Październikowe PM :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 22:14   #2131
kalinkap13
Rozeznanie

Dot.: Październikowe PM :)

a co tu tak cicho...?

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 18:11   #2132
__Lara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
mamy załatwione podstawowe rzeczy typu: sala, dekoratorka, cukiernia, zespół, kamera, fotograf, godzina w kościele, a cała reszta wyjdzie w praniu. bo ja tam jestem raczej z tych spokojnych PM, które na wszystko mają czas

w ogólne fajnie czytać, że nie tylko ja ze swoim Tż mamy taki krótki staż
my jesteśmy ze sobą od marca 2008 (ale pierwszy raz spotkaliśmy się pół roku wcześniej, później była długa przerwa, no i dalej to już jakoś samo się rozkręciło ) a zaręczyliśmy się we wrześniu 2009
no i ja też jestem studentką i też w tym roku się bronię, więc jesteśmy w całkiem podobnej sytuacji
a można wiedzieć skąd jesteście?

ja jakoś pogodą strasznie się nie przejmuję choć wiadomo że nie chciałabym, żeby w naszym dniu padało, ale w końcu to październik i różnie to może być, więc nie ma co się tym martwić
no ale jak wejdziecie do morza w październiku to będę was podziwiała

Ja też się w tym roku bronię i też jestem z Katowic

Ja się nie przejmuje dziewczyny pogodą, tak naprawdę to niewiele od niej zależy, zwłaszcza w październiku. Przejechać z domu do kościoła, z kościoła na salę, potem do fotografa, bez pleneru, to praktycznie pogoda nie ma jakiegokolwiek znaczenia

Zazdroszczę Wam niejako takich krótkich stażów... mnie już nieco męczy chodzenie.... tyle czekania na narzeczeństwo, a teraz trzeba czekać do ślubu. Co za dużo to niezdrowo.
__Lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:44   #2133
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

No i ja się w końcu melduję na naszym październikowym wątku... Ufff... ostatnio kompletnie nie mam czasu, ja nie wiem gdzie on mi ucieka Jeszcze teraz dzień babci, dziadka więc trzeba było z kwiatuszkami pobiegać i wszystkich poodwiedzać w dniu ich święta

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
w ogólne fajnie czytać, że nie tylko ja ze swoim Tż mamy taki krótki staż
my jesteśmy ze sobą od marca 2008 (ale pierwszy raz spotkaliśmy się pół roku wcześniej, później była długa przerwa, no i dalej to już jakoś samo się rozkręciło ) a zaręczyliśmy się we wrześniu 2009
My też mamy dość "krótki"staż, jesteśmy ze sobą od stycznia 2008 zaręczyny były 21. listopada 2009 ale ślub marzył nam się już od jakiegoś czasu...tylko TŻ czekał az się obronię, bo wiedział, ze jakby mi się oświadczył przed obroną to bym mogła pracy nie dokończyć bo skupiłabym się na przygotowaniach I zapewne tak by było

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Ja jestem z Sosnowca ale ślub i wesele mamy w okolicach Kielc i stamtąd właśnie jest nasz fotograf (a dokładniej to dwóch, bo zdjęcia będzie nam robić małżeństwo ) i kamerzysta też. Za kamerzystę płacimy 1500 zł i płytkę mamy w HD. Za zdjęcia płacimy 2200 zł i mamy w tym:
-60 zdjęć wywołanych w formacie 13x18 w albumie tradycyjnym
- płytkę dvd na której znajdują się wszystkie zdjęcia (ok 400). Zdjęcia są w pełnej rozdzielczości, gotowe do wywołania,
- kolejna płytkę dvd, na której jest prezentacja multimedialna z najważniejszych wydarzeń. Prezentacja jest z podkładem muzycznym,
- duże zdjęcie 30x40 w antyramie
Oczywiście zdjęcia są od przygotowań do oczepin i plener w innym dniu

Bardzo fajna oferta, może nie najtańsza, ale najważniejsze żeby Wam się zdjecia podobały
Dziewczyny wklejajcie linki do stron waszych fotografów, ja bardzo chętnie pooglądam, może jakies pomysły podpatrze

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
ahmm, to ja drugi koniec Polski za kamerzyste malo placicie, faaajnie. u nas cena nizej 2000 nie schodzi;/ mowie o dobrym kamerzyscie..bo sa tacy za 1300/1500 zl ale jakosc..brak slow.
co do fotografa-to cena za niska nie jest.mi sie wydaje ze my placimy duuzo. placimy 2500zl a mamy w tym 40 zdjec formatu 21x15 (bez albumu), tez plytke ze zdjeciami "obrobionymi" i plytke z prezentacja multimedialna,oraz zdjecie na plotnie..
i tak jak Wy-zdjecia do konca oczepin + plener w innym dniu
chcemy wziasc dodatkowo fotoksiege, ale to koszt 1200 zl (za 50 stron)
wydaje mi sie ze nie jest tani ten nasz fotograf... ;/ ale zdjecia za to robia pieeekne
My z TŻtem wyszliśmy z założenia, że za fotografa i orkiestrę możemy dać wiecej, bo są to bardzo ważne rzeczy... od orkiestry zalezy całe wesele, a zdjęcia będą jedyną pamiątką ślubną. I tak sądziłam, ze fotograf będzie nas wiecej kosztował...
Kalinkap ale wydaje mi się, że trochę dużo chcą za tą fotoksiegę... ja szukałam trochę na necie i można taką ksiegę zrobić taniej Nawet w salonach FotoJokera wychodzą tańsze

Co do pogody to wiadomo, ze chciałabym zeby było pięknie i słonecznie, zeby sukienka nie brudziła mi się od błota i żebym nie zmarzła w kosciele w samym bolerku, ale cóż, na to wpływu niestety nie mamy

A i wiecie co, zastanawiamy się z TŻtem czy nie iść sobie już na nauki, bo u niego w parafii są w soboty i można już iść, a zaświadczenie wypiszą nam np. w sierpniu, przynajmniej mielibyśmy jedną rzecz załatwioną...Musimy to przemyśleć...

Dobrze, to ja znikam i odezwe się pewnie po weekendzie, albo w niedzielę wieczorem. Jutro czeka mnie oficjalne spotkanie rodziców moich i TŻta, co prawda się już odrobinę znają, ale trzymajcie kciuki A w niedzielę targi ślubne mam nadzieję, ze porobię trochę zdjeć sukienek... Chociaż dzisiaj baaardzo spodobała mi się ta: https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=2799326&d=1263977016

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-01-22 o 20:49
mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:55   #2134
Claris
Zakorzenienie

mądrala my już nauki mamy zrobione, z czego się bardzo cieszę, bo po nich zmienili nam proboszcza na okropnego i sądzę, że nie byłoby już tak lightowo. Warto zrobić szybciej, zawsze to juz z głowy, póki przygotowania nie idą jeszcze pełną parą
za spotkanko
Wygrajcie coś na targach- też u Was ibisz prowadzi?
A ja jutro z mamą jadę na 2. podejście oglądania/mierzenia sukien. Tym razem idę do salonu cymbeline i annais, może gdzieś jeszcze jak starczy czasu.
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 21:03   #2135
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Lara Pokaż wiadomość
Ja się nie przejmuje dziewczyny pogodą, tak naprawdę to niewiele od niej zależy, zwłaszcza w październiku. Przejechać z domu do kościoła, z kościoła na salę, potem do fotografa, bez pleneru, to praktycznie pogoda nie ma jakiegokolwiek znaczenia

Zazdroszczę Wam niejako takich krótkich stażów... mnie już nieco męczy chodzenie.... tyle czekania na narzeczeństwo, a teraz trzeba czekać do ślubu. Co za dużo to niezdrowo.
no fakt-my mamy krotki staz..ale ciesze sie ze sie tak poukladalo,ze zareczyny po roku i 2 mcach, a slub po 2,5roku bycia ze soba
a ile bedziesz miec lat w dniu slubu-jesli wolno spytac?

mi tak troszke na tej pogodzie zalezy-ale glownie ze wzgledu na plener.mam nadzieje ze jednak pazdziernik bedzie piekny
tak naprawde nawet w czerwcu moze padac, nigdy nic nie wiadomo..dlatego licze na piekna pogode

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
My z TŻtem wyszliśmy z założenia, że za fotografa i orkiestrę możemy dać wiecej, bo są to bardzo ważne rzeczy... od orkiestry zalezy całe wesele, a zdjęcia będą jedyną pamiątką ślubną. I tak sądziłam, ze fotograf będzie nas wiecej kosztował...
Kalinkap ale wydaje mi się, że trochę dużo chcą za tą fotoksiegę... ja szukałam trochę na necie i można taką ksiegę zrobić taniej Nawet w salonach FotoJokera wychodzą tańsze

Co do pogody to wiadomo, ze chciałabym zeby było pięknie i słonecznie, zeby sukienka nie brudziła mi się od błota i żebym nie zmarzła w kosciele w samym bolerku, ale cóż, na to wpływu niestety nie mamy

A i wiecie co, zastanawiamy się z TŻtem czy nie iść sobie już na nauki, bo u niego w parafii są w soboty i można już iść, a zaświadczenie wypiszą nam np. w sierpniu, przynajmniej mielibyśmy jedną rzecz załatwioną...Musimy to przemyśleć...

Dobrze, to ja znikam i odezwe się pewnie po weekendzie, albo w niedzielę wieczorem. Jutro czeka mnie oficjalne spotkanie rodziców moich i TŻta, co prawda się już odrobinę znają, ale trzymajcie kciuki A w niedzielę targi ślubne mam nadzieję, ze porobię trochę zdjeć sukienek... Chociaż dzisiaj baaardzo spodobała mi się ta: https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=2799326&d=1263977016
no my tez wyszlismy z zalozenia ze na orkiestre i fotografa nie bedziemy zalowac pieniedzy..i dlatego-pomimo ze fotograf drogi-zdecydowalismy sie na niego co do fotoksiegi-bede musiala popatrzec.a Wy ile placicie??

trzymam kciuki za spotkanie my na szczescie jestesmy juz po (kilku nawet)

ps.my tez jeszcze nie mamy nauk..musimy najpierw wybrac sie do ksiedza ustalic godzine bo jeszcze tego nie zrobilismy i przy okazji spytam sie o nauki

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2010-01-22 o 21:05
Stary 2010-01-22, 21:19   #2136
Claris
Zakorzenienie

A mi się strasznie nie podobają te fotoksięgi ale wiadomo, co kto lubi
Stary 2010-01-22, 21:25   #2137
kalinkap13
Rozeznanie

aha, stronka mojego fotografa www.inre.net.pl ocencie jak Wam sie podoba
podajcie Waszych

Czas edycji: 2010-01-22 o 21:38
Stary 2010-01-22, 21:35   #2138
Claris
Zakorzenienie

To nasz http://www.irstudio.pl/slub/galeria.html
Stary 2010-01-22, 22:48   #2139
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Ja tylko tak na szybko wklejam stronkę fotografa i uciekam, bo jutro uczelnia Pewnie w niedzielę wieczorem zajrzę dopiero. A to stronka: http://styczen-fotografia.pl/#/portfolio
Stary 2010-01-23, 22:10   #2140
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

No i jestem wcześniej niż zapowiadałam, ale akurat mam chwilkę czasu
Rodzice TŻta właśnie pojechali, było naprawdę bardzo sympatycznie W ogóle mama mi powiedziała, że będę miała fajnych teściów (oczywiście ja o tym doskonale wiem od dawna ). I dziękuję, ze trzymałyście kciuki bo jednak odrobinkę się denerwowałam czy będa mieli o czym rozmawiać i czy nie bedzie dziwnie... O weselu właściwie nie gadali, bo stwierdzili, że najgorsze już załatwione i w ogóle fajnie bo się nie wtrącają i nie narzucają swojego zdania, pomimo że wesele bedzie na ich koszt mamy sobie sami wszystko wybrać
Tylko teściowa cały czas wypytuje czy bede miała białą sukienkę, ale to akurat dla mnie nie problem bo marzę o snieżno białej i zadnej innej

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
mądrala my już nauki mamy zrobione, z czego się bardzo cieszę, bo po nich zmienili nam proboszcza na okropnego i sądzę, że nie byłoby już tak lightowo. Warto zrobić szybciej, zawsze to juz z głowy, póki przygotowania nie idą jeszcze pełną parą
za spotkanko
Wygrajcie coś na targach- też u Was ibisz prowadzi?
A ja jutro z mamą jadę na 2. podejście oglądania/mierzenia sukien. Tym razem idę do salonu cymbeline i annais, może gdzieś jeszcze jak starczy czasu.
Claris jak ja zazdroszczę, że macie nauki za sobą.... a w poradni też już byliście?
Co do targów to jutro zdam relację czy był Krzychu, oby nie!!!!

Błagam opowiedz coś o sukienkach annais!!! Ja je uwielbiam mam parę upatrzonych modeli... W rzeczywistosci też są takie piękne jak na zdjęciach???

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
mi tak troszke na tej pogodzie zalezy-ale glownie ze wzgledu na plener.mam nadzieje ze jednak pazdziernik bedzie piekny
tak naprawde nawet w czerwcu moze padac, nigdy nic nie wiadomo..dlatego licze na piekna pogode
Kalinka, ja wychodzę z załozenia, ze pogoda musi być wspaniała Moja siostra która brała slub również w październiku, też się stresowała, bo mieli zdjęcia w dniu ślubu, ale na szczęście 21. października było 20 stopni i cudowne słoneczko ale wiadomo, że może być różnie... mój kuzyn miał wesele rok później i też w okolicach 20. października i pamietam że było tak strasznie zimno że ja miała zimowe kozaki i płaszcz zimowy!!!! Ale my mamy 9. wiec musi być pięknie, bo jak nie to...

Cytat:
no my tez wyszlismy z zalozenia ze na orkiestre i fotografa nie bedziemy zalowac pieniedzy..i dlatego-pomimo ze fotograf drogi-zdecydowalismy sie na niego co do fotoksiegi-bede musiala popatrzec.a Wy ile placicie??

ps.my tez jeszcze nie mamy nauk..musimy najpierw wybrac sie do ksiedza ustalic godzine bo jeszcze tego nie zrobilismy i przy okazji spytam sie o nauki
Nasz fotograf za ksiegę z 25 stron chciał 600zł, wieć właściwie tyle co Wasz, ale naprawde jak poszperałam na necie to za 600zł można zrobić taką z 50 stronami i sama mozesz sobie ułożyć zdjęcia

Nasz ksiądz tez jeszcze nie wie o naszym ślubie, ale nauki i tak będziemy robić u TŻta, bo u mnie nie ma weekendowych, a inne nie wchodza w grę, bo moje Kochanie pracuje na zmiany....

Dziewczyny, jeżeli chodzi o fotografów, to naprawdę wszyscy robią świetne zdjecia Claris a to co ten Twój fotograf wyczynia z tą podczerwnienią to jest mistrzostwo swiata!!! skąd w ogóle jest ten fotograf????

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:32
Stary 2010-01-23, 22:12   #2141
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris jak ja zazdroszczę, że macie nauki za sobą.... a w poradni też już byliście?
Co do targów to jutro zdam relację czy był Krzychu, oby nie!!!!

Błagam opowiedz coś o sukienkach annais!!! Ja je uwielbiam mam parę upatrzonych modeli... W rzeczywistosci też są takie piękne jak na zdjęciach???
Poradnię też mieliśmy, babka przychodziła do sali katechet. przy kościele, lekki koszmarek to był, ale grunt, że przeszliśmy Zresztą sami się przekonacie-poradnia poradni nie równa

Suknie annais są generalnie bardzo bogato zdobione i to każda jedna, ogólnie wszystkie są w podobnym stylu jeśli chodzi o te zdobienia. Powiem Ci, że mnie urzekła tylko jedna stamtąd - Carrera, ślicznie leży i w ogóle ach och, ale z racji tego, że jest tak popularna, dużo dziewczyn ją wybiera, to ja z niej raczej rezygnuję, bo nie lubię mieć tego co wszyscy (automatycznie przestaje mi się podobać) i będę miała prawdopodobnie coś w tej deseń (bo dobrze mi w takim fasonie), ale inny model z innej kolekcji. Podsumowując trzeba lubić błyskotki, jak dla mnie to niektóre suknie annais są przeładowane nimi
Stary 2010-01-23, 22:55   #2142
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Poradnię też mieliśmy, babka przychodziła do sali katechet. przy kościele, lekki koszmarek to był, ale grunt, że przeszliśmy Zresztą sami się przekonacie-poradnia poradni nie równa

Suknie annais są generalnie bardzo bogato zdobione i to każda jedna, ogólnie wszystkie są w podobnym stylu jeśli chodzi o te zdobienia. Powiem Ci, że mnie urzekła tylko jedna stamtąd - Carrera, ślicznie leży i w ogóle ach och, ale z racji tego, że jest tak popularna, dużo dziewczyn ją wybiera, to ja z niej raczej rezygnuję, bo nie lubię mieć tego co wszyscy (automatycznie przestaje mi się podobać) i będę miała prawdopodobnie coś w tej deseń (bo dobrze mi w takim fasonie), ale inny model z innej kolekcji. Podsumowując trzeba lubić błyskotki, jak dla mnie to niektóre suknie annais są przeładowane nimi
Mi sie strasznie podobają te modele:
1. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-romance-ludvique_m1
2. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-modern-esta_m1
3. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-romance-kristi_m0
4. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-romance-avril_m1

ale podejrzewam, że nr 1. jest bardzo przeładowana błyskotkami.... o numerze 3. zamarzyłam an samym początku strasznie mis ie spodobało to, ze jest skromna, kobieca i elegancka, ale teraz powoli mi przechodzi i 4. też mi się niesamowicie podoba, ale jeszcze jej nie widziałam "na kimś" :/ ide poszukać na all
Ale faktycznie Carrera jest bardzo znana ale jest teraz sporo sukienek tego typu, wiec myslę ze z łatwoscią coś znajdziesz

Chyba nie znajdę tego modelu Avril nigdzie na necie, bo to jest kolekcja 2010 :P

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:58
Stary 2010-01-23, 23:16   #2143
Claris
Zakorzenienie

na 4. zwróciłam dziś uwagę ale była taka kolejka, że nie chciało mi się czekać żeby tylko jedną przymierzyć. A Ty kiedy wybierasz się mierzyć jakieś kiecki? Co do carrery to już mam nawet dwie upatrzone i zmierzone w tym stylu, także napewno coś wybiorę
Stary 2010-01-23, 23:40   #2144
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabina26 Pokaż wiadomość
A my mamy swój 09.10.2010 i jesteśmy bardzo niecierpliwi tej magicznej daty eh...

Ps.: Będziemy na targach ślubnych w lutym w Katowicach
to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez kata_g Pokaż wiadomość
witam, witam
i juz sie chwale suknia, mam nadzieje ze Wam tez sie spodoba
śliczna
Cytat:
Dziewczyny w ogole te targi to Krzysiu Ibisz prowadził to był konkurs polegający na zgodności odpowiedzi mojej i tżta, brały udział 4 pary. 3 miały tyle samo pktów (w tym my) i była dogrywka, która polegała na tym, że musiała oświadczyć się tżtowi no i dałam czadu z cenniejszych nagród wygraliśmy: 600zł rabatu na suknię ślubną + welon, rękawiczki i halkę gratis; weekend w pałacu Wojanów, w którym pokój kosztuje 370zł, z basenem, jaccuzi, sauną i siłką; a także bon o wart. 250zł na bukiet ślubny i przypinkę dla pana młodego. Także opłacało się dać z siebie dużo na konkursie i wygrać go
gratulacje

A ja wczoraj podpisałam umowę na fontannę czekoladową Poza tym robimy testy ciast

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 09:48   #2145
kalinkap13
Rozeznanie

hej hej

bylismy wcz u tz'ta kuzyna i wrocilismy o 2 w nocy.qrcze,ale przymrozilo! -24 stopnie, grrr. tzcik teraz smacznie spi-pewnie obudzi sie na kacu, a ja buszuje na wizazu

Cytat:
Rodzice TŻta właśnie pojechali, było naprawdę bardzo sympatycznie W ogóle mama mi powiedziała, że będę miała fajnych teściów (oczywiście ja o tym doskonale wiem od dawna ). I dziękuję, ze trzymałyście kciuki bo jednak odrobinkę się denerwowałam czy będa mieli o czym rozmawiać i czy nie bedzie dziwnie... O weselu właściwie nie gadali, bo stwierdzili, że najgorsze już załatwione i w ogóle fajnie bo się nie wtrącają i nie narzucają swojego zdania, pomimo że wesele bedzie na ich koszt mamy sobie sami wszystko wybrać
Tylko teściowa cały czas wypytuje czy bede miała białą sukienkę, ale to akurat dla mnie nie problem bo marzę o snieżno białej i zadnej innej

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Kalinka, ja wychodzę z załozenia, ze pogoda musi być wspaniała Moja siostra która brała slub również w październiku, też się stresowała, bo mieli zdjęcia w dniu ślubu, ale na szczęście 21. października było 20 stopni i cudowne słoneczko ale wiadomo, że może być różnie... mój kuzyn miał wesele rok później i też w okolicach 20. października i pamietam że było tak strasznie zimno że ja miała zimowe kozaki i płaszcz zimowy!!!! Ale my mamy 9. wiec musi być pięknie, bo jak nie to...

Nasz fotograf za ksiegę z 25 stron chciał 600zł, wieć właściwie tyle co Wasz, ale naprawde jak poszperałam na necie to za 600zł można zrobić taką z 50 stronami i sama mozesz sobie ułożyć zdjęcia

Nasz ksiądz tez jeszcze nie wie o naszym ślubie, ale nauki i tak będziemy robić u TŻta, bo u mnie nie ma weekendowych, a inne nie wchodza w grę, bo moje Kochanie pracuje na zmiany....

Dziewczyny, jeżeli chodzi o fotografów, to naprawdę wszyscy robią świetne zdjecia Claris a to co ten Twój fotograf wyczynia z tą podczerwnienią to jest mistrzostwo swiata!!! skąd w ogóle jest ten fotograf????
ciesze sie ze spotkanie sie udalo i fajnie jak rodzice sie nie wtracaja-u nas jest podobnie wybieramy sobie to co chcemy, a z rodzicami konsultujemy i informujemy o wyborze

pogoda-MUSI byc PIEKNA nie widze innej opcji i w dniu slubu w potem w dniu pleneru..zeby moze te fotki z morza jednak byly

a fotograf-moze ich troche podpuscimy ze chca drogo,ze widzielismy taniej te fotoksiegi i mam nadzieje ze jakos sie z nimi dogadamy

jutro jedziemy w koncu wszystko zalatwiac

a widze ze Wy dziewczyny ostro szukacie sukienek, ogladacie etc. a ja jeszcze nic ale mysle ze tak w lutym/marcu pojade dopiero do jakiegos salonu,a poki co poogladam sobie w necie

Stary 2010-01-24, 10:20   #2146
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

On jest z Wrocka, a znaleźliśmy go rok temu na targach ślubnych, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni
Stary 2010-01-24, 12:16   #2147
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aha, stronka mojego fotografa www.inre.net.pl ocencie jak Wam sie podoba
podajcie Waszych
boskie normalnie jestem trochę zazdrosna a to mój
www.zomer.pl
wow mój ma wreszcie nowe zdjęcia

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-01-24 o 12:18
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 18:51   #2148
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
boskie normalnie jestem trochę zazdrosna a to mój
www.zomer.pl
wow mój ma wreszcie nowe zdjęcia
dzieki jakis czas temu powstawiali nowe fotki-z wesel z wrzesnia.wczesniej byly plenery letnie, boskie szkoda ze zostalo ich malo..a byly te w ktorych sie zakochalam-w morzu

Wasz fotograf tez ma suuuper zdjecia!!! takie pomyslowe

Stary 2010-01-24, 21:43   #2149
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Super, że spotkanie się udało Moja mama z rodzicami TŻ poznali się w sylwestra i też sobie przypadli do gustu. A moja mama to chciała zagadać wszystkich

Cytat:
U mojej siostry 22 października też była piękna pogoda więc mam nadzieję, że u nas będzie tak samo

Cytat:
Mi sie strasznie podobają te modele:
1. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-romance-ludvique_m1
2. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-modern-esta_m1
3. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-romance-kristi_m0
4. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-romance-avril_m1

ale podejrzewam, że nr 1. jest bardzo przeładowana błyskotkami.... o numerze 3. zamarzyłam an samym początku strasznie mis ie spodobało to, ze jest skromna, kobieca i elegancka, ale teraz powoli mi przechodzi i 4. też mi się niesamowicie podoba, ale jeszcze jej nie widziałam "na kimś" :/ ide poszukać na all
Ale faktycznie Carrera jest bardzo znana ale jest teraz sporo sukienek tego typu, wiec myslę ze z łatwoscią coś znajdziesz

Chyba nie znajdę tego modelu Avril nigdzie na necie, bo to jest kolekcja 2010 :P
A mnie jakoś bardzo urzekła ta pierwsza suknia

A co do nauk to my też mamy niestety przed sobą i jako, że nie mamy możliwości chodzić na normalne to też wchodzą tylko w grę weekendowe.
Stary 2010-01-25, 12:37   #2150
kalinkap13
Rozeznanie

witam
my tez mamy jeszcze przed soba nauki, ale mysle ze mamy jeszcze czas, skoro znajoma ktora bierze slub w czerwcu tez nie ma jeszcze ich zalatwionych
chociaz ja wolalabym predzej miec to z glowy

Stary 2010-01-25, 17:24   #2151
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
na 4. zwróciłam dziś uwagę ale była taka kolejka, że nie chciało mi się czekać żeby tylko jedną przymierzyć. A Ty kiedy wybierasz się mierzyć jakieś kiecki? Co do carrery to już mam nawet dwie upatrzone i zmierzone w tym stylu, także napewno coś wybiorę
Szkoda, że nie skupiłaś sie na przymiarkę, bo mnie cały czas zastanawia czy jak na gorsecie / górze sukienki pod pachami są jakieś cyrkienie/ diamenciki itp, to czy to potem rąk nie obciera????
Ja póki co nie mierzyłam jeszcze zadnej sukienki oprócz tej którą miała moja siostra I póki co chyba się nie wybiorę, bo na targach wszyscy mówili, że 3-4 miesiace wcześniej spokojnie wystarczy, więc myslę że wybioerę się koło kwietnia/ maja, bo znajac mnie to do tego czasu jeszcze 5 razy zmienie zdanie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
On jest z Wrocka, a znaleźliśmy go rok temu na targach ślubnych, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni
Na 100% będziecie zadowoleni!!!
Bianeczka, twój też ma świetne zdjęcia
Ja to w ogóle jestem maniaczką fotografii

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
witam
my tez mamy jeszcze przed soba nauki, ale mysle ze mamy jeszcze czas, skoro znajoma ktora bierze slub w czerwcu tez nie ma jeszcze ich zalatwionych
chociaz ja wolalabym predzej miec to z glowy
TEORETYCZNIE nauki powinno się robić max. 3 miesiące przed ślubem, bo taką ma ważnosć zaświadczenie, które dostaniecie, ale to kwestia dogadania się, bo tak jak mówię u mojego TŻta w parafii można je zrobić wcześnie a potem tylko zaświaczenie wystawiają na 3 miesiace przed datą ślubu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Aaa no i byłam w niedzielę na targach w Bielsku, ale byłam trochę zdegustowana, ze tak mało sukienek było... w ogóle wszystkiego było mało Jedynie obrączki sobie poogladaliśmy i chyba znalazłam firmę, która nam zrobi tort, bo wykonują takie o jakich marze Zaraz Wam powklejam parę fotek

Stary 2010-01-25, 17:46   #2152
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

sukienki cz.1

Stary 2010-01-25, 17:49   #2153
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Sukienki cz. 2

Stary 2010-01-25, 17:50   #2154
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

sukienki cz. 3

Stary 2010-01-25, 17:52   #2155
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Torciki

Stary 2010-01-25, 17:53   #2156
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Upatrzony i chyba od dziś wymarzony bukiecik

Stary 2010-01-25, 17:56   #2157
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

No to chyba wystarczy, co?

Stary 2010-01-25, 18:59   #2158
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Aaa no i byłam w niedzielę na targach w Bielsku, ale byłam trochę zdegustowana, ze tak mało sukienek było... w ogóle wszystkiego było mało Jedynie obrączki sobie poogladaliśmy i chyba znalazłam firmę, która nam zrobi tort, bo wykonują takie o jakich marze Zaraz Wam powklejam parę fotek
no ja jak bylam na targach w gdansku to najwiecej bylo ofert fotografow-co krok to ulotka od fotografa.sukienek..sredn io.i wlasnie tu sie zdziwilam bo chcialam sobie poogladac.

widze ze chociaz Ty sobie fotki porobilas ja skleroza zapomnialam a zreszta nie pomyslalam o tym

ladne te torciki a mieliscie mozliwosc posmakowac?
bukiet-piekny

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

a no. bylam dzis z tz'tem zmienic umowe u fotografa-udalo sie zjechac 300 zl czyli na 2200 za ten pakiet (+fotoksiega oczywiscie)fajny i b.mily ten nasz fotograf i ogladalam jeszcze u niego fotoksiegi z wesela z wrzesnia i z lipca-BOSKIE i ta moja wymarzona sesja w morzu..smial sie jak mu powiedzialam ze tez o takiej marze, i to w pazdzierniku.. ale mysle ze jak sie nie uda to i tak zdjecia beda cudne bo pomyslow ma multum-na poczekaniu wymyslal

a potem pojechalismy jeszcze do kamerzysty. do ksiedza nie zdazylismy juz podjechac..a zreszta-wracajac atmosfera tak sie popsula ze nawet nie mialam ochoty..poklocilam sie z tz'tem

Czas edycji: 2010-01-25 o 18:38
Stary 2010-01-25, 21:56   #2159
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

No to ładnie udało się Wam cenę wynegocjować :brawo:
Ja też nie do końca wiem jakim sposobem chcesz w październiku wejść do Bałtyku, ale w końcu jak panna młoda się na coś uprze to nie ma bata!
Fajnie, ze macie takiego kreatywnego fotografa... my musimy sobie dopiero znaleźć jakieś super miejsce na plener...póki co nie za bardzo mam koncepcje

A kłótnią z TŻtem się nie przejmuj to pewnie dlatego, ze macie dużo na głowie i czasami nerwy puszczają

Stary 2010-01-25, 22:16   #2160
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
No to ładnie udało się Wam cenę wynegocjować :brawo:
Ja też nie do końca wiem jakim sposobem chcesz w październiku wejść do Bałtyku, ale w końcu jak panna młoda się na coś uprze to nie ma bata!
Fajnie, ze macie takiego kreatywnego fotografa... my musimy sobie dopiero znaleźć jakieś super miejsce na plener...póki co nie za bardzo mam koncepcje

A kłótnią z TŻtem się nie przejmuj to pewnie dlatego, ze macie dużo na głowie i czasami nerwy puszczają
no zawsze 300 zl do przodu bedzie chociaz coz juz na fotoksiege
hihi, no jak sie czlowiek uprze to dopnie swego zobaczymy

a nasz fotograf na prawde ma mase pomyslow.wymysla na poczekaniu. zaproponowal nam tez np. sesje zima. powiedzial ze o szczegoly sie on zatroszczy. ubrani w jakies fajne czapeczki i szaliki i sesja na lyzwach, potem na saneczkach-zjazd z jakiejs gorki.. etc (ale chyba nie chcemy tyle czasu czekac, a poza tym nie wiadomo kiedy by spadl snieg)

a pomysly?podejrzyj na stronkach fotografow.naszego podawalam wczesniej. nasz mial tez np na rowerach w jakims parku/lesie, na zlomowisku (zdjecie z koparka), w zamku...

w jakich okolicach mieszkasz?nie ma tam jakiegos ciekawego miejsca-na odludziu? stare domy, zamek, most etc?

a klotnia z tz...ehh...sama juz nie wiem.ostatnie dwa tyg byly dla nas okropne,koszmarne wrecz...ostatni czas dal duzo do myslenia...ale pomimo tego ciagle sie klocimy...staram sie rozmawiac z tztem, spokojnie, przypominam mu ostatnie sytuacje i mowie ze teraz powinnismy sie wzajemnie wspierac a nie klocic...ja nawet nie mam juz sil.dzis nawet duzo nie powiedzialam.wyszlam po prostu z auta i tyle..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości