|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]()
![]() |
#512 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Nie jadłam, ale chyba zapytam pediatry teraz na wizycie czy można ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- W ogóle to z tym lizaniem mnie dzisiaj rozbawił, bo zadowolony lizał sobie paluszki, ale postanowił wsadzić sobie mój palec do buzi, chwycił w obie rączki i polizał i strasznie się skrzywił ![]() Nie wiedziałam o co chodzi, myślę sobie "przecież myłam", no to polizałam i rzeczywiście dobre nie były, trochę mydlane, chyba źle spłukałam ![]() A przez mojego TŻ Filuś będzie miał spaczony gust muzyczny, on mu dzisiaj śpiewał te swoje " Siedem dziewcząt z Albatrosa" a Młodemu się podobało i zaśmiewał się straszliwie ![]()
![]() |
#513 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w środę zrobię jej badania, a Ty kiedy idziesz? wit D ja mam w kapsułkch, wiec nie pomogę niestety karenina- obyście sie szybko pogodzili Cytat:
dzięki za kciukasy Cytat:
na łyczek chyba sobie możesz pozwolić ![]() ja wczoraj wzięłam łyczek piwa od TZa ![]() średnio u nas to wychodzi w dzień co 3 h, czasem jest to 2,5 h, czasem 3,5 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do gustu muzycznego to sie nie martw. przejdzie mu ![]() moje dzieci bardzo lubia mother goose nursery rhymes ![]()
![]() |
#515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Brombi no a u nas w domu my z tz lubimy punk a nasz syn slucha lady gagi
![]()
#517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam różnych rzeczy słucham i TŻ też, ale śpiewa tylko szanty, albo jakieś stare szlagiery typu Połomski, Niemen, nawet Rodowicz się zdarzy ![]() A mnie się z szant tylko "hiszpańskie dziewczyny" podoba ![]()
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A krewetki to ja nawet jadłam i nie zauważyłam, żeby jakoś wpłynęło to negatywnie na Sandrę ![]() A tak to czemu nie należy jeść? Uczulają, czy coś innego złego mogą spowodować?
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie mamuski
Jestem mamuska grudniowa, a dokladnie 1 grudnia urodzilam kochanego synka i natknelam sie niedawno na wasz watek. Chcialam sie odniesc do waszej dyskusji na temat podawania witaminy d. Przypadkiem dowiedzialam sie kilka dni temu od pediatry, ze trzeba ja koniecznie podawac z mleczkiem, poniewaz witamina d wchlania sie z tluszczami, podana osobno nie zostanie przyswojona przez maluszkow. Nie wiedzialam o tym i pomyslalam sobie, ze moze nie wszyscy o tym wiedza, a jest to dosc wazne. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i ich slodkie maluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A krewetki chyba właśnie uczulające są ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprostu chcialam sie dowiedziec czy aby mozna jesc czy nie sa zakazane ![]() czyli Sandra pozytywnie ![]() to chyba jutro sobie zrobie salatke ![]() Brombi ja w sumie tez wszystiego po trochu ale najbardziej lubie the clash
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-23 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#524 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mamusie powiedzcie, czy Wasze dzieciaczki też na początku wkładały i interesowały się zwłaszcza jedna rączką, a dopiero później doszła druga? Alicja bawi się i je tylką prawą rączkę, tej lewej jakby nie zauważała, choć też chwyta nią mimowolnie wszystko dookoła i manewruje ją. Mój mąż wrócił z łazienki po prysznicu i goleniu. On zawsze nosi brodę, a teraz wchodzi do pokoju, ja patrzę, a tam wąsów nie ma tylko sama broda. A TŻ-t "nie zadawaj pytań zajechałem za daleko i musiałem zgolić wąsa, muszę poczekać aż odrośnie". Mówię mu, żeby zgolił wszystko, ale on ię uparł. Teraz mam w domu kapitana, tylko fajki mu brakuje i statku ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rączek to mój też na początku bardziej prawą, a teraz już obiema manewruje ![]()
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa kiedys bylam harcerka ![]() w druzynie zeglarskiej ![]() i umiem sporo szant spiewac ![]() wydalam tajemnice poliszynera ![]()
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
Dzięki Ravenne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |||
Zakorzenienie
|
Brombusia ja też słyszałam od położnej, ze witamina D to nawet i do 3eciego roku życia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A do pediatry mojej ze wsi idę za ponad tydzień...szkoda, że nie mam możliwości się przenieść do tej, u której dziś byliśmy:\za daleko dla niezmotoryzowanych, a ciągle ojca ze sobą ganiać nie mogę. Ogółem nie panikuje już, przynajmniej coś robimy z tym i jest to pod kontrolą ![]() Trzymam i za Was kciuki, zobaczysz napewno wszystko sę dobrze skończy ![]() Cytat:
![]() Mały ssak śpi a ja zamiast się przespać póki czas to siedze sobie przed kompem i się opycham ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój mąż-kapitan wyczaił, że mam koniec okresu (mam nadzieję, ze drugi będzie spokojniejszy) i teraz czeka na mnie...Już nawet od kompa mnie odciąga. Heh no to idę na tę morską wyprawę ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy karmiące ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
No to niezłego bujania życzę
![]() Mój mi też obiecał jakieś wyprawy dzisiaj, ale gps "rozpracowuje" i chyba zapomniał ![]() A ja nogi ogoliłam ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Różnie, może i 10 miesięcy karmienia minąć bez ![]() Ja niestety już mam to za sobą, a Filuś dopiero skończy 3 miesiące w przyszłym tygodniu.
#532 |
Zakorzenienie
|
to ja tez sie ide pobujac
do jutra
#533 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę jeszcze Filusia nakarmić i chyba się TŻ narzucę
![]() Dobranoc ![]()
#534 |
Zakorzenienie
|
Brombusia ciekawe kiedy mnie to dopadnie
![]() ![]() ![]() ![]() O jaa zeżarłam pół takiej ogromnej paczki kukurydzianych chrupków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kapitan ... może mu się spodoba i tak już zostanie ![]() Cytat:
![]() Do tego jeszcze jęczmień w oku mi się zrobił ![]() Zmykam karmić ssaka. Życzę wam miłej nocki ![]()
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
przeleciałam
Ło matko na jeden dzien was zostawic i tyle nadrabiania ![]() Dziecmi sie zajmowac a nie na wizazu siedziec!!! ![]() ![]() Ide spac,jutro z Wami popisze,bylismy u tesciow i zmeczona dzis jestem Dobrej nocki
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
Haj!
Mamusie - UDAŁO SIĘ! Godzina 1.00 bez karmienia ![]() Nakarmiłam Iwusia o 23.00 na śpioszka, potem obudził nam się o 1.30 no i zaczęły się cyrki.... Ale tylko przez 40 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Potem o 3.00 zjadł i przespał do 6.00, dostał smoczka i jeszcze do 7.00 się zdrzemnął po czym znowu dostał jedzonko ![]() Dziękuje jeszcze raz Guci i Bromi ![]() ![]() ![]() No i teraz Iwuś śpi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Młody mój dzisiaj o 6.20 się obudził, zjadł i spać nie chciał,marudził do 8.30, kiedy to wreszcie padł ![]() ![]() Na dworze zimno, brr, u mnie teraz -15, a w TV mówili, że w Suwałkach -25 rano było ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że się udało i wcale się nie dziwię, żeś się podekscytowała ![]() Tylko pamiętaj, żeby w dzień nie omijać żadnego karmienia,żeby nie był potem głodny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
![]() A tak to dzień dobry. Ależ jestem dumna z mojej córki po dzisiejszej nocy. Nakarmiona na śpiocha o 23 spała pięknie. Tylko mnie obudziła mokra koszulka o 4.50, więc poszłam odciągnąć mleczko i przebrać się, bo i koszulkę i pieluszkę pod nią można było wyżymać ![]() ![]() ![]()
#540 |
Wtajemniczenie
|
Ależ dziewczyny toż ja wiem że to może potrwać
![]() ![]() Teraz zaczął płakać jak opętany to dostał jedzonko - tatuś go karmi a dziadek stoi i gada głupoty ![]() Boże moi rodzice to są tak zacofani że szok i myślą że bede wychowywać dziecko jak oni 25 lat temu - co przez dwa lata nie przespali normalnie nocy jak mój brat się urodził. I jak go przyzwyczaili do ciąglego bujania ![]() Ciągle im zwracam uwage bo takie rzeczy wymyslaja i mowia ze aż głowa peka - teraz to ja ich musze wychowywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.