|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
szamanka
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
|
|
|
#1022 |
|
Rozeznanie
|
Możesz jeść parówki a jakże ... jeśli sobie je sama wyprodukujesz z Dukanowskich produktów
, a kiełbacha? przecież tłusta jest i chyba na żadnej nie ma dokładnie podanego składu . Dozwolona jest np. polędwica sopocka., dziewczyny pisały o niej na 3 wątku. Można poszukać
|
|
#1023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przez to zawierają duuuużo tłuszczu... Także niestety z dala od parówek! |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Przestańcie, parówki to ZUO!
![]() Same śmieci, przecież robili badania, chyba parówki cielęce sprawdzali i wyszło, że to nawet koło cielęciny nie leżało! A z innej beczki. ![]() Zrobiłam na jutro pałeczki kurczaka, marynują się, już bym je zeżarła ![]() Mi tam uczucie pustości nie minęło, a 3 tygodnie już dukam. I jak mnie najdzie, to chodzę i tylko drzwi lodówki trzaskają Ale jak już się najem to spokój. Co do żarcia przed snem, to 2-4 h przed najpóźniej, chyba, że głoda mam . A nie mam nic przeciwko piciu wody czy herbaty, bo jak się budzę (już mam rytuał
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a ja sobie zrobiłam chlebek dukanowski.. jest dośc smaczny... w końcu coś innego na śniadanko, bardziej "stałego"
ojj jutro zjem kanapeczki z serkiem chudyym i pomidorkiem https://static.wizaz.pl/forum/images...ons/icon29.gif
66,5kg.....63,7kg...................57kgZa mną:- 2,8kg Do celu: -6,7kg start 19.02.2013 Skalpel: 19 Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla Mel B ramiona: 2 Orbitrek: 580min Zumba: 1 Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5 |
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorkiem
Ja drugi dzien na warzywkach i ciagle glodna jestem..masakra... na P tego nie ma a teraz laze i szukam - a nic nie ma ( tzn. jest ale to co niedozwolone) musze sie jutro na zakupy wybrac... sama nie wiem co mi sie chce - slodkiego czy pikantnego....ratuuunku!! !!
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#1028 |
|
Rozeznanie
|
a propos ważenia ... Ważycie się codziennie?
Bo ja przyznam, że tak chociaż nie do końca wiem czy to ma jakiś sens ALE z drugiej strony jak za dużo wyskoczy można przystopowac od razu A jak u Was?
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
zaczytuję się we wszystkim na temat tej dietki i zamierzam rozpocząć od 1 lutego zostawiam sobie ten tydzień na nacieszenie się wszystkim, czego nie będę mogła jeść
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wszystkim!
Ja się ważę codziennie, rano po siq. Spadków dzis nie zanotowałam, bylo prawie 2 kg w dwa dni, wiec za duzo bym juz chciala... Eh, mozna się przyzwyczaić, heh. To tyle, dobrej nocy!
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisuję i mam już drobne porównanie i wiem, że nie trzeba się załamywać jak mi stanie waga na 1-2 dni, albo podskoczy
|
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
elllmi, ja przed dietą też tak podeszłam i teraz żałuję. Jadłam może nie dużo, ale kalorycznie i same zakazane rzeczy, tak tylko "na zapas". W wyniku tego zrzucam jakieś 2 kg więcej... Bez sensu i się nie opłaca... Nie polecam!
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Też codziennie rano, po sikundzie, bez ubrania. Na P+W zawsze przybieram ok. 0,5 kg (bo tyci grzeszę). Na P chudnę ok. 1, 5 kg. Berlinianka - cieszę się z Twojego powrotu.
|
#1034 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() Ale chyba wiadomo, o co chodziło. Dobranoc! ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Hahahaha, najśmieszniejszy post, jaki kiedykolwiek napisałam ![]() ![]()
||
|
|
|
#1035 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1036 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz
tak myslalam ze nie mozna, no ale bardzo mam ochote na takie cieple paroweczki mmnniamm no ale co tam jest wiele innych smaczniejszych dań Co do wazenia to pierwsze moje wazenie w dniu rozpoczecia diety, drugie w dniu zakonczenia fazy I i przez 2 tyg sie nie wazylam, moze jutro ale jakos nie widze poprawy w ciuchach itp wiec raczej nie
|
|
|
|
#1037 |
|
Przyczajenie
|
chciałabym zacząć dietę, ale chodzę do szkoły i tam jem 2 śniadanie.
i tu zaczyna się problem, bo co mogłabym na to drugie śniadanie przygotować? jeżeli miałabym nie jeść nic, chyba bym umarła z głodu..
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie zaletą smażenia bez tłuszczu jest to, że można te placuszki czy mięsko bez problemu zjeść na zimno zawijasz sobie w folię aluminiową i w szkole jesz jak kanapkę ![]() Dodatkowo w fazie P+W pomidorek, marchewka, papryka - i jakie tam jeszcze inne warzywka do chrupania na surowo Aaaaa, i mój ostatni hit - kotlety mielone oczywiście zmodyfikowane wg zasad dukanowych
Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2010-01-24 o 22:42 |
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego masz nie jeść nic?
ja jak mam cały dzień zajęcia na uczelni to biorę sobie do torebki czy to jogurt naturalny, czy kefir, czy np. jakąś sałatkę wpakowaną do takiego małego szczelnie zamykanego pudełeczka...ostatnio np. zrobiłam sobie twarożek z białego sera, jogurtu naturalnego, dosypałam cynamonu, zapakowałam...a potem tylko wyjmuję łyżeczkę czy widelczyk i jazda jakbym nic nie jadła przez tyle godzin to by mnie mocno kusiły te wszystkie automaty z batonami, paluszkami, rogalami, które są porozstawiane na uczelni na każdym kroku, a tak...luusss
Edytowane przez Nusiaa88 Czas edycji: 2010-01-24 o 22:45 |
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
Berlinianka - nic z tych rzeczy
w rezultacie wszamalam homo ze slodzikiem i cynamonem ![]() Ja tez waze sie codziennie - ledwo slepia otworze to siusiu i wlaze na wage..
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Trafiłam tutaj dziś bo też jestem na dukanie i żeby rozgonić trochę dietową nudę szukałam nowych przepisów. Podczytałam sobie Was troszkę i jeśli pozwolicie to chciałabym dołączyć do Was... Jak to mówią... w kupie raźniej
|
|
|
|
#1043 |
|
Przyczajenie
|
co do mnie to odpada pieczenie, jak na razie
![]() wielkie dzięki, poszperam jeszcze w przepisach i chyba zacznę w ferie, żeby jednak najpierw spróbować w domu, a potem w szkole.
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1045 |
|
Rozeznanie
|
witaj joanx i Titte
titte czemu pieczenie odpada? kazda z nas tu walczy z piekarnikiem lub mikrofala zeby jakos przez to przejsc ![]() co do zmieniania systemow czyli 5/5 7/7 , 3/4 , 4/3 mozecie sobie zmieniac jesli waga wam stoi w miejscu czy np juz macie dosc jedzenie w takich systemach, Berlinianka tu cos zle napisala zeby isc tylko jednym system -nie trzeba.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1046 |
|
Przyczajenie
|
tak, tak.. mikrofala jak najbardziej, ale do piekarnika nie mam ręki..
muszę z mamą pogadać
|
|
#1047 | |
|
szamanka
|
Cytat:
A teraz jestem daleko od domu i nie ma mi kto gotować ![]() Dlatego funkcjonuje raczej na rzeczach kupowanych, jedynie zapas pieczonej piersi z kurczaka leży w zamrażalniku ![]() No i raz rodzice mi przywieźli rybkę po grecku
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
titte taki maly zwyczaj tu jest ze jak sie wpada to sie mowi ile sie ma kg itp
![]() to trzeba dziewczynki zacząć samemu sobie gotowac wieksza radocha jak zrobione przez siebie ..i smakuje!
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1049 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie odchudzające się!
Cały dzień czytam o diecie proteinowej. Od wakacji przytyło mi się 4-5 kg. Chciałabym wrócić do swojej ulubionej wagi ![]() Jestem zmobilizowana i gotowa do działania ![]() Mam nadzieję, że wytrwam. Od wtorku zaczynam I fazę. Jutro mama zrobi mi zakupy. We wtorek rano zważę się i dokładnie pomierzę, żeby śledzić na bieżąco efekty! ( mam nadzieję, że owe będą) Mam takie dwa pytanka: -Czy mogę jeść chudy serek wiejski? Bardzo go lubię, a nie wiem co innego mogłabym brać do szkoły. -Naprawdę jest tak, że nie muszę się co do ilości jedzenia ograniczać? np co jeśli już na śniadanie wsunę 3 jajka? I jeszcze pytanie co do jajek: czy mogę robić sobie jajecznicę na teflonie? ( bez żadnych olejów) |
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
ja koncze drugi dzien kobitki i az sie boje jutra..dzisija chyba mniej nie bylo z tego co pamietam
z tym podajedaniem musze skoczyc i za ksiazke sie wziasc w koncu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Dopiero miesiąc na diecie. I zauważyłam że jak np przez 2 tyg nie ruszyłam nic słodkiego tz ciasto, nalesniki itp to bylo wszystko ok, a jak zaczełam czytac przepisy i robić, to teraz bym jadła codziennie. Mam takie pytanie wiem że już się pojawiło ale nie umie znaleść wiec moje pytanie brzmi : co myślicie o parowkach drobiowych?franfuterkach? kiełbasach itp? ogólnie wiem ze one są nie zdrowe, no ale wkoncu są drobiowe a drób mozemy jeść.hhym....A i polecam nalesniki pycha

, a kiełbacha? przecież tłusta jest i chyba na żadnej nie ma dokładnie podanego składu
. 

. A nie mam nic przeciwko piciu wody czy herbaty, bo jak się budzę (już mam rytuał
66,5kg.....63,7kg...................57kg

oczywiście zmodyfikowane wg zasad dukanowych