|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
hej dziewczynki
![]() mój TŻ wczoraj został na noc... byli u nas jego 3 przyjaciół, pojechali koło 23 i mój położył się spać.... moje wdzięki olał i obrócił się na drugi bok.... troskę pomarudziłam....:P |
|
|
|
#4142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, zaskoczyło mnie te 20 minut w przepisie. Ja zrobiłam z całości, blaszkę mam akurat na wymagane wymiary i po 20 minutach góra była mokra, po 30 minutach już "dla pewności" trzymałam jeszcze 10, bo mnie zmusili ;-) no i wyszedł, moim zdaniem, ciut za suchy, ale dalej wilgotny i wydawał mi się mało słodki (dałam tyle cukru, co radziła dorotus), ale TŻ i mama uznali, że jest bardzo słodki i dobry (może dla mnie ta sól zneutralizowała trochę, następnym razem jej nie dam). I zalecili mi do następnego rodzynki dodać ;-)Cytat:
;* ;*Cytat:
![]() Rozumiem z tą przedsesją... Dla mnie to właśnie zaliczenia są najgorsze, bo egzaminy już konkretnie, z terminem i wiadomo co (z reguły). Też przecież od niedzieli dopiero wczoraj się z moim chłopakiem widziałam ![]() Pewnie tak ![]() A na chwilę chociaż mogę? ![]() Gleniusia, crozee, Pony Za mnie też możecie, bo zaraz się biorę za ostatnie pisemne prace do zaliczenia
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Czy w tej Waszej sadze chodzi o dziewczyny ktore nie sa jeszcze zareczone??No bo jak sama nazwa wskazuje Zespol Sztywnych Kolan Nie wiem kto ta nazwe wymyslil ale jest boska
|
|
|
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry, dzieńdobry
![]() Cytat:
Sim-lock to zawsze obrączka była. Noo.... za moich czasów na początku, były jeszcze komórki bez sim locków, potem je zaczęli zakładać, może to stąd A generalnie samo to powiedzenie znam od swojego eks sprzed lat Bo mówił, że się nigdy nie zasimlockuje, a już dawno po ślubie jest ![]() Insane buźka Oni inaczej ozumują jakoś. Ta argumentacja o jego wieku do nas trafia, ale do niego pewnie nie trafi - faceci w ogóle nie mają takich problemów. Że się starzeją, że jest mniej czasu na coś, że coś tam. Oni tego nie czują. Do pierwszego zawału chyba I nie od wieku zależy dojrzałość, może mieć i 40 lat i nie chcieć ślubu. Mam nadzieję, że z Twoim tak nie będzie oczywiście.... No generalnie jeszcze duużo pracy przed Tobą. Ale silna dziewczyna jesteś, a on "rokuje", więc może się uda.... Tylko z tą pracą to on coś nie halo.... żeby wykształcony facet, z doświadczeniem 32-letni miał tak kiepsko-płatną pracę... No nie wiem, może na rynku pracy w Krk tak jest, nie znam się, ale słuchajcie no..... zarobić 4000 na rękę (przynajmniej tutaj) to naprawdę nie jest jakiś wielki wyczyn. Moim skromnym zdaniem to on powinien poszukać czegoś lepiej płatnego, nawet nie dla potrzeb Waszego ślubu, ale po to, żebyś Ty mogła się wykształcić i nie musiała za barem pracować.....![]() ![]() wraca mu rozum ![]() jeszcze będą z tego dzieci ![]() I dzięki za to http://www.rzeszow.lisaferrera.pl/pu...ella_7347.html - zakochałam się w tej kiecce ![]() Cytat:
![]() łojojojojoj....... wyżal się, to Ci się troszkę może poprawi, a y posłuchamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ma, ma![]() Mieliśmy wczoraj dzień szczerości. Wyrzuciłam wszystko, co mi na sercu leżało i z tż wyciągnęłam, to co jemu na sercu leży.... Na koniec zrobiło się nam obojgu lepiej, ale był moment, w którym szczerze myślałam że się rozstaniemy.... No, ale strasznie go jednak kocham i nie mogę. Dowiedziałam się od niego jednej rzeczy niefajnej, ale nie będę tu pisać, bo raczej by tego nie chciał. W każdym razie jest coś, nad czym ja muszę popracować, żeby on się lepiej poczuł. Koniec końców doszliśmy do wniosku, że się oddaliliśmy ostatnio od siebie i za mało rozmawiamy ze sobą, przez co zbyt różnie interpretujemy swoje zachowania i odczucia. Ale będzie dobrze. TŻ powiedział mi też że ma death line, który sobie wyznaczył, do którego podejmie decyzję o nas. Jakoś niedługo...... Dzisiaj ma rodzinną imprezę niestety i spotkamy się dopiero po południu. Dlatego też lecę zaraz do sklepu, bo muszę nam wynagrodzić wczorajszy dzień, który dla nas obojga był bardzo męczący.... Justyna, no właśnie ![]() ![]() ![]() zaraz będziesz narzeczoną
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-01-24 o 12:16 |
||||
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ci zazdraszczam dzisiaj ![]() ![]() My to się jednak chyba dzisiaj nie spotkamy, bo się pożarliśmy, więc najszybciej spotkamy się dopiero w czwartek, extra. ![]() Pony, Gleniusia, crozee trzymam
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
To poprosze o dopisanie mnie do tych Wszystkich zazdrosnic- lacznie ze mna ,co juz te owe piescioneczki posiadaja
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozwolę się wtrącić - możesz skopiować używając klawisza Print Screen (naciskasz - robi aktualny zrzut ekranu), następnie wklejasz do Painta (itp) i zapisujesz jako .jpg lub .png ![]() I już masz - fakt, że niekoniecznie świetnej jakości, ale jednak coś jest
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak dobrze, ze sobie wszystko wyjasniliscie - super ze umiecie tak ze soba rozmawiac szczerze a to latwe nie jest....
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- izusia witamy wsrod nas a teraz opowiedz cos o sobie / o was
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Mój B. powiedział dzisiaj rano, że ma plan kiedy zmiękną mu te kolana i że to musi być specjalna okazja i że planu się ma zamiar trzymać i zrobić mi suprajs. No i że zmieści się w wyznaczonym w sierpniu terminie. Czyli zostanę narzeczoną do końca sierpnia 2010. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać....
Bo się okazało, że zostawiłam otwarty nasz wątek i poszłam spać, a on trochę przeczytał w nocy... |
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
ciesz sie carmi - ma plan tzn jest dobrze
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę - chyba to jest ta sukienka
![]() BTW To ja również poproszę o dopisanie Może Tż przeżyje
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Może dobrze, że przeczytał...... Najważniejsze, że trochę bardziej wiesz na czym stoisz.
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
zwies zatem witamy rowniez w naszym gronie
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Claris, obejrzałam sukienkę na mailu i faktycznie.... coś nie tak ma w talii, powinna być bardziej wcięta. A tak to mi się podoba...
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Zies i Izusiaa...... ![]() Świeża krew ![]() Witajcie
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
A wiec
jestesmy ze soba 3,5 roku-mieszkamy razem jakies 3 lata Ja mam 22 On 25,poznalismy sie poprzez wspolnych znajomych Aktualnie od 2 lat pracujemy za granica w Danii ,a co do slubu, ba nawet do zareczyn jakos mus sie nie spieszy Podejmowal rozmowe 2-krotnie i nic On musi o tego dojrzec bo jest jeszcze za moldy Wiec naciskac nie bede i pytac tez nie.. Bo do tanga trzeba dwojga ![]() Nie chce byc narzeczona z przymusu bo na niego wywarlam presje wiec chyba sobie poczekam ale jezeli sa tu takie Kolezanki ktore maja jakies cudowne pomysly to ja z checia wyslucham
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj tak izusia - nasz watek jest magiczny
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ponad 23 lata, Tż jest o 1,5 roku starszy. Nie jesteśmy ze sobą nawet roku, jednakże czujemy się ze sobą bardzo dobrze ![]() Obecnie mamy mniejszą możliwość spotkań - jestem na stypendium rocznym i powinnam też odbyć tu praktykę - więc tak na stałe wracam dopiero po wakacjach A obecnie wracam do PL w czwartek ![]() Zdecydowałam się wyjechać między innymi dlatego, że właśnie Tż mnie do tego bardzo przekonywał - trochę żałuję, ale cóż, teraz to już trochę za późno ![]() Jedno pocieszenie to to, że tu są baardzo długie ferie - Boże Narodzenie - przerwa była do 10 stycznia, teraz cały luty wolny , a następnie 20 dni w okolicy Świąt Wielkanocnych.Jakoś dajemy radę :P Może nie powinnam mówić, ale Od ponad 2 tygodni jesteśmy "wstępnie" po słowie - jednakże nie można tego łączyć z prawdziwymi , jest to bardziej wewnętrzne ustalenie i nie ma żadnych konsekwencji.Nie wiem jak dla waszych Tż, ale dla mojego jest to coś szalenie istotnego i wiążącego się ze ślubem itd - w sensie on przywiązuje do tego baardzo dużą wagę. Rozumiem to, na chwilę obecną jest świetnie jak jest, ale wiadomo ... marzenia
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyprosiłam rodzinę z domu Tzn za jakąś godzinę będę miała idealną ciszę do nauki. Tż też ma pozwolenie tylko do 14, no ewentualnie do 15 (zawsze się spóźnia, ma jeszcze minutę wg mojego zegarka )
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak dla waszych Tż, ale dla mojego jest to coś szalenie istotnego i wiążącego się ze ślubem itd - w sensie on przywiązuje do tego baardzo dużą wagę. Rozumiem to, na chwilę obecną jest świetnie jak jest, ale wiadomo ... marzenia
[/QUOTE]Moj TŻ rowniez traktuje to na serio...Zareczyny kojarza mu sie tak -teraz zareczyny a za rok slub...i za chiny nie powiesz ani nie wytlumaczysz ze zareczyny to fajny stan przed slubem Ja bym chciala sie np zareczyc teraz a slub to moze byc i za 3 lata
|
|
|
|
#4162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczynki ![]() Dawno nie pisałam...ale tak dziś mnie natchnęło.. Co do Ins...to w jej przypadku to nie jest kwestia czy zrezygnuje z wyjść czy wyjazdów zagranicznych i będą mieć warunki. Bo oni z tego co pisze i na to nie maja środków za bardzo. Więc taka troszkę inna sytuacja niż u Was Carmi Aczkolwiek tez nie jestem za tym, żeby czekać nie wiadomo ile aż będą pieniązki. No i zgadzam sie z Gwizdakiem, ze w przypadku doświadczenia i wykształcenia Tż-ta Ins to tyle ile on zarabia to bardzo malutko. Z drugiej strony niestety nie każdy ma szansę na jakaś super pracę. Przykładowo ja jak szukałam 2 lata temu pracy w księgowości (czyli dość popłatnym jak by nie było zawodzie) to nawet w dużych biurach rachunkowych w Warszawie proponowali góra 1500 zł. Byłam w kilkunastu conajmniej biurach i wszędzie ta sama sytuacja. A moja znajoma poszła gdzieś na zwykłą fakturzystkę i ma ponad 3 tysie do ręki. Jedni mają poprostu szczęście do pracy, inni nie. Co do egzaminów, to ja bym wzięła od Was te wszystkie immunologie, kryminologie i resztę, a oddała swoją ekonometrię. ![]() Jej jak to zaliczę to już będę mega szczęśliwa. Justynuś to na pewno będzie dziś..ja jak super Nom, a teraz się chwalę moja słodzinką...jest taaaka kochana
|
|
#4163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suknia... no proszę Cię bardzo... ja na razie intensywnie nad nią rozmyślam (zanim wezmę ślub to już mi się z 15 razy odmieni, ale w ulubionych jest tak na wszelki wypadek )Dzień szczerości... dobrze, że porozmawialiście, dobrze, że oboje widzicie, że coś jest nie tak... Teraz tylko wypada trzymać kciuki żeby TZ podjął WŁAŚCIWĄ decyzję ![]() Otóż to ![]() Cytat:
![]() O matko... to przynajmniej wie co Ci na serduchu leży ![]() W ogóle to... dzień dobry dziewuszki Witam nowe ![]() http://www.addictinggames.com/theworldshardestgame.html dostałam to wczoraj od kolegi (tak w ramach zakuwania do sesji) z dopiskiem "jak to przejdziesz stawiam Ci flaszkę"... na drugim poziomie "umarłam" ponad 80 razy i w końcu poszłam spać. Więc... jeśli się którejś nudzi... DO DZIEŁA ![]() Wiecie co zauważyłam? Że ostatnio mam jakieś odloty podczas snu... tzn mam bardzo realistyczne sny a przy tym... chyba lunatykuję bo... [dla wprowadzenia- M wczoraj jechał na jakąś imprezę] Śniło mi się, że wparowałam na tą jego imprezę w takiej furii, ogień w oczach i z przeświadczeniem, że jest tam z jakąś kobietą... M sobie siedział spokojnie przy stoliku, sączył piwko i rozmawiał z kumplem (o ile można to nazwać rozmową skoro muzyka tak dudniła) a ja podeszłam i mówię "Kochanie, wychodzimy". On się ucieszył że przyszłam, chciał potańczyć a ja go złapałam za kark, wsadziłam do samochodu i zawiozłam do domu (a dokładnie pod jego blokiem powiedziałam "wyp****" i sobie pojechałam). I wszystko super, położyłam się spać a rano zaczęłam dzwonić do TŻa... Nic specjalnego.... poza tym, że jak się obudziłam koło 10 i chciałam do niego zadzwonić to zobaczyłam że o 8 rano dzwoniłam już do niego 6 czy 7 razy. A przy okazji jak wstałam, zauważyłam że mam włączony komputer, na pulpicie wywalona gra Mario... 4 poziom (wyłączyłam komputer koło godziny 22), tapeta w komputerze zmieniona.... ok... zdziwiłam się... Aleeeeee... jak weszłam do kuchni to aż krzyknęłam sama do siebie... wszystko wysprzątane. Wczoraj stwierdziłam, że mam syf ale go posprzątam dzisiaj a tu... naczynia pozmywane, blat wymyty, kuchenka wymyta... Przestraszyłam się i to serio.
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ją wczoraj mierzyłam, bo mi się spodobała, no ale wyglądałam jak debil
![]() To już ją odrzucam... |
|
|
|
#4165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do 6 pisałam raport z badań o uczestnictwie studentów w życiu kulturalnym...![]() Cytat:
![]() Czuję to podekscytowanie razem z Tobą i niecierpliwie czekam na relację ![]() Cytat:
za Twoje marzenia Cytat:
Nie złościł się na Ciebie, więc jest dobrze I kolejna oczekująca od pierwszej części nam ucieknie Jeszcze trochę i sama zostanę ![]() Claris, rozumiem Twój przedsesyjny nawał nauki - mam to samo... Dziś kolejny intensywny dzień. Jutro o 18 mam kolokwium z psychologii społecznej, a we wtorek po południu z tego przedmiotu zerówkę, a rano mam normalnie zajęcia... I nic na to nie umiem jeszcze
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, chociaż mam kolegę, który się zaręczył 2 lata temu i z tego co mi wiadomo na razie nie śpieszno mu do ślubu - bo nie chce przed zakończeniem studiów itp. Ale powiem szczerze, że takiego dłuuuuższego pozostawania w tym stanie i braku zastanowienia się odnośnie przybliżonego terminu (nawet jeśli za 5 lat) nie za bardzo rozumiem. Jednakże jednego, czego mogę być pewna to to, że na nim nie da się nic wymusić ![]() I muszę powiedzieć, że mnie to szalenie cieszy
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
zwies a gdzie jestes?
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiście witam nowe zazdrośnice
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Zespół Sztywnych Kolan
ETIOPATOGENEZA Jest schorzeniem dotykającym mężczyzn w różnym wieku. Na ogół objawia się u samców pozostających w stałych związkach partnerskich rok i powyżej. Początkowo przebiega bezobjawowo. Zmiany degeneracyjne zaczynają się w ośrodkowym układzie nerwowym, w płacie czołowym. Mężczyzna zaczyna odczuwać niepokoje i strach związany ze zginaniem stawów kolanowych. Na tym etapie choroba nie jest uciążliwa. Zmiany nasilają się z czasem i zaczynają rzutować na obwodowy układ nerwowy. W kolejnym etapie staw kolanowy zaczyna sztywnieć. Niemożliwe jest już zgięcie nóg mocniej, niż wymaga tego chodzenie. OBJAWY: - obsesyjny strach przed zgięciem stawu kolanowego - sztywnienie i ból nóg -niechęć do planowania własnej przyszłości - opór przed rozmowami z partnerką dotyczącymi powyższego - fobia związana z wystawami jubilerskimi Niekiedy ZSK przebiega bezobjawowo. Ostry rzut choroby następuje wtedy po odwiedzeniu jubilera i kupieniu pierścionka - mężczyzna nie ma siły by zgiąć kolana i wręczyć pierścionek ukochanej. LECZENIE zalecane leczenie neurologiczne oraz ortopedyczne. Konieczna długotrwała terapia psychologiczna. ROKOWANIA Coroba na ogół cofa się samoistnie.Efektem remisji jest ugięcie kolan, wręczenie pierścionka i przeprowadzenie ceremonii ślubnej. Po ceremonii wszelkie objawy ZSK mijają i mężczyzna szybko zapomina o swojej przypadłości. W skrajnych przypadkach ZSK nie ulega remisji, wtedy rokowania są bardzo niekorzystne: związek rozpada się. Wtedy objawy zanikają stopniowo, by nawrócić w kolejnym związku partnerskim... Nieleczony ZSK prowadzić może do: -starokawalerstwa - zdziwaczenia -licznych fobii na tle społecznym - samotności - rozszerzeniem zmian patologicznych na inne stawy. żeby nie było wątpliwości
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł.
Nie jestem w dobrym nastroju,ale... Justyś i jak się dzisiaj czujesz w związku z nadchodzącym faktem oczywistym?:P Za wszystkie dziewczynki trzymam kciuki!!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

nie pogrążaj się, proszę...
i wydawał mi się mało słodki (dałam tyle cukru, co radziła dorotus), ale TŻ i mama uznali, że jest bardzo słodki i dobry (może dla mnie ta sól zneutralizowała trochę, następnym razem jej nie dam). I zalecili mi do następnego rodzynki dodać ;-)
;* ;*

A obecnie wracam do PL w czwartek
, jest to bardziej wewnętrzne ustalenie i nie ma żadnych konsekwencji.
dziękuję Kamce za namiary na bloga i jednocześnie zapytuję: jak długo trzymasz w piekarniku?). Posiedzieliśmy z moją mamą w kuchni, potem zjedliśmy po kawałeczku (TŻ dwa