Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 21:32   #3181
MadameButterfly6
BAN stały

Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
madame, przykre to, że nie zadbał o Twoje potrzeby, tylko zachował się egoistycznie i miał za przeproszeniem gdzieś to, że Ty chciałaś sobie coś kupić...
"zamknij się" - nieładnie, ja bym mu chyba w papę wymalowała za taką odzywkę, ja jeszcze nigdy nie usłyszałam takiego słowa z ust mojego, takie odzywki to do koleżanek, a nie do ukochanej osoby...
pierwsza zaproponowałaś mu spotkanie, nie chciał to NIE, bez łaski, a potem zmienia nagle zdanie, gorzej niż baba, pobawił się w kotka i myszkę z Tobą w tym momencie...
nie daj mu rządzić sobą, niech wie, że skoro on nie uwzględnia Ciebie w swoich planach to Ty jego też nie będziesz!
wiem, że to trudne, ale skup się na nauce, po co masz zawalić przez niego?
no i porozmawiaj z nim na temat tej całej sytuacji... zapewne będzie tak, że wyprze się wszystkiego, ale bądź stanowcza, aż zrozumie swój błąd
Kurcze sama nie wiem juz co mam robic... Ostatnio mowil, ze zmienimi sie oboje i ze on naprawi to co zrobil i ze mnie bardzo kocha... Ehem widze jak sie stara i jak mu zalezy. Doszlam do wniosku, ze on mnie juz nie kocha i nic do mnie nie czuje. Tylko nie umie mi tego powiedziec. Szkoda, lepsza gorsza prawda niz wieczne nadzieje... W dodatku robie z siebie totalna idiotke, pisze do niego smsy, na gg a on nic. Jestem glupia
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 21:35   #3182
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Kurcze sama nie wiem juz co mam robic... Ostatnio mowil, ze zmienimi sie oboje i ze on naprawi to co zrobil i ze mnie bardzo kocha... Ehem widze jak sie stara i jak mu zalezy. Doszlam do wniosku, ze on mnie juz nie kocha i nic do mnie nie czuje. Tylko nie umie mi tego powiedziec. Szkoda, lepsza gorsza prawda niz wieczne nadzieje... W dodatku robie z siebie totalna idiotke, pisze do niego smsy, na gg a on nic. Jestem glupia
hmm.. może sie nie znam.. ale nie myślę ze on cie przestał kochać, tylko po prostu przyzwyczaił sie do takiego związku. on pewnie jest zmeczony tym wszystkim i ma chyba tyle samo dość co ty. nie odzywajcie sie do siebie naraze bo tylko sie poklocicie, niech te emocje opadaną i potem możecie podjąć jakąś decyzje.
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 21:37   #3183
nereide
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, ze nie doaradzam, ale jestem w rozsypce. Tz jest na gg i nawet sie nie odezwal, a dzwonilam i pisalam do niego. Ehhh, on mnie chyba juz naprawde nie kocha Po co ja sie glupia ludze?

Wiesz, jesteś na chwilę obecną w bardzo podobnej sytuacji, w jakiej ja byłam jeszcze niedawno. Również 5 lat związku, wiele wzlotów i upadków, i zaczęło się dziać podobnie jak u Ciebie. ex nie zwracał uwagi na MOJE uczucia, bo liczyły się tylko jego. również potrafił się do mnie chamsko odezwać, a 'zamknij sie' to była chyba jedna z przyjemniejszych form komunikacji werbalnej z tym osobnikiem wydaje mi się, że u Was nastapił po prostu przesyt, za duzo mieliście siebie na co dzień, z tego, co kojarze widujecie sie kazdego dnia, wiec nawet jesli jest jakas sprzeczka nie macie mozliwosci ochłonąc i spojrzeć z innej perspektywy. No, sama pomyśl. Jest kłotnia, awantura, obwiniacie się wzajemnie, rozstajecie w niezgodzie, na drugi dzień znowu się widzicie i machina się nakręca. nadal jest żal i złośc do drugiej osoby, z tym, ze jeszcze wieksza, bo od wczoraj emocje nie opadły. i oboje sie wciąż nakręcacie.

nie jestem zwolenniczką 'odpoczywania od siebie' w związku, ale myśle, ze powinniscie poluzowac więzi, odetchnąc od siebie, sprawdzic, czy zatesknicie. a nie ze on i tak wydzwania do Ciebie kilka razy dziennie, czym tylko bardziej się denerwuje.

ja mojego exa zostawiłam bo nie dbał o moje uczucia, nie docieralo do niego, ze boli mnie cos, co wg niego jest błahostką. to jest chyba najtrudniejsze w byciu razem, zwykła ludzka empatia.
Stary 2010-01-23, 21:38   #3184
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

nereide jak mówiły dziewczyny musisz z nim pogadac.. Facet nie wróżka nie domyśli się co ci siedzi w głowie. I powinnaś mniej czasu spędzac rozpamiętywaniem poprzedniego związku i zaufac na nowo. Bo przez takie zachowanie można wszystko (za przeproszeniem) spie***c.

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam wiadomość, że zapraszają mnie na casting 27 stycznia o 18.30. Mam zabrać szpilki i ubranie podkreślające figurę. Chyba naprawdę nie jestem na to gotowa
je! je! je! bierzesz boskie szpilki wbijasz się w coś ładnie podkreślającego twoją boską figurkę i będą zachwyceni uwierz w siebie. Nie wstydzisz się przed facetem nago więc czego tutaj się bac?

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
wazne że TŻ Ci robi takie niespodzianki miłe i Ci w czynach pokazuje jak bardzo Cie Kocha

Spakowałam rzeczy swojego TŻta..
Najpierw miał tego focha dziś, oczywiście znów mnie kompletnie olewał, mimo ze obiecywał w czwartek że to zmieni.. Napisałam mu to... Jego odpowiedź " ****a jak zwykle moja wina wszystko , mam juz tego wszystkiego dosyc rozumiesz? mam dosc. Znajdz sobie lepszego a nie tylko wiecznie narzekasz " .
Po tym smsie, chcialam do niego zadzwonic, nie odbierał wcale. Napisalam czemu nigdy nie odbiera moich telefonów.
Odpisał "Bo nie mam zamiaru ani ochoty teraz rozmawiac, nie dzwon bo nie odbiore".
Ja na to,ze przez takie coś mysle ze nie jest wcale w domu,
a on "Niech Ci bedzie ze gdzies jestem. Nie mam ochoty z Toba rozmawiac w ogole po prostu. I powiem otwarcie ze bede myslał dzis nad sensem tego zwiazku i rozstaniem",
Ja na to " to w takim razie zapraszam Cie do siebie, razem pomyslimy " ,
on: "nie musze myslec razem z Toba, sam dam sobie rade",
ja: "wiec ogolnie tez dasz sobie rade" ,
on: "pisz tak dalej to na pewno szybko podejme decyzje"

nie musi, ułatwie mu....... mam dosyć.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

teraz napisał "moge wiedzieć co robisz?"

co go to obchodzi..niech spada z mojego życia.

Pisałam wam kiedyś, że po kłótni z TŻ piłam sobie sama wino.. Dziś z kolei wódki się napiłam. Nie żeby sie upic. Tylko sobie poprawić humor
mam podobnie.. zły humor i mogę pic.... eh. tylko ja jeszcze 18 nie mam ale zawsze coś się w barze domowym znajdzie Odejdź moim zdaniem. Wykończysz się. Jak mówił znajdz sobie innego, kup sobie coś ładnego. Posprzątaj wszystko dokładnie (ja tak zrobiłam żeby zakończyc związek.. posprzątałam wszystko... koc dywan poszły do prania.. wszystko gdzie on był z mojego domu wyrzuciłam.. radio na fula i podziałało) 3maj się tam
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 21:41   #3185
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
Oo nowy telefonik i jak się sprawuje?

Mi bardzo się podoba samsung corby z wyglądu - zakochać się idzie..
mi też mi też!

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 21:46   #3186
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nereide Pokaż wiadomość
Wiesz, jesteś na chwilę obecną w bardzo podobnej sytuacji, w jakiej ja byłam jeszcze niedawno. Również 5 lat związku, wiele wzlotów i upadków, i zaczęło się dziać podobnie jak u Ciebie. ex nie zwracał uwagi na MOJE uczucia, bo liczyły się tylko jego. również potrafił się do mnie chamsko odezwać, a 'zamknij sie' to była chyba jedna z przyjemniejszych form komunikacji werbalnej z tym osobnikiem wydaje mi się, że u Was nastapił po prostu przesyt, za duzo mieliście siebie na co dzień, z tego, co kojarze widujecie sie kazdego dnia, wiec nawet jesli jest jakas sprzeczka nie macie mozliwosci ochłonąc i spojrzeć z innej perspektywy. No, sama pomyśl. Jest kłotnia, awantura, obwiniacie się wzajemnie, rozstajecie w niezgodzie, na drugi dzień znowu się widzicie i machina się nakręca. nadal jest żal i złośc do drugiej osoby, z tym, ze jeszcze wieksza, bo od wczoraj emocje nie opadły. i oboje sie wciąż nakręcacie.

nie jestem zwolenniczką 'odpoczywania od siebie' w związku, ale myśle, ze powinniscie poluzowac więzi, odetchnąc od siebie, sprawdzic, czy zatesknicie. a nie ze on i tak wydzwania do Ciebie kilka razy dziennie, czym tylko bardziej się denerwuje.

ja mojego exa zostawiłam bo nie dbał o moje uczucia, nie docieralo do niego, ze boli mnie cos, co wg niego jest błahostką. to jest chyba najtrudniejsze w byciu razem, zwykła ludzka empatia.
Masz calkowita racje. Tylko moj TZ moglby mi powiedziec, ze nie chce zebym sie do niego odzywala... Byloby mi latwiej, a tak to ja nie wiem co ja mam myslec. Kurcze boje sie, ze zakoncze ten zwiazek z tych samych powodow co Ty... On tez nie rozumial, ze robi cos co sprawia Ci przykrosc? Nie ogarnal sie? Jak to wyszlo?
Stary 2010-01-23, 21:48   #3187
nereide
Raczkowanie

Mandy, nie znam Ciebie, Twojego TŻ, ale z tego, co piszesz to Wasza relacja w ogole nie jawi mi się jako związek przecież on się zachowuje, jakby miał chorobę dwubiegunową! raz Ci pisze, że ma dosyć i jesteś czepialska, a zaraz potem smsy, że na pewno jestem z nim nieszczęśliwa i on nie jest dla Ciebie wystarczająco dobry (mam nadzieje, ze niczego nie pokręcilam)

odpowiedz sama sobie, nie wolałabyś tego zakonczyc i wreszcie odetchnać? jasne, ze to jedna z trudniejszych decyzji, ale w imię czego masz się tak męczyć? wiadomo, że raz jest dobrze, potem źle, ale jeśli bilans wychodzi ujemny to czas na radykalne kroki. warto po roztsaniu troche pocierpiec, bo trudno tego uniknąć, ale potem znowu wychodzi słońce

Hm, ale co ja właściwie mam mu powiedzieć? że jestem zazdrosna o jakies dziewuchy z pracy? z resztą jemu by się to chyba nawet spodobało, uwielbia mnie prowokować i wzbudzać we mnie zazdrość pomijam Jego durnowate żarciki a'la podryw kolezanek mnie się wydaje ze naprawde mam o co sie wsciekac...
Stary 2010-01-23, 21:57   #3188
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
może nie jest tak, że nie kocha Cię już...
jest zmęczony? znudzony? wdarła się w wasz związek rutyna?
podporządkował sobie Ciebie, przyznaj sama...
nie nazywaj siebie idiotką, bo tak nie jest, ja pewnie też bym pisała...
jest pewna granica, której się nie przekracza...
zastanów się dobrze, czego nie jesteś w stanie zaakceptować...
dla mnie brak szacunku dałby mi dużo do myślenia.
i wyluzuj! nie pisz, nie odzywaj się, bo sama widzisz, że nie ma to teraz sensu... jeśli telefon nie jest Ci potrzebny, wyłącz go. może będzie się do Ciebie dobijał.
jak wrócisz do akademika, wyjdź z ludźmi, pokaż mu, że masz też swoje życie, tak jak radziły Ci dziewczyny

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

mandy, ja rozumiem, e kochasz... zobacz ile mu ju wybaczyłaś. ja też jestem w stanie dużo przegryź, przemilczeć...
ale spójrz na to jak on Cię teraz traktuje...
zero szacunku.
yym, dla mnie słowa, że "zastanowi się nad sensem związku i rozstaniem" byłb dość jasną przesłanką, wtedy chyba bym sama wszystko zakończyła.

Wymiana
Stary 2010-01-23, 21:59   #3189
nereide
Raczkowanie

Cytat:
Masz calkowita racje. Tylko moj TZ moglby mi powiedziec, ze nie chce zebym sie do niego odzywala... Byloby mi latwiej, a tak to ja nie wiem co ja mam myslec. Kurcze boje sie, ze zakoncze ten zwiazek z tych samych powodow co Ty... On tez nie rozumial, ze robi cos co sprawia Ci przykrosc? Nie ogarnal sie? Jak to wyszlo?

ale nie chodzi o to, żeby całkowicie urwać kontakt, tylko zeby np ograniczyc do do jedneg0o telefonu dziennie, powiedzmy wieczorem, krotka rozmowa na spokojnie, jak minal dzien, jakie plany na jutro itd. jesli czujesz, ze masz zły dzien, mozesz wybuchnac i awantura gotowa, napisz do Niego cos w stylu, ze masz kiepski humor i nie chcesz go nim zarazic no bo po co masz z nim rozmawiac/spotykac sie, jesli nie masz na to ochoty, wiec suma sumarum to spotkanie nie bedzie dla Ciebie zadna przyjemnościa, a tylko zaostrzy sytuacje...

ja podobnie jak Ty myslalam, ze ex mnie nie kocha. nasze rozmowy na temat tego, ze jego postepowanie mnie rani przynosily tylko krotkotrwaly skutek. i zataczało sie błedne koło. moja frustracja rosła, bo wysuwalam wnioski, ze skoro on nie ma na uwadze moich uczuc, to znaczy ze nie mnie kocha. teraz mysle, ze byl po prostru zmeczony mna i moimi 'pretensjami'. chyba jak juz widzial moje łzy i slyszal kolejne 'kochanie, bo mnie ranisz swoim zachowaniem', automatycznie sie wylaczal, odwracal kota ogonem bo nie umial sprostac moim oczekiwaniom. ja odeszlam, ale zlozylo sie na to wiele innych spraw. zaczelismy byc razem jako dzieciaki, bylismy ze soba w okresie, kiedy czlowiek najbardziej sie rozwija, ksztaltuje sie jego osobowosc, przychodzi ciekawosc swiata. rozminelismy sie zwyczajnie, juz nie bylo nam po drodze. zjadla nas rutyna i jego egoizm. chociaz wiem, ze na swoj sposob mnie kochal, i kocha nadal... ale nie mozna dawac drugiej szansy po raz dzisiaty, dwudziesty...
Stary 2010-01-23, 21:59   #3190
kamila2006
Zakorzenienie

Madame dlatego uwazam ze milosc wyznaje sie czynami a nie słowami. coz z tego ze Ci mowi ze kocha, ze chce Cie za żone, ze jestes wspaniała jak swoimi czynami tego nie potwierdza? coz Ci po takiej milosci? czy ktos kto kocha rani druga osobe? czy sprawia jej przykrosc?

moja rada... daj na wstrzymanie. nie odzywaj sie. niech siedzi na tych imieninach i bawi sie dobrze. sprobuj wziac na dystans. wyluzuj. odpocznij. daj mu czas. zalatwianie takich spraw na szybko pod wplywem emocji to zle rokuje. jutro nowy dzien. jutro zadzwon czy tam postkajcie sie i pogadajcie. na zywo. przez smsy,gg to tylko pogorszyc mozna.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 21:59   #3191
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
nereide jak mówiły dziewczyny musisz z nim pogadac.. Facet nie wróżka nie domyśli się co ci siedzi w głowie. I powinnaś mniej czasu spędzac rozpamiętywaniem poprzedniego związku i zaufac na nowo. Bo przez takie zachowanie można wszystko (za przeproszeniem) spie***c.

je! je! je! bierzesz boskie szpilki wbijasz się w coś ładnie podkreślającego twoją boską figurkę i będą zachwyceni uwierz w siebie. Nie wstydzisz się przed facetem nago więc czego tutaj się bac?

mam podobnie.. zły humor i mogę pic.... eh. tylko ja jeszcze 18 nie mam ale zawsze coś się w barze domowym znajdzie Odejdź moim zdaniem. Wykończysz się. Jak mówił znajdz sobie innego, kup sobie coś ładnego. Posprzątaj wszystko dokładnie (ja tak zrobiłam żeby zakończyc związek.. posprzątałam wszystko... koc dywan poszły do prania.. wszystko gdzie on był z mojego domu wyrzuciłam.. radio na fula i podziałało) 3maj się tam
Na casting może pójdę, ale gdyby mnie wybrali dalej to raczej , czuję, że to nie moja bajka, umarłabym z poczucia wszechogarniającej żenady :/

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 22:05   #3192
nereide
Raczkowanie

Cytat:
Na casting może pójdę, ale gdyby mnie wybrali dalej to raczej , czuję, że to nie moja bajka, umarłabym z poczucia wszechogarniającej żenady :/

pamietaj, ze kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana

skoro to dla Ciebie takie zenujące, zrób z tego żart, idź tam dla smiechu i żeby sobie pokpić troszkę z konkursów piekności. wiesz, mysle ze warto, bo kazde nowe doswiadczenie czegos nas uczy, moze i taka przygoda wniesie cos swiezego i wartosciowego do Twojego zycia

a, no i laptopy piechotą nie chodza, więc wiesz, szpile na nogi i smigaj
Stary 2010-01-23, 22:05   #3193
MadameButterfly6
BAN stały

Napisal do mnie, ze chce to juz skonczyc. I jeszcze cos takiego : 'mam dosc wiecznego czepiania sie. non stop sie o wszystko czepiasz a Ty dziwisz sie ze ja sie tym nie przejmuje - bo nie i juz nie bede sie tym przejmowal, a wiesz czemu? bo gdybym marwil sie ze tobie cos nie odpowiada to mialbym nieustanna depresje sama sobie na to zapracowalas i ja juz sie nie zmienie przykro mi"
Stary 2010-01-23, 22:07   #3194
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisal do mnie, ze chce to juz skonczyc. I jeszcze cos takiego : 'mam dosc wiecznego czepiania sie. non stop sie o wszystko czepiasz a Ty dziwisz sie ze ja sie tym nie przejmuje - bo nie i juz nie bede sie tym przejmowal, a wiesz czemu? bo gdybym marwil sie ze tobie cos nie odpowiada to mialbym nieustanna depresje sama sobie na to zapracowalas i ja juz sie nie zmienie przykro mi"
Nie wiem co Ci powiedzieć.
Chyba za bardzo przeżywam wszystkie rozstania- nawet wizażanek.

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 22:07   #3195
kamila2006
Zakorzenienie

Madame nie kontunuuj dzis z nim rozmowy bo to jest bez sensu! co bedziecie sie teraz rozstanwac przez smsy? po 5 latach? prosze cie... nie odpisuj. daj spokoj. niech emocje opadna.

Motywacja 100%

Stary 2010-01-23, 22:08   #3196
MadameButterfly6
BAN stały

co ja mam mu odpisac?
Stary 2010-01-23, 22:09   #3197
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

Madame, może to i lepiej?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
co ja mam mu odpisac?
kamila ma rację, zero odpowiedzialności w nim!
jest tchórzem!
jeśli chce się rozstać, to niech Ci powie to w oczy!

Wymiana
Stary 2010-01-23, 22:10   #3198
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
co ja mam mu odpisac?

nic!!! nic nie odpisuj!

chyba ze bardzo chcesz dzis zakonczyc zwiazek i uswiadomic go ze mial racje a potem przeplakac calą noc

Motywacja 100%

Stary 2010-01-23, 22:11   #3199
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
eh Madame a dopiero co chyba wczoraj pisałaś ze już będziecie razem na zawsze. ja sie tak tylko troche zgadzam z tym co ci napisał, bo pamiętam ze było u was pare razy coś co ci sie u niego nie podobało i była jakaś ciągła kłótnia. no i cóż, facet jest zmęczony a ty nie szczęśliwa.

nie pisz do niego, tak już pisałam.. niech te emocje opadną.

Edytowane przez jagaaaaa
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:12
Stary 2010-01-23, 22:11   #3200
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
co ja mam mu odpisac?
NIC!

Ignoruj go, i czekaj na jego kolejny ruch. Idę o zakład, że za dwa dni wróci z płaczem, jeżeli tylko ZUPEŁNIE nie będziesz się odzywać.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 22:12   #3201
nereide
Raczkowanie

Madame, i jutro też daj sobie na wstrzymanie. smsy i wszelkie takie drogi komunikacji to zUo, dużo łatwiej cos napisac, zadac bol drugiej osobie nie patrzac jej w oczy.

uwazam, ze tym razem, chocby nie wiem co, nie powinnas pierwsza wyciagac reki na zgode. bo on znowu gotowy pomyslec, ze ma racje i Ty jestes winna.

proponuje w ogole natentychmiast wstac, wyjsc z domu i znalezc sobie jakas rozywke, cos co lubisz i Cie odstresuje a jesli nie masz takiej mozliwosci to slucyhawki na uszy, energetyczna muzyka i idz pobiegac! mi pomaga przynajmniej i zle emocje szybciej uchodza
Stary 2010-01-23, 22:12   #3202
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

http://demotywatory.pl/762791/Jesli-...lupi-by-odejsc

jakaś prawda w tym jest, nic na siłę...

Wymiana
Stary 2010-01-23, 22:15   #3203
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
NIC!

Ignoruj go, i czekaj na jego kolejny ruch. Idę o zakład, że za dwa dni wróci z płaczem, jeżeli tylko ZUPEŁNIE nie będziesz się odzywać.

potwierdzam własnym przykladem
tż przyleciał bo dniach absolutnego milczenia i w drzwiach juz przepraszac zaczął

Motywacja 100%

Stary 2010-01-23, 22:18   #3204
szatanica1989
Zakorzenienie

No, to czas na list do parafian!

Moje drogie Zazdrośnice,

otóż, śledząc namiętnie, aczkolwiek okazjonalnie Wasze posty muszę stwierdzić, iż niejeden związek tu opisany powinien być już przeszłością. Wiem, powtarzam się, ale chyba nie zdajecie sobie sprawy, w jak beznadziejnych relacjach tkwicie.

Po pierwsze, dajecie się traktować jak roślinki w ciasnej doniczce, których nikt nie ma ochoty podlewać. Łudzicie się, że facet sobie przypomni i jednak zrozumie, że o kobietę trzeba dbać. I co? WIADERKO. Rozumiem, że facet może być zajęty/zapracowany/mieszkać daleko, ale żyjemy w XXI wieku, mamy telefony, maila, skype'a, naszą-klasę, cokolwiek, napisanie jednego SMSa nie zajmuje więcej niż 20 sekund!

Po drugie, dajecie się oszukiwać. Każdy człowiek czasami kłamie, ale są kłamstwa i są KŁAMSTWA. Jak facet kłamie w żywe oczy i przysięga w kółko poprawę, to czas pokazać mu drzwi. Dajcie spokój, chcecie cały czas zastanawiać się, czy to co powiedział to prawda czy znowu ściemnia?!

Po trzecie, nie rozmawiacie. Zastanawiam się, ile związków układałoby się jak w bajce gdybyście zamiast pisać tutaj i wylewać żale rozmawiały bezpośrednio z samymi zainteresowanymi. Obrażenie się i trzaśnięcie drzwiami to nie jest najlepsza metoda komunikacji, czasami lepiej posadzić faceta naprzeciwko siebie i powiedzieć "Słuchaj, koleś, mamy problem...". Bez agresji, dla odmiany.

Uważam też, że za dużo myślicie. Wasze matematyczne umysły z łatwością dokonują analizy każdego ruchu i słowa Tżta. Jak facet mówi, że nie chce mu się gadać, to trzeba mu dać spokój a nie zadręczać pretensjami i zarzucać, że nie interesuje go dobro związku.

No, Amen

PS. Nie żebym była ekspertem, ale takie luźne myśli mi się nasunęły

Piszę.
Stary 2010-01-23, 22:18   #3205
nereide
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
potwierdzam własnym przykladem
tż przyleciał bo dniach absolutnego milczenia i w drzwiach juz przepraszac zaczął

bo oni zawsze chcą pokazać, jacy to nie są twardzi i nieugięci, a jak sie zorientuja, ze im sie grunt pod nogami pali i kobieta nie łka gorzko i nie błaga misiaczka pysiaczka na kolanach o powrot, to wracaja z podkulonym ogonem i ich misja zakonczona niepowodzeniem

grunt to olewka CAŁKOWITA!!!!!!!!!!!
Stary 2010-01-23, 22:19   #3206
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nereide Pokaż wiadomość
pamietaj, ze kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana

skoro to dla Ciebie takie zenujące, zrób z tego żart, idź tam dla smiechu i żeby sobie pokpić troszkę z konkursów piekności. wiesz, mysle ze warto, bo kazde nowe doswiadczenie czegos nas uczy, moze i taka przygoda wniesie cos swiezego i wartosciowego do Twojego zycia

a, no i laptopy piechotą nie chodza, więc wiesz, szpile na nogi i smigaj
Heh, w sumie masz rację, tylko jak zacznę sobie jaja robić z tej szopki to mnie wywalą od razu

Piszę.
Stary 2010-01-23, 22:22   #3207
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Moje drogie Zazdrośnice,

otóż, śledząc namiętnie, aczkolwiek okazjonalnie Wasze posty muszę stwierdzić, iż niejeden związek tu opisany powinien być już przeszłością. Wiem, powtarzam się, ale chyba nie zdajecie sobie sprawy, w jak beznadziejnych relacjach tkwicie.

Po pierwsze, dajecie się traktować jak roślinki w ciasnej doniczce, których nikt nie ma ochoty podlewać. Łudzicie się, że facet sobie przypomni i jednak zrozumie, że o kobietę trzeba dbać. I co? WIADERKO. Rozumiem, że facet może być zajęty/zapracowany/mieszkać daleko, ale żyjemy w XXI wieku, mamy telefony, maila, skype'a, naszą-klasę, cokolwiek, napisanie jednego SMSa nie zajmuje więcej niż 20 sekund!

Po drugie, dajecie się oszukiwać. Każdy człowiek czasami kłamie, ale są kłamstwa i są KŁAMSTWA. Jak facet kłamie w żywe oczy i przysięga w kółko poprawę, to czas pokazać mu drzwi. Dajcie spokój, chcecie cały czas zastanawiać się, czy to co powiedział to prawda czy znowu ściemnia?!

Po trzecie, nie rozmawiacie. Zastanawiam się, ile związków układałoby się jak w bajce gdybyście zamiast pisać tutaj i wylewać żale rozmawiały bezpośrednio z samymi zainteresowanymi. Obrażenie się i trzaśnięcie drzwiami to nie jest najlepsza metoda komunikacji, czasami lepiej posadzić faceta naprzeciwko siebie i powiedzieć "Słuchaj, koleś, mamy problem...". Bez agresji, dla odmiany.

Uważam też, że za dużo myślicie. Wasze matematyczne umysły z łatwością dokonują analizy każdego ruchu i słowa Tżta. Jak facet mówi, że nie chce mu się gadać, to trzeba mu dać spokój a nie zadręczać pretensjami i zarzucać, że nie interesuje go dobro związku.

No, Amen

święte słowa
Stary 2010-01-23, 22:24   #3208
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:

Moje drogie Zazdrośnice,

No, Amen

nie wiem jak reszta, ale pogrubione swieta racja. daj spokoj, wyluzowac, nie nakrecac sie jeszcze bardziej bo on nie slucha, on nie reaguje, on milczy. nie chce mu sie gadac? to nie. bez łaski. niech wie ze pępkiem swiata nie jest.

Motywacja 100%

Stary 2010-01-23, 22:26   #3209
MadameButterfly6
BAN stały

Za pozno, ale jestem beznadziejna
Najpierw mu napisalam ze skoro potrafi zerwac po 5 latach przez smsa to po co ze mna byl tyle czasu, odp ze pogadamy jak znajde czas.

A pozniej przyznalam mu racje. Tak jestem zla i niedobra, przeprosilam za wszystko. Zyczylam szczescia na nowej drodze zycia i ze nie bede go zmuszac do spotkania... Ehhh dlaczego tak pozno odczytalam zeby nic nie pisac? Dlaczeo???? Ale zaluje... no trudno.... Pewnie nie odpisze nic. I dobrze, niech spierdala. nie chce go widziec na oczy. Niech mowi wszystkim ze to moja wina i jestem zla i niedobra. Niech ma satysfakcje...
Stary 2010-01-23, 22:27   #3210
nereide
Raczkowanie

Cytat:
Heh, w sumie masz rację, tylko jak zacznę sobie jaja robić z tej szopki to mnie wywalą od razu
mogłaś jeszcze znaleźć jakąs dziunię, która by się chciała przylansować i zrobic mały deal: ona zgarnia tytuł i koronę, szarfe, kwiaty i wywiad dla telewizji regionalnej, a Ty bierzesz lapka pod pache

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości