Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 10:17   #811
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

Cytat:
Napisane przez szarlott1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mieszkajace w UK, Irlandii-naprawde jestem pod wrazeniem, ze potraficie tam trzymac diete!
wcale nei jest trudno, stwierdzam nawet ze tu jest mi o wiele latwiej niz podczas pobytow w Polsce, gdzy wszystko kusi. Nie stoluje sie na miescie wiec to ode mnei zalezy co ugotuje, a o wiele latwiej dostac sporo produktow (np otreby sojowe). Jedyne z czym trudno to dobre serki wiejskie, raz na pare tygodni udaje mi sie kilka kupic.
Angielskiego pieczywa nei jadam - chleb razowy pieke sama, gotowych dan tez nie kupuje.

Musze zmodyfikowac te moja III faze bo jakas miekka okolotaliow sie robie. Za duzo wegli zdecydowanie. chyba bede robic 2 proteinowe dni

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:21   #812
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Eliza już wcześniej chciaąm Ci pogratulować ale coś z kompem nie tak było
no więc teraz: wielkie brawa
Dzięki może nam wreszcie się uda
Stary 2010-01-22, 10:22   #813
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Dzięki może nam wreszcie się uda

NIe: może, tylko NA PEWNO

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:32   #814
basik71
Raczkowanie

cześć dziewczęta z rano,kurde głowa mnie boli ,za oknem leje,a jak wasze samopoczucie? a tak najważniejsze to ,że waga pokazała mi dziś 0,5 kg mniej,wreszcie się coś ruszyło(miałam zastuj 1 miesiąc),a co do słodzików to mi kawka z nimi smakuje ,ale zrobiłam sernik i gorzkawy był i nie wiem czemu,cosik spierniczyłam albo to własnie wina słodzika
basik71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:46   #815
_kasiulka_
Rozeznanie

ktoras pisala o slodziku SUSSINA GOLD,200g za około 9,50 z apteki wiec on jest slodszy bo ma tez w skladzie sacharynian a tego nam chyba nie wolno?ja tez go kupilam i lezy i nie wiem czy tylko ma byc to slodzik na samym aspartamie?

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:58   #816
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basik71 Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta z rano,kurde głowa mnie boli ,za oknem leje,a jak wasze samopoczucie? a tak najważniejsze to ,że waga pokazała mi dziś 0,5 kg mniej,wreszcie się coś ruszyło(miałam zastuj 1 miesiąc),a co do słodzików to mi kawka z nimi smakuje ,ale zrobiłam sernik i gorzkawy był i nie wiem czemu,cosik spierniczyłam albo to własnie wina słodzika
no bo to pewnie nie byl slodzik do pieczenia
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:59   #817
elianka
Zakorzenienie

no i dziś + 1 kg. mam karę za wieczorną gastrofazę wczorajszą :/

Teraz jem sobie lunchyk, taki wczesny obiad raczej warzywa na patelnię (z bazylią i tymiankiem, same dozwolone), w charakterze białka występuje tuńczyk, wszystko odrobinę zaprawione ketchupem z lidla. Nawet dobre

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:01
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:00   #818
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
ktoras pisala o slodziku SUSSINA GOLD,200g za około 9,50 z apteki wiec on jest slodszy bo ma tez w skladzie sacharynian a tego nam chyba nie wolno?ja tez go kupilam i lezy i nie wiem czy tylko ma byc to slodzik na samym aspartamie?
_kasiulka_ ja na samym aspartamie nie widzialam, na wszystkich z tylu jest napisane: na bazie aspartamu, i rozne takie inne jeszcze wypisane
Stary 2010-01-22, 11:28   #819
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Witam wszystkich Dukających
U mnie brak entuzjazmu i obnizony nastrój- o tygodnia waga lata mi to w dół to w górę ( z tendencją do zwyżek) i du... Nie popełniam grzeszków, pilnuję posiłków i ćwiczę i nicccccc. Ale nie poddaję się, ponoć najważniejsze to przetrwać przestoje. No zobaczymy.

Wczoraj kurier przytargał mi moje zamówienie- LEG MAGIC. Jest fajoski, składa sie i można go wstawić np. za drzwi (to info dla tych, co mówiły, że nie mają miejsca w domku) - także nie zabiera dużo miejsca po złożeniu. Ćwiczyłam na nim już wczoraj i dziś rano i czuję w nogach, że może faktycznie działać (bo zakwasiki są). Dostłam jeszcze gratis vibroaction- taki pas na brzuch, ale zastanawiam się czy to działa? Masuje fajnie, ale czy są efekty jakieś? Jakoś mi sie nie chce wierzyć, że bez potu i wysiłku coś może mnie samo "odchudzać"....Hmmm.. ..Co wy na to?

Pozdrawiam wszystkich i życzę ubytków wagowych
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:31   #820
Antena 2010
Przyczajenie

I jeszcze a propo zaparć- nic nie robi lepiej niż nasz kochany olej parafinowy-też z apteki pod nazwą "Parafina ciekła" w butelkach jak woda utleniona.Pozdro[/QUOTE]

Po pierwsze witam po przerwie w pisaniu bo w czytaniu nie

Kurcze to ja mam kupić tę parafinę ciekłą?? Ja byłam przekonana że to będzie olej parafinowy siakiś spożywczy i męczyłam panie aptekarki
Swoją drogą nie umiem sobie wyobrazić jak się "częstuję" tą parafiną w tej oszkliwej plastikowej buteleczce to na pewno nie poprawi smaku.

A jaka ostateczna decyzja jeśli chodzi o słodziki? Można ten do pieczenia czy nie?? Hi hi Wiolqn się nie wypowiada?? Ja ostatnio zrboiłam seniczek Berlinianki na normalny słodziku w proszku ale na aspartamie (na którym zresztą pisało że wysoka temp. sprawi że słodzik nie słodzi i rzeczywiście był gorzkawy.
pozdrawiam serdecznie
Antena 2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:33   #821
Monia_35
Raczkowanie

Napisane przez szarlott1983
Dziewczyny mieszkajace w UK, Irlandii-naprawde jestem pod wrazeniem, ze potraficie tam trzymac diete!

Ja tez uwazam ze jest ok. do miasta mam daleko...fastfoody nigdy mnie kreciły.Mam 2 dzieci więc gotuje w domu to co dla siebie to i dla całej rodzinki. Lidla mam pod nosem więc Linessa jest pod ręką nie zagladam do innych marketów. A dzieciaki na szcęście słodkiego nie wołaja ( wlodówce ptasie mleczko i serniczek) . Clebek polski razowy wiec ichniego jesc nie trzeba.

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:41   #822
IneczkaM
Przyczajenie

Hej u mnie waga 0,5 kg w dół ale radość
Dziewczyny, wyczytałam gdzieś, że aspartam powyżej temp.10o st wydziela jakieś szkodliwe związki.... więc do pieczenia się nie nadaje.... dlatego ewentualnie RAZ NA JAKIŚ CZAS trzeba ratować się innym słodzikiem, który jest niedozwolony
IneczkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:50   #823
Didier
Rozeznanie

a ja nie uzywam slodzika do gotowania z dwoch powodow
1/ zauwazylam ze zle sie czuje (chociaz slodzik taki do gotowania/pieczenia)
2/ Pasibrzuch mi podjada wiec sie boje dziecku dawac slodzik
jak mam zrobic cos slodkiego (czasem na weekend) to daje cukier trzcinowy (wiem ze nie wolno) ale to co na zimno slodze w pracy slodzikiem
Stary 2010-01-22, 11:55   #824
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
Napisane przez szarlott1983

Ja tez uwazam ze jest ok. do miasta mam daleko...fastfoody nigdy mnie kreciły.Mam 2 dzieci więc gotuje w domu to co dla siebie to i dla całej rodzinki. Lidla mam pod nosem więc Linessa jest pod ręką nie zagladam do innych marketów. A dzieciaki na szcęście słodkiego nie wołaja ( wlodówce ptasie mleczko i serniczek) . Clebek polski razowy wiec ichniego jesc nie trzeba.
Ale dzieciom chyba tego ptasiego mleczka i serniczka na słodziku nie dajesz?
Stary 2010-01-22, 11:59   #825
Anqa0210
Raczkowanie

witam wszystkich
mam takie pytanko ... znalazłam przepis na bigosik w przepisowni i tak się zastanawiam czy zamiast kapusty w główce można by wykorzystać kapustę kiszoną?

a co do zaparć ja ostatnio sama sobie zafundowałam ostrą jazdę.... wypiłam szklankę senesu.... i umierałam całą noc i kolejny dzień.... myślałam że wszystkie wnętrzności mi się skręcą z bólu..... fakt przeczyściło mnie cudnie.... ale ból okropny.... nigdy więcej.....
Anqa0210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:05   #826
Marta 33
Rozeznanie

ja słodze herbate połową łyżeczki miodu, - pijam dwie herbatki więc wychodzi jedna łyżeczka - wolę jednak zakazany miód niż paskudny słodzik

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:22   #827
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anqa0210 Pokaż wiadomość
witam wszystkich
mam takie pytanko ... znalazłam przepis na bigosik w przepisowni i tak się zastanawiam czy zamiast kapusty w główce można by wykorzystać kapustę kiszoną?
Kapusta kiszona ma sporo soli, więc sama musisz zdecydować. Ogólnie kapusta to kapusta, jest dozwolona Jeżeli ogólnie soli jesz mało myślę, że spokojnie możesz (w końcu wędliny, które są na liście doswolonej, też mają dużo soli, ryby wędzone też...). Ale jeśli i tak trudno Ci sól ograniczyć, to raczej pozostań przy świeżej.

Cytat:
a co do zaparć ja ostatnio sama sobie zafundowałam ostrą jazdę.... wypiłam szklankę senesu.... i umierałam całą noc i kolejny dzień.... myślałam że wszystkie wnętrzności mi się skręcą z bólu..... fakt przeczyściło mnie cudnie.... ale ból okropny.... nigdy więcej.....
Daaawno temu, w czasach nastoletnich zafundowałam sobie przeczyszczanie senesem nigdy więcej
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:30   #828
Didier
Rozeznanie

Cytat:
witam wszystkich
mam takie pytanko ... znalazłam przepis na bigosik w przepisowni i tak się zastanawiam czy zamiast kapusty w główce można by wykorzystać kapustę kiszoną?.....
ja robie tylko na kiszonej, plus pieczarki, papryka, albo pomidory, co tam chcesz - no ale bardzo rzadko robie bo ma duzo soli ale mozna troche poplukac nie?

Cytat:
a co do zaparć ja ostatnio sama sobie zafundowałam ostrą jazdę.... wypiłam szklankę senesu.... i umierałam całą noc i kolejny dzień.... myślałam że wszystkie wnętrzności mi się skręcą z bólu..... fakt przeczyściło mnie cudnie.... ale ból okropny.... nigdy więcej
dlatego ja wole popic przez kilka dni syrop lactulosum, on dziala delikatnie ale nie natychmiastowo; polecam

Edytowane przez Didier
Czas edycji: 2010-01-22 o 12:31
Stary 2010-01-22, 12:43   #829
Anqa0210
Raczkowanie

Mara30 - ja już też nigdy więcej nie chcę słyszeć o senesie... moja mama mnie podkusiła, bo na nią słabo działa musi wypić ze 3 szkl. tego naparu żeby na nią zadziałało... a ja prawie umarłam
Didier - ja w sumie mało używam soli, a kapusty "główkowej" nie wyobrażam sobie zjeść, taka ciapa ...ble...(podobnie jak brokuły) ale cóż w końcu co dzień nie będę jadła kapusty kiszonej więc mogę raz zaszaleć
Anqa0210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:51   #830
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez IneczkaM Pokaż wiadomość
Hej u mnie waga 0,5 kg w dół ale radość
Dziewczyny, wyczytałam gdzieś, że aspartam powyżej temp.10o st wydziela jakieś szkodliwe związki.... więc do pieczenia się nie nadaje.... dlatego ewentualnie RAZ NA JAKIŚ CZAS trzeba ratować się innym słodzikiem, który jest niedozwolony
Też to gdzieś czytałam...
Ale ja w ogóle nie jestem przekonana do słodzików i nawet nie za bardzo lubię napojów, w których są dodawane... Np. Coli Light nie lubię...
Już prawie 2 tygodnie bez żadnego cukru, ani nawet słodzika
Stary 2010-01-22, 13:09   #831
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Aha ...robiłam wczoraj PYCHA PLACUSZKI z naszej przepisowni. Miałam zaplanowany cały dzień poza domem i chciałam coś, co wygodnie będzie mi zabrać ze sobą i potem bez kłopotu zjeść. Wyszły rewelacyjnie, bardzo smaczne i naprawde wygodne- gdy trzeba cos zjeść sycącego w biegu. Fantastyczne - polecam!
Stary 2010-01-22, 13:12   #832
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Antena 2010 Pokaż wiadomość
A jaka ostateczna decyzja jeśli chodzi o słodziki? Można ten do pieczenia czy nie?? Hi hi Wiolqn się nie wypowiada??
siedze cicho bo nei mam pojecia o slodzikach w Polsce. Zreszta jak juz mam uzyc to biore molase albo nierafinowany cukier trzcinowy. weglowodanow to on ma tyle co i slodzik, tyle ze tluszczu wiecej ale przynajmniej zdrowszy. Slodze rzadko (tylko kawe czasem) a slodkosci ostatnio czesto nei robie

Cytat:
witam wszystkich
zastanawialysmy sie nad tym kiedys, jakby wyplukac kiszona z soli to mysle ze mozna

Podobno w Polsce dzis -18C? jak ja wam nie zazdroszcze.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:14   #833
elianka
Zakorzenienie

u nas cholernie zimno. Ja właśnie do pracy wychodzę, mam ze sobą placuszki Dukana i pastę jajeczną ( 2 jajka na twardo, pół łyżki serka homo, duuużo zielonej pietruszki , sól , pieprz i odrobinka octu (daje wrażenie majonezu )
Stary 2010-01-22, 13:27   #834
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Aha ...robiłam wczoraj PYCHA PLACUSZKI z naszej przepisowni. Miałam zaplanowany cały dzień poza domem i chciałam coś, co wygodnie będzie mi zabrać ze sobą i potem bez kłopotu zjeść. Wyszły rewelacyjnie, bardzo smaczne i naprawde wygodne- gdy trzeba cos zjeść sycącego w biegu. Fantastyczne - polecam!
Które?
Stary 2010-01-22, 13:32   #835
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
strasznie zimno dziś... a ma być jeszcze gorzej...
Stary 2010-01-22, 13:41   #836
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Które?
Pycha placuszki! (faza P)
podwójna pierś z kurczaka (pokroić w kostkę)
2 jaja
serek wiejski z Piątnicy lekki 3%
1 łyżeczka vegety
1 łyżka skrobii kukurydzianej

Wszystko wymieszać, smażyć placki na teflonie bez tłuszczu. Są rewelacyjne, a serek tak się fajnie rozpuszcza jak żółty.
Napisane przez : madzial
Stary 2010-01-22, 13:54   #837
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
zależy gdzie, na ślasku "tylko" -10

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:00   #838
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Pycha placuszki! (faza P)
podwójna pierś z kurczaka (pokroić w kostkę)
2 jaja
serek wiejski z Piątnicy lekki 3%
1 łyżeczka vegety
1 łyżka skrobii kukurydzianej

Wszystko wymieszać, smażyć placki na teflonie bez tłuszczu. Są rewelacyjne, a serek tak się fajnie rozpuszcza jak żółty.
Napisane przez : madzial

Muszę spróbować koniecznie! ja robię coś podobnego, tylko bez serka i z otrębami żytnimi zamiast skrobi. Ale ten serek faktycznie może byc super
A na P+W do tej paciai dorzucam jakieś warzywka
Stary 2010-01-22, 14:01   #839
kaaania
Raczkowanie

GG do kaaania

witam serdecznie
a u mnie tylko -3 mrozu , ale wieje troszkę, więc czuje sie jakby było więcej. Dziś warzywka, co bardzo mnie cieszy, bo jedzenie kolorków nabrało.
miłego dnia i spadków życzę

coś link o produktach mi się nie otwiera, Wam też?

Edytowane przez kaaania
Czas edycji: 2010-01-22 o 14:03
kaaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:20   #840
wiolka12341234
Przyczajenie

Smaczne
pierś z kurczaka pokroić w kosteczke , przyprawic wedle gustu. Odtawić na 30 min.. Zrobić ciasto- 2 jaja, 1 łyżka mąki kukurydziabej . zmieszać mięsko z ciastem , uformwac na patelni bitki , usmażyć np na parafinie i wcinać Mozna do mięsa dodac grzybki albo je wrzucić na usmażonego już kotlecika.
wiolka12341234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości