![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Oceńcie jeśli możecie bo mam parę wątpliwości
![]() RRRRRRR Śn: jajecznica z dwóch jaj z plasterkiem szynki,smażona na łyżeczce oliwy z oliwek. Grahamka z pomidorem. IIsn: 1/3 makreli wędzonej O: Szklanka makaronu pełn. z szynką pokrojoną w plastry i z sosem pieczarkowym na jogurcie naturalnym. P: sałatka (feta, ogórek,pomidor,papryka i sos koperkowy). Może być? K: twaróg chudy z pomidorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I Śn.: dwie kromki razowca, jedna z masłem i jajkiem na twardo posypana szczypiorkiem, druga przytostowana z masłem i plastrem szynki + keczup, herbata. II Śn.: kanapka: dwie kromki razowca z masłem, 3 duże plastry polędwicy sopockiej, sporo pekińskiej, kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy i plaster sera żółtego. Obiad: zupa pomidorowa zabielana z makaronem (zwykłym) i mięsem z udka i skrzydełka gotowanego kurczaka + marchewka gotowana w zupie. Deser: cukierek czekoladowy, delicja Podwieczorek: trzy drożdżowe racuchy z jabłkiem posypane granulowanym kakao, herbata, jabłko Kolacja: chyba tak jak wczoraj będzie twaróg ze szczypiorkiem i papryką, jogurtem nat, solą i kromka chleba żytniego z masłem. po kolacji jakieś owoce (pomarańcze zapewne) jakoś dziś nie jestem z siebie zadowolona.
#2493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie dlatego, bo wydaje Ci się, że za dużo zjadłaś. Ba, na U to nawet całkiem mało... Ogólnie mi się podoba, ale brakuje NNKT, nie zapominaj o nich ![]()
![]() |
#2494 |
Zadomowienie
|
Nie, nie dlatego. Sama nie wiem. Od wczoraj mam jakiś taki humor kiepski i to się przekłada na wszystko. Mogło być lepiej po prostu (chociażby te nnkt). Ale że dzień się nie skończył, to...śmigam do sklepu po orzechy ^^
#2495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz to nawet nie można się czepiać, że mało owoców i warzyw. Jedynie co bym poprawiła to kiepski deser po obiedzie, ale na to raz można przymknąć oko ![]() Jak najbardziej mi się jadło podoba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze, chyba U (choć powinnam być na R)
kawa z mlekiem i niestety cukrem g.10.30 pół buły z ziarnami, trochę masła, sałata lodowa, pomidor, 3 plastry szynki swojskiej, potem mialam straszny ruch w pracy, (musieliśmy wysłać na dostawe 20 pizz w 4omin:szok ![]() godz. 13.00 .miska zupy jarzynowej ugotowanej na rosole z kury (duża tak z 350ml napewno) godz. 15.00 jakieś 300g makaronu pełne ziarna z sosem pesto ze słoiczka + surówka colesław + podziubałam tacie z talerze pstrąga pieczonego z folii, pomarańcza godz.17.00 serek wiejski z truskawkami, dwa ciastka owsiane własnej roboty jeszcze coś podjem na kolacje: pewnie kanapke z szynka swojska, pomidora itp, albo jajko ![]() Szukam czegos zeby nie słodzić kawy i herbaty... polecacie słodzik czy lepiej cukier brązowy?
#2497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przykładowe jadłospisy R/U/P
Jestem na redukcji od tygodnia, proszę o ocenę
R 1. dwie kromki razowe z szynką i dużą ilością warzyw sałata lodowa, papryka, pomidor, szczypior, kawa 2. bułka razowa i 1/2 kostki białego sera, sok ze świeżej pomarańczy 3. Ryba miruna z rusztu brokuły gotowane na parze i sałatka z sałaty z papryka z ziołami polanę oliwą 4 garść orzechów nerkowca 5. tuńczyk w sosie własnym, papryka R 1.dwie kromki razowca z serem żółtym i warzywami, sałata lodowa, papryka, pomidor szczypior, kawa 2. 1/2 kromki z serem zółtym i warzwami, dwie łyżki twarogu z jogurtem naturalnym, sok z połowy grejpfruta 3. Filet z miruny grilowany w kanapce w warzywami 4. obiad Filet z piersi kurczaka grilowany z brokułami z pary 5. ser biały z jogurtem naturalnym ogórkiem zielonym szczypiorem i papryką późny obiad dlatego wykombinowałam sobie tego fileta w kanapce?! R 1. kromka razowca z białym serem , mała miseczka kaszy na słodko z odrobina miodu, rodzynkami, połową banana i jog. naturalnym, kawa 2. bułka razowa warzywami i szynką, sok z połowy grejpfruta 3. Rybka sola z rusztu z sałatką ( marchewka, por, papryka, sałata lodowa z dresingiem z oliwy i jogurtu naturalnego ) 4. garść orzechów nerkowca, kawa 5. sałatka z tyńczykiem ( sałata lodowa, papryka, brokuły , pomidor i tuńczyk ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Przyczajenie
|
estem na redukcji od tygodnia, proszę o ocenę
R 1. dwie kromki razowe z szynką i dużą ilością warzyw sałata lodowa, papryka, pomidor, szczypior, kawa 2. bułka razowa i 1/2 kostki białego sera, sok ze świeżej pomarańczy 3. Ryba miruna z rusztu brokuły gotowane na parze i sałatka z sałaty z papryka z ziołami polanę oliwą 4 garść orzechów nerkowca 5. tuńczyk w sosie własnym, papryka R 1.dwie kromki razowca z serem żółtym i warzywami, sałata lodowa, papryka, pomidor szczypior, kawa 2. 1/2 kromki z serem zółtym i warzwami, dwie łyżki twarogu z jogurtem naturalnym, sok z połowy grejpfruta 3. Filet z miruny grilowany w kanapce w warzywami 4. obiad Filet z piersi kurczaka grilowany z brokułami z pary 5. ser biały z jogurtem naturalnym ogórkiem zielonym szczypiorem i papryką późny obiad dlatego wykombinowałam sobie tego fileta w kanapce?! R 1. kromka razowca z białym serem , mała miseczka kaszy na słodko z odrobina miodu, rodzynkami, połową banana i jog. naturalnym, kawa 2. bułka razowa warzywami i szynką, sok z połowy grejpfruta 3. Rybka sola z rusztu z sałatką ( marchewka, por, papryka, sałata lodowa z dresingiem z oliwy i jogurtu naturalnego ) 4. garść orzechów nerkowca, kawa 5. sałatka z tyńczykiem ( sałata lodowa, papryka, brokuły , pomidor i tuńczyk ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Raczkowanie
|
Stablizacja żeby wkońcu skończyć odchudzanie bez jojo
![]() Śń. 80g otrębów śliwkowych z 300-400ml mleka 0% 2śn wiejski lekki 150; 3 kromki wasy; jabłko ob. warzywa duszone z 100g piersi pod. mus jabłkowo marchewkowy z 2 kromkami wasy kolacja 250g twarogu chudego z jogurtem owocowym ![]() Bo wesoły jestem a chętnie wezmę poprawki na moje żywienie ( 1800 kcal max do końca stycznia potem 2000 ) Edytowane przez Volvo Czas edycji: 2010-01-22 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Rozeznanie
|
UUUUU
7:0o śniadanie 3 łyżki płatków owsianych, 3 jęczmiennych z połową szklanki kefiru i połową wieloowocowego; 2 cienkie kromki grahama: jedna z gotowaną wieprzowiną, druga z serkiem homo naturalnym i dżemem wiśniowym 10:00 II śniadanie nutridrink 12:30 przekąska 2 szklanki mleka, garść orzechów 15:00 obiad pierś z kurczaka z rożna bez skóry w sosie cytrynowym, fasolka szparagowa, ryż brązowy, kilka plastrów ogórka 18:00 kolacja krewetki z pastą z awokado, sałatą i ogórkiem, kromka grahama; kawa z mlekiem 20:00 przekąska trochę serka wiejskiego z cynamonem Proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-01-22 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zadomowienie
|
moje R:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 śliwki suszone, jabłko, cynamon, 3 łychy (czyli. ok 100g.) serka homogenizowanego naturalnego, 0,5 szkl. maślanki o smaku prażonego jabłka. kawa. II: ryba na parze, pół szklanki (przed ugotowaniem) makaronu pełnoziarnistego, tarta marchewa, duuuuużo marchewy TRENING III: 4 placuszki owsiane: 3 łyżki owsianych, trochę otrębów, 3 białka, 1 żółtko. IV: (właśnie kończę jeść) 6 koreczków śledziowych, sałatka: sałata lodowa, pomidor, 3 oliwki, sos vinegret bez tłuszczu. przede mną: V: 100g. chudego twarogu + jakieś warzywko. ![]()
#2504 |
Zadomowienie
|
Uuuuuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Moje U :
Sn : grahamka z serkiem topionym ziolowym i plasterkiem sopockiej , szczypiorkiem (300) 2sn : dwa duze jabluszka , mega mandarynka , marchewka (300) O: 7 pierogow ruskich (600) P: serek wiejski 200 g (200) , jogurt naturalny 150 g (150) K: dwie kromki razowca z pasztetem paprykowym szczypiorkiem i pomidorem (300 ) 1900
#2507 |
Rozeznanie
|
Uu:
śń: paluch pszenny 75g. z serkiem topionym (wyciskanym), sałatą i papryką + jogurt naturalny activia z łychą otrębów gran. + herbata ziel. IIśń: jabłko + kanapka z 2 kromek razowca z masłem, dorszem wędzonym, rzodkiewką i sałatą IIIśń: wieśniak 200g. z fitella cynamonową ob: ok. pół woreczka kaszy gryczanej, łosoś got. pomidorki koktajlowe + herbata zielona kol: (właśnnie niedawno skońćzyłam ![]() ![]() oceni ktoś? ![]()
![]() |
#2508 |
Raczkowanie
|
powolne przełamywanie sie....na P ( niesmiało)
![]() śniadanie(8:00): jogo naturalny+ zdrowy błonnik+ 3 lyżki frutiny+ 2 łyżki otrąb+ herbata zielona śniadanie( 11:30): jabłko ogromne i słodkie + kilka mentosów( małe bo zaraz był obiad ) kawa z mlekiem light skondensowanym obiad: (13:00): troche zupy zalewajki + ok 15 kopytek z sosem pieczarkowym+ czerwona herbata podwieczorek ![]() kolacja(19:00): serek wiejski+ 2łychy ziaren słonecznika+ bułka razowa+ troche pomidora+ duuuzzzee znowu jabło + zielona herbata iii????? co????staram sie...a teraz brzuch mi rozsadza....jabłko na siłę wepchane..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
ślicznie dziękuję za ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Rozeznanie
|
chyba troche przecholowalam z iloscia jedzenia
![]() UU
sn (7.00) : 2 kromiki razowca z margaryna i: -pasztetem ze sliwka; 2 plastry pomidora -konfitura z jagod czarna herbata z cytryna i aronia szybki marsz do szkoly, ![]() 1 godz. poloneza, siedzenie, lazenie po drabinie, wieszanie dekoracji na suficie itp. ![]() ![]() (11.00) grzesiek w czekoladzie(toffee) kolejna dawka dekorowania ![]() powrot do domu, czyli lacznie jakies 20min spacerku Obiad: (13.30) zapiekanka ta co wczoraj no i tutaj lazilam duuuzo po centrach handlowych, czyli jakies 5 godz ![]() w tym czasie zjadlam: kilka daktyli 7days czekoladowy ![]() obiadokolacja: (19.00) filet z dorsza i lososia upieczone w folii z przyprawami, ze 3 ziemniaki z koperkiem, troche warzyw z mrozonki (brokul, kalafior, marchewka) polane 1/4 sosu 1000 wysp deser: 2 paski czekolady mlecznej z orzechami, 2 pierniczki w lukrze, kilka daktyli czarna herbata Kolacja: (21.00?) wiejski zwykly z paroma daktylami i lyzeczka miodu hmmm... cos mi sie wydaje, ze to jednak P wyszlo, a nie zamierzone U ![]() dzisiaj mialam slodki dzien ![]() p.s.- jutro mam bal gimnazjalny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze P pt "uwaga, rodze!"
1. 2 jajca wybeltane z maka, mlekiem, usmazone na masle ze 100g serka ziarnistego, garscia mieszanki studenckiej, garscia rodzynek, lyzka kokosu, lyzka cukru, wisniami z kompotu, pomarancza/ kawa z mlekiem i cukrem, 2 cukierki czoklers (nie wiem jak to sie pisze) 2. 2 kromki chleba zarnistego z maslem, talerzyk salatki ze wczoraj (pieczarki, papryka, majonez, jajka, groszek, musztarda), 2 plastry zoltego sera keczup (chleb z serem przypieczony), jabko, cappuccino z cukrem kilka lilastatrsow 3. 100g makaronu smazonego z maslem, jajkiem, serem, sos paprykowy, sernik, garsc mieszanki stud. 4. miseczka ryzu pieczonego z jablkami z cukrem cynamonowym, serek homo waniliowy, lyzka kokosu 5. 10 kopytek gotowanych na wodzie z sosem czosnkowo-paprykowym, troch etunczyka wsw (ok pol puszki), kilka pieczarek marynowanych i marynowany burak ![]() ![]() ![]() nie wiem czy cos zmieszcze... prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Raczkowanie
|
nastolatka
jaka najlepsza waszym zdaniem jest dieta dla 16-latki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Raczkowanie
|
R:
przed śniadaniem 20 min łyżeczka siemienia lnianego popita szklanka wody Śniadanie (10.30): Bułka wieloziarnista z Bieluchem czosnkowym(50g) 2 ząbkami czosnku, łyżką koncentratu pomidorowego, pomidor, kawalek ryby wedzonej (cos w stylu śledzia) Obiad(15.00): 150g ryby (chyba mintaj) na parze z cebulą, talerz sałatki z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka, pomarańcza i maślanki,ziemniak, marchewka Kolacja (19.00): talerz kapusty kiszonej, ogórek duży z zalewy musztardowej, wieśniak 150g z otrębami i siemieniem lnianym, kawałek wędzonej ryby, małe jabłko ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tragedia...za małe sniadanie....II posiłek to kpina.. z kolei obiad:" kpina sequel" ![]() .. na podwieczorek jak dla mnie powinny wpaść jakies orzeszki lub czekolada,cokolwiek normalnego... masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Rozeznanie
|
a ja??
![]() maly edit: doszly jeszcze 2 kawalki czekolady mlecznej z orzechami^^
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
moje dziesiejsze UUUU
1 owsianka: szklanka płatków jaglanych, szklanka otrębów granulowanych, szklanka fitelli pomarańczowej, jabłko + pomidor+50g makreli 2. 2 kromki razowca (każda po 70g) z makrelą, sałatą, pomidorem, rzodkiewką + jajko 3. 50g fitelli pomarańczowej + duży jogo nat + mega jabłko 4. dwa kotlety z soczewicy, ryżu i mocarelli + talerz surówek z - marchewki, - kapusty kiszonej, - czerwonej kapusty (obiad w green way'u) 5. pół papryki+pomidor+szczypior ek+sałata+ 250g chudego twarogu spojrzy ktoś? Prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1800kcal? Chlopie, tak jak Iza pisala, tu moze z 1200kcal jest ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
Chętnie wpiszę również moje dzisiejsze menu. Oczywiście nadal wielkie R jak REDUKCJA
1. (8:30) jogurt naturalny 130 g musli 50 g + 1 łyżka zdrowego błonnika pomarańcza + kiwi 2. (11:30) marchew z groszkiem gotowana 180 g 3 kotlety (z granulatu sojowego+mąka kukurydz.+3 łyż. bułki tart+cebula+czosnek+oliwa z pestek winogron) plaster sera żółtego serek ziarnisty (wiejski) 50 g 3. (14:30) jogurt naturalny 50 g musli 50 g jabłko 4. (18:00) marchew z groszkiem 50 g 2 kotlety (tak jak poprzednio) pół plasterka sera żółtego 5. (21:00) serek ziarnisty (wiejski) 60 g ogórek kiszony cebulka mała 1 kostka czekolady wrrrrrrr 32 kcal Jeśli widzicie że coś jest źle, proszę poprawcie mnie. Dziękuję i pozdrawiam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.