|
|
#3181 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, jesteś na chwilę obecną w bardzo podobnej sytuacji, w jakiej ja byłam jeszcze niedawno. Również 5 lat związku, wiele wzlotów i upadków, i zaczęło się dziać podobnie jak u Ciebie. ex nie zwracał uwagi na MOJE uczucia, bo liczyły się tylko jego. również potrafił się do mnie chamsko odezwać, a 'zamknij sie' to była chyba jedna z przyjemniejszych form komunikacji werbalnej z tym osobnikiem wydaje mi się, że u Was nastapił po prostu przesyt, za duzo mieliście siebie na co dzień, z tego, co kojarze widujecie sie kazdego dnia, wiec nawet jesli jest jakas sprzeczka nie macie mozliwosci ochłonąc i spojrzeć z innej perspektywy. No, sama pomyśl. Jest kłotnia, awantura, obwiniacie się wzajemnie, rozstajecie w niezgodzie, na drugi dzień znowu się widzicie i machina się nakręca. nadal jest żal i złośc do drugiej osoby, z tym, ze jeszcze wieksza, bo od wczoraj emocje nie opadły. i oboje sie wciąż nakręcacie.nie jestem zwolenniczką 'odpoczywania od siebie' w związku, ale myśle, ze powinniscie poluzowac więzi, odetchnąc od siebie, sprawdzic, czy zatesknicie. a nie ze on i tak wydzwania do Ciebie kilka razy dziennie, czym tylko bardziej się denerwuje. ja mojego exa zostawiłam bo nie dbał o moje uczucia, nie docieralo do niego, ze boli mnie cos, co wg niego jest błahostką. to jest chyba najtrudniejsze w byciu razem, zwykła ludzka empatia.
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
nereide jak mówiły dziewczyny musisz z nim pogadac.. Facet nie wróżka nie domyśli się co ci siedzi w głowie. I powinnaś mniej czasu spędzac rozpamiętywaniem poprzedniego związku i zaufac na nowo. Bo przez takie zachowanie można wszystko (za przeproszeniem) spie***c.
Cytat:
![]() Cytat:
ale zawsze coś się w barze domowym znajdzie Odejdź moim zdaniem. Wykończysz się. Jak mówił znajdz sobie innego, kup sobie coś ładnego. Posprzątaj wszystko dokładnie (ja tak zrobiłam żeby zakończyc związek.. posprzątałam wszystko... koc dywan poszły do prania.. wszystko gdzie on był z mojego domu wyrzuciłam.. radio na fula i podziałało)
|
||
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Mandy, nie znam Ciebie, Twojego TŻ, ale z tego, co piszesz to Wasza relacja w ogole nie jawi mi się jako związek
)odpowiedz sama sobie, nie wolałabyś tego zakonczyc i wreszcie odetchnać? jasne, ze to jedna z trudniejszych decyzji, ale w imię czego masz się tak męczyć? wiadomo, że raz jest dobrze, potem źle, ale jeśli bilans wychodzi ujemny to czas na radykalne kroki. warto po roztsaniu troche pocierpiec, bo trudno tego uniknąć, ale potem znowu wychodzi słońce Hm, ale co ja właściwie mam mu powiedzieć? że jestem zazdrosna o jakies dziewuchy z pracy? z resztą jemu by się to chyba nawet spodobało, uwielbia mnie prowokować i wzbudzać we mnie zazdrość pomijam Jego durnowate żarciki a'la podryw kolezanek mnie się wydaje ze naprawde mam o co sie wsciekac...
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest zmęczony? znudzony? wdarła się w wasz związek rutyna? podporządkował sobie Ciebie, przyznaj sama... nie nazywaj siebie idiotką, bo tak nie jest, ja pewnie też bym pisała... jest pewna granica, której się nie przekracza... zastanów się dobrze, czego nie jesteś w stanie zaakceptować... dla mnie brak szacunku dałby mi dużo do myślenia. i wyluzuj! nie pisz, nie odzywaj się, bo sama widzisz, że nie ma to teraz sensu... jeśli telefon nie jest Ci potrzebny, wyłącz go. może będzie się do Ciebie dobijał. jak wrócisz do akademika, wyjdź z ludźmi, pokaż mu, że masz też swoje życie, tak jak radziły Ci dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- mandy, ja rozumiem, e kochasz... zobacz ile mu ju wybaczyłaś. ja też jestem w stanie dużo przegryź, przemilczeć... ale spójrz na to jak on Cię teraz traktuje... zero szacunku. yym, dla mnie słowa, że "zastanowi się nad sensem związku i rozstaniem" byłb dość jasną przesłanką, wtedy chyba bym sama wszystko zakończyła. |
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie chodzi o to, żeby całkowicie urwać kontakt, tylko zeby np ograniczyc do do jedneg0o telefonu dziennie, powiedzmy wieczorem, krotka rozmowa na spokojnie, jak minal dzien, jakie plany na jutro itd. jesli czujesz, ze masz zły dzien, mozesz wybuchnac i awantura gotowa, napisz do Niego cos w stylu, ze masz kiepski humor i nie chcesz go nim zarazic no bo po co masz z nim rozmawiac/spotykac sie, jesli nie masz na to ochoty, wiec suma sumarum to spotkanie nie bedzie dla Ciebie zadna przyjemnościa, a tylko zaostrzy sytuacje... ja podobnie jak Ty myslalam, ze ex mnie nie kocha. nasze rozmowy na temat tego, ze jego postepowanie mnie rani przynosily tylko krotkotrwaly skutek. i zataczało sie błedne koło. moja frustracja rosła, bo wysuwalam wnioski, ze skoro on nie ma na uwadze moich uczuc, to znaczy ze nie mnie kocha. teraz mysle, ze byl po prostru zmeczony mna i moimi 'pretensjami'. chyba jak juz widzial moje łzy i slyszal kolejne 'kochanie, bo mnie ranisz swoim zachowaniem', automatycznie sie wylaczal, odwracal kota ogonem bo nie umial sprostac moim oczekiwaniom. ja odeszlam, ale zlozylo sie na to wiele innych spraw. zaczelismy byc razem jako dzieciaki, bylismy ze soba w okresie, kiedy czlowiek najbardziej sie rozwija, ksztaltuje sie jego osobowosc, przychodzi ciekawosc swiata. rozminelismy sie zwyczajnie, juz nie bylo nam po drodze. zjadla nas rutyna i jego egoizm. chociaz wiem, ze na swoj sposob mnie kochal, i kocha nadal... ale nie mozna dawac drugiej szansy po raz dzisiaty, dwudziesty...
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Madame dlatego uwazam ze milosc wyznaje sie czynami a nie słowami.
coz z tego ze Ci mowi ze kocha, ze chce Cie za żone, ze jestes wspaniała jak swoimi czynami tego nie potwierdza? coz Ci po takiej milosci? czy ktos kto kocha rani druga osobe? czy sprawia jej przykrosc?moja rada... daj na wstrzymanie. nie odzywaj sie. niech siedzi na tych imieninach i bawi sie dobrze. sprobuj wziac na dystans. wyluzuj. odpocznij. daj mu czas. zalatwianie takich spraw na szybko pod wplywem emocji to zle rokuje. jutro nowy dzien. jutro zadzwon czy tam postkajcie sie i pogadajcie. na zywo. przez smsy,gg to tylko pogorszyc mozna.
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pamietaj, ze kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana skoro to dla Ciebie takie zenujące, zrób z tego żart, idź tam dla smiechu i żeby sobie pokpić troszkę z konkursów piekności. wiesz, mysle ze warto, bo kazde nowe doswiadczenie czegos nas uczy, moze i taka przygoda wniesie cos swiezego i wartosciowego do Twojego zycia ![]() a, no i laptopy piechotą nie chodza, więc wiesz, szpile na nogi i smigaj
|
|
|
#3193 |
|
BAN stały
|
Napisal do mnie, ze chce to juz skonczyc. I jeszcze cos takiego : 'mam dosc wiecznego czepiania sie. non stop sie o wszystko czepiasz a Ty dziwisz sie ze ja sie tym nie przejmuje - bo nie
i juz nie bede sie tym przejmowal, a wiesz czemu? bo gdybym marwil sie ze tobie cos nie odpowiada to mialbym nieustanna depresje sama sobie na to zapracowalas i ja juz sie nie zmienie przykro mi"
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba za bardzo przeżywam wszystkie rozstania- nawet wizażanek.
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Madame nie kontunuuj dzis z nim rozmowy bo to jest bez sensu! co bedziecie sie teraz rozstanwac przez smsy? po 5 latach? prosze cie... nie odpisuj. daj spokoj. niech emocje opadna.
|
|
#3196 |
|
BAN stały
|
co ja mam mu odpisac?
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madame, może to i lepiej? ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- kamila ma rację, zero odpowiedzialności w nim! jest tchórzem! jeśli chce się rozstać, to niech Ci powie to w oczy! |
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
nic!!! nic nie odpisuj! chyba ze bardzo chcesz dzis zakonczyc zwiazek i uswiadomic go ze mial racje a potem przeplakac calą noc
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pisz do niego, tak już pisałam.. niech te emocje opadną. Edytowane przez jagaaaaa Czas edycji: 2010-01-23 o 22:12 |
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Copyraptor
|
NIC!
Ignoruj go, i czekaj na jego kolejny ruch. Idę o zakład, że za dwa dni wróci z płaczem, jeżeli tylko ZUPEŁNIE nie będziesz się odzywać. |
|
|
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
Madame, i jutro też daj sobie na wstrzymanie. smsy i wszelkie takie drogi komunikacji to zUo, dużo łatwiej cos napisac, zadac bol drugiej osobie nie patrzac jej w oczy.
uwazam, ze tym razem, chocby nie wiem co, nie powinnas pierwsza wyciagac reki na zgode. bo on znowu gotowy pomyslec, ze ma racje i Ty jestes winna. proponuje w ogole natentychmiast wstac, wyjsc z domu i znalezc sobie jakas rozywke, cos co lubisz i Cie odstresuje
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/762791/Jesli-...lupi-by-odejsc
jakaś prawda w tym jest, nic na siłę... |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdzam własnym przykladem tż przyleciał bo dniach absolutnego milczenia i w drzwiach juz przepraszac zaczął
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
No, to czas na list do parafian!
Moje drogie Zazdrośnice, otóż, śledząc namiętnie, aczkolwiek okazjonalnie Wasze posty muszę stwierdzić, iż niejeden związek tu opisany powinien być już przeszłością. Wiem, powtarzam się, ale chyba nie zdajecie sobie sprawy, w jak beznadziejnych relacjach tkwicie. Po pierwsze, dajecie się traktować jak roślinki w ciasnej doniczce, których nikt nie ma ochoty podlewać. Łudzicie się, że facet sobie przypomni i jednak zrozumie, że o kobietę trzeba dbać. I co? WIADERKO. Rozumiem, że facet może być zajęty/zapracowany/mieszkać daleko, ale żyjemy w XXI wieku, mamy telefony, maila, skype'a, naszą-klasę, cokolwiek, napisanie jednego SMSa nie zajmuje więcej niż 20 sekund! Po drugie, dajecie się oszukiwać. Każdy człowiek czasami kłamie, ale są kłamstwa i są KŁAMSTWA. Jak facet kłamie w żywe oczy i przysięga w kółko poprawę, to czas pokazać mu drzwi. Dajcie spokój, chcecie cały czas zastanawiać się, czy to co powiedział to prawda czy znowu ściemnia?! Po trzecie, nie rozmawiacie. Zastanawiam się, ile związków układałoby się jak w bajce gdybyście zamiast pisać tutaj i wylewać żale rozmawiały bezpośrednio z samymi zainteresowanymi. Obrażenie się i trzaśnięcie drzwiami to nie jest najlepsza metoda komunikacji, czasami lepiej posadzić faceta naprzeciwko siebie i powiedzieć "Słuchaj, koleś, mamy problem...". Bez agresji, dla odmiany. Uważam też, że za dużo myślicie. Wasze matematyczne umysły z łatwością dokonują analizy każdego ruchu i słowa Tżta. Jak facet mówi, że nie chce mu się gadać, to trzeba mu dać spokój a nie zadręczać pretensjami i zarzucać, że nie interesuje go dobro związku. No, Amen ![]() PS. Nie żebym była ekspertem, ale takie luźne myśli mi się nasunęły
|
|
#3205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() grunt to olewka CAŁKOWITA!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak reszta, ale pogrubione swieta racja. daj spokoj, wyluzowac, nie nakrecac sie jeszcze bardziej bo on nie slucha, on nie reaguje, on milczy. nie chce mu sie gadac? to nie. bez łaski. niech wie ze pępkiem swiata nie jest.
|
|
|
#3209 |
|
BAN stały
|
Za pozno, ale jestem beznadziejna
Najpierw mu napisalam ze skoro potrafi zerwac po 5 latach przez smsa to po co ze mna byl tyle czasu, odp ze pogadamy jak znajde czas. A pozniej przyznalam mu racje. Tak jestem zla i niedobra, przeprosilam za wszystko. Zyczylam szczescia na nowej drodze zycia i ze nie bede go zmuszac do spotkania... Ehhh dlaczego tak pozno odczytalam zeby nic nie pisac? |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

wydaje mi się, że u Was nastapił po prostu przesyt, za duzo mieliście siebie na co dzień, z tego, co kojarze widujecie sie kazdego dnia, wiec nawet jesli jest jakas sprzeczka nie macie mozliwosci ochłonąc i spojrzeć z innej perspektywy. No, sama pomyśl. Jest kłotnia, awantura, obwiniacie się wzajemnie, rozstajecie w niezgodzie, na drugi dzień znowu się widzicie i machina się nakręca. nadal jest żal i złośc do drugiej osoby, z tym, ze jeszcze wieksza, bo od wczoraj emocje nie opadły. i oboje sie wciąż nakręcacie.

" ,
Odejdź moim zdaniem. Wykończysz się. Jak mówił znajdz sobie innego, kup sobie coś ładnego. Posprzątaj wszystko dokładnie (ja tak zrobiłam żeby zakończyc związek.. posprzątałam wszystko... koc dywan poszły do prania.. wszystko gdzie on był z mojego domu wyrzuciłam.. radio na fula i podziałało)
)
pomijam Jego durnowate żarciki a'la podryw kolezanek
mnie się wydaje ze naprawde mam o co sie wsciekac...

bez łaski. niech wie ze pępkiem swiata nie jest.