Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-24, 16:35   #3541
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
O kurczę, tylko że ja i tak wciąż mam obawy, bo boję się bólu Nawet wyrywanie pojedynczych brwi mnie boli a co dopiero przejechanie depilatorem, który na raz wyrywa wiele włosków.
No to tym bardziej, nie wyrzucisz kasy w błoto jeśli okaże się, że to nie dla Ciebie.
Stary 2010-01-24, 16:46   #3542
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Oczywiście dam znać a jakiego używasz wosku??
lubię plastry Veet do skóry wrażliwej, rzeczywiście włoski odrastają słabiutkie, dużo jaśniejsze i można się cieszyć gładkością przez dłuuugi (w porównaniu do maszynki czas najgorsze to zapuszczanie włosków żeby wosk się miał do czego przykleić a podobno przy paście cukrowej chwytane są i te krótsze? i pewnie to ekonomiczniejsza metoda

a na jakiejś francuskiej stacji reklamowali coś jakby właśnie pastę Veet, oglądałam to kilka miesięcy temu, a u nas do tej pory nie ma tak samo jak żel Gillette o zapachu brzoskwiń

gratuluję zakończenia remontu! to co, teraz jakaś nagroda w związku z tym?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2010-01-24 o 16:48
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 16:47   #3543
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić Szwagier pomalował mi dzisiaj mieszkanie i właściwie można powiedzieć, że REMONT zakończony.
Co prawda nie mam jeszcze mebli i przez dłuższy czas ich nie będzie (oprócz tych kuchennych, łazienkowych i szafy wnękowej), bo muszę sobie na nie zarobić, ale przecież bez mebli da się żyć
Strasznie się cieszę!!! Tak bym chciała już tam mieszkać
Super! No to teraz zostało tylko urządzanie, czyli to, co najfajniejsze wg. mnie.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
No to tym bardziej, nie wyrzucisz kasy w błoto jeśli okaże się, że to nie dla Ciebie.
Ok, "prześpię się" z tematem Póki co na samą myśl o depilacji mi słabo.
Stary 2010-01-24, 18:52   #3544
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, "prześpię się" z tematem Póki co na samą myśl o depilacji mi słabo.
może można się przyzwyczaić do tego bólu jak np. z regulacją brwi.. na mnie nie robi już większego wrażenia wyrywanie tych włosków, a kiedyś nie znosiłam

a za 10 minut na tvn będzie Miłość i inne nieszczęścia uwielbiam ten film i B. Murphy w tym wcieleniu bardzo polecam
Double with me?
Stary 2010-01-24, 18:59   #3545
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
może można się przyzwyczaić do tego bólu jak np. z regulacją brwi.. na mnie nie robi już większego wrażenia wyrywanie tych włosków, a kiedyś nie znosiłam

a za 10 minut na tvn będzie Miłość i inne nieszczęścia uwielbiam ten film i B. Murphy w tym wcieleniu bardzo polecam
nie widziałam jeszcze i będę oglądać

Znalazłam sposoba na to masło czekoladowe Farmony, dolałam do niego balsamu kakaowego Ziaji, wymieszałam i zapach zrobił się łagodniejszy a konsystencja cudowna
Fajne są czasem takie mieszadła
Stary 2010-01-24, 19:13   #3546
emememsik
po prostu Em :)

Ja ostatnio mieszam balsam z Bootsa z oliwką Hipp, zapach staje się delikatniejszy, a konsystencja też lepsza.
Stary 2010-01-24, 22:24   #3547
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dziś rano były -23 stopnie A w radiu słyszałam, że na Podlasiu nawet -30
Czy ta zima się kiedyś skończy?!
Wiedziałam, że mieszkam w wyjątkowym miejscu

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Niesamowicie się cieszę, że znowu powoli zaczyna się układać. Wczoraj TŻ wpadł na chwilę, mimo że miał ciężki dzień. Widzę, że się stara, a to najważniejsze.
Też się cieszę, że jest lepiej.

Cytat:
O, i jeszcze farbę muszę kupić, bo odrost aż straszy a farbowałam na początku grudnia, coś szybko mi włosy rosną.
Ja planowałam dziś małe zakupy w Rossmanie, w tym właśnie farbę, ale ten syberyjski klimat za oknem zniechęcił mnie do wyprawy na miasto. Tylko po strasznych siwych odrostach(a przecież jestem jeszcze taka młoda) widzę jak szybko rosną moje włosy... jakoś normalnie tego nie widać...

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość

Robiłam z tego przepisu. Tylko ponieważ nie zapisałam sobie ile mam kupić tej masy krówkowej, a kupiłam jedną małą puszkę, ro ją rozrobiłam zgodnie z przepisem na opakowaniu, czyli z kostką masła, a nie ćwiartką. Wczoraj wydawał mi się za maślany, ale smakuje nieźle. Niemniej jednak następnym razem rozrobię chyba z połową, bo tak jak tam w komentarzach piszą, 2 puszki to będzie aż nadto. A krem budyniowy jeszcze mi ładnie nie zastygł, ale to dlatego, że go wczorach schrzaniłam. Co nie zmienia faktu, że ciacho jest pyszne i warte zachodu (bo jednak trochę się je robi, żadne pół godziny, godzinę na pewno)
Ja uwielbiam 3Bit!
Ale robię je z prostszego przepisu i nie zajmuje mi to więcej niż 20 minut; używam ugotowanego już mleka skondensowanego w puszce i kremu karpatka bez gotowania( nie chcę mi się bawić w gotowanie budyniu itp) i wychodzi pyyyszne.

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Znalazłam sposoba na to masło czekoladowe Farmony, dolałam do niego balsamu kakaowego Ziaji, wymieszałam i zapach zrobił się łagodniejszy a konsystencja cudowna
Fajne są czasem takie mieszadła
Lubiłam to masło. Jednak po jakimś czasie zapach zaczął mnie męczyć i teraz cieszy moją przyjaciółkę

A takie eksperymenty i mieszadła bardzo lubię. Ostatnio połączyłam trzy rodzaje pudrów mineralnych z rozświetlaczem i jestem oczarowana efektem

Chiałabym jeszcze pogratulować bossy i madziarrze. Tak trzymać dziewczyny!
Stary 2010-01-24, 22:35   #3548
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
ja mojemu marudzę duuużo częściej, nawet bez ZNP , więc Twój ma dobrze z Tobą, możesz mu to przekazać jakby miał wątpliwości

A co do kremu to jeśli nie będziesz w G.M. to ja na pewno będę w pn.
haha, dzięki, ale i tak czuję się jak potwór Naprawdę próbuję się powstrzymać, wiem, że to głupie tłumaczyć się hormonami... a po chwili chce mi się płakać z jakiegoś głupiego powodu. Ja chcę być normalna znowu!
A do Gm w weekend nie pojechałam, jak kupię krem przed Tobą, to napiszę smsa od razu

Cytat:
B
Ubierz się cieplutko i będzie dobrze Pogoda jak drut, piekna
Tak też zrobiłam Ciepło utrzymało się... dwie minuty Potem marzłam coraz bardziej. Ale widok kaczora, który lądując, ślizgał się kilka metrów na lodzie - bezcenny I te wszystkie zwierzęta tak chciały jeść, nawet sikorki siadały na rękę po słonecznika Wytrzymaliśmy w parku pół godziny - jak wróciłam do domu, stopy mnie bolały z zimna i dłuuugo je grzałam...
W skrócie: warto było

Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
Nie wszystkie są tylko o kosmetykach ale lubie bardzo szusz1313, niesia25, ohmykat, temptalia i jeszcze pare innych
Kilka razy ją oglądałam, śmieszna jest
Cytat:
O kurczę, tylko że ja i tak wciąż mam obawy, bo boję się bólu Nawet wyrywanie pojedynczych brwi mnie boli a co dopiero przejechanie depilatorem, który na raz wyrywa wiele włosków.
Przecież sobie brwi nie będzies zdepilować Mnie łydki przy depilacji w ogóle nie bolą. Pierwsze kilka razy trochę bolało, ale łatwo się przyzwyczaić i wtedy już trudno wrócić do maszynki - efekt jest dużo lepszy przy wyrywaniu
Cytat:
Szwagier pomalował mi dzisiaj mieszkanie i właściwie można powiedzieć, że REMONT zakończony.
Super!
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 01:00   #3549
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że mieszkam w wyjątkowym miejscu
Czy ja wiem czy w takim wyjątkowym U mnie jest teraz -28

