|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
![]() 44 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No....u nas roznie z tym "lepiej" jest... ![]() Ja tam nie wiem ktory jest ktory Tubis...jeszcze... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam niedzielnie ![]()
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Dobry w niedzielke
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim
![]() Kareninko widzisz czyli spokojnie paelle moge zrobic ![]() za nami dziwna noc.. Tomek chcial spac tylko wtulony we mnie.. i to nawet nie obok tylko tak sie wkrecal skubaniec ze naprawde spalam na samym brzegu ![]()
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tu moja pysia ![]()
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Gucia
![]() ![]() Mały dopiero koło południa zassnął, ostatnio ja wstaniemy koło 9 to już nie śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() U nas pobudka jak zwykle przed 3 w nocy a potem po 7. W nocy praktycznie w podobnych godzinach Polusia sie budzi, ale w dzien to juz w ogole nie chce spac ![]() ![]() acha, w piatek byla u nas tesciowa, wczoraj tez. ale tylko podala Tz cos i niedlugo znow przychodzi przyniesc nam obiad ![]() a jutro mam niestety, pogrzeb Babci ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-24 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może kolka ? nie wiem nic na ten temat, bo nie przerabialiśmy ![]() Ewentualnie sprawdź, czy Poli nie jest zimno. Będzie dobrze ![]()
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
Domi bardzo mi przykro z powodu twojej babci ogromne wyrazy współczucia wyobrażam sobie jak źle sie musisz czuc ale trzymaj sie mocno
ja całe życie miałam jedną babcię i jednego dziadka którzy po częsci mnie i siostre wychowali i jak dziadek zmarł nagle to tez niemogliśmy sie pozbierac teraz została mi tylko babcia i mam nadzieje że szybko nas nieopuści a ma już 74lata moja córcia drugą noc przespała fajnie to nawet ja sie budziłam żeby ja nakarmić a ona dalej spała jak usnęła o 23 to obudziła sie dopiero po 4nad ranem. potem godzinka zmierzluchowania i znów usnęła do godzinki 7.30 to nawet sobie pospałam najgorsze jedynie że złapała pleśniawki ![]() ![]() może że rączki tak ciśnie do buzi a miała może ubrudzone ale staram się przeciez trzymac ją w czystości czuję się ostatnio źle z tym wszystkim wydaje mi sie że sobie po prostu nieradzę a tak czekałam na tą moją kruszynkę nawet piersią nieumię ją nakarmić bo mam małe sutki i nieumi chwycic a przez nakładki z aventu nieumi już ciągnąć bo sie przyzwyczaiła do butelki i mam normalnie doła a zciągam pokarm raz dziennie tylko bo za dużo już niemam tego pokarmu bo sie chyba juz traci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Domi wiem, że Ci smutno i ogromne wyrazy współczucia
![]() Nie wiem Domi z tym wiszeniem na cycu mam podobnie ale sypia w dzień dość tak jeszcze, smoka dawałam tylko na wyjscia do lekarzy jak na razie a tak to wogóle go nie daję. Aniulka to nie Twoja wina, brodawek sobie nie wybbierałaś a skoro nakładki nic nie dają to cudu nie uczynisz... moze próbuj częściej laktatorem pomęczyć piersi to jakoś pobudzisz jeszcze laktacje, pij też herbatki laktacyjne, dużo płynów... spróbować można ![]() A co do pleśniawki ponoć dobra jest nestatyna- rozpuszcza się w wodzie i myje dziubek dzidzi tak jak to robi się pieluszką tetrową po karzdej kąpieli. Dobry też jest aphtin ale chyba nestatyna lepsza Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-24 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() o matko jak tak to mi wstyd sie przyznać ale mi nikt takiego czegos niemówił ani położna i nigdy tego nierobiłam a jak to przemywacie po tej kąpieli? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Aniulka jak dzidzia nei ma nic w dziubku to myje się tak: moczysz na najmniejszym palcu pieluszke tetrową(wkładasz go w nią) w wodzie przegotowanej i wkładasz go do dziubka i starasz się jak najdokładniej umyc podniebienie, dziąsełka, policzki, języczek- troszke trzeba przycisnąć wiadomo nie za mocno ale to ma być mycie a nie mizianie. i tak po karzdej kąpieli żeby własnie uniknąć, że z osadów się zrobią pleśniawki. Ja to patrze najpierw gdzie ma ajkieś osady i tam najbardziej się staram.
Ale teraz jak już ma pleśniawki to tą nestatyną tak trzeba przemywać, żeby się nie zrobiły glębiej, bo wtedy nawet trzeba daleko w strone gardełka wkropić trochę wody z tym. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś... w szpitalu mi to pilęgniarka pokazywała przy kapieli małego i podpisywałam taką kartkę nawet, że wiem jak pielęgnować dzidzie po jej pokazie. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
witam weekendowo
![]() Jejku, Was nadrobić to ciężka sprawa, przeleciałam wątek, ale z odpisywaniem to już gorzej.. jednak trzeba być na bieżąco ![]() Ehh, dostałam karę za nieukładanie Blanki na brzuszku co jakis czas, tak się rozleniwiła,że strasznie histeryzuje jak ją tak położę. No ale nic, trzeba to trzeba, troszkę się dzidzia przemęczy i będzie ok ![]() Moja księżniczka to niezwykle imprezowe dziewczę, co jacys znajomi wpadną to zawsze siedzi aż wyjdą i nawet oka nie zmruży.. Będzie duszą towarzystwa ![]() Co do witaminek.. Ja podaje też K i D3 i jeszcze lekarka kazala dawać cebion (c),ale Blanka zawsze ją wypluwa, wiec już przestałam ją dawać, mijało się to ewidentnie z celem.. Dziś jadę do Spa zrobić sobie jakiś zabieg na buzię, mama mi dała taki talon, więc trzeba wykorzystać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro idę do apteki i kupie albo jedno albo drugie, narazie ma tylko na koniuszku języczka te pleśniawki mam nadzieję że głębiej jej sie to niezrobi do jutra ![]() ale wiecie co takie rzeczy to powinna mi powiedziec choćby położna po przyjściu do domu a tym bardziej że to moje pierwsze dzieciątko to przecież niewiem co trzeba robic bo w szpitalu mi też niepowiedzieli nic takiego że trzeba dziubek w środku przemywać ile to sie trzeba jeszcze nauczyć i dowiedzieć co trzeba zrobić przy maluszku można się załamać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze i na pewno teraz szybciutko się pleśniawki wylaczą jak będziesz je przemywać ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-01-24 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pysia coraz piękniejsza ![]() ![]() Cytat:
Albo Mała po prostu lubi na cycku wisieć ![]() Bez smoczka może być ciężko. Cytat:
Co do pleśniawek, to nie Twoja wina, tak się zdarza po prostu, ale zdaje mi się że nystatyna jest na receptę i może lepiej pokazać pediatrze te pleśniawki ? Co do mycia buzi pieluszką ![]() ![]()
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
dzieki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Poplakalam sobie tylko wtedy jak mi mama w srodku nocy dala znac ![]() Gucia moze to ten skok, Polenka konczy we wtorek 5 tygodni. Za zimno jej nie jest, predzej za goraco, ale tez mi sie nie wydaje ![]() kupki robi normalnie, czyli po kazdym karmieniu praktycznie, brzuszek ma miekki. W ogole robi cos takiego jak ja sie olewa: placze, za chwile zasypia, i znow sie budzi z placzem, powydziera sie chwile i znow spi zadowolona przez chwile. Uspokaja sie jak ja nosimy na rekach lub sie przy niej siedzi... Dziewczyny jak sie objawia kolka? ![]() Brombi kurcze ja sama nie wiem...jak nacisne to mleko mi leci, czuje ze piersi po tych dwóch godzinach sie napelniaja az czasami leci jak z kranu. Przedwczoraj w nocy jak sie zbudzilam to byla wielka plama na lozku. JENY ja ani razu w srodku buzi nie mylam!kurcze nie wiedzialam nic o tym:/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-24 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Brombusia w szpitalu mówili, że pieluszką no i znajoma, która mi pomagała kąpać małego też robiła swoim dziecią higienę jamy ustnej pieluszką- w końcu robi się to czystą pieluszką i wodą przegotowaną.
Aniulka jakbyś nie mogła tej nestattyny dostać to aphtin jest bez recepty... ale osobiście wolałabym nestatyne rozpuszczać w wodzie. Domi mam podobnie z małym- cyc najlepszy kumpel, je często i uspokaja się od razu po wzięciu na ręcę. Położna mi fajnie wtłumaczyła po czym poznać kolkę ![]() ![]() A dziewczyny jaki "skok"macie na myśli, bo nie mogę załapać ![]() Kurde a ja myslałam, że to mycie buźki to takie wiadome, że tylko ja nie przypuszczałam, ze coś takiego trzeba robić... a jak pomyslę teraz logicznie to przecież powinno się zmywać osady z mleczka, a potem nawet są takie szczoteczki na paluszek co się nakłada jak dzidzia większa i nią się myje. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-24 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, co to mycie w buźce jest logiczne, ale jakoś sama nie wpadłam na to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aniulka8204;1667848 9]mi lekarz zalecił podawać witaminę D3 do 18miesiąca życia jeden raz dziennie po 2kropelki staram sie to wkraplać przed jedzonkiem ale czasami daję po jedzonku ale prosto do buzi wkraplam a wit K niedaję bo karmie praktycznie samą butelką jak mi sie uda to sciągam pokarm i daję jej raz lub dwa razy dziennie ale tylko tak po 70ml bo więcej niemogę sciągnąć
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- U mnie jest dokladnie to samo swoim mlekiem dokarmiam raz dziennie i tez gora 80 ml poprostu brak mleczka z tego powodu ze mala sama nie doi cyca ![]()
#563 |
Zadomowienie
|
tu jest wszystko fajnie o skokach rozwojowych napisane. i wykres warto sobie przeanalizowac
![]() ![]() http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html co do mycia buzki w srodku, to ja tez nie wiedzialam. jak Maja zlapala plesniawki to przemywalam aphtinem i nie pomagalo prawie wcale. a jak przestalam to dopiero zeszlo;] nie wiem czemu tak.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-01-24 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Zebra nasze dzeciaczki to podobnie sie urodzily, bo moja 22ego grudnia
![]() Dzwoniłam do tej położnej, powiedzialam jej ze ma jutro do nas przyjsc, bo wiecie co?mi sie wydaje, ze ona zebrala moje podpisy jak ostatnio byla juz na zapas. Bo kazala mi w kilku rubrykach sie podpisac i tak sobie mysle, ze to byly spotkania (a powyzej byly puste rubryki pewnie na date ![]() Zreszta ona stwierdziła, ze to moja Mała odchorowuje szzczepionkę tą ze szpitala. Bo mowilam jej o tej raczce zaczerwienionej i ropie. Wasze dzieciaczki tez tak maja/mialy? Asioczka dzieki za tego linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a podobieństwo w końcu powinno się pojawić, bo jak na razie mała jest najbardziej podobna do siostry tzta i pewnie gdybyśmy gdzieś razem szli w mieście, to wszyscy by myśleli, że to jej dziecko ![]()
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracając do witamin, to te kapsułki, które mam, mają w składzie tłuszcz, więc chyba mleka do nich dodawać nie trzeba ? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p35956-Vita...apsulek_30_szt
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Domi o widzisz więc chyba to będzie poprostu ten etap wiszenia na cycu i u mamusi na rączkach
![]() Brombusia po tym w kapsułkach od razu jak pomulda w buźce to co mu wciśniesz, cyca trzeba dać..ja mam samą wit K w kapsułkach to tak robię. Ja mam w kroplach D odzielnie więc robie jak położna kazała- mówiła, że lepiej dziecko toleruje, że lepiej się wchłania czy jakoś tak. Asioczka super te skoki opisane są napewno mi to rozjaśni pole widzenia mojego malca ![]() A dzidzie napewno omogą te pleśniawki złapać od wkładania łapek- zawsze gdzieś jakiś brud się znjadzie wiadomo... ale bużkę napewno w środku warto myć. Nawet czytałam kiedyś, ze to ma wpływ na przyszłą próchnicę- mimo, że nie ma ząbków to trzeba dbać jakby je miało... nawet żeby dzidzi smoka nie czyścić wkładając do swoich ust, bo od nas może złapać próchnice... wiem, że to brzmi dziwnie ale czytałam to w którejś mamusiwoej gazecie. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-24 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | ||||||
Zakorzenienie
|
hello
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o takie np Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli dzisiaj biorę gazik i pędzluję Młodemu buziaka. Już widzę jak się będzie darł ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.