśmy od tesciów stare grube obrączki i u jubilera wybraliśmy takie jak chcemy. W ten sposób zamiast 1600zł zapłacilismy 300.

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
no ja właśnie mam lekki problem, bo podobają mi się wszystkie
a co do koloru, to ja nie chcę białej tylko taką lekko ecru, wanilia albo śmietanka. Przymierzałam różne, ale czysta biel to wydaje mi się taka zimna raczej i nie bardzo do mnie pasuje, w dodatku, jeśli są jakieś aplikacje to bardziej widoczne są jeśli suknia nie jest biała
tobie ładnie będzie w ecru wydaje mi się, że w białej za bardzo kontrastowo by było.

michel82 a macie jakieś przeczucia co do płci?

Aniaa22 to leż i odpoczywaj a kiedy idziesz na usg podejrzeć płeć?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:23   #3653
azakowana
Zakorzenienie

Mehja a można mieć przeczucia w drugim miesiącu ciąży?
Stary 2010-01-22, 13:28   #3654
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Aniaa22 to leż i odpoczywaj a kiedy idziesz na usg podejrzeć płeć?
no wlasnie dopiero 18 lutego

Cytat:
zawsze mozna mehja od razu u mnie miala przeczucie ze bedzie chlopak hi hi
Stary 2010-01-22, 13:31   #3655
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Waniliaania miała białą suknię
ja nie mialam bialej oczewiscie nie sniezno bialej z odcieniem niebieskiego (bo to klasyczna biel)
Mialam odcien ecri ale najjasniejszy - ecri smietankowe (dlatego suknia wyglada na biala, ale to juz odcienie ecri
Z to ze kolor zalezy od wieku..... ja troszke sie nie zgadzam u mnie w pracy ludzie wychodza za maz ok 28-35 lat. To co? te osoby powinny byc skazane na inny kolor niz bialy? ja chyba tez bo mam 28 lat
To podobnie jak z welonem- po co go ubierac jak sie dziewica nie jest- a nie sadze aby tu sie jakas znalazla

Aniaa22 a co bys wolala- chlopca czy dziewczynke. Wiem ze kazdy odpowiada obojetne- aby bylo zdrowe. Ale jaklbys mogla wybrac to co?

Ja dzis robie romantyczna kolacje, czyli chinszczyzne, upieklam ciasteczka http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=74685 (wyszly super) i chlodze winko no i oczewiscie czekam na 16-sta

Czas edycji: 2010-01-22 o 13:44
Stary 2010-01-22, 13:34   #3656
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie? ja od samego początku czułam, że będzie chłopak (mimo, że marzyłam o dziewczynce).

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja nie mialam bialej oczewiscie nie sniezno bialej z odcieniem niebieskiego (bo to klasyczna biel.
Mialam odcien ecri ale najjasniejszy - ecri smietankowe (dlatego suknia wyglada na biala, ale to juz odcienie ecri
no popatrz, dałabym sobie głowę uciąć, że była biała, na zdjęciach tak wygląda

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

to jeszcze sobie poczekamy ...
Ania przeczuwałam chłopaka ale teraz już nie jestem taka pewna...
Stary 2010-01-22, 13:35   #3657
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

No ale Mehja to co innego - ona może mieć przeczucie Ciekawe czy się sprawdzi Aniu a kiedy Ty będziesz wiedzieć?
Stary 2010-01-22, 13:37   #3658
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

to jeszcze sobie poczekamy ...
Ania przeczuwałam chłopaka ale teraz już nie jestem taka pewna...

Agus napisalam w poscie ktory cytowalas 18
Stary 2010-01-22, 13:42   #3659
azakowana
Zakorzenienie

O widzisz nie doczytałam
Stary 2010-01-22, 13:46   #3660
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
No ale Mehja to co innego - ona może mieć przeczucie Ciekawe czy się sprawdzi Aniu a kiedy Ty będziesz wiedzieć?
Aga może cię to dziwi teraz ale wiele kobiet ma przeczucie. Z moim znajomych powiedziałabym, ze 80%.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości