|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Tzn, że oboje jesteście zadowoleni z obrotu sprawy
![]() ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Pyśka, trzymam kciuki by było wszystko dobrze ![]() ************************* ****** Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jajeczka szybko się zagoją ![]() ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ---------- Cytat:
![]() Co do chusty, to ja raczej na początku bym nie wsadzała Maluszka, dopiero jak będzie miał w miarę sztywny kręgosłup. Ale to moje zdanie. ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() W niektórych szpitalach są nawet takie "lekkie" piwka w sklepikach - właśnie na to by produkować mleko w bimbałkach ![]() ---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Cytat:
![]() Ja też nie lubię karmi ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- Cytat:
![]() Mi wczoraj przyszła ta pozycja książkowa, wraz z "Językiem dwulatka". Kupiłam za niecałe 20 zł. Były w promocji w KDC. ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Cytat:
![]() ************************* A ja dzisiaj pełnię nocny dyżur na wizażu ![]() Porobiłam trochę zakupów na allegro - za około 700 zł. W sumie nic wielkiego, a tyle kasy... No, ale dziecko, nawet nienarodzone, to skarbonka bez dna ![]() A ta moja skarbonka od 2 dni znowu siedzi głową w górze, ja nie wiem co to za wiercipięta... Zaczyna mnie stresować, że wkońcu prrzez te swoje kręcenie, albo nie zdąrzy się przekręcić głową w dół, albo okręci pępowiną ![]() ******************* Poza tym wczorajszej nocy i dzisiaj też, niezbyt mocno bolał mnie dół brzucha, jak na @ Nie wiem co o tym myśleć ![]() No dobra idę spać. A tu pewnie niedługo któraś z Was wstanie, bo to już taka godzina ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-23 o 03:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zadomowienie
|
Weszlam tu przypadkiem, jednak nie jestem w stanie powstrzymac sie, zeby nie napisac sprzeciwu dla bzdur, ktore kamyil napisalas. (przepraszam z gory za uzycie takiego slowa, ale inaczej nie da sie nazwac slow wypowiadanych bez poparcia medycznego).
Po pierwsze - obrzezanie jest zwiazane z religia i nie da sie temu zaprzeczyc. Po drugie - dlaczego kiedys wykonywali ten zabieg? Poniewaz nie kapali sie codziennie, nie mieli prysznicow, itp. Jaki normalny facet w XXI wieku dostaje infekcji penisa? (jest to jedynie mozliwe od czynnosci seksualnych z osoba, ktora go zaraza). Zaden mezczyzna, ktory normalnie dba o higiene nie ma problemow z penisem czy tez napletkiem. Dla poparcia medycznego, proponuje poczytac wiarygodne zrodlo: http://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision - Szczegolnie medical aspects. I prosze niech mi nikt nie wciska kitow, ze w USA to powszechne. Mieszkam tutaj i wiem nieco na ten temat. Oczywiscie, ze odsetek jest tutaj wyzszy niz w Europie, ale dlaczego? Dlatego, ze jest tu mnostwo zydow, muzulmaninow, afrykanczykow. A kto nie wykonuje tego zabiegu? BIALI ludzie, czyli z pochodzenia Europejczycy, Kanadyjczycy, Australijczycy plus Japonczycy. Polecam te mapke: http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...ntry_Level.png Az 'milo' popatrzec, jakie to rozwiniete kraje przoduja w obrzezaniu. A najbardziej powalily mnie na kolana slowa o wdziecznosci przyszlej tesciowej. Czy wiesz ile tysiecy nerve endings sa ucinane podczas obrzezania? Pomiedzy 10,000 a 20,000! Wskazowka? O tyle mniej koncowek nerwowych czuje mezczyzna obrzezany podczas czynnosci seksualnych. Rece opadaja, jak inni ludzie i inna kultura moga miec wplyw na decyzje niektorych doroslych ludzi, ktorzy wywodza sie np z Polski. Ktorzy wychowali sie i pochodza z jednej kultury - a w doroslym zyciu tak latwo ja sprzedaja dla kogos lub czegos innego... Dla podsumowania jedno zdanie: Circumcision has been suggested as an effective method of maintaining penile hygiene since the time of the Egyptian dynasties, but there is little evidence to affirm the association between circumcision status and optimal penile hygiene - The American Academy of Pediatrics |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||
Zakorzenienie
|
DzieńDobry
![]() Cytat:
Też już czekam na ten odzew z wózka ![]() Cytat:
Kurcze kurcze...a ja nie mam chusty ![]() Ani nosidełka (takiego przyczepianego do tułowiu..na szelkach) nawet fotelika samochodowego nie mam ![]() Bo mężuś ciągle w pracy siedzi ...od 6:00 do 18:00 i nawet kiedy na miasto do sklepu nie mam czasu pojechać. Liczę że po porodzie , jak mężuś będzie na TACIERZYŃSKIM, to podjedziemy i dokupimy fotelik ![]() A prezęcik od Tż'a słodki ![]() ![]() u... podobny do mojego ![]() Też mam taką bombkę..Ale bez pępka..Ja mam dalej wklęśnięty..Podobno to znak że baba..co by się zgadzało bo tak nam lekarz mówił ![]() ......................... ......................... ......................... .......... My generalnie jeszcze w proszku. W czw. przestraszyłam troszkę męża że mogę dostać bóli w każdym momencie.. Tak mi lekarz mówił..Z niedowierzaniem lekarz zalecił że jakby nic się nie ruszyło to 28.01 mam przyjść ale chyba sam nie bardzo wierzy że się pojawię ![]() Chociaż ja już wątpię czy na dniach urodzę ![]() Mam 2 cm rozwarcia...ale żadnych skurczy przepowiadających czy normalnych...eh! ![]() Tylko od poniedziałku mam takie kucie ...od czasu do czasu się pojawia silne kucie w pochwie..Tak centralnie w dół...W poniedziałek było co 3h...Wczoraj nie liczyłam ..Ale często mnie łapało..I to takie silne że aż sobie przeklinałam ![]() Tym bardziej że wraz z tym kuciem ...w poniedziałek minęła mi zgada? ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio na wizycie u gina tak się przejęłam tym rozwarciem 2cm że cała rodzina się przestraszyła że lada chwila i dostanę bóli...Teściowie dziś przyjdą i jak mężuś z pracy wróci (ok16) zabierają się za skłądanie łóżeczka i wózka ![]() Mąż jak mu powiedziałam w czwartek wieczorem "kochanie możesz zostać wcześniej tatą" i opowiedziałam co mi lekarz mówił to się przestraszył "ale ja się jeszcze psychicznie nie przygotowałem...miałaś rodzić w lutym" ![]() No mówię wam " widok miny małża---- bezcenny" W ogóle to macie złotych mężów że tak są obrotni ...Mój to ma duże chęci ale żeby się zebrać i coś załatwić dziś-tu i teraz to mu nie wychodzi ....Np. już od 2 tyg gada że pojedzie do jubilera i kupi mi mały złoty prezent z szafirem ![]() Ale codziennie...ma tyle spraw w pracy że się urwać nie może ![]() Tak samo z pieluchami..Pracuje jako kierownik w sieciowym markecie..więc co za problem przejść się na dział bobaskowy i wziąć pakę najmniejszych pieluch (tym bardziej że ma pracowniczą zniżkę) ale małż ma krótką pamięć jak u króliczka...I codziennie zapomina! ![]() Dziś mam zamiar go przyszpilić i zdzwonić do skutku..By pamiętał!!! hihihihihi
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-23 o 05:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | ||
Zakorzenienie
|
Cudny brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item887757047_..._dwulatka.html Tu sa dostępne i w kompletach i pojedyńczo ![]() Tylko kilka dni musisz na nie poczekać ![]() _________________________ _______ Dziewczyny dzieki za miłe słowa ....mąż faktycznie jest KOCHANy ![]() _________________________ _______ NO I NEWSy.... Wczoraj rozmawiałam emailowo z Malinką .... i pisała mi że w poniedziałek idzie do szpitala ma nadzieje że urodzi ....a potem napisała że chce urodzić jutro czyli DZISIAJ ![]() I wiecie co ... O 2:20 dostałam SMS od Malinki: " O 1:55 Wody mi odeszły skurcze co 12 min ...zaraz siezbieramy do szpitala " No to dziewczyny trzymamy kciukiiiiiiiiiii za małą i dużą Malinkę ![]() Jak ona to zrobila ???? że "mówisz i masz " ??? ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-23 o 07:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie porównywałabym obcięcia fragmentu ciała z przekuciem uszu czy "narzuceniem" wiary.Wiarę można zmienić,z uszu kolczyki wyciągnąć,ale skóry już nie doszyjesz.A czy siurek po obrzezaniu jest "ładniejszy" od tego bez obrzezania to bym się kłóciła. Nie dziwi mnie wcale,że masz takie samo zdanie jak kamyil mając TŻ że tak to napiszę z innych stron. Co do islamu i muzułmanów,to ja nie wrzucam wszystkich do jednego worka bo jak wiadomo nie można wszystkich traktować tą samą miarą ![]() Jednak w tej kwestii mnie nikt nie przekona.Osobiście wolałabym włożyć odrobinę wysiłku w pielęgnacje tych części ciała u syna niż mu coś odbierać. Ale myślę,że nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu,bo ja nie mam zamiaru was odwodzić od tego co chcecie zrobić.To będą wasze dzieci i możecie zrobić co chcecie i uważacie za słuszne.Ja ze swojej strony mogę jedynie życzyć aby wszystko odbyło się bez komplikacji i o ile się da bezbólowo dla synka ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
hehehe....no to ja ci nie mailowo,ale forumowo piszę,że termin mam na 19.02,a chciałabym urodzić za 2 tygodnie ![]() ![]() No to kolejna mamusia nam się szykuje ![]() Ja ciągle myślę o porodzie i im więcej myślę tym bardziej mnie boli ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Kochana,nie ma się co gorączkować ![]() Myślę,że nawet jakbyś całą książkę zacytowała medyczną i wypowiedzi jakiś mega profesorów przytoczyła to i tak nic nie da. Także wiesz....rozumiesz....zam ykamy ten temat bo nie ma sensu wywoływać wilka z lasu ![]()
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() wczoraj mialam lekki zastoj.. nie moglam sie zebrac by cos napisac ![]() Malinka kciuki ![]() ![]() Pysiamnnie zazdroszcze przezyc z wczoraj.. ale jak widac malz Ci wynagrodzil cudownie ![]() ![]() ![]() ojej tyle bylo czytania widzialam dyskusje na temat obrzezania hmm ja sie tez wypowiadac nie zamierzam.. ![]() ![]() dzisiaj ide na Avatara... jestem ciekawa jak moj tylek to wytzyma ![]() ogolnie jakie zycie jest nieprzewidywalne wczoraj zadzownila kolo 23 moja kumpela tzn pracownica ze sklepu ze stala sie tragedia ze maz jednej mojej praocwnicy zmarl.. ![]() ![]() dobra koniec smutnego tematu.. ja dalej kracze KRAaaaaa Kraaaa Kraaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczny duży brzucholek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A u mnie nic się nie dzieje... eh, ciekawe ile będę czekać... Do tego jeszcze coś mi sie dzieje z buzią... Strasznie sucha mi się zrobiła cera i musimy dziś pojechać do sklepu kupie sobie jakieś maseczki nawilżające bo nic takiego nie mam, a kremy nawilżające czy też natłuszczające nie działają..
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Asiuulka,Patka
![]() Nie licza się prezenty tylko Wasza milość i szacunek do męża i wzajemnie ![]() I jesli to macie to czujcie się jakbyscie dostały prezent! ...bo to najwazniejsze ![]() Nie wszyscy mężczyzni muszą być wyjatkowymi romantykami ![]() Zapikał SMS: Mamy nową MAMUSIĘ ![]() ![]() ![]() "Malinka urodziła Milenkę o 8:15 - 9 punktów 3340g i 56cm. Poród SN bez nacięcia.Pozdrowienia" ___________________ Malinko GRATULACJE !!!
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-23 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Malinki!!! Ależ jej zazdroszczę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]()
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Malinko!! gratulacje!!!
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2415 |
Zadomowienie
|
malinko gratulacje
![]() ja znów noc nieprzespana,mała w ogóle w nocy mało sypia po pól godz tylko |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! W takim razie ja też mówię, że dzisiaj urodzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2418 |
BAN stały
|
![]() Olivia a można wiedzieć dlaczego karmisz butelką (ja też)? Gratuluję mobilizacji do nauki. Ja czuję się cały czas przymulona i 'odmóżdżona' ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Malinka gratulacje
![]() ![]() ![]() co do obrzezania no własnie moim zdaniem zaden to aspekt higieniczny a wręcz przeciwnie, wszystko odsłonione i nawet w kiblu wystarczy dotknac się niechcacy i juz jakis syf gotowy ![]() ![]() ![]() kolejna rzecz to stwierdzenie " synowa będzie mi wdzięczna" ze wzgledu na co? na długośc stosunku? ja np należe do osób nie lubiącyh długich aktów ![]() Swoja droga ja nie widze, zadnych plusów obrzezania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
A ja spiesze z wiadomosciami od Kalki (dzis rano dostalam smsa od niej):
" 21 stycznia o 23:40 zobaczylam najpiekniejsza istotke na swiecie! 3100g 54 cm i 10/10 sn. Nie wiem czy bede zdawac relacje bo nie chce sobie tego przypominac! Nie pisalam bo dopiero dochodze do siebie. Zostaniemy tu troche dluzej. Pozdrawiam serdecznie wszystkich!" ............ Gratulacje dla Kalki! Napisalam jej, ze trzymamy kciuki i przeslalam gratulacje! Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-01-23 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
A ja chcę urodzić jutro!!!
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
jak juz dojdzie do siebie to napisze
![]() gratki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Rozeznanie
|
Malinka, Kalka gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
MALINKA GRATULACJE!!!!
KALKA GRATULUJE!!!!! widze ze ciezko bylo, ale jak dojdziesz do siebie to juz nie bedziesz pamietac, dzieciatko ci wszystko wynagrodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kalka.....GRATULACJE !!!! No to ładnie musiało się tam dziać skoro bidulka jeszcze przeżywa ![]()
![]() |
#2426 |
Raczkowanie
|
Malinka, Kalka :brawo: gratulacje dla mamuś i zdrówka dla dzieciaczków
widzę że niechcący wywołałam burzę dzieląc się z Wami moją opinią nt. obrzezania... przykro mi że niektóre z osób które zabrały głos zrobiły to w taki a nie inny sposób - bo ja cenię sobie wszystkie opinie - szczególnie krytyczne bo wzbogacają i prowokują do myślenia, ale jestem przy tym zwolennikiem kultury słowa i szanowania cudzych poglądów (szczególnie że nie sądzę abym którąkolwiek z Was obraziła stwierdzeniem że jeśli będę miała syna to go obrzezam), nawet jeśli się z nimi krańcowo nie zgadzam myślę że rzeczywiście lepiej będzie zakończyć ten temat bo ani Wy mnie nie zrozumiecie ani ja Was nie przekonam a moim celem nie jest bynajmniej prowokować jakichś niepotrzebnych sporów szkoda też że ten wątek to kolejne miejsce gdzie lepiej nie wychylać się ze swoimi poglądami jeśli nie są typowe dla większości... |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA MALINKI I KALKI!!!!!!!!!!!
A ja na temat obrzezania nie mam zdania, nie zastanawiałam się nigdy nad tym, każda mama zrobi jak uważa za słuszne. Coś się ruszyło w końcu rozpakowywanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
kamyil akurat osoba, która najgłosniej się odezwała jest spoza wątku.
nie uwazam, zebym ja czy sensuel, bo chyba nikt więcej nie napisał, Ciebie czy castilie uraziły? przeciez wiadomo, ze kazdy robi tak jak uważa a wątek jest po to żeby się wymieniać doświadczeniami i własnie wychylac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zadomowienie
|
Ale wiadomości
![]() Malinka, Kalka Gratulacje ![]() ![]() Wczoraj wieczorem dosłownie padłam. Jak czytałam książkę na dobranoc starszemu to już przysypiałam, potem dałam cyca małemu i poszłam spać. Póki co nie mam czasu więcej nadrobić, położyłam małego spać, ale sąsiad zaczął wiercić, wiec co chwilę były pobudki ![]() Zamieszczam obiecane zdjęcie Michaśka z wczorajszej imprezki z Dnia Babci i Dziadka i jeszcze jedno jak trzyma Maćka. I spadam robić porządek w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.