|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Nie jadłam, ale chyba zapytam pediatry teraz na wizycie czy można ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- W ogóle to z tym lizaniem mnie dzisiaj rozbawił, bo zadowolony lizał sobie paluszki, ale postanowił wsadzić sobie mój palec do buzi, chwycił w obie rączki i polizał i strasznie się skrzywił ![]() Nie wiedziałam o co chodzi, myślę sobie "przecież myłam", no to polizałam i rzeczywiście dobre nie były, trochę mydlane, chyba źle spłukałam ![]() A przez mojego TŻ Filuś będzie miał spaczony gust muzyczny, on mu dzisiaj śpiewał te swoje " Siedem dziewcząt z Albatrosa" a Młodemu się podobało i zaśmiewał się straszliwie
|
|
#513 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może dam jej połowę A w środę zrobię jej badania, a Ty kiedy idziesz? wit D ja mam w kapsułkch, wiec nie pomogę niestety karenina- obyście sie szybko pogodzili Cytat:
dzięki za kciukasy Cytat:
na łyczek chyba sobie możesz pozwolić ja wczoraj wzięłam łyczek piwa od TZa ![]() średnio u nas to wychodzi w dzień co 3 h, czasem jest to 2,5 h, czasem 3,5 |
|||
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do gustu muzycznego to sie nie martw. przejdzie mu ![]() moje dzieci bardzo lubia mother goose nursery rhymes
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi no a u nas w domu my z tz lubimy punk a nasz syn slucha lady gagi
|
#517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam różnych rzeczy słucham i TŻ też, ale śpiewa tylko szanty, albo jakieś stare szlagiery typu Połomski, Niemen, nawet Rodowicz się zdarzy A mnie się z szant tylko "hiszpańskie dziewczyny" podoba
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A krewetki to ja nawet jadłam i nie zauważyłam, żeby jakoś wpłynęło to negatywnie na Sandrę A tak to czemu nie należy jeść? Uczulają, czy coś innego złego mogą spowodować?
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamuski
Jestem mamuska grudniowa, a dokladnie 1 grudnia urodzilam kochanego synka i natknelam sie niedawno na wasz watek. Chcialam sie odniesc do waszej dyskusji na temat podawania witaminy d. Przypadkiem dowiedzialam sie kilka dni temu od pediatry, ze trzeba ja koniecznie podawac z mleczkiem, poniewaz witamina d wchlania sie z tluszczami, podana osobno nie zostanie przyswojona przez maluszkow. Nie wiedzialam o tym i pomyslalam sobie, ze moze nie wszyscy o tym wiedza, a jest to dosc wazne. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i ich slodkie maluszki
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A krewetki chyba właśnie uczulające są
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprostu chcialam sie dowiedziec czy aby mozna jesc czy nie sa zakazane bo mam ochote wielka ale pozniej nie chcialabym sensacji.. czyli Sandra pozytywnie to chyba jutro sobie zrobie salatke ![]() Brombi ja w sumie tez wszystiego po trochu ale najbardziej lubie the clash
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-23 o 21:56 |
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#524 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamusie powiedzcie, czy Wasze dzieciaczki też na początku wkładały i interesowały się zwłaszcza jedna rączką, a dopiero później doszła druga? Alicja bawi się i je tylką prawą rączkę, tej lewej jakby nie zauważała, choć też chwyta nią mimowolnie wszystko dookoła i manewruje ją. Mój mąż wrócił z łazienki po prysznicu i goleniu. On zawsze nosi brodę, a teraz wchodzi do pokoju, ja patrzę, a tam wąsów nie ma tylko sama broda. A TŻ-t "nie zadawaj pytań zajechałem za daleko i musiałem zgolić wąsa, muszę poczekać aż odrośnie". Mówię mu, żeby zgolił wszystko, ale on ię uparł. Teraz mam w domu kapitana, tylko fajki mu brakuje i statku
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||||||
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rączek to mój też na początku bardziej prawą, a teraz już obiema manewruje
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa kiedys bylam harcerka ![]() w druzynie zeglarskiej i umiem sporo szant spiewac wydalam tajemnice poliszynera
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Ravenne
|
|
|
|
#528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brombusia ja też słyszałam od położnej, ze witamina D to nawet i do 3eciego roku życia
Cytat:
Cytat:
no a to jest na wątrobę. A do pediatry mojej ze wsi idę za ponad tydzień...szkoda, że nie mam możliwości się przenieść do tej, u której dziś byliśmy:\za daleko dla niezmotoryzowanych, a ciągle ojca ze sobą ganiać nie mogę. Ogółem nie panikuje już, przynajmniej coś robimy z tym i jest to pod kontrolą Trzymam i za Was kciuki, zobaczysz napewno wszystko sę dobrze skończy ![]() Cytat:
![]() Mały ssak śpi a ja zamiast się przespać póki czas to siedze sobie przed kompem i się opycham
|
|||
|
|
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój mąż-kapitan wyczaił, że mam koniec okresu (mam nadzieję, ze drugi będzie spokojniejszy) i teraz czeka na mnie...Już nawet od kompa mnie odciąga. Heh no to idę na tę morską wyprawę
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy karmiące dużo czasu upływa zanim pojawia się pierFsza KreFFF???
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
No to niezłego bujania życzę
Mój mi też obiecał jakieś wyprawy dzisiaj, ale gps "rozpracowuje" i chyba zapomniał ![]() A ja nogi ogoliłam ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Różnie, może i 10 miesięcy karmienia minąć bez Ja niestety już mam to za sobą, a Filuś dopiero skończy 3 miesiące w przyszłym tygodniu.
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez sie ide pobujac
do jutra
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę jeszcze Filusia nakarmić i chyba się TŻ narzucę
![]() Dobranoc
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusia ciekawe kiedy mnie to dopadnie
w sumie teraz nie wiem czym się przejmuję jak i tak siedze głównie, i tak po porodzie jeszcze muszę wkładki nosić, bo coś tam jeszcze jest- nie dużo ale jednak...a już o okresie myśle Mój najdłuższy okres w życiu![]() O jaa zeżarłam pół takiej ogromnej paczki kukurydzianych chrupków muszę je dać dalej od siebie tak żebym nie sięgała
|
|
|
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kapitan ... może mu się spodoba i tak już zostanie Cytat:
![]() Do tego jeszcze jęczmień w oku mi się zrobił Zmykam karmić ssaka. Życzę wam miłej nocki
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam
Ło matko na jeden dzien was zostawic i tyle nadrabiania ![]() Dziecmi sie zajmowac a nie na wizazu siedziec!!! ![]() ![]() Ide spac,jutro z Wami popisze,bylismy u tesciow i zmeczona dzis jestem Dobrej nocki
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj!
Mamusie - UDAŁO SIĘ! Godzina 1.00 bez karmienia ![]() Nakarmiłam Iwusia o 23.00 na śpioszka, potem obudził nam się o 1.30 no i zaczęły się cyrki.... Ale tylko przez 40 minut Iwo tak szalał ale mimo wszystko dostawał smoka.. Biedniutki Aż obudziłam Tża żeby to on mu powtykał tego smoczura bo ja aż się pociłam jak patrzyłam jak moje maleństwo płacze i się denerwuje No ale udało się Potem o 3.00 zjadł i przespał do 6.00, dostał smoczka i jeszcze do 7.00 się zdrzemnął po czym znowu dostał jedzonko ![]() Dziękuje jeszcze raz Guci i Bromi ![]() No i teraz Iwuś śpi I Tż też A ja oczywiście zamiast korzystać musiałam przylecieć na wizaż i sie Wam pochwalić naszymi postępami Ale żem podjarana że się udało |
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Młody mój dzisiaj o 6.20 się obudził, zjadł i spać nie chciał,marudził do 8.30, kiedy to wreszcie padł Nie wiem, czy to przez pogodę czy co? Tak nam się spać chciało, a Filuś się nie chciał przytulać z rodzicami, tylko wrzeszczał, a ma nowy repertuar, jakiś taki pisk ze zmienną wysokością ![]() Na dworze zimno, brr, u mnie teraz -15, a w TV mówili, że w Suwałkach -25 rano było ![]() Cytat:
Cieszę się, że się udało i wcale się nie dziwię, żeś się podekscytowała Tylko pamiętaj, żeby w dzień nie omijać żadnego karmienia,żeby nie był potem głodny Ja jak doszłam do tego, że Filip budził się tylko raz w nocy, to już potem nic z tym nie robiłam, syn mi dorósł i sam zamiast o 4 zaczął się budzić dopiero o 6-7
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
tyle, że jak Brombi mówi, to może zająć kilka dni zanim Iwo się przyzwyczai, samo uspokajanie może trwać raz dłużej, raz krócejA tak to dzień dobry. Ależ jestem dumna z mojej córki po dzisiejszej nocy. Nakarmiona na śpiocha o 23 spała pięknie. Tylko mnie obudziła mokra koszulka o 4.50, więc poszłam odciągnąć mleczko i przebrać się, bo i koszulkę i pieluszkę pod nią można było wyżymać i musiałam wziąć nową pieluszkę z pokoju Sandry. Niestety moje łażenie trochę ją przebudziło o tej 5.30, ale szybciutko znów usnęła, bez smoczka , tylko wcześniej musiałam ją trochę uspokoić. A potem spała do... 7.10 ![]()
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ dziewczyny toż ja wiem że to może potrwać
Po prostu cieszę się że się nie złamałam i że się udało dzisiaj ![]() Teraz zaczął płakać jak opętany to dostał jedzonko - tatuś go karmi a dziadek stoi i gada głupoty ![]() Boże moi rodzice to są tak zacofani że szok i myślą że bede wychowywać dziecko jak oni 25 lat temu - co przez dwa lata nie przespali normalnie nocy jak mój brat się urodził. I jak go przyzwyczaili do ciąglego bujania ![]() Ciągle im zwracam uwage bo takie rzeczy wymyslaja i mowia ze aż głowa peka - teraz to ja ich musze wychowywać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

(trochę to chaotyczne, co napisałam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi
)

Mój wybitnie dużo tej wody z glukozą nie chce pić ale tyle co pije ponoć wystarczy zresztą widać, że dużo sika

dużo czasu upływa zanim pojawia się pierFsza KreFFF???

tyle, że jak Brombi mówi, to może zająć kilka dni zanim Iwo się przyzwyczai, samo uspokajanie może trwać raz dłużej, raz krócej