Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 16:06   #481
leleth
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Leleth-no po obejrzeniu La Ink to sama bym sobie zrobila tatuaz szczegolnie u tego faceta o imieniu Corey-swietny jestA co do robienia tatuazy przez Ciebie-masz jakies plany?Robilas komus juz tatuaz?

Co do prawka to sie boje wszystkiego a szczegolnie kierowcow wariatow-no ale musze zrobic-nie mam wyjscia-ciekawe ile mi dadza czasu na zrobienie?

Alguien-dzieki-pare tygodni-superJa mysle ze mi zajmie pare miesiecy-kiedys sie uczylam jezdzic z Tz na parkingu ale wysiadlam po 2 dniach ze strachu no ale teraz mam motywacje i postanowilam sobie ze musze zrobic....

Dziewczyny wklejajcie zdjecia swoich dzieciaczkow

Co tam u reszty?Cos spokojnie na watku dzisiaj?Jakie macie plany na weekend?My w ten weekend chyba nic szczegolnego nie bedziemy robic....

Czarny Elf tatuazu na razie nikomu nie robilam ale spedzilam troche czasu w salonie w NJ (odbywaly sie tam proby pewnego zespolu) ...
na razie zajmuje sie glownie rysunkiem lub digital painting.. no i graphic design..... od tatuazu odstrasza mnie to, ze gdybym chciala byc praktykantem u tego goscia ktorego znam to on pobiera oplate 8 000 $ ...
Nie boj sie kierowcow wariatow uwierz mi.. mialam piec wypadkow (nie z mojej wizy) haha... da sie przezyc... ja sie bardziej boje starszych babc ja mam teraz duzy samochod (Nissana Murano) i wiem, ze w razie wypadku jestem w miare bezpieczna....

A sama nauka jest calkiem przyjemna... tzn ja sie uczylam w PL ale dla mnie to byla wielka frajda....

a co do weekendu to my idziemy na impreze do znajomego i zamiast alkoholu przyniose galaretki z alkholem... tzn jesli wyjda hihi tutaj jest link ---> http://jumboempanadas.blogspot.com/2...ria-bites.html
Stary 2010-01-23, 17:49   #482
Alguien
Zadomowienie

Wczoraj wieczorem poczulam pierwsze silne kopniaki Przez ostatnich kilka tygodni mialam takie babelki, bulgotanie tam, nasilalo sie to uczucie, a tu wczoraj dzidzia mnie z prawdziwego kopniaka uraczyla A najpiekniejsze jest to, ze jak maz przylozyl reke, to tez poczul Bo do tej pory tylko ja wyczuwalam te przelewania sie w brzuszku...Musze sobie zapisac date dzisiejsza

A kolejna dobra wiadomosc ode mnie, to mamy juz bilety i lecimy do polandu za 2 tygodnie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 18:00   #483
CzarnyElf
Zakorzenienie

Leleth-moze pokazesz kiedys swoje projekty?Co do kasy za praktyke od tego goscia to rzeczywiscie duzo

Masz racje co do babc-one sa chyba najgorsze.My tez mamy Nissana Murano i chyba maz mi go da zebym nim jezdzila

Udanej imprezy

Alguien-gratulacje kopniaczkow-to musi byc super uczucie-super ze bilety kupione
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 18:16   #484
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem poczulam pierwsze silne kopniaki Przez ostatnich kilka tygodni mialam takie babelki, bulgotanie tam, nasilalo sie to uczucie, a tu wczoraj dzidzia mnie z prawdziwego kopniaka uraczyla A najpiekniejsze jest to, ze jak maz przylozyl reke, to tez poczul Bo do tej pory tylko ja wyczuwalam te przelewania sie w brzuszku...Musze sobie zapisac date dzisiejsza

A kolejna dobra wiadomosc ode mnie, to mamy juz bilety i lecimy do polandu za 2 tygodnie
Gratulacje ... teraz sie dopiero zacznie..... ja uwielbiam jak maly sie caly obracal...caly moj brzuch sie przesuwal z jednej strony na druga.... ludzie ktorzy siedzieli obok mnie w takich chwilach byliw szoku, ze to az tak widac......
Cytat:
Leleth-moze pokazesz kiedys swoje projekty?Co do kasy za praktyke od tego goscia to rzeczywiscie duzo

Masz racje co do babc-one sa chyba najgorsze.My tez mamy Nissana Murano i chyba maz mi go da zebym nim jezdzila

Udanej imprezy

Alguien-gratulacje kopniaczkow-to musi byc super uczucie-super ze bilety kupione
co do projektow to wlasnie staram sie poskladac do kupy moje portfolio wiec jak umieszcze je na necie dam wam linka....

Jaki macie kolor murano? ja mam sunlit copper... czy cos takiego... czyli inaczej mowiac POMARANCZOWY haha
Stary 2010-01-23, 18:39   #485
CzarnyElf
Zakorzenienie

Leleth-to bede czekac na linka do portfolio
Co do Murano to mamy kolor czarny a ten kolor o ktorym mowisz to fajny jest-ma go ciotka mojego Tz-nawet niezle sa te samochody Murano-ciekawy ksztalt.Chociaz dla mnie to za wielki-ja dobrze bym sie czula w garbusku
Stary 2010-01-23, 20:08   #486
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam

Alguien, gratuluje pierwszych mocnych kopniaczkow od dzidzi Wiem jakie to jest niesamowite uczucie, jak dzidzia puka od srodka Zobaczysz, ze jak urodzisz, to tych kopniakow bedzie Ci bardzo brakowac

Gratuluje kupna biletow! Na jak dlugo sie wybieracie do PL?

Elfie, gratuluje nowej pracy!

leleth, Twojemu mezowi gratuluje podwyzki - nawet te pare dolarow to zawsze jest cos
Ja rowniez bede czekac na link do portfolio Jestem bardzo ciekawa co tam stworzylas

Co do aut, to widze ze u nas na watku Nissan'y rzadza - my tez mamy Nissan'a tyle ze X-terra Obecnie rozgladamy sie za jakims busem, bo juz malo miejsca dla naszej 4 w takim aucie ktore mamy teraz. No ale poki co mozemy tylko sie rozgladac, bo finansow brak

Narazie musimy wykombinowac kase na chrzest Evuni - planujemy go na 5 czerwca. Zupelnie nie wiem gdzie jakiego lokalu szukac I ile trzeba bedzie zaplacic...

Milego dnia, dziewczyny!
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 20:46   #487
Alguien
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny, kopniaczki sa rzeczywiscie bardzo milym uczuciem

schoolcraft zostajemy w Polsce 3 tygodnie

A my nie mamy Nissana No ale my jestesmy zwolennikami jak to sie mowi german engineering

Wybieramy sie dzis na birthday party. Mojej kolezanki synek konczy 4 latka. Wiec bedzie pewnie wesolo

Milej soboty!
Stary 2010-01-24, 21:25   #488
Ray
Zakorzenienie

witam po weekendzie

ja spedzilam u rodzicow troche oderwalam sie od codziennosci
zaczelam tez uczyc sie ang. nie zaszkodzi a na pewno sie przyda nie jest tak zle jak sadzilam wiec w pol roku moze nie bede sie stresowac bariera jezykowa

Algiuen super uczucie co ? teraz to juz beda coraz fajniejsze kopniaki

elfie gratuluje pracy

schoolcraft oj chrzciny kosztowna sprawa a na duzo osob robicie? czy tylko chrzestni?

nam tez by sie wieksze auto przydalo ale tez funduszy brak moze w usa cos nam sie uda sprowadzic zobaczymy

pozdrawiam was
Stary 2010-01-24, 22:51   #489
schoolcraft
Wtajemniczenie

Rozpisalam sie tyle i cos nacisnelam i calego posta mi skasowalo No kuzwa.... Zatem probuje raz jeszcze

Alguien, oj zazdroszcze tych 3 tygodni w PL Ja tez juz chce sie zobaczyc z moja rodzinka

Jak tam bylo na imprezie urodzinowej? Zaloze sie ze bardzo wesolo

Ray, to prawda ze chrzest jest bardzo kosztowna sprawa.
Jak chrzcilismy Adasia, to za 25 osob (trzeba bylo miec minimum tyle osob) zaplacilismy prawie $700. Dla nas jest to bardzo duza kwota. Wtedy nawet nie mielismy tylu znajomych, zeby "wypelnic" te 25 miejsc. Wiec musielismy placic za puste miejsca
Tym razem znalazlam w internecie restauracje gdzie mozna wynajac osobna sale + jedzenie + obsluga dla minimum 10 osob - i to nam baaaardzo pasuje! Niestety nie znam ceny, ale zadzwonie na dniach i sie dowiem.

Dziewczyny, a do mnie dzisiaj w koncu zadzwonili w zwiazku z tym personal training i juz jestem umowiona na wtorek z trenerka Bylam juz kupic specjalne dresy, koszule i adidasy do cwiczen Mam nadzieje, ze uda mi sie podciagnac brzuszek i zrzucic te nadprogramowe 2-3 kg.
Tak wogole, to bardzo polecam te cwiczenia a6w! Skonczylam dopiero pierwszy tydzien cwiczen, ale juz widze poprawe Zrobilam zdjecie przed rozpoczeciem cwiczen oraz planuje robic zdjecia po kazdym ukonczonym tygodniu i wtedy sie Wam pochwale jaka jest roznica

Dobra, to tyle. Milego wieczoru!!!

Edytowane przez schoolcraft
Czas edycji: 2010-01-24 o 22:53
Stary 2010-01-24, 23:11   #490
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

mala ladnie spi a ja sie nudze troszke...w sumie tez moglabym spac ale cos mi sie chce
tesciowa mnie nastarszyla ze z mala cos jest nie tak bo nie ciagnie glowy jak ja sie do siadu podciaga...ale ona ma dopero 2-mce wiec jak moze ciagnac glowe....dopiero co zaczyna ja sztywno trzymac....jej nie wytrzymuje juz z ta baba
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 23:35   #491
Alguien
Zadomowienie

hey Wam
impreza 4latkowa sie udala, owszem 4latek ma 7letnia siostre i obydwoje tak uwielbiaja mojego meza, ze zawsze go mecza o rozne zabawy

Ray nauka angielskiego nigdy nie pojdzie w las jak to mowia, takze fajnie, ze sie uczysz

zuzanna
jak czytam Wasze opowiesci o tesciowych, to ja stwierdzam, ze jestem szczesciara, bo moja jest super...

schoolcraft
gratulacje za cwiczenia!! To czekamy, az nam pokazesz efekty I powodzenia z trenerka!

Dzisiaj kolezanka przychodzi do mnie z kolei, wiec poczestuje ja polskimi specjalami
Stary 2010-01-25, 03:18   #492
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc wam

mala ladnie spi a ja sie nudze troszke...w sumie tez moglabym spac ale cos mi sie chce
tesciowa mnie nastarszyla ze z mala cos jest nie tak bo nie ciagnie glowy jak ja sie do siadu podciaga...ale ona ma dopero 2-mce wiec jak moze ciagnac glowe....dopiero co zaczyna ja sztywno trzymac....jej nie wytrzymuje juz z ta baba
mysle, ze tesciiowa moze miec odrobine racji.... twoja corka juz chyba powinna podciagac glowke... my wyladowalismy u neurologa jak maly byl w podobnym wieku wlasnie z tego powodu.... pozniej okazalo sie ze wszystko jest w porzadku ale mysle, ze powinnas zaczac zwracac na to uwage...

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość

Tak wogole, to bardzo polecam te cwiczenia a6w! Skonczylam dopiero pierwszy tydzien cwiczen, ale juz widze poprawe Zrobilam zdjecie przed rozpoczeciem cwiczen oraz planuje robic zdjecia po kazdym ukonczonym tygodniu i wtedy sie Wam pochwale jaka jest roznica

Dobra, to tyle. Milego wieczoru!!!
koniecznie wklej te zdjecia...
my mielismy zwariowany weekend... z imprezy wrocilismy o 3 rano i dopiero okolo poludnia okazalo sie ze tz przyszedl w butach kogos innego do domu... w ogole to bylam tam jedyna trzezwa osoba... zreszta jak zwykle... a galaretka z wina byla przebojem
Stary 2010-01-25, 05:58   #493
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej!

Ja jeszcze na chwile jestem, ale Wy wszystkie chyba spicie
Wpadlam, zeby sie pochwalic, ze Evuni przebil sie juz 2 zabek Ma juz dwie dolne jedynki

leleth & Alguien, ciesze sie, ze imprezy sie udaly

leleth, mam nadzieje, ze znalezliscie wlasciciela butow w ktorych przyszedl Twoj maz Nie zla historia

Zmykam spac. Buziaki.
Stary 2010-01-25, 14:20   #494
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!

Ja jeszcze na chwile jestem, ale Wy wszystkie chyba spicie
Wpadlam, zeby sie pochwalic, ze Evuni przebil sie juz 2 zabek Ma juz dwie dolne jedynki

leleth & Alguien, ciesze sie, ze imprezy sie udaly

leleth, mam nadzieje, ze znalezliscie wlasciciela butow w ktorych przyszedl Twoj maz Nie zla historia

Zmykam spac. Buziaki.
Gratuluje drugiego zabka
a co do butow to wlasciciel zglosil sie sam...najgorsze jest to, ze facet jest znany z tego, ze kapie sie raz na pare dni.... fuuuuuuuuuuuuuuj.. a tz mial stopy w jego butach przez prawie godzine.... a on chodzil w butach tzta duuuuuuzo dluzej....
Stary 2010-01-25, 22:08   #495
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Gratuluje drugiego zabka ....
Dziekuje Idziemy jak burza z tymi zabkami, a jutro dopiero 4 miesiac sie konczy

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
a co do butow to wlasciciel zglosil sie sam...najgorsze jest to, ze facet jest znany z tego, ze kapie sie raz na pare dni.... fuuuuuuuuuuuuuuj.. a tz mial stopy w jego butach przez prawie godzine.... a on chodzil w butach tzta duuuuuuzo dluzej....
No to chyba bedziesz musiala sie wybrac z mezem po nowe buty

Dziewczyny, co tu tak cicho?

Alguien, co u Ciebie? Jak sie czujesz? Pakujesz juz walizki do PL?

spicegirl, przypomnialo mi sie, ze pisalas wczesniej, ze zaczynalo Cie bolec gardlo. Mam nadzieje, ze to sie nie przerodzilo w cos grozniejszego. Odezwij sie

Elfie, co tam u Ciebie?

zuzanna12, jak tam malutka?
Stary 2010-01-25, 22:20   #496
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

malutka super lezy na brzuchu i podnosi glowke i oglada swiat|
Stary 2010-01-25, 23:41   #497
CzarnyElf
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Schoolcraft-gratulacje 2 zabka EwusiChwal sie zdjeciami odnosnie tych cwiczen
Ja dzisiaj bylam w nowej pracy-zaczynam full time od 10 lutego i dali mi 3 miesiace czasu na zrobienie prawka

Leleth
-to niezle sie dzialo na tej impreziePoszlaby m z checia na taka-ostanio na takiego typu imprezie bylam w Polsce-klimat byl taki ze jakby moj tz zobaczyl z niej zdjecia to by chyba nie uwierzyl-zupelny luz

Alguien-no wlasnie -jak samopoczucie?Bierzesz duzo walizek do Polski?Co ciekawego polskiego masz ze smakolykow?Pytam sie bo u mnie polskiego jedzenia brak

Zuzanna-milego dnia i mam nadzieje ze sie juz nie nudzisz?
Stary 2010-01-25, 23:55   #498
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

juz nie bo mala troche czasu mi zajela a teraz bylysmy na spacerze i spi

leleth lekarz mi mowil ze powod do niepokoju bylby wtedy gdyby mala nie podnosila glowy z pozycji na brzuchu a ona to robi malo tego babka tez mowila ze Olimpia urodzila sie 14 listopada a powinna 23 czyli prawie 2 tyg wczesniej wiec jej umiejetnisci powinno sie liczyc od terminu porodu czyly 23 listopad i jak narazie wszystko jest ok
a kazdym razie nozki sie sa skrzyzowane wiec na napiecie miesniowe to nie wyglada

ma ponoc do ukonczenia 4 -m-ca by ladnie ciagnac glowke

ps.takze biorac pod uwage przewidywamy termin porodu to mala powinna miec teraz dopiero 2 miesiace a ma 2 i pol.....niby nie wielka roznica ale..................
Stary 2010-01-26, 01:03   #499
Alguien
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Ja dzis musialam pojechac do szkoly zawiezc potrzebne dokumenty. Takze nie bede w tym semestrze chodzic na zajecia. Wszystko juz zalatwione i zakonczylam moj status jako international student
Zobacze, jak dzidzia sie urodzi, wtedy postanowie, co dalej...Moze odchowam troche i pojde do pracy na pol etatu...

Potem wstapilam do Macy's i kupilam sobie plaszczyk zimowy w ogole ogladalismy go z mezem juz wczesniej, ale mowilam mu, ze troszke za drogi jeszcze...No i jak dzisiaj mowilam, ze jade tam zobaczyc po raz kolejny, to wrecz kazal mi go kupic, bo powiedzial, ze super sexy w nim wygladam i mam sie wiecej nie zastanawiac. No wiec kupilam

leleth to niezle imprezy Wy macie, naprawde Jak tam w szkole dzis?

schoolcraft gratulacje kolejnego zabka Jeszcze sie nie pakuje haha
Biore 2 walizki, maz jedna. A bedziemy wracac z 4 Bo jedna tam zostawilismy ostatnim razem. Wiadomo, ze chce nakupowac wiele smakolykow, wiec ta 1 walizka bedzie jak znalazl
Tak apropos to nie wiem, czy wiecie, ale zmienily sie jakis czas temu zasady co do przewozenia bagazu. Teraz wszystkie amerykanskie linie kasuja ok. $50 jesli sie chce wziac 2 walizki/os. Dlatego tez miedzy innymi lecimy Lufthansa, bo oni nadal maja 2 walizki przyslugujace na pasazera.

CzarnyElf 3 miesiace to powinnas spokojnie zdazyc ze wszystkim Dasz rade!
A co do smakolykow, ktorymi czestowalam kolezanke, to bylo moje ciasto i nalesniki. Jak jestesmy w NYC, to robie zapasy w polskich sklepach i potem mamy na jakis czas

zuzanna kazde dziecko ma tez swoj rytm, wiec czasem nie ma co sie dziwic, ze jedne robia cos szybciej niz drugie...Zreszta skoro lekarka Ci tak powiedziala o tych terminach, to tego sie trzymaj
Stary 2010-01-26, 02:52   #500
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

a bo tesciowa panikuje a ja potem rozmyslam i tez sie martwie tym bardziej ze na jesieni tego roku czeka nas opereracja rozszczepu podniebienia...boje sie o mala jak diabli wiem ze jest to konieczne dla jej dobra i poprawnej wymowy ale jak sobie o tym pomysle to wyc mi sie chce

po ostaniej wizycie u chirurga i rozmowie z nim na temat operacji po tym jak mi powiedzial ze po operacji mala bedzie obolala i opuchnieta nie moglam tego przezyc...cala noc stalam przy lozeczku i patrzylam na moja niunie i wylam czemu ona musi tyle cierpiec....dlaczego akurat moje dziecko to dotknelo?

jedyne co jest dobre to to ze to tylko rozszczep podniebienia i nie widac nic na buzce...ale dalej martwie sie o moja niunie.....wiem ze po operacji bedzia ja bolalo ( w koncu operacja) ale mam takie dni ze nie moge sie pozbierac i wieczorem jak mala spi siedze i placze ze ja to spotkalo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Stary 2010-01-26, 04:10   #501
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
malutka super lezy na brzuchu i podnosi glowke i oglada swiat|
Gratulacje

Cytat:
Hej dziewczyny

Leleth
-to niezle sie dzialo na tej impreziePoszlaby m z checia na taka-ostanio na takiego typu imprezie bylam w Polsce-klimat byl taki ze jakby moj tz zobaczyl z niej zdjecia to by chyba nie uwierzyl-zupelny luz
jak bedziesz jechala do polski to wpadnij do nas... tzn zamow bilet do polski na nastepny dzien bo chyba sie bedziesz przesiadac na jakims lotnisku w NY (najlepiej jak w Newark bo mam do niego 15 minut) to zrobimy jakas impreze .. ogolnie w prawie kazdy piatek i sobote cos sie dzieje.... a lato to w ogole niekonczaca sie impreza...... juz nie moge sie doczekac....
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja dzis musialam pojechac do szkoly zawiezc potrzebne dokumenty. Takze nie bede w tym semestrze chodzic na zajecia. Wszystko juz zalatwione i zakonczylam moj status jako international student
Zobacze, jak dzidzia sie urodzi, wtedy postanowie, co dalej...Moze odchowam troche i pojde do pracy na pol etatu...

Potem wstapilam do Macy's i kupilam sobie plaszczyk zimowy w ogole ogladalismy go z mezem juz wczesniej, ale mowilam mu, ze troszke za drogi jeszcze...No i jak dzisiaj mowilam, ze jade tam zobaczyc po raz kolejny, to wrecz kazal mi go kupic, bo powiedzial, ze super sexy w nim wygladam i mam sie wiecej nie zastanawiac. No wiec kupilam

leleth to niezle imprezy Wy macie, naprawde Jak tam w szkole dzis?
Gratuluje przerwy od szkoly i nowego plaszczyka

a do szkoly nie dojechalam bo zapomnialam... zorientowalam sie 20 minut przed planowanym koncem zajec.. tak mi sie spodobala dzisiejsza pogoda ze spedzilam cale popoludnie i w sumie wieczor z malym na dworze.....
Cytat:
jedyne co jest dobre to to ze to tylko rozszczep podniebienia i nie widac nic na buzce...ale dalej martwie sie o moja niunie.....wiem ze po operacji bedzia ja bolalo ( w koncu operacja) ale mam takie dni ze nie moge sie pozbierac i wieczorem jak mala spi siedze i placze ze ja to spotkalo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
wlasnie sobie przypomnialam, ze moja kuzynka tez to miala, ale jej to zdiagnozowano dopiero jak miala ok 14 lat ... (nie wiem jakim cudem) ... ale ona w ogole jest jakims okazem medycznym, chyba kiedys o niej pisalam.... w kazdym razie miala min. wodoglowie, wade serca, jakas wade budowy nosa i wlasnie ten rozszczep... naprawiono jej to wlasnie jak miala 14 lat i o ile pamietam bardzo szybko doszla do siebie po operacji (miala jednoczesnie naprawiany nos)

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

zapomnialam dodac, ze kupilam dzis rybe wedzona.. nie jadlam jej od lat.... pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha. .....
Stary 2010-01-26, 05:34   #502
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam

Ja jak zwykle poznym wieczorem tu zagladam, bo wczesniej nie mialam czasu. Widze, ze troche zescie sie rozpisaly - fajnie

Elfie, ja mysle, ze 3 miesiace to wystarczajaco duzo czasu, zeby sie nauczyc jezdzic (ale musisz jaknajszybciej zaczac to robic, bo czas szybko leci). Ale pamietaj, ze potrzeba wiele praktyki aby zostac naprawde dobrym kierowca Mimo ze mam prawojazdy juz ponad rok, to tak czy owak uwazam, ze jestem nie zbyt dobrym kierowca Dlatego jezdze tylko tyle co musze

Alguien, gratuluje nowego plaszczyku! Moze sie pochwalisz fotka?

leleth, hmmm... wedzona rybka powiadasz... smacznego

zuzanna12, bardzo mi przykro, ze Twoja coreczke spotkalo takie cos jak rozszczep podniebienia Ja tez uwazam ze to jest bardzo niesprawiedliwe, ze takie malenstwo musi tak bardzo cierpiec Ale mam nadzieje, ze malutka szybko wroci do dobrego samopoczucia po operacji - tak jak kuzynka od leleth Bede trzymala kciuki, zeby wlasnie tak bylo Duzo zdrowka Wam zycze!!!
Tak na marginesie, to jestem ciekawa, czy wiesz co jest powodem tego rozszczepu podniebienia? Nie jestem na 100% pewna, ale czytalam gdzies ze to moze byc spowodowane tym, ze matka w czasie ciazy brala jakies mocne lekarstwa. Czy Ty musialas cos takiego robic?

Pozdrawiam dziewczyny i dobrej nocy zycze. My jutro z rana jedziemy do pediatry, a na 18:00 ide na fitness
Stary 2010-01-26, 08:08   #503
bogus85
Raczkowanie

Hej
Dzięki za zaproszenie. Nie wiedziałam, że jest taki wątek. Mieszkam w Californii od niedawna, bo od lipca 2009. Mój mąż tu pracuje i ja przyleciałam do niego. Mamy 7 tyg synka. Nikogo tu nie znam, z wyjątkiem kilku kolegów tz'a. Szkoda, że na wątku nie ma jakiejś mamusi stąd. Tak ogólnie to nie za bardzo mi się tu podoba, wolałabym być w Polsce. Trudno mi się tu zaklimatyzować, wszystko jest inne. Jedzenie okropne, jestem wegetarianką, w tu kult hamburgera. Ciężko coś veggie dostać. Zdarza się, że jak pytam o wegetariańskie, to nie wiedzą o co chodzi; tłumaczę, że bez mięsa, a oni na to- czy kurczak może być!
Może gdy zacznę studia i poznam ludzi to będzie lepiej. To na razie tyle o mnie
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:33   #504
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Hej
Dzięki za zaproszenie. Nie wiedziałam, że jest taki wątek. Mieszkam w Californii od niedawna, bo od lipca 2009. Mój mąż tu pracuje i ja przyleciałam do niego. Mamy 7 tyg synka. Nikogo tu nie znam, z wyjątkiem kilku kolegów tz'a. Szkoda, że na wątku nie ma jakiejś mamusi stąd. Tak ogólnie to nie za bardzo mi się tu podoba, wolałabym być w Polsce. Trudno mi się tu zaklimatyzować, wszystko jest inne. Jedzenie okropne, jestem wegetarianką, w tu kult hamburgera. Ciężko coś veggie dostać. Zdarza się, że jak pytam o wegetariańskie, to nie wiedzą o co chodzi; tłumaczę, że bez mięsa, a oni na to- czy kurczak może być!
Może gdy zacznę studia i poznam ludzi to będzie lepiej. To na razie tyle o mnie
Witaj
zazdroszcze Ci tej Californii... a co do jedzenia to sprobuj znalesc sklep trader joe's ... tam na pewno znajdziesz duzo jedzenia wegetarianskiego... tu masz adres ---> http://www.traderjoes.com/static/find_a_tjs.asp
Stary 2010-01-26, 14:50   #505
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

schoolcraft ja nie bralam zadnych lekow nawet chora w ciazy nie bylam takze nie wiem, mowia ze to moze byc gentyczne ale z tego co wiemy ani w mojej ani w TZa rodzinie tego nie bylo...lekarze mowia ze to wystapic bardzo dawno temu np 100 lat temu u jakis tam dalekich przodkow i dlatego my tego nie wiemy....

wczoraj czytalam na temat dochodzenia do siebie po opercaji i wyczytalam ze matki przewaznie mocniej panikuja niz to porzebne bo dzieciaczki szybko dochodza do siebie wiadomo ze na poczatku jest ciazko ale jest to kwestia kilku pierwszych dni

wiecie co moje szczescie przechodzi sama siebie cala noc spi jak zabita a za to juz o 7 rano sie budzi i marudzi ze jest w lozeczku i trzeba wstawac a probowalam ja nauczyc chodzic spac tak kolo 10 pm a gdzie tam juz 7. 30 pm mala spi
Stary 2010-01-26, 19:47   #506
Ray
Zakorzenienie

hejo

zuzanna12 nie maetw sie nic niuni nie bedzie. U nas w rodzinie byl taki przypadek po operacji bylo wszystko dobrze. jej to tylko pomoze zobaczysz

schoolcraft widze ze twoja niunia szybko zabkuje a chrzciny w Polsce tez drogie niestety.

leleth o fujjj z tymi butami

ja wlasnie ucze mala nocnika, juz wstawilam pralke bo z calego dnia tyle nam sie nazbieralo obsiusianych spodni ze szok no coz nie mowil nikt ze bedzie latwo hehe

dziewczyny jakie firmy w usa robia dobre buty dla dzieci? teraz w marcu bedzie tz to chce zeby malej przywiozl jakies adidasy i np croksy na basen moze sa jakies fajne firmy ktore nie znam.

tyle napisalyscie ze szok :d wpadne przed snem to sobie dokoncze reszte czytac jak narazie kurcze czasu brak

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-01-26 o 19:50
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 20:26   #507
schoolcraft
Wtajemniczenie

bogus85, fajnie ze dolaczylas! I gratuluje 7 tygodniowego synka Czy to jego zdjecie jest w Twoim avatarze? Jesli tak, to mozesz byc dumna - ladniutki jest

Co do jedzenia wegetarianskiego, to nie pomoge, bo ja raczej jestem ta od hamburgerow

Na jak dlugo przyjechaliscie do Californii?

Ray, u nas tez bylo bardzo ciezko z nauka sikania do nocnika W koncu Adas niby sie nauczyl, ale urodzila sie mala i on znowu zaczal sikac w majtki Tak wiec odpuscilam sobie i czekam az sie ociepli i bede znowu probowala go nauczyc... Chyba juz pora, bo ma 2,5 latka

Co do butow, to ja zazwyczaj kupuje z Osh Kosh - sa dobrej jakosci i dobrze zrobione (wygodne dla nozek dziecka). Raz kupowalam w Targecie buty, ale nie pamietam jakiej firmy. Generalnie dzieciece buty znajdziesz w kazdym sklepie gdzie jest dzial dzieciecy

Dziewczyny, a mysmy dzisiaj byli z Evka u pediatry (tak na marginesie - mala konczy dzis 4 miesiace ). Mala wazy juz 17 funtow i 10 uncji (czyli 7kg i 700 gram) oraz ma az 26 inches wzrostu (66cm). Jest duza, ale rozwija sie bardzo prawidlowo Lekarz sie smial, ze ma wnuczke ktora ma 7 miesiecy i ktora wazy 2 funty mniej niz Evusia i ma zero zebow

Dobra, zmykam. Ide sie zdrzemnac poki dzieci spia. Dzis na 18:00 ide na fitness - trzymajcie kciuki, zebym nie zemdlala z wrazenia
Stary 2010-01-26, 20:34   #508
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Czesc!
Dawno mnie nie bylo, zaczynam od odpowiedzi na kilka postow
Cytat:

Narazie musimy wykombinowac kase na chrzest Evuni - planujemy go na 5 czerwca. Zupelnie nie wiem gdzie jakiego lokalu szukac I ile trzeba bedzie zaplacic...
Jula byla chrzczona w niedziele wielkanocna, chrzest byl w poludnie. Potem wzielismy wszystkich (ok. 20 osob) do restauracji, akurat byl brunch (bo niedziela) w formie bufetu, wszyscy byli bardzo zadowoleni i nawet nie drogo wyszlo, nie rezerwowalismy sali tylko kilka stolow.

Cytat:

spicegirl, przypomnialo mi sie, ze pisalas wczesniej, ze zaczynalo Cie bolec gardlo. Mam nadzieje, ze to sie nie przerodzilo w cos grozniejszego. Odezwij sie
Oooo, jak to milo, jak sie ktos martwi
No wiec moj maz mial strep (paciorkowiec), Julinka od 2 tygodni przeziebiona (juz jej przechodzi na cale szczescie, bo ile sie moze dziecko meczyc ) a ja - okazalo sie, ze tez strep. Nie chcialam brac antybiotykow, bo jeszcze karmie, wiec trwa to troche dluzej, ale daje rade, o wiele mniej kaszle

Dostalam zaproszenie na interview na obywatelstwo, na 2 marca.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:59   #509
Alguien
Zadomowienie

spicegirl witamy z powrotem po malej przerwie Zdrowiejcie koniecznie...
Gratulacje listu o interview na obywatelstwo!! To Ty juz jestes u prawdziwego konca przeprawy z uscis. Fajnie

schoolcraft zdjecie plaszczyka wkleje, jak zrobi mi maz
dla Evci za 4 miesiace
Trzymam kciuki za zajecia fitness dzisiaj

bogus85 witaj a w ktorych rejonach Californii mieszkasz? Z aklimatyzacja to raczej standard, zajmuje troche czasu...Ale na pewno znjadujesz juz jakies pozytywy przebywania w usa

Ray nie pomoge z bucikami, bo jeszcze nie kupuje Trzymam kciuki za nocnikowe nauczanie

zuzanna12 nie przejmuj sie tak bardzo tym zabiegiem. Na pewno wszystko pojdzie dobrze, zagoi sie predko i mala nawet nie bedzie tego pamietac przeciez Glowa do gory

leleth ryba wedzona...mniam
Stary 2010-01-26, 22:12   #510
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja wlasnie ucze mala nocnika, juz wstawilam pralke bo z calego dnia tyle nam sie nazbieralo obsiusianych spodni ze szok no coz nie mowil nikt ze bedzie latwo hehe

dziewczyny jakie firmy w usa robia dobre buty dla dzieci? teraz w marcu bedzie tz to chce zeby malej przywiozl jakies adidasy i np croksy na basen moze sa jakies fajne firmy ktore nie znam.
A na jak duze dziecko?
moje ulubione butki to stride rite i dla malych dzieci robeez

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości