|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Ja zaraz bede wcinac jajeczka a na pozniej zrobie sobie placki otrebowe... Juz jutro warzywka - na sama mysl slinka mi leci...
Nawet nie wiedzialam ze potrafie byc taka twarda - dziecko wlasnie wcina ciasteczka kokosowe, czestuje mnie a ja mimo ze mi jezyk do tylka ucieka to nie... szkoda mi tych kg co juz polecialy... A dla motywacji codziennie rano staje rozebrana przed lustrem - to tak ku przestrodze zeby nie jesc zadnych niedozwolonych lakoci - dziala ![]() i bez problemu wbilam sie wczoraj w moje jeansy rurki niech jeszcze to brzuszysko zleci troche (tzn. najlepiej calkiem ale to "troche" to jak najszybciej
|
#842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się bardzo, że Ci smakują. W oryginalnym przepisie zamiast skrobii kukurydzianej jest ziemniaczana, zamiast serka wiejskiego 20 dkg sera żółtego startego na tarce i dodaje się dwie łyżki majonezu. Są przepyszne, ale te przekształcone na Dukanka też są super. Pozdrawiam Dukające Towarzystwo
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
No i mój start odsuwa się do niedzieli
Czy któraś z Was stosowała wspomagająco Bio-C.L.A i czy miała po nim problemy żołądkowe? Ja wzięłam zaledwie kilka tabletek, ale po nich dopadał mnie potworny ból... Rzuciłam je więc w kąt. Na innym forum wyczytałam, że jedna dziewczyna w 3 miesiące na tej diecie schudła 22kg - wiary w to nie daję, po co pisać takie bzdury (tak mi się zdaje, że to bzdury). Sorki za bredzenie, ale już mi tłuszczyk na głowę wchodzi
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że inni maja fajne pomysły. Dzięki madzial Od jutra przechodze na warzywka, więc wynajdę jakąś dobrą zupkę z przepisowni. Flaki wiolqn wyglądają na smakowite
|
|
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
ja robiłam flaczki bez flaków.... tnz na wołowince i udku z kurczaka.... dodałam też przyprawę do flaków..... i wyszły pyszne
|
|
|
|
#846 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry wszystkim Paniom i Panom!
U mnie dziś znów spadek, aż -1 kg, kryzys zażegnany! Mam zamiar jutro powtórzyć dzisiejszy wyczyn, hehe ![]() Cytat:
![]() Wczoraj zrobiłam nowość dukanową (przynajmniej dla mnie) - kopytka. Jak chcecie, to wrzucę na przepisownię. Wyszły bardzo dobre! Temat bigosu: ja robię z kapusty bialej (glowkowej, jak mówicie) i dodaję trochę kiszonej, ugotowanej. Całości nie solę absolutnie, wiec słony nie jest, za to fajnie kwaśny, dodaję mięcho, dużo warzyw i jest pyszny. Cytat:
A i są lepsze przykłady.
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
||
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
Kopycioszki!
Wrzucaj, czekam z niecierpliwością ;D!Ja zamierzam się dzisiaj do omleta na słodko, ciekawa jestem jaki mi wyjdzie ;D Pozdrawiam wszystkich serdecznie, na wadze dzisiaj rano równiutkie- 67 ;D 8 kg za mną, 9 przede mną
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że jest już jeden przepis e_di na kopytka, ale bez otrębów i ze skrobią. Ja owej nie posiadam, stąd otręby. I wyszły super, polecam
A że jest 6 łyżek otrębów, to akurat na dwa dni. Już wrzucone
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny bylam u lekarza, a wlasciwie lekarki niestety. Poszlam do niej, bo nie miala przed gabinetem kolejki. Potem dowiedzialam sie dlaczego. Pomijajac fakt, ze byla nieuprzejma, stwierdzila, ze zadna dieta mi nie potrzebna, i jesli chce sie odchudzac dla kogos, to ten ktos powinien mnie kochac za to jaka jestem. Prosim Te proboha Jezis Marie!! Mowila do mnie, jakbym miala 15 lat i odchudzala sie dla swojej nowej sympatii. (Pani lekarka jest przy kosci).
Co do moich dolegliwosci lazienkowych i omdlenia, powiedziala, ze nie wie dlaczego, i byc moze wiele czynnikow mialo na to wplyw, takich jak dlugotrwale leczenie antybiotykami zapisanymi ostatnio przez ginekologa. Wiec kazala po prostu kupic preparat odbudowujacy flore bakteryjna jelit. Co do diet, to stwierdzila, ze jesli musze sie odchudzac, to dopiero po zakonczonej kuracji u ginekologa, bo moge sobie rozregulowac metabolizm, a co za tym idzie system hormonalny, i zamiast leczyc sie na infekcje, moge zaczac sie potem leczyc hormonalnie. Moge tez miec problemy z zajsciem w ciaze. (A chcialabym w przyszlym roku). Wiec kategorycznie zabronila mi diety proteinowej w tej chwili. Po przemysleniu tematu, analizujac wszystkie plusy i minusy, postanowilam po prostu odzywiac sie zdrowo, ale z zachowaniem 2 dni proteinowych w tygodniu, czyli system 2/0, gdzie 0 oznacza po prostu klasyczna diete MŻ (mniej żryj). Tymbardziej, ze góre ciala mam o rozmar mniejsza niż dół. A wiec wolno, ale bardziej zdrowo do celu. Napiszcie chlopxy i dziewczeta, co Wy na to, i czy macie doswiadczenie w chudnieciu na systemie 2/0. Mara30, wiem , ze Ty tez cos kombinujesz po swojemu
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
na rozwolnienie najlepiej rozpuscic lyzke skrobii w zimnej wodzie i wypic. Tak jak w przypadku budyniu w kontakcie z cieplym plynem w zoladku zetnie go na galaretke
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Byłam dziś u lekarza na badaniach , nerki w porządku podstawowe badania także ... w ten weekend ostatni raz normalne posiłki i kończe studiować książki w niedziele pierwsze dukanowe zakupki :P i od poniedziałku STARTUJE
IN PROGRESS .... Dziś 95,5 25.01.2010 Faza I start : 112,1 kg /178cm 01.02.2010 Faza II start : 108,3 kg DOCELOWO: 10.10.2010 FAZA III 78 kg...... Edytowane przez Eriika Czas edycji: 2010-01-22 o 18:48 |
|
|
|
#852 |
|
Przyczajenie
|
Witam z wieczora,
Pozdrawiam wszystkich ciepło w ten mroźny wieczór. Dziękuję za info o słodzikach. Jestem tu krótko ale też mi brakuje Berlinianki. |
|
|
|
#853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
hej hej!!
Ja dzisiaj znow na proteinkach i ciezko troche ale trzymam sie mocno.Jak na razie po poltorej tyg mam 3kg mniej ale to chyba sama woda bo nie widze po sobie roznicy za to czyje sie lzejsza.Na szczescie uczucie zmeczenia i szybkie zmeczenie minelo.Mam pytanko do was o kopytka te bez otrebow bo dopiero takie probowalam.Nie wiem co robie zle ale w gopracej wodzie one mi sie rozwalaja strasznie ale za to zrobilam je w iekarniku wyszly bardziej placki male niz kopytka ale pyszne. moze doradzicie mi co moze byc nie tak.pozdrawiam wszystkich
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Dunkanki
![]() Ja zaczelam jakies dwa i pol tygodnia temu i mam juz jakies 5-6 do 7kg mniej (nie wazylam sie przez pierwsze dni zeby sie nie przerazic ale wiem ile mniej wiecej wazylam) i teraz spadek tez sie caly czas utrzymuje. Jestem bardzo zadowolona z dietki, dobrze sie czuje ![]() Moja mama zrobila dzisiaj racuchy ale sie im dzielnie oparlam i zjadlam pstraga z pary PychaMnie jest latwiej jesc bez warzywek i zastanawiam sie nad systemem 5/2 w sensie warzywka tylko w weekendy. Co myslicie, skutkuje cos takiego? Pozdrawiam
|
|
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
witam
ale sie napalilam na ta wsza dietke tylko mam problem chodze do szkoly jeszcze i jak mam jesc zeby od 8 do 15 wysiedziec.. w szkolesobie kurczaka nie ugotuje ksiazki taz jak na razie nie bede miala dlatego tez licze na pomoc nowych kolezanek zaczynam od jutra., co na sniadanko zjesc?? o jakies przepisy bym prosila dziewczynki pomożcieprosze.. stódniowka 6lutego musze cos zrzucic..za waze 72 przy wzroscie 170..
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |
|
szamanka
|
Cytat:
a naprawdę warto najpierw wszystkiego się dowiedzieć, żeby później nie popełniać błędów. Ten wątek też warto przejrzeć ![]() Naprawdę, jeden dzień Cię nie zbawi, lepiej się przygotować. A link do przepisów i informacje w pigułce są oczywiście w 1. poście tego wątku.
|
|
|
#860 |
|
Rozeznanie
|
Eliza gratuluję .U mnie też się zrobił zasój,aż do dziś.Moja waga nie działała prawie dwa tygodnie ale nie jest żle ,te kilogarmy które sobie zafundowałam ,czyli 2 spadają.Do 63 brakuje mi 1,10kg.I chyba na tym poprzestanę,choć chciałabym 60 zobaczyć.Tak czy tak niedługo zaczniemy trzeci etap
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz nam minie pół roku na diecie kupa czasu.Myślę,że jak dojdziesz do 63 kg to i tak ogromny sukces.Ja chcę te moje 65 i mi starczy,tylko żeby już było ![]() Powodzenia
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Miło mi, że ktoś jednak nie omijał moich wpisów i go nie irytowały...
![]() Shrek, nie mogłam wytrzymać, mów co mam z butami robić! Zrobiłam nowej książce zdjęcia, bo skaner ciągle dead, ale zawsze coś? www. chomikuj. pl/ squo-86 Tylko trochę to zajmuje. Chcecie mnie tu czy nie (bo zauważyłam pewną tendencję, co do tego ), to nie wypada mi rezygnować z czegoś co jednak zdążyłam bardzo polubić, dla paru bzdurnych opinii o mnie. ![]() Witam ponownie.
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-22 o 22:32 |
|
|
|
#863 |
|
Przyczajenie
|
Jak powiedzial kolega shrek - pakuj klamoty i wracaj!!!
04.01.2010 - 134,4kg 05.2010 - 107kg 18.05.2011 restart - 142,4kg obecnie - 128,7kg 18.03.2013 trzecie ostatnie podejście start - 125,2kg obecnie - 121,6kg cel - 100kg spadło - 3,6kg pozostało - 21,6kg |
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
kasicam24 to wcale nie musza byc bzdury. Ja w równe 3 msc pozbyłam sie 19,5 kg
![]() U mnie juz - 15 stopni ,a w nocy ma być - 25 strasz ch się bać jak jest na dworzu
|
#865 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Obserwuje to forum, ale sie nie udzielam od listopada. Czytam, czytam i takze "dukam". Milo mi Cie znowu czytac! |
|
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez uwazam,ze fajnie,ze wrocilas ![]() A jak tam dietka?Dajesz rade? I pozdrawiam nocnych markow! |
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka no nareszcie wróciłaś
|
|
|
|
#868 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dukasz od listopada, to pewnie masz ciekawe wyniki do publikacji, pochwal się! ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Odbiegnę od tematu diety oraz mojego cudownego powrotu Czy zdawaliście sobie sprawę, że niespełna trzymiesięczna kotka może mieć ruję? ![]() Dziecko chce mieć dziecko... Taka dygresja, bo nie mogę o tym nie myśleć. Figa łazi po domu i śpiewa zakochana ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Ale stwierdzam za lekarką, mimo, że była niemiła że jeśli istnieje opcja, iż dieta narobi szkód w Twoim organizmie(zwłaszcza, że masz plany i lepiej, żeby organizm miał się dobrze), to lepiej stosuj ją tak jak zdecydowałaś.
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|||
|
|
|
#869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuje sie dobrze,ale moralniak zostal... Pozwolilam mu nawet spac ze mna...eh
|
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Do tej pory tylko namiętnie wieczorami czytałam to forum, aż w końcu postanowiłam sama się ujawnić ;d Podziwiam Wasze postępy i mam nadzieję, że mnie też się uda, bo z motywacją to u mnie różnie bywało... Póki co jestem 11 dzień na Dukanie, przez I fazę straciłam równe 3 kg, a przez kolejne 5 waga stoi... No nic, jutro ponownie przerzucam się na same białka, może coś drgnie... Boję się, że jak tak będzie stało w miejscu, a nie daj Boże pójdzie w górę- stracę motywację i będzie po zawodach... Ale na razie nie łamię się-walczę dalej;d |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

niech jeszcze to brzuszysko zleci troche (tzn. najlepiej calkiem ale to "troche" to jak najszybciej 

( i tylko to mnie w tej diecie dołuje
A i są lepsze przykłady.

Pozdrawiam

kupa czasu.Myślę,że jak dojdziesz do 63 kg to i tak ogromny sukces.Ja chcę te moje 65 i mi starczy,tylko żeby już było