|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
Angielskiego pieczywa nei jadam - chleb razowy pieke sama, gotowych dan tez nie kupuje. Musze zmodyfikowac te moja III faze bo jakas miekka okolotaliow sie robie. Za duzo wegli zdecydowanie. chyba bede robic 2 proteinowe dni
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nam wreszcie się uda
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczęta z rano
,cosik spierniczyłam albo to własnie wina słodzika
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
ktoras pisala o slodziku SUSSINA GOLD,200g za około 9,50 z apteki wiec on jest slodszy bo ma tez w skladzie sacharynian a tego nam chyba nie wolno?ja tez go kupilam i lezy i nie wiem czy tylko ma byc to slodzik na samym aspartamie?
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
no i dziś + 1 kg. mam karę za wieczorną gastrofazę wczorajszą :/
Teraz jem sobie lunchyk, taki wczesny obiad raczej warzywa na patelnię (z bazylią i tymiankiem, same dozwolone), w charakterze białka występuje tuńczyk, wszystko odrobinę zaprawione ketchupem z lidla. Nawet dobre
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-01-22 o 11:01 |
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
_kasiulka_ ja na samym aspartamie nie widzialam, na wszystkich z tylu jest napisane: na bazie aspartamu, i rozne takie inne jeszcze wypisane
|
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich Dukających
![]() U mnie brak entuzjazmu i obnizony nastrój- o tygodnia waga lata mi to w dół to w górę ( z tendencją do zwyżek) i du... Nie popełniam grzeszków, pilnuję posiłków i ćwiczę i nicccccc. Ale nie poddaję się, ponoć najważniejsze to przetrwać przestoje. No zobaczymy. Wczoraj kurier przytargał mi moje zamówienie- LEG MAGIC. Jest fajoski, składa sie i można go wstawić np. za drzwi (to info dla tych, co mówiły, że nie mają miejsca w domku Pozdrawiam wszystkich i życzę ubytków wagowych |
|
|
|
#820 |
|
Przyczajenie
|
I jeszcze a propo zaparć- nic nie robi lepiej niż nasz kochany olej parafinowy-też z apteki pod nazwą "Parafina ciekła" w butelkach jak woda utleniona.Pozdro
[/QUOTE]Po pierwsze witam po przerwie w pisaniu bo w czytaniu nie ![]() Kurcze to ja mam kupić tę parafinę ciekłą?? Ja byłam przekonana że to będzie olej parafinowy siakiś spożywczy i męczyłam panie aptekarki ![]() Swoją drogą nie umiem sobie wyobrazić jak się "częstuję" tą parafiną w tej oszkliwej plastikowej buteleczce to na pewno nie poprawi smaku.A jaka ostateczna decyzja jeśli chodzi o słodziki? Można ten do pieczenia czy nie?? Hi hi Wiolqn się nie wypowiada?? Ja ostatnio zrboiłam seniczek Berlinianki na normalny słodziku w proszku ale na aspartamie (na którym zresztą pisało że wysoka temp. sprawi że słodzik nie słodzi i rzeczywiście był gorzkawy. pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez szarlott1983
Dziewczyny mieszkajace w UK, Irlandii-naprawde jestem pod wrazeniem, ze potraficie tam trzymac diete! Ja tez uwazam ze jest ok. do miasta mam daleko...fastfoody nigdy mnie kreciły.Mam 2 dzieci więc gotuje w domu to co dla siebie to i dla całej rodzinki. Lidla mam pod nosem więc Linessa jest pod ręką nie zagladam do innych marketów. A dzieciaki na szcęście słodkiego nie wołaja ( wlodówce ptasie mleczko i serniczek) . Clebek polski razowy wiec ichniego jesc nie trzeba.
|
#822 |
|
Przyczajenie
|
Hej
ale radość Dziewczyny, wyczytałam gdzieś, że aspartam powyżej temp.10o st wydziela jakieś szkodliwe związki.... więc do pieczenia się nie nadaje.... dlatego ewentualnie RAZ NA JAKIŚ CZAS trzeba ratować się innym słodzikiem, który jest niedozwolony
|
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie uzywam slodzika do gotowania z dwoch powodow
1/ zauwazylam ze zle sie czuje (chociaz slodzik taki do gotowania/pieczenia) 2/ Pasibrzuch mi podjada wiec sie boje dziecku dawac slodzik jak mam zrobic cos slodkiego (czasem na weekend) to daje cukier trzcinowy (wiem ze nie wolno) ale to co na zimno slodze w pracy slodzikiem |
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich
mam takie pytanko ... znalazłam przepis na bigosik w przepisowni i tak się zastanawiam czy zamiast kapusty w główce można by wykorzystać kapustę kiszoną? a co do zaparć ja ostatnio sama sobie zafundowałam ostrą jazdę.... wypiłam szklankę senesu.... i umierałam całą noc i kolejny dzień.... myślałam że wszystkie wnętrzności mi się skręcą z bólu..... fakt przeczyściło mnie cudnie.... ale ból okropny.... nigdy więcej..... |
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
ja słodze herbate połową łyżeczki miodu, - pijam dwie herbatki więc wychodzi jedna łyżeczka - wolę jednak zakazany miód niż paskudny słodzik
|
|
#827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego ja wole popic przez kilka dni syrop lactulosum, on dziala delikatnie ale nie natychmiastowo; polecam Edytowane przez Didier Czas edycji: 2010-01-22 o 12:31 |
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Mara30 - ja już też nigdy więcej nie chcę słyszeć o senesie... moja mama mnie podkusiła, bo na nią słabo działa musi wypić ze 3 szkl. tego naparu żeby na nią zadziałało... a ja prawie umarłam
![]() Didier - ja w sumie mało używam soli, a kapusty "główkowej" nie wyobrażam sobie zjeść, taka ciapa ...ble...(podobnie jak brokuły) ale cóż w końcu co dzień nie będę jadła kapusty kiszonej więc mogę raz zaszaleć |
|
|
|
#830 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Ale ja w ogóle nie jestem przekonana do słodzików i nawet nie za bardzo lubię napojów, w których są dodawane... Np. Coli Light nie lubię... ![]() Już prawie 2 tygodnie bez żadnego cukru, ani nawet słodzika
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
Aha ...robiłam wczoraj PYCHA PLACUSZKI z naszej przepisowni. Miałam zaplanowany cały dzień poza domem i chciałam coś, co wygodnie będzie mi zabrać ze sobą i potem bez kłopotu zjeść. Wyszły rewelacyjnie, bardzo smaczne i naprawde wygodne- gdy trzeba cos zjeść sycącego w biegu. Fantastyczne - polecam!
|
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno w Polsce dzis -18C? jak ja wam nie zazdroszcze.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
u nas cholernie zimno. Ja właśnie do pracy wychodzę, mam ze sobą placuszki Dukana i pastę jajeczną ( 2 jajka na twardo, pół łyżki serka homo, duuużo zielonej pietruszki , sól , pieprz i odrobinka octu (daje wrażenie majonezu
)
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 |
|
szamanka
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Pycha placuszki! (faza P)
podwójna pierś z kurczaka (pokroić w kostkę) 2 jaja serek wiejski z Piątnicy lekki 3% 1 łyżeczka vegety 1 łyżka skrobii kukurydzianej Wszystko wymieszać, smażyć placki na teflonie bez tłuszczu. Są rewelacyjne, a serek tak się fajnie rozpuszcza jak żółty. Napisane przez : madzial |
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
zależy gdzie, na ślasku "tylko" -10
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę spróbować koniecznie! ja robię coś podobnego, tylko bez serka i z otrębami żytnimi zamiast skrobi. Ale ten serek faktycznie może byc super ![]() A na P+W do tej paciai dorzucam jakieś warzywka
|
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
witam serdecznie
a u mnie tylko -3 mrozu miłego dnia i spadków życzę coś link o produktach mi się nie otwiera, Wam też? Edytowane przez kaaania Czas edycji: 2010-01-22 o 14:03 |
|
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
Smaczne
pierś z kurczaka pokroić w kosteczke , przyprawic wedle gustu. Odtawić na 30 min.. Zrobić ciasto- 2 jaja, 1 łyżka mąki kukurydziabej . zmieszać mięsko z ciastem , uformwac na patelni bitki , usmażyć np na parafinie i wcinać Mozna do mięsa dodac grzybki albo je wrzucić na usmażonego już kotlecika. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

może nam wreszcie się uda

,cosik spierniczyłam albo to własnie wina słodzika

trzeba ratować się innym słodzikiem, który jest niedozwolony