Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 16:07   #481
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

miejmy nadziję, że się pogodzicie przed jego wyjazdem
A jak siedzisz w domu to dobrze, że przyszłaś na wizaż na pogaduchy
Jeszcze jak na zlosc to nie leci w ten poniedzialek tylko w nastepny...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Będzie dobrze, a Ty dzisiaj posiedź troszkę z nami to się odstresujesz

Bedzie jak bedzie...

A propos snow to dzisiaj snily mi sie dwie katastrofy lotnicze ze czego w jednej ...ja zginelam...

I stwierdzilam dzisiaj, ze moj synio to jak Teletubis wyglada z ta antenka na czubku glowki...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:10   #482
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

I stwierdzilam dzisiaj, ze moj synio to jak Teletubis wyglada z ta antenka na czubku glowki...
Fakt, jest pewne podobieństwo
Teraz musisz mu jeszcze czerwoną torebeczkę kupić

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:16   #483
gucia6
Zakorzenienie

Sandra właśnie próbuje włożyć sobie obie rączki na raz do buzi Słychać tylko mlaskanie, cmokanie i wzdychanie, tak namiętnie to robi
Stary 2010-01-23, 16:18   #484
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, jest pewne podobieństwo
Teraz musisz mu jeszcze czerwoną torebeczkę kupić

Z tego, co pamietam to byly jeszcze inne Teubusie - takie bez torebeczki...

Wlasnie czytam sobie "Mezczyzni, ktorzy nienawidza kobiet" Stiega Larssona...

Moj tubis maly...

Stary 2010-01-23, 16:19   #485
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Sandra właśnie próbuje włożyć sobie obie rączki na raz do buzi Słychać tylko mlaskanie, cmokanie i wzdychanie, tak namiętnie to robi

Stary 2010-01-23, 16:25   #486
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

karenina19 śliczny jest
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:31   #487
flowerspower
Raczkowanie

Fajne te wasze/nasze dzieciaczki
Ja sie cały czas zastanawiam nad tym czy Adik robi prawidłową kupkę. Najpierw jak jadł enfamil premium to miał zaparcia, później po kuracji debridatem i zmianie na bebilon comfort zaparcia minęły ale za to kupki są ciemno-zielone z żółtymi grudkami i bardzo cuchnące, podobnie zresztą jak bączki. Czytałam o tych kupkach na innych forach i przewaznie piszą, że to norma przy mleku modyfikowanym ale gdzie nie gdzie przewijają się teksty o objawie alergii pokarmowej i juz nie wiem co o tym myśleć.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 16:39   #488
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Mój dzisiaj próbował wsadzić sobie rączkę aż po nadgarstek
Lekko się zakrztusił i zrezygnował

Cytat:

Z tego, co pamietam to byly jeszcze inne Teubusie - takie bez torebeczki...
Ale ten jest najbardziej znany
Tubiś słodki

Wstawiłam przepis na muffiny w naszej książce kucharskiej.

Stary 2010-01-23, 16:44   #489
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Znam ten ból, mnie nawet zalecenia pediatry przerastają czy zrobić jak kazałaalbo panikuję, ze za dużo spi albo, że za często się budzi... za rzadko je, potem, że za często... istny cyrk i błedne koło zamartwiania...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
T

u nas dziś raczej marudnie, chociaż w południe ponad 3 godz Ola spała ale jak się obudziła i najadła to już kwękała. Nawet babci dryndanie nie pomogło
A u nas dziś znowu kryzys

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Co do Debridatu (sama podaję go Alicji od miesiąca) musisz go podawać regularnie, to nie jest lek, który podaje się od czasu do czasu, tylko regularne stosowanie przynosi efekty, pierwsze widziałam po około tygodniu. Alicja też cierpiała na gazy, ale teraz odpukać wszystko jest ok

Trzymam kciuki, żeby było dobrze!

Ja też dzisiaj miałam taki atak Alicji, wiem co czujesz. Najgorsze, że nie wiadomo o co chodzi i nie za bardzo można pomóc maluszkowi.

U nas dobrze, Alicja zaczęła w końcu trafiać rączką do buzi i słychać tylko ssanie i ciamkanie Poza tym dzisiaj podjęła próbę uchwycenia zabawki. To niesamowite, że jeszcze tydzień temu tego nie umiała, a teraz taki postęp

Buziaki mamusie
A w jakiej ilości i jak często podajesz?
Ja się boję że ta dawka 3x2ml jest troche dla niego za duża. Waży niecałe 4 kg (jutro dopiero kończy 4 tygodnie) i aż słychac jak mu wszystko "furczy" w brzuszku po tym syropie. Staje sie przez to też bardzo niespokojny. Po 2 tyg. mam juz dawać 1x2ml ale teraz to się troszke waham z tą dawką

Cytat:

Gosik, Ravenne dobrze radzi, dawaj ten Debridat tak jak lekarz przepisał, pewnie wkrótce Mały poczuje się lepiej. Poza tym, to co zawsze powtarzam, kluczem do spokoju dzieka jest powtarzalność i regularność, karmienie co 3 godzinki, aktywność, sen i tak w kółko.
Mam nadzieję, że syropek mu pomoże i nie będzie się biedaczek męczył
Dzięki

Cytat:
Ja też nie lubię ebooków, a od języka niemowląt wolę "Zaklinaczkę dzieci", ta sama autorka, ale jakoś przejrzysta bardziej jest, więcej takich praktycznych porad.

Łatwy plam, czyli karmienie co 3 godziny, aktywność, spanie itd.
A mogę prosić o przesłanie Zaklinaczki?? Dostałam wcześniej "język niemowląt" a skoro to lepsze to bym może poprosiła co???
korfin@wp.pl
Z góry dziękuję

Co do łatwego planu to u mnie chyba będzie masakra. Na razie musimy wyeliminować płacz a potem sie zabiorę za resztę. Michaś jak ma dobry dzień-tj. bez płaczu to sam faktycznie budzi się co 2.5-3 godz. i wtedy domaga jedzenia, więc mamy 1/10 Planu
Gorzej w te złe dni.... tu całkowita porażka

Domi bardzo Ci współczuję

Pozdrawiam Was wszystkie i biegnę do Małego bo włączył MEGA syrenę
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:46   #490
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tubis maly...
słodziak

Cytat:

Mój dzisiaj próbował wsadzić sobie rączkę aż po nadgarstek
Lekko się zakrztusił i zrezygnował
.
każdy uczy się na błędach
Stary 2010-01-23, 16:51   #491
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
A mogę prosić o przesłanie Zaklinaczki?? Dostałam wcześniej "język niemowląt" a skoro to lepsze to bym może poprosiła co???
korfin@wp.pl
Z góry dziękuję
Ja właśnie nie mam ebooka, tylko normalną książkę, bo nie lubię czytać na kompie. Wystarczy, że forum czytam

Cytat:

każdy uczy się na błędach
Racja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 17:06   #492
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie weekend do d.... Poklocilismy sie wczoraj z malzem i nie mam ochoty nawet na niego patrzec...czego zreszta nie musze robic, bo wyszedl sobie do miasta...a ja tak jak przez caly tydzien tak samo w weekend siedze w domu...
Czasami naprawde nie wiem jak to bedzie z nami....
kochana my tez czasem jak sie pokłócimy to...ech. każdy ma swoje draki życzę szybkiej zgody
Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
A w jakiej ilości i jak często podajesz?
Ja się boję że ta dawka 3x2ml jest troche dla niego za duża. Waży niecałe 4 kg (jutro dopiero kończy 4 tygodnie) i aż słychac jak mu wszystko "furczy" w brzuszku po tym syropie. Staje sie przez to też bardzo niespokojny. Po 2 tyg. mam juz dawać 1x2ml ale teraz to się troszke waham z tą dawką
ja podaję bobotic 4x po 8 kropel i po takiej dawce też w brzuchu jakaś wojna się rozgrywa bo tylko przelewanie i jakieś dziwne inne odgłosy i Olka czasem tez marudzi jakby po tym no ale wszystkie dziewczyny piszą ze przy kropelkach reakcja nie jest natychmiastowa tylko trzeba dłużej stosowac zeby były efekty a ja dopiero od pn czy tam wt podaję więc narazie cierpiwie czekam. u nas też dziś był atak a obecnie próbuję zasnac już chyba 4 raz. udaje jej się na nie dłużej niż 40 min.

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:22   #493
flowerspower
Raczkowanie

Gosik ja tez podawałam małemu Debridat i byłam bardzo zadowolona z rezultatów. Adik pił 2x2,5ml i faktycznie po tym tak się gotowało w brzuszku ale pomogło na zaparcia i wzdęcia. Tylko uważaj, żeby nie podać go po jedzeniu bo może zemdlić i dzieciaczek zwymiotuje.
Na wzdęcia dawałam espumisan ale teraz mam infacol i chyba bardziej się sprawdza.

Edytowane przez flowerspower
Czas edycji: 2010-01-23 o 17:23
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:31   #494
zaharia
Rozeznanie

witam, swintuchy ale na klikalyscie wczoraj wieczorkiem.... az wlos sie jezyl mi na ciele.... ale przelecialam was

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Zaharia twoja córa to niedługo będzie w warkoczach pomykać.

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Zaharia

jaka czuprynka sliczne malenstwo i witaj z powrotem zahario marnotrawna

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Zahario witaj Twoja cora jest boooska te jej wlosy nie moge sie normalnie napatrzyc na nia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zaharia Miriam jest wyjatkowa, naprawde a wloski to bomba
bedziemy sie zglaszac do cioci po porady jak te czupryne pielegnowac

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
witaj w domu Mała miriam jest tak boska, że nawet mój tż nie mógł wyjść z podziwu dla jej urody i włosków!

a do mnie dzisiaj dotarła chusta! Super sprawa!
Mam tylko nadzieję, że Nili się nie poprzewraca w głowie i będzie chciała spać w łóżeczku.

czy wy wszystkie robiłyście USG bioder? Moja lekarka o tym nie wspomniała a ja zestresowana nie zapytałam. Nastepna wizyta w przyszły piątek więc zapytam czy da mi skierowanie.
uwazaj bo ci jeszcze tz podprowadzi

slonko powiedz mi jak ty Nile nosisz w tej chuscie, ja tez mam ale jakos nie umie sie do niej przekonac, mala jest taka powyginana w niej.

obowiazkowo pytaj o skierowanie na usg.

Cytat:
no i zapomniałam napisać - Zahario Twoja córeczka to poprostu jak laleczka! te włoski ma boskie chyba jeszcze nigdy nie widziałam takiej bujnej czuprynki u małej dziewczynki
no tak i przez ta czuprynke nie wyglada na swoj wiek tylko na polroczne dziecko, dobrze, ze jest drobna.

domi- wspolczuje:przytu l:

zebra- sliczna ta twoja kruszynka
paczka- maly jest slodziakiem
kareninka- kochaniutki twoj syneczek

zch zreszta co tu mowic, odkad na naszym watku pojawijy sie malenstwa, jest pieknie, slodko i kolorowo.

mamusia zmagajacym sie z chorobami malenstw zycze wytrwalosci i powodzenia.madzia za was trzymam kciuki za szybki powrot do domu.

brombi- mnie dzisiaj tez glowa peka i przyznam sie, ze nie obylo sie bez tabletek, bo juz niezle odloty mialam. teraz troszke lepiej.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

simpatica- dziekuje za wiadomosci na priv, a podeslij to co masz.

GUCIA, KARENINKO- mam pytanie dostalam od znajomej z niemiec krople na kolki "lefax" i nie mam pojecia jak to stosowac??????? a niemieckiego ni w zab POMOCY
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:48   #495
samanthhha
Wtajemniczenie

Gucia, Bromi dziękuje Wam za odpowiedzi

To dziś biorę się za godzinę 1.00 Ale dać smoka czy butelke z wodą?
I o której potem go karmić? Wytrzyma do 3.00?

I teraz bede go karmic co 3 h - nie ma innej opcji - za dużo je.. teraz to widze.

A karmie butelką, zawsze zjada 90 ml. Teraz o 16.00 zjadł 120 i śpi do tej pory. Podawać mu już 120 ml czy nadal 90? Proszę jeszcze o odpowiedzi

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Dziewczyny dzieciaczki cudne

A tak w ogóle kupiliśmy wózek!!!
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 18:04   #496
zebra666
Zakorzenienie

Dziękujemy za komplementy

Mam pytanko jak podajcecie swoim pociechom witamine D3? prosto do buzi? dałam dziś niby do buźki ale nie widziałam czy kapło czy nie... niby się oblizywał więc założyłam, że kapło ale nie chce tak igrać,że nic mu nie podam albo za dużo...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:09   #497
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebra ja podaje od razu do buźki A to nie widzisz czy kapie kropelka? Ja zawsze widze To nie wiem..

Boziu ale mi Iwo długo śpi teraz eh..
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:21   #498
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za komplementy

Mam pytanko jak podajcecie swoim pociechom witamine D3? prosto do buzi? dałam dziś niby do buźki ale nie widziałam czy kapło czy nie... niby się oblizywał więc założyłam, że kapło ale nie chce tak igrać,że nic mu nie podam albo za dużo...
musisz się bacznie przyglądac chociaż my jak podawaliśmy babyK to cięzko było bo zanim zaczęła kapac to długo się schodziło a jak już zaczeła leciec to nie nadązałam liczyc więc jak tylko się skończyła buteleczka to zakupiliśmy Vita K która jest w kapsułkach. jedna kapsułka to jedna dawka. odrywasz taki łepek malutki i wyciskasz całosc do buziaka. o wiele wygodniejsza jest tylko nieco droższa bo za babyK zapłaciliśmy 27 zł a za Vita K 33.

Stary 2010-01-23, 18:41   #499
asioczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość

I teraz bede go karmic co 3 h - nie ma innej opcji - za dużo je.. teraz to widze.

A karmie butelką, zawsze zjada 90 ml. Teraz o 16.00 zjadł 120 i śpi do tej pory. Podawać mu już 120 ml czy nadal 90? Proszę jeszcze o odpowiedzi

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Dziewczyny dzieciaczki cudne

A tak w ogóle kupiliśmy wózek!!!
u mnie w ksiazce jest napisali, ze powino sie wlewac o 25-50 ml wiecej niz dziecko zwykle wypija. zapewnia to rezerwe na wypadek wyjatkowego glodu, czy wzrastajacego apetytu. jesli odmierzasz dokladnie tyle, ile dziecko powinno wypic, i za kazdym razem oproznia butle do ostatniej kropli, nigdy nie masz pewnosci, czy nie zjadloby wiecej, gdyby to bylo mozliwe.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 18:50   #500
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
GUCIA, KARENINKO- mam pytanie dostalam od znajomej z niemiec krople na kolki "lefax" i nie mam pojecia jak to stosowac??????? a niemieckiego ni w zab POMOCY
jakbyś mogła zeskanować ulotkę i wkleić, to pomożemy

Cytat:

postaraj się dać tylko smoczka.

A co ilości, to przygotuj zawsze więcej.
Ja na noc np przygotowuje zawsze 100 ml i czasami młoda zje wszystko, zdarza się, że tylko kropelkę zostawi, a czasami wystarcza jej 60 ml. Ale też na noc nie chcę jej za bardzo żołądka obciążać
Stary 2010-01-23, 18:54   #501
zebra666
Zakorzenienie

Simpatica K mam właśnie w kapsułkach i super mi się to podaje, a problemy mam z D3, bo guzik widzę czy leci czy nie...

Samanthhha gapie się jak mu daje i gapię i nie wiem... wziełam się na sposób, że na ręce sprawdziłam jak długo jedna kropla wylatuje i w sumie chwilke to trwa.. i tak postarałam sie to trzymać tyle czasu jemu podając a on potem merdolił w buźce więc chyba kapło no... może jutro mi to lepiej pójdzie zobaczymy...

Stary 2010-01-23, 18:54   #502
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kareninko z tz to tak jest, raz lepiej raz gorzej.. wazne zeby bylo wiecej lepiej niz gorzej

a maly to bardziej dixi niz tinki to jesli chodzi o teletubisie ja tam jestem na czasie

Madziu oby szybko Grzes wrocil do domu zdrowy ucaluj go najmocniej od nas

Zebra ja podaje wit D3 z palca. najpierw krople na palca a potem palca do dzioba

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:59   #503
zebra666
Zakorzenienie

Kropka oo może tak spróbujęwytre mu ją na jęzorku hehe

Stary 2010-01-23, 19:15   #504
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Simpatica K mam właśnie w kapsułkach i super mi się to podaje, a problemy mam z D3, bo guzik widzę czy leci czy nie...
aha. no my D to od razu kupiliśmy w kapsułkach

Stary 2010-01-23, 19:25   #505
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
aha. no my D to od razu kupiliśmy w kapsułkach
a no jak ja pytałam położną jak się podaje D3(bo to ona mi powiedziła, że K lepiej jest w kapsułkach i wogle) to powiedziała, że w kroplach i nie pomyślałam, że jest też w kapsułkach no ale trudno...

Stary 2010-01-23, 19:52   #506
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Boziu ale mi Iwo długo śpi teraz eh..
Sam, jak on będzie przesypiał karmienia, to będzie w nocy nadrabiał
Jak go obudzisz i nakarmisz, to mu się krzywda nie stanie.
Asioczka dobrze pisze, żeby dawać zawsze więcej, najwyżej nie wypije.

Co do witamin to ja mam Vita K+D, więc za jednym zamachem wszystko
Tylko, że K tylko do końca 3 miesiąca, a jak się przedstawia sprawa z wit. D, ktoś wie jak długo się daje?

Łeb mnie dalej boli, wina trochę może by mi pomogło, w sumie pól lampki mogłabym wypić, ale to dopiero po karmieniu przez sen, bo potem najdłuższa przerwa będzie
Wiecie, od tygodnia za mną chodzi ( oprócz "Sex on the beach" afkors)
Coca cola
Taka zimna, z cytrynką

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-01-23 o 19:58
Stary 2010-01-23, 19:53   #507
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Mamusie karmiące piersią co ile karmicie? co 3 godz. Bo u mnie wygląda to tak góra co dwie godz.
Noc znów była straszna mała budziła się często i dzień też taki sam ehhhhh

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2010-01-23 o 20:03
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 19:58   #508
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Mamusie karmiące piersią co ile karmicie? co 3 godz. Bo u mnie wygląda to tak góra co dwie godz.
W dzień co 3 mniej więcej

Stary 2010-01-23, 20:01   #509
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Maria ja tak kamie co 2,5 -3 h ale noce przesypia mi maly i jak zje o 23:00 tak spi do 5 rano. potem znow sen i je o 7:00

a ja mam pytanie co do diety:
czy jecie krewetki lub np paluszki krabowe??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 20:05   #510
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Sandra ma średnio pory jedzenia 6, 9, 12, 15.30, między 18.30 a 19.30 (w zależności od tego jak mała jest głodna), potem dokarmiam butelką ok 23.30 przez sen

Mamusie, mam pytanie dotyczące ssania rączek, przez wasze dzieciaczki. Sandra jest już w łóżeczku i od kiedy odkryła, że są rączki, które można czasem polizać, czy nawet possać (zwłaszcza jak jej smoczek wypadnie), to teraz słyszę, że mlaska i ssie łapki. Czy to zły znak, czy coś przejściowego? bo smoczka nadal przyjmuje. Ale pozwolić jej, żeby trochę te łapki possała, czy raczej starać się, żeby za dużo do buzi nie pchała (trochę to chaotyczne, co napisałam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi )

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości