Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 22:23   #4201
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Dzieki dziewczynki

uciekam spać...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 22:45   #4202
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

wiolek1 super ze z dzidzia wszystko oki

ja juz zmykam do lozkakolorowych zycze

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 23:20   #4203
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

niezawsze ja jestem z Legionowa pod Warszawą ale w wawce pracuję. co do perspektyw to fakt jest tu wiecej pracy, w mojej firmie 90% jest przyjezdnych...
To fajnie blisko mnie, a gdzie chcesz rodzic?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 06:43   #4204
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
zapomnialam zmniejszyc zdjecie zalaczam jeszcze raz tak sie bedzie lepiej ogladalo
Super brzuchol Taka mała piłeczka sie formuje Ja się obawiam, że mnie rozleje na boki

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Tak mowicie o jedzeniu, a ostatnio ktos prosil o przepisy na ciasta bez pieczenia. Wlasnie wczoraj expresem zrobilam takie, wiec juz Wam pisze przepis:

Ciasto czekoladowe z galaretka

1,5 kostki margaryny
3/4 szklanki cukru
1,5 opakowania cukru waniliowego (ja nie mam, wiec dodaje ekstrakt z wanilii - 1 lyzka)
3 szklanki mleka
3 lyzki kakao
Duze opakowanie herbatnikow
Galaretka (lub 2)
Kasza manna (ja daje tak na oko, gdzies 1/3 z opakowania 400g)

Przygotowac galaretke i schlodzic w lodowce, az bedzie lekko stezala. Na spod blaszki wylozyc herbatniki. 2,5 szklanki mleka zagotowac z margaryna i cukrami. W 0,5 szklanki mleka rozrobic kakao, wlac do gotujacego sie mleka. Zasypac kasza manna, az zagotuje sie z powrotem, caly czas mieszajac, by nie zrobily sie grudki. Mase wylac na herbatniki. Na koniec zalac lekko stezala galaretka.
Smacznego
Juupiiiii! Dziękuję pięknie... mniammm czekoladooowe

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość

Ktos chcial przepisy na slodkosci bez pieczenia prosze bardzo http://arabeskawaniliowa.blogspot.co...ez%20pieczenia
Ojć ale będę kucharzyła Dziękuję Ci bardzo, bardzo, bardzo

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 07:32   #4205
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
basia brzuszek super

Zuziunia gratuluje pracy

a ja niedawno wróciłam od gina i wszystko jest ok małe rośnie ma już 64.1 mm według usg to 12 tydzień 6 dzień według om 12 tydzień 2 dzień czyli dzidzi większe i czekaliśmy chyba z 10 minut żeby zmierzyć przeziernośc bo nie chciało się obrucić koło 1.30 mam także dobrze wogóle strasznie ruchliwe dzidzi ale to było super zobaczyć jak się porusza i macha nóżkami i rączkami dotyka główki szkoda tylko że na tym usg nie dało się nagrać na płytke ;/ ale wynagrodze sobie koło 20 tyg usg genetycznym 3/4 d u nas kosztuje 200 zł z nagraniem na płytke więc troszke dużo no ale pamiątka na całe życie. ide dziewczyny spać ostatnio się tak przestawiłam że chodze spać 22-23 i dobrze a nie o 3 w nocy jak wcześniej. dobranoc
Super, ze wszystko ok

Zuziuna Gratulacje z powodu pracy

Lece do szkoły(dzis pedicure) ...
Pewnie bede miała co nadrabiać jak wrócę
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 08:28   #4206
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Ja robie sobie zwykle herbate w duzym termosie, najchetniej owocowa z miodem i sokiem malinowym, oprocz tego pije duzo wody mineralnej niegazowanej.
Pytalas o rybke - lekarz pozwolil mi jesc tylko dorsza i lososia, inne zawieraja zbyt duzo zwiazkow szkodliwych dla plodu, nawet mojego ulubionego tunczyka z puszki odradzal. Robie ja tak - na papier do pieczenia daje troche oliwy z oliwek, na to rybke przyprawiona pieprzem, czosnkiem, cebulka, przyprawa do ryby i sokiem z cytryny. Wkladam do piekarnika na okolo 20 minut 180'C, potem polewam ja smietana i pieke jeszcze 10 minut. Pycha
O dziękuję!! SKorzystam z Twoich rad co do ryb. Mi brakuję wędzonego łososia, ale wiem, że surowe ryby odpadają. Fajny i szybki przepis. Muszę go wypróbować!!

Zaraz się zbieram do pracy, a na polu -20 Masakra!!!!
Stary 2010-01-23, 08:41   #4207
magdzia33
Zakorzenienie

czesc dziewczyny! od kilku dni systematycznie Was podczytuje czy moge dolaczyc?? jestem w 8 tygodniu ciazy, a wlasciwie to juz zaczynam 9 tydzien, termin mam na 30 sierpnia, poki co poranne mdlosci mnie wykanczaja, a wczorajszy dzien byl fatalny... no ale dzisiaj biore sie do zycia! pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle mamusie

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 08:53   #4208
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! od kilku dni systematycznie Was podczytuje czy moge dolaczyc?? jestem w 8 tygodniu ciazy, a wlasciwie to juz zaczynam 9 tydzien, termin mam na 30 sierpnia, poki co poranne mdlosci mnie wykanczaja, a wczorajszy dzien byl fatalny... no ale dzisiaj biore sie do zycia! pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle mamusie
Witaj Magda33, doskonale wiem co czujesz z tymi mdłościami miałam tak przez około dwa miesiace dzień w dzień, ale naszczęście już przeszło. Pozostał jednak odrzut do zapachów niektórych poprostu nie mogę strawić. Mnie trochę na te mdłości pomagała woda mineralna niegazowana z cytryną.

Siala_Bala tu przepis na przepyszne tiramisu http://www.mniammniam.com/p.php?p=5854, sama nie lubie piec więc robię wszystko co nie wymaga pieczenia. Za to gotować - uwielbiam
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 09:07   #4209
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Siala_Bala tu przepis na przepyszne tiramisu http://www.mniammniam.com/p.php?p=5854, sama nie lubie piec więc robię wszystko co nie wymaga pieczenia. Za to gotować - uwielbiam
Uooooo aż mi ślina cieknie bokiem
Dziś po pracy pójdę na zakupy i kupię składniki i na pewno je zrobię
Dziękuję

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 10:21   #4210
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:

witam nowa kolezanke co do mdlosci- rozumiem cie ale nie w pelni bo ja porannych nie miaam tylko wieczorne:/ codzinnie zaczynaly sie o tej samej godzinie i trwaly do momentu zasniecia:/

Stary 2010-01-23, 10:43   #4211
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Lece do szkoły(dzis pedicure) ...
Pewnie bede miała co nadrabiać jak wrócę
Uczysz się na kosmetyczkę?

Ja mam kurs stylizacji paznokci metodą żelową.
Chętnie bym się nauczyła jeszcze akrylem no i kwiatków akrylowych...

Z brzusiem moim lepiej odczuwam mniejsze ciągnięcie...
ale skóra na brzuchu tak potwornie swędzi... używałam oliwki hipp ale to nic nie daje

czym smarować brzusio ????
Stary 2010-01-23, 10:50   #4212
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

czyli brzuszek rosnie zuziunia ja sadze warto smarowac brzuszek 2-3razy dziennie nie zbyt grubo zeby oliwka miala szanse sie wchlonac.ja smaruje 2razy dziennie i czekam ok10min zeby sie wchlonela

Stary 2010-01-23, 10:53   #4213
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
czyli brzuszek rosnie zuziunia ja sadze warto smarowac brzuszek 2-3razy dziennie nie zbyt grubo zeby oliwka miala szanse sie wchlonac.ja smaruje 2razy dziennie i czekam ok10min zeby sie wchlonela
ja też 2 razy.

ale ja ogólnie mam w zimie masakrę, swędzi mnie całe ciało i to tak co roku...

podobno jakas oliwka penaten w żelu jest fajna. dla kobiet w ciąży, zapobiega rozstępom.

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-01-23 o 10:55
Stary 2010-01-23, 11:01   #4214
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

ja mam z rosmanna dla kobiet w ciazy tez przeciw rozstepom dziewczyny pozytywnie sie o niej wypowiadaly ja zobacze jak mi brzuch szybko bedzie rosl i jak skonczy mi sie ta oliwka to mysle o firmie vichy troche droga ale np komsetyki na cellulit maja dobre wiec mama nadzieje ze na rozstepy tez pomoga

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

tez zima mam masakre ze skora ale ja mama baaardzo sucha skore na ciele-szczegolnie na nogach:/

Stary 2010-01-23, 11:11   #4215
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
25 stycznia więc w ten pn ale i tak chyba jajko zniosę.

mi też zaleciła nospę, wczoraj sobie wzięłam, widzę ze nawet jak mam pełny pęcherz choć trochę to mi przeszkadza.
Wczoraj się popłakałam przed wizytą. Potem już byłam spokojniejsza.
Bardzo to przeżywam.. ale staram się sobie tłumaczyć że wszystko będzie dobrze.
Ostatnio mam tak że byle co i płaczę, nawet drobiazg... mam jakieś apogeum płaczu.
kochana nie tylko ty ja tez o wszystko placze i tak na przemian albo jestem nerwowa albo placze...

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ania super wakacje musieliscie miec
Papeteria no najesc sie nie najem, ale w zachciankach nie o to chodzi

Wklejam moje zdjecie i naprawde nie wiem jak to sie dzieje, ale jestem dopiero w 15 tygodniu i jest wielki przed ciaza byl plaski dla porownania wkleje wam zdjecie z wakacji z ktorych wrocilismy w pazdzierniku
jej sliczny masz juz brzuszek naprawde pokazny ale nie przejmuj sie bo mi ginka mowila ze nie raz na poczatku moze wywalic a pozniej przez dluzszy czas stoi w miejscu zreszta taki brzusio to tylko duma

Cytat:
kurcze zdjecia nie chca sie zaladowac sprobuje jeszcze raz opis powyzej
hexa masz sliczny malutki brzusio i dzidzi kregoslup ladnie widac

Cytat:
hehe bo teraz wiekszosc z nas jest na etapie wiecznego glodu i dziwnych zachcianek

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

A mam jeszcze pytanko: pijecie kawe?? bo ja przed ciaza zwykle pilam codzinnie tak ok 12-13 rozpuszczalna i teraz strasznie mi brakuje staram sie pic jak najrzadziej raz na tydzien ale bardzo mi jejj czasem brakuje wiem ze nie powinno sie pic kawy a jak wy na to patrzycie?
ja czasem pije jedna dziennie jak mnie glowa boli bo generalnie nie mam na nia ochoty ale rozmawialam o tym z polozna i mowila ze smialo do dwuch filizanek dziennie kawy mozna wypic

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
zapomnialam zmniejszyc zdjecie zalaczam jeszcze raz tak sie bedzie lepiej ogladalo
jej to nie fair bo jestem prawie tyle samo w ciazy co ty a ja nie mam takiego slicznego brzusia no chyba ze wieczorem sie przejem

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. W końcu dziś udało mi sie prace załapać. Co za radość. 3 godziny na mrozie, super sie przewietrzyłam. Jutro tez idę. Mam nadzieje, że w tym miesiącu na ZUS zarobię.

Ale macie cudne brzuszki. Nam się zepsuł aparat i musze pożyczyć od rodziców, bo trzeba jakieś zdjęcia brzuszka porobić.

Basienkaw ja do muffinek dodaje kawałeczki czekolady i wiśnie. Koniecznie kup sobie papierowe formy do tych metalowych bo bez nich strasznie trudno muffinki wyciągnąć.
ciesze sie ze sie udalo z praca

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Uczysz się na kosmetyczkę?

Ja mam kurs stylizacji paznokci metodą żelową.
Chętnie bym się nauczyła jeszcze akrylem no i kwiatków akrylowych...

Z brzusiem moim lepiej odczuwam mniejsze ciągnięcie...
ale skóra na brzuchu tak potwornie swędzi... używałam oliwki hipp ale to nic nie daje

czym smarować brzusio ????
zuziunia ja jestem po stylizacji paznokci i mozna powiedziec ze zajmuje sie nia profesjonalnie akrylem lepiej nie baw sie w czasie ciazy bo jego intensywny zapach moze byc szkodliwy a zelem jak najbardziej smialo mozna a odnosnie akrylu i kwiatkow znajdziesz wiele filmikow na you tube jak je wykonywac

a my bylismy wczoraj na zakupach i w tesco udalo mi sie dorwac super komplecik tzn 3 pajacyki z kubusiem puchatkiem za niecale 28zl kupilam tez sobie sukieneczke ktora ma duzo luzu w brzuszku i mam nadzieje ze bede mogla ja jeszcze dlugo nosic pochwale sie i wkleje zdjecia

Załącznik 2807275

Załącznik 2807276

Załącznik 2807277

Załącznik 2807278

Załącznik 2807279
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:28   #4216
Zuziunia
BAN stały

fajne zakupki... może ja dzisiaj swojego wyciągnę

dzisiaj mi przywiezie ciuszki ciążowe bo już rodzinka mi nazbierała... ale chcę właśnie sukienko-tunikę co by d niej rajstopki i kozaczki...

i muszę rajstopy ciążowe kupić bo mnie cisną zwykłe...
Stary 2010-01-23, 11:30   #4217
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a my bylismy wczoraj na zakupach i w tesco udalo mi sie dorwac super komplecik tzn 3 pajacyki z kubusiem puchatkiem za niecale 28zl kupilam tez sobie sukieneczke ktora ma duzo luzu w brzuszku i mam nadzieje ze bede mogla ja jeszcze dlugo nosic pochwale sie i wkleje zdjecia

Załącznik 2807275

Załącznik 2807276

Załącznik 2807277

Załącznik 2807278

Załącznik 2807279
sliczna sukienka bardzo aldnie w niej wygladasz i przeslodkie ubranka ja musze z moim M pogadac czy juz zaczynamy kupowac bo umowilismy sie ze jak pokaze co ma to kupimy a dzidzia przeciez zakryla no ale mam nadzieje ze pozwoli cos juz kupic

Stary 2010-01-23, 11:57   #4218
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
hehe bo teraz wiekszosc z nas jest na etapie wiecznego glodu i dziwnych zachcianek

A mam jeszcze pytanko: pijecie kawe?? bo ja przed ciaza zwykle pilam codzinnie tak ok 12-13 rozpuszczalna i teraz strasznie mi brakuje staram sie pic jak najrzadziej raz na tydzien ale bardzo mi jejj czasem brakuje wiem ze nie powinno sie pic kawy a jak wy na to patrzycie?
ja pije...pytalam gina czy moge i powiedzial ze jedna malą dziennie moge...ja bez kawy to bym chyba wciaz spala :P
Cytat:
A Wy macie jakies sposoby na zapobieganie hemoroidom? Wiem ,że jedzenie ryb też jest ważne. aby ich uniknąć. JA nie mam w poblizu zaufanego rybnego. Ale muszę sie wybrać po jakąś dobrą rybke i zrobic w piekarniku lub na parze. Oczywiście jak macie jakieś przepisy to czekam
wiesz czasem w ciazy nie wyjda a jak sie prze przy porodzie to i tak ich sie nie uniknie...ale to nie jest zasada...ja tez duzo pije, nie jem slodkiego bo zatwardza, jem jablka i jogurty ale i tak mam problemy z wc

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Widzę, że nas bezrobotnych tu spora gromadka, ja mam zasiłek do 10 maja, a później nic.
a ja od lutego bede zatrudniona bo teraz mi sie okres probny skonczyl a szefowa jest zadowolona

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Hej tak nawiązując do wypieków... ma może któraś z Was sposób na biszkopt??? ale taki aby wyrósł a nie osiągnął wysokość 1 góra 2 cm
zrob z mniej jajek...ja na duza blache robie z 5 i mam max 2 cm...

Cytat:
sliczna sukienka bardzo aldnie w niej wygladasz i przeslodkie ubranka ja musze z moim M pogadac czy juz zaczynamy kupowac bo umowilismy sie ze jak pokaze co ma to kupimy a dzidzia przeciez zakryla no ale mam nadzieje ze pozwoli cos juz kupic
no my tez czekamy az sie dowiemy co bedzie

a ja dzis pracowicie.posprzatalam caly domek, upieklam ciacho, zrobilam porzadki w moich ciuchach bo juz prawie w nic nie wchodze i wypralam pranie...a po poludniu do pracy...mam nadzieje ze maly jutro dluzej pospi i da nam sie z tz wylezec :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 13:21   #4219
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Papeteria a gdzie studiujesz i co? Opowiadaj
Ja na szczescie mam tylko sesje letnią, wiec zimowej nie mam, i zjazdy co dwa tygodnie. A mysle,ze po lutym to jeszcze rzadziej bedzie... wkoncu w czerwcu gdzies obrona mnie czeka.

DZIEWCZYNY ZE ŚLĄSKA...
założyłam dziś watek dla kobitek ze Śląska, zarówno oczekujących jak i obecnych mam... zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398639
Fajny ten wątek, wpadłam, odwiedziłam,poczytałam i żałuję że juz nie mieszkam na śląsku

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
basia brzuszek super

Zuziunia gratuluje pracy

a ja niedawno wróciłam od gina i wszystko jest ok małe rośnie ma już 64.1 mm według usg to 12 tydzień 6 dzień według om 12 tydzień 2 dzień czyli dzidzi większe i czekaliśmy chyba z 10 minut żeby zmierzyć przeziernośc bo nie chciało się obrucić koło 1.30 mam także dobrze wogóle strasznie ruchliwe dzidzi ale to było super zobaczyć jak się porusza i macha nóżkami i rączkami dotyka główki szkoda tylko że na tym usg nie dało się nagrać na płytke ;/ ale wynagrodze sobie koło 20 tyg usg genetycznym 3/4 d u nas kosztuje 200 zł z nagraniem na płytke więc troszke dużo no ale pamiątka na całe życie. ide dziewczyny spać ostatnio się tak przestawiłam że chodze spać 22-23 i dobrze a nie o 3 w nocy jak wcześniej. dobranoc
To dobrze, że wszystko OK po wizycie A co do chodzenia spać to ja chyba nigdy juz się nie przestawię bo odkąd pamiętam zawsze chodzę spać 23:00-00:30, nawet jak pracowałam i musiałam wstawać 0 4:30, wtedy byłam jeszcze bardziej niewyspana ale wieczorem wcześniej zasnąć nie mogłam.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Witam i życzę miłego dzionka bez mdłości

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

kochana nie tylko ty ja tez o wszystko placze i tak na przemian albo jestem nerwowa albo placze...

jej sliczny masz juz brzuszek naprawde pokazny ale nie przejmuj sie bo mi ginka mowila ze nie raz na poczatku moze wywalic a pozniej przez dluzszy czas stoi w miejscu zreszta taki brzusio to tylko duma

hexa masz sliczny malutki brzusio i dzidzi kregoslup ladnie widac

ja czasem pije jedna dziennie jak mnie glowa boli bo generalnie nie mam na nia ochoty ale rozmawialam o tym z polozna i mowila ze smialo do dwuch filizanek dziennie kawy mozna wypic

jej to nie fair bo jestem prawie tyle samo w ciazy co ty a ja nie mam takiego slicznego brzusia no chyba ze wieczorem sie przejem

ciesze sie ze sie udalo z praca

zuziunia ja jestem po stylizacji paznokci i mozna powiedziec ze zajmuje sie nia profesjonalnie akrylem lepiej nie baw sie w czasie ciazy bo jego intensywny zapach moze byc szkodliwy a zelem jak najbardziej smialo mozna a odnosnie akrylu i kwiatkow znajdziesz wiele filmikow na you tube jak je wykonywac

Załącznik 2807275

Załącznik 2807276

Załącznik 2807277

Załącznik 2807278

Załącznik 2807279
Widze że zakupy udane, śliczne ciuszki... no i Twój brzuszek też

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Uciekam na cieplutki rosołek.Zrobiłam bo Martynka chora,dobrze jej zrobi.W nocy prawie wcale nie spałyśmy, płakała ciągle że boli ją gardło,zresztą strasznie wyglądają jej migdały i do tego gorączka 38,2.Jak na razie chcę ją przetrzymać na Ibumie przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym do poniedziałku,do wizyty u lekarza Tradycyjnie ja się przejmuję, bardzo przeżywam jak jest chora aż mnie z tych nerwów brzuch rozbolał,nie mogę patrzeć jak się męczy.Rano jeść za bardzo nie chciała bo przełykać nie może, daję jej ciągle herbatkę z sokiem malinowym.Mam nadzieję, że mnie nie złapie
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 13:27   #4220
Zuziunia
BAN stały

mam fajne spodnie ciążowe, mój TŻ mi przywiózł... zielone sztruksy. Jeszcze troszkę szerokie ale już bedę w nich chodzić.
Nie będę w nie wiem ile spodni się zaopatrywać bo bez sensu.
Chcę jeszcze czarną spódniczkę sobie kupić.
Stary 2010-01-23, 14:47   #4221
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Zuziunia mi na swędzenie pomogło picie wapna 2 x dziennie. Wiadomo, że brzuch swędzi bo się naciąga, ale mnie też nogi, ręce swędziały. I wapno pomogło.

Nawet nie wiecie jak wymarzłam. 3,5 godziny na takim mrozie i żadne ubranie nie pomaga. Ale juz odtajałam. Mąż zrobił obiadek i jedziemy do babci na ciasto.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-01-23 o 14:48
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 15:48   #4222
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Zuziunia mi na swędzenie pomogło picie wapna 2 x dziennie. Wiadomo, że brzuch swędzi bo się naciąga, ale mnie też nogi, ręce swędziały. I wapno pomogło.

Nawet nie wiecie jak wymarzłam. 3,5 godziny na takim mrozie i żadne ubranie nie pomaga. Ale juz odtajałam. Mąż zrobił obiadek i jedziemy do babci na ciasto.
a co Ty w taki mroz robilas tyle czasu na dworze??ooo babcine ciasto tez bym chetnie zjdala taki drozdzowiec np moja babcie robi genialny:rolley es:

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

znalazlam taka tunike na allegro i mam pytanie jak sadzicie ladnie bedzie sie ukladac na brzuszku? wiem ze nie jest typowo ciazowa ale ja teraz mam remont w chacie i jak juz cos kupuje do ubrania to tak zeby na pozniej tez bylo dobre
http://moda.allegro.pl/item882550980..._karnawal.html

Stary 2010-01-23, 16:10   #4223
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa super sukienka taka jak lubie

Hexa Tunika bardzo ladna, pewnie ladnie sie bedzie na brzuszku ukladaac jak urosnie tylko sie skroci jak material sie naciagnie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:30   #4224
Alguien
Zadomowienie

Przychodze z radosna nowina dziewczynki
Wczoraj wieczorem ogladalismy z mezem tv i nagle poczulam pierwsze silne kopniaki! Czyli to prawda, ze te babelki, bulgotania sa coraz mocniejsze, a potem od razu przychodza te slynne kopniaki Teraz juz bez watpienia moge powiedziec, ze to wlasnie to
A najcudowniejsze w tym wszystkim to fakt, ze jak maz przylozyl reke do brzuszka, to on tez poczul
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:58   #4225
wiolek1
Zadomowienie

Alguien ogromne gratulacje to który tydzień dokładnie ? to trzeba zapamiętać i jak będziesz rodzić ( pewnie pierwsza z nas ) zobaczymy czy sprawdzi się to plus 20 tygodni
o już zobaczyłam w twoim linku
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:15   #4226
Basia84
Rozeznanie

alguien gratuluje! ja tez juz sie nie moge doczekac a zwlaszcza moj maz
witam takze nowa mamusie.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:46   #4227
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

alguien gratuluje!!!!!!:klask i: my tez nie mozemy sie doczekac az poczujemy pierwsze kopy

Stary 2010-01-23, 17:51   #4228
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Przychodze z radosna nowina dziewczynki
Wczoraj wieczorem ogladalismy z mezem tv i nagle poczulam pierwsze silne kopniaki! Czyli to prawda, ze te babelki, bulgotania sa coraz mocniejsze, a potem od razu przychodza te slynne kopniaki Teraz juz bez watpienia moge powiedziec, ze to wlasnie to
A najcudowniejsze w tym wszystkim to fakt, ze jak maz przylozyl reke do brzuszka, to on tez poczul
Gratulacje, nio to teraz juz bedzie kopalo na calego
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:58   #4229
Alguien
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny
Oj tak, teraz to pewnie wkrotce nie bede mogla zasnac przez te kopniaki haha

a jeszcze chcialam wczesniej napisac:
zuziunia ja smaruje oliwka palmersa rano, a wieczorem mustela, ale juz wkrotce chce sie przerzucic tylko na mustele. Kilka znajomych mam stosowalo i zero rozstepow. Jedna kolezanka smarowala tylko brzuch mustela, a piersi nie. I brzuszek ma gladziutki, a na piersiach jej wyszly, takze dla mnie to idealny dowod na to, ze dziala ten specyfik

anoxa sliczne zakupy!!! Jak tam wiesci od brata?

marta_d1 uwazaj na tych mrozach i nie przesadzaj z iloscia zcasu na zewnatrz

Wlasnie...ktore z Was kupowaly legginsy ciazowe i sa zadowolone? Chodzi mi o czarne, grubsze, zeby nie przeswitywaly...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:28   #4230
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Dzieki dziewczyny
Oj tak, teraz to pewnie wkrotce nie bede mogla zasnac przez te kopniaki haha

a jeszcze chcialam wczesniej napisac:
zuziunia ja smaruje oliwka palmersa rano, a wieczorem mustela, ale juz wkrotce chce sie przerzucic tylko na mustele. Kilka znajomych mam stosowalo i zero rozstepow. Jedna kolezanka smarowala tylko brzuch mustela, a piersi nie. I brzuszek ma gladziutki, a na piersiach jej wyszly, takze dla mnie to idealny dowod na to, ze dziala ten specyfik

anoxa sliczne zakupy!!! Jak tam wiesci od brata?

marta_d1 uwazaj na tych mrozach i nie przesadzaj z iloscia zcasu na zewnatrz

Wlasnie...ktore z Was kupowaly legginsy ciazowe i sa zadowolone? Chodzi mi o czarne, grubsze, zeby nie przeswitywaly...
Ja kupiłam na allegro i bardzo sa wygodnie i ciemne, super....nie wyobrazam sobie innych ciuchow jak leginsy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości