|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Nie czytam, chwalę się
była kupa gigantyczna - podzielona na 5 części pierwsza poszła przy rybce druga po rybce (te dwie były plastelinowe) trzecia rzadka wyszła nogawką nie zdążyłam zawiązać paklanka jak już szła czwarta zanim przyszłam z łazienki (bo szykowałam kąpiel w umywalce) to poszła piąta dobrze że była babcia, bo bym nie dała rady sama przy piątej kupie położyłam się na łóżku ze śmiechu niech żyją suszone sliwki idę czytać coście spłodziły ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
dlatego dostawał plam na buzi po takim słoiczkowym wszystko jest OK. ale jak mam ten sok z sokowirówki przyrządzić ? zagotować go ? a ca co ? Cytat:
![]() ![]() ![]() dobre
|
|
|
#4742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
|
|
#4743 |
|
Ola-Unhola
|
Eleeri, gratuluje koopy, tzn. Matiemu
![]() U nas dalej twarde i bolace, chociaz ostatnio mniej. Za to robimy zawsze na kibelek. Moze zostanie juz to Antosiowi w pamieci i bedzie robił juz tak zawsze
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama bylabym zadowolona gdybym znalazla tabele kiedy jakie nowe owoce mozna wprowadzac-surowe sobie robie tak, ze cale jabłka wrzucam i dzis jej przegotowanego dalam...trzęsawka+głupawk a jak sie skonczylo i na biegu studzilam jej nowa porcje Nie wiem czy powinnam extra gniazda wykrawac i ze skorki obierac-bo smakowo sie nic a nic nie rozni. Robilam chwile temu marchewkowy, ale mloda juz spi wiec sie nie zalapala. Moge byc wazniak, moge tez byc maruda Unholy roboty mam po pas -myłam lodówke -w planie jeszcze porzadek w kuchennej komodzie-musze zrobic remanent.Reszte szaf wczoraj machnelam -prałam posciele,kołdry,poduszki itp -mąż zarzucil mnie ponad 2000 zdjec, ktore musze okleic, czyli przygotowac do wklejenia do albumu.Male nalepki dwustronne na kazdy róg 2000x4 ![]() -surowe miesko zamarynowalam i czeka.Narobilam szaszłykow drobiowych ktore zamrozilam.Gołąbków.2 zupy no i mega duzo sosu grzybowego...wuja lesniczy nawiózł towaru -nagotowalam psu wuchte żarcia -zrobilam przegląd meza szafy -czeka jeszcze malej i moja i na klatce schodowej -klatka tez wypada sie juz zainteresowac bo wstyd -jutro w odwiedziny rodzinka jedziemy do znajomych i dalej nie nie pamietam, musialabym spojrzec na spis rzeczy zaplanowanych
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
Chej dziewczyny nie wiem o czym teraz piszemy bo nie mam jak przeczytać . Mam mało czasu ;-( Ale chcę się tylko pochwalić że Fifiemu wyszedł pierwszy ząbek na dole . Jedynka lewa![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Pa pa |
|
|
|
#4746 |
|
Ola-Unhola
|
Ania, Ola widze Was
![]() Kasiu, szacuneczek. Pracujesz chyba ciężej niz przysłowiowa mróweczka
|
#4747 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri super, ze kupa byla
Milenka gratuluje zabka
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekaj, czekaj, sadzasz Antosia już na nocnik ? dobrze rozumiem ? a nie dajesz mu śliwek, czy jemu nie pomagają ? Cytat:
a jesli tak to jak długo ? to zasypana robotą jesteś ![]() młody jęczy bo zasypia na forum pustki więc w związku tym zaraz się pewnie zwinę do kąpieli i może w końcu pójdę wcześniej spać
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję kupek Matiemu i Antoniemu ![]() my dziś mieliśmy dzień wizyt: u pradziadków, u jednej babci, u drugiej i jeszcze drugą prababcię po drodze - prezenty się podobały ale moje dziecię zmęczone, bo mało spało w dzień ale oczywiście jak teraz mógłby iść spać to niespodziewanie odżył - pryka i bawi się językiem ![]() zaraz idę go położyć
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milenka gratuluję ząbka a my mamy już drugiego przebiła się cała druga jedynka spadam bo i tak nikogo nie ma dobranoc
|
|
|
#4751 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Tylko jak już widzę, ze zaraz będzie płacz, bo idzie twarda koopka, to biegiem lecę nad kibelek, rozbieram z pieluchy i pomagam mu. Wychodzi na to, ze robi zawsze kupkę do kibelka ![]() Śliwki nie pomagają, ale może z czasem się to zmieni ![]() Cytat:
![]() To fajnie, ze prezenty się podobały. Ale jakże mogło być inaczej ![]() Cytat:
Ale Wam dobrze ![]() Dobranoc
|
|
#4752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porządek musi być ![]() niedługo zastaniesz cukier i mąkę na podłodze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
akurat Twoją pierwszą wiadomość zobaczyłam miałam pytać czy już zrobił Mati widział szczęście mamy to walił dalej kupsko ![]() niech żyją śliwki ![]() a za komentarze Cytat:
![]() ja Ci dam drugiego ![]() gratulujemy widzę, że słaby ruch to i ja się zwijam dobranoc |
||||
|
|
|
#4753 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
fuuj
ale to nie ma nic do rzeczy bo w proszku jest zupelnie inne, pycha, tak samo smakuje jak mleko do kawy w proszku
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ale za prasowanie sie wziełam. Mam tez w planach obejrzec jakis film i troszke powylegiwac sie w wannie
![]() Miłego wieczorku
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-01-23 o 21:20 |
|
|
|
#4755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Troche to trwało ale nadrobiłam
![]() mało czasu mam :/ Dzieki dziewczyny za słowa otuchy, jakos musze dac rade i mam nadzizeje ze faktycznie bedzie lepiej choc za kazdym razem bede myslala co mała robi, czy nie płacze, ........ Mamuski które siedza z maluszkami w domku, cieszcie sie ze macie taka mozliwosc, bo mnie pewnie wiele rzeczy ominie ;( Cytat:
Niewiem jak sie nad praca skupie Milenka, witam na wątku, śliczny synek Cytat:
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dosłownie tyci spróbowałam i aż mnie cofnęło ![]() może i tak smakuje ale nie spróbuje tego i tak Cytat:
niedługo mnie to też czeka ![]() wiem jak cenna jest każda chwila nie raz mała marudna, wymęczy mnie, tz mówi, żebym gdzieś poszła i oderwała się ale zazwyczaj zostaję bo wolę z Zuzią spędzić ten czas |
||
|
|
|
#4757 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale tu puchy dzisiaj
![]() TZ musial znow pojechac do pracy bo zadzwonil stroz, ze znowu w rurach wali ehhh przez ta zime same problemy ide pocwiczyc poki go nie ma dzis caly dzien grzeszylam
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, ale widze zastój więc znikam
Ach oczywiście gratki dla Matiego za piękne kupki.
|
#4759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wpadlam poczytac co u was a tu tylko 1 strona
![]() ide zaraz spac bo siedzie juz w pidzamie czysta i pachnaca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
:jupi :Cytat:
Cytat:
a coz to za grzeszki byly??? no to ide
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obróbka termiczna to taka pasteryzacja. Wypila wczoraj ponad 150ml, i nic nigdzie ja nie wysypalo. Właśnie wstawilam mieso i sie smazy.Nie marnuje czasu.Bede drzemac to one bedzie dochodzic ![]() Milence gratuluje ząbka.U nas płacz przez sen i ogolne wiercenie.Smoczka w nocy to dusi,miazdzy a nie ssie, a kiełka brak
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
za grzeszki, ale za to że się sama przyznałaś i poszłaś grzecznie poćwiczyć to troszkę mniejsze ( a co jadłaś dobrego? )Gratuluję ząbków za wyczekane kupy chłopaków Kinga z kupami ma odwrotnie, kupy są po 3-4 razy dziennie.Cześć. Wczoraj wieczorem nie było u mnie neta i z braku ciekawszych zajęć już przed godz. 21 leżałam w łóżku. Za to obudziłam się bardzo wyspana 10 dni diety turbo minęło Miłego dnia ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Katarzynko pełen szacun dla Ciebie za twoją wczorajszą pracę. |
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za słowa uznania
![]() u mnie waga stoi w miejscu ![]() wczoraj poczytalam jadlospisy redukcyjne.Duzzzzo tego jedzonka i jakze sie rozni od ONZ czy TURBO, az trudno uwierzyc ze na tym sie gubi kg ![]() Wczoraj zjadlam salatke z pora,szynka,jajkiem i majonezem, taka warstwowa, mimo ze nie mialam posilku wegolowodanowo-bialkowego Mama zrobila dla kazdego po misce(dla mnie,dla siory i do siebie) a ja takie rzeczy tylko ta swiezo.Dzis juz jej nie tkne...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-24 o 08:20 |
|
|
|
#4763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Jak nikt mi nie zaproponował smerfa to będe Marzyciel
![]() ![]() Frida masz gdzies moze rozpiske jak wygląda ta dieta turbo? Bo jak sie duzo je i chudnie to ja się zgłaszam, bo na ONZ mi było słabo
|
|
#4765 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie to tez niedlugo czeka i na sama mysl...ech, wole nie myslec... Witam nowa kolezanke, gratuluje zabka Cytat:
Cytat:
Ja Ani tez nie stawialam. Gdy bylam na kontroli lekarka powiedziala, zeby nie stawiac jeszcze na nozki, bo dziecko najpierw sie musi nauczyc raczkowac. Tlumaczyla to tym, ze jesli sie dziecko za wczesnie stawia na nogi ono oducza sie odruchow potrzebnych przy raczkowaniu. Eleeri, gratuluje...kupy Miramej, Svinecko jak tam noc dzisiaj? Odespalyscie? Czesc kochane Wieki mnie nie bylo, a co chcialam nadrobic, to plodzilyscie kolejne 10 stron . Poczatek tygodnia byl kiepski, Aneczka przechodzila chyba jakis skok, strasznie marudzila, wszystko bylo bleee, do kitu i bez sensu W srode wstalam myslac, ze bedzie to kolejny ciezki dzien- a tu powrot dawnej slodkiej Ani. Przez dwa dni nauczyla sie nowych dzwiekow: frrrrr!!, ryryryry!! i girigiri!! W czwartek byla u nas tesciowa, troche pospacerowalysmy z Ania. Bylo calkiem ok. No i prawdopodobnie znalezlismy kupca naszego mieszkania. teraz targujemy cene. Co jeszcze... a! Moj kurs z historii sztuki. Jest rewelacyjny!!! Boze, jak ja tesknilam za takimi wykladami. W przerwie musialam oczywiscie zadzwonic do domu, czy wszystko gra (oczywiscie, Aneczka spala, a maz relaksowal sie przed tv, jednym slowem, bardzo za mna tesknili ).A za tydzien przyjezdza moja mama!!! Dziewczyny, jak Wy wytrzymujecie te niskie temperatury? Chodzicie jeszcze na spacery?
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Tulipku, bardzo się cieszę że u Ciebie w porządku już
Też chętnie wybrałabym się na jakiś kurs, żeby mózgownicą ruszyć...brakuje mi nauki bo do tej pory zawsze coś robiłam..U nas wczoraj poniżej -10 było, słoneczko piękne i bezwietrznie to 20 minutek na polku byłyśmy, dzisiaj niestety nic z tego, mamy -20 na termometrze...nie pojechałam do kościoła nawet i tak nic bym z tej mszy nie wiedziała tylko myślałabym kiedy się zagrzeję ![]() Mayaha
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się, że kurs się podoba tydzień minie jak jeden dzień i będziesz mogła cieszyć się mamą a ona Wami ![]() jakoś wytrzymujemy ![]() u nas wczoraj było -19, dziś -23, nigdzie nie wychodzimy wolimy posiedzieć w ciepłym domku ![]() miłej niedzieli ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- zapomniałam patrzcie co znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398552 ja takie coś mam na jeden palec ale jest ![]() nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle jest brzuch w ciąży miałam naprawdę duży a teraz nie do końca jest płaski aż małżowi kazałam sprawdzać bo myślałam, że już wymyślam... |
||
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
yyy, pojęcia nie miałam..no nie wiem czy przy moim tłuszczyku będę wstanie to sprawdzić ![]() ale ty gorgulku o ile dobrze kojarzę biegasz na aerobik?
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe dlaczego nikt o tym nie mówi? gin ani nikt |
|
|
|
|
#4770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten piękny i słoneczny niedzielny poranek
![]() wyspałam się dzisiaj jak nigdy młody zasnął około 21 i spałby pewnie całą noc ale musiałam mu dać cycia o godzinie 4 - zbudziłam się bo mnie już bolał ![]() młody później spał do 8.30 dostał drugiego cycia i teraz się sam bawi i chichra do siebie ![]() Cytat:
- wiem dziwna dla Was jestem ![]() 2/ wiadomość dnia ![]() 3/ ![]() 4/ sama prawda 5/ dziękujemy za gratulacje i kupy i zęba Cytat:
Cytat:
![]() może za mało spróbowałaś ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
2000x4 
Chej dziewczyny nie wiem o czym teraz piszemy bo nie mam jak przeczytać . Mam mało czasu ;-( Ale chcę się tylko pochwalić że Fifiemu wyszedł pierwszy ząbek na dole . Jedynka lewa

za grzeszki, ale za to że się sama przyznałaś i poszłaś grzecznie poćwiczyć to 

Mnie to tez niedlugo czeka i na sama mysl...ech, wole nie myslec...