Cytat:
Ja uwielbiam 3Bit!
Ale robię je z prostszego przepisu i nie zajmuje mi to więcej niż 20 minut; używam ugotowanego już mleka skondensowanego w puszce i kremu karpatka bez gotowania( nie chcę mi się bawić w gotowanie budyniu itp) i wychodzi pyyyszne.
A możesz podać cały przepis
Chociaż nie wiem czy szybszy i łatwiejszy przepis nie przerodzi się w szybsze i równie łatwe przybieranie na wadze

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Tak też zrobiłam Ciepło utrzymało się... dwie minuty Potem marzłam coraz bardziej. Ale widok kaczora, który lądując, ślizgał się kilka metrów na lodzie - bezcenny I te wszystkie zwierzęta tak chciały jeść, nawet sikorki siadały na rękę po słonecznika Wytrzymaliśmy w parku pół godziny - jak wróciłam do domu, stopy mnie bolały z zimna i dłuuugo je grzałam...
W skrócie: warto było
Fajnie tak.

A ja w związku z tymi mrozami koniecznie muszę kupić krem do rąk Neutrogeny. Nie rozstawałam się z nim zimową porą od lat, ale teraz kupiłam skoncentrowany krem z Oriflame i krem z mocznikiem Isana i myślałam, że sobie poradzą z moimi dłońmi, a tu Dobrze, że od 29ego ma być promo na Neutrogenę w Rossmannie, to przynajmniej zaoszczędzę te parę złotych, ale moja skóra, szczególnie ta na kostkach łączących palce z resztą dłoni już woła auaaaa

Wyjaśniło się w końcu gdzie się podziewa mój nowy tusz. Sprzedająca zamiast go wysłać na adres domowy, który zaznaczyłam w formularzu opcji dostawy, wysłała go na adres sklepu rodziców, który od tygodnia stoi zamknięty na 3 spusty, bo byli na nartach. Wściekła jestem bo nie po to zamawiałam go na adres domowy i płaciłam za priorytet, żeby go dostać po tygodniu. O ile tacie go jutro w ogóle wydadzą, bo jak nie, to sama dopiero w środę będę mogła go odebrać A najlepsze jest to, że w środę czy czwartek pytałam czy na pewno wysłała na dom i odpisała, że tak Jakby wtedy sprawdziła i zorientowała się, że się pomyliła, to już dawno bym go odebrała z tamtej poczty, a tak to pytałam o przesyłkę na innej

Poszłabym już spać, ale jak zwykle zachciało mi się malować paznokcie na noc Ja to się nigdy z tym nie mogę wyrobić o normalnej porze. Jeszcze myślałam, że starczy mi jedna warstwa lakieru, a tu jednak będę musiała nałożyć drugą. A w końcu wypróbowuję kupiony z rzyrafką łososiowo-morelkowo-różowy Bourjois So Laque Rose Corset. Takie wiosenne pazurki sobie wymyśliłam na przekór tym mrozom

A jeszcze wracając do maseł i żeli. Mojej Farmony zostało już na 2 użycia i mniej więcej na tyle mam też żelu YR Fleur de Noel, a to oznacza, że lada dzień kupię i nowe smarowidło do ciała i nowy żel Mam ochotę na jakiś nowy zapach, bo kokosu YR używam jak mam ochotę, cynamonowej Luksji w ogóle nie chce mi się używać (też nie lubię tych żeli, ani nowej serii ani starej ), a anyż i kawa z YR postoją jeszcze w zapasach, bo mi się trochę przejadły Niech no tylko w końcu zrobią gdzieś promocje na żele Nivea i balsamy Dove. Cała moja nadzieja w Tesco, może jutro będzie gazetka, to obadam co tam dają taniej od czwartku.

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2010-01-25 o 01:11
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 07:05   #3550
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Jeszcze co do 3-bita to polecam skondensowane mleko w puszce z Lidla marki pilos, gęściutkie jest bardzo, bardzo ale to bardzo wręcz gęsty krem.
Jest i słodzone i bez cukru i świetnie nadaje sie do ciast

Ale mróz
Stary 2010-01-25, 07:12   #3551
isa666
Zakorzenienie

Matko, -22 u mnie było rano Ubrałam się ciepło, na nogi mukluksy, długa do kolan kurtka, czapka, szalik, rękawiczki....wyglądałam jak eskimos a i tak zmarzłam nim doszłam do biura
Jak mnie teraz zatoki bolą Nawdychałam się lodowatego powietrza i czuję jak mnie cała głowa boli.

Zmykam do codziennych obowiązków. Miłego dnia wszystkim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 07:48   #3552
ewwwa
Zakorzenienie

Witam

Okropnie mrozi dzisiaj Na szczscie nie musze nigdzie z domu wychodzic Mam (jak zawsze ostatnimi czasy) ogrom nauki wiec nudzic sie nie bede

isa Poszłam do h&m i zakupiłam ten balsam do ust Hello Kitty truskawkowy i musze powiedziec ze jest bardzo dobry Tzn moze nie jest tak mocno nawilzajacy jak pomadki BEBE ale jest ok i cieszy mnie to bo jakis czas temu kupilam balsamy do ust h&m i byly koszmarne - a tu taka miła niespodzianka

Ja teraz jestem na kupnie pedzli Na próbe kupię pedzle do rozcierania cieni z inglota bodajze 9s i zobaczymy czy sobie poradze z nim
Stary 2010-01-25, 08:04   #3553
Hosenka*
Zakorzenienie

Zamarzam
Pierwszy raz od 3 lat ubralam rajstopy pod spodnie, a i tak mi zimno. Mam skostniałe ręce - w biurze tez strasznie zimno. Niby grzeja 2 grzejniki, ale za ścianą jest garaż kawałek ściany pod sufitem oddzielony jest tylko grubą dyktą, w której są 4 dziury i tak ciagnie

Zamówiłam sobie puder mineralny sypki z Oriflame - przez ten czas gdy testowałam odsypkę mialam super cerę, a gdy wróciłam to tego drugiego z Ori (w nazwie ma "air") to wysypało mnie
Mineralny niby nie matuje tak dobrze, ale dla ładnej cery przecierpię to.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 08:09   #3554
pakosta
Wtajemniczenie

Łaaa Ja chcę 3 bita w prostszej wersji Sleepy?

O 7 rano jest lodowato, ale za to taaak piękne jutro wezmę aparat i porobię po drodze zdjęcia, chmury wyglądają jak zorze polarne...
Fuksja, fa też farbowałam na początku grudnia i nie dość, że mam odrosty to z ciemnego popielatego brązu został mi miedzianozloty blond Koniec z Goldwellem, teraz kupię Majirela.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 08:51   #3555
isa666
Zakorzenienie

Ja też zamarzam Co zacznę pisać na klawiaturze to mi palce kostnieją i cały czas grzeję się przy kaloryferku.

A propos farbowania - wczoraj widziałam się z moją kuzynką fryzjerką i ona też stwierdziła, że moje włosy wyglądają jakbym zrobiła jakiś kolor. Chyba wszyscy się odzwyczaili od mojego naturalnego ciemnego blondu i jak zeszłam z jasnego to myślą, że zafarbowałam
Stary 2010-01-25, 09:03   #3556
Hosenka*
Zakorzenienie

Siedze z rękawiczkami na rękach Wypilam herbatę, kawę i nadal czuje że dygoczę z zimna Grzejniki ida calą parą, ale póki co malo to daje. Może w końcu sie nagrzeje w biurze

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 09:30   #3557
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

A możesz podać cały przepis
Chociaż nie wiem czy szybszy i łatwiejszy przepis nie przerodzi się w szybsze i równie łatwe przybieranie na wadze
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Łaaa Ja chcę 3 bita w prostszej wersji Sleepy?
Na początku trzeba zaznaczyć, że uzależnia i idzie w biodra

Ja je robię w dużej prostokątnej formie wyłożonej papierem.

Składniki:
*8 paczek herbatników(najlepsze są 'szkolne')
*puszka skondensowanego mleka słodzonego, najlepsze jest już ugotowane, ale można ugotować te normalne przez ok 2godz i odstawić do wystudzenia
*krem karpatka bez gotowania
*bita śmietana śnieżka
*mała śmietana(może być nawet trochę mniej)
*600ml mleka

Instrukcja
Ułożyć pierwszą warstę herbatników. U mnie mieści się 20-24 i akurat pokrywa formę o wymiarach ok 20cmx34cm. Na herbatnikach rozsmarowujemy ugotowane mleko skondensowane. Teraz kolejna warstwa herbatników, a nią kładziemy krem karpatkowy(wystarczy proszek zmiksować z 400ml mleka). Potem kolejna warstwa herbatników. Teraz ubijamy bitą śmietanę z 200ml mleka, dodajemy śmietanę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Uzyskaną masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na tym układamy znów herbatniki. Ja posypuję wierzch ciasta słodkim kakao, można też wiórkami czekolady itp
Ciasto powinno spedzić całą noc w lodówce żeby herbatniki zmiekły.

Przekrój ciasta wyglada tak:

=========== herbatniki
########### masa śmietanowa
=========== herbatniki
@@@@@@ krem karpatkowy
=========== herbatniki
+++++++++++ mleko skondensowane
=========== herbatniki
Stary 2010-01-25, 10:01   #3558
Koshatka
Zakorzenienie

Bossy, Madziarra gratulacje.

Cytat:
fuksja podziwiam Cię za ten depilator, ja nie dałabym rady dlatego w tej paście nadzieja!
Ja uwielbiam depilator. Nogi traktuję nim od niepamiętnych czasów a ostatnio zaczęłam też strefę bikini. Pierwszy raz to był niezły hardcore ale teraz już luzik.
Stary 2010-01-25, 10:21   #3559
loverynka
Zakorzenienie

Nie lubię zimy. Nawet na pocztę nie mam siły iść przez to zimno.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 11:46   #3560
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Siedze z rękawiczkami na rękach Wypilam herbatę, kawę i nadal czuje że dygoczę z zimna Grzejniki ida calą parą, ale póki co malo to daje. Może w końcu sie nagrzeje w biurze
Hosenko widzę, że lodowato tam macie, współczuję
U mnie się już trochę cieplej zrobiło, poza tym wzięłam laptopa na kolana i tak siedzę koło grzejniczka i przynajmniej jak piszę to mi palce nie marzną już.

Na szczęście szefowa pozwoliła nam dziś wyjść godzinę wcześniej Ale za to jutro prawdopodobnie będziemy musiały zostać godzinę dłużej. Coś za coś

Cytat:

=========== herbatniki
=========== herbatniki
@@@@@@ krem karpatkowy
=========== herbatniki
=========== herbatniki
Piękny schemat
Aż nabrałam smaka na takie ciacho
Stary 2010-01-25, 12:14   #3561
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
fuksja podziwiam Cię za ten depilator, ja nie dałabym rady dlatego w tej paście nadzieja!
Kwestia przyzwyczajenia, ale i tak dalej mnie boli, chociaż i tak o wiele mniej niż na początku. Zdaj relację jak już użyjesz pasty, może też sobie ją zamówię.
Cytat:
Nawet nie wiesz jak się cieszę, bardzo Wam kibicowałam i trzymałam kciuki
A zakupy kosmetyczne to i mnie czekają.
A w lutym to już zapowiadam !! porywam cię na kawkę i ciacho
Bardzo mi miło Vibesko.
Tak porywana to mogę być. Ja będę miała wolne do 15.02, więc jakiś termin na pewno znajdziemy.
Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
Ah i fuksja ciesze się że z TŻ lepiej
Ja też.
Cytat:
To Ci pocieszę, że ja muszę co miesiąc farbować, bo i tak już wtedy mam z 1,5cm odrostu
O, to rosną Ci nawet szybciej niż mi. Chociaż jak tak spojrzę teraz na mój odrost to tak z 2.5 będzie.
Ale w sumie ja się cieszę, że tak rosną, bo jeszcze zapuszczam - chciałabym tak z 10-12cm, mam nadzieję, że do września będę miała wymarzoną długość.

Dziękuję za przepis na ciacho!
Cytat:
Muszę się pochwalić Szwagier pomalował mi dzisiaj mieszkanie i właściwie można powiedzieć, że REMONT zakończony.
Och, super. Uwielbiam remonty.
Pamiętam jak się cieszyłam przy malowaniu swoich ścian, a roboty przy tym było wiele.
Cytat:
Też się cieszę, że jest lepiej.

Ja planowałam dziś małe zakupy w Rossmanie, w tym właśnie farbę, ale ten syberyjski klimat za oknem zniechęcił mnie do wyprawy na miasto. Tylko po strasznych siwych odrostach(a przecież jestem jeszcze taka młoda) widzę jak szybko rosną moje włosy... jakoś normalnie tego nie widać...

Widzę, że nie tylko ja zrezygnowałam z dzisiejszych zakupów. Ale nie chciało mi się przedzierać przez zakorkowane miasto w poszukiwaniu miejsca parkingowego i do tego ten okropny mróz, brr. Postraszę jeszcze trochę odrostem.
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Przecież sobie brwi nie będzies zdepilować Mnie łydki przy depilacji w ogóle nie bolą. Pierwsze kilka razy trochę bolało, ale łatwo się przyzwyczaić i wtedy już trudno wrócić do maszynki - efekt jest dużo lepszy przy wyrywaniu
Mnie boli jedynie jak depiluję miejsca zaraz przy kości, reszta spoko. Za to lubię depilować sobie uda, śmieszne uczucie jest przy wyrywaniu.
Cytat:
Ja je robię w dużej prostokątnej formie wyłożonej papierem.

Składniki:
*8 paczek herbatników(najlepsze są 'szkolne')
*puszka skondensowanego mleka słodzonego, najlepsze jest już ugotowane, ale można ugotować te normalne przez ok 2godz i odstawić do wystudzenia
*krem karpatka bez gotowania
*bita śmietana śnieżka
*mała śmietana(może być nawet trochę mniej)
*600ml mleka

Instrukcja
Ułożyć pierwszą warstę herbatników. U mnie mieści się 20-24 i akurat pokrywa formę o wymiarach ok 20cmx34cm. Na herbatnikach rozsmarowujemy ugotowane mleko skondensowane. Teraz kolejna warstwa herbatników, a nią kładziemy krem karpatkowy(wystarczy proszek zmiksować z 400ml mleka). Potem kolejna warstwa herbatników. Teraz ubijamy bitą śmietanę z 200ml mleka, dodajemy śmietanę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Uzyskaną masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na tym układamy znów herbatniki. Ja posypuję wierzch ciasta słodkim kakao, można też wiórkami czekolady itp
Ciasto powinno spedzić całą noc w lodówce żeby herbatniki zmiekły.

=========== herbatniki
=========== herbatniki
@@@@@@ krem karpatkowy
=========== herbatniki
=========== herbatniki
O jaaaa....
Chyba je zrobię w piątek/sobotę. Jak pojadę do TŻa to podrzucę też teściom.
Obym tylko nie utyła od niego za bardzo.

-----------------------------------------
Jejkuu jaki mróz! Zamarzł mi dziś samochód. Przyznam, że trochę spanikowałam, bo nie można go było rozpędzić (przez jakieś 2km jechałam z zawrotną prędkością 40km/h ), potem zaczął tracić prędkość i w ogóle cuda. Zjechałam na parking, przegazowałam go porządnie i dalej pomykał już bez problemu.
Ale trochę się zdenerwowałam, bo myślałam, że nie dojadę już na egzamin.

Sam egzamin poszedł chyba nieźle, były jedynie 2 pytania opisowe - na jedno znałam odpowiedź, na drugie tak połowicznie, ale zdałam się na intuicję. Wyniki dopiero w przyszły wtorek.

No i mam wolne do 15.02!
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 12:32   #3562
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie boli jedynie jak depiluję miejsca zaraz przy kości, reszta spoko. Za to lubię depilować sobie uda, śmieszne uczucie jest przy wyrywaniu.
Ała! Mi pękają trochę naczynka na udach, mam tam straaasznie wrażliwą skórę. Próbowałam kilka razy depilować, ale to był okropny ból, a potem skóra mnie paliła bardzo długo. Depiluję sobie pachy, łydki i praktycznie nic mnie nie boli, a ud nie mogę Kiedyś spróbowałam jeszcze bikini, nawet nie bolało strasznie, ale porobiły mi się małe krwiaki, więc zrezygnowałam z tej przyjemności

Gratuluję ferii
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 14:35   #3563
aante_e
Miss Pudernica

Sleepy mój 3Bit jest jeszcze inny

Składniki na dużą blachę:
- 2 paczki krakersów Lajkonik
- krem z karpatki Delecta (czyli potrzebna jest kostka masła i 0,5 l mleka)
- puszka masy kajmakowej/krówkowej
- 2 śmietan-fixy
- mała śmiatana kremówka/ 30 %

Warstwy:
krakersy
masa karpatkowa
krakersy
masa krówkowa
bita śmietana
pokruszone krakersy

Zdałam egzamin na 4,5!
Stary 2010-01-25, 15:14   #3564
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Hosenko polujesz na Nacre des Mers czy Beige Lumineux?

Zaliczyłam trzyczęściowy egzamin z całych studiów na 5! Na ustnym myślałam, że umrę.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 15:18   #3565
isa666
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję świetnych wyników na studiach!
Kurczę, ja to się przy Was czuję jak jakiś nieuk i leń

Ale mnie twarz piecze od mrozu. Ledwo wróciłam do domu, zmyłam makijaż i nałożyłam grubą warstwę Calmy biolipidowej. Wchłonęła się do matu nim zdążyłam ją dokładnie rozsmarować! Ale jednak nie ma lepszego kremu na takie zimno jak Calma właśnie. Chyba jutro ją użyję do pracy.
Stary 2010-01-25, 15:23   #3566
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Zaliczyłam trzyczęściowy egzamin z całych studiów na 5! Na ustnym myślałam, że umrę.
Wydaje mi się, że na Beige Lumienux

Gratuluję egzaminu! A dlaczego on był taki złożony

Cytat:
Dziewczyny gratuluję świetnych wyników na studiach!
Kurczę, ja to się przy Was czuję jak jakiś nieuk i leń

Ja się dzisiaj trochę podbudowałam tym egzaminem, bo przez pierwszy rok nie osiągnęłam jakiś rewelacyjnych wyników. Myślałam o zmianie kierunku, ale z drugiej strony prawo było zawsze moim marzeniem i nie widzę się w czymś innym. Ale wreszcie nauka zaczyna przynosić jakiś rezultaty, więc może nie będzie tak źle

Zaczęłaś pisać?
Stary 2010-01-25, 15:24   #3567
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

z wrażenia nie napisałam, że z angielskiego ten egzamin słuchanie, pisanie i ustny

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 15:32   #3568
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:

Beige Lumineux jest taki ciemny i ma fioletowy środek

gratuluję czyli miałaś coś na wzór matury u mnie ma się "kurs" przez dwa lata, a potem zdaje egzamin B2 i na tym kończy się nauka języka też w postaci jaką Ty miałaś
Double with me?
Stary 2010-01-25, 15:34   #3569
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
z wrażenia nie napisałam, że z angielskiego ten egzamin słuchanie, pisanie i ustny

Byłam dzisiaj w rosmannie i są nowe kulki chcem Happy Time i może którąś z tej serii dla nastolatek, niech no się ta Dove skończy, nigdy jej już nie kupię. Niuchnęłam też nowy balsam malinowy, ale średnio mi się podoba, maliny są słabo wyczucwalne, dominuje ten mocny kremowy zapach charakterystyczny dla Nivea.

Poza tym w ramach nagdory byłam w cudownym ciucholandzie Za 20 zł kupiłam: czarny płaszczyk z H&M, bluzkę z rękawem 3/4 w różowo-białe paseczki, morelowy sweterek taki mięciutki, T-shirt kremowy z aplikacją z kwiatów i szarą bluzkę w niebiesko-zielone paseczki. Wszystkie rzeczy są nowe, jeszcze z metkami. W poniedziaałki jest przecena 50% i chyba zostane ich stała klientką
Oprócz tego kupiłam dzianinową sukienkę mini, odcinaną pod biustem, z półgolfem i bufkami w Mango
Stary 2010-01-25, 15:35   #3570
isa666
Zakorzenienie

aante, nie Beznadziejna jestem
Ale nawet nie mam siły, a jutro zostaję dłużej w pracy i nie wiem do której, więc chcę nabrać sił przed jutrzejszym dniem.
Wiem wiem, znów wymówki...

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości