|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje RRRRR
Śn: placki owsiane (1jajko,łyżeczka mąki,szczypta cynamonu,4łyżki płatków owsianych) smażone bez tł. + jedno średnie starkowane jabłko. Kawa 3w1 (mój tradycyjny weekendowy grzech )II śn: kromka (mogą być dwie?)razowca z szynką i pomidorem. O: Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego, odrobiny mięsa mielonego (smażonego na łyżce oliwy z oliwek), pół papryki, pomidora,ziół i plasterka sera żółtego na wierzch. P: nie będzie bo posiłki się przesunęły bo późno wstałam. K: twaróg chudy z papryka,pomidorem i ogórkiem kiszonym. |
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
A teraz moje grzeszne U
![]() Ś: bułka ciemna podłużna: 1/2 z masłem, dżemem brzoskwiniowym, serem 1/2 z masłem, serkiem "tartare- ziołowy ogród", szynką i pomidorem ogórek konserwowy; sałata; mandarynka kawa inka z mlekiem IIŚ: twarożek z łyżką masła orzechowego O: zupa grzybowa z makaronem z mięsem i w to dodatkowo jeszcze parówka drobiowa K: ( na urodzinach rodziny) kromka razowego z masłem, serem i pomidorem 2 piersi z kurczaka (smażone) łycha tataru z ogórkiem i cebulką nieprzyzwoita ilość wódki )))
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tygodniu chyba sobie coś takiego zrobię A tak to na śniadanie zjadłabym 2 kromki i dorzuciła jedną do kolacji. Ale ekspertem nie jestem, myślę że z takim jadłospisem nie chodziłabym jednak głodna
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
P .
śniadanie: 2kromki chleba; jedna z masełkiem czosnkowym i żółtym serem, druga z pastą z łososia jajecznica z 2 jaj z szynką drobiową, serem i szczypiorkiem herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: ciacho babci -biszkopt przekładany bitą śmietaną, na wierzchu z galaretką z owocami (malinki)banan, jabłko obiad: kawałki kurczaka z sosie czosnkowym, ziemniaki + sałatka warzywna; szklanka soku pomarańczowego deser: 2 nadziewane czekoladki -tiki-taki i jakaś jogurtowo-truskawkowa w czekoladzie podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkiem, z bitą śmietaną, posypany cynamonem; kubek kakao kolacja: ciemna buła z ziarnami; pół z serkiem topionym (Hochland Cheddar) i żółtym serem, drugie pół z pasztetem serek wiejski 200g posypany szczypiorkiem herbata z sokiem malinowym po: jabłkoo, marchew, garść nerkowców |
|
|
|
#2585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ślicznie za ocenę. Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania. To była 1 kostka czekolady starta do owsianki, Niestety na tą chwilę nie miałam innego zamiennika, więc musiałam zwykłą bułkę wsunąć (obiadu nie było bo był to tzw dzień na wariackich papierach). Całusek był jeden, mleko było dolane do kawy. Dlaczego nie całe jajko? Bo najwięcej białka mają białka jaja(były białka z 3 jaj) Zazwyczaj nie jadam owocowych, ale czasem dodaję do twarogu (jako dodatek smakowy) Raz jeszcze ślicznie dziękuje za uwagi i postaram się wcielić w życie ![]() Poprawa na pewno będzie ![]() Pozdrawiam cieplutko
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym w zoltku jest mnostwo witamin i mikroelementow. dlatego nie unikaj zoltekkiedys tez robilam tak jak Ty i jadlam same bialka
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kawę ograniczyłam do jednej w tygodniu bo jednak takie instanty to taki mały syf jedzeniowy
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Raczkowanie
|
U :
sn: grahamka z serkiem topionym pieczarkowym pomidorkiem i szczypiorkiem (300) 2sn: talerz rosolku (200) O: duzo ziemniaczkow , smzona noga z kurczaka , duza micha surowki z ogorkow kiszonych ( ogorki , cebulka , piperz i odrbinka cukru ) (700 ) P: kromka razowca z pasztetem pomidorowym (200) K: grahamka z serkiem moj ulubiony i szczypiorkiem (300) 1700
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez cukru:P a z mlekiem tylko spienionym albo, bardzo często w ogóle bez. taka czarna, mocna mmmmmmmmmm
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Niedzielne U:
I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, 4 plastry polędwicy, mały plasterek sera żółtego i odrobina keczupu, herbata + kawałek babki piaskowej. II: talerz zupy pomidorowej zabielanej z makaronem (i marchwką z zupy ;P ) chwilę później duuużo świeżo łuskanych włoskich orzechów III: duży plaster pieczonej łopatki, ok. 300g warzyw na patelnię (brokuły, fasolka szparagowa, kukurydza, cebula, papryka i kilka plasterków ziemniaka) IV: kawałek babki piaskowej, 3 kostki mlecznej czekolady, herbata + jabłko. V : ok. 100g twarogu z jogurtem nat., papryką i dużą ilością szczypiorka, kromka razowca z masłem. pomarańcza (może nawet dwie :P ) Bardzo proszę o ocenę
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
ślicznie proszę o ocenki.... |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy raz tutaj
![]() R 1. 2 kanapki (czyli razem 2 kromki chleba pełnoziarnistego + 5 plastrów wędliny +2 plastry pomidora) 2. nestle fitnes z mlekiem 3. serek "7 zbóż" 4. jajecznica z 2 jajek + kromka chleba pełnoziarnistego |
|
|
|
#2594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I pewnie nie ma. Kromka razowca z pasztetem=200 kcal? Proszę Cię. w 100 gramach razowca jest ok 170 kcal. Wątpie, czy kromka była tak ciężka. No i kolacja to samo. Zawyżone. Poza tym przydałby się jakiś owoc. Brakuje też NNKT(orzechy, pestki, ryby morskie) Cytat:
Poza tym bardzo mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Na obiad brakuje mi jakiegoś mięska bądź innego źródła białka A na kolację może cały ten wieśniak? Bo skromna taka... Cytat:
Pierwsze śniadanie jest ok, chociaż ten pomidor spokojnie mógłby być cały ![]() Drugie śniadanie - brak warzyw, brak białka. Poza tym Nestle Fitness na redukcji - OUT. Trzecie śniadanie - domyślam się, że chodzi o jogurt "7 zbóż". Znowu brak białka, warzyw... Kolacja - na R staramy się jeść białkowe kolacje, zamiast kromki pełnoziarnistego lepsza byłaby jakas surówka bądź warzywka w innej postaci ![]() No i brakuje NNKT.
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
więc moje U z przełamującym sie na P:
śniadanko I: ( 7:45): frakfruterek+ kromka chleba razowego+ pomidor+ łyżka ketchupu+ kubek kawy zbożowej z mlekiem 0% śniadanko II 11:00): jabłko + kawa z mlekiem lihgt skondensowanym ale latte/ herbata zielona30 min stepper/ duuuzo wody obiad: ( 12:30): rosołek + makaron orkiszowy+ ćwiartka z kurczaka gotowana+ kapusta gotowana+ surówka ze słoika domowa( kapusta, marchew, papryka, cebulka ocet) podwieczorek( 16:30): jabłko duuuże + znowu kawka 45 min stepper kolacja( 18:45): 2 średnie gołąbki ( wiem wiem...masakra na kolacje ale kusiły... wpadło jeszcze kilka kubasów zielonej herbaty/ yerba mate oceni ktoś????uff powoli jakos mam nadzieje że do przodu jakos..... ![]() : prosi:![]()
|
|
|
|
#2596 |
|
Raczkowanie
|
lekkie R pt. "bardzo powoli idąc w stronę U"
1. omlet owsiany (4 łychy owsianych, 1 łycha zarodków pszennych, 1żółtko, 2białka) smażony na łyżce oliwy z o., polany jogurtem nat 180g, posypany płatkami migdałowymi, rodzynkami, pokrojonymi: suszonymi śliwkami i suszonymi morelami 2. duża miska zupy warzywnej 3. indyk duszony w różnych przyprawach i ziołach, brokuły gotowane na parze, 1 kromka grahama i 1 orkiszowego - każda z łyżką oliwy z o. 4. serek wiejski lekki (100g) + wkrojony ogórek kiszony; 2/3 kubka ciepłego mleka 2% 5. jajko na miękko |
|
|
|
#2597 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze Uuu:
przed śń: łyżeczka siemia lnianego zzalana wodą śń: buła pszenna 100g. cienko posmarowana margaryną z pasztetową wp., chrzanem + jabłko + herbata zielona IIśń: serek wiejski 200g z wkrojonym ogórkiem, papryką, szczypiorkiem i łżką pestek słonecznika + kr. razowca ob: ziemniaki (tfuuu-nie lubie ziemniaków i tylko się zdenerwowałam, bo moja kaszaa sie zepsuła, wrrr!) bitka z indyga got. w sosie, brokuł got. + herbata zielonapodw: musli fitella truskawkowa z kawałkami czekolady zalana jogo nat. 150g kol: właśnie wcinam sobie -2 kromki razowca posmarowane masełkiem, opruszone zmielonym siemiem (czy siemieniem? )-1 z szynką dr. z warzywami i pomodorkiem; 2 z serem żółtym i pomidorkiem i zaraz dojdzie herbatka zielonaoceni ktoś? bardzo bym prosiła ![]() ![]()
|
|
#2598 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2599 |
|
BAN stały
|
U.
Sn. owsianka na mleku z bananem, otrębami żurawinowymi, żurawiną, orzechami laskowymi , branfleksami. espresso, szklanka wody II sn. serek homo naturalny z cząstkami pomarańczy, ananasem z puszki, orzechami włoskimi, pestkami słonecznika kajzerka sezamowa z masłem Osełkowym zielona herbata, poł paczki herbatników zwykłych Obiad: 2 pulpety drobiowe w sosie smietanowo- koperkowym, porcja uparowanych warzyw, ziemniaczki polane tłuszczem i koprem. Deser. Kompot wiśniowy, 4 rafaello Podweczorek: kubek mleka z łzyką kawy, 2x kawałek makowca, garśc migdałow Kolacja: 2x kroma wieloziarniaka z maslem, bieluchem, szynką wiejską, chrzanem/ maslem, almette ziolowym, serem zółtym pomidorem po. pasek czekolady wedla mlecznej |
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smaczne toto? Czy ze względu na wartości odzywcze zajadasz?
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
moja dzisiejsza R:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 suszone śliwki, jabłko, cynamon, 100g. serka homo naturalnego, ok. 0,5 szkl. maślanki o smaku pieczonego jabłka. mocna kawa. II: sałatka: sałata lodowa, pomidor, 2 ugotowane jajka, łyżka oleju rzepakowego, 6 migdałów. III: ryba na parze, 4 łychy brązowego ryżu, warzywa ugotowane na parze (brokuły, fasola szparagowa, kukurydza- wiem, że kukurydza nie bardzo na R, ale bardzo rzadko ją jem) trening siłowy + 10 min. ostrej skakanki ![]() zaraz po treningu: 2 wafle ryżowe z 2 łyżeczkami miodu. IV: 3 placki owsiane: 3 łyżki płatków owsianych, 2 białka, żółtko, trochę otrębów. V: teraz piję kawę z 4 kopiastymi łyżeczkami odżywki białkowej o smaku waniliowym. potem zjem marchewę. pewnie ok. 21.30 zjem jeszcze twaróg lub gotowane jajko. serdecznie proszę o ocenę
|
#2602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma się do czego przyczepić![]() Cytat:
Ładnie Ale u Ciebie nigdy nie ma co poprawiać
|
|
#2603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ćwiczenia przy tej ilości i jakości jedzenia na pewno nie przybliżają Cię do przytycia. |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U
Jestem z siebie całkiem zadowolona ![]() Wybaczcie brak warzyw, ale dziś tylko ciepłe potrawy mi wchodzą ![]() 1.owsianka: 3 łyzki płatków owsianych, 1 łyżka siemienia lnianego, łyżka kaszy mannej , łyżeczka kakao, pół banana, na mleku ![]() 2.bułka 80g z ziarnami, posmarowana cienko majonezem, sałata, pomidor, całe duże jajko na twardo, sok jabłkowy jednodniowy 3.miska rosołu z makaronem i marchewką z tegoż rosołu, pasek gorzkiej czekolady 4.jakieś 200g fasolki po bretońsku i pół bułki ziarnistej 5. dopiero jak wrócę do domu gdzieś o 20.30 - twaróg, albo parówka berlinka, jakaś kanapka, a może zaraz zrobie sobie sałatkę na wynos do domu(prowadze pizzerie),to niech bedzie, że sałata lodowa, papryka, ogórek, jogo naturalny i kawałki kurczaka
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
8.00 5 ciasteczek ze slonecznikiem ŚNIADANIE (10.00) Grahamka z masłem, 150g serka homogenizowanego waniliowego Jabłko IIŚNIADANIE (12.00) Kilka ciasteczek (8?) z orzechami OBIAD(15.00) Spaghetti (makaron, sos pomidorowy, parowka pokrojona w plasterki) PODWIECZOREK(17.00) 2 gałki lodow (cookis, wisnia) kilka ciasteczek kruchych (wypad do kina) KOLACJA(20.00) Grahamka z obie polowki z masłem, szynka drobiowa, pomidorkiem. Jestem dzisiaj zadowolona ze swojego jadlospisu bo wydaje mi sie ze duzo zjadlam. Tylko mi sie WYDAJE? czy jednak faktycznie w koncu moj jadlospis jest w miare ok ? |
|
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Owsianka z czterech łyżek z twarogiem, bananem, suszonymi śliwkami, morelami i garścią crunchy tropikalnego. II. Jajko sadzone na oliwie, pół woreczka kaszy jęczmiennej, ogórki kiszone. IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i konfiturą wiśniową, pomarańcza, kawa z mlekiem. V. Dwie kromki razowca: jedna z masłem, szynką i ogórkiem, druga z masłem, camembertem i żurawiną, kilka pomidorków koktajlowych, jabłko. |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy, sama nie wiem czy to jest R czy U, źle jadłam i postanowiłam to trochę uporządkować. Na początek wyszło takie coś:
I - bułka razowa wieloziarnista, dwa plasterki mortadeli, 3 plasterki pomidora, kukurydza z puszki, otręby pszenne, herbata zielona, jabłko II - trochę klusek z mąki pszennej z jajkiem smażone bez tłuszczu, majeranek, pieprz kolorowy, otręby pszenne, dwa ogórki konserwowe, herbata zielona z dwoma łyżeczkami syropu malinowego, pomarańcza III - bułka razowa wieloziarnista, dwa plasterki sera żółtego, dwa plasterki pomidora, ogórek konserwowy, kukurydza z puszki, herbata czarna z dwoma łyżeczkami syropu malinowego, jabłko Sama się ocenię: - tylko trzy posiłki, wiem, ale byłam na wycieczce i przyzwyczaiłam się do trzyposiłkowego menu, poza tym późno wstałam, może z czasem to zmienię - za dużo jedzenia z konserwy (kukurydza i ogórki), zima jest - rodzaj wędliny pozostawia wiele do życzenia ale nie było nic innego - na kolację ser żółty, też nie było nic innego - za mało białka, kiedyś byłam na diecie wysokobiałkowej, nie służyła mi + odmówiłam zjedzenia czterech małych pączków + nie ruszyłam ciastek ( to naprawdę sukces bo do tej pory pożerałam je namiętnie ) Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-01-24 o 20:10 Powód: literówka |
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
A teraz moje wczorajsze grzeszne U Ś: bułka ciemna podłużna: 1/2 z masłem, dżemem brzoskwiniowym, serem 1/2 z masłem, serkiem "tartare- ziołowy ogród", szynką i pomidorem ogórek konserwowy; sałata; mandarynka kawa inka z mlekiem IIŚ: twarożek z łyżką masła orzechowego; mała gruszka; kawa z mlekiem O: zupa grzybowa z makaronem z mięsem i w to dodatkowo jeszcze parówka drobiowa K: ( na urodzinach rodziny) kromka razowego z masłem, serem i pomidorem 2 piersi z kurczaka (smażone) łycha tataru z ogórkiem i cebulką nieprzyzwoita ilość wódki))) i dzisiejsze: Ś: 2 duże kawałki chleba ciemnego(oba z masłem, serem, wędliną i ogórkiem konserwowym); jogurt „danone z płatkami”; kawa inka z mlekiem II: twarożek z łyżką masła orzechowego i łyżką budyniu waniliowego; kawa z mlekiem O: ziemniaki z natką pietruszki, polędwiczki wieprzowe, brukselka, plaster ananasa, sos P: „kaszka manna smakija cynamonowa”;1 ciasteczko lu-go (zielone);kawa z mlekiem K: 2 duże kawałki chleba ciemnego 1:z masłem, twarożkiem grani,wędliną co rano, rzodkiewką i solą; pół z twarożkiem grani,szynką drobiową i plastrem ananasa; pół z twarożkiem grani, krakowską suchą, rzodkiewką i solą; herbata z cukrem i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

)

W tygodniu chyba sobie coś takiego zrobię
-biszkopt przekładany bitą śmietaną, na wierzchu z galaretką z owocami (malinki)

11:00): jabłko + kawa z mlekiem lihgt skondensowanym ale latte/ herbata zielona
(tfuuu-nie lubie ziemniaków i tylko się zdenerwowałam, bo moja kaszaa sie zepsuła, wrrr!) bitka z indyga got. w sosie, brokuł got. + herbata zielona