|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
Ja już pisze z domku. Bylismy juz o 8 rano na miejscu, droga minela nam szybko ale oczywiscie nie obeszlo sie bez malych problemow.. 5km od domu koles pedzil jak szalony i nie zjechal z drogi no i skasowal nam lusterko, na szczescie tylko lusterko. Mama nie widziala mnie 3 tygodnie i stwierdzila ze brzuszek mi urosl ciesze sie ze zauwazaja go juz inni oprocz mnie i męża Alguien gratuluje ruchów! To na pewno cudowne uczucie! Super, że tatuś miał też okazję poczuć pierwsze kopniaczki anoxa fajne zakupki! Witaj magdzia33! Edytowane przez kociamborek Czas edycji: 2010-01-23 o 19:14 |
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę:
http://www.allegro.pl/item870114489_...s_m_36_38.html http://www.allegro.pl/item862227325_...owe_m_164.html
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi sie podoba ta tunika. Mam sweter o podobnym kroju i super mieście brzuszek. Nawet jak bardziej urośnie to ładnie go podkreśli. No i cena tuniczki przyzwoita. Może też sie skuszę. Jutro mam te chrzciny. Nie wiem za bardzo jak sie ubrać. Alguien gratuluje pierwszych ruchów. Tez bym juz je chciała poczuć. Bo zawsze to jakiś sygnał od maleństwa, że jest. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-23 o 19:59 |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak szkole zaczelam od pazdziernika ale fajnie jest. Wszystko chetnie poza paznokciami takze gratuluje zapalu i cierpliwosci bo tu trzeba opanowania i precyzji tego nie mam za wiele ![]() Witaj magdzia anoxa fajna kiecka i brzusio juz chyba sie pokazuje marta wspolczucia a gdzie pracujesz ze na mrozie bo cos opuscilam chyba alguien to ja w takim razie teraz jestem na etapie babelkow i bulgotania TO SIE CZUJE GRATULACJE prawdziwych ruchów ![]() kociamborek dobrze ze nic powaznego sie nie stalo Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-23 o 19:59 |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za mile przyjecie
![]() widze, ze Wy potraficie do pozna w nocy siedziec i pisac, ja juz padam na buzie, glowa mi leci, spac mi sie chce, a od 2.30 do 4.00 mam pobudke, nie moge spac, rzucam sie doslownie na lozku, ogladam tv i potem jakos zasypiam, poki co mam ferie (bo pracuje w szkole), ale za tydzien koniec wolnego... |
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
karolcia dziekuje za linki
![]() kociamborek dobrze, ze dojechaliscie szczesliwie, bo te mrozy w pl podobno sa okropne Wlasnie zrobilam zupe ogorkowa i zjedlismy A na drugie danie planuje tortillowe placki z kurczakiem, jedna z Was podawala przepis chyba
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien Gratuluje Ci i prawie sie ucieszylam jakbym to byla ja
![]() Powiedz mi kiedy poczulas bulgotki mniej wiecej ile minelo do kopniaka? |
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak siegam pamiecia, to pierwsze takie male babelki byly juz kilka tygodni temu. Powiedzialabym, ze bylo to u mnie gdzies okolo 15 tygodnia. Czyli do kopniaka by byly kolejne 4-5 tygodni.
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie szperam na allegro i zamówiłam sobie cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=893189209
Strasznie mi sie spodobała. Z przesyłką 27,50. Ciekawe jak wygląda na żywo. |
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ KOCHANA cudowne uczucie.Może lekarze przez pierwsze ruchy rozumieją właśnie dopiero te pierwsze kopniaki ????![]() Cieszę się razem z Tobą, aż radość tryska z tej wiadomości, widać że szalejesz ze szczęścia, teraz to tylko czekać na takie porządne kopanie aż do bólu po żebrach ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
ale to chyba z nerwów.Okazało się że ma anginę bardzo się męczy, ciągle się budzi i płacze przez sen.Dostała antybiotyk.Poza tym płuczę jej gardło Tantum Verde.Wreszcie się nieco uspokoiłam bo wiem że już będzie tylko lepiej i że leki już działają.Ehhh ciężki ten nasz los bycia mamą..... |
||
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
ojejciu dziewczyny! w życiu tego nie nadrobię co tu w ciągu tych 4 dni napisałyście!!
Mnie nie było bo poszłam na l4 i przez ostatni czas nie zajmowałam się niczym prócz spania i jedzenia No i egzamin w piatek miałam w szkole więc trochę pouczyc się trzeba było.. a jestem na zwolnieniu do końca przyszłego tygodnia bo zemdlało mi się parę razy ostatnio i kilka krwotoków z nosa takich porządnych mialam... moja ginka mówi że takie objawy są normalne więc żebym się jakoś strasznie nie zamartwiała, ale muszę sobie trochę odpocząć, więc od środy uskuteczniam słodkie lenistwo i tak mi się spodobało że zastanawiam się nad długotrwałym l4... jestem teraz zupełnie innym człowiekiem, chodzę wyspana, mam czas dla domu, aż chce mi się samej z siebie czasem posprzątać, mniej się denerwuje jak nie jestem zmęczona, normalnie ostoja spokoju ze mnie
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nei dam rady nadrobic, tradycyjnie
w kazdym badz razie, wlasnie wyciaglam druga porcje ciasteczek z piekarnika, niestety aparat mi padl... teraz laduje baterie i jutro w pracy,albo jeszcze dzis, zobacze jak mi sie uda, wrzuce zdjecia i przepis bo sa przepyszne... lubie kruche ciasteczka, oj strasznie ![]() a ja wczoraj mialam stan podgoraczkowy,ale dzisiaj juz lepiej i lepiej sie czuje... szkoda,ze jutro trzeba do pracy isc |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to dzis czuje sie fatalnie mdli mnie, bulgocze w brzuchu, nadoatek moja 8 dalej wychodzi i promieniuje na ucho i po prostu koszmar...nie mam sily na nic...na dworze - 12 a lep mi peka...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
dawno mnie nie było.. miałam jakiś tydzień przerwy i teraz grubo ponad 20 stron do nadrabiania... tyle naskrobałyście, że szok ![]() na razie nie nadrobię, bo dalej mam urwanie (za przeproszeniem) d..py jestem w Polsce na 4 tygodnie, próbuję odwiedzić kogo się da i spędzić czas z rodziną no i oczywiście umawiam się do gina na porządne usg, mam nadzieję, że będzie miał jakiś (jak najbliższy) termin...dam znać po wizycie, powinno być już widać płeć i wogóle ![]() a może ktoś mógłby mi tak w skrócie powiedzieć co ciekawego się na wątku działo przez ostatni tydzień? bo coś czuję, że niestety nie dam rady tego wszystkiego przeczytać ![]()
|
#4248 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super że ok , mi się przestawiło i chodze spać 21-22! maakra wcześnie jak na mnie![]() Cytat:
Cytat:
s uper nie mogę się swoich doczekać![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A mi się kończy tydzień wolnego:/ Najgorsze jest te wczesne wstawanie o 6 bo na 7.30 do pracy
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jakoś spokojnie tu dzisiaj. Ale zimnica na dworze brrrr...masakra |
|
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
hej hej pamięta mnie ktoś jeszcze tutaj
Nie pisałam ale systematycznie czytałam. Magdzia33 czy my się nie znamy z watku "salony sukien ślubnych w Tarnowie"
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() bez wiekszych zmian w sumie cos je ale nadal ma codziennie dializy czekamy na cud... a ja chce sie pochwalic ze dzisiaj co chwile od rana czuje motylki w brzuchu i nawet momentami leciutkie kopniaczki jestem przeszczesliwa!!
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmagam sie z bole wychodzacej 8semki masakra...wszystko mnie boli uszy glowa, cala szczeka szok....nadodatek tylko szalwia moze mi pomoc....nic nie moge wziasc wiecej
![]() ![]() Moz e ktoś ma dobra rade na ten bol???
|
|
|
#4253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam dzisiaj pierwsze od paru tygodni zdjęcie mojego brzuchacza
Wstawiam Wam porównanie jak urósł Tylko zauważyłam,że mimo,że na wadze nie przybyło to trochę tłuściutka się zaczynam robić
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4256 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam co najmniej raz w miesiącu taką akcję z ósemką. Wtedy najbardziej pomaga maść dla dzieciaczków na ząbkowanie.. bobodent się moja nazywa.
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
normalnie weszłam na forum i nie wierzę
2 dni nie byłam prawie a tu tak mało do nadrabiania ![]() Jejku czy Wam też tak się przetłuszczają włosy???nigdy nie miałam z nimi problemu, mogłam myć co 4-5 dni i były super a teraz???na 2 dzień już są kiepskie...masakra... chyba muszę sobie je farbnąć to będą się trochę mniej przetłuszczać. A w ogóle to takie mam je liche jak nigdy, zawsze miałam burzę włosów a teraz takie cienkie mi się wydają i bez wyrazu.. Zmykam spać |
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cicho rzeczywiscie przez weekend...
anoxa gratulacje, to juz coraz blizej masz do prawdziwych kopniakow katia ja nie zauwazylam zmiany, wiec to pewnie kwestia indywidualna (jak wszystko w ciazy zreszta) farminka sliczny masz brzuszek ![]() kassate pamietam Cie w ktorym tyg jestes teraz?karolcia mam nadzieje, ze osemka sie uspokoi szybko misiulka, magdzia opowiedzcie nam cos wiecej o sobie
|
|
|
|
#4259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje...! A my nadal marzymy ![]() Cytat:
![]() Moj pojechał. Oczywiscie nie poczulam że był. Widywalam do przy jedzeniu lub w lózku-jak w dzien spal, albo w nocy. Myslalam ze gdzies wyjdziemy, chocby na godzine by byc razem tylko my SAMI. Gdzies na cole czy na ten moj wyśliniony placek po węgiersku, nie chodzi o jedzenie czy o picie, czy o lokal, ale o to by wyjsc z domu, bo poczuc sie inaczej. By poczuc ze on tu wogole jest. A tak naprawde wogole nie czulam ze przyjechal. Tak jakby go nie było. Ani specjalnie jakichs wspolnych rozmow, nic. Najpierw w pt sprawy urzędowe, duzo jezdzenia, sciągnąl do domu po 23, potem do 1 rozmawial z bratem i tatom.. W sob znow tu jechal tam jechal, bo trzeba, bo tu za nim wydzwaniali bo do kogos po cos. A ja co? w domu przed tv. W niedz znow gdzies musial jechac. Potem kosciol, rano do obiadu spranie, popoludniu tez,wiadomo zmeczony, musi wypoczac, potem pakowanie, zbieranie itd.. Męczące.. Wiem ze dla niego tez.. I kręci mi się po głowie nie za na miejscu zdanie.. "nareszcie znów spokój, wszystko wraca do normy" - w tym sensie ze znow pojechał. Jak dojedzie bezpiecznie to odetchne. A potem dziennie bede jakos sobie czas zapełniać, wieczorami czekac na sygnal, sms,czy rozmowe. I tak codziennie. Taki, spokoj... choć wielki smutek ze go nie ma. Ale zanim przyjedzie to przezywam-mysle czy dojedzie bezpiecznie, potem ile czasu tu bedzie, co musi zabrac, kupic, i kiedy o ktorej znow wyjazd i znow czy bezpiecznie dojedzie- sam stres... ja chyba dopiero odpoczne, gdy on wroci juz na stałe, nie bedzie musial tam wracać. Jakas zakręcona się czuję tym wszystkim. No oczywiscie dzis byla scesja, bo ja znów "buczaca" (ze względu na to ze wychodzi z domu, a nie jestesmy razem- choc wiem ze musi tam czy siam jechac pozalatwiac), no ale humor sam mi sie popsół, bo od pt byl a tu niedziela a ja go nadal nie widuje za często.. I potem juz zaczal tez fukać na mnie.. Ja oczywiscie bez odwagi by powiedzieć. Wiec napisalam 10 smsow. I wyjasnilam mu ze tak na niego wyczekuje a on przyjezdza i go nie widze , nie spedzamy czasu razem SAMi i ze wiem ze musi pozalatwiac byle co. I ze chcialabym gdzies wyjsc czasem choc na chwile, obojetnie gdzie, ale byle by poczuc ze on tu jest. Odp na smsa nie bylo. Ale potem juz az tak nie byl zachmurzony. Ok koniec biadolenia. Ide spac bo juz pozno.. No ale w te jego noc powrotna tam czy do domu zle sypiam albo co chwile sie budze, albo nie umiem zasnac... Napisze mu smsa i ide probowac chrapać.. caluje dziewczynki |
||
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsza jest rozmowa, smsy to zło!! Tak samo jak gg. Rozmowa w cztery oczy! Myśle, że powinna pomóc. Miłego dnia dziewczynki, zbieram się do pracy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Bylismy juz o 8 rano na miejscu, droga minela nam szybko ale oczywiscie nie obeszlo sie bez malych problemow.. 5km od domu koles pedzil jak szalony i nie zjechal z drogi no i skasowal nam lusterko, na szczescie tylko lusterko. Mama nie widziala mnie 3 tygodnie i stwierdzila ze brzuszek mi urosl
ciesze sie ze zauwazaja go juz inni oprocz mnie i męża 
:rolley es:
tego nie mam za wiele 

GRATULUJĘ KOCHANA
Tradycyjnie ja się przejmuję, bardzo przeżywam jak jest chora aż mnie z tych nerwów brzuch rozbolał,nie mogę patrzeć jak się męczy.Rano jeść za bardzo nie chciała bo przełykać nie może, daję jej ciągle herbatkę z sokiem malinowym.Mam nadzieję, że mnie nie złapie
ale to chyba z nerwów.Okazało się że ma anginę 
bo coś czuję, że niestety nie dam rady tego wszystkiego przeczytać 

placek po węgiersku, nie chodzi o jedzenie czy o picie, czy o lokal, ale o to by wyjsc z domu, bo poczuc sie inaczej. By poczuc ze on tu wogole jest.