![]() |
#1921 |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Kroliczku, ja niestety, jak pisalam, nie mam po drodze zadnego takiego przybytku (S.), znizek zadnych tez nie mam, bo zakupy robie tam raz na ruski rok (tak mi sie przypomnialo: "... i ten weksel, który ci posyłam, miesiąc ruski zapewne do Ciebie iść będzie."
![]() ![]() co do Twoich perfumeryjnych wpadek - dziwie sie, ze sprawy nie probowalas wyjasnic po tym, jak odkrylas podrobke, zwlaszcza, ze ci polecani sprzedawcy naprawde problemow przy reklamacji nie robia. a odnosnie do moich wpadek - takowych jeszcze nie bylo, a jesli nawet sie zdarzy, o zawal mnie nie przyprawia, nie kupuje od szemranych sprzedawcow i wierze, ze wszystko da sie wyjasnic, a w ostatecznosci - coz, komisariat policji mam nadal blizej nizli Sephore ![]() ale jesli doczekam sie na przyklad Allure edp, powiedzmy 35 - tki, za jakies 140 zl - pobieze do Sephory, hej, pobieze ![]() podsumowujac - Twoja postawa, Kroliczku, ktora podkreslasz ostatnimi czasy w wielu postach (juz chyba na pamiec znam te unikaty, ktore kupilas na All ![]() ![]() ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2010-01-22 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jestem tak bystra jak ona a i z wiekiem staję się sknerą - jak to się mówi "nagryzam złotówkę zanim ją wydam" na coś niepewnego ![]() PS jaki weksel?! MegKoni - rzeczywiście osoby od 40-ki wzwyż na ogół ze zgrozą patrzą na jakieś sephory - ich priorytety to pościel, garnki i farby do malowania ścian które zresztą chętnie kupują w internecie, bo taniej ![]() A perfumy... hmmm, najczęściej z bazarku albo marketu (pracuję w tv więc niby powinno być inaczej) ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-01-22 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
BAN stały
|
Ja się ostatnio skusiłam na kolejny zakup na www.merlin.pl
Merlin mnie nigdy nie zawiódł, a jak nie skorzystać z takiej promocji jak np. Escada moon 30ml za 55 zł i Carachel liberte 75 ml za 79 zl już jadą do mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zaszczyt i takie szczęście, że pracuję też w mediach i systematycznie dostaję stos perfum, kosmetyków i innych gadżetów. Nie chwalę się oczywiście. Tylko zaznaczam, że media tak mają i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
swoja droga, Anno, gratuluje ![]() ad. PS - a, bo za kazdym razem, gdy mowie/pisze o ruskim roku, to mi sie pryzpomina ten fragment listu Szopena do Juliana Fontany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
szkoda ze nikt mi nie odp, naprawde nie znacie zadnej dobrej internetowej perfumerii?
#1927 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
widze, ze dziewczyny okazaly sie bardziej milosierne, ale mi z wiekiem empatii coraz bardziej brak - zwlaszcza dla osob, ktore nie zrobia nic, a chcialyby miec wszystko na tacy ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2010-01-22 o 11:23 Powód: problemy z kongruencja badz insza rekcja, zawsze myle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie mniej trudu kosztowało wymienienie tych perfumeri, niż miałabym próbować komuś przemawiać do rozsądku i pouczać itp. więcej luzu. A mi to znów z wiekim luzu i cierpliwości do ludzi przybyło ![]() A poczucie humoru jest najlepszym lekarstwem na wszystko ![]() Ja ostatnio robiłam podchody do www.perfumeria-no1.pl Wypatrzyłam Hugo boss femme 75 ml za 149 zł. Napisałam do nich, o co chodzi z tym uszkodzonym opakowaniem. Grzecznie odpisali. W ogóle miła atmosfera. I po kilku dniach znów wchodzę na stronę już z decyzją zakupu i co widzę zmiana ceny na 169,90 zł http://perfumeria-no1.pl/Hugo_Boss_F...wanie-672.html uhhh a myślałam, że tylko E-Glamour tak robią. Niestety E-Glamour potrafią zmieniąć w jednym dniu 2 razy cenę tego samego produktu. Dlatego ciągle się waham przed zakupem w E-Glamour. A mam na oku 2-3 produkty od nich. Edytowane przez MagKoni Czas edycji: 2010-01-22 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo a myślałam, że tylko ja miałam takie doświadczenia z e-glamour ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2010-01-22 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo ja się przelewu do nich nie odważę zrobić. Zdrowy rozsądek mi nie pozwala ![]() Już gdzieś czytałam o takich metodach. Ktoś zrobił przelew po tych niższych cenach. Okazało się, że ceny wzrosły. Proszono o dopłatę. W przeciwnym razie nie chciano zwrócić pieniędzy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Przyczajenie
|
oryginalnie pakowane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Szef ds. Wymianek
|
acz nie zaprzeczysz chyba, ze samo w sobie to sformulowanie nie ma wydzwieku pejoratywnego - dopiero w kotekscie wykorzystywania go przez nieuczciwych sprzedawcow, staje sie czyms negatywnym...
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS (Choć w dzisiejszych czasach to już mało rzeczy mnie zdziwi ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze nie kupowałam u nich. Choć jeśli trzeba do nich dzwonić, dopytywać się itp. Szkoda mojego czasu. Wole już to samo zamówić w El nino nawet o 2o zł więcej - taka jest u nich różnica na tym samym produkcie, który mnie interesuje. To była sprawa z inna perfumerią, która się nie cieszy zbytnio popularnością. Ale faktycznie miała miejsca taka sprawa. Nazwy nie będę pisać, bo to jest sprawa między klientką (moją znajomą) i perfumerią. Jakkolwiek sprawa się już dawno wyjaśniła. Oddali pieniądze, choć przez taką metodę stracili 2 klientki na zawsze - moją znajomą i mnie. I pewnie jeszcze sporą grupę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
BAN stały
|
Cytat:
A ja już coraz mniej mam ochoty na zakupu w E-Glamour. Po co stresy niepotrzebne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |||
Matka buldoga
|
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o e-glamour to kupilam u nich bodajze 3 flaszki i ani razu nie musialam do nich dzwonic, oni do mnie nie dzwonili, cena sie nie zmieniala w trakcie transakcji, takze ja do nich nic nie mam. Ostatnio nabylam Clinique Happy Summer spray 100ml edp z Esentii. Flaszka przyszla, ale nie taka jak na zdjeciu. Zadzwonilam, wyjasnilam sytuacje (podchodzi to pod reklamacje), pani odpowiedziala, ze juz sie ta sprawa zajmuja i jak tylko dostanie odpowiedz " z gory" to mam wode odeslac, a oni wymienia mi na ten "z obrazka". Jesli go nie bedzie to oddadza mi kase za Clinique i uwaga...za koszty przesylki, ktore poniose zwracajac im towar. Takie cos to ja rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
W Merlinie wychodzi 55+12,50 (lub 14)=67,50 (69). No chyba ze juz kupowalas wczesniej i masz znizki ![]()
![]() |
#1939 |
BAN stały
|
Pilne
do moich miłych rozmówczyń z tego wątku. Bardzo miło się z wami rozmawia. Pomaga mi to ogromnie w zakupach. dzięki wielkie. a co do sprawy dawnej z tego wątku - nieprzyjemnej awantury wywołanej czystą prowokacją oskarżenia mnie o kupowanie podróbek. To mój błąd - nie powinnam dać się sprowokować. Więcej się to nie powtórzy ![]() choć na wątku o Truskawce dziś dziewczyny szykują swój wymarzony plan zbanowania mnie na stale - teraz nawet jedna panna wymyśliła, że ślę jej maila z pogróżkami. Naprawdę jak nisko niektórzy potrafią upaść. |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |||
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
rowniez czuje niesmak. Cytat:
Cytat:
to nie jest wątek o Tobie, tylko o perfumeriach internetowych, to raz. a poza tym Indian Holi, to dwa.
![]() |
#1941 | |
gamma Orionis
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
BAN stały
|
a ktoś miał już doświadczenia z
www.perfumeria-no1.pl kontak mailowy mily, tylko te podniesienie ceny...zniechęca |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
BAN stały
|
Muszę wyrazić moje zadowolenie z zakupów w www.mojezapachy.pl
Realizacja zamówienia 2-3 dni, kurier 7 bardzo dobrze się spisuje, towar rewelacja, ceny świetne. Udało mi się m.in. kupić zestaw Burberry 3 buteleczki 30 ml za 165 zł! oraz YSL - tusz + błyszczyk za 115 zł. Zakupy bardzo udane. Teraz nabrałam ogromnego apetytu na zakupy w tej perfumerii. polecam innym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki kiedyś któraś z Was pisała o drogerii Natura że jest tam pewna pani "wszystko wiedząca" zalogowałam się tam i napisałam co o jej wypowiedzi sądzę a mianowicie o tej:
"Z góry przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale większej bzdury w przemyśle perfumeryjnym to jak żyję nie słyszałam. Perfumy w drogeriach są tańsze, bo część komponentów tych droższych zostaje zastąpionych innymi, tańszymi, bo część komponentów zostaje zupełnie wyłączona ze składu, co powoduje, że zapach staje się płytszy, bardziej płaski, jednostajny, nie rozwija się, a nawet w wielu przypadkach traci zdecydowanie na trwałości. Dla osób mniej wybrednych, czy może mniej wyczulonych to nie jest negatyw, dla mnie niestety tak. I dla osoby, która od Ciebie Żabko kupiła perfumy z Rossmana pewnie też te "niuanse" zaważyły o wydaniu opinii negatywnej na temat tego produktu jako podróby nie oryginału. Szkoda tylko, że nie udało się wam dojść do porozumienia, wtedy uniknęłabyś zbędnego komentarza." Napisałam jej ze bzdury plecie a ona mi odpaliła że: "na przyszłość nie ma potrzeby zakładania nowego konta, żeby wykazać się brakiem kultury i tchórzostwem Bez obaw, ja nie wykazuję tendencji destrukcyjnych zniżania się do czyjegoś poziomu. Z mojej strony bez odbioru" Padłam normalnie jak to przeczytałam i u mnie jest brak kultury ![]() Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2010-01-22 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Elsi, Ty tchorzu bez kultury ![]() z mojej strony bez odbioru ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Zadomowienie
|
ale jajca w tych wątkach się wyprawiają bez kitu
![]()
#1949 |
Zadomowienie
|
Ano, jak i na wszystkich innych forach tematycznych
![]() Ludzie bywają zacietrzewieni, zwłaszcza jak ktoś im napisze że coś robią źle - na przykład że kupują w Naturze, albo w internecie... wtedy się złoszczą ale po chwili wracają do realnych zajęć i im przechodzi ![]() U nas na wizażu jest nadzwyczaj kulturalnie, najwyżej jakieś szpile się sypią, a nie wyobrażacie sobie co się wyprawia na zakupowym forum w tlenie - horror! Niedawno całą noc czytałam wątek o firmie kosmetycznej amway, no po prostu mieszanie się z błotem za poglądy! Ten amway to coś jak avon albo FM tylko uważają to za sektę (pranie mózgów akwizytorów). Warto poczytać! A ten wątek na wizażu jest wielce edukacyjny, jak widzimy od paru lat królują 1.pedet.pl 2.dolce.pl 3. perfumy-perfumeria.pl Ja chyba wybieram dolce.pl albowiem dopuszczają to co preferuję - przesyłkę za pobraniem (odbieram ze skrytki w ciągu 2 tygodni kiedy tam mam czas) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
gamma Orionis
|
Hm. Można tak powiedzieć...
Przejrzałam kilka ostatnich stron, usunęłam kilka off-topów i jeden spam [ostatnio się mnożą na potęgę] - i właśnie, chciałabym Was prosić, aby wątek pozostał jednak wątkiem informacyjnym. Dyskusje o oryginalności, problemy z wysyłką czy brakiem towaru - jak najbardziej, ale starajcie się ograniczyć luźne pogaduchy, bo z wątku robi się jeden wielki młyn - trudniej wtedy wyczytać konkrety. Inną sprawą jest fakt, że większość nowych użytkowniczek nie przegląda tych już-napisanych postów i powiela te same, zadawane wielokrotnie i do znudzenia pytania... Możliwe, że trzeba będzie nieco zmodyfikować pierwszy post w wątku, jeszcze to przemyślę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.