Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 08:14   #4411
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja właśnie czekam na pierwsze kopniaki Ale to początek 19. tygodnia więc pewnie jeszcze z tydzień-dwa poczekam... Chyba nie ma szans żeby tego nie poczuć?
Poczujesz , poczujesz moje dziecie juz 2 tygodnie szaleje , choc na poczatku to byly takie niepewne bulgotki i delikatne smyrania od srodka a teraz co dzien rano wstaje razem ze mna , przeciaga sie - to lubie najbardziej dzis jak sie wyprezyl to mialam tak fajnie brzuch zwichrowany bo sie w poprzek polozyl az sie moj smial - jaki fajny brzuchol I tak szaleje do poludnia , pozniej spanko i wieczorem znow gimnastyka -a w czoraj to chyba aerobik cwiczyl , uwielbiam to jego wypinanie a i kupilam mu pozytywke , takiego miska na ksiezycu puscilam mu wczoraj do brzucha , zobaczyc jak zareaguje z ta mysla , ze sie uspokoi - i wiecie co?? - pozytywka przestala grac , chwila ciszy a za chwile moje dziecie zapukalo w miejsce gdzie przystawilam pozytywke i sie zacza taniec - i co? zamiast go uspokoic to go rozbawilam

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 08:15   #4412
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No to już małemu szykuj miejsce w JuKenDens
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 08:34   #4413
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja właśnie czekam na pierwsze kopniaki Ale to początek 19. tygodnia więc pewnie jeszcze z tydzień-dwa poczekam... Chyba nie ma szans żeby tego nie poczuć?
U mnie zaczęło się w 16tyg od łaskotania,przelewania się wody a teraz czasem leciutko kopnie.Tego nie da się przegapić.Moje maleństwo jest mało aktywnePokręci się 10,15 min i znowu śpi.Chyba jest leniwe jak mamusia.Od kiedy zaszłam w ciążę nic mi się nie chce.....
Dziewczyny poradzcie coś na ból krzyża.Zażywam kapieli przed snem ale po 2 godz ból powraca.Do tego czuję ucisk w prawym boku..pół nocy nie spałam.Ćwiczenia też nie pomagają.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 08:37   #4414
Konto usunięte

Twarde łóżko, leż prawie płasko, z płaską poduszką pod głową, nogi ugięte w kolanach pod kątem 10-15 stopni.

A kopniaki da się przeoczyć - ja przez 2 tygodnie przekonana byłam, że to mi w brzuchu jeździ rozróżniałam bulgotania, a jakże, ale kopniaki były dla mnie niestrawnością
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 09:16   #4415
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16641950]Dziewczyny, muszę się wyżalić, bo aż się poryczałam dzisiaj.

Zaczynałam zajęcia od 3 lekcji, ale pojechałam na rano, bo musiałam dokumenty pisać. Przed 3 lekcją mówię przedmiotowcowi, że nie będzie mnie, bo miałam próbę umówioną z inną klasą. Powiedziałam, że jestem w bibliotece. Gram, a tu wchodzi przedmiotowiec i pyta: słuchaj, gdzie jest X.? Jego rzeczy są w klasie, dzieci mówią, że na 1 lekcji go nie było, na 2 był, a teraz te rzeczy są, a jego znów nie ma... No to zgłupiałam, bo wiem, że akurat (bardzo aktywne dziecko, i szalenie grzeczne - taki naprawdę wzorowy uczeń, w dodatku najlepszy w klasie, średnia 5,66). żadnej próby nie ma, na żadne zawody nikt go nie brał... Przedmiotowiec poszedł na lekcję znów, a ja na szkołę - szukać chłopaka. Ubikacje mamy fatalne, może się zaciął czy coś... No ale nic - poleciałam do szatni, a tam... nie ma jego rzeczy No to pędem do dyrektorki, opisuję, co jest, w szoku, bo na[rawdę dzisiaj nie zdarzają się tak grzeczne i odpowiedzialne dzieci. Jego siostrę mam w klasie, to dyr mowi: niech ona dzwoni po niego. A siostra pokazuje mi, że włąśnie smsa dostała: pierd*^% się, jestem w domu Ani się nie pożarli, ani w szkole nic nie zaszło, mało tego =- jeszcze na TEJ PRZERWIE, NA KTÓREJ UCIEKŁ, POMAGAŁ W MATMIE DZIEWCZYNCE JEDNEJ! No to teraz nas trzepnęło, siostra do tego stwierdziła, że odebrał raz telefon, zwyzywał ją, i się rozłączył. SZOK totalny, bo to zachowanie kompletnie obce temu dzieciakowi. Telefonu ani ode mnie, ani od dyr. nie odebrał. Dyr. stwierdziłą, że mam do niego iść (3min od szkoły mieszka), dzwonię do matki, w pracy, ale mowi, że ona zadzwoni do niego i zaraz oddzwoni do mnie. Okazało się, że młody faktycznie w chacie. Poprosiłam tylko matkę, by razem z nim w poniedziałek przyszła.
Za chwilę jego siostra mi mowi, że on jeszcze raz zadzwonił, z wyzwiskami, ale ona wystraszona że słyszał jeszcze czyjś głos. No to dyr. że mimo wszystko mamy natychmiast tam iść. Poszliśmy, ja, i 2 innych n-li, no i ta siostra - z kluczami od domu. Młody był, okazało się, że obraził się na siostrę, bo ona powiedziała że on kłamie.
Siostra zadzwoniłą do matki, a matka z pyskiuem i na nią, i na mnie, że jak ja śmiałam iść do nich do domu! Że ona sobie wyraźnie nie życzyła! Siostra uryczana, ja przekazałam sprawę dyrekcji - ale mnie trzepnęło. JEJ dziecko zwiewa ze szkoły, ja latam jak walnięta, bo w końcu smsa czy telefon mógł każdy wykonać, nie wiadomo, co się stało, a ta z pretensjami! Potem przyleciała z dalszymi pretensjami do dyr.

Ręce opadają. Normalnie jakby mi w pysk dała, tak się poczułam. A mogłam po prostu olać sprawę i wezwać policję na interwencję, bo coś było nie tak.[/QUOTE]

szaja , ręce opadają na taką babę, nie denerwuj się Słonko

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

A honorarium już ustaliłaś ???
ja to zawsze nie pomyślę wypożyczam brzuch za darmochę

jaka dzisiaj ładna pogoda, przynajmniej u nas szkoda tylko, że minus 20
jedziemy dzisiaj do znajomych, mają takiego smyka 2,5 roczku Marcela... tak się zastanawiam jaki drobiazg mu kupić? macie może jakieś pomysły?

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 09:19   #4416
kardashi
Zakorzenienie

Moja malutka po przedwczorajszych harcach jest strasznie zmęczona chyba jak w czwartek szalała cały dzień tak wczoraj kopie od czasu do czasu. I na wieczór, jak się smarowałam po brzuchu, to się wypinała

Tak mnie lewy bok boli chyba jakoś źle spałam na nim.

A my zastanawiamy sie nad imieniem. Ja chce Blanka, Tż chce Zuzia. I nie dojdziemy do porozumienia

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:16   #4417
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Moja malutka po przedwczorajszych harcach jest strasznie zmęczona chyba jak w czwartek szalała cały dzień tak wczoraj kopie od czasu do czasu. I na wieczór, jak się smarowałam po brzuchu, to się wypinała

Tak mnie lewy bok boli chyba jakoś źle spałam na nim.

A my zastanawiamy sie nad imieniem. Ja chce Blanka, Tż chce Zuzia. I nie dojdziemy do porozumienia
Hej Mamusie!

Mnie się b. podoba Zuzia, ale mam wrażenie, zę to ostatnio baaaardzo popularne imię

Blanka napewno bardziej oryginalnie. I też b. ładne jest

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 11:33   #4418
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16641950]

Ręce opadają. Normalnie jakby mi w pysk dała, tak się poczułam. A mogłam po prostu olać sprawę i wezwać policję na interwencję, bo coś było nie tak.[/QUOTE]
Nie przejmuj się. Czasem obcy ludzie bardziej martwią się o czyjeś dziecko niż rodzice, jak widać... Dziwne, ale... nic na to nie poradzisz.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:35   #4419
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Mnie sie bardzo podoba Blanka - Zuzia to taka ... Zuzia
Moje dziecko dosc wczesnie pokazalo ze bedzie chlopcem , ale ostatnio zlozylo nozki i juz nie chcialo pokazac co tam ma 4 lutego mam polowkowe to juz bede wiedziec na 100% i gdyby nagle zmienilo plec to mam w zanadrzu imie- Gabriela nie znam zadnej Gabryski i nie slyszalam zeby to bylo jakies bardzo popularne imie , wiec jak nie teraz to bedzie u mnie napewno nastepnym razem ( pod wyrunkiem ze bedzie dziewczynka ) A na razie maz chce Aleksander dla syna i tak pewnie zostanie
Wlasnie dostalam telefon , ze moge przyjechac do sklepu po wozek , czeka na mnie
Jak ktoras ma ochote na ptysie to zapraszam - wlasnie koncze

Stary 2010-01-23, 11:37   #4420
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

słuchajcie, mój syn zostanie gwiazdą telewizji ...
właśnie zadzwoniła do mnie pani z gabinetu od mojego gina i zaproponowała użyczenie brzucha do programu... w poniedziałek przyjeżdża do nich tvn warszawa i będzie kręcić materiał o usg 3d... potrzebują brzuch w 26-28 tyg ciąży padło na mój
Ale super. Daj znać kiedy to będzie.

Stary 2010-01-23, 11:43   #4421
Rybulka
Zakorzenienie

Silpe, imię Gabriela wraca do łask Moja mama ma tak na imię i jej się strasznie nie podoba Ale małe Gaby są urocze Czytam blog takiej kobiety, która ma córkę Gabrysię i cudna jest
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 11:57   #4422
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
to mam w zanadrzu imie- Gabriela
Ładne imię, od wielu lat podoba mi się wiersz Kofty "Renoir":

Renoir

Na imię mi Gabriela
Jestem troszeczkę za duża
Pan mówi, gdy mnie rozbiera
Że jestem jesienna róża
Pan jest zepsuty
Pan jest artysta
Pana nic we mnie
Nie onieśmieli
Lecz Gabriela
Na tym skorzysta
Wejdzie do grona anielic

Będę dla pana dobra
Kochany monsieur Renoir
Podoba się panu linia
Moich dolinek i wzgórków
Pan mówi, że jestem brzoskwinia
A pan ma oczy jak turkus
Gdyby nie tyle ciepła
Co każe być pana bliżej
Pewnie bym i uciekła
Bo odrobinę się wstydzę
A pan ma taki czar
Kochany monsieur Renoir

Milczę i patrzę na pana
A pan mnie nie zauważa
Zamienił się pan w tyrana
Albo w wielkiego malarza
Cień jest błękitny
A dzień jest złoty
Kolor mi pana
Znowu zabiera
Czy pan w tej chwili
Pamięta o tym
Na imię mi Gabriela

To będzie piękny obraz
Kochany monsieur Renoir
Pan lubi moje biodra
Kochany monsieur Renoir
Musiał pan kiedyś przeżyć
Chłodne, samotne piekła
Więc teraz pana cieszy
Że jestem duża i ciepła
I taka już pozostanę
W tych pana słynnych półtonach
Na wieki trochę zaspana
Na wieki trochę znudzona
_________________________ __
Ładne, prawda?

Wnerwiłam się w czytelni Nie dość, że pani nie potrafiła znaleźć rzeczy, które ma w katalogu, to na koniec na moją prośbę o xero stwierdziła, że nieeee, dzisiaj nie xerują A xero w tym samym pomieszczeniu stoi. Ludzie zdaje się pracy szukają, nie?
Stary 2010-01-23, 12:05   #4423
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Mnie się b. podoba Zuzia, ale mam wrażenie, zę to ostatnio baaaardzo popularne imię

Blanka napewno bardziej oryginalnie. I też b. ładne jest
No u mnie nie jest popularne jakos szczególnie. Tak naprawdę nie znam żadnej małej Zuźki Wogole znam tylko 2 czy 3.
u mnie królują Nikole, Wanessy i Inesski itp A nie chce żeby ktoś pomyślał że to takie tez imię z takich wlasnie zamerykanizowanych.
Tż wogole nie jest przekonany do Blanki bo dla niego to dziwaczne imię. Zresztą mu do nazwiska nie pasuje..

i nie mam kompletnie pojęcia jak dojśc do porozumienia i wybrac imię

Cytat:
Moje dziecko dosc wczesnie pokazalo ze bedzie chlopcem , ale ostatnio zlozylo nozki i juz nie chcialo pokazac co tam ma 4 lutego mam polowkowe to juz bede wiedziec na 100% i gdyby nagle zmienilo plec to mam w zanadrzu imie- Gabriela nie znam zadnej Gabryski i nie slyszalam zeby to bylo jakies bardzo popularne imie , wiec jak nie teraz to bedzie u mnie napewno nastepnym razem ( pod wyrunkiem ze bedzie dziewczynka ) A na razie maz chce Aleksander dla syna i tak pewnie zostanie
Wlasnie dostalam telefon , ze moge przyjechac do sklepu po wozek , czeka na mnie
Znam dwie małe Gabryśki - urocze dziewczynki

Ptyyysie
Ja chyba dziś namówię mame na Pawlova..

Ja też chce już wózek

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-23 o 12:07
Stary 2010-01-23, 12:15   #4424
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
to super, będziecie mieli brykę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16656551]Ładne imię, od wielu lat podoba mi się wiersz Kofty "Renoir":

Wnerwiłam się w czytelni Nie dość, że pani nie potrafiła znaleźć rzeczy, które ma w katalogu, to na koniec na moją prośbę o xero stwierdziła, że nieeee, dzisiaj nie xerują A xero w tym samym pomieszczeniu stoi. Ludzie zdaje się pracy szukają, nie? [/QUOTE]

piekne imię i piękny wiersz
a niby czemu nie kserują? maszyna w soboty ma wolne? ja zawsze powtarzam, jak ktoś nie chce pracować to przecież nikt go nie zmusza....

Cytat:
No u mnie nie jest popularne jakos szczególnie. Tak naprawdę nie znam żadnej małej Zuźki Wogole znam tylko 2 czy 3.
u mnie królują Nikole, Wanessy i Inesski itp A nie chce żeby ktoś pomyślał że to takie tez imię z takich wlasnie zamerykanizowanych.
Tż wogole nie jest przekonany do Blanki bo dla niego to dziwaczne imię. Zresztą mu do nazwiska nie pasuje..

i nie mam kompletnie pojęcia jak dojśc do porozumienia i wybrac imię

Znam dwie małe Gabryśki - urocze dziewczynki

Ptyyysie
Ja chyba dziś namówię mame na Pawlova..

Ja też chce już wózek
mnie się bardziej Blanka podobuje

Bruno już w domku
Stary 2010-01-23, 12:18   #4425
kropka75
Zakorzenienie

Poczytałam i spadam.

Wymęczyłam już barszcz, idę gnieść ciasto na pizzę i potem na zakupy bo mi się baby drożdżowej zachciało.

Miłego dnia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 12:22   #4426
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

piekne imię i piękny wiersz
a niby czemu nie kserują? maszyna w soboty ma wolne? ja zawsze powtarzam, jak ktoś nie chce pracować to przecież nikt go nie zmusza....

mnie się bardziej Blanka podobuje
Ja już sama nie wiem Częśc mówi że to takie wydziwione imię, część że ładne (głownie na wizażu).. No i Tża nie wiem jak przekonać, bo on chce Zuze..
Nie wiedziałam że wybór imienia dla dziecka jest takie trudne.

No dokładnie, nikt nie zmusza ich do pracowania.

Kiedyś w osiedlowym markecie chciałam kupić szampon do wlosów, to baba powiedziała ze w weekendy nie sprzedają chemi..

Stary 2010-01-23, 12:23   #4427
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie. Piękna pogoda u mnie, ale zimno strrrrrasznie.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16636847]

a co się tego otulaczka tyczy, to na wątku "Polecamy-odradzamy" jadna kobietka wypowiada się na temat tego: http://www.allegro.pl/item888615684_...ed_castle.html i pisze, że to kompletna porażka.
Więc chyba uzależnione od dziecka, jednemu takie otulenie da poczucie bezpieczeństwa, inne będzie się wściekać, że nie umie rączkami machać.[/QUOTE]

Ja bym się wściekała, bo mam klaustrofobię i chyba bym się udusiła

Cytat:

Dziewczyna na innym wątku podsunęła mi pomyśl takiego albumu.
http://www.sentymentyiprezenty.repub...l/album37.html
Z racji tego że gotowy kosztuje 170zł to zrobię sama
Śliczny. Też myślę o czymś takim.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16637791]bydgoszczanka pokazała swój brzuszek z poprzedniej ciąży to i ja Wam pokażę.
To jest 10dni po terminie, 3 dni przed porodem, fotka robiona podczas pierwszej próby wywołania porodu- stad paskudna szpitalna "piżamka" , w pasie 120cm.[/QUOTE]

Wow, mega brzuszek

Cytat:

słuchajcie, mój syn zostanie gwiazdą telewizji
...
właśnie zadzwoniła do mnie pani z gabinetu od mojego gina i zaproponowała użyczenie brzucha do programu... w poniedziałek przyjeżdża do nich tvn warszawa i będzie kręcić materiał o usg 3d... potrzebują brzuch w 26-28 tyg ciąży padło na mój
Super Szkoda, że nie mam tego programu
...ale możesz zapodać później linka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16641950]
Dziewczyny, muszę się wyżalić, bo aż się poryczałam dzisiaj.

.[/QUOTE]

Sytuacja nie do pozazdroszczenia. Szkoda mi Ciebie, że się tak denerwowałaś Dyrektorka powinna sobie z tą babą pogadać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16652475]Dzień dobry Wczoraj Agatka poszalała i aż małż poczuł kopniaki A 1 lutego idziemy do lekarza do szpitala, na badanie i zwiedzanie [/QUOTE]

Też myślałam o zwiedzeniu i zapoznaniu się z położną. Tak może pod koniec lutego się wybiorę.

Cytat:
puscilam mu wczoraj do brzucha , zobaczyc jak zareaguje z ta mysla , ze sie uspokoi - i wiecie co?? - pozytywka przestala grac , chwila ciszy a za chwile moje dziecie zapukalo w miejsce gdzie przystawilam pozytywke i sie zacza taniec - i co? zamiast go uspokoic to go rozbawilam

Cytat:

Moja mała 2 dni miała niemrawe, mało się ruszała. Jakoś była na dole i kopała mnie czasami po pęcherzu... za to dzisiaj od 2.00 w nocy szaleje Zaczęłam jej czytać wiersze Brzechwy i podczas czytania bardzo brykała

Wybrałabym Blankę, bo Zuzia, to co trzecia na podwórku
Blanka:

Mężczyźni uwielbiają jej towarzystwo. Jej subtelnie zalotny sposób bycia sprawia, że każdy przy niej czuje się potencjalnym zdobywcą. Lubi błyszczeć, kupować nowe stroje. Uszczęśliwi ją ten, kto zapewni jej wystarczającą ilość rozrywek, a jednocześnie będzie dla niej autorytetem.

Zrobiłam wczoraj taki oto napis. Będzie wisiał nad łóżeczkiem. Ozdoby sa na razie położone.....jak myślicie, może być coś takiego?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-23 o 12:26
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:30   #4428
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Też myślałam o zwiedzeniu i zapoznaniu się z położną. Tak może pod koniec lutego się wybiorę.

Moja mała 2 dni miała niemrawe, mało się ruszała. Jakoś była na dole i kopała mnie czasami po pęcherzu... za to dzisiaj od 2.00 w nocy szaleje Zaczęłam jej czytać wiersze Brzechwy i podczas czytania bardzo brykała

Wybrałabym Blankę, bo Zuzia, to co trzecia na podwórku
Blanka:

Mężczyźni uwielbiają jej towarzystwo. Jej subtelnie zalotny sposób bycia sprawia, że każdy przy niej czuje się potencjalnym zdobywcą. Lubi błyszczeć, kupować nowe stroje. Uszczęśliwi ją ten, kto zapewni jej wystarczającą ilość rozrywek, a jednocześnie będzie dla niej autorytetem.

Zrobiłam wczoraj taki oto napis. Będzie wisiał nad łóżeczkiem. Ozdoby sa na razie położone.....jak myślicie, może być coś takiego?
Ja juz wyczytalam znaczenie Blanki co by Tża przekonać tym

chce by moja córka miała oryginalne imię, ale mieszkamy w malym mieście, tzn teraz to na wsi. No i wiecie jak to ludzie na wsi..
Bym chciała zeby jak była mała to bylaby Zuzią taką malutką słodka a później większa oryginalną Blanką

Ładny napis Ja tez zrobie taki.. tzn zamówie takie drewniane jakby

I ja sie wybiore na zwiedzanie szpitala
Wypytam co i jak, co brać ze sobą dla dziecka, dla siebie..

Stary 2010-01-23, 12:40   #4429
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

chce by moja córka miała oryginalne imię, ale mieszkamy w malym mieście, tzn teraz to na wsi. No i wiecie jak to ludzie na wsi..
Bym chciała zeby jak była mała to bylaby Zuzią taką malutką słodka a później większa oryginalną Blanką

Ładny napis Ja tez zrobie taki.. tzn zamówie takie drewniane jakby
.
Blanka będzie jedyna w wiosce
Moja koleżanka dała na imię synowi Fryderyk....jest jedyny w całej szkole

Mój napis jest zrobiony z kartonu, na który przykleiłam kolorowe kartki z bloku technicznego. Teraz muszę pomyśleć nad tym, jak to wszystko razem przyczepić. Chyba jakąś listewkę podłożę od spodu.

Idę prasować.
Do wieczorka, papa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-23 o 12:42
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 12:45   #4430
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16656551]Ładne imię, od wielu lat podoba mi się wiersz Kofty "Renoir":

Renoir [/QUOTE]
No kochana po tym wierszu to imie nabiera calkiem innego brzmienia

Stary 2010-01-23, 12:46   #4431
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka będzie jedyna w wiosce
Moja koleżanka dała na imię synowi Fryderyk....jest jedyny w całej szkole

Mój napis jest zrobiony z kartonu, na który przykleiłam kolorowe kartki z bloku technicznego. Teraz muszę pomyśleć nad tym, jak to wszystko razem przyczepić. Chyba jakąś listewkę podłożę od spodu.
i jak się z tym czuje Fryderyk ?
Bo boje się ze, jak to w małych miastach jest z innym imieniem, bedą jakieś docinki.
W sumie Blanka nie jest jakimś dziwnym imieniem jest rzadko spotykane, ale wiem co miała moja koleżanka w szkole bo miała na imię Diana. Teraz jest z tego zadowolona

W sumie.. ja przez całą szkołe byłam jedyną Karoliną w klasie (dziwne) i swietnie się z tym czułam. Dopiero w liceum była druga Karolina i mi przeszkadzało to.

Tylko.. jak przekonac Tża

Może przyczep literki na taśmę dwustronną?

Stary 2010-01-23, 12:50   #4432
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Ja już sama nie wiem Częśc mówi że to takie wydziwione imię, część że ładne (głownie na wizażu).. No i Tża nie wiem jak przekonać, bo on chce Zuze..
Nie wiedziałam że wybór imienia dla dziecka jest takie trudne.

No dokładnie, nikt nie zmusza ich do pracowania.

Kiedyś w osiedlowym markecie chciałam kupić szampon do wlosów, to baba powiedziała ze w weekendy nie sprzedają chemi..
masz jeszcze troszkę czasu na przekonywanie? może cierpliwie, konsekwentnie?

mi się podobają oba te imiona, ale zuzie teraz są wszędzie. też wolałabym rzadziej spotykane imię.
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:54   #4433
kardashi
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1665772 3]masz jeszcze troszkę czasu na przekonywanie? może cierpliwie, konsekwentnie?

mi się podobają oba te imiona, ale zuzie teraz są wszędzie. też wolałabym rzadziej spotykane imię.[/QUOTE]

Mam czas do maja Ale chciałabym mieć wybrane imie wcześniej
Może jak bede mu gadała i gadała to zmieni zdanie? Ale żeby nie bylo tak że zgadza sie dla świetego spokoju..

I mi sie w sumie podobają oba imiona.. Ale własnie chciałabym coś takiego oryginalnego..

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 12:59   #4434
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
zrobiłam wczoraj taki oto napis. Będzie wisiał nad łóżeczkiem. Ozdoby sa na razie położone.....jak myślicie, może być coś takiego?
bardzo ładny zdolna bestia

Cytat:
i jak się z tym czuje Fryderyk ?
Bo boje się ze, jak to w małych miastach jest z innym imieniem, bedą jakieś docinki.
W sumie Blanka nie jest jakimś dziwnym imieniem jest rzadko spotykane, ale wiem co miała moja koleżanka w szkole bo miała na imię Diana. Teraz jest z tego zadowolona

W sumie.. ja przez całą szkołe byłam jedyną Karoliną w klasie (dziwne) i swietnie się z tym czułam. Dopiero w liceum była druga Karolina i mi przeszkadzało to.

Tylko.. jak przekonac Tża

Może przyczep literki na taśmę dwustronną?
moja córka ma na imię Olimpia Julia a syn będzie Bruno Bartosz, ani jedno ani drugie nie bardzo popularne... ale ja akurat lubię oryginalne imiona... ja jestem Anna, jak co druga dziewczyna na ulicy
nikt nigdy mojej córki nie robił przykrości z powodu imienia, czasem tylko robią z niej Oliwię...

Bruno już w domku
Stary 2010-01-23, 13:04   #4435
Konto usunięte

Bydgoś, ładne literki I podoba mi się taki pomysł.

Kard, a może powiedz lubemu, że będzie Blanka Zuzia, i w sumie możecie mówic i tak i tak na nią Można przecież mówić na dziecko drugim imieniem, po coś ono jest
Stary 2010-01-23, 13:08   #4436
cate_
Zadomowienie

Cytat:
ja to zawsze nie pomyślę wypożyczam brzuch za darmochę
Domyśliłam się ale młody będzie miał debiut za sobą wiec nigdy nie wiadomo kiedy znowu się odezwą
Cytat:
Rewelacja, szkoda że ja nie mam takich zdolności
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 13:12   #4437
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16658072]Bydgoś, ładne literki I podoba mi się taki pomysł.

Kard, a może powiedz lubemu, że będzie Blanka Zuzia, i w sumie możecie mówic i tak i tak na nią Można przecież mówić na dziecko drugim imieniem, po coś ono jest [/QUOTE]

No w sumie można i też tak mówiłam. To zgasił że może być Zuzia Blanka i bede sobie mówiła do niej Blanka

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 13:14   #4438
Konto usunięte

Nie, no przecież alfabetycznie pierwsza Blanka jest
Stary 2010-01-23, 13:15   #4439
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16658285]Nie, no przecież alfabetycznie pierwsza Blanka jest [/QUOTE]

haha no racja

Nie no czekam na niego i spróbuje przekonywać go..

Niezaliczyłam filozofii i historii wychowania..

Stary 2010-01-23, 13:18   #4440
Konto usunięte

E tam, historii wychowania też nie zaliczyłam w 1 terminie Masakra, wiedza kompletnie nie jest przydatna. Poszłam, wylosowałam pytania, po czym powiedziałam: pani dr, niestety nie jestem w stanie na te pytania odpowiedzieć.

A na poprawce usłyszałam: proszę powiedzieć mi cokolwiek z zakresu historii wychowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości