Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 13:00   #3721
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

łooo matko olka...dobra babcia - no nie moge no...
Stary 2010-01-22, 13:01   #3722
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Tak w ramach żalenia się- zazdroszczę Wam... Zawsze zazdrościłam ludziom którzy mają fajne babcie, którym na nich zależy i odwrotnie. Zazdrość mnie wręcz zżerała.
Babcia ze strony mamy zmarła 2 miesiące przed moimi narodzinami.
Dziadek 8 lat temu- on był cudowny.
"Babcia" ze strony taty- no to już wiecie jak bardzo się "lubimy".
Dziadek- do zniesienia, ale szału nie ma.

Hehe a tak odnośnie mojej babuni ukochanej... Taka "anegdotka". Dziadkowie mieszkają w Kamiennej Górze na Dolnym Śląsku. W wakacje mieszkałam 3 dni u wujka pod Kamienną, bo obiecał mnie zawieźć na te moje praktyki. No i oczywiście- wypada odwiedzić babcię, żeby się nie obraziła, bo ostatnio tak byłam chyba 2 lata temu i to tak tylko "cześć babciu, pa babciu".
No i któregos dnia jestem z kuzynem na piwie i mówię "Johny, idę do babci". Johny "jak chcesz to cię będę krył przed rodzicami, nie musisz iść".
Ja "nie no, pójdę bo i tak się wyda".
Poszłam.
Wchodzę do mieszkania, babcia "Oleńka moja ukochana"- sorry ale to jest człowiek po którym widać kiedy udaje radość.
Siedzimy chwilę
b: zjesz coś?
ja: nie, dziękuję, dopiero obiad jadłam
b: a to dobrze bo mi się nawet nie chce nic robić
dz: Oleńko, a może placuszka zjesz? babkę cytrynową kupiłem
b: Władek, czyś ty zglupiał? co ona pieniędzy nie ma żeby sobie placka kupić?
dz: to jak, zjesz?
ja: poproszę kawałek
Dziadek poszedł po placka a babcia do mnie mówi:
Dziadek to jak się dowiedział że przyjedziesz, kazał mi upiec jakiegoś placka, ale go od razu ustawiłam, powiedziałam mu- a co to, ona do babci przyjeżdża placki jeść? mało to tego w sklepach teraz jest? a nie żebym ja stara się jeszcze męczyła z pieczeniem. No zglupiał ten dziadek na starość.
Wraca dziadek, daje mi placka
dz: Oleńko, herbatkę zaparzam bo do placuszka to tak wypada
b: Władek, ty sieroto, wody jej trzeba było dać a nie jeszcze prąd marnujesz na podgrzanie wody.

Nooo... tak babunia po 2 latach wita wnuczkę Całe życie taka była a to co opisałam to w sumie takie... no najdelikatniejsze i dla mnie śmieszne, aczkolwiek też i przykre bo... no właśnie, inni mają babcie które im pieką placki, robią wałówki na studia i zapraszają na obiadki niedzielne
no ładnie...

Babcia TŻta to złota kobieta, ale już bardzo poważnie niedomaga, nie wychodzi z domu, naprawdę ledwie chodzi...
A moja - nie zawsze było tak różowo. Moja matka ustawiała ją przeciwko mnie i bratu, więc przez lata były wojny, ale wiedzieliśmy, że babcia po prostu wierzy matce, a nie nam, sama całej sytuacji nie analizowała.
Ale zmieniło się to jakiś rok temu - kiedy babcia przejrzała na oczy i sama stwierdziła, że głupia była... Zerwała prawie kontakt z naszą mamą, a nas stara się przeprosić - może nie dosłownie, ale kontakty się poprawiły (i cóż z tego, jak ja wyjechałam.. )

Ale babcię zawsze ceniłam. Wiedziałam, że jest dla nas zła sama z siebie, tylko że nasza matka ją ustawia przeciwko nam (a ona to potrafi...).
Stary 2010-01-22, 13:04   #3723
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
eee...a on co na to odpowiedział?
Najpierw spytał kiedy, na moje "nie wiem, ale się ożeń", spytał, czy mi odpowiada przyszła sobota, zeby iść do USC
No a potem pytał czy ja tak mówię serio bo jeśli tak to się za pierdzionkami zaręczynowymi rozglądnie bo bez zaręczyn to on ślubu nie chce.
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
no..... pustego jak wiadro bez wody jakieś................ A tego Twojego to też...... kurcze gdzie on mieszka? pojadę po niego i Ci go przywiozę ciamajdę jedną (celowo używam słowa ciamajda, bo jakieś inne może być razące)

Przychodzi taki dzień w życiu, że czlowiek musi podramatyzować......
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .........

no właśnie nie wiem skąd ta deprecha.......... on dzisiaj chce ze mną rozmawiać bo widzi chyba, że się użalam nad sobą. Buziaki mi tu podsyła..... nie chcę się z nim kłócić, a tak to się pewnie skończy.........
Wierz mi- w mojej glowie już tyle "rażących" słów na niego powstało że aż sama z tym sobie nie radzę

I wiesz co... ja chyba jednak zostanę lesbijką
Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Hej wszystkim.
Olu zawarłaś odpowiedzi chyba na wszystkie możliwe pytania. Ja właśnie weszłam na wizaż, żeby sprawdzić jak spotkanie niestety niedoszłe. I dobrze myślisz, teraz nauka jest ważniejsza.
Nie do końca tak myślę, tzn wiem że powinnam no i zamierzam wziąć się za siebie na tyle, żeby pchnąć tą sesję w pozytywnym sensie.
Po prostu już tyle razy płakałam, tyle razy się zamartwiałam, że mnie nie kocha, że nie chce przyjechać itd, że już nie mam na to siły, nerwów a na pewno ochoty.
A nauka to taki...dobry cel do skupiania uwagi
Stary 2010-01-22, 13:08   #3724
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
no ja w sumie swojej tez znam....
no i tak to z nimi jest..... z nimi źle i bez nich źle...... Tobie to nie wiem co zrobić........
Cytat:
Gwizdaczku, oto co radzi książka "Dlaczego meżczyźni poślubiają zołzy" (którą kupiła mi moja mama, tak btw):

"Jeśli minął rok, a facet się nie oświadczył, podczas pierwszej rozmowy powiedz coś w stylu: Spotykamy się od roku. Kocham cię i uważam, że jesteś wspaniały. Podoba mi się to, jak nam się układa. Chciałabym jednak czegoś wiecej, a mam wrażenie, że sprawy się nie rozwijają
(potem masz zamilknąć)Jeśli meżczyzna unika tematu i się wykręca, to czas, żeby ograniczyć trochę wasze spotkania. Powinien zrozumieć I w końcu zapyta cię, o co chodzi..."

Streściłam trochę wywód tej pani, ale sens jest ten sam
Czytałam tą książkę, ale do mnie zupełnie nie trafia - nie potrafię prowadzić gierek. Serio. Już to tu pisałam. Poza tym takie rozmowy już były. I takie i inne....... No i on wie, że go kocham i wie że uważam, że nie jest tak jak powinno być i w ogóle wszystko wie............ Ale co z tego, jak nie chce? No przecież go nie zmuszę. Albo się z tym pogodzę, albo odejdę, no bo co innego?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:

I wiesz co... ja chyba jednak zostanę lesbijką
I to jest jakaś opcja........
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:10   #3725
OlkaR
Zakorzenienie

Ins a dlaczego matka ją nastawiała przeciwko Wam? (jeśli to zbyt drażliwe pytanie to oczywiście- nie odpowiadaj).
Dobrze, że babcia stara się to jakoś naprawić.
Moja jest zła sama z siebie i ze swoich 3 synów i ich rodzin, uznaje tylko 1. A mojego tatę i drugiego wujka (a co za tym idzie- żony i dzieci) traktuje jako obcych.

Taki też przykład- byli u nas w zeszłym roku (dzieki Bogu byłam wtedy w Lublinie), no i mama mi mówiła, że stanęła przy drzwiach, uśmiech przybrała na twarz i mówi:
m: dzień dobry mamo (no i chciała buzi dać na powitanie)
A babcia rzuciła w nią swoim płaszczem i rozkazującym tonem (ona innego nie ma, tylko rozkazujący)
b: Beata! powieś mi płaszcz!
Stary 2010-01-22, 13:10   #3726
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Gwizdaczku, oto co radzi książka "Dlaczego meżczyźni poślubiają zołzy" (którą kupiła mi moja mama, tak btw):

"Jeśli minął rok, a facet się nie oświadczył, podczas pierwszej rozmowy powiedz coś w stylu: Spotykamy się od roku. Kocham cię i uważam, że jesteś wspaniały. Podoba mi się to, jak nam się układa. Chciałabym jednak czegoś wiecej, a mam wrażenie, że sprawy się nie rozwijają
(potem masz zamilknąć)Jeśli meżczyzna unika tematu i się wykręca, to czas, żeby ograniczyć trochę wasze spotkania. Powinien zrozumieć I w końcu zapyta cię, o co chodzi..."

Streściłam trochę wywód tej pani, ale sens jest ten sam
ale to raczej w Ameryce normalne jest że po roku się facet oświadcza bo mają kasę na super randki codziennie i takie obyczaje że są szczerzy i się poznają w ten rok a jak nie to nara. U nas się dłużej niż rok spotyka do zaręczyn i nie jest fajnie mieć je bo się wymusiło

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:12   #3727
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

bidulo Ty..... zdać to za Ciebie?
A miałaś to? i łatwe było?
Kurcze w sumie na poprawę tego koła mogłabyś pójść za mnie, nie sprawdzają indeksami czy ja to ja, gorzej ten egzamin, bo jeszcze ustny

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Ola co za babka

Robię ściąge na czwartek
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 13:13   #3728
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw spytał kiedy, na moje "nie wiem, ale się ożeń", spytał, czy mi odpowiada przyszła sobota, zeby iść do USC
No a potem pytał czy ja tak mówię serio bo jeśli tak to się za pierdzionkami zaręczynowymi rozglądnie bo bez zaręczyn to on ślubu nie chce.
No widzisz, i teraz jeszcze na wymuszaczkę wyjdziesz

Cytat:
no i tak to z nimi jest..... z nimi źle i bez nich źle...... Tobie to nie wiem co zrobić........

Czytałam tą książkę, ale do mnie zupełnie nie trafia - nie potrafię prowadzić gierek. Serio. Już to tu pisałam. Poza tym takie rozmowy już były. I takie i inne....... No i on wie, że go kocham i wie że uważam, że nie jest tak jak powinno być i w ogóle wszystko wie............ Ale co z tego, jak nie chce? No przecież go nie zmuszę. Albo się z tym pogodzę, albo odejdę, no bo co innego?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

I to jest jakaś opcja........
oj Ninka, będzie dobrze Tż masz kochanego, może chce poczekać na dobrą okazję, a skoro rozmawialiście to na pewno zaręczyny niedługo, wróżka Dominisia Ci to mówi i nie dołuj się kochana, zresztą jak chcesz to mozesz ograniczyć Wasze spotkania, przynajmniej poczuje co to życie bez Ciebie
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:16   #3729
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
A miałaś to? i łatwe było?
Kurcze w sumie na poprawę tego koła mogłabyś pójść za mnie, nie sprawdzają indeksami czy ja to ja, gorzej ten egzamin, bo jeszcze ustny
Immunologię? A bo to raz? Łaaatwe. Tak się właśnie zastanawiam co było jeszcze łatwiejsze i nie znajduję więc się nie stresuj

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:

oj Ninka, będzie dobrze Tż masz kochanego, może chce poczekać na dobrą okazję, a skoro rozmawialiście to na pewno zaręczyny niedługo, wróżka Dominisia Ci to mówi i nie dołuj się kochana, zresztą jak chcesz to mozesz ograniczyć Wasze spotkania, przynajmniej poczuje co to życie bez Ciebie
heh, no zeszłotygodniowy wyjazd na weekend coś mu dał, bo się dopomina spotkań i cały czas mówi, że się za mało widujemy. No...... nieeeee wiem, czasem się trzeba załamać, nie?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-22, 13:16   #3730
OlkaR
Zakorzenienie

A ja idę spać- O!
Stary 2010-01-22, 13:18   #3731
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ale to raczej w Ameryce normalne jest że po roku się facet oświadcza bo mają kasę na super randki codziennie i takie obyczaje że są szczerzy i się poznają w ten rok a jak nie to nara. U nas się dłużej niż rok spotyka do zaręczyn i nie jest fajnie mieć je bo się wymusiło
to racja, wiem że u nas rok to za mało, ale u Gwizdaczka inna sytuacja (czy ja rymuję?)

a w ogóle to sama jestem w domu, mam fazę na Maanam i sobie słucham http://www.youtube.com/watch?v=rGZ7WbchNdo podśpiewuję na cały głos: Bueeeeenos Aaaaaires

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Immunologię? A bo to raz? Łaaatwe. Tak się właśnie zastanawiam co było jeszcze łatwiejsze i nie znajduję więc się nie stresuj

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

heh, no zeszłotygodniowy wyjazd na weekend coś mu dał, bo się dopomina spotkań i cały czas mówi, że się za mało widujemy. No...... nieeeee wiem, czasem się trzeba załamać, nie?
no pewnie, dobra załamka nie jest zła
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 13:21   #3732
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty mózg naprawde jesteś jak dla Ciebie to łatwe było
Dla mnie najgorsze co mnie spotkało na tych studiach to: biochemia, biologia komórki, genetyka i immuny, shit jakich mało
Stary 2010-01-22, 13:27   #3733
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
A ja idę spać- O!
Dobranoc

Gleniusia, u Gwizdaczka jest inna sytuacja, bo Gwizdaczek się już 2 lata i 3 miesiące spotyka a 30 nad nim wisi..... I tak.... rymujesz
Cytat:
To Ty mózg naprawde jesteś jak dla Ciebie to łatwe było
Dla mnie najgorsze co mnie spotkało na tych studiach to: biochemia, biologia komórki, genetyka i immuny, shit jakich mało
dla mnie to może dlatego było łatwo, że ja się dużo skupiałam na chorobach autoimmunologicznych więc siłą rzeczy to musiałam łyknąć. Biochemia trudna, ale uwielbiałam, genetykę też kocham , cytologia - uczyłam tego ludki w l.O. i się nauczyłam przez to (w sensie, ze nauczycielem byłam).
Dla mnie najtrudniejsza na studiach była...... hmm..... no nie wiem.... fizjologia była trudna, bo dużo fizyki, ale pobodała mi sie. Najgorsza była makroekonomia i mikroekonomia na magisterce...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-22, 13:33   #3734
Biska
Zakorzenienie

Ja też mam dzisiaj ciężki dzień
W dodatku czeka mnie poważna rozmowa z Tż i mam nadzieję tylko, że nie wyniknie z tego jakaś gigantyczna kłótnia

dla wszystkich zdołowanych

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:34   #3735
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
W dodatku czeka mnie poważna rozmowa z Tż i mam nadzieję tylko, że nie wyniknie z tego jakaś gigantyczna kłótnia

oooooooooo maaaaaaaaaaatko, 3mam kciuki za Ciebie.

I co? Mówiłam, że już tylko kropki pozostały................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .........................
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-22, 13:35   #3736
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to może dlatego było łatwo, że ja się dużo skupiałam na chorobach autoimmunologicznych więc siłą rzeczy to musiałam łyknąć. Biochemia trudna, ale uwielbiałam, genetykę też kocham , cytologia - uczyłam tego ludki w l.O. i się nauczyłam przez to (w sensie, ze nauczycielem byłam).
Dla mnie najtrudniejsza na studiach była...... hmm..... no nie wiem.... fizjologia była trudna, bo dużo fizyki, ale pobodała mi sie. Najgorsza była makroekonomia i mikroekonomia na magisterce...
Ty jesteś moim naukowym guru. Tyle w tej kwestii . Czuję się jak cep
Stary 2010-01-22, 13:37   #3737
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jesteś moim naukowym guru. Tyle w tej kwestii . Czuję się jak cep
Cepie mój kochany

E tam guru. No lubiłam no.... ale z tabliczką mnożenia już mam kłopoty
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-22, 13:41   #3738
butterfly20
Zakorzenienie

Ja przeczytałam Was i chciałam powiedzieć,że nie mam depresji.Mam fajny humor,pomimo,że Rodzice u Teściowa jadą jutro oglądać tę salę (która mojemu Tacie kojarzy się z aulą u niego w liceum),mnie i TŻa tam nie będzie i mam nadzieję,że dadzą sobie spokój z tą salą. Potem jak wrócę z pracy to jedziemy słuchać dwóch zespołów,ale ja się wcale nie przejmuję,bo jakby co to potem idziemy od razu na imprezkę i ponarzekam na Teściów moim znajomym i się napiję,a zmartwienia znikną.
Więc nie mam depresji.
Jedyną rzeczą,która mnie martwi tooo..................... ....
......................... ..................
......................... ......................... ................ OOOO TAK...................... .................
......................... ...(naśladując Gwizdaczka).............. ......................... ............
NIE MAM SIĘ W CO UBRAĆ JUTRO!.............. ....................!!!!

No to tyle.
Wyprasowałam stertę ubrać,zrobiłam sobie peeling enzymatyczny,ciepnęłam sobie maseczkę,a teraz idę malować pazurki. O!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:43   #3739
Gleniusia
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=JLRWyHAGsaI

uwielbiam
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-01-22, 13:46   #3740
butterfly20
Zakorzenienie

Aha...uznałam,że mam dość walizek i tego,że zajmują tyle miejsca,oraz tego,że zawsze jak jedziemy na dechę to Teściowa ma walizkę dwa razy mniejszą niż moja.Tak więc kupiłam sobie torbę podróżną,ale na kółeczkach.Będzie mniejsza,ale lepiej w niej upchnę różne rzeczy,bo nie jest taka sztywna.
O,pokazuję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:51   #3741
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Atrakcyjny Kazimierz spoko gość
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-22, 13:51   #3742
katarakta
Zadomowienie

Olu co za babcia...
Rozmumiem Cię.
Ja to nie lubiłam babci Tż (jego ulubionej), jak do niej chodziliśmy to we mnie kipiało. A to gadała, że jestem zagruba, a to że zachuda, a to że leworęczna. A to jej wołanie "śmajka śmajka" i że taki odmieniec niby jestem, bo mańkut A to jak zrobiłam ulubione kotlety Tż to przyszła i poporawiała i stwirdziła, że gotować nie umiem bo panierka jej odchodzi (jak oleju się skąpi to tak może być, mi nie schodziła). Dopiero kilkanaście miesięcy po jej pogrzebie przyznałam się Tż, że jej nie trawiłam. A chodziliśmy do niej często.
Stary 2010-01-22, 13:54   #3743
frezyjka85
Zakorzenienie

jestem już na chwilkę bo zaraz mam paznokcie a potem wyjazd....

byłam u lekarza i generalnie najpierw się nieźle powk...łam bo miałam na 11:00 a było takie opóźnienie że weszłam o 13:30.... SZOK

no nieważne......
co do ciąży....

nie wyklucza że może być.... dzisiaj jest 62 dzień cyklu (jeżeli zaszłam to jestem pewna że to mogło być tylko w Sylwestra) więc na USG po 3 tygodniach się nie wykryje... ale oznaki wskazujące na taką możliwość tak i tu oto pani doktor powiedziała że mam wyjątkowo powiększone endometrium macicy... ale to występuje także w jakiejś tam fazie cyklu więc jest jeszcze szansa że @ nadejdzie... a jak nie to będziecie ciociami i już... myślę że jak do poniedziałku nic się nie pokaże to zrobię test

i tyle.... będę dawać znać na bieżąco

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

trzymam kciuki

i dziekuję wszystkim za zainteresowanie, troskę i pocieszenie
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 13:56   #3744
Gleniusia
Zakorzenienie

Oj, to przykro, że takie niemiłe niektóre babcie potrafią być...

moje są kochane a zwłaszcza babcia i dziadek ze strony taty mieszkałam u nich przez dwa lata jak chodziłam do gimnazjum i jestem z nimi bardzo związana co tydzień jeżdżę do babci na obiadek, a wracam obładowana słodyczami dla mnie i Tż hehe cieszę się, że ich mam
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-01-22, 13:57   #3745
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Olu co za babcia...
Rozmumiem Cię.
Ja to nie lubiłam babci Tż (jego ulubionej), jak do niej chodziliśmy to we mnie kipiało. A to gadała, że jestem zagruba, a to że zachuda, a to że leworęczna. A to jej wołanie "śmajka śmajka" i że taki odmieniec niby jestem, bo mańkut A to jak zrobiłam ulubione kotlety Tż to przyszła i poporawiała i stwirdziła, że gotować nie umiem bo panierka jej odchodzi (jak oleju się skąpi to tak może być, mi nie schodziła). Dopiero kilkanaście miesięcy po jej pogrzebie przyznałam się Tż, że jej nie trawiłam. A chodziliśmy do niej często.
u mnie w szkole Pani kazała zmieniać rękę i teraz ładnie piszę obiema (wolę prawą) ale mój brat jest leworęczny

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-01-22 o 13:58
Stary 2010-01-22, 13:57   #3746
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

byłam u lekarza i generalnie najpierw się nieźle powk...łam bo miałam na 11:00 a było takie opóźnienie że weszłam o 13:30.... SZOK

no nieważne......
co do ciąży....

nie wyklucza że może być.... dzisiaj jest 62 dzień cyklu (jeżeli zaszłam to jestem pewna że to mogło być tylko w Sylwestra) więc na USG po 3 tygodniach się nie wykryje... ale oznaki wskazujące na taką możliwość tak i tu oto pani doktor powiedziała że mam wyjątkowo powiększone endometrium macicy... ale to występuje także w jakiejś tam fazie cyklu więc jest jeszcze szansa że @ nadejdzie... a jak nie to będziecie ciociami i już... myślę że jak do poniedziałku nic się nie pokaże to zrobię test

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

trzymam kciuki

a może od razu zrób test, po co się zamartwiać? będzie dobrze na pewno
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-01-22, 13:58   #3747
frezyjka85
Zakorzenienie

Olu.... nono babcia nieczego sobie..... prądu dziecku żałuje...
mnie wczoraj się babci zrobiło szkoda bo oczywiście zadzwoniłam z życzeniami a ona "a to nie przyjedziesz do mnie dzisiaj?"
zaczęłam coś tam się tłumaczyć bo nie dałam rady jechać, ale szkoda mi jej było.... taka słodka i taki smutny głosik
Stary 2010-01-22, 13:59   #3748
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

no nieważne......
co do ciąży....

trzymam kciuki

no za ciekawie by nie było, w 5 miesiącu już nieźle widać ciążę i na ślubie byś mogła wywołać poruszenie

Stary 2010-01-22, 14:01   #3749
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
a może od razu zrób test, po co się zamartwiać? będzie dobrze na pewno
nie mam teraz jak wyjść do apteki.. a TŻ przyjeżdża z teściem po mnie z trasy.... głupio mi żeby się zatrzymywali bo co powiem? "możemy do apteki, test bym chciała"

spoko.... trzymam nerwy na wodzy
w końcu dzieci to Dar Boży nie będzie lekko, ale na pewno będę szczęśliwą mamą jak coś.... zresztą pewnie niepotrzebnie panikuję, ale dobrze że jesteście to człowieka uspokoicie
Stary 2010-01-22, 14:02   #3750
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
a w ogóle to sama jestem w domu, mam fazę na Maanam i sobie słucham http://www.youtube.com/watch?v=rGZ7WbchNdo podśpiewuję na cały głos: Bueeeeenos Aaaaaires:
ojjj ja tez mam faze na maanam ostatnio - uwielbiam ich

Edytowane przez arrakis
Czas edycji: 2010-01-22 o 14:24
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości