|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
To może i moje R/U wychodzeniowe z diety :P
Śniadanie: owsianka z 4 łych płatków owsianych, 1 otrębów pszennych, 2łych sezamu, jabłkiem dużym, cynamonem na mleczku 2% 2Śniadanie: twaróg chudy 130g, rzodkiewka, ogórek kiszony i kilka plasterków szynki z indyka ( marszruta na uczelnie ) Obiad: filet z mintaja z piekarnika, ryż brązowy i suróweczka ( kapusta pekińska, marchewka i jabłko) 10-15min rozgrzewki, 30 min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min ćwiczeń na uda i pośladki, 10-15 min skakanki Podwieczorek: makaron pełnoziarnisty tak z 50g, pierś z kurczaka, ketchup dla smaku ( godzinka spacerku po galerii ) Kolacja: twarożek domowy z dwoma łychami wiórków kokosowych i migdałami poszatkowanymi
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedzonko pyszne, jest wszystko co powinno, zdrowo, kolorowo, słodko warzywa, owoce, nnkt, białko, mmmm i pumpernikiel - kocham ![]() dla Was
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Delli i Stupify-dzięki wielkie za oceny
![]() Jestesmy po przekasce po II sniadaniu i pekamy;D Delli...obiad nastawiamy z ajakies 1,5 godzinki-zapraszamy;D Z miłą chęcią przyjmiemy trzecią osobę do jedzenia;'D ![]() Pozdrawiamy!;]
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Przygotujcie trzecią porcje
niestety za godz do szkoły wychodze ale wezme od Was na wynos przez ten Wasz obiad nie bede sie umiała skupić
|
#2645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzecia porcja będzie już na ciebie czekać![]() ![]() ![]() ![]() PS: A jak tam kochana, idzie Ci przybieranie na wadze? ![]() Pozdrawiamy! ![]() ![]()
|
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
po weekendowych grzechach czas na moje dzisiejsze R:
I bułka z ziarnami + wędlina + ser wędzony + pomidor (jak zwykle w poniedzialek pustki w lodowce, stad ten ser), ciastko kruche z dżemem (babcinej roboty - nie mogłam się oprzeć II jogurt naturalny + mus jabłkowy (jabłko podgotowane z sokiem z cytryny, cynamonem i orzechami wloskimi), pomarańcza III sałatka (łosos + tuńczyk + jajko + kukurydza) IV kasza gryczana + sos (cebula, czosnek, chuda wołowina, grzyby suszone, 2 kostki bulionowe+ łyzka oliwy) V jogurt/homoś + poł szklanki owoców (ewentualnie zamiast pasta z tuńczyka i sera) od jutra zaczynam pracę i trochę się obawiam, że wpłynie to na moje zywienie i regularność posiłkow
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie; Owsianka (8 łyżek owsianych, 2 szklanki mleka, garść suszonej żurawiny, 2 łyżki konfitury wiśniowej) jogurt nat duży Danone zmiksowany z bananem i wrzuconymi rodzynkami 2 śniadanie: 2 podwójne kanapki z razowca z maslem, salata, serem zoltym,szynka konserwowa i ogorkiem kiszonym Kubuś z maliną Obiad; Kasza jęczmienna, pierś z indyka w sosie pomidorowym, gotowany kalafior polany masłem deser; kawałek karpatki Podwieczorek: Serek wiejski 200gr z miodem, paczka mieszanki studenckiej Kolacja: Puszka sałatki z tuńczyka, grahamka z masłem do tego 2 jabłka
|
#2648 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, tylko bardziej wygląda na U![]() wg mnie owoce tak nie za bardzo na noc, ale jeśli Tobie to nie szkodzi to OK ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
jak dla mnie pychoooooooootaaaaa sama bym nie zmiescila takiej ilosci, ale Wy na P, wiec sobie nie zalujcie![]() gratuluje zdanego egzaminu ![]() ![]()
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
yyy...
czyli jak dziewczyna ma to podpisać, jeśli nie chudnie i nie tyje na takim jadło ? Jeśli postawi literkę R, będzie znaczyło, że chcę schudnąć, bądź to robi... a tak nie jest. Jeśli postawi literkę P, będzie znaczyło, że chce przytyć, bądź to robi... a tak też nie jest. Wiec chyba zostaje U jak utrzymanie, nie sądzisz ? To, że Ty ostatnimi czasy masz jadłospisy, które wołają o pomstę do Boga pod względem ilościowym, i jeszcze pytasz "czy aby nie za dużo?", nie oznacza, ze każdy ma tak zwalony metabolizm ![]() przepraszam za off, ale rozśmieszył mnie ten post
|
#2650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak zolty to raczej out.
|
|
|
#2651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyjesz na tym? |
|
|
|
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do owoców to pół szklanki mieszanki (wiśnie, jagody, truskawki) to raczej i na noc nie zaszkodzi
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
R
śniadanie: omlet z dżemem, kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: grahamka z wędliną z kurcząt obiad: kurczak z warzywami podwieczorek: dwie suszone morele, garść suszonych żurawin, parę migdałów kolacja: planuję zjeść jajecznice |
|
|
|
#2654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak taka ilosc owocow jest dobra na noc to sobie jedz co chcesz ![]() ![]() tyle, ze teraz juz nie wiem co myslec niektore tutaj pisza, ze nie powinno sie jescwieczorem owocow na R, lepsze warzywa o takiej porze
|
|
|
#2655 |
|
BAN stały
|
dzisiejsze U
sniadanie - ryż brązowy zapiekany z jabłkami i cynamonem polany jogurtem naturalnym + rodzynki, migdały (po garści) - naprawde duża porcja 2 sniadanie - grahamka szkolna z sałatą, twarożkiem ( po łyżce twarogu i wiejskiego wymieszane), rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i szczypiorkiem+jabłko 20 minut baaaardzo szybkiego marszu obiad - miska gorącej grochówki 1h tenisa kolacja - serek wiejski wymieszany z twarogiem+kilka rzodkiewek i szczypiorek Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2010-01-25 o 17:11 |
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze Pe.
śniadanie: ciemna buła z ziarnami 'farmerska' ; połowa z pastą z łososia, druga połowa z serkiem topionym Hochland Cheddar i Cemembertemjajecznica z 2 jaj z szynką drobiową, cebulką i szczypiorkiem herbata z sokiem malinowym po śniadaniu: pokrzywa+skrzyp (strasznie mi włosy wypadają, trzeba się jakoś ratować )2śniadanie: drożdżówka z duuużą ilością kruszonki i lukru banan, jabłko danone do picia truskawka-kiwi obiad: 2 spore pulpety z mięsa mielonego zapiekane z ryżem w sosie czosnkowym marchew deser: 3 wafelki faminijne śmietankowe ![]() podwieczorek: budyń czekoladowy z bitą śmietaną; garść migdałów kolacja: paluch serowy; pół z masełkiem czosnkowym i żółtym serem, drugie pół z pasztetem serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem herbata z sokiem malinowym po: jabłko; garść nerkowców ![]()
Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-01-25 o 17:20 |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
R
1. jogurt activia do picia 2. kanapka (kroma chleba pełnoziarnistego + 2 plastry wedliny + plaster pomidora) 3. porcja zapiekanki ( makaron pełnoziarnisty + troche smazonego miesa mielonego + warzywa) 4. grejfrut 5. jogurt naturalny + maliny i wiśnie w miedzy czasie jeszcze 10 paluszków o smaku cebulki. Edytowane przez SorbetMalinowy Czas edycji: 2010-01-25 o 18:02 |
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam swój jadłospis wczorajszy raz jeszcze i dzisiejszy. Błagam tylko o jedno, czy przekraczam 1500 kcal ?
Wczoraj: I - bułka razowa wieloziarnista, dwa plasterki mortadeli, 3 plasterki pomidora, kukurydza z puszki, otręby pszenne, herbata zielona, jabłko II - trochę klusek z mąki pszennej z jajkiem smażone bez tłuszczu, majeranek, pieprz kolorowy, otręby pszenne, dwa ogórki konserwowe, herbata zielona z dwoma łyżeczkami syropu malinowego, pomarańcza III - bułka razowa wieloziarnista, dwa plasterki sera żółtego, dwa plasterki pomidora, ogórek konserwowy, kukurydza z puszki, herbata czarna z dwoma łyżeczkami syropu malinowego, jabłko Dzisiaj: I - bułka razowa wieloziarnista z wędzonym filetem z indyka, dwa plasterki pomidora, kukurydza z puszki, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego, pomarańcza * herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego II - 0,5 litra zupy brokułowej z błonnikiem Winiary, jabłko III - bułka razowa wieloziarnista z wędzonym filetem z indyka, ogórek konserwowy, pomarańcza IV - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z twarożkiem, herbata zielona |
|
|
|
#2659 |
|
BAN stały
|
R
Ś: jajecznica (2 jajka na łyżeczce masła) i pół bułki II Ś: mały jogurt waniliowy O: talerz rosołu z makaronem, po tym ćwierć arbuza P: kanapka z pełnoziarnistego pieczywa z sardynkami w pomidorach z puszki K: będzie jajko na miekko i tuńczyk w sosie własnym Co myslicie? Dzis moj I dzien diety
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2010-01-25 o 19:06 |
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
lekkie R/prawie U:
1. 2 kromki grahama, każda z: łyżką oliwy z o., 50g serka wiejskiego lekkiego, ogórkiem kiszonym; jogurt nat+5łyżeczek płatków owsianych+3łyżeczki zarodków pszennych+cynamon+suszone śliwki+suszone morele+rodzynki 2. omlet owsiany (1 białko, 1żółtko, 4łychy owsianych) smażony na oliwie z o., z 50g serka wiejskiego lekkiego, posypany suszoną żurawiną ----w międzyczasie podjadałam żurawinę---- 3. miska zupy warzywnej 4. filet z kurczaka gotowany w przyprawach (curry+przyprawa do kurczaka+mleko kokosowe w proszku), surówka: seler+ marchew+jogurt nat+przyprawy, kromka grahama z łyżką oliwy z o. ----w międzyczasie kubek ciepłego mleka 2%---- 5. garść żurawiny, 2 suszone morele; tarte jabłko z cynamonem i rodzynkami uprażone na patelni na odrobinie oliwy z o.; omlet owsiany (1białko, 3łychy owsianych, trochę mleka 2%, rodzynki) smażony na oliwie z o. I nie jestem dzisiaj z siebie zadowolona takie to wszystko jest bez ładu i składu. Szczególnie ostatni posiłek to kompletna porażka bo nie nadaje się kolację poza tym nie wyszło R/U jak planowałam tylko raczej takie zdecydowane U... ale może się mylę
Edytowane przez Cherokee Rose Czas edycji: 2010-01-25 o 19:27 |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowo, kilka razy dziennie, mimo zwiekszenia ilości waga nie wzrosła jeszcze, psych sie do tego przygotowuje. Narazie bez słodkiego itp ale idzie do przodu! Blokada jest na wiele rzeczy, niekeidy panika ale spokojnie - wiem, potrzeba czasu. Napadow mniej. A wstawie kiedys swoje jadło I czekam z niecierpliwościa na Wasze jutrzejsze
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
MOJE U:
I posiłek- śniadanie ok. 7 2 kawałki duże chleba ciemnego: - 1x z masłem" pasztetem drobiowym z koperkiem" i pomidorem - 1 z masłem, nutellą, twarożkiem grani i bananem "jogurt actiregularis z płatkami truskawkowymi"(kupny) kawa inka z mlekiem
twarożek z łyżką miodu+ łycha musli tradycyjnych nestle+ garść orzechów laskowych; kawa z mlekiem
ziemniaki z natką pietruszki, udko z kurczaka(pałka) duszona w piekarniku, surówka z pekińskiej( pekinka, jabłko, marchewka, sok z cytryny, zioła do sałatek)
jogurt jogobella pieczone jabłko, ciasteczko na bazie masła orzechowego( świetny przepis), kawa z mlekiem
2 kromki chlebka razowego ze śliwką: - 1x z masłem, wędlinką taką fajniutką - 1x z masłem i wędliną drobiową z pół opakowania twarożku grani z pieprzem; pomidor
![]() prosić o ocenkę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2663 |
|
BAN stały
|
ochrystusie jak zimno.
U sn: owsiana (5 łyzek + branfleksy, suszone śliwki, otręby śliwkowe, orzechy laskowe; banan, na 2 szkl. mleka 3,2% + 3 łyzeczki miodu!) espresso, szkl wody chodzenie... na uczelnie, po uczelni (egzamin! ) , z uczeli do ZielonegoBarku na drug sn ![]() II sn. dwa naleśniki z serem (twaróg, zółtko, śmietana, cukier) posypane włoskimi i prażonymi płatkami migdałowymi + jogobella brzoskwiniowa i troche brzoskini z puszki :P herbata z cytryną, paczka lugo niebieskich dużo chodzenia, dużo i zimno! (autobusy, tramwaje, przesiadki, chodzenie po ctr handlowym) Obiad: - żurek z jajkiem i kiełbasą - kluski śląskie + pieczarki w śmietanie podsmażane i na to pietruchaa (dużo, gęęste, pycha!) Deser: 4x wafelek familijny, herbata zielona chodzenie, powrót zimnym (!!!!) autobusem. Podwieczorek: (wrocilam zmarznieta do domu........ ) - kubek (duży...) gorącego mleka (!) - kajzerka z nutellą - dwie garście migdałów, pomarańcz wysilek: ( ) lezenie pod kocem!! ![]() Kolacja: 2x kroma razowca z: - maslem, bieluchem, szynką z inyka , ogórkiem, rzodkiewką - masłem, almette ziołowtm, cammebertem, oliwkami po: mięta, garść pestek słonecznika. przed snem: teraflu, vit a+e, wapno Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-25 o 19:45 |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też masz dużo ruchu, nic dziwnego, że nie tyjesz
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=iza_wiosenna;167120 44]masz koszmarnie dużo ruchu. prawdę mówiąc, sądzę, że niemożność usiedzenia w miejscu itd to w Twoim przypadku objaw choroby. Zresztą, kiedyś mi to pisałaś.
ogólnie ruch sprawia mi dużo radości, dobrze się czuję mam wtedy energię i robię coś dla siebie. choć na pewno w części masz rację i nie będę ściemniać. ciężko mi zrezygnować i usiedzieć na pupie ale też mam taką naturę. są dni, że mam mało ruchu. ale ogólnie nie tyje, nie chudnę, trzymam wagę. stałą już długo. także nie wiem sama jak to ze mną jest. każda tam coś ma- tak mi się wydaje bynajmniej, że zawsze jakiś objawik zakodowany. poza tym gorąco pozdrawiama tak w ogóle jak menu. ocenicie?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2010-01-25 o 20:30 |
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(10.30) Pół cebulaka, grahamka, kaszka czekoladowa(150g). 3 ciasteczka z orzechami, szklanka cieplego mleka. OBIAD(14.30) 3łyzki kaszy jeczmiennej, gulasz, kapusta kiszona. PODWIECZOREK(17.30) Mandarynka, jabłko, jogurt naturalny. KOLACJA(20.00) 2 kromki razowca, jedna z almette i pomidorem, druga z zoltym serem, maslem i pomidorem. |
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
P.
śn: grahamka z masłem, pół z serkiem homo nat, świeżym ogórkiem, rzodkiewką i solą, pół z polędwicą z indyka, chrzanem i ogorkiem kiszonym; porcja sałatki jarzynowej (gotowana włoszczyzna, jajko, groszek, jabłko, cebula, kiszony, majonez i musztarda), herbata z cyrtyną II śn: duży jogo naturalny z łyżką miodu, orzechami włoskimi, tartym jabłkiem i cynamonem; sok marchwiowy jednodniowy; 2x herbata z cytryną ob: gruby plaster schabu pieczonego z suszoną śliwką, kasza kus-kus (szklanka gotowej) z sosem ciemnym do pieczeni (z torebki...) z cebulą, szczypiorem i kiszonym, pomidory z cebulą i ziołami skropione oliwą d: pasek gorzkiej czeko, herbata z cytryną pod: duża miska gęstej zupy cebulowej (właściwie to krem) z pietruszką, nieprzyzwoitą ilością tartego żółtego sera i groszkami ptysiowymi; 2x pasztecik z kapustą i grzybami kol: puszka tuńczyka w sosie własnym z cebulą, papryką zieloną, ogórkiem kiszonym, ziołami, papryką ostrą i łychą ketchupu, 2x kromka razowca z masłem po: herbata z cytryną, długo posiedzę nad książkami, wiec będzie jeszcze tarta marchewka z jabłkiem, połową serka wiejskiego i orzechami włoskimi i jak ? czy herbata w nadmiernych ilościach może jakoś szkodzić ? bo wypiłam dziś chyba z 6-7 gorących z cytryną...
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
bbbb. leniwe Uu:
śń: owsianka z 3 łych na szkl. mleka 2% + biała, pszenna bułeczka-obie połówki z margaryną, szynką drobiową i pomidorkiem + herba ziel. IIśń: jabłko + kanapka z 2 kromek razowca z masłem, camembertem i sałatą ob: ok. pół woreczka kaszy gryczanej, pupel z piersi kurczaka z pieczarkami w tymże właśnie sosie, kapucha kiszona + herbata zielona podw: jogo activia naturalna z mała paczuszką herbatniczków i garstka nerkowców kol: 2 kromki chleba gospodarskiego (mieszanego)- 1 z margaryną, łososiem wędzonym z koperkiem i papryką zółtą; 2 z tym samym tylko zamiast margaryny masełko było + herbata zielonadziś pierwszy dzień ferii i już mi się to niepodoba ZERO RUCHU-siedze na dupsku i nic nie robie. nigdzie nie wychodze bo mróózzzzz! w ogóle nie mogę/umiem znaleźć sobie jakiegoś pożytecznego zajęcia jak tak dalej pójdzie to źle się to skońćzy, bo myślami jestem gdzieś taaaaam, ho ho! (DALEKO)...a ja byłam pewna, że nie lubie szkoły i nie jest mi do niczego potzrebna? kłaniam się po ocenke
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-01-25 o 20:33 |
|
|
|
#2669 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U: I. 2 spore bułki-4 połówki, każda z masłem, 2 z nutellą, 1 z dżemem jabłkowym z cynamonem, 1 z twarogiem i cynamonem, kubas kakao, pomarańcza II. Porcja sałatki jarzynowej, 2 kanapki z masełkiem i serem żółtym, 2 jakieś ciacha III. Kawałek drożdżowego z jagodami i kruszonką IV. Ziemniaczki polane tłuszczykiem, panierowany kotlet z piersi nadziewany serem i pieczarkami V. Cappuccino, snickers i kilka orzechów VI. Wiejski z kawą i cukrem, drożdzowy jw z masełkiem, kiwi VII. Tosty z tuńczykiem (tunak, ser, ogóreczki, łyżka majonezu, por) polane ketchupem, herbatka chyba tyle
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale okej. moim zdaniem powinnaś się leczyć. psychologicznie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

]
dla Was

sama bym nie zmiescila takiej ilosci, ale Wy na P, wiec sobie nie zalujcie
jak zolty to raczej out.

niektore tutaj pisza, ze nie powinno sie jescwieczorem owocow na R, lepsze warzywa o takiej porze
poza tym nie wyszło R/U jak planowałam tylko raczej takie zdecydowane U... ale może się mylę
) , z uczeli do ZielonegoBarku na drug sn
jak tak dalej pójdzie to źle się to skońćzy, bo myślami jestem gdzieś taaaaam, ho ho! (DALEKO)...a ja byłam pewna, że nie lubie szkoły i nie jest mi do niczego potzrebna?