|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
kilkanascie ciasteczek, 2 kulki lodów, 2 grahamki + serek i spaghetti z jedna parówka. baardzo duzo
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w porównaniu z Twoimi wcześniejszymi jadłospisami to poprawa jest ale i tak nie jest do końca dobrze... jeśli lubisz słodycze to ok, jesteś na U i jak najbardziej możesz sobie na nie pozwolić, ale nie powinno się ich jeść zamiast normalnych posiłków -sugeruję więcej nnkt (bo odrobina orzechów i słonecznika w ciastkach to za mało), spróbuj jeść więcej orzechów albo oliwki czy oliwę z oliwek, cokolwiek co zawiera sporo nnkt -zdecydowanie jedz więcej warzyw i owoców (witaminki -więcej białka! (chyba że tej szynki na kolację było dużo) bo w serku homo waniliowym czy 1 parówce nie ma wystarczającej ilości i słodycze traktuj jako dodatek do normalnych posiłków Edytowane przez Cherokee Rose Czas edycji: 2010-01-24 o 20:32 |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
budyń był dodany taki ugotowany. smaczna kombinacja. dziś jakoś tak za bardzo na owocki nie miałam ochoty, a orzeszki masz rację mogły wpaść. może jutro. na pewno gdzieś je upchnę
)))) hihi. pozdrawiam moją obiadową ulubienice
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE
PT. "olewam uuu..jest zimno i jeść trzeba" ![]()
i jak???????
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
i dodam coś od siebie
![]() Utrzymanko oczywiście ![]() I. 2 kromki razowca z masłem, na każdą kromkę po 2 plastry szynki drobiowej i po połowie jaja dużego wiejskiego posypane obficie szczypiorkiem + kawał pysznej i soczystej papryki, kubek herbatki malinowej z soczkiem malinowym II. szyjka z indyka gotowana, ryż brązowy (pół woreczka) to polane potrawką z żurawiną, dużo surówki z tartej marchwi z oliwą (kocham ten obiadek )1,5h spacerek z pieskiem i aparatem - fotografowanie okolicy pod płaszczem śniegu ![]() III. duże jabłko pieczone z łychą konfitury wiśniowej (by babcia - czytaj. duużo wiśni w syropie), pasek gorzkiej czekolady, kawka z cynamonem IV. (właśnie szamię ) marchewa gigant, pudełeczko serka wiejskiego 200g z garścią orzechów laskowych i migdałów a czeka na mnie wielki kubek herbatki zielonej z cytrynkąoceni ktoś? Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-01-24 o 20:36 |
|
|
|
#2619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#2620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. na razie nie mogę powiedzieć czy 'zdaje to to egzamin', bo dopiero od dzisiaj zaczęłam stosować tą 'kurację'?. co do smaku to nie jest on najlepszy aczkolwiek jak odrobine posypiesz kanapki jest b.mało wyczuwalne pzdr.!
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć raz mnie oceńcie. później możecie olewać dalej
|
|
#2622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie, że dzisiaj się najadłam bardzo dobrze tym wszystkim ![]() Najadam się 3 łyzkami owsianki (mam na mysli 3 suche łyzki stołowe, plus łyzka siemienia plus łyzka kaszy mannej) rano wciskam na siłe sniadanie niestety. A fasolke i bułke zebyscie wiedziały, że ważyłam przy okazji z tzw. ciekawości w pracy, gdzie dysponowałam kuchenna wagą Poza tym czytałam, że w białej fasoli jest dużo białka Co do nnkt to zapomniałam dopisać garść migdałów po obiedzie ![]() Mało bo mało, dyskretnie będę się przymierzać do diety redukcyjnej (jak sie troche ociepli ) dlatego skoro uważam się za najedzoną z połową bułki nie dojadam więcej.warrior_mental - właśnie uprażyłam w domku swoje siemie lniane, kupiłam w zwykłym sklepie, była instrukcja, żeby uprażyć na suchej patelni pod pokrywką, ale nikt nie uprzedził, że te ziarenka się zachowują jak popcorn i po całej kuchni latały, dlatego była ta pokrywka W każdym badz razie uprażone są pyszne, smakują jak słonecznik, bez obaw można posypywać na kanapki
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko dałabym 150g homo do śniadanka i troszkę więcej tych migdałów jednak.![]() I powiedz, proooszę, skąd ta maślanka?? Nie mogę jej przyhaczyć nigdzie...
|
|
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ładny, niedzielny jadłospis 4 posiłki, bo pozno wstalas, czy tak po prostu wolisz ?
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plackow owsianych nie probowałam, natomiast ciasteczka owsiane na słodko - pycha
|
|
#2627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie tak, że wklejam je wiedząc, że są dobre, naprawdę chcę wiedzieć co myślicie i czy nie warto byłoby czegoś zmienić. sama obiektywna nie jestem, dla mnie zawsze wydaje się za dużo. więc zlitujcie się nad agatką ![]() nie wiem czy ta maślanka, którą kupuję jest dostępna w całej Polsce. nazywa się Maślanka Mrągowska i produkują ją- tu nie do wiary- w Mrągowie mają jeszcze smak stracciatella, brzoskwinka, truskaweczka, owoce leśne i chyba wszystko. każda jest przepyszna ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- sama z chęcią bym oceniała Twoje jadłospisy, ale nie znam się na P, więc wolę milczeć.
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
/A maślankę mrągowską znaam dobrze, też uważam, że jest pyszna, szczególnie straciatella, tylko tej jabłkowej nie mogę znaleźć, ehmm no nic, pewnie kiedyś się gdzieś trafi ![]()
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Heh, powiem tylko jedno dziewczyny. Faktycznie prawdą jest, że im więcej jesz i się ruszasz, tym więcej chudniesz. Ta moja wypowiedz jest może taka ni stąd, ni zowąd, ale tak zauważyłam u siebie. Nie ukrywam, że na oko liczę kalorie. I jadłam tak, pi razy oko, 1300, ale byłam na tym głodna, więc teraz jem około 1600-1700 i dopiero teraz chudnę. Do tego aerobic trzy razy w tygodniu. Schudłam już dychę, ale waga stanęła i to na długo, teraz ruszyła, jak zaczęłam więcej jeść.
Moja Redukcja piątkowa (bo w weekend to wolna amerykanka) I śniadanie: 100 g makaronu żytniego z brokułami polane oliwą z oliwek II śniadanie: grahamka z masłem, rzodkiewkami i sałatą do tego jajo III śniadanie: jak wyżej, ale bez jaja obiad: tuńczyk wsw z oliwą z oliwek, cebulą, brokułami i papryką aerobic kolacja: wiejski z warzywami Proszę o ocenę |
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie,smacznie.....ale z pewnością nie UUUU |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia w poszukiwaniu maślanki
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
to moze ja?
wczorajsze U Isn - kromka razowca z margaryna, cienko serkiem topiony i 2 plastry pomidora czarna herbata z lyzeczka miodu iii bieeeeeeeeeegiem na konkurs ![]() ![]() IIsn - 2 paski czkolady mlecznej z orzechami, 4 pierniczki w lukrze, 2 garsci daktyli O- pol woreczka ryzu, krewetki z grzybkami mun, troche czerwonej papryki i marchewki, sos rybny, slodki i slony sojowy do szkoly no i tu sie zaczela imprezka ![]() kilka kawalkow szarlotki, jakiegos innego ciasta, 1/8pomidora, kisc malych winogron, ok.10 pralinek , koreczki (rozne), rogaliki z nadzieniem rozanym, mnoooooooostwo ptysi i malych paczusiow,kilka kesow tortugodzina poloneza 4 godziny (tylko, buuu...) dyskoteki ![]() ![]() i do domu kilka liczi(jakkolwiek to sie pisze^^) no i dzisiejsze, tak samo niegrzeczne U sn - kromka razowca z plastrem jakiegos miesa w galarecie, 1/8 papryki no i znow do szkoly , sprzatac...zdejmowanie deko, przenoszenie stolow i krzesel, itp. ok. 5 ptysi i tyle samo paczusiow, pralinka, kiscwinogron (tak - wyjadanie resztek z poprzedniego dnia^^) szybki 40min marsz IIsn -mala salatka z Mc-u z 1/3 sosu 1000wysp, duza kawa z mlekiem i 2 torebkami cukru 10 min spacerku pierniczek w czeko O - tortilla z Maca cukierek mleczny, 3 krowki, 5 lichi K- kilka kulek mozarelli, 3 lichi, 3 krowki, mleczny cukierek jeszcze w miedzyczasie byla szkl. soku jablkowego, pare herbat z miodem i koniec z 1 wielkim weekendowym grzechem :/ jutro juz bedzie grzecznie ^^ nie oceniajcie albo NIE! oceniajcie- moze dacie mi tego 'kopa'...
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc ja też nie.
|
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
do oceny
na utrzymanie moje przykładowe jadłospisy, mam nadzieje ze nie zamieszałam z forma przedstawienia ![]() 8.00: płatki owsiane na mleku+ mrożone owoce / banan+ czasem sezam lub siemię lniane 11.00 i 13.oo: pól dużej bułki pełnoziarnistej z serem żółtym i 2 plastrami wędliny/ wiejskim / jajkiem i wędliną+ pomidor/kawałek papryki/surówka. czasem coś słodkiego batonik paczek itp. ale raczej rano 16.00-17.00 mięso( kurczak/schab/wołowina) z warzywami, czasem z fasola +makaron razowy/ryz/ lub same. lub ryba+warzywa, ewentualnie naleśniki razowe z serem białym lub zupa (zawsze z mięsem) 19.00-20.00 jajko z łyżeczka majonezu/ ser biały z wasa grahamem/ryba /sałatka z tunczyka. 2,3 kawy w ciągu dnia, owoce, orzechy Na siłownie chodzę na 15.30 2-4 razy w tygodniu i 1 w tygodniu samba. w dni treningowe jem tak samo tylko po treningu węgle proste do obiadu.
Be the best version of you. Edytowane przez KALAI Czas edycji: 2010-01-24 o 23:19 |
|
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz od b. dawna jadłam w miarę przyzwoicie, muszę się pochwalić
(jak na mnie jest super ). Uśmiecham się o ocenę![]() U późne śniadanie: owsianka z 7 łyżek z dodatkiem kawy, jajecznica z 2 jajek (i 2 białek ) z ketchupem, kawa zbożowa z mlekiem, herbatkadrugie: spora kromka razowa (taka ciężka, bez chrupiącej skórki - blee ) z szynką drobiową (taką dość dobrą i drogą, trochę mięsa w sobie ma), serek wiejski, marchewkaobiad: kasza gryczana z sosem pomidorowym i soczewicą, kotleciki sojowe (pół paczki), kalafior i fasolka szparagowa polana sosem z soczewicą późna kolacja: 4 deski wieloziarniste ryvity z szynką, ser biały (sporo) z dżemem wiśniowym, marchewka, za dużo mleka (pół opakowania smakowego truskawkowego, które zostało z wczoraj i z półtorej szklanki normalnego), kawencja w międzyczasie mnóstwo herbat, głównie zielonych i mięty z cytryną, choć trafił się nawet rumianek z brzoskwinią ![]() muszę uważać na węgle bo nie kontroluję ich spożycia, dlatego nie obruszajcie się o dodawanie marchewek . ostatnio dużo przytyłam, jadłam strasznie, próbuję dojść do czegoś normalnegono i 5 posiłków nie jestem w stanie zjeść budząc się późno
|
|
#2637 |
|
Przyczajenie
|
R
Prośba o ocenę i podpowiedzi co poprawić: I ś: 2 nieduże kromki pieczywa z ziarnami z polędwicą i ogórkiem, herbata II ś: kubek mleka 0,5% z 4 łyżkami owsianki, małe winogrona (ok 10 sztuk) III o: kawałek piersi z kurczaka z warzywami(brokuły, kalafior, marchewka) gotowane na parze IV p: jabłko V k: serek wiejski z ogórkiem
|
|
|
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
IŚ - ok, nie żałuj sobie jeśl chodzi o ilość wędliny i warzyw IIŚ - dorzuć orzechy itp O - ok (kura mogla być też pieczona, albo podsmażona na oliwie), ciemny makaron albo ryż też by nie zaszkodziły P - owoc to nie posiłek - owoce na R raczej od rana, tutaj proponowałabym np. jogurt albo serek + warzywa jakieś, albo jakąś sałatkę (np. z tuńczykiem albo kurakiem), albo jajecznicę z warzywami K - ok
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
NASZE P; przed sniadanie; banan na patelni podprazony z cynamonem + śliwki suszone. wafel ryżowy z masłem orzechowym, miodem i camembertem żurawinowym. 2 paski czekolady gorzkiej. śniadanie; owsianka taka jak zwykle [owsiane, platki, jogurt naturalny, bakalie, itp] 2 kromki pumpernikla jako tosty z żółtym serem, kukurydzą i pieczarami + ketchup. po; 1/2 tabliczki gorzkiej czeko [sesja;egz. z kartografii;p UDAŁO SIĘ zaliczyc;D Jupi ]II śniadanie; wiejski ze szczypiorem wymieszany z 1/2 fasoli czerwonej z puchy + kolejne 2 kromy pumpernikla przytostowane, z maslem, salata, serem, pomidorkiem, pieczarkami i ketchupem again ![]() po; paczka herbatnikow + kawał placka drożdżowego + kakao z mlekiem 3,2 % i łyżeczką cukru.obiad; worek kaszy gryczanej [pokochalysmy ] ze szpinakiem, papryką, pomidorami, jajkiem + 3 kotlety brokułowo-sojowe ![]() po; homo truskawkowe z garścią biszkoptów, orzechów, wiórek, daktyli, rodzynek. podwieczorek; miseczka budyniu czekoladowego z migdałami i wiórkami + szklanka soku bananowego + tost z masłem i dżemem ![]() kolacja; bułka pszenna z masełkiem, salata, pomidorem, camembertem, i curry + jajecznica z 3 jaj z grzybkami + salatka ze swierzych warzyw. po; szklanka soku marchewkowego + chałka posmarowana masełkiem
![]()
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-25 o 11:41 |
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

ale i tak nie jest do końca dobrze... jeśli lubisz słodycze to ok, jesteś na U i jak najbardziej możesz sobie na nie pozwolić, ale nie powinno się ich jeść zamiast normalnych posiłków
, łyżeczka kakao, pół banana, na mleku 
11:00): jabłko + kawa z mlekiem lihgt skondensowanym ale latte/ herbata zielona

?
). Uśmiecham się o ocenę