![]() |
#751 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Ejo
![]() Ja dzis bylam raz jeszcze w tym szpitalu i osobiscie na rce kierownika zlozylam skarge na ta lekarke. Bardzo mily ten dyrektor i wytlumaczyl mi ze to juz nie pierwsza tego typu skarga na ta kobiete i zeby ja zwolnic, to musi miec jakies podstawy do tego. Mam nadzieje ze ta kobieta juz nie bedzie leczyc ludzi w tym szpitalu! Po tym wczorajszym upadku mam takiego duzego siniaka na rece, ze az wstyd by mi bylo w krotkim rekawku po dworze chodzic, wiec dobrze ze nie mamy lata ![]() Cytat:
Ja wit D3 podaje normalnie codziennie po jednej kropelce i do tego Cebion multi (tez zawiera wit D3) i malemu nic nie dolega. Ale pytalam o to samo lekarza czy przestac podawac do to mleko juz je zawiera, to stwierdzila ze jak maly dobrze reaguje, to mam podawac tak jak do tej pory...a mamy naprawde zaufana lekarke i ufam jej w 100% ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzis mial stan podgoraczkowy i biegunki mi dostal a siostra dzis byla na kawie i mowila mi ze takie sa objawy przy zabkowaniu i ze moze mu sie tez pojawic bolka na dziaselku to tez znak ze zabek wychodzi... Poki co przestane mu zagladac juz w ta buzke bo az czuje sie glupio, jak tylko maly zaczyna sie usmiechac to ja od razu zagladam mu do buzi ![]() ![]() A z piersi co prawda nie wiem czy mi to zniknelo, bo moge ja miec jeszcze napuchnietom, to za tym tak boli ze dotknac sie nie moge ![]() KateMwale oczywiscie ze Cie pamietamy, przynajmniej ja tak ![]() ![]() ![]() Ok uciekam pranie powiesic bo jeszcze pralam o tej godz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
KateMwale - super, że nas odnalazłaś, byłam pewna, że po prostu nas "olałaś"
![]() ![]() Mamy za sobą ostatnie szczepienie - Maja waży 7510g, ma 66cm, rozstrzał ciuchów jest niesamowity - body na 62, reszta na 68 i 74 ![]() ![]() Teraz grzecznie śpi, a ja nadrabiam wizażowe zaległości ![]() Monecitka - dobrze, że nie zostawiłaś tak sprawy, takich ludzi trzeba eliminować! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Kobiety drogie, ja tez jestem! Podczytuję Was jak obiecałam. Może po weekendzie coś napiszę, bo w weekend na pewno nie dam rady - goście, goście, goście... A mam same dobre wieści więc muszę się pochwalić
![]() ![]() Witaj ponownie KateMwale! Ależ duży piękny Bruno! ![]() Tymczasem spokojnej nocy i miłego dnia - w zależności od kontynentu. A wszystkim cudownego rodzinnego weekendu! ![]()
![]() |
#754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() eloteteie, gratuluje ostatnich szczepien ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za Wasze odpowiedzi... właśnie myślałam, że tak będzie najlepiej, jak mówicie, żeby nie podawać tej witaminy, jeśli jej nie służy i jest w tym mleku...
![]() To może teraz parę słów o mnie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niestety po miesiącu przeszła zapalenie płuc... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a podaje jej Bebilon Pepti z polecenia naszego pediatry, bo ja karmiłam ją piersią tylko 6 dni.. i to jeszcze na siłę, bo praktycznie miałam minimalną ilość pokarmu.. wiecznie wisiała przy cycu i się dalej darła... ![]() ![]() ![]() a jako mama chyba sprawdzam się nie najgorzej... Zuzka to bardzo chciane i planowane dziecko, więc już wcześniej starałam się dużo czytać o macierzyństwie, dzieciach, itp... zresztą.. jestem pedagogiem z wykształcenia.. ![]() ![]() ![]() no, to chyba wszystko na razie... ![]() ![]() pozdrawiam mamuśkowo.. ![]()
![]() |
![]() |
#756 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Majka po szczepieniu była bardzo grzeczna i spokojna, w nocy natomiast obudziła się o 3, bo nie mogła zrobić kupy i zaczęła stękać, męczyła się, więc dostała cyca, kupa poszła i dziecko spało jak anioł do 10 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
Meire, piękny mieliście prezent na pierwszy dzień świąt
![]() KateMwale, Bruno jest śliczny a włoski dodają mu uroku ![]() Wyobrażam sobie co czujesz po tym jak o mało co nie straciliście ukochanego synka. Wspaniale, ze trafiłaś na lekarzy którzy potrafili go odratować. Zastanawiam sie czy ten zły stan Bruna spowodowany byl Twoim dlugim porodem i na przykład niedotlenieniem dziecka? Pamietam jak rodziłam moje pierwsze dziecko. Poród sie przedluzal i dziecku zanikało tętno. Ginekolog która odbierała poród bardzo sie wystraszyła i wyciągała Malego próżnociągiem. Na szczęście wszystko skończyło sie pomyślnie. Niech Bruno rośnie wam teraz zdrowo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Kurcze nie wiem jakim cudem Wy macie czas na wizaz, ja choć mieszkam z mamą to nie mam na nic czasu a to dlatego że w sumie zostawiam z Nią Mateuszka tylko jak gdzieś wybywamy z mężem, nie wiem czemu nie wykorzystuje jej częściej ![]() Co do Waszych postów na szybko przejrzałam ale nie dam rady odpisać każdej tylko pamiętam że któraś z dziewczyn pytała o szczepionke 3 w 1 otóż jest taka to jest na błonnicę tężec i krztusiec bo tak to Mati dostał by 3 ukłucia był dzielny prawie nie płakał a w domu tylko przez 2 godzinki pomarudził. Gorzej z rehabilitacją nawet nie wiem czy pisałam wcześniej ale Mati dostał skierowanie od neurologa bo za dużo trzyma główkę na jednej stronie i w piatek byliśmy pierwszy raz-masakra ale beczał okazało się że źle Go nosimy źle na brzuszku układamy(bo zamiast dzwigać główkę to On robił kołyskę a powinien trzymać pupe na ziemi mam z Nim ćwiczyć w domu a do tego te mrozy i jak z Nim wyjść kurcze później zajrze bo Mały płacze
![]() |
#759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() meire, dziekuje ze opowiedzialas wiecej o sobie ![]() ![]() Natomiast wspolczuje tego, ze malutka tak sie rozchorowala na poczatku. Domyslam sie, jak bardzo smutna musiala byc dla Ciebie Wigilia. Ale najwazniejsze, ze wszystko juz za Wami i ze Ty i coreczka jestescie zdrowe ![]() Co do tego, ze najlepiej sluchac sie instynktu macierzynskiego, to swieta prawda - ja mam dokladnie takie samo zdanie. Nie raz matka potrafi lepiej zdiagnozowac wlasne dziecko niz najlepszy lekarz i tak samo tylko mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka. Ja juz sie o tym przekonalam wiele razy, majac 2 dzieci ![]() Moze pokazesz nam swoja Zuzie? KateMwale, jeszcze raz wspolczuje takich przejsc w czasie porodu. Ja bym chyba nie dala rady cos takiego przezyc ![]() eloteteie, dziekuje za wyjasnienie w sprawie szczepionek. Teraz juz wszystko rozumiem ![]() Kaasiula, nasza mala jak lezy na brzuszku, to po jakims czasie (jak jest jej ciezko lub sie znudzi) rowniez zaczyna robic tak zwana "kolyske" o ktorej wspomnialas. Nie wiedzialam, ze to swiadczy o tym ze cos jest nie tak ![]() Zawsze mi sie wydawalo, ze dziecko ma ciezsza glowe i dlatego pupa za kazdym razem podnosi sie do gory ![]() Dziewczyny, jak jest z chrztem u Waszych dzieciakow? Jesli sie nie myle, to tylko Monecitka i Kaasiula robily chrzest dla swoich maluchow. Na kiedy planujecie ten "wielki" dzien? My wstepnie zaplanowalismy na 5-go czerwca - mial byc ostatni weekend maja, ale okazalo sie, ze maz musi wtedy pracowac. Powoli zaczynam sie rozgladac za jakims lokalem na impreze po chrzcie... ciekawe czy znajde cos dobrego w dostepnej cenie ![]() Pozdrawiam i milego weekendu zycze ![]()
![]() |
#761 |
BAN stały
|
czesc dziewczynki
a ja pije kawke a moja mala ksiezniczka sobie spi ale zaraz ja ubiora na spiocha i pojde na spacer dzisiaj mala jak zaczela cos tam sobie gadac to przez 2 i pol godziny lezala i gadala |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
dziewczyny kilka dni nie mialam czasu ay tu zajzec no i prosze znowu ttyle do nadrobienia
![]() na poczatku chce pogratulowac schoolcraft, a dokladniej coreczce ![]() Tancerka- moze temat juz przedawniony, ale chcialabym ci napisac zbys sie nie zadreczala tymi karmieniami i tym co powiedziala lekarka, skoro liczyliscie i tylki malej brakuje 100g to naprawde zadnej tragedii w tym nie ma, a na sile dziecku przeciez mleka sie nie da wpychac co do kichania to moj Nikus kicha praktycznie codziennie ( czyt. ze dziecko w ten sposob oczyscza sobie drogi oddechowe, rowniez moze pokaslywac i byc calkowicie zdrowym) Monecitka- dobrze ze poszlas do tego szpitala i juz masz do z glowy, ale swoja droga musialas sie wycierpiec, a to wredne babsko chyba sie minela z powolaniem, te glupie uwagi moglaby zatrzymac dla siebie. kateMlawe- przecudnego masz synusia, jaka boska czuprynka acha i bym zapomniala zuzanna- pozwolilam sobie zerknac na zdjecia, to w nocniczku boskie ![]() a ja sie wam pochwale jaka Nikus zrobil niespodzianke babciom i dziadkom z okazji ich swieta, tylko usmiechnac sie nie chcial. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
BAN stały
|
nikus jest sliczny
tancerka z czystej ciekawosci zapytam jak ci ida karmienia? ja dzisiaj rozmawaialm z mama i mowila ze polsce jakas kobieta zaglodzila na smierc wlasne dziecko, chlopczyk wazyl 8 kg i mial 8 lat.....w dodatku matka tego dziecka nie czuje sie winna bo dziecko nie chcialo jesc....w glowie sie nie miesci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() Weronisia jutro kończy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() jesteśmy już po dwoch szczepieniach... dodatkowo zdecydowalismy sie na szczepienia na rotawirusy hmm ![]() Weronika jest ogolnie dzieckiem dość spokojnym i bardziej krzyczy jak jej sie coś nie podoba niż płacze.. .w zasadzie bardzo mało płacze... może nadrobi jak przyjdą ząbki ![]() ![]() ![]() ![]() Do tej pory jest zdrowiutka , przezylismy raz tylko male przeziebienie na sczescie szybko minelo ![]() ![]() ![]() Nadal karmie piersią ale chyba jeszcze przed ewentualnym powrotem do pracy, czyli zanim Wercia skonczy pol roczku, zaczne pomalutku cos wprowadzac... chociaz tyciu tyciu dawki, zeby przzwyczajała sie do smakow i potem na swojego "opiekuna" nie pluła ![]() Kaasiula chyba gdzieś pisała pleśniawkach... nie wiem czy już ktoś pomogl radą ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle postaram sie pisac czesciej, chociaż córunia jest coraz bardziej absorbująca ![]() ![]() Trzymajcie sie mamusie ![]()
![]() |
#765 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() HoniaB, jak milo ze sie odezwalas! ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo sie ciesze, ze coreczka rosnie zdrowa i grzeczna ![]() ![]() ![]() Widze, ze u Was ze spaniem tez roznie bywa. Tutaj chyba u wiekszosci dziewczyn jest tak, ze im dzieci starsze tym gorzej spia ![]() ![]() sylwiatkoo1, dziekuje za gratulacje ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, a moja mala dzisiaj pierwszy raz sie zasmiala na glos!!! I kto by pomyslal, ze rozsmieszy ja moje "ups" ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#766 |
BAN stały
|
tak to prawda moja tez ladnie spala w nocy i chodzila spac o 8 pm a ostanie kilka dni znow sie budzi jesc w nocy i wieczorem idzie soac o 10 pm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
HoniaB z ta osiusiana pieluszka to prawda, mama mi tez tak mowila, naszczescie jeszcze nie musialam tego probowac.
slyszalam jeszcze ze mozna zrobic roztwor z wody przegotowanej i do tego lyzeczke sody oczyszczonej, ponoc tez pomaga. dzieki dziewczyny za komplementy odnosni Nikusia, a ile ja sie wczesniej nameczylam zeby lezal grzecznie z tymi kwiatkami, a nie wywijal nimi w kazda strone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Moja Zuzka w końcu zasnęła, to mogłam zrobić coś szybkiego na obiad i mam chwilkę tylko dla siebie... kawusia, czekolada i wizaż...
![]() U nas ze spaniem jest tak, że Zuzinek przesypia całą noc, aż muszę jej przypominać o jedzeniu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny... a ja mam takie do Was pytanie... jak to u Was było z pierwszą miesiączką po porodzie?... ja zaraz po urodzeniu krwawiłam miesiąc ponad... później miałam dwa tygodnie przerwy i teraz mam pierwszą miesiączkę, która trwa już 17 dzień i jest bardziej obfita, niż jakiekolwiek moje wcześniejsze okresy!!... ![]() Załączyłam kilka zdjęć Zuzinka... robię to pierwszy raz.. mam nadzieję, że je będzie widać... ![]()
![]() |
![]() |
#769 |
Zadomowienie
|
meire- sliczna masz corunie
![]() a co do miesiaczki to ja dostalam 2 i pol miesiaca po porodzie i trwala 5 dni, ale krwawienie bylo bardzo obfite, zobacze jak bedzie z druga bo to dopiero byla moja pierwsza. za duzo w tej kwesti nie moge ci pomoc, ale moze ktoras dziewczyna bedzie wiedziala dlaczego to u ciebie tak dlug trwa. pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Rozkoszna Zuzinka, a ten uśmiech
![]() Co do Twojego pytania, to mój gin mówił ze podczas brania tabletek (ale w moim przypadku to były cerazette) wszystko może być możliwe. Totalna nieregularność w krwawieniach, plamienia etc. Okres po 7 dniach miałam okropnie obfity lalo sie ze mnie prawie jak po porodzie Natomiast po pierwszym porodzie nie zaczynałam brać żadnych hormonów i pierwszy okres dostałam dopiero po 8 miesiącach i był bardzo obfity oraz długi ale nie az 17 dni może z 10. HoniaB, witaj, fajnie ze do nas zajrzalas. Świetnie ze wszystko u Was w porzadku! Kasiula, Moim zdaniem lekarze za bardzo przesadzają (choć z drugiej strony dobrze jest dmuchać na zimne). Ewa tez robi kołyskę jak sie ja połozy na brzuchu i to samo robił Ivo. Bardzo nie lubial tak jak i Ewa nie lubi leżeć na brzuchu i leniwa jest do spokojnego lezenia i trzymania główki w tej pozycji. Podkładam Ewie (to samo robiłam z Ivem) poduszkę do karmienia pod klatkę piersiowa i ukladam tez na poduszce raczki żeby miała ta cześć ciała wyżej niż nogi. Tak poleży trochę. KateMwale, U nas była podobna sytuacja. Tez z 2 cm zrobiło sie nagle pełne rozwarcie a Maly jakoś sie zaklinował w kanale rodnym . Tyle ze w Waszym przypadku Bruno dużo gorzej to przeżył ![]() Schoolcraft, swietnie, ze Eva sie juz smieje na glos ![]() ![]() ![]() załączam filmik - klik Jeśli chodzi o chrzciny, to my nie chrzcimy naszych dzieci. Dzieci w przyszłości kiedy będą wystarczająco świadome same zadecydują czy chcą być ochrzczone czy nie. Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2010-01-24 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z moją gin i ona powiedziała, że pierwsze miesiączki mogą być długie i obfite, no ale aż tak długie?...
![]() ![]() Wiem, że Zuzin jest śliczny, dziękuję za miłe słowa... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
Meire, a jakie bierzesz hormony? No najlepiej zapytać gina. Moze to normalne a moze cos jest nie tak, oczywiście życzę żeby to było to pierwsze
![]() A z tym podobieństwem to wiesz, nie koniecznie wykapany tata. Kazdy zauważa inne podobieństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Sylwiatkoo1, meire, śliczne macie dzieciaczki
![]() KateMwale, Bruno super, niedługo będzie miał włosy do ramion ![]() ![]() Ciekawe co z Ma-li-ną, jak sobie radzi i czy coś się zmieniło może? Dziewczyny, czy któraś z Was zauważyła u siebie wypadanie włosów z głowy? Bo mi strasznie wypadają, nie wiem czy to po całej ciąży teraz tak wychodzi czy dlatego, że karmię piersią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
Asiula, z włosami u mnie jest tragicznie! Wyciągam codziennie garściami! Klaki sa wszędzie na ubraniach, dywanie, meblach w pieluszkach dzieciaków, w Ewy raczkach mało tego! miała już mojego długiego włosa połowicznie w gardle!
Musialam je skrócić bo juz doprowadzało mnie to do obłędu i teraz przez to ze sa dużo krótsze wydaje sie jakby było ich w moich garściach mniej. Biore witaminy, kupiłam podobno dobry szampon, używam maseczki odżywcze i na razie dużej poprawy nie widzę. Po pierwszej ciąży było to samo a w ciążach nie wypadało mi prawie nic. Pewnie to wszystko co nie wypadło podczas ciąży wypada teraz. Moze sie zetne na łysą pałę ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2010-01-24 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Pappaya, u mnie też włosy wszędzie się walają, nawet w pieluchach przytuluchach Julki, na dywanie, bluzkach, koszmar, to pewnie po samej ciąży tak nam wypadaja, tylko patrzeć jak zaraz zęby sie posypią... Po pierwszej ciąży mi strasznie zęby poleciały (tzn. było dużo nagle do leczenia a nie powypadały
![]() ![]() Na krotko nie mogę włosów ściąć bo i tak mam gębę jak księżyc w pełni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Dziękuje Schoolcraft i Pappaya za odp u mnie to jest tak że ta rehabilitacja to tez dlatego i głównie dlatego że Mati ma upodobaną lewa strone i dużo na nią patrzy na prawo tez ale mniej Asiuuula u mnie z włosami podobnie wypadają garściami aż nie mogę patrzeć tez myślałam o ścięciu ale też mam twarz nie do krótkich fryzur ale jestem załamana Wszystkie dzieciaczki obejrzałam są cudne przepraszam że tak po łebkach pisze ale mamy z mężem mały kryzys odnoścnie kupna tego mieszkania i cały czas o coś się kłócimy myślę że jak pójdziemy w końcu na swoje to będę na bieżąco Na razie chcę tylko powiedzieć że współczuję KateMwale tego porodu ale cieszę się że jest już dobrze i że nas znalazłas no i HoniuB fajnie że się odezwałaś ![]() Uciekam bo mój brat nieudolnie bawi Małego, pa ![]()
![]() |
#777 |
BAN stały
|
Cześć dziewczyny.Pisała z Was któraś,że jej dziecko ma problemy z trzymaniem prosto główki (chyba) i lekarz kazał robić jakieś ćwiczenia.Kurcze szukam i szukam i znaleźć nie mogę tego postu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
dziewczyny te wlosy to chyba jakas zmora poporodowa i kazda z nas ma z tym problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
BAN stały
|
moja jak spi to odwraca glowke w lewo lekarz mi powiedzial ze to dlatego bo tak lezala w brzuszku
w sumie coraz bardziej rusza ta glowka w cxzsiu snu wiec na razie sie nie martwie papaya filmik super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
ooo... widzę, że nie tylko ja mam masakrę z włosami... są wszędzie... też mam już wizję swojej łysiny...
![]() ![]() ![]() pappaya, aktualnie biorę Yasmin... brałam to też długo przed ciążą i bardzo mi służyły, dlatego do nich wróciłam teraz... a tu taka niespodzianka... ehh.. jutro idę do mojej gin.. zobaczymy, co mi powie... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.