Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 17:07   #451
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

Leleth-oj to nieciekawie z tymi klasami-mam nadzieje ze cos sie poprawi...dobrze ze Oli juz zdrowy
Alguien-siostre i kuzynke mam w Warszawie wiec tam sie najczesciej zatrzymuje zaraz po przylocie,a pochodze ze swietokrzyskiego
Schoolcraft-a moze moglibyscie wynajac dom?
Rozumiem problemy-moj maz chce tez zmienic dom(nasza okolica sie robi nieciekawa) ale troche stresu jest z tym bo nie wiadomo czy dom sie szybko sprzeda,tak jak u Ciebie on zarabia w sumie na wiekszosc rzeczy,dlatego ja jak najszybciej chce znalesc lepiej platna i jakas konkretna juz prace...teraz takie czasy ze kupic dom latwiej za to sprzedac trudno a wiadomo ze malo kt moze sobie pozwolic na oplacanie 2 domow.Zycze zebyscie znalezli wyjscie z tej sytuacji
Zuzanna-11 lat to rzeczywiscie dlugo a ja juz po roku tu marudze
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:40   #452
Ray
Zakorzenienie

hello american girls

wy tak o tych domkach a znacie dziewczyny moze jakas strone gdzie mozna dowiedziec sie o wynajem mieszkan czy domow z danego miasta?cos jak u nas wiecie gratka itp. ciekawa jestem jakie sa ceny i jak to wyglada

zuzanna o kurcze 11 lat ja bym umarla z tesknoty ja nie wiem jak ja pol roku czy rok wytrzymam hehe
Stary 2010-01-21, 17:44   #453
CzarnyElf
Zakorzenienie

Ray-ja bym sprobowala :
http://craigslist.org/
Stary 2010-01-21, 17:58   #454
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam

Dziewczyny, z ta oferta pracy jest tak, ze maz tutaj w MI pracuje dla hospicjum i to hospicjum jest prawie w kazdym stanie (akurat nie maja tego w NY, ale za to w NJ jest ). No i teraz maja otwarcie na pozycje taka, jaka teraz ma maz tutaj w MI. Dlatego bardzo nas to kusi, bo maz mialby pierwszenstwo, jako ze jest juz pracownikiem danego hospicjum, no i tak jak pisalam, bardzo nas ciagnie w tamte strony.
Gdybysmy sie przeprowadzili, to mieszkalibysmy w New Jersey, NJ (leleth, to jest blisko Ciebie? ) Ale nie sadze, ze cos na to poradzimy, gdyz bardzo nas trzyma ten nasz domek tutaj w MI. Gdybysmy 2 lata temu wiedzieli, ze bedzie taka okazja sie przeniesc, to bysmy nie kupowali tego domu tylko siedzielibysmy w apartment. A tak to zbita.
Ja jestem gotowa mieszkac nawet w bloku, byle tylko w NJ/NY

leleth, no raczej domku nie wynajmiemy, bo to za bardzo ryzykowne tutaj. My placimy 1600$ na miesiac rate za dom - a nie wydaje mi sie, zebysmy kogos znalezli za taka kase by wynajac dom.
A o co dokladnie chodzi z tym house swap?

Wspolczuje tej sytuacji z klasami Moze jeszcze da sie zmienic cos. Ci profesorzy czasem nie zdaja sobie sprawy, ze daja wrecz niemozliwe zadania do wykonania. Mialam tez takiego z art class - do tej pory klne po nim, bo przez niego spadlo mi GPA do 3.9 Ale na szczescie juz to naprawilam - no ale ile trzeba bylo sie nameczyc
W kazdym badz razie - powodzenia!

A co do licencji pilota, to tak, moj maz ciagle lata samolotem A mogla bys podpytac tego znajomego jak taka prace znalezc i czy kogos szukaja? Bo z tego co mi wiadomo, to dosc trudno jest znalezc na poczatku dobrze platna prace. Mamy kolege w NYC, ktory zrobil licencje pilota i musial sie przeprowadzic az do Denver, bo tylko tam mieli dla niego prace.

Alguien, no raczej w NJ/NY nie dali bysmy rady kupic domku, ale to narazie. Jak zaczne pracowac jako pielegniarka, to mysle, ze sobie na to pozwolimy Ale tak jak pisalam wczesniej, jestem gotowa mieszkac w apartamencie - byle w tamtych stronach

Elfiku, w takim razie trzymam kciuki, zebys znalazla lepsza prace i zebyscie mogli kupic domek w innej dzielnicy

Ray, ja niestety nie znam stronek gdzie mozna by bylo sprawdzic ile kosztuje wynajem domku/mieszkania. Co do craigslist.com, to ostatnio nasluchalam sie w radiu wiele strasznych rzeczy, jak to ludzie sie oglaszaja, a potem oszukuja itd. Ja bym nie ryzykowala - lepiej z jakiejs oficjalnej strony szukac.
A tak sobie teraz pomyslalam - skoro meza wysylaja pracowac do USA, to czy firma mu nie zalatwi mieszkania? Ja mialam znajoma ktora razem z mezem przyjechala z Danii by pracowac dla Chrysler'a i oni mieli zalatwiony tutaj domek

zuzanna12, ciesze sie, ze juz jestes zdrowa

Dobra, to tyle. Zmykam do dzieciaczkow.
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 18:06   #455
Ray
Zakorzenienie

schoolcraft tak tak oni zapewniaja wynajem ale nie wiem czy sami cos naruzca czy daja wolna reke tak ciekawa bylam ak wygladaja domki bo zapewne roznia sie od naszych

widze ze macie dylemat co do przeprowadzki

czarny elf dzieki za stronke

u was tez tak zimno i zasypane??? u nas kurcze snieg ciagle pruszy i wczoraj bylo -10 stopni szok

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-01-21 o 18:07
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 19:03   #456
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
schoolcraft tak tak oni zapewniaja wynajem ale nie wiem czy sami cos naruzca czy daja wolna reke tak ciekawa bylam ak wygladaja domki bo zapewne roznia sie od naszych

widze ze macie dylemat co do przeprowadzki

czarny elf dzieki za stronke

u was tez tak zimno i zasypane??? u nas kurcze snieg ciagle pruszy i wczoraj bylo -10 stopni szok
Ray nie martw sie.... tak jak pisala schoolcraft zwykle firma zalatwia mieszkanie (bardzo czesto dom) czasem na pol roku czasem na dluzej...

a jesli chodzi o pogode to na pewno cieplej niz u was... temperatura jest chyba dodatnia.. tylko rano jak wstalam do szkoly o 6.40 to musialam szron skrobac z szyby (od 3 lat chyba nie musialam tak wczesnie wstawac)
Cytat:
Napisane przez schoolcraft
Dziewczyny, z ta oferta pracy jest tak, ze maz tutaj w MI pracuje dla hospicjum i to hospicjum jest prawie w kazdym stanie (akurat nie maja tego w NY, ale za to w NJ jest :ehem: ). No i teraz maja otwarcie na pozycje taka, jaka teraz ma maz tutaj w MI. Dlatego bardzo nas to kusi, bo maz mialby pierwszenstwo, jako ze jest juz pracownikiem danego hospicjum, no i tak jak pisalam, bardzo nas ciagnie w tamte strony.
Gdybysmy sie przeprowadzili, to mieszkalibysmy w New Jersey, NJ ([B
leleth,[/B] to jest blisko Ciebie? ) Ale nie sadze, ze cos na to poradzimy, gdyz bardzo nas trzyma ten nasz domek tutaj w MI. Gdybysmy 2 lata temu wiedzieli, ze bedzie taka okazja sie przeniesc, to bysmy nie kupowali tego domu tylko siedzielibysmy w apartment. A tak to zbita.
Ja jestem gotowa mieszkac nawet w bloku, byle tylko w NJ/NY

leleth, no raczej domku nie wynajmiemy, bo to za bardzo ryzykowne tutaj. My placimy 1600$ na miesiac rate za dom - a nie wydaje mi sie, zebysmy kogos znalezli za taka kase by wynajac dom.
A o co dokladnie chodzi z tym house swap?
Schoolcraft house swap to jest cos takiego kiedy zamieniasz sie z kims na domy / mieszkania... musialabys znalezc osobe z NJ ktora planuje sie przeniesc do MI i macie domy/mieszkania w podobnej cenie....
ale pytalam w jakies dokladnie czesci NJ byscie mieszkali ewentualnie bo chcialabym wiedziec jak daleko ode mnie

o prace pilota sie zapytam ale wydaje mi sie, ze to jego prywatny kontrakt.... ale moze tz dowie sie cos wiecej... obok mnie sa chyba 3 lotniska wiec pilotow jest zatrzesienie

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2010-01-21 o 19:06
leleth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 19:56   #457
schoolcraft
Wtajemniczenie

leleth, z tego co zrozumialam, to praca jest w miescie ktore sie nazywa New Jersey i ktore jest w stanie NJ Taka sama nazwa miasta i stanu

Hmmm... to house swap ciekawie brzmi, ale watpie zeby sie znalazl ktos kto bedzie chcial przeprowadzic sie do MI Poza tym, jak kogos takiego szukac? Sa jakies strony w internecie? Bo znajomych nie mamy - szczegolnie takich, ktorzy by chcieli przeprowadzac sie z NJ do MI.

Jesli bys mogla, to sie dowiedz wiecej jak to jest z praca pilota w NJ/NY. Tak tylko dla ciekawosci Bylam by bardzo wdzieczna

EDIT: Ray, kilka postow wczesniej wklejalam zdjecie naszego domu
( https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1263489824 ). Tak wygladaja domy w MI

Edytowane przez schoolcraft
Czas edycji: 2010-01-21 o 19:58
Stary 2010-01-21, 20:00   #458
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc dziewczynki

a ja sobie pomyslalam ze moze te co do polski sie wybieracie zebyscie lecialay z toronto bo taniej ja za bilet toronto warszawa toronto na polowe marca razem z taxem wyjdzie jakies 900 can
po prostu sprobujcie poszukac USA do toronto i toronto do polski

tak lece po 11 latach bo wczesniej nie bylo mnie na to stac ...bylam z takim faceteme ze trzymal lape na wszystkim i oczekiwal zebym ja za wszystko placila a ja durna zakochana placilam az w koncu oczka sie mi otowrzyly
poznalam swojego obecnego meza prawie 2 lata temu i to dzieki niemu powoli wyszlam z dlugow
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 20:29   #459
CzarnyElf
Zakorzenienie

Schoolcraft-mam nadzieje ze kiedys cos wypali z ta przeprowadzka
Dzieki za kciuki co do pracy

Jezeli o mnie chodzi to obecnie moim wymarzonym miejscem zamieszkania(oprocz Florydy ktora jest nie osiagalna) bylaby chatka w gorach drewniania na zupelnym odludziu bez sasiadow itp.Jestem na takim etapie zycia ze teraz takie cos mnie kreci

Zuzanna-dobrze ze otworzyly ci sie oczy

Leleth-wlasnie szukam pracy i patrze ze u nas placa za ten spis ludnosci $12.50 na godzine-czyli mniej niz u Was no ale wiadomo ze u Was koszt zycia duzo wyzszy
Stary 2010-01-21, 22:55   #460
Alguien
Zadomowienie

leleth z tymi klasami mam nadzieje, ze uda Ci sie pokombinowac, zebys miala jak nalepiej dla siebie. Jak w ogole pierwszy dzien w szkole po przerwie?

Ray craigslist. com to warta polecenia stronka. A w ktore rejony usa mielibyscie przyjechac? Czym wlasciwie Twoj maz sie zajmuje (jesli mozesz powiedziec oczywiscie) Rozumiem Cie doskonale, ze niepokoj jest najgorszym uczuciem. Ale uwierz mi, ze do wielu rzeczy mozna sie przyzwyczaic. Ja wcale nie chcialam tu przyjezdzac i nie mialam tego w planach, ale najwazniejsza dla mnie rzecza bylo bycie razem, wiec to chyba najwazniejsze. Pomysl, ze nie musialabys byc sama byc w domku, tylko popoludniami maz by wracal z pracy do Ciebie A do pl zawsze przeciez wrocic mozna!

schoolcraft to macie ciezki orzech do zgryzienia. Wiem, ze ceny tutaj sa wyzsze, dlatego rozumiem, ze kupno domu to powazna sprawa.

Elfiku
ja z biegiem czasu tez doceniam cisze i spokoj A apropos - moi rodzice w tym roku oboje koncza 50 lat

Dziewczyny jakie mialyscie usg robione standardowo u swoich lekarzy? 2d, 3d/4d?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 23:40   #461
leleth
Wtajemniczenie

Alguien standardowo robi sie 2d bo to jest uzywane do diagnostyki... pozostale sa tylko i wyjacznie dla efektow wizualnych
Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
leleth, z tego co zrozumialam, to praca jest w miescie ktore sie nazywa New Jersey i ktore jest w stanie NJ Taka sama nazwa miasta i stanu

Hmmm... to house swap ciekawie brzmi, ale watpie zeby sie znalazl ktos kto bedzie chcial przeprowadzic sie do MI Poza tym, jak kogos takiego szukac? Sa jakies strony w internecie? Bo znajomych nie mamy - szczegolnie takich, ktorzy by chcieli przeprowadzac sie z NJ do MI.

Jesli bys mogla, to sie dowiedz wiecej jak to jest z praca pilota w NJ/NY. Tak tylko dla ciekawosci Bylam by bardzo wdzieczna
Schoolcraft w NJ nie ma miasta o nazwie New Jersey.... wiec Twoj maz musial cos pokrecic....
co do stron to na Craigslist jest dzial home swap czy cos takiego.... mysle, ze powinnas przegladnac ta strone.. kto wie... moze akurat znalezlibyscie kogos...
juz zapytalam sie meza... jak nie zapomni to jutro sprobuje sie zapytac....
Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Schoolcraft-mam nadzieje ze kiedys cos wypali z ta przeprowadzka
Dzieki za kciuki co do pracy

Jezeli o mnie chodzi to obecnie moim wymarzonym miejscem zamieszkania(oprocz Florydy ktora jest nie osiagalna) bylaby chatka w gorach drewniania na zupelnym odludziu bez sasiadow itp.Jestem na takim etapie zycia ze teraz takie cos mnie kreci

Zuzanna-dobrze ze otworzyly ci sie oczy

Leleth-wlasnie szukam pracy i patrze ze u nas placa za ten spis ludnosci $12.50 na godzine-czyli mniej niz u Was no ale wiadomo ze u Was koszt zycia duzo wyzszy
Ja bym chciala mieszkac w Californii ... cieplo...plaza... wyluzowani ludzie i tysiace kilometrow od mojej tesciowej haha...
Stary 2010-01-22, 00:04   #462
Ray
Zakorzenienie

alugien pocieszylas mnie

nie bardzo moge napisac co moj tz robi, tzn z racji ze wchodza tu rozne osoby nie chce po prorstu, jedynie moge napisac ze pracuje w amerykanskiej firmie z filia w Polsce

a mieszkalibysmy w stanie SC.

ja sie kurde durna teraz w necie naczytalam o tych kosztach porodow itp to mnie powalilo szok nad szokami jak dla mnie.
wiem ze bedziemy mieli jakies ubezpieczenie z firmy ale czy ono pokryje te wszystkie koszty?? to mnie tez martwi..
no nic jak dostaniemy papiery z warunkami to sie wypytamy o wszystko. jak sie okaze ze warunki sa do kitu albo mamy wiecej doplacac do calego interesu niz cos z tego skorzystac to sie nie pisze

jesli chodzi o meza to tam bysmy mieli o tyle lepiej ze maz byl by wiecej w domu, w Polsce jak wyjdziesz o 16 z pracy to jestes w domu na 18 wrrrr... bo sa takie korki. tam podobno tego nie ma :d no moze w bardzo duzych miastach

musze przestac o tym myslec i sie czyms zajac jak dowiem ze czy jestem w ciazy i dostane papiery do przejrzenia twedy bede panikowac o !

Zuzanna to pewnie twoja rodzina przeszczesliwa ze ci zobaczy i wnuczke
Stary 2010-01-22, 00:56   #463
schoolcraft
Wtajemniczenie

leleth, z tych samych powodow co Ray niestety nie moge podac nazwy hospicjum dla jakiego moj maz pracuje. Powiem tylko tyle, ze przed chwila weszlam na ich strone i tam gdzie jest "job search" trzeba wybrac stan w ktorym sie szuka pracy w tym hospicjum oraz "location". I jak sie wybierze stan New Jersey, to w location wyskakuje rowniez New Jersey Sprawdzalam inne stany i tam wszedzie w location podaja tylko i wylacznie nazwy miasta. Np. na Florydzie w location jest Miami, a w Californii jest San Diego. Wiec wedlug tej strony teoretycznie miasto New Jersey istnieje Ja sie nie znam na tym - kieruje sie tylko info ktore podaja na danej stronie.

Zaraz sprawdze craigslist z tym house swap Dzieki za info

Alguien, to nie Elfik tylko ja pisalam, ze moja mama w tym roku konczy 50 lat
A co do USG, to ja za kazdym razem mialam 2d, a na 3d/4d poszlam prywatnie
Stary 2010-01-22, 02:12   #464
Alguien
Zadomowienie

oj sorki schoolcraft cos mi sie pomieszalo
Moze chodzilo o Jersey City, bo New Jersey rzeczywiscie nie ma

leleth California jest super jesli chodzi o klimat. Ale powiem Ci, ze zawiodlam sie Los Angeles. Miasto jest po prostu rozrzucone na mile naokolo, wszedzie daleko, Hollywod to jakas porazka. Aha - no i tam jest wiecej innych ras niz bialych ludzi . Nastepnym razem chcemy odwiedzic San Francisco, bo tam jest podobno pieknie.

Ray wszystko zalezy od ubezpieczenia, czy pokrywa koszty. Tutaj zasady ubezpieczenia sa zupelnie inne niz w pl, wiec warto sobie wszystko sprawdzic dokladnie. Np jesli chodzi o ciaze, to czesc firm pokryje koszty dopiero jak sie placi przez kilka miesiecy, tzn nie mozna sobie wykupic ubezpieczenia jak juz jest sie w ciazy, bo nie zaplaca za to. Wszystko trzeba uwaznie doczytywac.

A z tym usg to pytam, bo tak wlasnie myslalam, ze standard to 2d. Jedna dziewczyna dzisiaj mi sie dziwila, ze nie mialam 4d polowkowego. No ale tak zawsze myslalam, ze przeciez wszystkie pomiary sie robi w 2d i jest ono zupelnie wystarczajace, a 3d/4d to taki bajer po prostu.
Stary 2010-01-22, 02:41   #465
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

zle sie czuje dostalam okresu i brzusio mnie boli jak pierun...juz zapomnialam jak to jest jak brzuch na okres boli
dzisiaj jak olimpie bralam do kapieli to po zdjeciu pileluchy zaczela sie usmiechac na okraglo a potem zaczela sie na glos smiac juz wogole zaczyna te swoje gatki narazie tylko mowi hmmmmmmmmmmmmm...ale to juz cos...czasem uda jej sie eeee.....czy uuuuu....a wasze juz gaworza?
Stary 2010-01-22, 02:51   #466
kaolinait
Zadomowienie

hey!!

moze sa tu jakies mamusie z nowego jorku?

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 03:04   #467
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, spoko W ciazy czesto tak jest
Maz mowi teraz, ze byc moze chodzi wlasnie o Jersey City Tak jak pisalam wczesniej, kierowalam sie informacja ze strony - widocznie nie podali dokladnego miejsca.

Co do tego ubezpieczenia, to dobrze piszesz - jak sie jest w ciazy, to nie dadza ubezpieczenia, bo ciaze beda uwazac za "preexisting condition"

kaolinait, witaj! Mamy jedna mamusie z NYC - jest to Alguien
Pamietasz moze mnie? Kiedys pisalysmy z Toba na temat smoczka-termometra
Mam nadzieje, ze do nas dolaczysz Mamy tu same fajne dziewczyny

leleth, na craigslist jest rzeczywiscie cos takiego jak housing swap, ale jest tylko w danych miejscowosciach. Tzn. nie ma wymiany mieszkan miedzy stanami - sa tylko w tym samym miescie. Mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi.
Stary 2010-01-22, 03:42   #468
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

hey

witam kolejna mamuske...napisz cos o sobie jesli masz ochote
Stary 2010-01-22, 03:51   #469
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:

ja sie kurde durna teraz w necie naczytalam o tych kosztach porodow itp to mnie powalilo szok nad szokami jak dla mnie.
wiem ze bedziemy mieli jakies ubezpieczenie z firmy ale czy ono pokryje te wszystkie koszty?? to mnie tez martwi..
no nic jak dostaniemy papiery z warunkami to sie wypytamy o wszystko. jak sie okaze ze warunki sa do kitu albo mamy wiecej doplacac do calego interesu niz cos z tego skorzystac to sie nie pisze
ja juz kiedys opisywalam ile dokladnie zaplacilam z wlasnej kieszeni (wszystko sie zamknelo w mniej niz 1000$ ) a ubezpiecznie mam nieciekawe.. inna kolezanka za cala ciaze i porod zaplacila tylko 10$
nie ma sie co martwic na zapas.... ale lepiej zajdz w ciaze jak juz bedziesz miala ubezpiecznie w rece....
zwykle firmy daja ubezpiecznie dopiero po 90 dni pracy ale skoro twoj tz juz dla tej firmy pracuje to chyba go to nie dotyczy....
Cytat:
leleth, z tych samych powodow co Ray niestety nie moge podac nazwy hospicjum dla jakiego moj maz pracuje. Powiem tylko tyle, ze przed chwila weszlam na ich strone i tam gdzie jest "job search" trzeba wybrac stan w ktorym sie szuka pracy w tym hospicjum oraz "location". I jak sie wybierze stan New Jersey, to w location wyskakuje rowniez New Jersey
Schoolcraft ja nie prosilam o nazwe hospicjum tylko wlasnie o miasto
wpisz nazwe hospicjum na google i dodaj NJ .. powinien Ci wyskoczyc adres
Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
hey!!

moze sa tu jakies mamusie z nowego jorku?
hej... ja nie jestem z Nowego Jorku ale prawie bo NJ ... no i wszystko wskazuje na to, ze bobasy mamy w podobnym wieku

Cytat:
Alguien, spoko W ciazy czesto tak jest
Maz mowi teraz, ze byc moze chodzi wlasnie o Jersey City Tak jak pisalam wczesniej, kierowalam sie informacja ze strony - widocznie nie podali dokladnego miejsca.

leleth, na craigslist jest rzeczywiscie cos takiego jak housing swap, ale jest tylko w danych miejscowosciach. Tzn. nie ma wymiany mieszkan miedzy stanami - sa tylko w tym samym miescie. Mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi.
hmm Jersey City to dla mnie koszmar... tzn z jednej strony sa nowoczesne wiezowce ale 90% miasta to jeden wielki syf......... ale z drugiej strony mieszkania na pewno sa tansze........
a co Craigslist to ja nie sprawdzalam tej kategorii tylko rzucila mi sie w oczy.. ale na pewno mozna znalezc strony z takimi informacjami.....

ja powtarzam fizyke... zmeczylam jakis cudem dwa rozdzialy i o malo nie zasnelam... koszmar jakis... musze powtorzyc caly semestr (bralam to 5 lat temu) zeby sie w ogole zabrac za nastepny...
Stary 2010-01-22, 04:40   #470
schoolcraft
Wtajemniczenie

leleth, zrobilam tak jak powiedzialas i wyskoczylo mi, ze to hospicjum ma 2 lokalizacje - Jamesburg, NJ i Piscataway, NJ
Czyli na swojej stronie maja niedokladne dane.

Powodzenia z fizyka! Ja lece pocwiczyc i potem spac. Buziaki
Stary 2010-01-22, 04:49   #471
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
leleth, zrobilam tak jak powiedzialas i wyskoczylo mi, ze to hospicjum ma 2 lokalizacje - Jamesburg, NJ i Piscataway, NJ
Czyli na swojej stronie maja niedokladne dane.

Powodzenia z fizyka! Ja lece pocwiczyc i potem spac. Buziaki
to obydwie lokalizacje sa niedaleko mnie
ja teraz ogladam project runway bo fizyka mnie zmeczyla....
Stary 2010-01-22, 12:12   #472
Ray
Zakorzenienie

leleth no 1000 $ to pol biedy, ja tu czytalam kwotach nawet za 2,500 $ kosmos jak dla mnie...
moj maz pracuje od kilku lat w tej firmie, jedyne co po prostu zmienia miejsce pracy a wszystko zostaje po staremy, plus no wlasnie dochodza jakies ubezpiecznia itp itd bo zmienia kraj. Nie wiem dokladnie jak to jest on tez nie.. bedziemy czekac na dokumenty i wszystkiego sie dopyta.
Jak warunki beda sie nie kalkulowac nam to nie polecimy i juz...
nie widze sensu leciec tam i dokladac do interesu i nie zobaczyc nic bo nie bedzie nas stac na podroze tak to ja i w domu moge siedziec

poki co chyba nie potrzebnie sie tak stresuje jeszcze nie wiem czy jestem w ciazy, za tydzien sie okaze czy przyjdzie okres czy nie. i wtedy bedziemy rozkminiac co dalej

dla mnie generalnie to wszystko to czarna magia zastanwiam sie co np jak ktos w ogole nie ma ubezpieczenia, albo ktos nie ma tylu pieniedzy co wtedy oni robia... przeciez dana kobieta musi urodzic i jej ze szpitala nie wyrzuca

schoolcraft a jak ci ida cwiczenia ?
Stary 2010-01-22, 14:25   #473
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
poki co chyba nie potrzebnie sie tak stresuje jeszcze nie wiem czy jestem w ciazy, za tydzien sie okaze czy przyjdzie okres czy nie. i wtedy bedziemy rozkminiac co dalej

dla mnie generalnie to wszystko to czarna magia zastanwiam sie co np jak ktos w ogole nie ma ubezpieczenia, albo ktos nie ma tylu pieniedzy co wtedy oni robia... przeciez dana kobieta musi urodzic i jej ze szpitala nie wyrzuca

schoolcraft a jak ci ida cwiczenia ?
sa specjalne kliniki (dla nieubezpieczonych ) gdzie sie opiekuja kobieta podczas ciazy bezplatnie...
a przed porodem sklada sie wniosek o umorzenie oplat....
slyszalam o takich przypadkach ale szzerze mowiac znalam tylko jena osobe, ktora probowala to zrobic... nie wiem czy sie jej udalo.... mysle, ze to jest duzo papierkowej roboty...
Stary 2010-01-22, 16:49   #474
Alguien
Zadomowienie

Czesc kobietki
Ray
nie przejmuj sie na zapas. Jak zobaczycie warunki, to bedzie o czym dyskutowac. Naprawde kazde ubezpieczenie jest tu inne, tez slyszalam o przypadkach kobiet w ciazy, ktore go nie mialy (bo np sa tu nielegalnie) i urodzily nie placac ani grosza. A z drugiej strony obywatelka, ktory nie miala ubezpieczenia placila kilkanascie tysiecy $ za porod. Milo....
Daj znac, jak testowanie za tydzien poszlo

kaolinait
witaj! ja jestem z NY, ale mieszkam aktualnie upstate

leleth jak tam poszlo z fizyka wczoraj? Swoja droga to byl jeden z moich najmniej lubianych przedmiotow w szkole. Jak czesto masz zajecia? Ile razy w tyg chodzisz do szkoly?

schoolcraft jak tam cwiczenia poszly?

spicegirl gdzies sie nam zgubila

zuzanna jak brzuch dzisiaj?
Stary 2010-01-22, 18:01   #475
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

leleth jak tam poszlo z fizyka wczoraj? Swoja droga to byl jeden z moich najmniej lubianych przedmiotow w szkole. Jak czesto masz zajecia? Ile razy w tyg chodzisz do szkoly?
Alguien ja fizyke biore online wiec do szkoly chodzic nie musze teraz powtarzam material bo biore fizyke 2 .... i pierwszej czesci nie pamietam...
no i nawet nie mam ksiazki odpowiedniej (mam jedna,ktorej uzywal moj maz.. ) .... zamowilam ja przez net ale chyba z tydzien potrwa zanim dojdzie...
wyslalam maila z pytaniami do profesora.... mam nadzieje, ze odpowie przed weekendem

a ile razy chodze do szkoly?
M- 1,5 godziny wieczorem
T- teoretycznie 2 godziny rano- wpadne czasem na chwile po poludniu
W- pare godzin po poludniu i wieczorem (orientacyjnie 2-7pm)
Th- teoretycznie 3 godziny rano - (patrz wtorek)
Fr - teoretycznie godzina w srodku dnia ale w praktyce to sobie odpuszcze - wlasnie poinformowalam profesora haha ...powiedzialam mu, ze maly ma wtedy drzemke

sprawdzilam przed chwila swoja skrzynke i okazalo sie, ze moj ulubiony profesor (ten od klasy w piatek) zaprosil mnie na wystawe swoich prac fajnie.. przejedziemy sie tam z tztem... tylko nie wiem czy jechac na otwarcie czy moze pozniej ...

a i jeszcze zapomnialam sie pochwalic, ze tz dostal wczoraj podwyzke ktorej sie niespodziewal nie jest to jakas wielka suma ale zawsze
Stary 2010-01-22, 18:25   #476
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

dzieki za troske..dzisiaj brzusio juz lepiej mniej boli, zaraz wezme mojego skarba na spacer

ps. dostalam dzisiaj malej paszport wiec moze jutro pojade po bilet a jak nie jutro w tym tygoniu napewno

wczoraj mala zaczla sie smiac jak lezy sobie nago bez pieluchy i dzisiaj to samo...smieszka jedna

a juz poznaje ludzi wczoraj zobaczyla mojego tate to usmiechala sie do niego
Stary 2010-01-22, 23:42   #477
CzarnyElf
Zakorzenienie

Zuzanna-dobrze ze juz z brzuszkiem lepiejRozkoszny musial byc ten widok Twojej smiejacej sie coreczki
Alguien&Schoolcraft-gratulacje w zwiazku z 50 urodzin rodzicow
Alguien-masz racje-z wiekiem chyba chce sie miec wiecej spokoju-ja pamietam 7 lat temu to chcialam mieszkac tylko i wylacznie w wielkim miescie i koniecznie w apartamencie nie w domku-teraz mam odwrotnie
Leleth-California-zawsze chcialam zobaczyc czy jest naprawde warta zobaczenia...ja ostatnio uzaleznilam sie od serialu LA INK-niewiem czy ogladacie?bardzo ciekawy,duzo psychologii i mozna poobserowac jak tam przebiega zycie
Kaolinait-witamy

A ja dostalam nowa prace-tzn w sumie nie nowa ale na full time-w jednym z miejsc w ktorym pracuje na zastepstwa ktos zrezygniowal i odpowiedzialam na ogloszenie-okazalo sie ze wlasnie mysleli tez o mnie-fajowo
Jedynym minusem jest to ze musialam im obiecac ze w ciagu kilku miesiecy zrobie prawo jazdy(a ja strasznie sie tego boje),praca tego wymaga-w poniedzialek ide chyba podpisywac umowe na full time i mam pogadac z nimi dokladniej co do tego prawka..

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2010-01-22 o 23:43
Stary 2010-01-23, 03:39   #478
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Leleth-California-zawsze chcialam zobaczyc czy jest naprawde warta zobaczenia...ja ostatnio uzaleznilam sie od serialu LA INK-niewiem czy ogladacie?bardzo ciekawy,duzo psychologii i mozna poobserowac jak tam przebiega zycie
Kaolinait-witamy

A ja dostalam nowa prace-tzn w sumie nie nowa ale na full time-w jednym z miejsc w ktorym pracuje na zastepstwa ktos zrezygniowal i odpowiedzialam na ogloszenie-okazalo sie ze wlasnie mysleli tez o mnie-fajowo
Jedynym minusem jest to ze musialam im obiecac ze w ciagu kilku miesiecy zrobie prawo jazdy(a ja strasznie sie tego boje),praca tego wymaga-w poniedzialek ide chyba podpisywac umowe na full time i mam pogadac z nimi dokladniej co do tego prawka..
Ogladalam kiedys LA Ink.. w ogole zawsze chcialam robic tatuaze... kto wie.. moze kiedys

a co do prawo jazdy to czego dokladnie sie boisz? .. zrob jak najszybciej.... najpierw wybieraj trasy, ktore dobrze znasz a potem zapuszczaj sie coaz dalej.... jesli nie mieszkasz w jakims duzym miejscie to powinno byc bardzo latwo ... pomysl o ile latwiej Ci bedzie pozniej z dojazdem wszedzie
Stary 2010-01-23, 04:14   #479
Alguien
Zadomowienie

leleth wow, czyli praktycznie codziennie jestes w szkole. Ja probowalam sobie sobie tak ustawic zajecia, zeby miec tylko w 2 dni. No ale ja mialam daleko, zeby dojezdzac, wiec po prostu tak bylo najwygodniej
Gratuluje podwyzki

CzarnyElf gratulacje!! to super wiadomosc a prawko zrobisz raz, dwa Nie ma sie czego bac. Ja to blogoslawie usa za wiekszosc samochodow z automatyczna skrzynia biegow. Ja sie nauczylam jezdzic w kilka tygodni, to i Ty dasz rade

zuzanna
ale musialo byc fajnie zobaczyc mala rozpoznajaca dziadka

schoolcraft co tam u Ciebie dzisiaj?

Tak pomyslalam, ze za jakis czas, jak juz bede kompletowac wszystkie rzeczy potrzebne dla dzidzi, to bede Was pytac, co i jak. Jak tylko wrocimy z Polski, to zaczynam na ostro zakupy. Chcialabym ze wszystkim sie uporac na miesiac przed terminem, zeby potem juz moc byc spokojna.
Stary 2010-01-23, 05:22   #480
CzarnyElf
Zakorzenienie

Leleth-no po obejrzeniu La Ink to sama bym sobie zrobila tatuaz szczegolnie u tego faceta o imieniu Corey-swietny jestA co do robienia tatuazy przez Ciebie-masz jakies plany?Robilas komus juz tatuaz?

Co do prawka to sie boje wszystkiego a szczegolnie kierowcow wariatow-no ale musze zrobic-nie mam wyjscia-ciekawe ile mi dadza czasu na zrobienie?

Alguien-dzieki-pare tygodni-superJa mysle ze mi zajmie pare miesiecy-kiedys sie uczylam jezdzic z Tz na parkingu ale wysiadlam po 2 dniach ze strachu no ale teraz mam motywacje i postanowilam sobie ze musze zrobic....

Dziewczyny wklejajcie zdjecia swoich dzieciaczkow

Co tam u reszty?Cos spokojnie na watku dzisiaj?Jakie macie plany na weekend?My w ten weekend chyba nic szczegolnego nie bedziemy robic....

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości