Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 20:55   #3991
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

Cytat:
ja mam teraz egzaminy izero czsu dla siebie
mnie na szczescie meteoryty nie pociagaja.mialam kiedys ochote na nie ale przeszło mi
rozumiem cie mam podobnie ostatni egzamin 24 lutego

porzeczko fajnie ze masz te garnki..tez ci klikalam

Koniku chyba naleza sie baty : pala:

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 21:05   #3992
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Wiecie jaka kicha.... dostalam co prawda maila od Oriflame ze mam do odebrania szminke ale co... loguje sie na stronie a tam nie ma zadnego wybierania szminki ani zadnego kodu uprawniajacego do jej odbioru.... Kretacze... pewnie rozdali juz zapasy i teraz zablokowali mozliwosc pobrania kodu. A ja 18.01 sie za to zabralam i tez juz nie moglam wtedy znalezc tego kodu

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2010-01-25 o 21:08
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 21:09   #3993
Koshatka
Zakorzenienie

Koniku bo one się bardzo szybko rozeszły. Mieli do rozdania 1500 szt a niektóre konsultantki miały tego po 50 więc już 18 wieczorem było po wszystkim.
Stary 2010-01-25, 21:18   #3994
KonikGarbusek
Zakorzenienie

To mogliby juz ta strone zablokowac a nie daja nadzieje ludziom.... nawet zadnej informacji nie podali ze juz nie ma tych pomadek. Kij im w oko sama sobie kupie
Stary 2010-01-25, 21:22   #3995
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
To mogliby juz ta strone zablokowac a nie daja nadzieje ludziom.... nawet zadnej informacji nie podali ze juz nie ma tych pomadek. Kij im w oko sama sobie kupie
Nieprzemyślane to wszytko było. Mogli zrobić rzeczywiście konkurs i np ze zgłoszeń wylosować te 1500 pomadek a nie kto pierwszy ten lepszy. Poza tym nei było żadnych zabezpieczeń i podobno można było wysyłać kilka/kilkanaście razy na te sam maile.
Stary 2010-01-25, 21:24   #3996
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Nieprzemyślane to wszytko było. Mogli zrobić rzeczywiście konkurs i np ze zgłoszeń wylosować te 1500 pomadek a nie kto pierwszy ten lepszy. Poza tym nei było żadnych zabezpieczeń i podobno można było wysyłać kilka/kilkanaście razy na te sam maile.
Taka firma a taki brak organizacji... Koshatka na prezesa Oriflame!!!!!!
Stary 2010-01-25, 21:31   #3997
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Taka firma a taki brak organizacji... Koshatka na prezesa Oriflame!!!!!!
Taaa, jasne. Oj zrobiłabym tam dym.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Poza tym te akcje wymyślają pewnie Szwedzi a oni nie wiedzą "że Polak potrafi" i weźmie ile się da.
Stary 2010-01-25, 21:39   #3998
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym te akcje wymyślają pewnie Szwedzi a oni nie wiedzą "że Polak potrafi" i weźmie ile się da.

Zrobiłam już sobie ten peeling enzymatyczny Po pierwszym razie jestem bardzo na TAK . Nie czuję się "porysowana" drobinkami ściernymi, co bywało bolesne na polikach, za to mile wymasowana (peeling należy wmasowywać przez 10-15 minut) - masowałam twarz 10 minut, bo nie chciałam przesadzić, a poza tym zaczęły mnie boleć ręce . Skóra jest mięciutka, gładka, a błyszczące zwykle czoło przyjemnie matowe Mam wrażenie fajnego oczyszczenia, a przy peelingach mechanicznych zawsze się martwiłam, czy solidnie się "oskrobałam", czy tylko "po łebkach"

Teraz w testach maska uspokajająca

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 21:55   #3999
KonikGarbusek
Zakorzenienie

ja nalozylam na twarz nawilzajaco-kojaca maseczke Ziaja kozie mleko i mam zamiar isc w niej spac tak jak mowila Hosenka. Mam nadzieje ze nie obudze sie w krostach
Stary 2010-01-25, 22:05   #4000
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Nie bić zamówiłam śliczną paletkę z EDM Lavender
http://www.everydayminerals.com/stor...ollection.html
Tak ładnie mi idzie odwyk, że musiałam sobie sprawić nagrodę
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 22:42   #4001
zetafon
Zakorzenienie

ja wczoraj uzylam maseczki uspokajajacej z ziaji pro.jestem bardzo zadowolona.po oczyszczajacej masce mialam lekko rozowa skore,a po niej bylam blada
ciesze sie bo koncze cholerna oliwke w zelu o zapachu kwiatowym johnsona.niby fajna ale musze ja mieszac z jakims zwyklym balsamem zeby bylo dla mnie znośnie.
oddalam mamie szampon elseve do wlosów farbowanych.nie podszedl mi.teraz mam resztke timoteia z awokado i musze sie wybrac do rossmanna po następce.chyba wybiore niebieskiego herbala.siostra chwali.a wy jak sądzicie?mam grube wlosy,ale myje je codziennie.powinien sie chyba nadawac.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 22:50   #4002
Parsifal
Zadomowienie

na pewno się będzie nadawał

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 23:27   #4003
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Wiecie co... podczytuję wątek o kremach z filtrami i tak sie zastanawiam czy buzia nie jest zmeczona po tylu warstwach. No bo tak : krem z filtrem, podklad, puder itp itp. Dziewczyny bardzo ciekawie to opisuja i az sama jestem skonna sie skusic na taki krem ale... Niby fajnie fajnie bo ochrona przed szkodliwymi promieniami ale ciekawe czy za 20 lat te dziewczyny tez tak beda zachwlac te kremy z filtrami. Co o tym sadzicie? Czy taki krem pomaga "zatrzymac" mlodosc czy wrecz przeciwnie skora naladowana tyloma warstwami szybciej sie zestarzeje?
Stary 2010-01-26, 04:18   #4004
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Poszedł mi jeszcze balsam ziajowy masło kakaowe -
będę tęsknić za moim ukochanym Słodziakiem
Przede mną mleczko Hamamelisowe z YR, a potem masło farmony karmel&cynamon (jak ja je przeżyje ), masło pomarańczowe ziaji, masło ciemna czekolada&pistacja farmony i ostatni balsam (400 ml ) soraya ujędrniający i ... koniec zapasów balsamowych
Kończy mi się też żel punktowy na pryszcze Eveline, pewnie pod koniec tygodnia poleci do kosza.
Zaczęłam używać toniku Polleny Ewy z koniczyną łąkową - ale cudo jak pachnie i jak odświeża
Zajrzałam też na zapasy żeli pod prysznic - nie jest najgorzej:
kończę właśnie Daxowy o zapachu drzewa sandałowego, potem duża butla YR Plaisirs Nature, Luksja Thai Fusion, Faa hibiskus&żurawina i gigant Ziaja Pomarańczowa
Jak przypomnę sobie stan z początku wakacji to jestem dumna z takiego postępu Ze wszystkim jest dużo lepiej poza szamponami (ile ja tej Naturii nakupowałam w październiku ) i kolorówką, bo ciągle coś mnie kusi Chociaż z powodu nadmiaru kolorówki nie rozpaczam.
Ostatnio przyszli znajomi (na ten pamiętny obiad ) i jak popatrzyli na moje zbiory do makijażu to ... wyglądali tak Jeden kolega stwierdził, że powinnam sobie zrobić wykaz wszystkich kolorów, ponumerować i przykleić na ścianę łącznie z mapką naprowadzającą A drugi : to pewnie zestaw na poniedziałek, a reszta jest w piwnicy?
W lutym (pewnie już na początku) skończą mi się 3 kremy: himalaya nawilżający, matujący SeboSpecific YR i nocny SeboSpecific YR. Poza tymi kremami to pewnie za wiele zużyć w lutym nie uświadczę
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:45   #4005
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
dzis umarł mój dziadek w nocy albo nad ranem nikt nic nie wiedział .jestem w szoku.mial chyba wylew

Tak mi przykro!!

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Masz rację dziecko ważniejsze, a będziesz jechać tak daleko, martwić się i ani z egzaminu nie będziesz zadowolona a jeszcze może się "coś" przydażyć
Na zdawanie przyjdzie później czas teraz już sobie odpuść

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok z samochodem

No coś ty ! mi od grudnia 3 paczki zagineły, zawsze przychodziły bez żadnego problemu w szybkim tempie a tu nagle takie przykre niespodzianki.
Trzeba było pytać o numery nadań paczek.
Przecież posądzasz osoby o niewysłanie a może było po prostu wyjaśniać sprawę, tamte osoby mogły składać reklamacje na poczcie.
Mi już jedną rozpatrzono a na dwie pozostałe czekam.
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Może nie będzie tak źle, nie martw się na zapas

Wracając do wątku to skończyły mi się też bibułki matujące Wibo i zużyłam próbkę kremu Lirene. Na koncie już ponad 40 zużyć
Muszę zaktualizować podpis

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Jelly koloróweczkę masz skromniutką, naprawdę
jak te bibułki się u Ciebie sprawdziły? Widziałam je kilka razy w Rossmanie jak byłam z wizytą w Toruniu u rodziców ale nie odważyłam się kupić!? Na długo starczą?

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Jelly - Twój zbiór kolorówkowy nie powinien wpędzać Cię w żadne poczucie winy . Jest malutki (no, może poza tymi pudrami ). A przygody z samochodem współczuję, oby udało się go skutecznie naprawić

Meteorytowe szaleństwo jest zaraźliwe Hosenka zakaża nasz wątek
Ale dobrze, że masz nowy cel - nie będziesz się oglądała za głupotami A co do meteorytków, to również jestem pod nieustannym urokiem

Co do kolorówki:
Dziewczyny pocieszacie mnie wciąż z tą kolorówką! Kochane jesteście- buzial dla was
Wiem że pudrów mam za dużo..to na razie się od wszystkiego wstrzymuje.Chcę wykończyć AOH to zabiorę się za moonlight'a albo mozaikę vipery...
No i za dużo podładów(cuż.... jak już mówiłam ...to skutek zamroczenia umysłu)
A...i moim zdaniem nie potrzebnie kupuje tyle tych kredek kolorowych do oczu! Co innego kredka granatowa Sensique Cosmic którą będę traktować jako cień w kredce czy pistacjowa z Candy (sensique) ale nie potrzebuję fioletowej kredki do fioletowych cieni czy niebieskiej do niebieskich cieni...Wystarczy uniwersalna 1 czarna!
Ale jak już mam..to się zużyje

Co do paczek-było to daaaaawno....I nie będę do tego wracać. A co do wymianki ...was znam to ufam -jakby któraś była chętna do wymianki na podkład Eveline Cosmetics Mat&Cover kolor: jasny.. to ja chętnie wymienie na jakiś balsam...Balsamówi nigdy dosyć
A na dziale wymiankowym może kiedyś jednak zaistnieje? ale jeszcze nie teraz!

Co do samochodu:
Wyszło szydło z worka! Okazało się że maż pożyczył samochód swojemu szefowi by ten pojechał na 2gi sklep coś załatwić (w zamach służbowych tam był) zaparkował w miejscu do parkowania ale miasto Grudziądz odwaliło kiche i niektóre cegiełki na parkingu wystawały..a to było przykryte śniegiem i ten szef nie zauważył i jak wycofywał to zachaczył i coś urwał.Była policja, spisała wydarzenie i powiedziała że to ewidentna wina miasta bo nie przygotowała parkingu i nasz ubezpieczyciel ma wystąpić do urzędu miasta Grudządz o odszkodowanie!
Wczoraj staraliśmy się do Ubezpieczalni dzwonić ale..najpierw przez pół godziny nikt nie odbierał, potem odebrała jakaś babka....zaczeła motać że nie mamy AC wykupionego (no kurcze...ale to nie z winy męża to się stało ale urzędu miasta- i ac ma g***o do tego )
Aż wkońcu nas przełączyła i kazała się nagrać na automatycZną sekretarkę i powinien ktoś się z nami skontaktować dziś by przyjechać zrobić oględziny! Ja tym ubezpieczalniom za grosz nie wierze!!
Ostatnio przez rok próbowaliśmy od nich uzyskać kase/odszkodowanie już nam przyznane za wypadek nie z naszej winy (udowodniona wina sądowo) i co...i cały rok się migali z wypłatą! Oszaleć można!!!

Co do hosenki- KUSISZ BABO JEDNA!! ja też chce te meteoryty...
Podobają mi sie ale tak samo podoba mi się pasiak inglota i narazie wstrzymuje się ze wszystkim..chyba nie kusi mnie AŻ TAK BARDZO.. bym miała się na jakiś puder znowu rzucić!

A propos zakupów: Dziś zamawiam za to na all...fotelik samochodowy dla bobaska ok.121zł z kurierem! Jeszcze chciałabym zamówić karuzelę nad łóżeczko (48zł z przesyłką) której niektóre elementy można potem odłączyć i będą normalnymi grzechotkami...No bajer na maksa! Ale costakiego jeszcze nie mam a jest potrzebne..Takie karuzele kolorowe rozwijają dziecko...Bo w początkowym okresie uczy się dzięki temu kolorów, krztałtów...A to dużo dla bobaska

Cytat:
Byłam dziś w Naturze i poległam kolorówkowo. Niby wszytsko potrzebne ale jak nic 35 złotych poszło.

Kupiłam:

+ Mapkę brązującą Sensique
+ czarne cienie Sensique Cosmic - do smoky eyes (uwielbiam taki makijaż, tak fajnie podkreśla kolor moich oczu)
+ atramentowa kredka do powiek Sensique Cosmic
+ utwardzacz do lakieru Sensique
+ klamrę do włosów
+ 2 zestawy spineczek

kusiły mnie jeszcze sztuczne rzesy ale sobie darowalam ( ktoras z was miala moze te rzesy z Essence?)

Ale zeby nie bylo ze tylko kupuje to napisze moje zuzycia:

1. Chusteczki Baby Dream Rossman 80 sztuk
2. Żel Nivea Deeper Cleaner
3. Płyn do hig intymnej Bella
4. Krem do rąk SSS Avon
5. seledynowy lakier do paznokci - smietnik, bo mial juz dziwna konsustencje

Poza tym upolowałam wczoraj na All PINK SUEDE!!!!!!!!!!!!!!!!

W Polsce już niedostępna avonowska woda a ja ja kochalam Znow przypomną mi się szalone lata spedzone w liceum
Oj...Mi też PINK SUEDE przypomina liceum
Dostałam go w liceum na gwiazdkę od mamy.Pachniał bosko, uwielbiałam go...czemu go wycofali????
Tak dużo nie kupiłaś! Choć z kasą tak jest! Niby nic nie bierzemy a z portfela pokaźna sumka leci!
Ja pamiętam mój 1 styczniowy wypad do schelckera
Kupiłam wtedy:
-tonik do buzi (nie miałam ani1)
-płyn do demakijażu oczu (też brak jakiegokolwiek)
-płatki kosmetyczne
-spinki-wsówki
-szampon (wtedy byłam po skończeniu 2 i mi się należało...)
i.... 50zł poszło!

Teraz mam postanowienie że nie wydam w miesiącu więcej niż 60zł na kosmetyki.Poprostu muszę tak przemyślać wydatki by się zmieścić!

Cytat:
Koniku bo one się bardzo szybko rozeszły. Mieli do rozdania 1500 szt a niektóre konsultantki miały tego po 50 więc już 18 wieczorem było po wszystkim.

i tak się biedne kobiety robi w konia
Cytat:
No ładnie "Będzie bite"

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
ciesze sie bo koncze cholerna oliwke w zelu o zapachu kwiatowym johnsona.niby fajna ale musze ja mieszac z jakims zwyklym balsamem zeby bylo dla mnie znośnie.
A ja od listopada używam zwykłej oliwki johnsona.Takiej różowej..I jest ok!
Nakładam jeszcze stojąc pod prysznicem po czym wycieram się ręcznikiem i jest gut PASI MI! A niedługo będziemy jej używać we 2! Mamusia i Dzidziulek

Cytat:
Wiecie co... podczytuję wątek o kremach z filtrami i tak sie zastanawiam czy buzia nie jest zmeczona po tylu warstwach. No bo tak : krem z filtrem, podklad, puder itp itp. Dziewczyny bardzo ciekawie to opisuja i az sama jestem skonna sie skusic na taki krem ale... Niby fajnie fajnie bo ochrona przed szkodliwymi promieniami ale ciekawe czy za 20 lat te dziewczyny tez tak beda zachwlac te kremy z filtrami. Co o tym sadzicie? Czy taki krem pomaga "zatrzymac" mlodosc czy wrecz przeciwnie skora naladowana tyloma warstwami szybciej sie zestarzeje?
Wiesz, nieby wszędzie chwalowa jest idea nakładania filtrów. Nawet kosmetyczki podkreślają by nakadać filtr cały rok. A te SPF 15 co jest w kremach to niby minimum...Ja również kupiłam swego czasu filtr do buzi SPF 30..I konsekwentnie starałam się go nakładać.Ale to jednak nie dla mnie...Zgadzam się że buzia może być zmęczona tylkoma warstwami. Jakąś tą ochronę mam , bo wybieram kremy z tym spf15 ale na więcej się już nie skuszę.Ile tych warstw można mieć? krem z filtrem, filtr, podklad, puder matujacy, puder rozświetlający....A buzia młoda..Po co tyle tych chemikaliów na nią ładować????
Kurcze...gadam jak stare babsko
Widocznie młodość już za mną I już nic nowego w siebie nie wpoje.Te filtry to dla mnie głupota! Co innego w lato gdy nakładamy filtr zamiast podkładu...Albo co innego jest nałożenie filtru jak się jest typem sportowca i zimą zjeżdża na stoku na nartach..a poza tym to bez sensu (moim zdaniem!)

Cytat:
Poszedł mi jeszcze balsam ziajowy masło kakaowe -
będę tęsknić za moim ukochanym Słodziakiem
Przede mną mleczko Hamamelisowe z YR, a potem masło farmony karmel&cynamon (jak ja je przeżyje ), masło pomarańczowe ziaji, masło ciemna czekolada&pistacja farmony i ostatni balsam (400 ml ) soraya ujędrniający i ... koniec zapasów balsamowych
Kończy mi się też żel punktowy na pryszcze Eveline, pewnie pod koniec tygodnia poleci do kosza.
Zaczęłam używać toniku Polleny Ewy z koniczyną łąkową - ale cudo jak pachnie i jak odświeża
Zajrzałam też na zapasy żeli pod prysznic - nie jest najgorzej:
kończę właśnie Daxowy o zapachu drzewa sandałowego, potem duża butla YR Plaisirs Nature, Luksja Thai Fusion, Faa hibiskus&żurawina i gigant Ziaja Pomarańczowa
Jak przypomnę sobie stan z początku wakacji to jestem dumna z takiego postępu Ze wszystkim jest dużo lepiej poza szamponami (ile ja tej Naturii nakupowałam w październiku ) i kolorówką, bo ciągle coś mnie kusi Chociaż z powodu nadmiaru kolorówki nie rozpaczam.
Ostatnio przyszli znajomi (na ten pamiętny obiad ) i jak popatrzyli na moje zbiory do makijażu to ... wyglądali tak Jeden kolega stwierdził, że powinnam sobie zrobić wykaz wszystkich kolorów, ponumerować i przykleić na ścianę łącznie z mapką naprowadzającą A drugi : to pewnie zestaw na poniedziałek, a reszta jest w piwnicy?
W lutym (pewnie już na początku) skończą mi się 3 kremy: himalaya nawilżający, matujący SeboSpecific YR i nocny SeboSpecific YR. Poza tymi kremami to pewnie za wiele zużyć w lutym nie uświadczę
trzeba było powiedzieć że i owszem..to zestaw tylko na poniedziałek ..a dokładnie zestaw na rano do pracy...bo na wieczór masz schowany w 2 pokoju

Miałam tonik z Polleny Evy z koniczynką i takie samo mleczko. Świetna seria! Szkoda że wycofali ją z tesco bo tylko tam u siebie w wygwizdowie ją widziałam..

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Heloł...To znowu ja..
Któraś miała do czynienia z tymi cieniami (chodzi o jakość) KLIK
Spodobały mi się zestawy kolorystyczne (te 3 ) oraz w odcieniach szarości..

A oto mój najnowszy BOBASKOWY zakup -KLIK
Zakupiony dziś w wersji czerwonej!

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-01-26 o 08:48
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:54   #4006
Koshatka
Zakorzenienie

Sweet ja bym uważała ze stosowaniem oliwek Johnsona na dziecku. Z opinii moich koleżanke i siostry wynika że strasznie uczulające dla dziecka dziadostwo jest.
Stary 2010-01-26, 08:55   #4007
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Meteorytowe szaleństwo jest zaraźliwe Hosenka zakaża nasz wątek
Ale dobrze, że masz nowy cel - nie będziesz się oglądała za głupotami A co do meteorytków, to również jestem pod nieustannym urokiem
PRZEPRASZAM

Cytat:
ja nalozylam na twarz nawilzajaco-kojaca maseczke Ziaja kozie mleko i mam zamiar isc w niej spac tak jak mowila Hosenka. Mam nadzieje ze nie obudze sie w krostach
Hahaha, jak co to będzie na mnie

Cytat:
Ładna, ale wygląda na słabo napigmentowaną i delikatną.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly;16719352[U
Co do kolorówki:[/U]
Dziewczyny pocieszacie mnie wciąż z tą kolorówką! Kochane jesteście- buzial dla was
Wiem że pudrów mam za dużo..to na razie się od wszystkiego wstrzymuje.Chcę wykończyć AOH to zabiorę się za moonlight'a albo mozaikę vipery...
No i za dużo podładów(cuż.... jak już mówiłam ...to skutek zamroczenia umysłu)
A...i moim zdaniem nie potrzebnie kupuje tyle tych kredek kolorowych do oczu! Co innego kredka granatowa Sensique Cosmic którą będę traktować jako cień w kredce czy pistacjowa z Candy (sensique) ale nie potrzebuję fioletowej kredki do fioletowych cieni czy niebieskiej do niebieskich cieni...Wystarczy uniwersalna 1 czarna!
Ale jak już mam..to się zużyje
U mnie kredki kolorowe to podstawa I to wcale nie jest tak jak piszesz że " fioletowej kredki do fioletowych cieni czy niebieskiej do niebieskich cieni" Kredki mozna łączyć z różnymi cieniami - np:
- teraz mam szary cień z Pink Sands i zieloną kredkę Earth z Sensique
- fioletową uwielbiam laczyć z brązowymi cieniami
- wczoraj miałam brzoskwiniowo-łososiowy cień z Pink Sands i granatową kredkę Essence z limitowanki Asia Glam.
Kolorowa kredka sprawia, że cienie wygladają zupełnie inaczej no i jakie sa możliwości makijażu

Czarnej kredki używam tylko do wewnętrznej strony powieki - kreskę wolę zrobić czarnym cieniem, eyelinerem, albo czarną z brokatem z Bell albo z Oriflame.

Co do filtrów - kiedyś filtrowałam się namiętnie. Już mi przeszło. Ostatni raz filtr nałożyłam chyba w sierpniu
Gdybym jednak znowu zaczeła się kwasić to napewno bym używała, ale i to mi się znudziło
Zauważyła, ze wszelkie mody panujace na wizażu szybko mi się nudzą - kwasy, filtry, mąka zamiast pudru, nawet oleje i inne podobne specyfiki.
Za to sklepowe kosmetyki nigdy mi się nie znudzą

Zużylam balsam proteinowy 500ml z Eveline

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 09:36   #4008
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

a ja dziś pozbyłam się żelu pod prysznic Johnson (400 ml ) i szamponu nivea intense repair
Stary 2010-01-26, 09:40   #4009
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Jeden kolega stwierdził, że powinnam sobie zrobić wykaz wszystkich kolorów, ponumerować i przykleić na ścianę łącznie z mapką naprowadzającą A drugi : to pewnie zestaw na poniedziałek, a reszta jest w piwnicy?

moj TZ zawsze sie smieje, ze w razie wojny i/lub kleski zywiolowej caly blok bedzie zuzywal moje kosmetyki az do konca w/w kataklizmu/wojny

ja mam w tym miesiacu dobry bilans,
-14
+ 4
(i to zadnych zakupow, tylko z wymian)

ale poszalalam z perfumami niestety, i do tego kupilam sobie puder. co prawda puder mnie nie zrujnowal (jedyne 24zl) ale ogolnie wydalam w tym miesiacu 217,62 ;/ czyli wychodzi, ze 193,62 na perfumy.
jestem wsciekla. koniec tego dobrego. musze zalozyc drugie konto, na ktore bede odkladac kase. nie moge miec jednego, bo wydaje ;/ oprocz tego musze sie zebrac i wystawic na allegro te wszystkie kosmetyki i perfumy, ktorych nie uzywam.
grrr, no to mam postanowienia na sesje
Stary 2010-01-26, 10:15   #4010
loverynka
Zakorzenienie

Sweet Jelly, jeśli chcesz cienie MILANI to wchodź na wątek ze wspólnymi zakupami na cherry culture. Te cienie kosztują chyba $5. I dokładnie tyle są warte. Nie zapłaciłabym za nie w życiu 49zł (już z przesyłką).

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 10:27   #4011
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Sweet Jelly, jeśli chcesz cienie MILANI to wchodź na wątek ze wspólnymi zakupami na cherry culture. Te cienie kosztują chyba $5. I dokładnie tyle są warte. Nie zapłaciłabym za nie w życiu 49zł (już z przesyłką).
Czyli nie warto za bardzo???Podobają mi się te w pastelach i miks ciemnych kolorów ...kurcze...

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a ja dziś pozbyłam się żelu pod prysznic Johnson (400 ml ) i szamponu nivea intense repair
Brawo

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie kredki kolorowe to podstawa I to wcale nie jest tak jak piszesz że " fioletowej kredki do fioletowych cieni czy niebieskiej do niebieskich cieni" Kredki mozna łączyć z różnymi cieniami - np:
- teraz mam szary cień z Pink Sands i zieloną kredkę Earth z Sensique
- fioletową uwielbiam laczyć z brązowymi cieniami
- wczoraj miałam brzoskwiniowo-łososiowy cień z Pink Sands i granatową kredkę Essence z limitowanki Asia Glam.
Kolorowa kredka sprawia, że cienie wygladają zupełnie inaczej no i jakie sa możliwości makijażu

Czarnej kredki używam tylko do wewnętrznej strony powieki - kreskę wolę zrobić czarnym cieniem, eyelinerem, albo czarną z brokatem z Bell albo z Oriflame.

(...)

Zużylam balsam proteinowy 500ml z Eveline
Brawo za zużycie
A co do kredek..tak mówisz???Muszę popróbować różnych wariantów

Cytat:
Sweet ja bym uważała ze stosowaniem oliwek Johnsona na dziecku. Z opinii moich koleżanke i siostry wynika że strasznie uczulające dla dziecka dziadostwo jest.
A niby jest na butli napisane od 1wszysch dni dziecka?
Ja na samym początku mam zamiar nie smarować tym bąbelka..
Mam krem bambino na buzie (na dwór) i johnson'a na odparzenia i tyle..

Stary 2010-01-26, 10:37   #4012
Koshatka
Zakorzenienie

Agniesia załóż sobie konto oszczędnościowe. Z takiego najczęściej bezpłatnie można tylko raz w miesiącu wypłacić a tak prowizja (u mnie 9,90) skutecznie zniechęca.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
A niby jest na butli napisane od 1wszysch dni dziecka?
Ja na samym początku mam zamiar nie smarować tym bąbelka..
Mam krem bambino na buzie (na dwór) i johnson'a na odparzenia i tyle..
Taaa, różne rzeczy piszą.
Moja siostra i koleżanki "jadą" przede wszystkim na Sudocremie. Działa rewelacyjnie i na twarz i na pupę.
Stary 2010-01-26, 10:40   #4013
loverynka
Zakorzenienie

Sweet Jelly, mówię że cienie są warte 15-20zł i nie więcej. Poszukaj na all czegoś innego Jest duży wybór.

Ja ostatnio kupuję same tańsze cienie i jestem z nich zadowolona. Zresztą już kiedyś o tym pisałam.

Chyba od pół roku nie wrzuciłam swojej kolorówki :P

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 10:44   #4014
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Agniesia załóż sobie konto oszczędnościowe. Z takiego najczęściej bezpłatnie można tylko raz w miesiącu wypłacić a tak prowizja (u mnie 9,90) skutecznie zniechęca.
genialne! tego mi trzeba ide sie rozglądać w ofertach

Cytat:
Moja siostra i koleżanki "jadą" przede wszystkim na Sudocremie. Działa rewelacyjnie i na twarz i na pupę.
moje kolezanki rowniez sudocrem, i sa bardzo zadowolone.
Stary 2010-01-26, 10:49   #4015
Iwona 25
Zakorzenienie

Sweet Jelly- Sudocrem też widziałam i słyszałam,że najlepszy
PS.a tak swoją drogą powiedz dla bobasa niech już wyjdzie na świat, nie mogę się doczekać jak wrażenia

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2010-01-26 o 10:50
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 10:49   #4016
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
ja szczerze mówiąc jestem troszkę zła na siebie za to że kupiłam ten "krem na odparzoną pupę" z johnson'a bo w sumie ten kremik Bambino by wystarczył..ma taki skład że i na buzie jest dobry i na odparzoną pupę..ale johnson bym pierwszy więc już trudno!

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Sweet Jelly, mówię że cienie są warte 15-20zł i nie więcej. Poszukaj na all czegoś innego Jest duży wybór.

Ja ostatnio kupuję same tańsze cienie i jestem z nich zadowolona. Zresztą już kiedyś o tym pisałam.

Chyba od pół roku nie wrzuciłam swojej kolorówki :P
E...to ich nie chce Nie potrzebne mi kolejne lipne cienie!
Co do cieni...ostatnio pisałam wam że kupiłam 2 paletki z Bell (te paletki z "bazą") otórz zawiodłam się
Obie są jakieś takie...słabo napigmentowane (zresztą w efekcie podobne do Isadory) I jak je nakładam to prześwituje przez nie skóra..a można je zetrzeć palcem i znikną kompletnie.Poza tym bledną i znikają z oka po ok.3h a szkoda bo kolorki naprawdę śliczne!!!!!
Muszę w lutym poszukać jakiejś bazy pod cienie (może tej z joko) i zobaczę jak z bazą się utrzymują...
CUŻ...za głupotę się płaci....mogłam się na nie nie rzucać i kupić na all cienie z ruby rose...miałam kiedyś ich paletkę i trwałe jak diabli.

Stary 2010-01-26, 11:04   #4017
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Obiecałam że wstawię zdjęcia tej torebki w kratkę z e-torebka. Dziś po raz pierwszy miałam czas zrobić jej zdjecia w świetle dziennym, bo przy sztucznym wychodziły przekłąmane kolory. Oto zdjęcia mojej torebki.
Stary 2010-01-26, 11:06   #4018
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecałam że wstawię zdjęcia tej torebki w kratkę z e-torebka. Dziś po raz pierwszy miałam czas zrobić jej zdjecia w świetle dziennym, bo przy sztucznym wychodziły przekłąmane kolory. Oto zdjęcia mojej torebki.
Fajnie wygląda Nie sądziłam, że jest taka ogromna

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 11:09   #4019
Koshatka
Zakorzenienie

Dzięki Koniku. Właśnie przestałam na nią "chorować". Wprawdzie kolorystycznie mi się podoba ale jst za duża. Ja mam taką tendencję że im większa torebka tym więcej klamorów w nią pacham i wygladałabym z nią jak z workiem na ziemniaki.
Stary 2010-01-26, 11:17   #4020
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie wygląda Nie sądziłam, że jest taka ogromna
Dlatego trzeba patrzeć na podane wymiary, bo na zdjęciach na stronie wyglądają nie pozornie. Andi też jest wielka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości