|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
zebra mały jest głodny bo tak działa glukoza
![]() ![]() dlatego reakcja prawidłowa i ona raczej małego nie zapcha ![]() co do D3 to być może lekarka najpierw chce się uporac z tą zółtaczka by dodatkowo nie obciązać organizmu witaminą. Bo wbrew pozorom D3 to nie jakas tam witaminka C ![]() Mysle, ze dobrze by było zrobic badania na poziom glukozy bo jak pisze lila, to, ze mały jest zółty nie znaczy, ze poziom glukozy jest jakiś nad normę. Dobrze, ze macie tą konsultację z innym pediatrą. Z mlekiem modyfikowanym się wstrzymaj jak najdłuzej ![]() no i głowa do góry ![]() fleur wietrz pupę jak najczesciej, niestety nam na odparzenie pomogła tylko gencjana na wodzie. Poprawę choć małą powinno byc widać dośc szybko jesli sudocrem działa. Blednie choć troche ta pupa?? co do tetrówek to składasz je w trójkąt szczytem w dół, kładziesz malucha na tym trójkącie, szczyt trójkąta dajesz między nózkami na brzuszek i zawijasz boki na brzuszek. Trzeba to jakoś spiąc zeby nie spadło ![]() dodam, ze ja w zyciu pieluch na dziecku nie uzywałam ale na lalkach jak byłam mała i taka wersje zakłądania pamiętam ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-22 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Spojrzalam tylko na szybciora na liste i widze, ze po mnie nikt sie nie rozpakowal
![]() Nika rozpakowala nam sie juz dawno, ale fajnie ze dala znac ![]() ![]() No to kochane dla kazdej spoznionej kopa w ![]() ![]() Wrzuce tylko zdjatka malej i pewnie bede musiala juz biec ja karmic.Zdjatka ze srody, po wyjsciu ze szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
aldii Lu taka malutka a ubranko pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Celka może nie będzie tak źle ![]() Ja się ostatecznie zdecydowałam na Oleśnicę - dojadę szybko, rodzice blisko, więc mogę liczyć na strawny obiad ![]() Na wszelki wypadek trzymam kciuki za Kalkę ![]() A dziś tż gotuje rosołek i robi ciacho kruche ze śliwkami ![]() Ja mam labę i leżę z kotem na kanapie ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj zupka pomidorowa z ryżem i/lub makaronem. Mam to i to ugotowane, więc zależy co kto sobie zażyczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||
Zakorzenienie
|
Celka właśnie jutro idę do doświadczonej pani pediatry i chwalonej przez znajomą więc jestem dobrej mysli, dopajam go tylko trochę a i tak staram się piersią ale apetyt na nia po dopajaniu i tak miał więc narazie jestem spokojna... do jutra...
No i liczę, że ta lekarka zleci badanie na bilirubine, bo też myslę, że to ważne żeby wiedzieć czy jest wysoki poziom czy nie. Cytat:
Cytat:
Po sudocremie efekt widziałam na 3eci dzień dopiero gdzieś i smarowałam na wszelki wypadek jeszcze kolejny a potem przeszłam na bepanthen. Kancia zrobiłam już morfologię, krzepliwość i cukier i poza morfologią lekarka nie miała zastrzeżeń- cukier ma w normie. Wiesz ale ta lekarka mi tak namotała, milion rzeczy na raz i recept na wszelki wypadek a ja tak nie umiem decydować w razie czego, że zrobie tak, bo mi się wydaję to dobre... bo ona ma urlop od dzisiaj i niby sama mam sobie poradzić ![]() No własnie ładniezjadł po jakimś czasie od podania glukozy ale jednak ta przerwa dłuższa szkodzi mim piersią i muszę wycisnąć albo odciągnąć pokarmu tak żeby ulge poczuć... a potem i tak jak mały je to ma moje mleko na całej twarzyczce ![]() Aldii śliczności ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-22 o 14:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jaki zalotny wzrok ma na tym jednym zdjęciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
Idę Was nadrobić, a to moje racuszki.
#2349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy taki sam komplecik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Mi pomógł Sudokrem - dwa dni go stosowałam, potem przeszłam na Bepanthen - i teraz lecimy przy każdej zmianie pieluszki Bepanthenem ![]() A jak mi szkoda budzić Maluszka, jak już słodko zaśnie po jedzonku, a tutaj kupę trzeba wyrzucić... bo się narobiła - po czym ulewanie te sprawy. Bartuś często ulewa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
zebra o ja głupia zamiast na poziom bilirubiny napisałam glukozy
![]() no nie dziwie Ci się, ze się zamotałaś ![]() Lepiej, ze piersi więcej produkuja niz miałyby za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
Witam Mamunie i Brzusiolinki!
![]() Brzoskwinko Borysek ![]() malinka118 ![]() ![]() ![]() kwiat kalafiora Odnośnie OILATUM:u mnie w powiatowym szpitalu gdzie rodziłam używa się"zwykłego"-dostałam próbki i byłam tak zadowolona że stosuję u synka do dziś. Zaznaczę że Karol nigdy nie miał dolegliwości skórnych-po prostu skóra po nim była(i jest)tak fajnie natłuszczona bez dodatkowego używania oliwki! Owszem cena astronomiczna ale kupuje 500ml i leje zakrętke do kąpieli(butelka starcza na 2mieś lekko!) Pozatym(wypróbowałam i mogę polecić!)jest rewelacyjne na odparzona skórę pupy! Jak się Małemu pupa przy ząbkowaniu zaczerwieniła to nalałam sobie na rękę nierozcieńczonego,takim umyłam,delikatnie wypłukałam wodą,osuszyłam recznikiem i było ok! Co do maści polecam BEPHANTEN-też kupuje dużą tubę i mam ja i mam(jest też rewelacyjna do brodawek-co najważniejsze nie trzeba jej zmywać przed karmieniem bo wchłania się bez pozostałości!)
#2352 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ********* Ja się zbieram z domu, jadę zawieźć L4 do pracy, na zakupy a potem idziemy na Avatara. Do zobaczyska ![]()
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2354 |
Zadomowienie
|
lu jest słodka
![]() ![]() moja ma bardzo sucha skórke,trzeba ja smarować.za długo w wodach u mnie była i dlatego.myslałam ze sie złuszczy i juz bedzie ok ale cały czas sie złuszcza.ale mam nadzieje ze coraz lepiej juz..... a mam pytanko do mamusiek odnośnie pępuszka,bo moja ma taki niezasuszony jeszcze ale jakby sie odrywał moze przez pieluszke i pod spodem jakby ropka sie pokazywała takie białe cuś...czy to normalne? nie było dzis połoznej u nas i nie wiem czy tak ma byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Raczkowanie
|
Aldii mała Lu robi furorę w tym kombinezoniku
![]() Będę zmykać bo muszę naszykować obiad Mężowi-bo zaraz"wybywa"do pracy. Ściskam Was Wszystkie! ![]() ![]() (nie wiem czy mi się uda zajrzeć w weekend ale "po" nadrobię!)
#2356 |
Zakorzenienie
|
hey wpadłam tylko napisać że jestem i JESZCZE żyje
![]() Chociaz padam na ryjekkkkk ! Byłam w szpitalu od 8:30 do 12:00 ![]() 2 razy na KTG i dwa na kontroli ciśnienia........ Potem u swojej gin.... ehhhhhhh długo by pisać ....potem coś więcej ...idę na zupkę ![]()
#2357 |
Rozeznanie
|
Nie uwierzycie. Sąsiad znalazł telefon i zadzwonił do mojego męża - po ostatnim numerze wybieranym, że ma telefon. Zaraz mąż po niego skoczy. Jupi. Są jednak uczciwi ludzie na tym świecie
![]()
#2358 |
BAN stały
|
filka u mojej pępek jakby się kruszył - odpadały małe strupki, ale nic białego chyba nie powinno się sączyć
![]() ![]() ![]() Moja Lenka dokazywała dzisiaj w nocy i od rana do 14 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SUPER ! _________________________ ___ Ja opiszę jak obiecałam dzisiejsza wizyte na KTG igin : Co do badań to miałam od rana za wysokie cisnienie ponad 150/85 ! pojechałam na KTG tam też 153/86 ....troszke poczekalam nie bylo zle ... Ale lekarzowi nie podobalo się ani cisnienie ani zapis ....i zalecił bym poczekała na korytarzu i ponowiła jedno i drugie .... ;/ a w tym czasie już kilka babeczek się zjawiło ...wiadomo jak to na kTG ze 30 min jedna ....ehhhhh już d..pa mi zdrętwiała,,,, Lekarz nie bardzo wiedział co ma ze mną zrobić chyba bo długo dumał notował coś na karcie ;/ ???? W konsekwencji kazał badac cisnienie 3 razy dziennnie w domu .... i jak będzie większe niż 140/90 to mam przyjechac i chyba mnie zostawią ;? Nie wiem powiedział że jak bedzie więcej niż 140/95 ! to przyjechać natychmiast!!!!!!! na IP! Też mnie to stresuje ........bo jak trzeba bedzie jechac co z Kubusiem ?????????? Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhh W dodatku moja gin mnie nastraszyła że w szpitalu mogą bać sie że przy takim ciśnieniu odkleji sięłożysko............ więc mimo to że mam rozwarcie i swietne warunki do porodu SN może być tak że będzie CC !!!!! ![]() To chyba tyleeeee.... Muszę dać owoce Kubie ....potem przyjdę poczytać ...bo nawet nie wiem co u Was ![]() Aaaaa Macie wszystkie buziolki od Ulci ![]() ____________________ Aldii. Filka cudna maluszki ![]() Malinko, ale ż masz przystojniaka w domu fiuf fiu ....... oj będzie się opiekował siostrzyczką ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-22 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuszki
![]() Ja cały czas mam pojedyncze skurcze ale nic dalej się nie rozkręca ![]() A to my z dzisiaj ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Coś mi zdjęcie nie chce sie załadować później jeszcze raz spróbuję Pysiamn przekopane z tym ciśnieniem, ja od początku ciąży z nim walczę najlepsze są ćwiczenia oddechowe mnie pomagają ![]() Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała na IP jechać |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to sąsiadowi flacha się należy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Rozeznanie
|
Flaszka była, bo to taki nasz fajny sąsiad
![]()
#2364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możecie kupić jakies inne ? i zobaczyć czy jest zmiana ? albo wczesniej polecić siępediatry.... Ja wiem, że Kuba miał luzną i zielonkawą po NAN HA .... Podobno to normalne i wszystkie dzieci mają takapo NANie Po Bebilonie miał ładną.... A po Bebiko bobki i napił się go tylko jedną dobę a potem odstawiłam ![]() Ponoć dobry jest enfamil ale my nie pilismy .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zobaczymy ![]() Kazał jechać na IP jak bedzie wysokie a jak nie to mam przyjechac w poniedziałek ![]() Niooooooo super że tak to się skonczyło ![]()
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, po mleku modyfikowanym kupa jest twardsza. Jakie pije mleko? u nas po Bebiko, Bebilonie AR była bardzo twarda kupa. Po Hipp, Bebilon zwykły była ładna. Jednak nigdy nie mielismy takich kup jak po mleczku cyckowym, musztardowych ![]() Jak długo maluch pije to mleko, może byc tak, ze jeszcze sie flaczki nie przyzwyczaiły. Tylko uwazaj na zbyt czeste zmiany mleka bo za kazdym razem cały układ trawienny musi się przyzwyczajać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
melduje ze jeszcze zyje i ze na komputer czasu brak
![]() adas niby spokojny i w zasadzie nie placze ale pomarudzic to sobie lubi.. i tak dzis od ok 2 do 5 w nocy potrzebowal mojej uwagi.. ech! musze sie wam pochwalic, ze dzis pozbylismy sie pepuszka. w sumie troche to trwalo, bo mijaja dokladnie 2 tygodnie od narodzin adasia. z mniej przyjemnych uwag, powiem wam, ze karmienie piersia niezwykle mnie meczy. stwierdzilam, ze bede odciagac pokarm i adas od 3 dni dostaje moje mleczko z butelki. niestety srednio 2 razy na dobe dostaje tez mleko sztuczne, bo, ze tak powiem, me cycorki nie nadążają z produkcją ![]() widzę, ze pisalyscie o oliatum. ja tez uzywam. emulsji do kapieli a do tego kremu na najbardziej wysuszone miejsca np. stópki. niestety oliwke trzeba bylo odstawic, bo polozna powiedziala, ze z oliatum sie gryzie i tych dwóch rzeczy łączyć nie można. jestesmy tez po pierwszej wizycie u pedjatry. jest okazaem zdrowia, z wyjatkiem malego otarcia skory pod jaderkami, gdzie wdalo sie zakażenie drożdżakami. w sumie nic grozniego, mam przez 10 dni smarować maścią, choć widzę po 3 dniach, że już się prawie zagoiło. tak was czytam i widze, ze wasze maluszki mialy robione badania krwi.. a moj nie ![]() ok, uciekam bo cos sie glosno odzywa z wozka ![]()
#2367 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie, ja dopiero zajrzalam bo dzis caly dzien nei bylo kiedy. Ok poludnia pojechalam z rodzicami do miasta bo maz do pracy i autko zabral a potrzebowalam podskoczyc do pracy i do marketu wiec poprosilam rodzicow i mnei podrzucili
![]() ![]() ![]() Pysiu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() l Cytat:
Tego życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla mnie to też rewelacyjna masć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak na razie ....czekammmm.... Jak przez weekend będzie Ok to do szpitala idę w poniedziałek ...zobaczymy co powiedzą ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-22 o 18:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Rozeznanie
|
dziwczyny czy ktoras z was korzystała kiedyś z chusty do noszenia maleństwa. dostałam od siostry taki prezent i choć słyszałam, że można nosić maleństwo od pierwszych dni to troszkę się boję do tego zabrać. co o tym sądzicie?
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-01-22 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.